|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
A ja mam jutro badanie polowkowe i mam stresa.
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- a prawko zdalam za piatym razem i tez mialam stresa
|
#3812 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się kochana---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- idę jutro do gina z tym twardniejącym brzuchem...nie wiem czy wy też tak macie? strasznie mnie to juz niepokoi nieprzyjemne uczucie a jak jeszcze wyczytałam słowo skurcze to jestem przerażona i się jutro wybieram
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja odczuwam czasami takie chwilowe ciągnięcie w podbrzuszu i takie lekkie skurcze jak podczas @ i to są te pierwsze skurcze ktore zaczynają sie od 20 tyg bo to macica się przygotowuje do wielkiego dnia one sie nazywają skurcze Braxtona czy jakoś tak w necie znajdziesz ale z tym twardnieniem brzucha to lepiej idz bo to nigdy nic nie wiadomo
|
|
#3814 | ||||
|
Rozeznanie
|
Madziu strasznie mi przykro... Mam nadzieję, że będziesz silna w czwartek i że uda Ci się przetrwać pożegnanie z córeczką... Jestem całym sercem z Tobą
Cytat:
Nie mam teraz czasu na wizaż w pracy a nie chcę mieć po południu do nadrobienia 15 stron ![]() Cytat:
Była kiedyś dziewczyna, ale przestała się odzywać... Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.Ja już ostrzegłam mojego Mężulka, że jak Dzidek zacznie mnie kopać, to się będę do niego przytulała, żeby też to czuł Nawet w nocy o północy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj drugi dzień przekazywałam moje obowiązki mojej zastępczyni Fajna dziewczyna mi się trafiła A najlepsze, że jak zaczęła opowiadać, co się w naszym głównym biurze gada o mojej "koleżance" z pracy (wredniej małpie ), to myślałam, że padnę Ciekawa byłam jak inni, którzy nie są z nami w stałym kontakcie, odbierają nasz konflikt. Zaskoczyłam się, że są po mojej stronie, a ja tam pracuję duuuużo krócej Zresztą każdy ma swój rozum i sam potrafi wywnioskować kto mówi prawdę, a kto wciska ściemę. Ulżyło mi troszkę Zastanawiam się tylko, czy aby ja tej dziewczyny za bardzo nie męczę Chcę jej jak najwięcej przekazać i łapię się na tym, że zapominam iść zrobić siku Muszę chyba trochę wyluzować ![]() Czy Wy też ciągle myślicie o jedzeniu? Ja wczoraj wieczorem rozmawiałam z Mężem i cały czas myślałam o sałatce z kurczakiem i o śledziach A w nocy śniło mi się chyba z milion naleśników To chyba jakaś paranoja
|
||||
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Kropeczka1984 ja jakoś nie myślę o jedzeniu, może to przez to, że przez pierwsze 4 miesiące wymiotowałam dosłownie wszystko, śniadanie, obiad, kolacje, herbatę, wodę. Siedziałam nad wc i płakałam bo już siły nie miałam. Teraz czasami mam tylko chęć na pizze w każdej postaci a tak poza tym to do niczego mnie nie ciągnie.
|
|
|
|
#3816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście z wagą u mnie spoko, więc sobie nie żałuję Dzisiaj szef się mnie spytał, że mogę coś jeść, czy może mdłości mam, to się śmiał, jak mu powiedziałam, że aż za dużo jem
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
za mna od 2 lub 3 mc chodzi pizza lub kebab w bułce i sie doprosić nie mogę tego mojego by zamówił bo u nas robią juz taką ogromną pizze i tą co do tej pory zamawialiśmy już mojemu nie starcza uważa ze jest mała nią sie nie naje a ta wielka kosztuje prawie 50 zł więc się tlumaczy że na tą go nie stać - no ręce opadają jak se sama w sklepie takiej małej nie kupie zwykłej to się nii doproszę
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pamietam jak snił mi sie ananas, taki soczysty, dojrzały i słodziutki, hmm... mniam mniam ale tez pączki, drożdżówki i wiele innych smakołyków aha no i piernik z nadzieniem z marmolady, mięciutki, aromatyczny, oblany czekolada w ogole to łasuch jestem na slodycze hihi ale dobrze, ze jeszcze potrafie odmawiac swoim zachciankom, bo byłoby ciezkooo
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Ja na wagę też nie narzekam, bo najpierw schudłam prawie 5 kg, a teraz w końcu przytyłam ale też nie dużo jakieś 2 kg do wyjściowej wagi sprzed ciąży. Ostatnio jak byłam u gina na wizycie robił usg i ta moja dzidzia taka chudziutka
na jednej fotce to jak kosmitka wyglądała a pan doktor mówi pani się nie martwi narazie za ładna to nie jest ale jak pani przytyje to trochę tłuszczyku nabierze
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ja mam przepis na przepyszne ciasto do pizzy
moj tż tak uwielbia tą moja pizze ze juz nie chce zamawianej Zaraz dodam do klubu przepis
|
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
madzia16094 kochana strasznie mi przykro
popłakałam się jak przeczytałam to co napisałaś
|
|
|
|
#3822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę do gna bo się martwię tym a wczoraj tego konowała nie zapytałam na tym 4d bo mnie wkurzyłCytat:
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahh, zapomniałam napisać umówiłam się na połówkowe 3d na 23. września
trochę późno ale Pan powiedział że najlepiej to 23-24 tydzień to robić, a to jest akurat końcówka 24 ehh, myślałam że krócej będę czekać na nie i tak wcześniej będę miała u swojego gina ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
tzn. wyszło ale cieniutkie a ja lubię grube
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Inutil co do tego 3 d to lekarze róznie mówią,lekarz do którego się ja wybieram twierdzi ,że 26 -27 tydzień najlepiej
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Haniu to i ja z chęcią skorzystam z Twojego przepisu na ciasto do pizzy,bo od dawna chodzi za mną taka domowa pizza ![]()
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak dzwoniłam to facet mówił że to najlepszy czas - dokładnie będzie 25t0d
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
haha a mi mówili że 20-22tydzień
ach ci lekarze![]() zadzwoniłam do ginki mówi że mam jutro przyjśc a teraz wziąć nospe i magnez w większych dawkach i leżeć
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Co lekarz to opinia
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem od czego to zależy
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny w przyszłym tygodniu idę do ginekologa,będę w 23 tygodniu, jakie badania powinien zlecic mi lekarz??
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
inutil ja byłam w ten poniedziałek to był 19tydz6dzień ale nie narzekam nasza córcia ślicznie wyszła wszystko pięknie było widać buzie mamy na zdjęciu myślałam że się popłaczę jak zobaczylam ze wzruszenia taka ślicznotka
|
#3831 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wcale się o to nie pytałam ale czuł się w obowiązku mnie poinformować
|
|
|
#3832 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny,
u mnie straszne bóle głowy się pojawiły:/ Chyba przez te hormony i słabą morfologię. Kochane czy Was też swędzi brzusio tak po bokach??Troszkę mi sie też na nim włosków pojawiło- na całym brzuchu:/ Czy Wy też tak macie? |
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny info od Neski:
Jest już po usg, wszystko ok, będzie chłopak a na razie waży oszałamiające 335g Cytat:
Zresztą mówił wtedy, że sama nazwa 'genetyczne' powoduje strach u kobiet. Pewnie teraz tak samo zrobił [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29094789]Witajcie dziewczyny, u mnie straszne bóle głowy się pojawiły:/ Chyba przez te hormony i słabą morfologię. Kochane czy Was też swędzi brzusio tak po bokach??Troszkę mi sie też na nim włosków pojawiło- na całym brzuchu:/ Czy Wy też tak macie?[/QUOTE] mnie swędzi to chyba normalne
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29094789]Witajcie dziewczyny,
u mnie straszne bóle głowy się pojawiły:/ Chyba przez te hormony i słabą morfologię. Kochane czy Was też swędzi brzusio tak po bokach??Troszkę mi sie też na nim włosków pojawiło- na całym brzuchu:/ Czy Wy też tak macie?[/QUOTE] mnie też swędzi i urosły mi ciut ciemniejsze włoski ![]() Cytat:
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29094789]Witajcie dziewczyny,
u mnie straszne bóle głowy się pojawiły:/ Chyba przez te hormony i słabą morfologię. Kochane czy Was też swędzi brzusio tak po bokach??Troszkę mi sie też na nim włosków pojawiło- na całym brzuchu:/ Czy Wy też tak macie?[/QUOTE] bole głowy to pewnie przez cisnienie, duzo cięzarnych ma je niskie. a jak brzusio swędzi to najlepiej duzo smarowac, bo to moze zapowiadac rozstepy ![]() czesto nawilżaj skóre brzuszka |
|
|
|
#3836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3837 | |||
|
BAN stały
|
Ale dzis sobie pojadlam. Pojutrze koncze 20 tygodni i apetyt w koncu mi wrocil
. Bo jeszcze niedawno wymioty i nudnosci mi nie odpuszczaly , ale nastalam sie przy garach po pracy, opierniczylam meza, zagonilam do roboty i juz mu powiedzialam ze jutro on gotuje![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ostatnio czesto chodzimy do pizza hut bo mi ulega![]() Cytat:
Co do swedzenia skory i boli glowy - swedzi mnie na brzuchu i to normalne gdy skora sie rozciaga, a bole glowy to tez norma w ciazy ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-30 o 20:19 |
|||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak myslicie czy szuflada w łózeczku jest praktyczna? Bo ja do tej pory chcialam lozeczko koniecznie z szuflada, ale teraz sobie myśle, ze rownie dobrze moge włozyc jakies koszyki czy cos, a cena lozeczek z szuflada czesto jest wieksza nawet o ok 100zł.
W ikei bedzie lozeczko za 89,90 takie zwyczajne. fajne tylko na żywo mi sie jakies niskie wydawało
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleiłam na pierwszej stronie linka do próbek Johnson'a i co.. wchodzę a tam zaznacz do 4 próbek a jak ja zamawiałam było do 3
![]() ![]() ![]() Haniula zastanawiam się nad tym samym, bo chciałam z szufladą, ale zastanawiałam się czy wygodnie stać nad łóżeczkiem jeśli jest szuflada bo nóg nie można wsunąć. A jak się kosze włoży to jednak się kurzy w środku (chyba że zamykane...) To z Ikei mi się podoba, ale odpada bo nie ma wyjmowanych szczebelek, a to jest bardzo dobre później podobno
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-30 o 20:24 |
|
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi...Zaczynam smarować się oliwką
A BÓLE głowy- fakt- przez niskie ciśnienie...Wczoraj spałam z zimnym okładem, myślałam że zwariuję! Szukałam dziś spodni ciążowych- masakra jaka drożyzna. Myślałam, że w H&M uda mi się coś upolować, a tam ceny 150zł:/ Muszę szukać dalej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

raz, dwa powiedzieć, a nie za każdym razem i okazji tylko mnie wyzywa od różnych różniastych zwierząt! 

trzymaj się kochana
Ja oczu bym nie mogła otworzyć
W razie czego, wy się jakoś spotkanie a ja co? Wszędzie mam daleko 

moj tż tak uwielbia tą moja pizze ze juz nie chce zamawianej

idę do gna bo się martwię tym a wczoraj tego konowała nie zapytałam na tym 4d bo mnie wkurzył
w sferze marzeń 58