|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7457161]Anisia, mi tez właśnie zaczeły sie juz wizyty co 3tyg, w piatek mam najbliższą, a na kolejnej chyba zrobię 3D już powinna być buźka do kogoś podobna
![]() A poza tym, to chyba zaraz urodzę brzuch mam wardy jak głaz, a Jasio jak tylko sie przytuli to boli no ale... dziś 3 godzinny spacerek, zrobiłam 2 parania i odrazu je uprasowałam, zrobiłam ciasto toffi na herbatnikach, odkurzyłam mieszkanie, no i oczywiście obowiązki przy Jasiu typu nakramić, ubrac, rozebrac, sprzątnac zabawki.... ufff Jutro urlop![/QUOTE] Elu, to na miejscu brzucha tez bym stwardniala ![]() Supermanka z ciebie ![]() ![]() Ja postanowilam ze sie oszczedzam, koniec z harowka ![]() dyskomfort z racji bolu nie jest mi potrzebny, teraz np napiernicza mnie kosc ogonowa, bo leze na kanapie masakra, a moje dziecko rozciaga se gnaciki a ja tak czeka kiedy mi ta skora strzeli
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia mnie tez ciagle boli kosc ogonowa. A dzis do tego maly caly czas napiernicza mnie i wogole cos mnie boli brzuchol. Musze sie pochwalic, kupilismy dzis wozeczek x-lander xt pomaranczowy zostal nam tylko fotelik, szukam caly czas na allegro maxi cosi cabrio. Mam nadzieje ze cos w koncu wyszukam.
Oj jak ja chcialabym wczesniej urodzic- najlepiej gdzies tak w polowie czerwca
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
No to baby, ustalone - rodzimy w momencie, kiedy nasze dzieci będą donoszone i nie czekamy na żadne ustawowe terminy
|
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i ta kośc udowa to wymiary z 28 tyg...hmm...no nic mysle ze nie mam sie czym martwic...I dziekuje za dopisanie mojej baby...![]() Dziekuje dziewczynki...nawet sobie nie wyobrazacie jaka jestem szczesliwa ze bede miala dziewczynke no coz szkoda...fajnie bylo by gdybysmy mogły wybierac termin kiedy chcemy rodzic ale coz...jak nie bedzie chcialo wyjsc troszke wczesniej to klapa...bedzie trzeba czekac... |
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio znowu spac nie moge, ale pewnie w czesci to moja wina, za duzo jem wieczorem i potem mnie meczy. Taki zarlok sie ze mnie zrobil, ze szok. No i to widac na wadze niestety. Oj, jak ja to juz bym chciala zrzucic.....
Kasiulko jak patrze na twoja szafe, tzn Olci, a nie twoja.... to rzeczywiscie masz duzo tych rzeczy. Mam tylko nadzieje, ze zdazysz jej to wszytsko choc raz ubrac, zanim wyrosnie. Z kolei sa dzieci ktore czesto wymiotuja po jedzeniu, albo kupki im przeciekaja, i trzeba je podobno czasem i 5 razy dziennie przebierac. Wiec wtedy nie bedziesz musiala wstawiac prania 3 razy dziennie, tylko raz na 2 dni.... Ja juz sie nie moge doczekac baby shower, no bo przez to, to ja jeszcze nic dla malego nie mam, oprocz jednej duzej reklamowki ubranek..... Jak tu czytam o waszych zakupach, wozki, lozeczka, foteliki i inne smoczko-pieluchy to taka ochota mnie beirze zeby sie wybrac na takie zakupy....no ale bez sensu, najpierw musze poczekac i zobaczyc co dostane, a potem ewentualnie reszte dokupic..... Wiem, zrzedze, a nie powinnam...no ale nie mam za bardzo komu, wiec wam sie dostalo ! |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie udalo, wlasnie sie zalogowalam do lekarza zeby sprawdzic czy nikt nie odwolal swojej wizyty, bo jamialam miec na 16-tego a w sumie teraz mija miesiac od poprzedniej no i patrze a tgu wolna wizyta na 19:00na jutro, superasnie. Zobaczymy co mi tam powie, mam nadzieje ze z szyjka itd wszystko ok, przy okazji zapytam o twardniejacy brzuch, bo dzis tak mam a raczej malo co robilam.
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobranoc kochane do jutra |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ja po wielkiej imprezie wczoraj komunia mojego chrześniaka a dziś po poprawinach jestem taka pełna że wydaje mi się że przedemną się kula mój brzych a potem idę j. męczące jest takie siedzenie za stołem i tylko patrzeć na jedzenie
wczoraj byłam tak padnięta że nawet nie chciało mi się włączać kompa i dopiero dziś czytałam co tam napisaliście ciekawego tak mówicie o waszej wadze a jak ja wczoraj rano weszłam na wage to musiałam ją trzykrotnie sprawdzać czy dobrze pokazuje i nic mniej niechciała pokazać tylko 12 na plusie koszmar a tu dopiero koniec 24 t.c. w środe będzie 25 a gdzie do końca ja jeszcze niemam nic kupione bo niewiem jescze co będe mieć i wjakim kolorze kupować |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Małą widzę Cię na pasku, pisz szybko, bo czekamy na wieści od Ciebie
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Jolus wywolalas mnie do odpowiedzi a mialam tylko przeczytac co napisalyscie i isc spac...Do jutra chcialam Was przetrzymac ale co tam...
Wiec.... Wiadomosc dnia - BEDZIEMY MIEC DZIEWCZYNKE Ja sie poryczalam ze szczescia w gabinecie, maz sie zrobil 2 razy szerszy az myslalam ze peknie z dumy!! Marzylismy o dziewczynce i wyglada na to ze bedzie Pozostala czesc badania bez zmian-wszystkie pomiary prawidlowe i pokrywaja sie z wynikami mojego gina. Nie obejrzelismy tylko twarzy malej a lekarz chce jeszcze sprawdzic budowe twarzy (czy nie ma rozszczepu wargi itp) wiec pojedziemy jeszcze raz za ok. 3 tyg. Jedna smutna wiadomosc to ta ze nie wiedzac o tym mialam problem z utrzymaniem ciazy...Lekarz to stwierdzil po wygladzie lozyska bo ma liczne wynaczynienia krwi zylnej na calej powierzchni. Dziwil sie ze nie krwawilam na poczatku ciazy. W kazdym razie walka o moja niunie odbyla sie bez mojej wiedzy. I dobrze bo ja panikara taka jestem ze mogloby sie to roznie skonczyc.. Teraz juz mi nic nie zagraza (a raczej ma mniejszy wplyw niz na poczatku ciazy) i nie ma tez wplywu na przebieg porodu. Zobaczymy ale jestem dobrej mysli Dobra to juz wszystko wiecie a my teraz idziemy nynac-papapa |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
byłam ciekawa i czekałam na Ciebie hehe
Gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolejna kobietka w dniu dzisiejszym ![]() Super![]() No to mogę iść spać Dobranoc kochane
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala, gratuluje coreczki !
A ja wlasnie wrocilam ze spaceru. Czy wy tez tak macie, ze jak pochodzicie dluzej niz 20 min to wam brzuch twardnieje ? Ja chodze codziennie na spacer, raz na 30 min, raz na gozinke, czasami na dwie w week end, choc coraz mniej, bo teraz po 45 minutach juz nie mam sily. Dzis przeszlam 35 min i teraz mam glaz a nie brzuch. Meczy mnie to wszytsko juz strasznie. Boje sie o malego, ale nie chce spedzac calego popoludnia po pracy lezac, bo wtedy przytyje jakies 25 kg...do konca ciazy, poza tym taki bezruch od godziny 16.00 tez wydaje mi sie niezdrowy. Z drugiej strony moze powinnam wlasnie juz tylko lezec po pracy, zeby nie zaszkodzic ciazy..... ech, sama juz nie wiem. Juz chce miec mojego misia po drugiej stronie brzucha, choc wiem, ze to jeszcze za wczesnie.... |
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Leleth, co tam slychac ? widze cie na pasku....
znowu same tu jestesmy !
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Leona i Mala gratuluje dziewczynek
bedziecie mialy wiecej radochy kupujac ciuszki Leona a jak Darek zareagowal na ta wiesc? bo wiem ze moj D. bylby niby na poczatku troche zawiedziony ...caly czas powtarza ze nie chce dziwczynki bo boi sie ze nie wytzrymalby nerwowo wiedzac ze faceci by sie za nia ogladali...albo ze ktos ja moze zgwalcic itp... mowi ze nawet nie znioslby faktu, ze ona mialaby chlopaka... troche to dziecinne ale coz... moj plan jest taki ze produkujemy bachorki az do momentu kiedy bedziemy mieli przynajmniej jedna dziewczynke.... zeby mogla sobie tatusia wokolo palca owijac Jakkolwiek twoj D. zareagowal na pewno tez juz niedlugo bedzie tak samo owiniety
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny odcinek...aktor ktory gra pacjenta wyglada prawie identycznie jak moj maz .. a w przerwach czytam watek... a ty?
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w przerwach podjadam kanapke....znowu ! I pisze na watku amerykanskim...
Tv prawie nie ogladam tutaj, czasami jakies newsy, czasami Oprah's show, i Lost. Wiecej nic mnie raczej nie interesuje, poza tym przez reklamy nie da sie tu wielu rzeczy obejrzec, za bardzo mnie to wkurza.... |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Widzę, że nikogo nie ma, pewnie jeszcze słodko śpicie Ja nie śpię, marząc o weekendzie i spanku z małżowinkiem co najmniej do 9. Samej to już nie jest tak fajnie Nie ma kto ze mnie kołdry zdzierać. Mała75 ogromnie gratuluję Wam córusi, Dziewczyny podgonimy chłopców na wąteczku, aż zaraz zrobię z ciekawości przeliczenia ile babek jest teraz Najważniejsze, że zdrowiutka i ma się świetnie Kristi75 my z małżonem mamy komunię u jego chrześniaka 18-go maja, to też pewnie padniemy jak muchy. Zwłaszcza, że ta komunia ma być niezłą imprezką na prawie 50 osób Kobietki co do bólu kości to ja mam straszne, dziś niesamowicie mnie bolały biodra, to u mnie bardzo częste. Zwłaszcza lewa strona, rzuciło mi się na nogę i do teraz mnie rwie. Nie wspomnę też o tym, że walczyłam ze skurczem teraz w lewej łydce. biorę magnez na noc, przez dwie noce był spokój... do dzisiaj. Ja się już chyba nie wyśpię i nie wypocznę przed porodem. Kość ogonowa boli też kosmicznie, jak za długo posiedzę mam problem, żeby podnieść się z krzesła. Aktualnie płaszczę zadek na poduszce, to naprawdę pomaga więc polecam Właśnie zrobiłam jeszcze mini zakupki na Allegro Podgrzewacz do butelek Tommee Tippee oraz smoczki z tej firmy, jeden sutkowy a drugi normalny bo nie wiem czy szanowna Pani Ola jakikolwiek będzie chciała, a jak będzie chciała to nie wiem który jej podpasuje bardziej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=355665800 http://www.allegro.pl/item352049381_..._2szt_f_r.html http://www.allegro.pl/item355477087_..._2szt_roz.html ![]() Śmiać mi się chce bo podgrzewacz jest z gratisem więc będę miała 3 buteleczkę Tommee Tippee (dwie małe 150 ml i jedna duża 260 ml).
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
jestem juz w domku, w niedziele wrocilismy z Pl, jakos tak mi smutno bylo jak wyjezdzalismy, az sie w drodze poplakalam mezowi (pierwszy raz odkad tu mieszkam). Nie wiem , ale jakos mi smutno sie zrobilo, ze przez najblizssze miesiace nie bede mogla rodzicow odwiedzic, maz mnie pocieszal, ze przyjedziemy juz z maluchem mam nadzieje, ze dzidzius szybko urosnie i nie bedzie mial nic przeciw podrozom do dziadkow ![]() W polsce bylo cudownie, pobylam z rodzinka, przyjechala tez moja siostra na weekend, wiec mialam okazje pobawic sie z chrzesniakiem. spotkalam sie z kolezanka, zrobilam zakupki...normalnie raj ![]() Gratuluje dziewczynkom dziewczyneki Asiuli Rafalka!! Sama mam ochote na mala slodka dziewczynke, ale musze poczekac jeszcze 10 tyg. Chcialam niespodzianke, to teraz musze byc cierpliwa ![]() Anisia, dobrze, ze wkleilas liste wyprawki, bo mam ja nawet na kompie, ale jakos zapomnialam do niej zagladac i teraz widze, ze jeszcze kilku rzeczy mi brakuje! U nas jest bardzo cieplutko, wlasciwie tak jak tu przyjechalismy od niedzieli jest prawie lato. W sumie to dobrze, od razu humor lepszy, mam tylko nadzieje, ze cieplej juz nie bedzie, bo nie przezyje upalu ![]() Dzis mam wizyte u lekarza, wiec za godzinke bede sie zbierac. Mam streska malego, mam tylko nadzieje, ze wszystko w porzadku. Do tej pory tak gladko wszystko szlo, oby tak dalej. No i kochane my juz wkroczylismy w 30 tydzien. A to oznacza, ze za mniej wiecej 10 tygodni nadejdzie godzina zero. Powoli zaczynam panikowac, dzisiaj zrobie pranko dzidziusiowe a w weekend musze meza wyciagnac po reszte rzeczy do sklepu. Zaopatrzylam sie troche w Pl, ale to nadal nie wszystko! __________________ |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Mijalea spokojnie kochana sobie wszystko dokupisz. Cieszę się bardzo, że wypoczynek w Polsce udany
Zapomniałam dopisać. Elu... podziwiam Cię, jesteś niezastąpiona. Twoi faceci to mają dobrze z taką zorganizowaną mamą i żonką. Asiula nie wiem czy gratulowałam, czy oczywiście przeoczyłam. Serdecznie gratuluję Ci synusia Rafałka, niech zdrowo rośnie i nabiera dużo sił do wyjścia na ten świat
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Baby!
Szef na spotkaniu to moge co nie co szkrabnac Dzis pierwsza pol bezsenna noc za mna Nie umialam znalezc sobie wlasciwej pozycji w lozku, do tego TZ pochrapywal, jakies wiesniaki wrzeszczaly za oknem, potem wybudzilo mnie ze snu nagle hamowanie z piskiem opon Dzis zamierzam wprowadzic do lozka poduszki miedzy nogi, jedna pod glowe bo bylo mi za nisko a ostatnio moja przepona jest okupywana przez bobasa.. o bolu ledzwi i kosci ogonowej wspominac nie bede Normalnie gorzej niz jakas reumatyczka ![]() Mala75, gratuluje corki wprawdzie obstawialam chlopca, ale doskonale wiedzialam ze oboje pragneliscie miec coreczke, a jak sie czegos pragnie to wiadomo My od poczatku chcielismy chlopca i mamy ![]() Zaczynam myslec o dacie pojscia na zwolnienie, bo jak tak dalej pojdzie z tym ciezarem to bede musiala se jakis dzwig postawic Za tydzien ide do lekarza ciekawe co powie
|
#3833 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle, że ja musze czekac 2 dni dłuzej na kolejne odcinki Ale serial uwielbiam Cytat:
Cytat:
i gratuluję wszystkim nowym dziewczynkom na wątku - Leona i Mała - super wiesci ![]() Ja dzis robie pierwsze dzidziusiowe pranko - zaczęłam od pościeli i różka, mam nadzieję, że mi sie nie odkształci w pralce no i muszę ubranka posegregowac wg rozmiarów i jakiś porzadek w nich zrobic, bo jak narazie wszystko w reklamówkach leży i tak wlaściwie nie wiem sama co mam A myslałyscie juz jakich firm bedziecie kupowac kosmetyki? Jakie namniej uczulają? |
|||
|
|
|
#3834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś odpoczywam bo tak mnie nastraszył tą szyjką a jeszcze potem brzusiu mnie dziwnie bolał wiec stram sie niewiele robic.Za to sobie poczytam "język niemowląt" Mała - gorąco gratuluje dziewczynki - super, że spełniło sie Wam to czego chcieliście LeoNa - Tobie gratuluje równie mocno a co do faceta to zobaczysz jak to będzie potem. Wielu facetów mysli, że najlepiej jest miec syna a potem szaleją na punkcie córek bo zwykle przecież córcie są "tatusiowe". Myslałąm, że strasznie przytyłam bo juz 3 tygodnie temu miałam w obwodzie 100 cm a tu wczoraj okazałao sie że niecałe 11 kg na plusie - wiem, że to sporo ale mniej niz sie obawiałam.Zresztą skoro wg. nowego doktorka mam urodzic 1 lipca to tym bardziej nie jest żle. Dziewczyny, czyli gdyby ten lekarz miał rację to bedę jedna z pierwszych na liscie. ![]()
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny,
gratuluję Kobietek )ja też powoli zaczynam się oszczędzać
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Werstusia kobito Ty uważaj na siebie
Andape super masz, że ci się tak termin porodu przesunął - też tak chcę
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
no ja z wielkości i parametrów Tymonka mam termin na 10 lipca, ale gieniowa powiedzieła, że oni i tak biorą pod uwagę termin wg ostatniej miesiączki zwłaszcza że u mnie rozbieżność to tlko te 11 dni, że ewentualnie mogę nastawiać się ze urodzę trochę szybciej niż 21 lipiec ale niekoniecznie. Ale że ja miałam regularne cykle to wiem, że Tymek ma duży baniak i tyle
Bo zawsze wg pomiarów głowy wychodzi ta różnica dwytygodniowa![]() Ja już mam plan jeśli mały nie zechce wyjść wcześniej to dokładnie 21 chcę iść na prowokację, muszę tylko przekonać moją gieniową Będę miała cudowny prezent na urodziny ![]() A co do twardnienia brzucha przy chodzeniu ja niestety mam to samo:/ Jak dłużej idę, albo szybciej to brzuch jak skała. Teraz to wypadałoby leżeć i ciągle wypoczywać... a ja jak dzisiaj zobaczyłam podczas depilowania jakie mam stopy spuchnięte to wierzyć mi się nie chciało, takie nalane. Od razu pobiegłam zmierzyć sobie ciśnienie czy to nie zatrucie ciążowe się zaczyna ale na szczęście ciśnienie było ok. Jutro jednak polecę na wszelki wypadek oddać siuśki czy jakiegoś białka nie ma, bo zeby nogi tak z rana takie spuchnięte były to raczej dziwne...
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odgapiłaś!
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
U mnie super poogda i pierwszy raz ubralam sie typowo na lato, nawet nie przejmuje sie tym, ze mam spuchniete kostki, co tam przeciez nie bede sie gotoala w dlugich spodniach ![]() Leonki i Mala gratuluje Wad dziewczynek, super macie, ja tez chce dziewuche, ale wiem, ze najwazniejsze by bylo zdrowe. Ja jutro mam USG na 13.30 wiec moze sie dowiem co moje malenstwo ukrywa miedzy nozkami nie moge sie juz doczekac ![]() Wczoraj rozmawialam z Mama Andiego, powiedzialam co sie dzieje i ona powiedziala mi pare rzeczy o nim, ze ona sama kiedys nie mogla dac sobie z nim rady i nie utrzymywala z nim kontaku przez 5 lat. Powiedziala mi, ze jestem najwspanialsza osoba jaka mu sie przytrafila w jego zyciu i, ze ona wie, ze jak sie miedzy nami nie ulozy to bedzie tylko jego wina, pniewaz on zawsze psul to co bylo dobre w jego zyciu. Postanowilam tez, ze daje mu czas na zmiane do 10 czerwca bo wtedy chce jechac do POlski na slub brata i jezeli nie bede widziala zadnej poprawy to nie wroce do niego. Wiem, ze to nie jest duzo czasu, ale teraz musze myslec o dziecku. Troche mnie przeraza fakt, ze moze sama bede, ale coz. Ja uwazam, ze jesli mnie naprawde kocha to nie powinno byc problemem by przestal pic w tygodniu ( w weekendy mu nie zabraniam). Wiecie ja uwazam, ze jesli ktos nie potrafi sobie powiedziec nie nie musze pic codziennie piwa to ma problem z alkoholem. Moj tata byl alkoholikiem nie pije od 5 lat i wiem ze dzidzie najbardziej cierpia jak sa klotnie, alkohol w domu. Laseczki a czy Wy tez teraz sie szybciej pocicie?
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia, ja tak z tymi poduszkami miedzy nogami juz od jakiegos czasu spie i jest duza roznica. Czasem mnie bola biodra w nocy i wtedy wiem ze gdzies zagubilam poduszke w trakcie snu. Tylko ze ja uzywam taka do karmienia z drobnego styropianu w srodku, swietna jest ta poducha nawet moj TZ lubi na niej spac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

brzuch mam wardy jak głaz, a Jasio jak tylko sie przytuli to boli
no ale... dziś 3 godzinny spacerek, zrobiłam 2 parania i odrazu je uprasowałam, zrobiłam ciasto toffi na herbatnikach, odkurzyłam mieszkanie, no i oczywiście obowiązki przy Jasiu typu nakramić, ubrac, rozebrac, sprzątnac zabawki.... ufff 

i gratuluję wszystkim nowym dziewczynkom na wątku - Leona i Mała - super wiesci
no i muszę ubranka posegregowac wg rozmiarów i jakiś porzadek w nich zrobic, bo jak narazie wszystko w reklamówkach leży i tak wlaściwie nie wiem sama co mam