|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
witam panie
![]() glam dobrze, ze wszystko dobrze ale z tymi plciami to jajca wychodza ciekawe jak bedzie przy porodach, czy sie niespodzianka trafi![]() dygotko i smacznegoco do rodzenstwa, to u mnie tez skromnie, bo mam tylko jednego brata (mlodszego), ale w tym samym domu pod nami mieszkal taty brat i mial trzy corki, wiec w sumie bylo wesolo ![]() ela ![]() Aniolina zeby Kasia dalej byla Kasia
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z samego rana mamuśki
Glam zgadzam się z tobą w 100% w związku z tą koszulką mi przyszła w poniedziałek założyłam ją i wydawała mi się ciasna i wczoraj sie dowiedziałam dlaczego zamawiałam M a mi przysłali S trochę mnie to wkurzyło i ten kolor co wybrałam jest w ogóle zupełnie inny miał być błękit a wyszedł szaroniebieski ciemny Goldika już wpisałam wózek na listę ![]() Tuszka witaj w naszym gronie Dziewczyny jak wpisywałam nową dziewczynę na listę coś mi się zrobiło i kilka osób z usunęło jakby kogoś brakowało zgłoście się ![]() Ja mam troje rodzeństwa ja jestem najmłodsza mam brata który ma 42 lata, siostrę 36 lat i drugiego brata o rok starszego ode mnie 29 lat Na moich rodziców pomoc finansową nie mogą liczyć bo sami mają ciężko ale pomagają nam inaczej np mama przyjedzie żeby mi pomóc jak mała się urodzi. Teściowa kupiła małej ciuszki i chciała dołożyć do wózka ale wiedzieliśmy że im też się nie przelewa więc nie wzięliśmy. Tżt ma o 10 lat młodszego brata jeszcze
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
My również zapłacilismy organiscie za NIE- ŚPIEWANIE na naszym ślubie i to była bardzo słuszna decyzja.
Co do majtek jednorazowych to w aptekach tez sa do kupienia.O ile wiem to kroje sa pod i na brzuch czyli po CC tez mozna nosic. U mnie w rodzinie noworodki kąpie sie w krochmalu, przynajmniej nie ma zadnych uczulen. |
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wracając do majtek, to po co one przy cesarce ![]() Nie chce się wymądrzać, bo nie jestem doświadczona, ale jestem po jednym cc i miałam zwykłą piżamkę, tylko, że redony mi zwisały ![]() Majtki były zbędne, wyadawała mi się zawsze że przy naturalnym porodzie jest potrzebny taki "ochraniacz" Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-10 o 10:04 |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
goldika ja jakbym już miała kasę uskładaną to też bym już wózek zamówiła, ale na razie muszę czekać. Lepiej troszę wcześniej zamówić, bo jakby coś było nie tak to ma sie czas na reklamacje. |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam wiem, że takie majtki się sprawdzają, dlatego kupiłam. Ale nie jest to mus absolutny ![]() co prawda z synkiem miałam te gorsze, mniej przewiewne, fizelinowe, ale i tak wiatr przewiewał - a było lato, więc gorąco strasznie |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AMENEN paść można, co za profesjonalizm Mnie też póki co kasa wstrzymuję i z łóżeczkiem i z wózkiem, ale sądzę, że jak kupię z końcem września, początkiem października też nie będzie tragedii |
|
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ja medycyny nie skończyłam,ale "odchody"czyli krew występują i po CC.Macica musi się oczyszczać.
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
to wiem, dlatego dziwię się tej piżamie bez majtek/wkładek, nie umiem sobie tego wyobrazić jakoś
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, no nie. Nic a nic. Miałam cesarkę, szwy, no i 2 rurki co wystawały jedna ze środka brzucha, druga trochę z boku. Miałam zwykłą piżamę w której teraz śpię, dlatego się zdziwiłam, że po cc mogą wystąpić krwawienia ![]() Ale dziękuję za podpowiedź, w razie czego będę przygotowana Idę po kawkę i maluję oko, bo zaraz śmigam robić się na bóstwo ;p dobra ja też nie kończyłam medycyny, i dlatego napisałam, że miałam redony które wystawały z brzucha które prowadziły do pojemniczków jeden był na mocz drugi na coś innego, i tak lekarze mi sprawdzali jak się oczyszczam. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-10 o 10:14 |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi organistami to wesolo widze
tez kiedys na pogrzebie bylam przerazona jednym. Sa to najczesciej starsi panowie, ktory ledwo widzą i ledwo słysza (szczegolnie samych siebie )oolong o takich majtasach piszesz http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...741304980.html ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- a co do AMENEN to w moim kosciele organista spiewal AMNEM |
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia i witaminka dziękuję za gratki. Powiem wam że mocniej się stresuję przed tym porodem niż przed pierwszy, przed pierwszym nie wiedziałam co mnie czeka
.A z szyjką to jest tak ze dobrze jak się nie skraca ale moja niestety i teraz i przedtem się skracała, jak się jest na finiszu i udało się dotrwać to wtedy można się cieszyć że jednak troszkę się skracała bo wtedy poród krótszy, ja z synem przyszłam rodzić z 6cm rozwarcia a jeszcze nic mnie nie blało. Teraz też mi się skraca wiec na razie czekam do 30tc, potem już bardziej bezpiecznie. Wyczytałam ze pierwsze 3cm szyjki przy porodzie moze się skracać ok 7godzin, masakra, więc w swoim nieszczęściu pocieszam się że jakoś łatwiej mi będzie, mam nadzieję!!. Ale każdy poród jest inny i każda z nas odbiera go inaczej, zależy jaki jest próg bólu u każdej z nas itp. To się rozpisałam .Oolong poprawiłaś mi humor na cały tydzień . Biedny ten grajek skoro płacą mu za to żeby nie grał i tak z utęsknieniem czeka na grosik, heheheheheNormalnie smieję się do monitora
|
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Widzę że pisałyście o rodzeństwie ja mam tylko brata starszego o 3 lata. Moja mamcia będzie miała pierwszą wnuczkę, brat jeszcze nie ma dzieci. Teściowa ma już wnuka i wnuczkę od syna i teraz u Nas. Jeśli chodzi o pomoc rodziców-moja mama powiedziała że jak będzie miała to nam pomoże. Bo teściowa....nic na razie nie mówi zobaczymy jak będzie dalej. Po tej całej sytuacji po koniec tamtego roku z TŻ nie za bardzo za mną przepada (choć pyta się jak z nim rozmawia przez telefon jak się czuje itd) i nie wiadomo czy w ogóle ktoś ze jego rodziny przyjedzie na chrzciny - więc wczoraj mu oznajmiłam że jak jego matka nie przyjedzie to my do niej z niunią też nie będziemy jeździć !!! Coś czuje że ona będzie taką samą babcią jak moja od strony taty. Albo za daleko, albo śniegu było za dużo i tu będzie podobnie.
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
ela mi tez powiedziano, że super że sie skraca, ale tylko dlatego że poród krótszy.... dlatego ja część rzeczy chce mieć wcześniej, żeby w razie czego być gotową na każdą ewentualność.... ale mamy jeszcze z mała troche czasu... mam nadzieje że szybciej niż początek listopada nie zawita... a to i tak 4 tyg przed czasem, bo na 27.11 mam termin... wiec oszczedzam sie ile moge
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
u mnie z teściową też bedzie to samo.... ale że TŻet synek mamuniny, to on zawiezie, pokaże itd itp.... bo przeciez mama nie moze przyjechac, bo jak autobusem, a my mamy auto to mozemy pojechac.... ehhhh tragedia
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic to ja mam podobnie z babcia od strony ojca. Na chrzcinach moich nie byla bo za daleko... a na komunie przyjechali tylko dlatego, ze rodzice im zasponsorowali bilety. Nie przelewa im sie ale na bilety mieliby. W sumie dla mnie to bardziej obcy ludzie niz rodzina.
Aniu dziękuję za dopisanie Dziewczyny skoro miałam to swędzienie TAM ale już nie swędzi to i tak powinnam ginowi powiedzieć?
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Ja podobno jak byłam mała i przyjechała babcia to mamy zapytałam co to za Pani
![]() Do mojej teściowej i nawet TŻ sam nie pojedzie z niunią !!!
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Wymówki jakby z ust mojej mamy wyjęte, tyle ze ona do tego dodaje to iż ma psa. Do siostry na urodziny wnuka właśnie z tego powodu nie pojechała - a tata cały czas w domu siedzi i psa może wyprowadzić, ale jak ktoś nie chce....Ja też rozważę to czy jeździć z dzieckiem do rodziców skoro oni mają mnie daleko gdzieś.
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic wiesz już gdzie rodzić?
![]() Ja myślę, żeby na Żelaznej w sw. Zofii. A inne dziewczyny z Warszawy - myślicie już gdzie rodzić? |
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
BAHAMADIA a jak długo dochodziłaś do siebie po CC? Dawałas sama radę przy dziecku? Przepraszam, ze wypytuję, ale u mnie jeszcze nie wiadomo czy nie będzie cesarki i jestem ciekawa jak to wygląda.
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
goldika lepiej powiedz, może to nic ale gdzyby jednak coś to chyba lepiej sprawdzić niż później sie zamartwiać.
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślałam o Madalińskiego lub Inflanckiej
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo znalazł się sponsor który chce mi to opłacić. Odmawiałam ale padł argument, że to nie dla mnie a dla mojego synka. I zastanawiam się czy skorzystać
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam mamuśki.
Miłego dnia |
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
tak
|
#3837 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba nie rośnie w takim tempie ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
Witaj No to gratuluję, przynajmniej zawsze macie wesoło, nas jest 3 i nie wyobrażam sobie nie mieć rodzeństwa, sama przez 6 lat byłam jedynaczką a moi bracia są na świecie bo wierciłam rodzicom dziurę w brzuchu o siostrę ![]() Cytat:
za te pieniądze to można powiedzieć ze poszalałaś
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Witaminko no właśnie, poród krótszy. W pierwszej ciąży nie zdawałam sobie z tego sprawy a teraz już wiem jakie to ważne. Ja synka rodziłam 3h 10min ale bóle takie które wycisneły mi pot z czoła i prawie wymioty to 2,5 godziny, więc krótko jak na pierwsze dziecko.
Gin powiedział mi że z drugim pójdzie jeszcze szybciej więc jak poczuję jakiekolwiek objawy porodu to natychmiast do szpitala, więc mimo tej szyjki ciesze się. A synka urodziłam w 42tc więc leki podziałały az za bardzo a i tak odstawiłam je 2tyg wcześniej niż zalecał gin .Nam wszystkim życzę szybkich i mało bolesnych porodów. Ja mam nadzieję że moje dzieciatko nie będzie duże, synuś ważył 4315 , popękałam i ponacinali mnie okropnie .Moze teraz się uda ominąć to nacięcie, oby |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hemoroid mam, i to coś wygląda zuepłnie inaczej bno i przede wszystkim nie boli i jest siny-bo to żyła
|
|
#3840 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Ja jestem w 22 tyg. Termin mam na 11.12 Więc z tego co poczytałam jestem "mniej zaawansowana" od Was O tym forum dowiedziałam się od jednej z dziewczyn w szpitalu jakiś tydzień temu. Zaglądnęłam, spodobało mi się i pomyślałam że fajnie byłoby od czasu do czasu coś napisać Wasze rady czyta się bardzo przyjemnie i wiecie już chyba wszystko... Co prawda ja nie mam przygotowane jeszcze nic ale pocieszam się, że jeszcze sporo czasu I czytając powoli będę uzupełniać wiedzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

ale z tymi plciami to jajca wychodza
i smacznego

zamawiałam M a mi przysłali S
i ten kolor co wybrałam jest w ogóle zupełnie inny miał być błękit a wyszedł szaroniebieski ciemny

klask i: