|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3782 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My dziś mieliśmy I kąpiel. Zgodnie z radą pań Położych i Pediatry odczekaliśmy 2 tygodnie jedynie przemywając do tej pory Józia wodą. Dziś już była standardowa kąpiel, z płynem itd. Młody nawet dzielnie ją zniósł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
Buu grubsza ode mnie jest i pewnie jest tak jak piszesz.
Mnie ostrzega że mężczyźni to zwracają uwagę na wygląd kobiety i blaa blaa ale sama nie miała ochoty nic z tym zrobić. Zgadzam się z nią że wygląd jest ważny ale odchudzić się to nie jest łatwa sprawa sama to przerabiała a zamęcza ![]() A z tatą to nie chodzi o odchudzanie. Tata ma cukrzycę. u mnie najgorzej z twarzą, dłońmi i stopami. Smaruje cały czas ale muszę poczytać o dobrych kremach do twarzy. Dłonie ciut lepiej bo miałam jedną wielką tarkę, nawet mi pękała skóra. Daria ja się najbardziej kolek boje ![]() Jutro po pediatrę będę dzwonić, kataru nie ma a kupy zielone. Żadnych innych objawów nie ma i liczę na to że przyjdzie pediatra i powie że niektóre dzieci tak po porostu mają.
#3784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
Tutti, tak podobno jeszcze kilka tygodni można chodzić... w środę mam wizytę, niech sprawdzi mój gin czy to faktycznie to :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Rozeznanie
|
Olcia może tak powoli będzie odchodził...najpierw biało żółty potem brunatny...ale to i tak może być 2 3 tyg
![]() ![]() Paulinka no my 3 dzień kolke przerabiany w godzinach popołudniowych i raz nocnych... Maskowanie brzuszka nic nie dawało i podaje mu wtedy ten Sab simplex.. Dziś nawet 2 razy .. Nie mogłam juz patrzeć jak cierpi... |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Wtajemniczenie
|
Olcia pakuj torbę pakuj, bo nie wiadomo czy do środy wytrzymasz
![]() Będzie pyk jak u Lui i porodówka ![]()
![]() |
#3788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile mnie pamiec nie myli to w piatek mylas podlogi?! Tak czy siak do rze, ze tatus przezywa i szykuje wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zadomowienie
|
Olcia pakuj się. U mnie czop i rach ciach porodowka
![]() aga co do cc to zależy. Ja się czuje super. Po 17 godzinach wszystko ogarnialam sama, jeszcze w nocy chciałam się pionizowac :-D ale położna dopiero o 5.00 rano mnie wysłuchała i jest git. inco dobrze ze Wasz tez taki śpioch bo juz się na czytałam o niskim poziomie cukru i takich tam cudach u noworodków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Raczkowanie
|
Fajnie się Was czyta już mamuśki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się odzywasz bo niedawno myślałam o Tobie, jak u Ciebie sytuacja... Wiec trzymam kciuki, żeby u Ciebie jak najszybciej akcja się rozkręcila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
kurcze chyba mam jakies lekkie skurcze :/
od poludnia mnie brzuch bolal dzis ide do wanny w takim razie i moze jeszcze zalacze jakis film w lozku |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Wtajemniczenie
|
No ja też was czytam i chłonę póki co.
Zaczęłam się rozglądać za tymi muszlami, ale zastnawiać czy kupować,bo jak widać nie wszystkim potrzebne. ![]() Olcia, co Ty też się już wybierasz na porodówkę? ![]() ![]() MamaZuzi,no współczuję Ci tych tekstów od mamy. Eh one czasem jak chłopy, w ogóle nie pomyślą co mówią. Wyparzyłam dziś smoczek i laktator ![]() A i dziś się jeszcze dowiedziałam, że możliwe, że moja pasierbica u nas zamieszka... Ale to od obcych ludzi.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Raczkowanie
|
Dzięki ale u mnie zero objawów, więc pewnie w czwartek będzie mnie czekał masaż szyjki macicy u położnej ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
Olcia mozliwe ze to czop
![]() co sie dziwisz,w koncu luty juz jest Alunia wez nawet nie mow,jak to tak was postawi przed faktem dokonanym? ![]() ej nie zdazylam apki zainstalowac do tych skurczow,i niby jak je mam liczyc nie podoba mi sie to ![]() Aga to wietrz cycuchy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- boje sie tylka do gory podniesc co by ze mnie nic nie polecialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alunia, a nie wiadomo jak z tym czopem . Akcja może być szybko ale wcale nie musi ![]() Kurcze, nie ładnie zachowuje się ta mama. Powinna z Wami porozmawiać ![]() 85jjaa, ajj masaż szyjki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Wtajemniczenie
|
Ala przed faktem dokonamym? Nosz jak tak można? Bierzesz pod uwagę że to mogą być plotki?
Buu co ile masz skurcze? Myślisz że to już poród?
#3799 |
Wtajemniczenie
|
Olcia, Buu normalna rozmowa? To nie w jej przypadku. Ona jest chora psychicznie i niezrównoważona. Ale to długa historia i nie miejsce na jej opowiadanie... Teraz straciła pracę i podobno ma mieć coś na wyjezdzie. Domyślamy się, że zrobi tak, jak już ta praca będzie pewna to powie,że musi wyjechać i albo bierzemy małą albo zostawi ją u swojej matki. Już raz to zrobiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Wtajemniczenie
|
My się karmimy
![]()
Zuzanna ![]() Magdalena ![]() Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2015-02-08 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Wtajemniczenie
|
Paulina, to akurat nie plotki bo to młoda się wygadała koleżance (córce TEJ koleżanki) a ta od razu mamie. Koleżanka jak to usłyszała, to "pociągnęła młodą za język". Od razu zdała nam relację i mój Tadzik porozmawiał z córką. No i się potwierdziło. Zaczął z małą rozmawiać, że to jeszcze nic nie wiadomo,bo mama nie może od tak sobie powiedzieć i zadecydować. Musi z nami porozmawiać. Oczywiście powiedział dziecku i dał do zrozumienia,że nie zostawimy jej samej i że u nas ma drzwi otwarte,ale tak czy inaczej mama musi z nami porozmawiać. Eh...
Powiem wam, że ciemno to widzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Wtajemniczenie
|
Ala rozumiem, nieodpowiedzialna kobieta: (
Nie wiem jak tak mozna
#3803 |
Wtajemniczenie
|
Nie wziął tacieżyńskiego i opieki nad Tobą z racji cc? Byłby z wami 4 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Rozeznanie
|
przeklete_pragnienia- ja mam napisane tak
![]() miejscowość , dnia 17 luty 2015 r., Moje dane z peselem Dane zakładu pracy W dniu 17 lutego 2015., w ...............urodziłam córkę Alicję ........., w związku z powyższym wnioskuję o udzielenie mi zgodnie z Kodeksem Pracy: 1. Podstawowego urlopu macierzyńskiego za okres od 17.02.2015 do 06.07.2015 tj. 20 tygodni, 2. Dodatkowego urlopu macierzyńskiego za okres od 07.07.2015 do 17.08.2015 tj. 6 tygodni, 3. Urlopu rodzicielskiego za okres 18.08.2015 do 15.02.2016. Za przedmiotowy okres proszę o wypłatę 80 % zasiłku. Z poważaniem Do tego mam jeszcze oświadczenie męża ( z tym że nie jestem pewna czy ono jest dobrze napisane ale mój tż z mojego zakładu pracy i tak pojedzie z moim wnioskiem o urlop do ZUSU żeby było szybciej to najwyżej przepisze to oświadczenie tak jak mu tam babki będą kazały) ......................... ......., dn. 17.02.2015 r., Ja, ......... zamieszkały w ...................., PESEL .............oświadczam, że nie będę korzystał z dodatkowego urlopu macierzyńskiego z tytułu urodzenia w dniu 17.02.2014 r., mojej córki Alicji ...... za okres od 07.07.2015 do 17.08.2015 Z poważaniem i tu jeszcze link do tego kalkulatora dni żeby nie trzeba było na piechotę liczyć http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalk...skiego,12.html
#3806 |
Wtajemniczenie
|
Nie wziął: ( Tz tylko był 2 tygodnie na urlopie z zeszłego roku: ( pracuje w prywatnej firmie i wypłatę ma podzielona jak będzie miesiąc na wolnym może większej części nie dostać: (
Ja po mimo to chciałam żeby został z nami ale jak to głową rodziny myśli o finansach.
#3807 |
Zakorzenienie
|
Mamazuzi mysle ze to jeszcze nie to,raczej,no sama nie wiem
ale mialam kilka skurczy i az lzy w oczach ale to ze strachu-bo chyba wreszcie dotarlo do mnie ze cos sie moze zaczac w kazdej chwili po kapieli troche przeszlo,wiec moze to tylko przepowiadacze w kazdym razie ide spac szkoda ze tz-et musi wrocic do pracy ![]() tule Cie mocno ![]() edit-kurcze chyba jednak dalej mam skurcze :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Wtajemniczenie
|
Buu jakoś dam radę: ) nie mam wyjścia powoli wejdę w prawe z dwiema panienkami.
Dawaj koniecznie znać jak u Ciebie akcja się rozwija: )
#3809 |
Zakorzenienie
|
My po karmieniu po 22 i mala 1 raz pięknie jadła. Dla mnie było to 15 minut prawie nieprzerwanego ssania z połykaniem. Potem mloda sobie pofikala nogami i rękami,popierdziala i zasnela.
dzis polozne prawie mnie zjadły bo jak ja śmiem dziecku dawać smoczek.przestanie efektywnie ssać. Taa ale zanim ja ja dostawie do cycka to ona uryczana i wcale nie chciała ssać. Po 2 powiedziała mi ze sama na własną odpowiedzialność narażam dziecko na zakażenie szpitalne z racji podawania smoczka. To mnie zdziwiło ze smoczek jest bee i zarazić nim moge a nakładkami na sutki które mala przecież też w ustach trzyma to nie zaraze Możliwe że jutro do domu.masakrycxznie bola mnie plecy i macica
#3810 |
Wtajemniczenie
|
No to Buu,szykuj się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.