Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 09:06   #3811
LaLaRe87
Rozeznanie

Dot.: Kozaki EMU - zbiorczy

ja kupowałam na deezee 2 lub 3 sezony temu, śmigam w nich do dziś, wszystko ok

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:25   #3812
kidlerkomania
Raczkowanie

Ehhhhh... Chyba już trzeci raz pytam o to, ale co tam.. Czy ma ktoś EMU kings cross? Czy ktoś wie coś więcej na ich temat? Czy są tak samo porządne jak EMU stinger? Proszęo odpowiedz ~!
kidlerkomania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 12:02   #3813
Maryh
Przyczajenie

http://allegro.pl/emu-wool-australia...283249580.html

co myslicie o tym sprzedawcy? myslicie, ze ma oryginalne? cena jest dosc niska.
pozdrawiam emufanki
Maryh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:06   #3814
Agatara_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kidlerkomania Pokaż wiadomość
Ehhhhh... Chyba już trzeci raz pytam o to, ale co tam.. Czy ma ktoś EMU kings cross? Czy ktoś wie coś więcej na ich temat? Czy są tak samo porządne jak EMU stinger? Proszęo odpowiedz ~!
nie ma takiego modelu jak kings cross ?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

*przynajmniej na emuaustralia.com takich nie znalazłam
Agatara_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:11   #3815
andazzo
Przyczajenie

Jestem chyba najbardziej negatywnie nastawiona do Emu Wool w tym wątku. Nie mają one wiele wspólnego z butami Emu do jakich jesteśmy przyzwyczajone, znaczek nie taki, podeszwa wogóle z innej bajki (porównałam całość do pseudo emu od atmosphere), skóra też podobno jest inna, sprzedawca określił ją jako "trochę gorszą". Tak na prawdę nie można nic o nich powiedzieć, bo przecież to buty z tego sezonu, tegoroczny model, więc opinni spodziewać się można dopiero po roku.... Dziewczyny zanim zdecydujecie się na zakup przez internet zobaczcie je sobie na żywo gdzieś w sklepie... unikniecie ewentualnego rozczarowania. Ja tak zrobiłam i jestem w szoku, są słabe delikatnie mówiąc. Jak dla mnie Emu to świetna podeszwa, lekko wygięta, wyprofilowana- z tyłu i z przodu, i białe "szpanerskie" logo na pięcie . Emu Wool to marna podróba znanych i kochanych przez nasz bucików. I tyle w temacie. Emu Wool mam w ...
andazzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:14   #3816
Agatara_
Raczkowanie

dla mnie ogólnie model bronte nie jest za ciekawy stingery są w ogóle zupełnie inne nie krzywią się sa dużo cieplejsze wyższe nie rozczłapują się warto jest dołożyć troche więcej zeby na dłużej wystarczyły
Stary 2010-10-24, 13:41   #3817
Blushed
Raczkowanie

Dziewczyny, pomocy.
Mam problem z doborem rozmiaru EMU. Oczywiscie tych oryginalnych.
Długosc mojej stopy wynosi 23,4cm. Zwykle noszę rozmiar 38 (wkładka 24cm). Przeglądając butki na allegro zauważyłam, że sprzedawcy różnie podają rozmiary. Np. U jednego wkładka 24cm to rozmiar 37, a u innego 38.
Spotkałam się też, że było napisane - "Rozmiar 37, wkładka 23,5cm" albo "Rozmiar 38, wkładka 24,5cm" I teraz pytanie. Jak dobrze dobrać rozmiar? Najlepiej by było jakbym znalazla jakieś z wkładką 24cm :/
Blushed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:51   #3818
andazzo
Przyczajenie

Nie mam pojęcia jak można było zrobić taką krzywdę tym butom, mam na myśli Emu Bronte. Ciekawa jestem opinni dziewczyn które mają bronte z zeszłych kolekcji. Ja mam z zeszłego roku czarne Hi, miałam zamiar kupić sobie w tym roku jeszcze szare ale nie mogę wyjść z szoku po tym jak zorientowałam się, że model uległ przemianie, moim zdaniem na gorsze . Chyba kupię bez gwarancji od kogoś kto jakimś cudem ma jeszcze starą wersję bo później kaplica i tylko 8 stów na śliczniusie stingery zostanie mi wydać

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Blushed jeśli normalnie nosisz 38 a chcesz kupić model bronte to musisz zamówić takie które są w rozmiarze 37, jak masz wątpliwości to zapytaj sprzedawcę o rozmiar z metki ze środka butów lub z kartonu. Nie patrz, co sobie piszą sprzedawcy. Mnóstwo dziewczyn już pisało w tym wątku i dla uściślenia napiszę raz jeszcze model Emu wykony z zamszu czyli bronte kupujemy o rozmiar mniejszy od noszonych na co dzień butów, w twoim przypadku, nosisz 38 -> zamawiasz 37, model Emu Stinger zamawiasz w rozmiarze takim jak twoje obuwie, tu 38=38 i kropka.

Edytowane przez andazzo
Czas edycji: 2010-10-24 o 13:52
Stary 2010-10-24, 14:29   #3819
black butterfly
Przyczajenie

Witam zastanawiam sie nad kupnem emu matilda moze ktoras z was wie cos o nich, boje sie czy nie beda przemakac. słyszałam tez ze na czarnych widac sól jak myslicie lepiej wziac brazowe?

p.s. moze widzialyscie je w Rzeszowie w jakims sklepie?
black butterfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 15:29   #3820
Agatara_
Raczkowanie

widziałam je i przemakać będą raczej bo to bronte ogólnie są bardzo ładne na czarnych będzie sól a brązowe brudzą się strasznie.
Ja kupowałam 2 pary stringerów w tym roku i ten zestaw do czyszczenia w emu-shop.pl i jestem bardzo zadowolona mają tam wszystkie modele praktycznie i są chyba tam jeszcze stare modele bronte nie te wool.
Stary 2010-10-24, 15:43   #3821
Blushed
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andazzo Pokaż wiadomość
Blushed jeśli normalnie nosisz 38 a chcesz kupić model bronte to musisz zamówić takie które są w rozmiarze 37, jak masz wątpliwości to zapytaj sprzedawcę o rozmiar z metki ze środka butów lub z kartonu. Nie patrz, co sobie piszą sprzedawcy. Mnóstwo dziewczyn już pisało w tym wątku i dla uściślenia napiszę raz jeszcze model Emu wykony z zamszu czyli bronte kupujemy o rozmiar mniejszy od noszonych na co dzień butów, w twoim przypadku, nosisz 38 -> zamawiasz 37, model Emu Stinger zamawiasz w rozmiarze takim jak twoje obuwie, tu 38=38 i kropka.
Dzięki wielkie Na Stringery mnie nie stać. Poczytam jeszcze dokładniej o tych Bronte. Nie chce kupowac jakiegos kiczu. Skoro wszyscy mowią, że sie zepsuły to pewnie tak jest
A co możecie powiedzieć o UGG'ach i doborze ich rozmiaru?

Edytowane przez Blushed
Czas edycji: 2010-10-24 o 15:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 15:57   #3822
jeisa89
Przyczajenie

Chciałąm zapytać czy któraś z wizażanek nie widziaął przypadkiem butów EMU w panterkę niedawno widziałam na ulicy dziewczynę w takowych i wyglądała zarombiście byłabym wdzięczna za odp
jeisa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 16:04   #3823
Agatara_
Raczkowanie

uggi to już jest wydatek około 600-800 zł , ogólnie to jest to samo co stingery może inaczej troche podeszwa wykonana ogólnie buciki są troche szczuplejsze

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Są uggi w panterke ale są strasznie drogie bo 795 dolarów bo to kolekcja od choo
Stary 2010-10-24, 16:19   #3824
andazzo
Przyczajenie

Agatara_ zgadzam się z Tobą, z tym ,że kupić u nas oryginał to nie lada wyzwanie
Stary 2010-10-24, 16:25   #3825
aangellaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
aangellaa wspaniale! Koniecznie daj znac gdzie je zamowilas i ile zaplacilas Mnie tez sie podobaja chocolate.. ale zrezygnowalam[COLOR="Silver"]
Zamówiłam na deezee.pl standardowo 387zł , ale była promocja i dostałam 15% rabatu
Czemu zrezygnowałaś?

Edytowane przez aangellaa
Czas edycji: 2010-10-24 o 16:26
aangellaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 16:27   #3826
Agatara_
Raczkowanie

oj tak sama miałam chęć na nie w tym roku ale boje się wydać tyle kasy bo co zrobie jak przyjdą mi jakieś podróbki więc kupiłam emu jednak.Bedę chyba miała za 2 tygodnie być w berlinie to może zapoluje na uggi

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

mi ten emu shop jakoś najbardziej podpasował bo allegro jakoś mnie odstrasza podróbkami
Stary 2010-10-24, 16:47   #3827
faa
Zakorzenienie

GG do faa

tutaj coś dla fanek ugg i emu jak można mieć niepowtarzalne ugg'i http://postimage.org/image/3d48urvo/ ja swoich chyba bym tak nie pomalowała

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 17:50   #3828
lenka799
Raczkowanie

GG do lenka799

Cytat:
Napisane przez black butterfly Pokaż wiadomość
Witam zastanawiam sie nad kupnem emu matilda moze ktoras z was wie cos o nich, boje sie czy nie beda przemakac. słyszałam tez ze na czarnych widac sól jak myslicie lepiej wziac brazowe?

p.s. moze widzialyscie je w Rzeszowie w jakims sklepie?
jakis tydzień temu sprawiłam sobie ten model emu i jestem z nich bardzo zadowolona! przede wszystkim ładnie leżą na nodze (nie są zbyt szerokie a to ważne przy mojej wąziutkiej stopie) i są niezwykle ciepłe - jak każde emu Co do przemakalności to trudno mi się wypowiadać bo po wielki mdeszczu nie miałam jeszcze okazji w nich śmigać - wiem na pewno ze są wykonane z zamszu i po właściwej impregnacji nie powinno być problemu z przemakaniem!!! tak czy inaczej polecam EMU Matilda -mi bardzo przypadły do gustu

Edytowane przez lenka799
Czas edycji: 2010-10-24 o 17:51
lenka799 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 19:10   #3829
khfjuflidf
Przyczajenie

Czy któraś z Was kupowała może EMU u tego sprzedawcy na allegro?
http://allegro.pl/show_shop.php?shop_id=1173942

Chciałabym zamówić emu HIPPER, ale wciąż te wątpliwości...
khfjuflidf jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 20:51   #3830
Blushed
Raczkowanie

http://allegro.pl/ugg-australia-clas...287514908.html

podrobki, co nie?:p
Stary 2010-10-24, 20:59   #3831
ilios
PIP.

GG do ilios

a ja powiem, ze mam bronte i jestem zadowolona. nosze je 2 zimy i wygladaja prawie jak nowe. sa czarne. fakt, futerko sie ubilo i w ogole, ale nadal grzeja... jak slysze, ze stingery sa trwalsze... hm, to fajnie, ale nie jestem pewna czy chce do konca zycia miec te buty ja chyba wole co np 3 lata kupic sobie nowe bronte teraz zamowilam szare wool avoca i czekam az przyleca
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:03   #3832
andazzo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Blushed Pokaż wiadomość

tak, na 1000% podróbki, w/g mnie to świństwo, że coś takiego jest na all, nie każdy wie jak rozpoznać oryginały.
Stary 2010-10-24, 21:05   #3833
kidlerkomania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatara_ Pokaż wiadomość
nie ma takiego modelu jak kings cross ?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

*przynajmniej na emuaustralia.com takich nie znalazłam
wujek google i nagle powinny się znaleźć : )
kidlerkomania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:08   #3834
andazzo
Przyczajenie

W ogóle to dziewczyny, jak macie konta na allegro to zgłoście gościa za naruszenie zasad za sprzedaż podróbek, takie wkręcanie dziewczyn, które muszą sobie czegoś odmówić żeby mieć takie buty to normalne chamstwo. Jak któraś z nas chce kupić nieoryginalne to kupuje w Wenezji czy gdzieś indziej a nie łudzi się, że kupiła okazyjnie oryginalne ugg’i które nie wystarczą na 1 sezon.

Edytowane przez andazzo
Czas edycji: 2010-10-24 o 21:09
Stary 2010-10-24, 21:29   #3835
Blushed
Raczkowanie

Andazzo? Moglabys dac jakies wskazowki jak rozpoznac oryginaly?
Stary 2010-10-24, 21:41   #3836
andazzo
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
Andazzo? Moglabys dac jakies wskazowki jak rozpoznac oryginaly?
Na wcześniejszej stronie wkleiłam linka do Youtube tam znajdziesz mnóstwo filmików, czym różnią sie oryginały od podróbek. Ogólnie różnice są dość subtelne (po za jakością ! ), najłatwiej rozpoznać oryginał po podeszwie, oryginalne mają literkę "R" koło napisu UGG, jest to oznaczenie nazwy zastrzeżonej, podróby tego nie mają (tak jak te na wklejonym linku do aukcji), abstrahując już, że z tą podeszwą UGG'i nie są produkowane od kilku lat, teraz na podeszwie jest takie jakby słoneczko, wejdź na stronę oficjalną i zobacz jak wygląda podeszwa. Jest jeszcze szczegół, ten sam z literką "r”, czyli znakiem zastrzeżonym z tyłu na metce na podróbkach o ile w ogóle go zobaczysz to jest umieszczony w złym miejscu.

Aby samemu poczytać o tym w sieci wystarczy wpisać w Google frazę : ugg real or fake i milony stronek się wyświetli.
Stary 2010-10-24, 21:43   #3837
buahhot
Marcelover ♥♥♥

a ja mam emu wool i jestem baardzo zadowolona!

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 21:51   #3838
andazzo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
a ja mam emu wool i jestem baardzo zadowolona!

Ciekawi mnie bardzo jak ma sie jakość do Emu z zeszłych sezonów, ale o tym za rok... Te z ubiegłych sezonów też nie były doskonałe ale mi osobiście podobały się bardziej ze starą podeszwą .
Stary 2010-10-24, 21:55   #3839
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez andazzo Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie bardzo jak ma sie jakość do Emu z zeszłych sezonów, ale o tym za rok... Te z ubiegłych sezonów też nie były doskonałe ale mi osobiście podobały się bardziej ze starą podeszwą .
to moje pierwsze emu wiec nie mam porownania, mialam zwykle podrobki, to byl dopiero koszmar

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 22:00   #3840
andazzo
Przyczajenie

Dbaj o nie, zaimpregnuj i będziesz na pewno zadowolona długo. Jeśli można zapytać to kupiłaś gdzieś w sklepie czy na allegro?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości