|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() w każdym razie babcia miała swoje teorie: 1) ona na pewno była glodna. teraz się dziecku nie daje jesc co 3 godzny tylko na zadanie. jest już wieksza, wiec potrzebuje więcej. taaa a godzine wcześniej wypila caaala butle. na wszelki wypadek dalam herbatke, której nie podajemy...tz mowil, ze to tak jakby cos było nie tak (wielki placz np.) i co? Nela wrocila do domu i po tej godzinie pielucha pelna jak po nocy, az przesikane i bodziak mokry. butelka pusta...150ml. nie wiem jak ona to zrobila ![]() 2) telefon po kilku godzinach i "uspokoila się? to na pewno był atak kolki" to nic, ze kolki ominely nas szerokim lukiem. ehh musiałam Wam się wywnetrznic, bo do teraz mna trzesie...tzowi dostalo się trochę po "uszach"...m.in. ze to nie zabawka i nie możemy jej tak robic. ze przedszkolaki placza za rodzicami jak ida do przedszkola, a dla niej mieszkanie teściowej to jednak obce miejsce. mowilam, ze moglaby przyjść tu...ale nie. wysluchal tez, ze jego mama nigdy młodej pieluchy nie zmienila, ciagle ja nosi na rekach, nie zna jej przyzwyczajen i nie dostosowuje się do tego jak wygląda nasz dzien...to była jej pora drzemki na spacerze, a zostaly w domu i przez cala godzine babcia ja nosila na rekach "probuja uspic". mowilismy, ze zasypia sama...wystarczy smok i pieluszka do przytulania. babcia przyznala się tez, ze wpadla sasiadka albo i dwie, pies szczekal az się mala wystraszyla, plakala przy rozbieraniu (jeśli tak jak przy ubieraniu to tym bardziej serce mi peka!) żeby nie było - te godzine spedzilam w szkole - dzisiaj było jesienne swieto szkoły i dyr., zaprosila mnie zebym zobaczyla czego dzieci nauczyly się od września - prezentacja dla rodzicow. fajnie było, ale gdybym wiedziała, ze tak to się skończy zabrałabym mala z nami ![]() kurcze jaka jestem na siebie zla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze wydawalo mi się ze to innocene kupila ostatnio polly magic.. to więcej jest polly magicow czy to ty wrzucałas zdjęcie takiego kawowego? Ja bym już prawie kupila polly snack. tylko on chyba nie ma zbytnio regulacji, no i mam dylemat bo chciałam zielony, a na allegro jest o jakieś 60 zł droższy.. i trochę mi szkoda dawać 60 zł więcej tylko za kolor.. ehhh Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do zupki to ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie no Bob Marley ostatnio działa u mnie cuda.. dzicko nie chce zasnąc, krzyczy, awanturuje się, włacze boba kladzie glowe i spi ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-10-26 o 20:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |||
Zakorzenienie
|
dziewczyny, do 4 listopada w macu darmowa kawa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() i dzięki za odp. bo zastanawiam się czy jest lepsze rozwiązanie niż to nasze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() xal, no jakos polacy lubia sie czepiac urody niemek... i fakt, kiedys tez mi sie brzydkie wydawaly, ale teraz chyba wyladnialy... w sumie niezle sie pomieszali niemcy przez ostatnie lata. bardzo duzo obcokrajowcow, w tym tez egzotykow. chyba dobrze to na urode im wyszlo ![]() Magiusa, Flo macha tez przy cycu. i bije i kopie. dopiero jak sie wyciszy, to powoli lapki opadaja, wtula sie wtedy i albo pije jak czlowiek, albo przysypia. co to ja jeszcze chcialam... juz nie pamietam... ech, to juz nie te lata, nie ta pamiec... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
Diabli, jak tak czytam waszą historię to co raz bardziej upewniam się w przekonaniu, że z teściową nie zostawię P.
Moi rodzice poszli kiedyś z małą na spacer, to dałam konkretne wytyczne i miałam jeszcze telefon z pytaniem "bo ... " No i jak tu wytłumaczyć mężowi, że z moimi rodzicami to mam pewność, że jak powiem ma porę drzemki to dadzą smoka i zaśnie, a jak powiem, że ma spać dalej i dać na brzuszek, pokwęka i zaśnie to dadzą i pośpi tak jak zwykle. A do teściowej to sobie można i to nawet przy nas w domu a co dopiero na spacerze. A, i dzisiaj moja mama mi kazała raz w tygodniu zostawiać małą na godzinę samą z tatusiem i wychodzić z kimś na ploty, aerobik, cokolwiek byle bez dziecka, dla naszego zdrowia psychicznego. Ja tak chyba jeszcze nie potrafię ![]()
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą uroda kwestią gustu.
![]() |
#3788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() cisza, bo za oknem taaaki dzień, ze pewnie wszystko chciały go wykorzystać w 100% |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę spać bo jutr jedziemy do pradziadków Nikosia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
w moim jest...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3791 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Prezenty u nas są i 6 i 24 grudnia. Oba przynosi Mikołaj. Konkretniejsze 24, drobniejsze 6. Dzieci dostają prezentów wiele, starzy po 1, od kilku lat jest losowanie, tajne (przez 1 dzień hehe), mam nadzieję, że w tym roku będzie to kontynuowane, bo inaczej nie wyrobię z kasą. No i wsie święta spędzamy u moich rodziców. Jakbym miała zrobić Wigilię dla mojej rodziny sama to musiałabym już zacząć przygotowania chyba od razu po 1.11 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3793 |
Wtajemniczenie
|
Przemek macha wszystkimi przeszczepkami, jak mały wiatraczek
![]() ehhh nie mam humoru ... przyjechaliśmy do domu od mojej mamy, super bo mąż zamontował czujnik gazu w końcu, Młodemu huśtawkę ... zaczęłam ogarniać garderobę na szybko, odłożyłam trochę typowo letnich ciuchów do kartonu typu tuniki długie itp ... i zostały mi słownie TRZY koszulki z krótkim rękawem, i jeden cienki sweterek z długim, polar i dwa ciepłe swetry + ciuchy po domu. mówię o ciuchach, w które się mieszczę ![]() ![]() no ale to nie jest problem, mogę chodzić goła, byle mieć rodzinę zdrową ... (Adaś ...) |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
zle napisałam, jest ale inny
![]() http://allegro.pl/ups-krzeselko-do-k...635614738.html http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...649660243.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Clo- a Happy Snack można używać jak fotelika- bujaczka? I można go tak rozkładać prawie na płasko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
to rozszerzanie diety tak sie
rozpanoszylo, ze jak dynia to musi byc dla dziecka ![]() ![]() A co do rozszerzania diety to w czwartek przy okazji wazenia dostalam w przychodni wyprawke tematyczna: mnostwo broszurek o rozszerzaniu, kubek niekapek(ktory wyglada jak pojemnik na mocz tylko z ustnikiem i uchwytami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Rozeznanie
|
Doradźcie mi proszę. Zblizam się do rozszerzenia diety i się zastanawiam czy jak L robi kupki co 3-4 dni, takie gestniejsze to marchewka mu nie zaszkodzi? Boję się że będzie miał problemy, bo większość z Was pisała, że Wasze Bobasy robiły bardziej zadkie. Moze zacząć od jabłka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
A i dzisiaj mieliśmy falstart ze spacerówką. Myślałam, że jak wsadze w spacerówke, to W. będzie więcej widziec i nie będzie marudził..o jak ja się myliłam.. jak nie ma ochoty spacerować to i specerówka nie pomoże...
a jednak gondolka lepsza- zabawki nie wypadają, dziecko widać (u mnie spacerówka tylko na jedną stronę), nie wieje w nózki.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3801 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna ja Cie rozumiem ![]() Cytat:
wlasnie dzisij sie zalapalam na kawcie za free hehe Cytat:
![]() D. Powiedzial po naszym dniu ze sprawilam ze jest najszczesliwsza osoba hehe i chce zeby ten dzien nigdy sie.nie skonczyl ![]() I juz wymyslil plan na kolejny dzien we dwoje ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#3802 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i napewno zgrabniejsze, polly magic moje jest takie troszkę za duże , ciężko mi je transportować, mam duży dom i czasami chce karmić w kuchni, czasamiw salonie i ciężko mi je transportować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak akceptujesz inny kolor to nie warto dokłądać 6 dych, ale też nie kupuje się krzesełka na chwilę ![]() Cytat:
Cytat:
o to tez cenna uwaga ![]() Cytat:
![]() Kuba nie spi ![]() ![]()
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
Marchewka, dobrze, ze to piszesz bo sie sama zaczelam.nakrecac, ze musimy juz spacerowke.na juz kupowac bo ryki na spacerach coraz czestsze a tu moze byc i tak, ze spacerowka niewiele pomoze...
jednak rodzenie dzieci.na.jesien-zime ma swoje plusy. O chocby taki, ze cala zime spokojnie w gondoli spedza. Drugi.to.taki, ze wszystkie letnie pysznosci mozna w ciazy jesc bez ograniczen, a w zimie niewiele kusi ![]() ![]() Ach, zapomnialam Wam napisac, ze mamy w rodzinie kolejne dzieciatko! TZa bratowa urodzila wczoraj coreczke w 33tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
marchewka-nie mogę nigdzie znaleźć tego specyfiku do biustu
![]() Bardzo mi przykro. Bardzo ciężko jest to kupic. ![]()
![]() |
#3805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | ||||
Zakorzenienie
|
zaraz będzie, pokaze Wam nowego kumpla Neloslawy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do niczego. zamawiasz kawe i masz ja na koszt firmy ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-26 o 22:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Nelusia i jej zielony przyjaciel
![]() ![]() ![]() i komentarza tez sobie nie odpuszczę!@ 1) poznajcie Zielonego, to nie on mnie podrapal ![]() 2) lubimy razem fikac - (uwielbiam jak tak podrzuca dupka hehe) 3) mówisz, ze zaby skacza? eee lepiej zrob samolot 4) mama nie patrzy, wiec możemy pobrykać 5) i kto ma większe gały, no kto?! 6) tatuś wymyslil nową zabawę, parodiowanie córki ![]() 7) sweet focia we dwoje 8) odrobina powagi (jaaaa uwieeeeelbiam jaaaaaaa ![]() 9) no zrob dziube jak jak! |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
Diabli ja Cie rozumiem. Najmniej w tym wszystkim chodzi o to, ze to tesciowa a o to jak sie zachowuje (ja swojej tesciowej dziecko pod opieke dalabym bez mrugniecia okiem, a mojej mamie niekoniecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hee to czekam hii Ta moj D. Stwierdzil ze to co M. Je to ochydaaa heee wiec nie dziwie sie Szymkowi A aa zapomnialam przed mc pojechalam z D. To kiosku po karty zlowie ninja i po tym naszym czasie wspolnie spedzonym wrocilismy do domu , d. Zaaferowany kartami otwiera i co chwila przybiega krzyczac " o jaaa ale super karta", " o jacie nie mam takiej" za ktoryms razem wpada i krzyczy " o ja pier...ole " i w tym momencie zatyka usta i mowi przepraszam zapomnialem sie my z tz na siebie , tz juz nie moze ze smiechu ja tez ledwo z mina powazna wytrzymalam i pytam sie Dawidku skad ty znasz takie slowo a on ze nie wie na to ja jak to nie wiesz w domu takich slow sie nie uzywa na to on ze wie i wymsknelo mu sie bo ta karta taka najlepsza byla i chcial wyrazic swoje szczescie :banghead: no masakra D. Po rozmowie i postawieniu do pionu wyszedl a my niestety w smiech hee i tz mowi pewnie chcial powiedziec o ja pier...ole jaka zaj...sta karta hee to rak dziwnie brzmi z ust 7 latka tym bardziej ze do tej pory przynosil slowa typu debil, psychol, cip..ka inpytal sie co to znaczy , co to jest ....ehhhh te dzieci Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-26 o 22:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mam tez nie jest idealem, czasem mloda tak wywija, ze nam slabo (a ona się chichra) ale wiem, ze mala jest bezpieczna...jak kiedys nela chlusnela mlekiem to tesciowa uciekla. zupełnie nie wiedziała co robic i nawet nie probowala...było tylko o boze boze. smutno mi, bo wiem, ze tzowi zależy, ale on tez chyba widzi, ze jego mama nie ogarnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.