Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 13:14   #3781
bleki00
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

dzięki sheryl, rozumiem myślałam, że po prostu masz jakieś złe doświadczenia w tej kwestii
Stary 2012-01-21, 13:35   #3782
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
hej, jakiś czas temu brałam z netto bransoletkę Ivala, ale kompletnie mi nie pasuje... spada z ręki... no beznadzieja. rozliczą mi zwrot z netto?
Na pierwszej stronie oferty netto jest napisane: Produkty objęte ofertą specjalną nie podlegają zwrotom. Więc myślę, że Ci nie przyjmą tego zwrotu.
Stary 2012-01-21, 13:44   #3783
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie oferty netto jest napisane: Produkty objęte ofertą specjalną nie podlegają zwrotom. Więc myślę, że Ci nie przyjmą tego zwrotu.
Z doświadczenia wiemy, że przyjmują.
Już nie raz zwracałyśmy z netto lub z demo.
Stary 2012-01-21, 13:47   #3784
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam taką sytuację, że zamówiłam lakier do paznokci z netto i jak go otworzyłam to było go tylko 1/4, a na dodatek był zaschnięty.
Zadzwoniłam i powiedziałam. Lakieru nie musiałam zwracać. Dosłali mi nowy w kolejnym zamówieniu. Ale pewnie dlatego uznali mi tą reklamację, bo produkt był wadliwy.
Ale wiem, że inne konsultantki zwracały rzeczy z netto.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png

Edytowane przez wiuniaaa
Czas edycji: 2012-01-21 o 13:49
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 15:34   #3785
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny czy któraś z Was posiada długopis "Różowa wstążka"? Chodzi mi o grubość pisania, czy nie przerywa oraz czy można do niego dokupić wkład?
Z góry dziękuję za odpowiedź

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:41   #3786
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Witajcie
Klientka zamówiła kosmetyki za ponad 50zł, więc chciałabym wysłać paczkę bezpośrednio do niej, zamiast do mnie. Czy mogę tak zrobić jeżeli mieszka w innym województwie, a więc też na pewno w innym okręgu? Chodzi mi o tą bezpłatną dostawę przysługującą 3 razy w katalogu.
a w miejscu gdzie mieszka klientka nie ma czasem paczkomatu?? wtedy składasz zamówienie w trakcie trwania katalogu nie patrząc na dzień wysyłkowy czy województwo
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:54   #3787
Dufin
Raczkowanie

hej Czy któraś z Wam ma może torbę Emma z katalogu 2 strony 126? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda naprawdę a może widziałyście gdzieś jej fotki w necie? Takie w realu, nie katalogowe )
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:04   #3788
ParoleParole
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy tu powinnam zapytać, ale potrzebuje konsultantki z Lublina, która będzie jeszcze zamawiała z katalogu 1/2012..

Strasznie zależy mi na maseczkach Planet Spa a koleżanka która mi obiecała zamówić stwierdziła, że nie dostała ich.. Ze względu na braki w magazynie.. Myślicie, że te braki będą już do końca katalogu??
Stary 2012-01-21, 17:12   #3789
_suoneczko_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy tu powinnam zapytać, ale potrzebuje konsultantki z Lublina, która będzie jeszcze zamawiała z katalogu 1/2012..

Strasznie zależy mi na maseczkach Planet Spa a koleżanka która mi obiecała zamówić stwierdziła, że nie dostała ich.. Ze względu na braki w magazynie.. Myślicie, że te braki będą już do końca katalogu??
już żadna konsultantka nie będzie zamawiać z katalogu 1/2012, bo od czwartku obowiązuje 2/2012. Jeżeli koleżanka zamówiła te maseczki, a nie było w magazynie to powinna je dostać przy najbliższym zamówieniu jak tylko będą już dostępne.

DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE!!!

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Powiedz ludzią, ze muszą wziąść tą lampę i wyłanczać ją, bynajmniej na 5 minut

63...62...61...60...59...58...57...56

_suoneczko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 17:23   #3790
ParoleParole
Zakorzenienie

\
Cytat:
Napisane przez _suoneczko_ Pokaż wiadomość
już żadna konsultantka nie będzie zamawiać z katalogu 1/2012, bo od czwartku obowiązuje 2/2012. Jeżeli koleżanka zamówiła te maseczki, a nie było w magazynie to powinna je dostać przy najbliższym zamówieniu jak tylko będą już dostępne.
Dzięki za odpowiedż
Raczej po prostu chyba poszukam innej konsultantki. Bo ilekroć jak zamawiam u niej to zawsze nie ma tego

A znalazłam na allegro je i z kosztem przesyłki wyjdzie mi tak samo jak w katalogu

i chyba je klikne tam, bo nie zdarzyło mi się jeszcze żebym potem dostała rzeczy zamówione.

Edytowane przez ParoleParole
Czas edycji: 2012-01-21 o 17:25
ParoleParole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 18:20   #3791
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Sprawdź w słowniku definicję słowa moda Z indywidualnością nie ma to nic wspólnego. Oczywiście-można za modą nie podążać, ale to już inna sprawa
Ostatnio czytałam wywiad z jakąś projektantką, która robi Einzelstucke, Ona twierdzi, że moda to właśnie indywidualność

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Gdybym ja miała dawać gratis za zamówienie powyżej 50zł to nie zostałoby mi nic z avonowej kasy. Ja mam zamówienia (tak średnio) w granicach 40-80. I zawsze trafi się kilka zamówień na ponad 100zł.
Ja gratisy daję właśnie tym osobom, które zamówią na 100zł i więcej. A próbki daję przy zamówieniach ok. 70-99.
Próbki perfum daję zawsze Pełowartościowe produkty do zamówień pow. 100zł.

Tydzień mnie nie było i tyle naprodukowałyście, że trochę mi zejdziem zanim będę na bieżąco

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 18:42   #3792
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
\
Dzięki za odpowiedż
Raczej po prostu chyba poszukam innej konsultantki. Bo ilekroć jak zamawiam u niej to zawsze nie ma tego

A znalazłam na allegro je i z kosztem przesyłki wyjdzie mi tak samo jak w katalogu

i chyba je klikne tam, bo nie zdarzyło mi się jeszcze żebym potem dostała rzeczy zamówione.
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja nie popieram sprzedaży kosmetyków z Avonu na allegro. Na pewno to dobry biznes, ale potem znajdują się takie dziewczyny, które zostawiają konsultantkę Bogu ducha winną, a przecież braki NIE zależą od niej. I potem jeszcze gadanie, że czemu tak drogo, jak na allegro to tyle i tyle....
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:25   #3793
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja nie popieram sprzedaży kosmetyków z Avonu na allegro. Na pewno to dobry biznes, ale potem znajdują się takie dziewczyny, które zostawiają konsultantkę Bogu ducha winną, a przecież braki NIE zależą od niej. I potem jeszcze gadanie, że czemu tak drogo, jak na allegro to tyle i tyle....
Ale ja nie powiedziałam, że brak tego to wina konsultantki

I raczej nic nie poradzę na to, że ktoś sprzedaje je na allegro
Stary 2012-01-21, 19:39   #3794
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
\

I naprawdę nie obwiniasz koleżanki? Nie to, że się czepiam, ale wiele dziewczyn ma braki i muszą potem świecić oczami.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 19:55   #3795
ParoleParole
Zakorzenienie

i
Cytat:
I naprawdę nie obwiniasz koleżanki? Nie to, że się czepiam, ale wiele dziewczyn ma braki i muszą potem świecić oczami.
nie. Bo wcześniej zamawiałam u totalnie innej osoby i nigdy mi się nie zdarzyło żeby czegoś nie było. Raz, ale potem przyszło w następnym zamówieniu. A tutaj u obecnej w każdym zamówieniu czegoś brakuje
NIe znam się na Avonie i nie wiem z czego to wynika, owszem może dlatego, że po prostu obecna konsultantka zamawia zawsze na ostatni termin

Ale nie miałam na celu ukazania swoimi postami,że mam jakąś pretensję do niej czy coś

Tylko trochę mi szkoda, że zbrakło dla mnie maseczek bo już dłuższy czas na tą promocję czekałam Ale przecież też nie będę robiła nie wiadomo czego z powodu ich braku:
Stary 2012-01-21, 21:11   #3796
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
wiesz ja zamawialam duzo tych maseczek w k1 na rozne terminy i jakos zadnej mi nie brakowalo ewidentnie tu cos ta konsult kreci

Cytat:
i
nie. Bo wcześniej zamawiałam u totalnie innej osoby i nigdy mi się nie zdarzyło żeby czegoś nie było. Raz, ale potem przyszło w następnym zamówieniu. A tutaj u obecnej w każdym zamówieniu czegoś brakuje
NIe znam się na Avonie i nie wiem z czego to wynika, owszem może dlatego, że po prostu obecna konsultantka zamawia zawsze na ostatni termin

Ale nie miałam na celu ukazania swoimi postami,że mam jakąś pretensję do niej czy coś

Tylko trochę mi szkoda, że zbrakło dla mnie maseczek bo już dłuższy czas na tą promocję czekałam Ale przecież też nie będę robiła nie wiadomo czego z powodu ich braku:
nic sie nie martw poszukaj szybko jakiejs innej przyzwoitej kkonsultantki a w k3 tez jest na nie promocja(wychodza po tyle co w k1) napisz skad jestes moza ktoras z tutejszych dziewczyn bedzie z twoich okolic i wezmie cie pod swoje skrzydla ja uwazam ze kontakt ten powinien byc jednak osobisty (nie jak w allegro na odleglosc) bowiem dobre kk dbaja o swoje klientki
Stary 2012-01-21, 21:16   #3797
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
ostatecznie mogę odrzucić ten ciemniejszy niebieski,bo jasny mi się podoba bardzo z pomarańczem też mam "problem" bo nie wiem do czego będzie mi on pasował,ale co tam,najwyżej się ciucha do lakieru kupi
I to podejście mi się podoba
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia, ale róż i fiolet to moje ulubione kolory(kto mnie zjedzie, że jestem niemodna) więc pewnie fuchsia i lavender też wylądują w mojej paczce
Ja!!!!

Stary 2012-01-21, 21:53   #3798
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Ja!!!!
a masz

avon rulez w poniedziałek paczucha wrzucę wam trochę fotek
Stary 2012-01-22, 00:22   #3799
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was posiada długopis "Różowa wstążka"? Chodzi mi o grubość pisania, czy nie przerywa oraz czy można do niego dokupić wkład?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Ja mam dlugopis, można wymienic wklad, tylko jest taki krotki. Pisze dobrze

W ankiecie wieszosc odpowiedzi zaznaczałam ze zdecydowanie za drogo szczególnie torebki, bo ich jakosc moglaby byc lepsza jak na taka cene

Paczka czeka na mnie w paczkomacie, ale dopiero jutro wieczorem bede mogla odebrac
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 06:37   #3800
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
A jak zamówienia z katalogu 2? Już zamknięte? na jaką kwotę udało wam się zebrać ostatecznie? ja jeszcze czekam na jedną konkretną klientkę ale tak bez szału tym razem, jakies 700 zł, może siostry troche dobiją bo one zawsze na koncu się decydują po atakch smsowych z mojej strony
Zamknięte, na 20zł Z okazji ostatnio robionego zwrotu, mam do zapłaty 30zł

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
I się przynajmniej nie martwisz, że zabraknie
Też czasem odbieram produkty z motywacyjnych programów, ale raz mi się zdarzyło, że jak zamówiłam paczkę to mi drugi raz ten produkt dorzucili mimo że już go odebrałam w COKu
Też mam plan kupowania w COKu, jak tylko dostanę się do miasta, gdzie się on znajduje

Jeszcze tylko pięć stron i będę na bieżąco

Stary 2012-01-22, 11:01   #3801
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Błagam,tylko nie zaczynajcie na nowo dyskusji o modzie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
avon rulez w poniedziałek paczucha wrzucę wam trochę fotek
rewelka Kochanie,a brałaś tą biżu Seraphina? (z niebieskimi oczkami)? bo będę brać narazie kolczyki

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
W ankiecie wieszosc odpowiedzi zaznaczałam ze zdecydowanie za drogo szczególnie torebki, bo ich jakosc moglaby byc lepsza jak na taka cene
ja tak samo wszystkie torebki i biżu powyżej 50 zł zaznaczałam że na pewno nikt u mnie nie kupi i że zdecydowanie za drogie
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:15   #3802
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
A ja żadnej ankiety do wypełnienia nie dostałam...

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 11:33   #3803
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Ja mam dlugopis, można wymienic wklad, tylko jest taki krotki. Pisze dobrze
dziękuję

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:32   #3804
agusia606
Przyczajenie

a Czy woda Infinite Moment to woda toaletowa czy perfumowana?? Bo inaczej pisze w katalogu a inaczej w demo do k 2....
agusia606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:43   #3805
dzastin_usia
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to dzastin_usia

Hej dziewczyny sory ze tu pisze, ale mam pytanie nie macie dla mnie jakies chetnej osoby ktora by chciala zostac konsultantka oczywiscie avonu bo mam mianowanie na lidera i brakuje mi jeszcze jednej osoby. Jestem z sokolowa podlaskiego wojewodztwo mazowieckie
dzastin_usia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:45   #3806
nosy
Raczkowanie

witam wszytskie wisażystki ; *
mam maly problem składam dziś zamówienie z 2 i wzięłam sobie 10 katalogów 3 i dziwne jest to,że przy dostępności produktów widnieją te katalogi,a przy poglądzie zamówienia już nie.Dziwne,bo przecież w poglądzie wszystko jest podliczane a nie tych katalogow nie ma
nosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:46   #3807
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
IOS: Różczka z tuszem do kresek i cieniem

Ja mam na fakturze LOWING MOMENTS KOLCZYKI

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;31717642]Czyżby przygotowywali sie do wprowadzenia jedynie elektronicznych netto i AM?;

Wysłana przez: CCA - 19/01/2012
Temat: myAvon magazine oraz Oferta Netto- informacja

Droga Konsultantko/Drogi Konsultancie,
Przypominamy, że MyAvon Magazine oraz Oferta Netto z produktami do wyczerpania zapasów dostępne są również w wersji elektronicznej.
Znajdziesz je w Strefie Konsultantki w Plikach do pobrania.
Zachęcamy do korzystania z elektronicznej wersji wskazanych materiałów.
Pozdrawiamy.
Dział Obsługi Konsultantek.
[/QUOTE]
Myślę, że oni to piszą w odpowiedzi na skargi konsultantek, które czasami nie dostają AM i netto

Na fakturce u mnie zero braków

Stary 2012-01-22, 12:51   #3808
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia606 Pokaż wiadomość
a Czy woda Infinite Moment to woda toaletowa czy perfumowana?? Bo inaczej pisze w katalogu a inaczej w demo do k 2....
na opakowaniu wody jest napisane EDT

mam juz paczuche z 2 co mi sie rzucilo od razu w oczy to roznica w okladce katalogu: jeszcze przed swietami dostalam od jednej Kochanej Wizazanki katalog nr 3 i tam na okladce jest jakas blondyna a w tych katalogach co zamowilam jest Edyta Herbus
mala torebka Emma jest sliczna i material wyglada na mocniejszy niz np. w Magdalenie

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:57   #3809
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
No ale co wiecej? Po prostu nie jest mi to do niczego potrzebne, nie jest to w żaden sposób dla mnie atrakcyjne. Płacę kiedy chcę. Mam konto bankowe internetowe, robię przelewy kiedy to JA uważam za stosowne. Niepotrzebna mi ta cała procedura, przypominanie smsem, potwierdzanie smsem... Nie rozumiem po co to wszystko.
Sama płacę i w 5 sekund mam to z głowy.
dokładnie!
Stary 2012-01-22, 12:59   #3810
agusiab21
Raczkowanie

Witam po długiej przerwie
Co sądzicie o HL Intrigue? Wąchałam ostatnio w COK i jest taki hmm wodzący ale pieprz żre w nos moim zdaniem
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości