![]() |
#3811 |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
A ja czapkę Mikołaja kupiłam tu: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6597441409
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3813 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
Ja polecam krzesełko keter. Niby takie pastikowe, ale przynajmniej malo miejsca zajmuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Tesciowa ok, tak jak pisalam wczesniej. Nawet pogadalam z nia na spokojnie i tak niesmialo sie tlumaczyla, ze czasem chcialaby cos kupic wnuczce, ale sie boi mojej reakcji... Kurde nie powinno tak byc. Pogadalysmy naprawdę bardzo szczerze i mysle, ze najgorsze juz za nami. Oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko czasem zastanawiam się czy to nie egoizm ze nie kupuje córeczce zabawek których sama nie znoszę bo może ona być się tym bawiła? Mam nadzieje ze jak nieco podrosnie to polubi drewniane zabawki np sortery lub klocki bo takie będę jej z radością kupować. Do kolorowych, świecąco grających plastików zupełnie nie mogę się przekonać |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki zeby było tak jak mowisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to ja stanowie barierę, zdaje sobie sprawę ze teściowa może i chciałaby zaciesnic relacje między nami ale pewnie wyczuwa mój dystans. Nie potrafię się przemoc bo zbyt mocno mnie ta kobieta drażni ale ostatnio obiecałam sobie i tutaj publicznie ze podejmę starania i będę bardziej pozytywnie do niej nastawiona 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak z doswiadczenia, w moim przedszkolu pracujemy metoda montessori, ale ze musimy tez miec jakies elementy z wytycznych krajowych to i "normalne" zabawki sa. Powiem Ci, ze nawet jesli dzieci wezma te grajace, swiecace, plastikowe itp :p to szbko odpadaja. Duzo bardziej wola np drewniane klocki, ukladanie drewnianych puzzli, czy dopasowywanie ksztaltow. Takze ja sie nie martwie za bardzo. No i kurcze sorry, ale te drewniane zabawki sa piekne haha taki domek dla lalek mi sie marzy! Tzn dla mojej przyszlej corki :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem. Wydaje mi sie, ze co innego to alergia na kurz a co innego pokarmowa. Jedno jest pewne nie leczona alergia moze doprowadzic do astmy (Iwonia wspominala) ... trudny orzech do zgryzienia... ale jest jak pisze, dieta eliminacyjna spowodowala pogorszenie ft4 u mnie.
Ile wapnia na dobe suplementujecie na diecie bezmlecznej? Jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Wojtul jest zdecydowanym mięsożercą - upieczonego w folii indyka ciamkał z wyraźną przyjemnością
![]() A do BLW polecam posiadanie psa - podłoga od razu czysta, jakby dosięgała to tacki pewnie też nie trzeba by myć, no i jedzenie się nie marnuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
U nas zabawki są po córce. Ona je dostawała jak była większa. Absolutnie nie jestem przeciwniczka grajacych zabawek. Te lepszych firm mają regulacje głośności. Nie będę dziecka przed tym izolować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Potrzebuje ojojania, proponuje Zo 2 razy dziennie cos. Tak jak pisalam wczesniej, po tym incydencie z dlawieniem w ogole nie byla zainteresowana. Dzís wsadzila batata do buzi i znowu to samo, za duzy kawalek w efekcie zaczela sie krztusic i zwymiotowala. Ja w panice, TZ mowi, ze ryzykujemy... no i nie wiem co robic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam jej do tej pory lalkę i zawieszkę z Alie, gryzak z apteki i niedawno motyla z Lamaze, który miał być na prezent ale się rozmyśliłam bo za bardzo mi się spodobał ![]() Za to kupiłam jej już jakieś 10 książek ![]() Też nie lubię tego plastiku świecąco grającego, a już Mikołaj jeden taki egzemplarz przyniósł jest tak głośny, że Iga się tego boi co mnie cieszy bo nie muszę tego słuchać ![]() ![]() ![]() Teraz szukam na prezent pod choinkę albo sortera, albo klocków( podobają mi się silikonowe z b.toys) , albo kostki edukacyjnej drewnianej. I też myślę, że w dużej mierze od nas zależy co będą lubiły nasze dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Zo musi się przekonać, że jedzeniem nie chcecie jej zrobić krzywdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-12-05 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
Się nie rozpedzaj. 17 lat mieliśmy psa i jadł wszystko. Mawialiśmy: przyjdzie pies to zje. Teraz jest pies ze schroniska i jest niejadkiem. Totalnym niejadkiem.
#3829 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blw mnie fascynuje, przyciąga. Ale zdecydowanie nie jestem zwolennikiem ścisłego trzymania się zasad w tej kwestii. Wolę nagiąć zasady do dziecka, niż dziecko naginać do (powiedzmy to sobie szczerze) teorii pewnej grupy osób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3831 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Iwonia podlinkujesz mi ten Igorasowy śpiworek? Szukam czegoś cieplutkiego, najlepiej bez konieczności zakładania pod spód kombinezonu. I nie za miliony. Poleci ktoś coś? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Iwonia znalazłam. A powiedz mi czy on ma jakieś ściągacze? Tak żeby koło szyi dobrze "trzymał"?
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Ostatnio wlasnie klade jej na tacke rozne posilki do samodzielnej aplikacji i obie mamy rece pelne roboty. Przydalby sie tez wspomniany pies ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzis 3 raz chciałam dać coś innego niż papkę. 2 razy był chrupek kukurydziany, dziś skórka od chleba. Za każdym razem konczylo się rzygiem... dziś dodatkowo wymioty poszły nosem i wcześniejszy pasternak na chwilę go zatkał całkiem. Zaliczylismy jeden z dłuższych życiowych płaczow. Szybka kąpiel i już śpi. Także ugotowanych warzyw na razie na pewno nie podam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a jak macie tego antilopa to ono jest regulowane? Bo cały czas się waham jak widzę prawie na każdym zdjęciu to krzesełko u Was. Jak myślicie, składanie go 3 razy dziennie 356 dni w roku, w sensie odkręcania nóg, doprowadzi mnie do szału czy niekoniecznie? Kolejną rzeczą nad którą się zastanawiam, w tym krzesełku ta tacka to jest zakładana na stałe czy w jakiś sposób regulowana? Co w przypadku jak brzuchol Hubci urośnie i się tam nie zmieści? A tak na poważnie, to chodzi mi o to na ile ono jest przyszłościowe ... czy po roku planujecie je wymienić czy dla starszego dziecka też się nada? czy starszak też się w nim zmieści? Bo jeśli nie "rośnie" z dzieckiem to rozumiem, że za jakiś czas czekałaby nas wymiana, więc generalnie kolejny wydatek na ten sam cel ... Wiem, że truję moimi przemyśleniami, ale proszę pomóżcie bo ja po tej ciąży to taka zdecydowana się zrobiłam, że sama ze sobą sobie nie radzę ![]() Cytat:
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-12-05 o 18:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
Po raz pierwszy wyszlam z wizyty z jakas wiedza jak pielegnowac Jogurta.
Mamy AZS jak z ksiazki ![]() Tylko weszlismy pani od razu wiedziala. Dopiero wracamy. Opisze co wiem jak malutas zasnie. Dieta musi byc i to jeszcze wieksza. Znikne ale przynajmniej mi nie proponowala mm jako zloty srodek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisalyscie o kolejnych ciazach że byście chciały A myslalyscie co z karmieniem piersią ? Zakończyć i wtedy w ciążę zajść ? Czy może kontynuować podczas ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Dziewczyny za opinie
![]() Czeko, antilop ma nozki na klik, demontaz jest latwy. Widzialam na osiedlu ze niektorzy na balkonach go trzymaja ![]() Tacka jest zdejmowana, ale ani ona ani siedzisko nie ma regukacji. Nie ma tez podporki na stopy trzeba DIY zrobic. Iwonia super ze w koncu trafil sie ktos kompetentny. Dagg Olo i Zo to dobrana para jak nic ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Chociaz, ost po przeczytaniu historii na jednej z grup strach mnie oblecial w zwiazku z kolejnym porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Mnie też te melodyjki z zabawek po pewnym czasie irytują, ale to nie mnie to ma bawić więc...jeśli Nina się do tego np czołga i w ten sposób ćwiczy, to już ma dla mnie sens. Do książki jakoś się nie kwapi żeby podnieść dupinke. Ma m.in. grającego żółwia z trzema przyciskami - pięknie celuje żeby któryś wcisnąć bo wie że zagra - mały wielki krok ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.