|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
hehe no tak
dla mnie ok, nie są super cienkie, bardzo podobne do tej, którą dostałam od teściowej (dostałam kiedyś jedną z tych starszych do mycia szyb) zależy czy chcesz stosować pampersy, czy nie ja raczej pampersy, więc te będą w zupełności wystarczające |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
BAN stały
|
Cześć dziewczyny
![]() Pół nocy nie spałam,tak mnie wszystko bolało. Już po wizycie u ginekologa. Moja córcia waży 2150 g,lekarz mówi,że to dość mało,jak na 34 tc,ale poza tym wszystko jest w porządku. Ja mam rozwarcie na 2 palce(sic!),lekarz zapisał mi luteinę 3 razy na dobę,plus duzo odpoczynku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rozwarcia to trzymam kciukasy, oby jak najdłużej maleństwo siedziało w brzuszku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
BAN stały
|
Cytat:
Cóż,doktor mówił,że raczej nie doczekam terminu,ale najlepiej,żeby mała przesiedziała w brzuszku choćby do 37 tc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jezu mnie to żebra teraz tak napier.... że masakra, miałam już tak kiedyś ale mineło po 1 dniu, mam nadzieję że teraz też minie, bo przekoszmarne uczucie, jak by mnie ktoś chwycił za nie i ściskał wpychając do środka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gorzej z tym rozwarciem... Ale nie jest jeszcze takie straszne, dasz radę! ![]() ![]() tak czytam, że macie jakies bóle a ja nic, nic mnie nie boli. Latam na siku jak opętana, bo mała strasznie uciska, czasami mi sie brzuch zepnie ale to wszystko... No i raz dziennie mam bardzo delikatne ćmienie jak na @. Czasami coś zakłuje... Ale żebym puchła, miała bóle krzyża czy coś, to nie... Kurde, ja tu się boję, że za szybko urodzę a jeszcze się okaże, że przenoszę ciążę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3818 | |
Rozeznanie
|
aaaaa poszłam jeszcze spać, nie sądziłam, że zasnę, ale tak się połozyłam na chwilkę no i jeszcze troszke polulałam. No teraz to juz nprawdę pożrę mega wielkie sniadanie, mniam
Cytat:
Fajna panterka mrrrrrrr chyba się nie obniżył, nie wydaje mi się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
BAN stały
|
E_rosa,olbka-no,muszę odpoczywac,chyba dały mi się we znaki świąteczne porządki...
No,co do wagi,Olbko-mnie również się wydaje,że malutka waży dobrze,lekarzowi chodziło pewnie o tempo przybierania na wadze,bo 3,5 tyg temu wazyła 1880 g. E_rosa,śliczny brzuszek ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3822 | |
BAN stały
|
Cytat:
Będę zaciskac,bo dla mojej córci zrobię wszystko ![]() Pewnie,że lepiej by było,gdybym urodziła w terminie,ale lekarz powiedział,że jeśli mała urodzi się w 37 tc,to nic się takiego nie stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- e-rosa śliczny brzuszek i raczej nie obniżony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ciekawe czy muron już pod nóż poszła, jeśli tak to napisze dopiero wieczorem albo jutro...
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja też ciągle na kibelku siedzę,synek się pytał,czy zjadłam coś niedobrego,że mam takie problemy ![]() Z tym,że mnie się ciągle siusiu chce! ![]() I nie bój się,nic nie przenosisz ![]() Dzidzia sama będzie wiedziała,kiedy opuścić cieplutkie mieszkanko,i wyjść do ludzi ![]() E_rosa,mnie niestety też tak czasem żebra bolą...przekichane to jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe ciekawe, ja dzis nie pospalam za bardzo, jutro tez nie pospie bo planuje isc zrobic badanie krwi zeby miec z glowy juz
![]() |
#3827 | ||
Raczkowanie
|
no mam dwie takie, jedna piżamka a druga koszulka i spodenki, ale chyba pójda do wyrzucenia, bo się tak pouciągały, a od kremówi i oliwek to nawet kolor zmieniły i w niczym się doprać nie chcą
Cytat:
![]() dziękuje ![]() Cytat:
a mnie wczoraj znajoma mówiła po dwóch porodach że najgorzej wspomina szycie, bólu itp to nie pamięta wcale, ale potem jak ją zaczeli szyć to 2 razy trafiła na kogoś kto się uczył dopiero i ją tak skubali pomału że znieczulenie przestało wkońcu działać, ale mówi że tak się zaczeła drzeć na pielęgniarke że dostała zaraz drugie ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-28 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja niestety miałam taki przypływ energii,że niemalże zapomniałam,że jestem w ciąży i powinnam się oszczędzać. Już wtedy miałam bóle brzucha,krzyża i kłucie w kroczu,ale nie myślałam o tym za bardzo A teraz się okazało,że mam takie rozwarcie.. Jak powiedziałam mężowi,to nawet mi nie pozwala,żebym wstała sobie herbatę zrobić. Normalnie obchodzi się ze mną jak z jajkiem,a ja nie lubię być tak traktowana ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ciekawe czy muron już pod nóż poszła, jeśli tak to napisze dopiero wieczorem albo jutro...[/QUOTE] Też właśnie o niej myslałam,ciekawe,jak się czuje. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |||
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie...KTG Małego okej, za tydzień znowu wizyta i zapis. Miałam pobrane GBS - teraz tylko czekać na wyniki i zaciskać kciuki...
A ja mam nadal dużo leżeć i wypoczywać, brać magnezu dużo...zobaczymy, ile Mały wytrzyma, oby jak najdłużej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bierz luteinę i wypoczywaj - ja mam to samo zalecenie, ale tylko magnez mam brać. Zobaczymy za tydzień na wizycie. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3830 | |
BAN stały
|
Cytat:
Cytrynko,to super,że z małym wszystko w porządku ![]() No i odpoczywaj,skoro masz takie zalecenie ![]() I w przyszłym tyg też zdaj nam relację z wizyty ![]() Ja na razie w łóżeczku jestem,bo mąż mi kazał leżeć.... Tyle,że ja nie potrafię tak siedzieć i nic nie robić! ![]() Jeszcze moja córka gorzej się dziś czuje,poranne mdłości i te sprawy... W dodatku nic nie chce teraz nic zjeść,bo mówi,że nie jest głodna,jedynie pije herbatkę owocową ![]() Jak ja mam temu dziecku wbic do głowy,że musi spożywać regularnie posiłki,bo inaczej może zaszkodzić dziecku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie!Ale dzis u mnie ładnie słoneczko świeci
![]() Zbliza sie styczeń i czas na ostatnie dzidziusiowe i mamusiowe zakupy. Mam pytanie. Stwierdzilismy z meżem , że jeśli chodzi o pampersy nie bedziemy od poczatku przyzwyczajac pupki dziecka do tych drogich firmowych jak "Pampers" czy " Huggis" (no chyba , że malutka po innych bedzie miała uczulenia) ale chcemy od razu zaopatrzyc sie w pieluszki jakies tańsze (bo to jednak spory wydatek a duzo sie tego zuzywa). Myślimy o tych "dada" z biedronki albo z tesco "gaga" moze macie jakies propozycje. Dobre i tanie pieluszki. ![]() Jeszcze mam takie pytanie, coraz wiecej i częściej myśle o porodzie i tak wczoraj zastanawiałam sie nad faktem odejscia wód płodowych. Jak odejda wody to dziecko nie ma jak oddychać prawda???Trezba szybko wtedy do szpitala...odejscie wod jest bardzo niebezpieczne dla dziecka???Zdarzę po tym fakcie dojechac do szpitala by dziecku nic nie zaszkodziło?? I w dalszym ciagu nie wiem jak jest u as ze znieczuleniem ZZO czy płatne czy nie? Słyszałam , że nie powinno być płatne? Musze zapytac mojej ginekolog. Teraz wizyta 13 stycznia, mam dziwne przeczucie, ze po tej wizycie połozy mnie do szpitala...ta prezkleta woda w organizmie, leze jqk najwiecej ale czy po tych świetach waga drastycznie nie wzrosnie... ![]() ![]() Marika kiedy ciąża jest uważana za donoszoną???37 tydzień liczac od terminu miesiaczki?Mam dziwne prezczucie ze u mnie mała się pośpieszy, chce wiedzieć kiedy na 100 % bedzie dobry i bezpieczny moment na przyjscie jej na świat. Miłego dnia...ja dziś prześłedzie allegro, chce znalezc takiego srzedawce co ma wiekszosc potrzebnych nam rzeczy.
#3833 |
Raczkowanie
|
Witam po przerwie
![]() Nie dałam rady odezwać sie przed świętami, ale życzę wszystkim tego co najlepsze po świętach! ![]() Wczoraj byłam na Usg i moja mała w 34 tygodniu 2kg i nic mi lekarz nie powiedział żeby to było jakoś mało więc Jelly37 chyba nie masz co się martwić ![]() ![]() ![]() Chantelle Moje gratulację!! ![]() ![]() Sprawiłaś chyba sobie najfajniejszy prezent z nas wszystkich na te święta ![]() Muron trzymam kciukasy za Ciebie ![]()
#3834 | |
BAN stały
|
Cytat:
Martwię sie o nią... Fakt faktem,jak widzi teraz jedzenie,to momentalnie leci do toalety... No,ale wybieram się do sklepu(najwyżej Jacek mnie zamorduje ![]() Inaczej ona mi całkiem zmarnieje. Justine,pieluszki z Biedronki w naszym przypadku się sprawdziły. Nie zauważyłam różnicy pomiędzy nimi,a Huggies,więc w sumie po co przepłacać? Havana,no więc właśnie ![]() Lekarze często maja skłonności do przesady. Mój mąż też powiedział,że skoro z małą wszystko w porządku,to waga nie jest problemem. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-28 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pieluch, to moje koleżanki używają tych tescowych, ale zaczęły je stosować tak po miesiącu - dwóch, na początku pampersy używały. Ja na razie mam pampersy, a ostatnio doszły mi też bella happy. Co do ciąży - donoszona jest od 37tc, ale musi to być skończony tydzień, np. u mnie to będzie po 8 stycznia...wtedy dziecko nie jest już wcześniakiem. A po 38 tc to już można rodzić kiedy się chce ![]() Marika kiedyś pisała, ze krytyczny moment to 34tc...po tym terminie dzidziusie na ogół rodzą się bez problemów takich poważnych zdrowotnych, choć są uznane za wcześniaki. Czytałam artykuł w jakiejś gazecie dla Mam, ze faktycznie należy dobrnąć przynajmniej do tego 34tc, żeby płucka się wykształciły. Z tą wodą w organizmie to na pewno nic fajnego nie jest...musisz jakoś przetrwać...nie denerwuj się - do 15 stycznia masz jeszcze dużo czasu, leż i wypoczywaj sobie, stres na pewno nie pomoże ani Tobie, ani Małej, także głowa do góry ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-28 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zadomowienie
|
Lilijko, ja tez mam teraz iwęcje śłuzu i tez zdaje sie być jakiś rzadszy, kolor taki biały czasem bezbarwny.Myśle, że nie ma powodów do paniki, to normalne. tO NIE WODY RACZEJ.
#3837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.dzieciowo.pl/2010/12/piel...ylka-roku.html Ja naprawdę nastawiam się na ekologiczne. Na razie na początek mam 2 paczki jednorazówek - jedne pampersy a drugie Huggies, ale na pewno będę stosować wymiennie... a co do wód płodowych - nam na sr mówili, że dziecko wcale się nie dusi, bo wody płodowe są produkowane na bieżąco. Owszem, trzeba jechać do szpitala, jeśli są zielone, ale jeśli są normalne, to nie ma pośpiechu, można chwilkę odczekać, na spokojnie się przepakować itd. Bo w szpitalu podłączą do ktg i tyle. Akcja porodowa może się zacząć dopiero po kilku godzinach. U mnie w szpitalu ponoć tną, jeśli akcja się nie zacznie po 12 h od odejścia wód... ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() Poza tym nie jest taka najchudsza - ja w jej wieku ważyłam 53 kg przy wzroście... 180 ![]() ![]() ![]()
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-28 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
BAN stały
|
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------
nie zmarnieje, spokojna głowa, odbije sobie jak jej mdłości przejdą. Przecież wilczy apetyt jest potem nie do opanowania ![]() Poza tym nie jest taka najchudsza - ja w jej wieku ważyłam 53 kg przy wzroście... 180 ![]() ![]() ![]() Kurczę,to jaka ty chudzinka byłaś ![]() Szkielecik normalnie ![]() Moja córa też była zawsze chudziutka,teściowa się kiedyś zapytała,czy ja temu dziecku coś jeść daję ![]() No nic,kupię jej coś do jedzenia,i jakieś witaminki dla ciężarnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale mój małż to duży facet też, więc może Kaśka nie będzie aż taką chudziną jak mama ![]()
![]() |
#3840 |
Zadomowienie
|
Właśnie z tymi wodami płodowymi...ostatnio z mężem "na sucho" przerabialiśmy sytuację, kiedy zacznie się poród...no i on stwierdził, że jak odejdą wody to od razu wsiadamy w samochód i do szpitala jedziemy...a pamiętam, że Marika pisała, że odeszły jej wody, a mimo to weszła spokojnie pod prysznic jeszcze dla odprężenia...także chyba jak mi odejdą, to spokojnie jeszcze mogę sobie wskoczyć na chwilkę?
Olbka - dzięki za artykuł! Zaraz doczytam do końca...widzicie co mama, to opinie...ja nawet kiedyś, jak byłam u przyjaciółki to jak jej Zuzia zrobiła kupę w pampersa właśnie tego Gaga, to jej ta kupka wyleciała górą i bokami jakoś tak, że całą ją trzeba było myć i przebierać...myślałam, że to normalne jest, ale może faktycznie to wina źle dobranej pieluchy... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-28 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.