Majówki 2016 - część trzecia - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 14:58   #3811
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
Przysięgam, że jak ktoś mi przywlecze do domu chodzik dla małego, to wsadze go w ten chodzik i zepcham ze schodów
Masz moje blogoslawienstwo
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 14:59   #3812
asiaczek
Zakorzenienie

A ja czapkę Mikołaja kupiłam tu: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6597441409

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-12-05, 15:15   #3813
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Rose jak tesciowa?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Tesciowa, tak jak nasze dzieci i mezowie, czyta to forum. Aniol nie kobieta. Nawet nosila Emi w chuscie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dzięki girlz!
Zmylam ten maltan, dżizas, nikomu nie można ufać
Znalazłam jeszcze przykitraną maść ziaji z lanoliną do brodawek, już zaaplikowalam. Czuję się jak pół roku temu
Ziajka lano masc jest spoko. Jakis miesiac temu smarowalam nia wentyle, jak myslalam ze mi odpadna
Stary 2016-12-05, 15:22   #3814
lirene123456
Raczkowanie

Ja polecam krzesełko keter. Niby takie pastikowe, ale przynajmniej malo miejsca zajmuje.
lirene123456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:33   #3815
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
To Emi musi wam teraz wyrecytowac pięknie co i jak po kolei bo jak inaczej zlozycie ta wieże skoro instrukcja zezarta 😄

Jak tam tesciowka?
Na szczescie to byla tylko skrocona instrukcja, a zjadla tylko 1/5 strony

Tesciowa ok, tak jak pisalam wczesniej. Nawet pogadalam z nia na spokojnie i tak niesmialo sie tlumaczyla, ze czasem chcialaby cos kupic wnuczce, ale sie boi mojej reakcji... Kurde nie powinno tak byc. Pogadalysmy naprawdę bardzo szczerze i mysle, ze najgorsze juz za nami. Oby
Stary 2016-12-05, 15:35   #3816
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Haha, my też nie, ale znów się zastanawiam czy dziecku krzywdy tym nie robię

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Fab mam takie same wyrzuty sumienia w stosunku do mojej Miski...
Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
My tez nie.. ale nie wiem czy czuje ze jakas krzywde robie. Od zawsze wiedzialam, ze u nas nie bedzie duzo zabawek. Najlepsza w tej chwili jest plastikowa butelka :p
No właśnie ja też z tego tytułu wyrzutów sumienia nie odczuwam
Tylko czasem zastanawiam się czy to nie egoizm ze nie kupuje córeczce zabawek których sama nie znoszę bo może ona być się tym bawiła?
Mam nadzieje ze jak nieco podrosnie to polubi drewniane zabawki np sortery lub klocki bo takie będę jej z radością kupować. Do kolorowych, świecąco grających plastików zupełnie nie mogę się przekonać

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:36   #3817
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Konsternacja, super, że lekarz tak pochwalił Natkę

Dzustam,też myślę o powrocie do jedzenia. Kupki się u nas też pogorszyły na diecie. czytałam sporo na ten temat i generalnie w wielu źródłach jest napisane,że jeśli po dwóch tygodniach nie ma poprawy to należy jeść odstawione produkty.

Zrobiła mi się na szyi Wielka bolesna krosta.. Wracam od dermatologa, dostałam na cito skierowanie do chirurga na wycięcie. Dzisiaj wieczorem jadę do niego, boję się, bo to jednak szyja. Trzymajcie kciuki żebym dostała antybiotyk, po którym będę mogła KP,bo Mateusz nie akceptuje butelki.

Kciuki zeby było tak jak mowisz.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 15:41   #3818
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Na szczescie to byla tylko skrocona instrukcja, a zjadla tylko 1/5 strony

Tesciowa ok, tak jak pisalam wczesniej. Nawet pogadalam z nia na spokojnie i tak niesmialo sie tlumaczyla, ze czasem chcialaby cos kupic wnuczce, ale sie boi mojej reakcji... Kurde nie powinno tak byc. Pogadalysmy naprawdę bardzo szczerze i mysle, ze najgorsze juz za nami. Oby
No to super ze relacje na waszym froncie się ocieplily ☺

U nas to ja stanowie barierę, zdaje sobie sprawę ze teściowa może i chciałaby zaciesnic relacje między nami ale pewnie wyczuwa mój dystans. Nie potrafię się przemoc bo zbyt mocno mnie ta kobieta drażni ale ostatnio obiecałam sobie i tutaj publicznie ze podejmę starania i będę bardziej pozytywnie do niej nastawiona 😉

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:52   #3819
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Tylko czasem zastanawiam się czy to nie egoizm ze nie kupuje córeczce zabawek których sama nie znoszę bo może ona być się tym bawiła?
Mam nadzieje ze jak nieco podrosnie to polubi drewniane zabawki np sortery lub klocki bo takie będę jej z radością kupować. Do kolorowych, świecąco grających plastików zupełnie nie mogę się przekonać

Tak z doswiadczenia, w moim przedszkolu pracujemy metoda montessori, ale ze musimy tez miec jakies elementy z wytycznych krajowych to i "normalne" zabawki sa. Powiem Ci, ze nawet jesli dzieci wezma te grajace, swiecace, plastikowe itp :p to szbko odpadaja. Duzo bardziej wola np drewniane klocki, ukladanie drewnianych puzzli, czy dopasowywanie ksztaltow. Takze ja sie nie martwie za bardzo. No i kurcze sorry, ale te drewniane zabawki sa piekne haha taki domek dla lalek mi sie marzy! Tzn dla mojej przyszlej corki :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 15:59   #3820
konsternacja
Zakorzenienie

Sama nie wiem. Wydaje mi sie, ze co innego to alergia na kurz a co innego pokarmowa. Jedno jest pewne nie leczona alergia moze doprowadzic do astmy (Iwonia wspominala) ... trudny orzech do zgryzienia... ale jest jak pisze, dieta eliminacyjna spowodowala pogorszenie ft4 u mnie.

Ile wapnia na dobe suplementujecie na diecie bezmlecznej? Jakie?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:01   #3821
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Wojtul jest zdecydowanym mięsożercą - upieczonego w folii indyka ciamkał z wyraźną przyjemnością
A do BLW polecam posiadanie psa - podłoga od razu czysta, jakby dosięgała to tacki pewnie też nie trzeba by myć, no i jedzenie się nie marnuje
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 16:23   #3822
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Wojtul jest zdecydowanym mięsożercą - upieczonego w folii indyka ciamkał z wyraźną przyjemnością
A do BLW polecam posiadanie psa - podłoga od razu czysta, jakby dosięgała to tacki pewnie też nie trzeba by myć, no i jedzenie się nie marnuje
Zdecydowanie psa nam brakuje koty nie są zbyt zainteresowane spadającą marchewką

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Sama nie wiem. Wydaje mi sie, ze co innego to alergia na kurz a co innego pokarmowa. Jedno jest pewne nie leczona alergia moze doprowadzic do astmy (Iwonia wspominala) ... trudny orzech do zgryzienia... ale jest jak pisze, dieta eliminacyjna spowodowala pogorszenie ft4 u mnie.

Ile wapnia na dobe suplementujecie na diecie bezmlecznej? Jakie?
Ja w końcu kupiłam polecany przez Ulę Osteodiag, 250mg wapnia w tabletce, jeszcze nie zaczęłam łykać , ale na opakowaniu jest napisane 1-2 tabletki/dzień, Ula chyba pisała, że zapotrzebowanie przy kp to 1500mg?!

Cytat:
Tak z doswiadczenia, w moim przedszkolu pracujemy metoda montessori, ale ze musimy tez miec jakies elementy z wytycznych krajowych to i "normalne" zabawki sa. Powiem Ci, ze nawet jesli dzieci wezma te grajace, swiecace, plastikowe itp :p to szbko odpadaja. Duzo bardziej wola np drewniane klocki, ukladanie drewnianych puzzli, czy dopasowywanie ksztaltow. Takze ja sie nie martwie za bardzo. No i kurcze sorry, ale te drewniane zabawki sa piekne haha taki domek dla lalek mi sie marzy! Tzn dla mojej przyszlej corki :p
Hahaha, ja też marzę o takim nigdy nie miałam takiego domku gdzieś czytałam o jakimś eksperymencie, w którym z przedszkola usunięto wszystkie zabawki, początkowo był smuteczek i nudy, po jakimś czasie dzieciaki świetnie zaczęły się bawić, stały się bardziej kreatywne, wymyślały coraz lepsze zabawy i większość z nich wcale nie chciała powrotu zabawek

Cytat:
Mam tak samo wierzę w to, że kształtujemy w ten sposób gust naszych dzieci tylko czasem mam takie wątpliwości czy np. Te grające zabawki faktycznie nie pomogą jej w nauce liczenia itd. Zobaczymy jak to będzie. Na razie jeszcze od nikogo nie dostała nic w tym stylu, w ogóle wydaje mi się, że mamy mega mało zabawek, ale czytałam gdzieś, że praktycznie do 6mż zabawki nie są dzieciom potrzebne

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Zrobiła mi się na szyi Wielka bolesna krosta.. Wracam od dermatologa, dostałam na cito skierowanie do chirurga na wycięcie. Dzisiaj wieczorem jadę do niego, boję się, bo to jednak szyja. Trzymajcie kciuki żebym dostała antybiotyk, po którym będę mogła KP,bo Mateusz nie akceptuje butelki

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:38   #3823
martunia_199
Zakorzenienie

U nas zabawki są po córce. Ona je dostawała jak była większa. Absolutnie nie jestem przeciwniczka grajacych zabawek. Te lepszych firm mają regulacje głośności. Nie będę dziecka przed tym izolować.

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:45   #3824
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Tesciowa, tak jak nasze dzieci i mezowie, czyta to forum. Aniol nie kobieta. Nawet nosila Emi w chuscie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ziajka lano masc jest spoko. Jakis miesiac temu smarowalam nia wentyle, jak myslalam ze mi odpadna

Cytat:
Tak z doswiadczenia, w moim przedszkolu pracujemy metoda montessori, ale ze musimy tez miec jakies elementy z wytycznych krajowych to i "normalne" zabawki sa. Powiem Ci, ze nawet jesli dzieci wezma te grajace, swiecace, plastikowe itp to szbko odpadaja. Duzo bardziej wola np drewniane klocki, ukladanie drewnianych puzzli, czy dopasowywanie ksztaltow. Takze ja sie nie martwie za bardzo. No i kurcze sorry, ale te drewniane zabawki sa piekne haha taki domek dla lalek mi sie marzy! Tzn dla mojej przyszlej corki :p
Opowiesz cos o tej metodzie?

Potrzebuje ojojania, proponuje Zo 2 razy dziennie cos. Tak jak pisalam wczesniej, po tym incydencie z dlawieniem w ogole nie byla zainteresowana. Dzís wsadzila batata do buzi i znowu to samo, za duzy kawalek w efekcie zaczela sie krztusic i zwymiotowala. Ja w panice, TZ mowi, ze ryzykujemy... no i nie wiem co robic a nawet nie mam kogo spytac.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 16:50   #3825
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Potrzebuje ojojania, proponuje Zo 2 razy dziennie cos. Tak jak pisalam wczesniej, po tym incydencie z dlawieniem w ogole nie byla zainteresowana. Dzís wsadzila batata do buzi i znowu to samo, za duzy kawalek w efekcie zaczela sie krztusic i zwymiotowala. Ja w panice, TZ mowi, ze ryzykujemy... no i nie wiem co robic a nawet nie mam kogo spytac.
A nie możecie dawać jej papek? Ja bym się obawiała,że ona przez to ksztuszenie się zablokuje i nic nie weźmie do ust

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 16:56   #3826
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
My masę zabawek dostałyśmy w spadku po dzieciach. Wiekszość z nich leży spakowana do oddania bo Iga się tym nie interesuje zresztą to są w większości grzechotki gryzaki itp.
Ja kupiłam jej do tej pory lalkę i zawieszkę z Alie, gryzak z apteki i niedawno motyla z Lamaze, który miał być na prezent ale się rozmyśliłam bo za bardzo mi się spodobał
Za to kupiłam jej już jakieś 10 książek
Też nie lubię tego plastiku świecąco grającego, a już Mikołaj jeden taki egzemplarz przyniósł jest tak głośny, że Iga się tego boi co mnie cieszy bo nie muszę tego słuchać Myślę, że nie możemy też wrzucać grajków do jednego worka bo Iga w spadku dostała książeczkę Liczymy że szczeniaczkiem z Fisher Price, którą uwielbia i zawsze zajmie się nią wtedy gdy wszystko jest na nie. A sama pewnie bym nie kupiła bo plastik i gra Sam szczeniaczek uczniaczek jej nie interesuje zupełnie, Hani tez nie interesuje, a stoi już rok w pokoju. Co do huli kuli nie mogłam zdzierzyć głosu tej kobietki co to tam śpiewa, brrr irytująca strasznie dla mnie. Na szczęście w spadku nie dostalysmy bo Hania nie lubiła jej i poszła szybko na sprzedaż

Teraz szukam na prezent pod choinkę albo sortera, albo klocków( podobają mi się silikonowe z b.toys) , albo kostki edukacyjnej drewnianej. I też myślę, że w dużej mierze od nas zależy co będą lubiły nasze dzieci.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:

Może spróbuj jej dać te kuleczki z kaszy o których pisały dziewczyny, małe ryzyko zakrztuszenia, a może jak jej posmakuje to się odblokuje? Albo spróbuj coś z łyżeczki choć wiem że jesteś za BLW, ale gdyby się przekonała do jedzenia czegokolwiek to wtedy wrócicie do tej metody

Zo musi się przekonać, że jedzeniem nie chcecie jej zrobić krzywdy.

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-12-05 o 16:57
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 17:10   #3827
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
W takim razie musze kupic psa
Stary 2016-12-05, 17:15   #3828
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie musze kupic psa
Się nie rozpedzaj. 17 lat mieliśmy psa i jadł wszystko. Mawialiśmy: przyjdzie pies to zje. Teraz jest pies ze schroniska i jest niejadkiem. Totalnym niejadkiem.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 17:18   #3829
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Manu, a moze sprobuj dziecku dac ugotowane, rozdziabdziane widelcem warzywa, podaj je na tej tacce krzesla do karmienia i niech sie bawi... ubrudzi raczki, wlozy do buzi, poczuje smak i zobaczy, ze nic zlego sie nie dzieje.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Się nie rozpedzaj. 17 lat mieliśmy psa i jadł wszystko. Mawialiśmy: przyjdzie pies to zje. Teraz jest pies ze schroniska i jest niejadkiem. Totalnym niejadkiem.

Dieta powietrzna dopadla nawet psa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 17:22   #3830
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Manu, a moze sprobuj dziecku dac ugotowane, rozdziabdziane widelcem warzywa, podaj je na tej tacce krzesla do karmienia i niech sie bawi... ubrudzi raczki, wlozy do buzi, poczuje smak i zobaczy, ze nic zlego sie nie dzieje.
Świetny pomysł. Blw to chyba nie tylko jedzenie dyni przeciętej na pół .

Blw mnie fascynuje, przyciąga. Ale zdecydowanie nie jestem zwolennikiem ścisłego trzymania się zasad w tej kwestii. Wolę nagiąć zasady do dziecka, niż dziecko naginać do (powiedzmy to sobie szczerze) teorii pewnej grupy osób.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 17:41   #3831
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytam to stwierdzam, że Ala ma chyba naprawdę mało zabawek
Żadnej kuli, organków, bębenków, uczniaczka też nie planujemy
Cytat:
Haha, my też nie, ale znów się zastanawiam czy dziecku krzywdy tym nie robię

Cytat:
Zdecydowanie psa nam brakuje koty nie są zbyt zainteresowane spadającą marchewką

Ja w końcu kupiłam polecany przez Ulę Osteodiag, 250mg wapnia w tabletce, jeszcze nie zaczęłam łykać , ale na opakowaniu jest napisane 1-2 tabletki/dzień, Ula chyba pisała, że zapotrzebowanie przy kp to 1500mg?!

Hahaha, ja też marzę o takim nigdy nie miałam takiego domku gdzieś czytałam o jakimś eksperymencie, w którym z przedszkola usunięto wszystkie zabawki, początkowo był smuteczek i nudy, po jakimś czasie dzieciaki świetnie zaczęły się bawić, stały się bardziej kreatywne, wymyślały coraz lepsze zabawy i większość z nich wcale nie chciała powrotu zabawek

Mam tak samo wierzę w to, że kształtujemy w ten sposób gust naszych dzieci tylko czasem mam takie wątpliwości czy np. Te grające zabawki faktycznie nie pomogą jej w nauce liczenia itd. Zobaczymy jak to będzie. Na razie jeszcze od nikogo nie dostała nic w tym stylu, w ogóle wydaje mi się, że mamy mega mało zabawek, ale czytałam gdzieś, że praktycznie do 6mż zabawki nie są dzieciom potrzebne

My tez mamy mało zabawek. Ksiazki za to juz kolekcjonujemy. I tak wszyscy piszą o tych hulach bajerach i tez takie poczucie mnie zlapało czy jej krzywdy nie robie. Tzn czy nie ograniczam rozwijania. Dzis np bawila sie kartonem po mleku u kolezanki gdy ta mnie obcinała (mega skróciłam włosy ) a przed chwilą opakowaniem po ciastkah które zjadlam.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Iwonia podlinkujesz mi ten Igorasowy śpiworek?

Szukam czegoś cieplutkiego, najlepiej bez konieczności zakładania pod spód kombinezonu. I nie za miliony. Poleci ktoś coś?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Iwonia znalazłam. A powiedz mi czy on ma jakieś ściągacze? Tak żeby koło szyi dobrze "trzymał"?
Stary 2016-12-05, 17:49   #3832
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Świetny pomysł. Blw to chyba nie tylko jedzenie dyni przeciętej na pół .

Blw mnie fascynuje, przyciąga. Ale zdecydowanie nie jestem zwolennikiem ścisłego trzymania się zasad w tej kwestii. Wolę nagiąć zasady do dziecka, niż dziecko naginać do (powiedzmy to sobie szczerze) teorii pewnej grupy osób.

Mamy podobne podejscie. Nie karmie Emi samymi papkami czy pasztetem
Ostatnio wlasnie klade jej na tacke rozne posilki do samodzielnej aplikacji i obie mamy rece pelne roboty. Przydalby sie tez wspomniany pies
Stary 2016-12-05, 17:50   #3833
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Nina skacze aż jej głowa odskakuje
A najnowsza ulubiona pozycja to "na boczku" z rączką na opartą na pupie jak taka rubensowska z obrazu olejnego
Skądś znam ta sexi pozę 😉

Cytat:

Współczuję Manu, chyba na Waszym miejscu bym to sobie jeszcze przemyślala.

Ja dzis 3 raz chciałam dać coś innego niż papkę. 2 razy był chrupek kukurydziany, dziś skórka od chleba. Za każdym razem konczylo się rzygiem... dziś dodatkowo wymioty poszły nosem i wcześniejszy pasternak na chwilę go zatkał całkiem. Zaliczylismy jeden z dłuższych życiowych płaczow. Szybka kąpiel i już śpi.
Także ugotowanych warzyw na razie na pewno nie podam...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:01   #3834
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wlasnie zastanawiam do jakiego przedszkola zapisac mala. chcialam obok domu, zebym mogla ja spacerkiem zaprowadzac i mamy 2 przedszkola- montessori i "normalne". wiem, ze na to pierwsze trzeba dluzej czekac, ale ja i tak chce zostac z mala troche dluzej niz trwa moje macierzynskie- umowa i tak mi sie skonczyla wiec wracac nie musze a poza tym pracowalam i tak jako dodatkowy personel.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas zabawki są po córce. Ona je dostawała jak była większa. Absolutnie nie jestem przeciwniczka grajacych zabawek. Te lepszych firm mają regulacje głośności. Nie będę dziecka przed tym izolować.

Ja tez kupuje te potworki jakos uwazam ze ten caly szajs zabawkowy to jednak mimo wszytsko troche uroki dziecinstwa
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:01   #3835
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym zrezygnowała z blw ale mnie akurat blw nie przekonuje

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:28   #3836
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mówisz że kula hula szał? Właśnie chcemy ja Tymusiowi kupić pod choinkę
Krzesełko z Ikei można złożyć. Tzn. Ściągnąć nogi i siedzisko bo tak się je kupuje, w częściach

Mam pytanie... czy to ja podświadomie jestem zazdrosna że inne dzieci przybierają super na wadze czy jednak jest coś nie tak? Mam w bliskim kręgu przypadek że dziecko 3 miesięczne wazy 7700g urodzone ok 3900g. Jest na mm i dostaje butlę jak tylko zamiauczy.... moim zdaniem robią dziecku krzywdę. O ile byłby karmiony piersią i tak przybierał to ok ale żeby mm karmić na żądanie? Hmmm on jest większy od Tymka

U nas hula-kula wyjątkowo się sprawdza. Z tym, że na dzień dzisiejszy Huba pełza do niej na wstecznym albo się turla. Szczeniaczka-uczniaczka kupiłam swojemu chrześniakowi pare lat temu, ale dla Alicji się wstrzymuję na razie z nim bo ona wszystko wkłada do paszczy i wszystko ocieka śliną. Myślę, że w takim przypadku nawet szpraj Mony by nie dał rady.

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
My też jeździmy z Młodym na zakupy co tydzień. W czasie jazdy samochodem usypia tylko w momencie gdy jest zmęczony. Gdy nie jest to najczęściej bawi się zabawką, ewentualnie rozgląda.

Co do smyka, to stacjonarne sklepy to jakaś masakra. Jeśli tam bywam to jedynie po odbiór zamówienie ze sklepu online, chociaż i ten do najtańszych nie należy. Czasem coś się udaje trafić.

W temacie klocków, my mamy te:
http://www.smyk.com/fisher-price-akt...dukacyjna.html
(w sumie to nie wiem, czy nie są te, które opisywałaś) oraz te:
http://www.empik.com/k-s-kids-klocki...8899,zabawki-p
A poza tym jakąś taką kulę, tablicę z pokrętłami, piramidkę z miseczek i piramidkę z kółek oraz szeleszczące książeczki. Tyle, że my odkupowaliśmy używki

Martunia, a co ja mam powiedzieć? Msc temu przybrał mi 450 g, teraz koło 300, ale widzę, że zaczął ostatnie dni znów nadrabiać, więc tłumaczę to zębami. Dziś wieczorem ważyliśmy przed kąpielą i 6940 dopiero. Przybieranie na wadze, to nie jedyny wyznacznik, że dziecko dobrze się rozwija i jest zdrowe. Widzę, że mój jest ruchliwy, cały czas się wierci, pupinka w górze, turlikanie, na zmianę z pełzaniem, więc zakładam, że taka jego uroda.
Dokładnie o tych klockach z fisher price'a myślałam. Jak się sprawdzają u Was?

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
czeko My mamy ten http://allegro.pl/krzeslo-krzeselko-...4.html#thumb/2 jak narazie polecam, ale Weronika siedziała" w nim dopiero ze 4 razy na krótko. Patrząc na zdjęcie "naszych" majowkowych dzieci w innych krzesełkach, to wydaje mi się dość głębokie, ale nie wiem, Weronika w nim ginie narazie, ( jakims kolosem nie jest), ale dzieki temu moze posluzy na dluzej. W sumie podobne do tego z Twojego linka, a droższe.
Podoba mi się to krzesełko. Dużo miejsca zajmuje po złożeniu? Muszę to przemyśleć - dziękuję.

Dziewczyny, a jak macie tego antilopa to ono jest regulowane? Bo cały czas się waham jak widzę prawie na każdym zdjęciu to krzesełko u Was. Jak myślicie, składanie go 3 razy dziennie 356 dni w roku, w sensie odkręcania nóg, doprowadzi mnie do szału czy niekoniecznie? Kolejną rzeczą nad którą się zastanawiam, w tym krzesełku ta tacka to jest zakładana na stałe czy w jakiś sposób regulowana? Co w przypadku jak brzuchol Hubci urośnie i się tam nie zmieści? A tak na poważnie, to chodzi mi o to na ile ono jest przyszłościowe ... czy po roku planujecie je wymienić czy dla starszego dziecka też się nada? czy starszak też się w nim zmieści? Bo jeśli nie "rośnie" z dzieckiem to rozumiem, że za jakiś czas czekałaby nas wymiana, więc generalnie kolejny wydatek na ten sam cel ... Wiem, że truję moimi przemyśleniami, ale proszę pomóżcie bo ja po tej ciąży to taka zdecydowana się zrobiłam, że sama ze sobą sobie nie radzę a u nas w mieszkaniu każdy cm ma znaczenie

Cytat:
Czeko, u nas jest hitem ten laptop
http://www.ceneo.pl/12128158
Zwłaszcza jak znajdzie się w zasięgu stóp i można naparzac nogami a on gra ale przede wszystkim jak można otwierać i zamykać go przez cały dzień i nasluchiwac czy da się nim jeszcze mocniej trzepnąc

Ita, jak się czujesz?
O! ciekawy pomysł! dzięki

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2016-12-05 o 18:30
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:37   #3837
Iwonia27
Zakorzenienie

Po raz pierwszy wyszlam z wizyty z jakas wiedza jak pielegnowac Jogurta.
Mamy AZS jak z ksiazki
Tylko weszlismy pani od razu wiedziala.
Dopiero wracamy. Opisze co wiem jak malutas zasnie.
Dieta musi byc i to jeszcze wieksza. Znikne ale przynajmniej mi nie proponowala mm jako zloty srodek.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:45   #3838
majlla
Raczkowanie

Dziewczyny pisalyscie o kolejnych ciazach że byście chciały A myslalyscie co z karmieniem piersią ? Zakończyć i wtedy w ciążę zajść ? Czy może kontynuować podczas ?
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 18:51   #3839
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dzieki Dziewczyny za opinie czasem potrzebuje zeby mnie sprowadzic na ziemie, bo nie zawsze musi byc tak jak sobie wymysle.

Czeko, antilop ma nozki na klik, demontaz jest latwy. Widzialam na osiedlu ze niektorzy na balkonach go trzymaja
Tacka jest zdejmowana, ale ani ona ani siedzisko nie ma regukacji.
Nie ma tez podporki na stopy trzeba DIY zrobic.

Iwonia super ze w koncu trafil sie ktos kompetentny.

Dagg Olo i Zo to dobrana para jak nic

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisalyscie o kolejnych ciazach że byście chciały A myslalyscie co z karmieniem piersią ? Zakończyć i wtedy w ciążę zajść ? Czy może kontynuować podczas ?
Jesli udaloby mi sie zajsc szybko to nie wykluczam tandemu.

Chociaz, ost po przeczytaniu historii na jednej z grup strach mnie oblecial w zwiazku z kolejnym porodem.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:00   #3840
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy wyszlam z wizyty z jakas wiedza jak pielegnowac Jogurta.
Mamy AZS jak z ksiazki
Tylko weszlismy pani od razu wiedziala.
Dopiero wracamy. Opisze co wiem jak malutas zasnie.
Dieta musi byc i to jeszcze wieksza. Znikne ale przynajmniej mi nie proponowala mm jako zloty srodek.
No w końcu konkrety!

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Mnie też te melodyjki z zabawek po pewnym czasie irytują, ale to nie mnie to ma bawić więc...jeśli Nina się do tego np czołga i w ten sposób ćwiczy, to już ma dla mnie sens. Do książki jakoś się nie kwapi żeby podnieść dupinke. Ma m.in. grającego żółwia z trzema przyciskami - pięknie celuje żeby któryś wcisnąć bo wie że zagra - mały wielki krok

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości