Uniwersytet Łódzki część II - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 17:14   #3781
pffe
BAN stały

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez lirrka Pokaż wiadomość
Cześć!Przede wszystkim chcę przeprosić jeżeli nie ten wątek lub inny błąd popełniłam pisząc tu i prosić o wyrozumiałość,bo to moj pierwszy post w ogole na wizazu.Mam taki mały problem.No okej.W sumie jest duży.Mianowicie:zrezygnow ałam ze studiów w trakcie sesji będąc już w III semestrze,podeszłam do kilku egzaminów i zdałam je z ocenami pozytywnymi.Sama poszłam do dziekanatu i podpisałam odpowiedni dokument dot.rezygnacji ze studiów,oddalam legitke itp.Pierwszy rok mam prawie zaliczony,to znaczy mam "warunek"z przedmiotu statystyka.Moje pytanie dotyczy tego,czy będę mogla na przykład ubiegać się o przyjęcie na studia na UŁ Wydziale Zarządzania na kierunek Zarządzanie ale od III semestru,coś na zasadzie wznowienia studiów ale na innej uczelni niż studiowałam,z warunkiem i takim rozgardiaszem?Oczywiście zdaję sobie sprawe z wysokich oplat z tym związanych,albo nawet innym trybem.Chodzi mi jedynie o to,czy moj pierwszy rok studiow jest calkowicie do kasacji czy istnieje jakas szansa na uratowanie go.Dodam,że nie wchodzi w grę powrót na moją dawną uczelnię(mam uraz).Proszę o odpwiedz dziewczyny!
jeśli zrezygnowałaś to pewnie przepisanie się nie wchodzi w grę tylko rozpoczęcie od nowa i ewentualne przepisanie ocen z pierwszego roku.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:36   #3782
Aiji_
Raczkowanie

Czy ktoś wyrabiał sobie duplikat legitymacji? Jak wygląda załatwianie tego?
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:10   #3783
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Czy ktoś wyrabiał sobie duplikat legitymacji? Jak wygląda załatwianie tego?
idź do dziekanatu.
Stary 2014-03-16, 08:07   #3784
Aiji_
Raczkowanie

Wiem, wiem, ale nie wiecie czy muszę mieć już jakiś druczek ze sobą? Podanie czy coś? I ile się czeka na wyrobienie nowej?
Stary 2014-03-16, 10:49   #3785
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, wiem, ale nie wiecie czy muszę mieć już jakiś druczek ze sobą? Podanie czy coś? I ile się czeka na wyrobienie nowej?
Mi jak zarąbali portfel i musiałam wyrabiać sobie nową to kazali napisać podanie do dziekana o wydanie nowej. Czekałam chyba niecałe półtora tygodnia.

PM 2020
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:50   #3786
Skarfejs
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro wiesz to czemu nie pójdziesz i nie spytasz? Na poszczególnych wydziałach procedury mogą być inne.
Stary 2014-03-17, 13:08   #3787
Aiji_
Raczkowanie

Bo dziekanat w całkiem innym miejscu niż codziennie zajęcia, dodatkowo godziny otwarcia także nie sprzyjają odwiedzeniu 'ot, tak po prostu sobie pójdę'. A po to jest forum, żeby spytać.
Dobrusia, dziękuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-17, 19:37   #3788
pffe
BAN stały

Cytat:
Bo dziekanat w całkiem innym miejscu niż codziennie zajęcia, dodatkowo godziny otwarcia także nie sprzyjają odwiedzeniu 'ot, tak po prostu sobie pójdę'. A po to jest forum, żeby spytać.
Dobrusia, dziękuję
rozumiem, też mam problem z godzinami otwarcia ale jak nie ma nic na stronie Twojego wydziału czy w regulaminie studiów no to tak czy siak musisz iść bo różnie jest na różnych wydziałach
Stary 2014-03-18, 13:03   #3789
Aiji_
Raczkowanie

Niestety na stronie wydziału (filologiczny) jest tylko wzór oświadczenia "Oświadczam, że legitymacja studencka nr …wystawiona na nazwisko…..…… uległa zniszczeniu, zaginęła, została skradziona i nie ma możliwości jej odnalezienia (podać termin i okoliczności zdarzenia)……………………………..
W przypadku odnalezienia w/w dokumentu zobowiązuję się do niezwłocznego zwrócenia do Dziekanatu Wydziału Filologicznego. Jestem świadoma/y, iż ponoszę pełną odpowiedzialność za zgodność treści złożonego oświadczenia ze stanem faktycznym."
Ciekawe, pójdę z tym i wnioskiem do dziekana. I dopytam na jakie konto mam wpłacić to 17 zł za wyrobienie nowej... Jak się czegoś dowiem, to tu napiszę, może komuś z filo na przyszłość się przyda
Stary 2014-03-18, 14:23   #3790
dobrusia8e
Zadomowienie

Ja nic takiego nie pisałam, nie mamy takiego wzoru. Napisałam tylko 3 zdania, że zwracam się z prośbą o wydanie nowej legitymacji, ponieważ poprzednia została skradziona, a bez niej nie mogę korzystać z Migawki i tyle

PM 2020
Stary 2014-03-22, 23:53   #3791
aniks12
Raczkowanie

hej myślę o pedagogice ( zwłaszcza tej dotyczącej sztuki ) , sudiuje ją może ktoś z was ? jak wasze odczucia i jakie były progi w ubiegłych latach ? z góry dziękuje za odpowiedź
aniks12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-22, 23:58   #3792
Azulaya
Zadomowienie

Co do progu , wyślij mejla z zapytaniem do dziekanatu , powinni Ci odpowiedzieć.
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 22:17   #3793
aniks12
Raczkowanie

A tak od studenckiej strony ?
aniks12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 07:35   #3794
marudnaa
Przyczajenie

Caly pierwszy rok wszystkie specjalizację maja te same wykłady i ćwiczenia. Chyba na 2gim roku zaczynają się zajęcia stricte wg specjalności. Co do progu cos ok 400 jeśli dobrze pamiętam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
marudnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:18   #3795
oolciak123
Przyczajenie

Uniwersytet Łódźki

Cześć, mam do was ogromną prośbę, przynajmniej do tych osób, które uczęszczały, uczęszczają, lub mają zamiar na uniwersytet łódźki. Chciałabym zaczęrpnąć opini o ANALITYCE CHEMICZNE, CHEMII KOSMETYCZNEJ. Bardzo dziękuje za jakąkolwiek opinie.
oolciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:04   #3796
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Uniwersytet Łódźki

Pytaj śmiało, jestem na pierwszym roku kosmetycznej

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:14   #3797
oolciak123
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Łódźki

Dziękuje ;-) Trudny to jest kierunek ? Jakie są zajęcia na pierwszym roku ?
oolciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:24   #3798
Azulaya
Zadomowienie

http://www.chemia.uni.lodz.pl/program.html Tu masz programy studiów.
Azulaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:31   #3799
11smoCzycaaa
Przyczajenie

Wie ktoś jakie były progi na informatykę na ek-soc w porzednim roku,
bądź wie gdzie mogłabym napisać żeby się dowiedzieć?
11smoCzycaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 15:47   #3800
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 11smoCzycaaa Pokaż wiadomość
Wie ktoś jakie były progi na informatykę na ek-soc w porzednim roku,
bądź wie gdzie mogłabym napisać żeby się dowiedzieć?
Napisz do Moniki z dziekanatu monika.kikosicka@uni.lodz .pl powinna odpisać. W ubiegłym roku przyjęli tylko do dwóch grup dziekańskich - 60 osób.
Pozdrawiam po fachu

PM 2020
Stary 2014-04-16, 17:48   #3801
11smoCzycaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
Napisz do Moniki z dziekanatu monika.kikosicka@uni.lodz .pl powinna odpisać. W ubiegłym roku przyjęli tylko do dwóch grup dziekańskich - 60 osób.
Pozdrawiam po fachu
Dzięki za info, dzisiaj napisałam pewnie po godzinach pracy ale mam nadzieję że jutro się dowiem
W takim razie wiem do kogo się zgłosić jak będę mieć jakieś pytania dot. kierunku Pozdrawiam
11smoCzycaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:02   #3802
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 11smoCzycaaa Pokaż wiadomość
Dzięki za info, dzisiaj napisałam pewnie po godzinach pracy ale mam nadzieję że jutro się dowiem
W takim razie wiem do kogo się zgłosić jak będę mieć jakieś pytania dot. kierunku Pozdrawiam
Moniczka rzadko odpisuje o czasie, zazwyczaj po ok. 3 dniach Od dziś są już dni wolne, więc pewnie odpisze Ci po świętach

PM 2020
Stary 2014-04-21, 16:27   #3803
dbordzo
Przyczajenie

Witam! Macie może jakieś informacje także, dotyczące studiowania informatyki, ale na dziale Fizyki i Informatyki stosowanej? Podobno próg w zeszłym roku na tym kierunku, był bardzo niski, w sumie pasowało by mi to ;D Ale jaki jest tam poziom, jak już się ktoś dostanie? Chodzi mi głównie o studia inżynierskie 3,5 letnie. Może ktoś studiuje ten kierunek właśnie? I czy naprawdę tak niskie progi są tam? Z góry dzięki za pomoc
dbordzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 17:23   #3804
dobrusia8e
Zadomowienie

pffe, to chyba Twój rejon? czy Ty na matematycznym? ;>

PM 2020
Stary 2014-04-22, 09:52   #3805
pffe
BAN stały

moja działka, moja
odpisałam już na pw dbordzo.
Stary 2014-04-26, 08:55   #3806
alex24112
Zadomowienie

Hej
W październiku chciałabym zacząć filologię romańską z drugim językiem obcym (u mnie angielski). Chciałabym wiedzieć czy trudno jest się dostać (nigdzie nie mogę znaleźć progów) i jak ogólnie oceniany jest ten kierunek i filologie na UŁ.

Na drugim roku chciałabym zacząć COŚ zaocznie. Dosłownie coś bo moim głównym planem jest ta filologia, ale dla rozwoju i specjalizacji moich tłumaczeń w jakimś kierunku (ew. rozpoczęcia pracy w kierunku, który studiowałabym zaocznie z 2 językami biegle i 3 w stopniu średnio-zaawansowanym). No i będę się na pewno rozglądać za czymś sensownym do studiowania zaocznie. Niektórzy tu piszą, że to porywanie się z motyką na Słońce, ale wielu osobom udaje się łączyć studia dzienne z pracą, albo szkołą policealną albo studiami zaocznymi, więc mam nadzieję, że ja też dam radę .

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:33   #3807
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alex24112 Pokaż wiadomość
Hej
W październiku chciałabym zacząć filologię romańską z drugim językiem obcym (u mnie angielski). Chciałabym wiedzieć czy trudno jest się dostać (nigdzie nie mogę znaleźć progów) i jak ogólnie oceniany jest ten kierunek i filologie na UŁ.

Na drugim roku chciałabym zacząć COŚ zaocznie. Dosłownie coś bo moim głównym planem jest ta filologia, ale dla rozwoju i specjalizacji moich tłumaczeń w jakimś kierunku (ew. rozpoczęcia pracy w kierunku, który studiowałabym zaocznie z 2 językami biegle i 3 w stopniu średnio-zaawansowanym). No i będę się na pewno rozglądać za czymś sensownym do studiowania zaocznie. Niektórzy tu piszą, że to porywanie się z motyką na Słońce, ale wielu osobom udaje się łączyć studia dzienne z pracą, albo szkołą policealną albo studiami zaocznymi, więc mam nadzieję, że ja też dam radę .
oczywiście, że może Ci się udać połączyć dzienne z zaocznymi ale to są koszty. Widzisz, jak rodzice płacą za zaoczne i za utrzymanie to jest łatwiej ale większość musi sama opłacić studia, utrzymać się i dlatego ciężko im pogodzić jeszcze pracę ze studiami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 20:12   #3808
alex24112
Zadomowienie

Jeśli chodzi o koszta, to doskonale zdaję sobie z nich sprawę Na UŁ zaoczne kosztują 1900 (jeśli dobrze pamiętam) za semestr, więc mam nadzieję, że taką kwotę, nawet studiując 2 kierunki dam radę zarobić chociażby na udzielaniu korepetycji czy przy łapaniu się jakiejś pracy na kilka godzin.
Bo tak naprawdę jest wybór czy zostanę tylko z filologią, ale jakąś pracą (niekoniecznie związaną z filologią), czy zacznę drugi kierunek i będę miała jakąś wiedzę poza samymi językami.

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 20:49   #3809
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alex24112 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o koszta, to doskonale zdaję sobie z nich sprawę Na UŁ zaoczne kosztują 1900 (jeśli dobrze pamiętam) za semestr, więc mam nadzieję, że taką kwotę, nawet studiując 2 kierunki dam radę zarobić chociażby na udzielaniu korepetycji czy przy łapaniu się jakiejś pracy na kilka godzin.
Bo tak naprawdę jest wybór czy zostanę tylko z filologią, ale jakąś pracą (niekoniecznie związaną z filologią), czy zacznę drugi kierunek i będę miała jakąś wiedzę poza samymi językami.
no nie sądzę żebyś podołała dwóm kierunkom i jeszcze pracy. Bierzesz pod uwagę zjazdy raz na dwa weekendy, czyli praca tylko co drugi weekend wchodzi w grę. A na dziennych dużo zajęć jest obowiązkowych,to też wzięłaś pod uwagę?
Stary 2014-04-26, 20:53   #3810
MeredithGrey
Zadomowienie

Dostać się jest łatwo, opinie o Wydziale są jednogłośne - bajzel organizacyjny, można potracic nerwy. Natomiast sama romanska - nie wiem, bo jestem na angielskiej
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości