![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
napij się żołądkowej Anitko. Zabija wszystko
![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Rozeznanie
|
Hej Zaro
![]() ![]() heh wypadałoby pomalować paznokcie ale strasznie mi się nie chce... |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie pilam
![]() ![]() Zaro co do depilacji, nakladka chlodzaca faktycznie pomaga/tymabrdziej ze byla dluugo w zamrazarce ![]() ![]() Poki co pije miete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wypadałoby ale mi się nie chce. Czekam na siostrę TŻ bo jej pożyczam polarek, jedzie dziś na narty i własnie przeszukuje dom w poszukiwaniu kijków. Miała być przed 10 ![]() Anitko, ja mam taką rękawicę chłodzącą zamiast nakładki ale jakoś nigdy nie udało mi się jej zastosować ![]() ![]() 2 kieliszeczki żołądkowej bo jeszcze na drugą nóżkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
Dzindybry
![]() Ja niestety nastroj mam zupelnie niesylwestrowy :/ Wszysto mnie dobija,a nic nie cieszy. Wybranie winietek na stół staje sie problemem. Mam wrazenie,ze wszyscy inni ciesza sie z mojego slubu bardziej niz ja. A to juz za niecale 3 tygodnie. I to nie tak,że nie chcę. Tylko teraz najchetniej bym to przełozyła. Bo nie mam do niczego głowy,siły. Nie potrafię się tym cieszyc tak jak powinnam. TŻ chyba już jest powoli zmęczony mną ,moim smutaniem.Staram się funkcjonowac normalnie,nie chodzę z kwasna miną czy zapłakana,rozmawiam,usmie cham się do ludzi,bo przeciez krzywdy nikt mi nie zrobił. Ale w srodku czuje wielka czarna dziure. Od poniedziałku TŻ zaczyna nową pracę ,znacznie bardziej absorbującą i męczącą. Wiem,że sam będzie potrzebował oparcia.A ja w tej chwili jestem krucha jak bańka mydlana. W zyciu nie potrzebowałam tyle ciepła i czułosci. I nigdy nie mogłam dac tak mało jak teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale ci się nie dziwię, że wolałabyś ten ślub przełożyć, ale może warto jednak iść za ciosem i po prostu myśleć o przyszłości, albo przynajmniej się starać. Wiem, łatwo mi mówić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka, wiem, że to takie moje "zboczenie zawodowe"..ale może chciałabyś z kimś pogadać, z psycholoiem,terapeuta czy kimś w tym rodzaju? Takiej osobie możesz powiedzieć wszystko, nie musiałabyś dusić i gromadzić w sobie tylu emocji. Jednocześnie byłabyś silniejsza i to nie wpływałoby aż tak na relację z Tż. Bo jego poirytowanie pewnie wynika z bezradności. Faceci są mniej otwaci, moą spróbować spychac uczucia na dalszy plan i zajmować się wszystykim innym. Ale pod spodem i tak one są, mimo tego, że próbują temu zaprzeczyć.
Odwrotnie niż u kobiet. y musimy się wyryczeć, wywalić, i dopiero potem możemy żyć. Facet najpierw będzie zaprzeczał. A twoja osoba może mu sie pośrednio kojarzyć z jego emocjami, jego bólem. Może on się boi to przeżywać. a ty interpretujesz to jako zmęczenie. W każdym razie to nie głupi pomysł..byłabyś stabilniejsza.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3818 | ||
Zakorzenienie
|
no wszystko razem..siarczysty mroz wymroził zarazki, winkiem sie rozgrzalam a pizza domowa daal sily do walczenia z chorobą
![]() Ahaś ![]() ![]() Akademie Pana Kleksa tez obejrzelismy ...do polowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja kocham pomidory suszone...fajnie ze u nas juz spokojnie dostępne. Kiedyś, kiedys siostra hurtowo z Niemiec mi przywozila. ooooo mialam pisać ![]()
![]() |
#3819 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
widze, ze dziewczyny maja juz nastroj sylwestrowy - ja nie mam
![]() juz wyslalam TZ po PICOLO hahaha co do przepisu, jest bajecznie prosty, nie moj ale fajny - robie ciasto na placki ziemniaczane i dodaje jeszcze swierzy szczypiorek do niego i smaze takie jakby malutkie placuszki, nie takie jak normalne tylko takie jak hmmm talarki ![]() ![]() stokrotko jestesmy z Toba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3820 | ||
Zakorzenienie
|
Stokrotko z chęcią bym Cię przytuliła na zywo ...ale nie moge więc sciskam mocno po sieci.
Cytat:
Anitko pamiętaj ze jak stosujesz depilator musisz często uzywac peelingu..bo wloski stają sie coraz slabsze i wrastają. Co nie wyglada zbyt estetycznie. Pozatym warto kupic tonik z kwasami do przemywania skory ![]() Cytat:
![]() EDIT apropo łososia. Przypomniala mi się kolejna szalowa przekaska...losoś wędzony+ awokado+ pomidory swierze. Wszystko kroimy, zalewamy sosem z oliwy, cytryny i kapki majonezu. Oj ale bym zjadla.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-31 o 11:17 Powód: proszę nie pisać post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no dokladnie
![]() ![]() ja w ogole uwielbiam placki ziemniaczane wiec mi to pasuje a ze szczypiorkiem, sosem i lososiem mniamusne
#3822 |
Rozeznanie
|
Czekałam aż Madlen się wypowie, bo sama tak naprawdę nie mam pojęcia, co poradzić
![]() Może to faktycznie jest pomysł, Stokrotko? Myślę, że mogłabyś poczuć ulgę gdybyś pogadała z kimś takim, wyrzuciła to z siebie, wygadała się, wypłakała... nie udawała silnej. TŻ nie jest zmęczony Tobą a swoją bezsilnością,jestem pewna. Facet w obliczu problemu i ciężkiej sytuacji chce działać, rozwiązywać.. a tutaj nie może.. Nie wie jak Ci pomóc i pewnie go to dobija, a sam pewnie przeżywa to równie mocno. Edit: Sviniecko, brzmi smacznie. Tylko kurcze ciasto na placki czasochłonne, tym bardziej że placki z maszynki do mielenia do mnie nie przemawiają (zresztą i tak nie mam maszynki), a utrzeć tyle ziemniaków na tarce to nie na dzisiaj ![]() ![]() Oj a awokado to już w ogóle szał ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2008-12-31 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobieeeeee! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówię o jakiejś długaśnej terapii, raczej interwencji, może kilka spotkań. Chyba,że sama poczujesz, że więcej Ci trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ wie,co czuję ,i że jest mi bardzo potrzebny, mówiłam mu to od razu. I dostałam olbrzymie wsparcie,nie tylko od TŻ ale i od jego mamy. Ale mam wrazenie,że teraz,kiedy powoli się "zbieram" on mysli,że mi to już nie jest tak potrzebne. A ja nie chcę "mękolić" i go "eksploatować" nadmiernie, bo wiem,że też to przeżył,inaczej niż ja,ale nie słabiej. Cytat:
Cytat:
Tylko ze...boję się usłyszeć banałów,rzeczy,ktore wiem...ale jeszcze nie potrafię ich zastosować. I tego,że nie będe się potrafiła "otworzyć" tez się boje. Mimo to biorę pod uwagę taką wizytę. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2008-12-31 o 10:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Stokrotko myslę ze Madlen ma rację.
--------------------------------------------- Cytat:
![]() Maszyny do tarcia ziemniakow nie mam. Jak mąż pomoze to da sie przezyć...ale jeszcze po starciu trzeba usmazyc, a ja tak nie lubię tego zapachu ![]() Ale nic trzeba sie bedzie poswięcić dla tego niezaprzeczalnie rewelacyjnego smaku ![]() Wiesz Zaro nie mam bladego pojęcia jak to sprawdzac. Ja awokado na miękkosc biorę ![]() Jak miękkie, dobre do zmiksowania (a miękkie jest jak polezy w domu parę dni) Do salatek uzywam raczej twardszych sztuk ![]()
![]() |
#3827 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny potem moge nie miec czasu juz wejsc wiec juz teraz zycze Wam szczesliwego nowego roku, szampanskiej zabawy, aby ten rok byl lepszy niz poprzedni, zebyscie byly zawsze zdrowe i szczesliwe!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3828 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu pomarudzę. Miałam wyjść dziś z pracy o 14...właśnie dzwonił szef, że muszę zostać do 15...a ja mam na 15:30 fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Rozeznanie
|
Stokrotko, nie znam się na tym na tyle żeby mieć pewność, ale wydaje mi się, że dobry terapeuta nie bedzie Ci wciskał banałów.. I na pewno znajdzie sposób, żeby do Ciebie dotrzeć, żebyś się otworzyłą, żebyś poczuła ulgę. A poza tym, pewnie doradzi, jak w tym wszystkim pomoc TŻ, jak ze sobą rozmawiać, jak się wspierać..Bo najgorsze byłoby, gdybyście się gdzieś w tym swoim bólu, przeżywanym przez każde z Was inaczej, pogubili, unikali rozmów na ten temat udając, że już jest lepiej.. Stokrotko, ściskam Cię tak mocno jak tylko potrafię.
Haniu, ja też właśnie biorę na miękkość ale ostatnio ktoś mi powiedział o sposobie z pestką. Tyle że zauważyłam, że wtedy jak pestka już lata to owoc niekoniecznie miekki pod palcami więc jakoś nie mam zaufania. Tym bardziej jak nie mam czasu mu pozwalać na dochodzenie w domu to lepiej go jednak zmacać ![]() A zapach placków powalający ;] zawsze otwieram okno w trakcie smażenia i kąpię się później i myję włosy jeśli gdzieś wychodzę, bo mam wrażenie że cały tłuszcz mi osiada na włosach ![]() Siostra TŻ była, w takim razie uciekam do sklepu i do robienia sałatek. Nie chce mi się strasznie. Edit: Butter jaki przepiękny avatarek : ![]() ![]() Trzymam kciuki żeby wam się udało wyjść wcześniej z pracy ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2008-12-31 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi kiedys dwa spotkania z psychologiem otworzyły oczy i w sumie dzięki temu jestem teraz tu gdzie jestem ![]()
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Dasz radę Stokrotko, trzymam kciuki za najlepszą dla ciebie decyzję.
Jeśli się zdecydujesz: nie mogę gwarantować tego jak takie spotkania będą wyglądac, czy ktoś powie jakis banał: jedno wiem na pewno: To twój czas, Twoje uczucia, myśli, emocje będa najważniejsze. Nikt nie będzie próbował ich w Tobie tłumić. A zrozumienie, empatia, "miejsce dla siebie" w świecie gdzie wszyscy są zabiegani i ciężko znaleźć dobrego słuchacza - jest bardzo cenne.
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Zaro no wlasnie mam to samo z plackami
![]() Moze by spróbowac upiec te talarki w piekarniku na papierze do pieczenia ![]() Butter.. zapomnialm napisac....tego co zauwazylam zaraz po wejsciu na wizaz. AVATAR cud miód orzeszki ![]() L_V, Butter ja rowniez trzymam kciukasy za szybkie wyjscie z pracy.
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Nasz boss wspaniałomyślny postanowił zwolnić wszystkich o 12
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zadomowienie
|
Svinecko faktycznie szybciutki przepis i moze byc dobre
![]() Jak Tz bedzie chcial smazyc placki to zrobimy ![]() Dziewczyny zycze Wam szampanskiej zabawy, mnostwa milosci i samych radosci w Nowym roku 2009 !!!!!!!!!!!!WSZYSTKIEGO NAJ!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Zakorzenienie
|
Stokrotko, ja nie potrafię nic sensownego napisac, ale mocno, mocno CIę przytulam.
![]() Svinecko, przepis na Twoje bliny zapisany. ![]() Cytat:
O żesz Ty szczęściaro! ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-31 o 11:09 Powód: uduszę :) post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
trzeba wychowywać swoich szefów, już wczoraj go urabiałam i księgowa mi wtórowała, że trzeba się przygotować do imprez sylwestrowych i wylaszczyć, niektórzy gdzieś wyjeżdżają. W końcu się ugiął i zrozumiał
![]() Ale tak naprawdę mam też jeszcze trochę do zrobienia w domu, ciekawe na ile się tż postarał |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ehhh...jestem zła, chce już wyjść do domu. Podejrzewam, że to co mam zrobić dziś w pracy bez problemu mogłoby poczekać do poniedziałku!! Ehhh... Jeszcze mnie ucho zaczęło boleć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za przepis ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.