Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-31, 09:01   #3811
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

napij się żołądkowej Anitko. Zabija wszystko
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:09   #3812
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Cześć Mango
Hej Zaro Zazdraszczam Twoich wczorańszych zabiegów pielęgnacyjnych Ja rok temu byłam na takim relaksiuku. Poprostu cudo, człowiek może się niesamowicie odprężyć, wyciszyć, coś niesamowitego.

heh wypadałoby pomalować paznokcie ale strasznie mi się nie chce...
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:10   #3813
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Nigdy nie pilam Ale kieliszeczek czemu nie To jest mysl

Zaro co do depilacji, nakladka chlodzaca faktycznie pomaga/tymabrdziej ze byla dluugo w zamrazarce 1,5 nogi ogolilam sama wiec juz sie oswoilam w sumie

Poki co pije miete
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:32   #3814
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej Zaro Zazdraszczam Twoich wczorańszych zabiegów pielęgnacyjnych Ja rok temu byłam na takim relaksiuku. Poprostu cudo, człowiek może się niesamowicie odprężyć, wyciszyć, coś niesamowitego.

Masz rację, coś niesamowitego . Nigdy jeszcze nie byłam na porządnym masażu (TŻ oczywiście mi robił ale taki mało profesjonalny ) i było tak cudownie że sobie postanowiłam że jeszcze się wybiorę za jakiś czas jak tylko finanse pozwolą, bo odpręża fantastycznie. W trakcie nakładania maseczki jeszcze masaż twarzy a w trakcie jej zasychania- jeszcze masaż stóp i dłoni. Jak stamtad wychodziłam to czułam się jak nowo narodzona.

Wypadałoby ale mi się nie chce. Czekam na siostrę TŻ bo jej pożyczam polarek, jedzie dziś na narty i własnie przeszukuje dom w poszukiwaniu kijków. Miała być przed 10 Stąd wnioskuję, że poszukiwania bezowocne póki co.

Anitko, ja mam taką rękawicę chłodzącą zamiast nakładki ale jakoś nigdy nie udało mi się jej zastosować Raz próbowałam ale nie wytrzymałam długo bo nie chciało mi się jej tak przykładać, a poza tym leżała długo w zamrażarce i przesiąkła zapachem grzybów
2 kieliszeczki żołądkowej bo jeszcze na drugą nóżkę
Stary 2008-12-31, 09:35   #3815
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Dzindybry

Ja niestety nastroj mam zupelnie niesylwestrowy :/
Wszysto mnie dobija,a nic nie cieszy.
Wybranie winietek na stół staje sie problemem. Mam wrazenie,ze wszyscy inni ciesza sie z mojego slubu bardziej niz ja. A to juz za niecale 3 tygodnie.
I to nie tak,że nie chcę. Tylko teraz najchetniej bym to przełozyła. Bo nie mam do niczego głowy,siły. Nie potrafię się tym cieszyc tak jak powinnam.
TŻ chyba już jest powoli zmęczony mną ,moim smutaniem.Staram się funkcjonowac normalnie,nie chodzę z kwasna miną czy zapłakana,rozmawiam,usmie cham się do ludzi,bo przeciez krzywdy nikt mi nie zrobił. Ale w srodku czuje wielka czarna dziure.
Od poniedziałku TŻ zaczyna nową pracę ,znacznie bardziej absorbującą i męczącą. Wiem,że sam będzie potrzebował oparcia.A ja w tej chwili jestem krucha jak bańka mydlana.
W zyciu nie potrzebowałam tyle ciepła i czułosci. I nigdy nie mogłam dac tak mało jak teraz.
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:46   #3816
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Dzindybry

Ja niestety nastroj mam zupelnie niesylwestrowy :/
Wszysto mnie dobija,a nic nie cieszy.
Wybranie winietek na stół staje sie problemem. Mam wrazenie,ze wszyscy inni ciesza sie z mojego slubu bardziej niz ja. A to juz za niecale 3 tygodnie.
I to nie tak,że nie chcę. Tylko teraz najchetniej bym to przełozyła. Bo nie mam do niczego głowy,siły. Nie potrafię się tym cieszyc tak jak powinnam.
TŻ chyba już jest powoli zmęczony mną ,moim smutaniem.Staram się funkcjonowac normalnie,nie chodzę z kwasna miną czy zapłakana,rozmawiam,usmie cham się do ludzi,bo przeciez krzywdy nikt mi nie zrobił. Ale w srodku czuje wielka czarna dziure.
Od poniedziałku TŻ zaczyna nową pracę ,znacznie bardziej absorbującą i męczącą. Wiem,że sam będzie potrzebował oparcia.A ja w tej chwili jestem krucha jak bańka mydlana.
W zyciu nie potrzebowałam tyle ciepła i czułosci. I nigdy nie mogłam dac tak mało jak teraz.
Stokrotko, a mówiłaś to tż? czy on wie, że ty właśnie tak się czujesz i potrzebujesz go bardzo i jego wsparcia również? Przecież to tymczasowe, ty potrzebujesz teraz, innym razem będzie odwrotnie, na tym polega bycie z kimś.
Wcale ci się nie dziwię, że wolałabyś ten ślub przełożyć, ale może warto jednak iść za ciosem i po prostu myśleć o przyszłości, albo przynajmniej się starać.
Wiem, łatwo mi mówić...
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:47   #3817
Madlen__18
Zakorzenienie

Stokrotka, wiem, że to takie moje "zboczenie zawodowe"..ale może chciałabyś z kimś pogadać, z psycholoiem,terapeuta czy kimś w tym rodzaju? Takiej osobie możesz powiedzieć wszystko, nie musiałabyś dusić i gromadzić w sobie tylu emocji. Jednocześnie byłabyś silniejsza i to nie wpływałoby aż tak na relację z Tż. Bo jego poirytowanie pewnie wynika z bezradności. Faceci są mniej otwaci, moą spróbować spychac uczucia na dalszy plan i zajmować się wszystykim innym. Ale pod spodem i tak one są, mimo tego, że próbują temu zaprzeczyć.
Odwrotnie niż u kobiet. y musimy się wyryczeć, wywalić, i dopiero potem możemy żyć. Facet najpierw będzie zaprzeczał.
A twoja osoba może mu sie pośrednio kojarzyć z jego emocjami, jego bólem. Może on się boi to przeżywać. a ty interpretujesz to jako zmęczenie.

W każdym razie to nie głupi pomysł..byłabyś stabilniejsza.

M
Stary 2008-12-31, 09:50   #3818
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Widzę że alkohol generalnie wpływa na Ciebie pozytywnie i hartuje
no wszystko razem..siarczysty mroz wymroził zarazki, winkiem sie rozgrzalam a pizza domowa daal sily do walczenia z chorobą
Cytat:
Mąż farbował?
Ahaś...tzn. ja przód, mąz tył...tak sie stresował ze az język zagryzał

Cytat:
Słusznie. Pan Kleks jeszcze będzie nie raz a kolega ważniejszy.
Akademie Pana Kleksa tez obejrzelismy ...do polowy...spiewalismy razem piosenki...SLODKO
Cytat:
Oliwki i ogorek konserwowy też do mnie nie przemawia, ale wystarczy wyrzucić oliwki A co do ananasa to strasznie lubię w sałatce świeżego, nie konserwowego, ale teraz ciężko o dojrzałego.
No konserwowy beee.
Cytat:
Brzmi pycha. Suszone pomdory są fantastyczne a odkryłam je całkiem niedawno.
Kurczę. Głodnam
Polecam bo super przekąska. Wystarczy pokroić fetę i pomidory..wlac tej zalewy z pomodorow do srodka, oliwki w calosci, wymieszac i poezja.

Ja kocham pomidory suszone...fajnie ze u nas juz spokojnie dostępne. Kiedyś, kiedys siostra hurtowo z Niemiec mi przywozila.

Cytat:
ooooo mialam pisać
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:50   #3819
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

widze, ze dziewczyny maja juz nastroj sylwestrowy - ja nie mam przyjezdza do nas moja kuzynka z mezem i synkiem i razem sobie spedzimy sylwestra a dzieciaki beda szalec

juz wyslalam TZ po PICOLO hahaha

co do przepisu, jest bajecznie prosty, nie moj ale fajny - robie ciasto na placki ziemniaczane i dodaje jeszcze swierzy szczypiorek do niego i smaze takie jakby malutkie placuszki, nie takie jak normalne tylko takie jak hmmm talarki mieszam smietane z chrzanem i to jest jako sos. mozna wymieszac tez np z majonezem albo jeszcze z czyms innym co kto lubi. na usmazone talarki ziemniaczane lyzeczka nakladam troche sosu i na to klade zwiniety plasterek lososia wedzonego, na wierzch swierzy koperek i do lodowki - podaje sie to na zimno mniammm. takie przekaseczki

stokrotko jestesmy z Toba
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:58   #3820
hania811
Zakorzenienie

Stokrotko z chęcią bym Cię przytuliła na zywo ...ale nie moge więc sciskam mocno po sieci.
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Zaro co do depilacji, nakladka chlodzaca faktycznie pomaga/tymabrdziej ze byla dluugo w zamrazarce 1,5 nogi ogolilam sama wiec juz sie oswoilam w sumie
Ja nakładkę trzymam non stop w zamrazalniku. Stosuję nie tyle po to by mniej bolalo..ale aby zamknąc mieszki po wyrwaniu wlosow.
Anitko pamiętaj ze jak stosujesz depilator musisz często uzywac peelingu..bo wloski stają sie coraz slabsze i wrastają. Co nie wyglada zbyt estetycznie.
Pozatym warto kupic tonik z kwasami do przemywania skory.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
co do przepisu, jest bajecznie prosty, nie moj ale fajny - robie ciasto na placki ziemniaczane i dodaje jeszcze swierzy szczypiorek do niego i smaze takie jakby malutkie placuszki, nie takie jak normalne tylko takie jak hmmm talarki mieszam smietane z chrzanem i to jest jako sos. mozna wymieszac tez np z majonezem albo jeszcze z czyms innym co kto lubi. na usmazone talarki ziemniaczane lyzeczka nakladam troche sosu i na to klade zwiniety plasterek lososia wedzonego, na wierzch swierzy koperek i do lodowki - podaje sie to na zimno mniammm. takie przekaseczki
łoooo...pyszne

EDIT apropo łososia.

Przypomniala mi się kolejna szalowa przekaska...losoś wędzony+ awokado+ pomidory swierze. Wszystko kroimy, zalewamy sosem z oliwy, cytryny i kapki majonezu.
Oj ale bym zjadla.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-31 o 11:17 Powód: proszę nie pisać post pod postem!
Stary 2008-12-31, 10:01   #3821
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
łoooo...pyszne
no dokladnie a takie proste

ja w ogole uwielbiam placki ziemniaczane wiec mi to pasuje a ze szczypiorkiem, sosem i lososiem mniamusne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 10:03   #3822
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Czekałam aż Madlen się wypowie, bo sama tak naprawdę nie mam pojęcia, co poradzić

Może to faktycznie jest pomysł, Stokrotko? Myślę, że mogłabyś poczuć ulgę gdybyś pogadała z kimś takim, wyrzuciła to z siebie, wygadała się, wypłakała... nie udawała silnej. TŻ nie jest zmęczony Tobą a swoją bezsilnością,jestem pewna. Facet w obliczu problemu i ciężkiej sytuacji chce działać, rozwiązywać.. a tutaj nie może.. Nie wie jak Ci pomóc i pewnie go to dobija, a sam pewnie przeżywa to równie mocno.

Edit:

Sviniecko, brzmi smacznie. Tylko kurcze ciasto na placki czasochłonne, tym bardziej że placki z maszynki do mielenia do mnie nie przemawiają (zresztą i tak nie mam maszynki), a utrzeć tyle ziemniaków na tarce to nie na dzisiaj Ale przepis zanotowany

Oj a awokado to już w ogóle szał Haniu, jak sprawdzasz czy jest dojrzałe? Macasz czy miekkie czy potrząsasz i sluchasz czy pestka grzechota?

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:07
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:04   #3823
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
widze, ze dziewczyny maja juz nastroj sylwestrowy - ja nie mam przyjezdza do nas moja kuzynka z mezem i synkiem i razem sobie spedzimy sylwestra a dzieciaki beda szalec

juz wyslalam TZ po PICOLO hahaha

stokrotko jestesmy z Toba
O w mordę, trzeba skrzętnie zanotowac. Coś jakby rosyjskie bliny z kawiorem, tylko lepsze, bo z łosiem!

Zrobieeeeee!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:12   #3824
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Czekałam aż Madlen się wypowie, bo sama tak naprawdę nie mam pojęcia, co poradzić

Może to faktycznie jest pomysł, Stokrotko? Myślę, że mogłabyś poczuć ulgę gdybyś pogadała z kimś takim, wyrzuciła to z siebie, wygadała się, wypłakała... nie udawała silnej. TŻ nie jest zmęczony Tobą a swoją bezsilnością,jestem pewna. Facet w obliczu problemu i ciężkiej sytuacji chce działać, rozwiązywać.. a tutaj nie może.. Nie wie jak Ci pomóc i pewnie go to dobija, a sam pewnie przeżywa to równie mocno.

Edit:

Sviniecko, brzmi smacznie. Tylko kurcze ciasto na placki czasochłonne, tym bardziej że placki z maszynki do mielenia do mnie nie przemawiają (zresztą i tak nie mam maszynki), a utrzeć tyle ziemniaków na tarce to nie na dzisiaj Ale przepis zanotowany

Oj a awokado to już w ogóle szał Haniu, jak sprawdzasz czy jest dojrzałe? Macasz czy miekkie czy potrząsasz i sluchasz czy pestka grzechota?
No właśnie, to samo miałam na myśli. I na prawdę nie chodzi mi o wpychanie Cię na siłę w ramiona psychologa, tyle tylko, że świat nie bardzo daje nam przyzwolenie na cierpienie. Albo wspólczująco patrzą, klepią po ramieniu, albo milczą, zbywając temat, żeby jak najszybciej ucichł. To cięzki temat do rozmowy, tym bardziej jeśli czuje się presję udawania,ze wszystko w porządku. W kontakcie z terapeutą nie musiałabyś tego robić, pozwoliłabyś sobie na przeżywanie tego co siedzi w środku, na wywalenie tego. Jednocześnie w codziennym życiu błoby Ci lżej bo nie miałabyś aż takiego bagażu emocjonalnego...i może nauczyłabyś się cieszyć ślubem na nowo.
Nie mówię o jakiejś długaśnej terapii, raczej interwencji, może kilka spotkań. Chyba,że sama poczujesz, że więcej Ci trzeba.

M
Stary 2008-12-31, 10:20   #3825
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Stokrotko, a mówiłaś to tż? czy on wie, że ty właśnie tak się czujesz i potrzebujesz go bardzo i jego wsparcia również? Przecież to tymczasowe, ty potrzebujesz teraz, innym razem będzie odwrotnie, na tym polega bycie z kimś.
Wcale ci się nie dziwię, że wolałabyś ten ślub przełożyć, ale może warto jednak iść za ciosem i po prostu myśleć o przyszłości, albo przynajmniej się starać.
Wiem, łatwo mi mówić...
Mówiłam mu to ,tzn.nie o tym,że przewija mi sie przez glowe mysl, zeby przelozyc ten slub. Bo tak naprawdę wiem,że lepiej "isc za ciosem", jak piszesz.
TŻ wie,co czuję ,i że jest mi bardzo potrzebny, mówiłam mu to od razu. I dostałam olbrzymie wsparcie,nie tylko od TŻ ale i od jego mamy. Ale mam wrazenie,że teraz,kiedy powoli się "zbieram" on mysli,że mi to już nie jest tak potrzebne. A ja nie chcę "mękolić" i go "eksploatować" nadmiernie, bo wiem,że też to przeżył,inaczej niż ja,ale nie słabiej.

Cytat:
Stokrotka, wiem, że to takie moje "zboczenie zawodowe"..ale może chciałabyś z kimś pogadać, z psycholoiem,terapeuta czy kimś w tym rodzaju?
W każdym razie to nie głupi pomysł..byłabyś stabilniejsza.
Cytat:
Przyznam,że zaczynam o tym myśleć. Pielegniarka w szpitalu tez mi to sugerowała.
Tylko ze...boję się usłyszeć banałów,rzeczy,ktore wiem...ale jeszcze nie potrafię ich zastosować.
I tego,że nie będe się potrafiła "otworzyć" tez się boje. Mimo to biorę pod uwagę taką wizytę.

Cytat:
Stokrotko z chęcią bym Cię przytuliła na zywo ...ale nie moge więc sciskam mocno po sieci..
Haniu......aż mi się pysk usmiechnał

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:22
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:21   #3826
hania811
Zakorzenienie

Stokrotko myslę ze Madlen ma rację.
---------------------------------------------

Cytat:
Edit:

Własnie tez miałam pisać ze wszystko fajnie przepis pychota tylko te placki.
Maszyny do tarcia ziemniakow nie mam. Jak mąż pomoze to da sie przezyć...ale jeszcze po starciu trzeba usmazyc, a ja tak nie lubię tego zapachu
Ale nic trzeba sie bedzie poswięcić dla tego niezaprzeczalnie rewelacyjnego smaku

Wiesz Zaro nie mam bladego pojęcia jak to sprawdzac.
Ja awokado na miękkosc biorę.
Jak miękkie, dobre do zmiksowania (a miękkie jest jak polezy w domu parę dni) Do salatek uzywam raczej twardszych sztuk
Stary 2008-12-31, 10:25   #3827
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny potem moge nie miec czasu juz wejsc wiec juz teraz zycze Wam szczesliwego nowego roku, szampanskiej zabawy, aby ten rok byl lepszy niz poprzedni, zebyscie byly zawsze zdrowe i szczesliwe!!!!!! :
Stary 2008-12-31, 10:33   #3828
ButterBear
Zakorzenienie

A ja znowu pomarudzę. Miałam wyjść dziś z pracy o 14...właśnie dzwonił szef, że muszę zostać do 15...a ja mam na 15:30 fryzjera Kurdeeeee....
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:38   #3829
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A ja znowu pomarudzę. Miałam wyjść dziś z pracy o 14...właśnie dzwonił szef, że muszę zostać do 15...a ja mam na 15:30 fryzjera Kurdeeeee....

A ja nawet nie wiem o któej pozwolą mi wyjść. Chciałam się urwac tak ok. 15-tej.
Stary 2008-12-31, 10:38   #3830
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Stokrotko, nie znam się na tym na tyle żeby mieć pewność, ale wydaje mi się, że dobry terapeuta nie bedzie Ci wciskał banałów.. I na pewno znajdzie sposób, żeby do Ciebie dotrzeć, żebyś się otworzyłą, żebyś poczuła ulgę. A poza tym, pewnie doradzi, jak w tym wszystkim pomoc TŻ, jak ze sobą rozmawiać, jak się wspierać..Bo najgorsze byłoby, gdybyście się gdzieś w tym swoim bólu, przeżywanym przez każde z Was inaczej, pogubili, unikali rozmów na ten temat udając, że już jest lepiej.. Stokrotko, ściskam Cię tak mocno jak tylko potrafię.

Haniu, ja też właśnie biorę na miękkość ale ostatnio ktoś mi powiedział o sposobie z pestką. Tyle że zauważyłam, że wtedy jak pestka już lata to owoc niekoniecznie miekki pod palcami więc jakoś nie mam zaufania. Tym bardziej jak nie mam czasu mu pozwalać na dochodzenie w domu to lepiej go jednak zmacać
A zapach placków powalający ;] zawsze otwieram okno w trakcie smażenia i kąpię się później i myję włosy jeśli gdzieś wychodzę, bo mam wrażenie że cały tłuszcz mi osiada na włosach

Siostra TŻ była, w takim razie uciekam do sklepu i do robienia sałatek. Nie chce mi się strasznie.

Edit:

Butter jaki przepiękny avatarek ::

Trzymam kciuki żeby wam się udało wyjść wcześniej z pracy

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2008-12-31 o 10:42
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:42   #3831
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość

Przyznam,że zaczynam o tym myśleć. Pielegniarka w szpitalu tez mi to sugerowała.
Tylko ze...boję się usłyszeć banałów,rzeczy,ktore wiem...ale jeszcze nie potrafię ich zastosować.
I tego,że nie będe się potrafiła "otworzyć" tez się boje. Mimo to biorę pod uwagę taką wizytę.

Haniu......aż mi się pysk usmiechnał
Wiesz czasem usłyszenie takich banałow, prosto w oczy, od osoby trzeciej bardzo pomaga.

Mi kiedys dwa spotkania z psychologiem otworzyły oczy i w sumie dzięki temu jestem teraz tu gdzie jestem
Stary 2008-12-31, 10:43   #3832
Madlen__18
Zakorzenienie

Dasz radę Stokrotko, trzymam kciuki za najlepszą dla ciebie decyzję.
Jeśli się zdecydujesz: nie mogę gwarantować tego jak takie spotkania będą wyglądac, czy ktoś powie jakis banał: jedno wiem na pewno: To twój czas, Twoje uczucia, myśli, emocje będa najważniejsze. Nikt nie będzie próbował ich w Tobie tłumić. A zrozumienie, empatia, "miejsce dla siebie" w świecie gdzie wszyscy są zabiegani i ciężko znaleźć dobrego słuchacza - jest bardzo cenne.

M
Stary 2008-12-31, 10:47   #3833
hania811
Zakorzenienie

Zaro no wlasnie mam to samo z plackami.

Moze by spróbowac upiec te talarki w piekarniku na papierze do pieczenia.

Butter.. zapomnialm napisac....tego co zauwazylam zaraz po wejsciu na wizaz. AVATAR cud miód orzeszki

L_V, Butter ja rowniez trzymam kciukasy za szybkie wyjscie z pracy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 10:49   #3834
miskowa
Zakorzenienie

Nasz boss wspaniałomyślny postanowił zwolnić wszystkich o 12, więc już teraz życzę wam wszystkim, moje kochane, żebyście spędziły dziś przyjemnie czas, cokolwiek nie będziecie robić i gdziekolwiek nie będziecie. I życzę nam wszystkim, żeby nowy rok nas pozytywnie zaskakiwał. Dla was przede wszystkim zdrowia, szczęścia i miłości.
Stary 2008-12-31, 10:51   #3835
ANITKA79
Zadomowienie

Svinecko faktycznie szybciutki przepis i moze byc dobre
Jak Tz bedzie chcial smazyc placki to zrobimy

Dziewczyny zycze Wam szampanskiej zabawy, mnostwa milosci i samych radosci w Nowym roku 2009 !!!!!!!!!!!!WSZYSTKIEGO NAJ!!!!!!!!!! : cmok::c mok::cm ok:
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:52   #3836
L_V
Zakorzenienie

Stokrotko, ja nie potrafię nic sensownego napisac, ale mocno, mocno CIę przytulam.

Svinecko, przepis na Twoje bliny zapisany.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Nasz boss wspaniałomyślny postanowił zwolnić wszystkich o 12, więc już teraz życzę wam wszystkim, moje kochane, żebyście spędziły dziś przyjemnie czas, cokolwiek nie będziecie robić i gdziekolwiek nie będziecie. I życzę nam wszystkim, żeby nowy rok nas pozytywnie zaskakiwał. Dla was przede wszystkim zdrowia, szczęścia i miłości.

O żesz Ty szczęściaro!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-31 o 11:09 Powód: uduszę :) post pod postem
Stary 2008-12-31, 10:56   #3837
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
O żesz Ty szczęściaro!
trzeba wychowywać swoich szefów, już wczoraj go urabiałam i księgowa mi wtórowała, że trzeba się przygotować do imprez sylwestrowych i wylaszczyć, niektórzy gdzieś wyjeżdżają. W końcu się ugiął i zrozumiał na całe jego szczęście.
Ale tak naprawdę mam też jeszcze trochę do zrobienia w domu, ciekawe na ile się tż postarał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 11:05   #3838
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Edit:

Butter jaki przepiękny avatarek ::

Trzymam kciuki żeby wam się udało wyjść wcześniej z pracy
Cytat:

Butter.. zapomnialm napisac....tego co zauwazylam zaraz po wejsciu na wizaz. AVATAR cud miód orzeszki

L_V, Butter ja rowniez trzymam kciukasy za szybkie wyjscie z pracy.
Dzięki Dziewczyny

Ehhh...jestem zła, chce już wyjść do domu. Podejrzewam, że to co mam zrobić dziś w pracy bez problemu mogłoby poczekać do poniedziałku!! Ehhh... Jeszcze mnie ucho zaczęło boleć
Stary 2008-12-31, 11:17   #3839
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Uuu to niedobrze.. Może teraz zrób to co ja powinnam zrobić na samym początku - przejrzyj jednak dokładnie szafę. Najlepiej z pomocą TŻ- na pewno wie w czym najlepiej wyglądasz. Też chciałam mieć coś nowego, ale ta sukienka o której już zapomniałam pasuje idealnie na taką domówkę. A kasy za wiele nie mam więc tym lepiej
Też lubię czarny kolor na moim facecie. Taki męski że mrrrrrrrr
Przejrzałam szafę i wybrałam sukienko-tunikę (ubiorę ją do spodni), którą mialam jakiś czas temu na poprawinach.Nie jestem zachwycona, ale jest o.k

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Dzis juz z Wami nie popisze, bo cos fatalnie sie czuje:boli mnie glowa/tabletka nic nie daje/ i mi niedobrze, wiec ide sie polozyc
Jutro do pracy

Zaro dzieki za przepis Zrobie kiedy indziej przed wyjazdem Tz bo jutro nie bede miec czasu

Madziu duuzo zdrowka

Gosia oto ,moj przepis:

Przepis na salatke

Składniki:

Słoiczek selera konserwowego / to jest taki pociety w paski/
Kilka plasterków szynki
kawałek wedzonego kurczaka/ nie cała ćwiartka/
puszka kukurydzy konserwowej
puszka ananasów w kawałkach
kilka jajek ugotowanych
kilka ogórków konserwowych
kilka oliwek

Przygotowanie:

Jajka , szynke i kawałki kurczaka oraz ananasa pokroic w kostke wedlug uznania. Dodać seler,po odsaczeniu na sitku można też go przeciąć jesli sa dlugie paski. Odsaczonego ananasa pokroić w kawałki, a oliwki w plasterki. Do salaterki wsypac: jajka, szynke, kurczaka, ananasy, kukurydze/odsaczona/ i pokrojone oliwki z ogorkami. Posolic i popieprzyc do smaku. Dodac dwie łyzki majonezu i wszystko wymieszac. Wierzch udekorowac majonezem i ozdobic wedlug uznania. Salatke wstawic do lodowki.

Smacznego!

Innym razem mozna dodac w zaleznosci od inwencji tworczej: fete w kawalkach, ser zolty, fasolke czerwona z puszki lub cos jeszcze

A teraz uciekam do lozka
Zdrówka życzę

Dziękuję za przepis .Nie cierpię oliwek, ale uwielbiam ananasa i seler.Przepis idealny dla mnie, pycha

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość

Też muszę jeszcze pomalować paznokcie, ale mi sie nie chce

Cytat:
Stokrotko, nie znam się na tym na tyle żeby mieć pewność, ale wydaje mi się, że dobry terapeuta nie bedzie Ci wciskał banałów.. I na pewno znajdzie sposób, żeby do Ciebie dotrzeć, żebyś się otworzyłą, żebyś poczuła ulgę. A poza tym, pewnie doradzi, jak w tym wszystkim pomoc TŻ, jak ze sobą rozmawiać, jak się wspierać..Bo najgorsze byłoby, gdybyście się gdzieś w tym swoim bólu, przeżywanym przez każde z Was inaczej, pogubili, unikali rozmów na ten temat udając, że już jest lepiej.. Stokrotko, ściskam Cię tak mocno jak tylko potrafię.
Zgadzam się.Niekiedy nie jesteśmy w stanie sami udźwignąć ciężaru jaki musimy nosić.
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 11:52   #3840
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Dziękuję za przepis .Nie cierpię oliwek, ale uwielbiam ananasa i seler.Przepis idealny dla mnie, pycha
Aaaaaaa... nie bluźnij Jak można nie lubić oliwek????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości