|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Dziękuję ślicznie wiesz powolutku staram się jeść więcej i nie ograniczać się już do "zdrowej żywności" chcę żyć i jeść jak narmalni ludzie muszę tylko rozkręcić troszkę metabolizm i może dojdę do 3000 kcal...ach cudowne marzenie... poza tym miło, że wróciłaś![]() )aaa i mam pytanie-tylko nie bijcie wiem, że 100 razy o tym pisałyście, ale jak się robi owsiankę to ten jogurt ewentualnie kiedy sie dodaje?![]() ![]() Aralka...jak na moje oko grubo poniżej 1000.... ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę...no nic jutro postaram się więcej
|
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Kika, jogurt na koniec jak już masz ugotowane płatki.
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się wam wyżalić.
mam juz za sobą dwa wakacyjne wyjazdy. będąc na nich jadłam to co chciałam, znacznie więcej niz zwykle w domu. dużo sie także ruszałam - łażenie po górach, długie spacerowanie, jazda na rowerze. mimo tego,że jadłam praktycznie same węglowodany, mnóstwo słodyczy, udało mi sie schudnąć kilogram. nawet taki spadek wagi wprawił mnie w zachwyt. miałam nadzieję, że przyspieszyłam sobie metabolizm. a jednak... od tygodnia jestem w domu i wróciłam do starej wagi. jestem przerażona, bo codziennie widzę na niej coraz więcej.. nie ruszam sie już tak dużo jak na wyjazdach, ale staram się nie siedzieć w miejscu. jeżdzę na rowerze, unikam autobusów.. znowu czuję zrezygnowanie. nie wiem, co robię źle.. może powinnam odstawić słodycze? chociaż już chyba nie potrafię tego zrobić.. a samoakceptacji nadal brak.. |
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się że jem więcej od was
![]() ![]() ![]() U: śn: 4 kromki chleba (takie średnie, nie za duże :P ): 2 z szynką+masło+pomidor, 1 z pasztetem z kurczat :P+ pomior, 1z serkiem bieluchem+pomidor, kawa z mlekiem II śn: jogurt danone z ziarnami zbóż III śn: paczka 140g biszkoptów lady fingers (ehh miałam ochotę.. ale myślę-co się bd ograniczać ;] ) w planie: Obiad: kawałek pierśi z kurczaka, podduszony na wodzie a później podsmażony an oliwie z różnymi ziółkami + makaron biały + warzywa na patelnię z lubczykiem podwieczorek: pewnie jakiś owoc, brzoskiwnia kolacja: z racji że będę w trasie to np. bułka z szynką i pomidorem i jakiś soczek tragicznie bardzo ? |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale możesz włączyć jakieś zdrowe tłuszcze i trochę więcej owoców w końcu lato jest ![]()
|
|
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
jem jem owoce np: czereśnie, jabłka, banany, brzoskwinie
tłuszcze? oliwa z oliwek i tłuszcze chyba są w tym jedzonku niee? :-D
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oliwa z oliwek to niezbyt dużo
|
|
|
#3819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale lubię bakalie np żurawinę mmm to z takich mini przekąsek ; -)hmm ale przecież i w serku jest tłuszcz.. i w szynce troszkę.. a ja już nie muszę tyć
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie je się ich przecież tylko na P a są bardzo zdrowe
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
a co do biszpotów --> http://www.fabrykagurgul.pl/img/140g_2.jpg
takie coś
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
moje R
sniadanie: 3 kromki chleba pełnoziarn. (2 z twarozkiem i szynka 1 z pasztetem(zle),plus pomidor)} morelki 2,ee i sie teraz wstycdze...poł litra lodów.... ![]() ..2 sniadanie poł bułki z ziarnami z twarozkiem ,1/4 papryki,jabłko,3 sliwki dobrze ogolnie? wiemz e te lody sa złe no ale tak patrzac bez tych lodów to moze tak narazie byc?
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
spoko;p tylko ze ja chciałam spytac zcy dobrze choc troszke zaczelam;p bo sie ucze dopiero;p
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
tak wie moja jadłospis...do obiadu włącznie juz zjadłam
![]() R 1. 3 kromki chleba pełnoziarn. (2 z twarozkiem i szynka 1 z pasztetem(zle),plus pomidor)} morelki 2,ee i sie teraz wstycdze...poł litra lodów.... ![]() ..2 poł bułki z ziarnami z twarozkiem ,1/4 papryki,jabłko,3 sliwki 2.5(tu pdjadałam) drożdzówka domowej robty 2-3 kawałki 3 obiad" ryba w foli z patni na wodzie robiona w ziołach plus kasza gryczana (filizanka) poł pomidora kawalek selera naciweo pół ogórka 4. serek wiejsci pól bułki 5.sałatka"tynczyk w sobie własnym puszka marhewka i jak?
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
1. 30g razowca, 40g mortadeli, 40g twarogu półtłustego, 200 ml mleka, 30g płatków czekoladowych,.20g czekolady Milka 'Choco & Rice', pomidor, ogórek
rower- 40 km w tym czasie: 2. 60g chleba białego, 40g twarogu, pomidor, 180g arbuza 3. 60g piersi z kurczaka gotowanej, 30g jajka, 165 g ziemniaków młodych, kapusta młoda będzie: 4. Activia+ 20g czekolady+ kromka z czymś 5. 150-200g twarogu półtłustego, kromka z czymś, warzywka ok 1800 |
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mało annie! Na tym rowerze spaliłaś minimum 1000kcal jak nie więcej! Było by dobrze gdyby nie ten ruch, jak chcesz utrzymanie to musisz dodać jeszcze minimalnie do 2500kcal, bo znowu poleci na dół... .
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
[quote=starlight;8274291]wydaje mi się że jem więcej od was
![]() ![]() ![]() U: śn: 4 kromki chleba (takie średnie, nie za duże :P ): 2 z szynką+masło+pomidor, 1 z pasztetem z kurczat :P+ pomior, 1z serkiem bieluchem+pomidor, kawa z mlekiem II śn: jogurt danone z ziarnami zbóż III śn: paczka 140g biszkoptów lady fingers (ehh miałam ochotę.. ale myślę-co się bd ograniczać ;] ) w planie: Obiad: kawałek pierśi z kurczaka, podduszony na wodzie a później podsmażony an oliwie z różnymi ziółkami + makaron biały + warzywa na patelnię z lubczykiem podwieczorek: pewnie jakiś owoc, brzoskiwnia + 2 kanapki doszly ![]() ![]() kolacja: z racji że będę w trasie to np. banan
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chyba lepiej...
![]() 1. Mleko sojowe z 50 g ryżu brązowego, kilkoma łyżkami Frutiny i morelą 2. Lód Twistr zielony ; 2 kulki sorbetu: melon i jabłko w rożku 3. Sałatka pomidor + sałata ; jabłko 4. Rosół ; jabłko |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sam rosół i jabłko to prawie, że nic. Pomidor i sałata to maksymalnie niskokaloryczne warzywa, czyli też prawie nic, jabłko to samo, sorbet też ma niewiele...w dodatku - jadasz ty kiedy jakie normalne obiady - w sensie coś konkretnego z rodziną?
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj właśnie pojechałam z rodzicami do Płocka, tam sobie pochodziliśmy, lody sobie kupiliśmy. Potem zgłodnieliśmy to do McDonalda. Ale ja nie jadam w Fast-foodach to zjadłam tą małą sałatkę z sosem vineagre. Wzięłam gryzka kanapki krewetkowej od mamy. I potem wróciliśmy i zjedliśmy razem rosołek, mama gotowała ![]() Z trochę mięsem ugotowanym i marchewką, ale były tylko 2 to mało
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
Na P chyba się nie nada,mimo dobrych chęci
I.2 kromki żytniego pełnoziarnistego z serem,wędliną, parówka 'Jedynka ze serem',pomidor, sałatka warzywna ze szczyptą oliwy-400 II. Ciastko jabłko,duże Cappuccino w Macu, lody we waflu ;truskawkowe,malaga,kawow e-450 Drink;30ml whisky bourbonu Four Roses z świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym-(się nie liczy )III. 100g duszonej na oliwie piersi z kurczaka, gotowana fasola szparagowa,40g pistacji, małą paczka chrupek Cheetos spirals - 500IV.Jogurt kremowy Movenpick brzoskwinia z marakują, 3 ciastka Lu Go czekoladowe, 20g kawałek chałwy, mała porcja sernika wiedeńskiego,kawa z mlekiem 3,2%-580 V.(prawdopodobnie) Twarożek domowy, garść orzechów laskowych, kromka razowca z czymś tam-300/400 Jakieś sugestie itp? Zwłaszcza chodzi mi o jakieś ,tyczące się poprawy miernego apetytu.
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Aralka - szkoda, że w tej sałatce nie było czegoś konkretniejszego od samych warzyw - jakie mięsko, albo jajko, albo ser przynajmniej a do rosołku to mógł wpaść makaron
. A tak btw. - możno była samemu na drogę też jaką kanapkę zmajstrować
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki brązowy.Edit: Byłam głodna, zjadłam jeszcze jednak kubek mleka sojowego z Frutiną i małe jabłko. Ehhh :/ |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
RRRRRRRR
![]() sniad: owsianka(poł szkalnki pł.owsianych,zalane woda jedno jabłko poł pomaranczy) poł czerwonego grejfruta 2sniad 5 plastrów cukini podduszonych na patelni plus pomidor i sos pom.do cukini obiad piers z kurczaka filizanka kaszy gryczanej,ogórek podw jabłka z cynamonem duszone na patelni kolacja: piers z kurczaka badz tynczyk w sosie wł puszka. dziewczynki nadaje se takei cos na jutro????hmm? prosze o ocenke
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
no ale codziennie ryby nie uda mi sie zbytnio zrobic..;/ hmmm....jadam pestki dyni np ale tak nadprogramowo gdy mnie głód dopadnie
...albo do serka wiejskigo badz jogurtu ...włąsnie teraz wszamuje ....hmm mozna o tej godzinie?
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam, że było jeszcze potem kubek mleka sojowego z Frutiną i jabłko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

jak na wychodzenie całkiem fajnie. Ani się obejrzysz a będziesz jeść 3000 i chudnąć 
chcę żyć i jeść jak narmalni ludzie
poza tym miło, że wróciłaś

to z takich mini przekąsek ; -)