|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TZta daleko mam ale sama rade sobie dam ! ZNO cz.XXVI
Zależy na czym Ci zależy żeby studiować
bo studiowanie dla samego studiowania jest bezsensu ![]() z resztą, możesz wybrać kierunek, sprawdzić co wymagają i ewentualnie poprawić wynik na tej maturze
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
kopka czemu masz po 2 wyniki z polskiego i ang? tez z ustnych mieliscie próbne?
szczerze to z sama podstawa kiepsko sie dostac na jakies dobre studia... chyba ze napiszesz na 100 % no ale tez nie wiem na czym Ci zalezy i gdzie siebie widzisz. moze zdecyduj sie na jakies rozszerzenie? one naprawde nie są super trudne. swoja droga nie ma co sie sugerowac próbnymi ja tez ich super nie pisałam a mature normalna zdałam rewelacyjnie masz dużo czasu jeszcze a co Cię interesuje?ja dostaje do głowy wszystkim sie przejmuje jak zwykle. |
|
|
|
#3813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale chciałbym mieć też jakąś inna możliwość bo jednak po tej pedagogice nic mieć nie będę chyba ![]() szkoda że to jest taki oblegany kierunek i że mnóstwo osób jest z takim wykształceniem
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
a co innego byś chciała?
wejdź na stronę perspektywy.pl i zobacz jakie kierunki są do wyboru w ogóle
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31020324]No o pedagogike to się nie martwię bo mi siostra cioteczna mowila że spokojnie na umcsie
ale chciałbym mieć też jakąś inna możliwość bo jednak po tej pedagogice nic mieć nie będę chyba ![]() szkoda że to jest taki oblegany kierunek i że mnóstwo osób jest z takim wykształceniem [/QUOTE]wystarczy wybrać odpowiednią specjalizację, zrobić w przyszłości tyflo i otwierasz sobie dodatkowe drzwi (praca z niepełnosprawnymi - glusi, niewidomi...).
|
#3816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pierwszy wynik pisemny drugi ustny.. a żeby poprawić czy pisać rozszerzenie to dopiero za 2 lata.. w sensie że dopiero w przszłym roku szkolnym deklaracja i zanim matura to cały rok szkolny.. bez sensu.. zresztą bym musiala się zapisać na jakiś kurs dla maturzystów bo już teraz nic nie Pamietam a co dopiero za 2 lata |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zostaje w takim razie piwo
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Katrusia 6 dni to miną jak biczem strzelił
Cytat:
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31020412]Ja już zdalam maturę..
pierwszy wynik pisemny drugi ustny.. a żeby poprawić czy pisać rozszerzenie to dopiero za 2 lata.. w sensie że dopiero w przszłym roku szkolnym deklaracja i zanim matura to cały rok szkolny.. bez sensu.. zresztą bym musiala się zapisać na jakiś kurs dla maturzystów bo już teraz nic nie Pamietam a co dopiero za 2 lata[/QUOTE] nie widziałam, sorki ![]() w takim razie troszke kapa. to po co chcesz isc na studia tak zeby studiowac? Ty nie masz czasem technikum fryzjerskiego? moze teraz do policealnej fryzjerskiej bys poszła i sie duzo nauczyla, zawód miała? ;> nie wiem na jakiej zasadzie dziala czy Ty juz masz zawód po tym technikum? czy jak. jak tak to moze jakies kursy dokształcające? |
|
|
|
#3820 |
|
Konto usunięte
|
Wampir nie wiem.. Chcialabym coś co mi pozwoli sporo zarobic choćbym miala za tym nie przepadac..
![]() mogłabym siedziec za biurkiem i wpisywać dane do kompuera byle by mi za to godnie zapłacili.. podobno ratownik medyczny to dobra fucha ale mam 2 z biologii i na studium mnie nie przyjmą chociaż z chemii mam 4 a z biologii mam ta 2 bo se zwyczajnie olalam a nie bo sobie rady nie dawałam.. jakbym chciała to bym miala 4 ale mi się nie chcialo.. nie myslalam o przyszłości ![]() nie kręcą mnie głusi albo niewidomi chyba.. chyba że by dobrze płacili ale wydaje mi się że też jest sporo osób po tej specjalizacji.. |
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ja poprawiałam w następnym roku po zdaniu matury a deklarację możesz składać do 7 lutego (nie musisz składać deklaracji wstępnej) masz zdaną maturę, wiec po prostu wybierasz przedmiot z którego chcesz poprawiać wynik nie ważne czy podstawa czy rozszerzenie a co do kursy - ja uczyłam się sama - może nie zdałam genialnie, ale mimo to jestem zadowolona, bo pogodziłam studia, maturę i prace
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
kochana Ty wiesz jaka trzeba miec psychike i siłe fizyczna na ratownika? i z anatomii być perfect + wszystkie wezwania do pijanych żuli. patrzenie na tragiczną śmierć dzieci. masakra. ostatnio miałam wykład z babka z ratownictwa. i 2 z biologii no troche srednio
zawsze mozesz isc na płatny kurs ale chyba nie warto patrzec na zarobki skoro moglabys nie dac rady w takiej pracy?trzeba do tego też czuć jakieś powołanie a nie kierować się tylko kasą.i co z tym fryzjerstwem? |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
kopnienta Ratownik medyczny? Ale Ty się zastanów czy nadajesz się do danego zawodu, a nie ile zarobisz? I nie zakładaj, że pójdę na takie studia które dadzą mi dobrze płatny zawód - nie ma tak pięknie. Ja jestem za zootechnice i po stydiach mogę równie dobrze zarabiać 20 tys miesięcznie jako przedstawiciel handlowy od pasz, albo skończyć na infolinii jak telemarketer. Nie ma reguły, kwestia tego czy wiesz co studiujesz i do czego dążysz
|
#3824 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bez sensu bo jak mam dać 2 tys za to że mi wielki pan fryzjer pokaże coś i ja tylko będę patrzyła i 0 praktyki no to sory.. zresztą u mnie salon na salonie.. to się nie oplaca.. na jednej ulicy masz 5 salonów.. idziesz i masz pub salon spożywczy salon pub salon klub kebab salon kebab pub salon tania książka i znowu salon.. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31020847]Mam już tytul technik usług fryzjerskich taki jakbym otrzymała po studium więc to mija się z celem.. a kursy kosztuja po 2tys za kilka dni..
bez sensu bo jak mam dać 2 tys za to że mi wielki pan fryzjer pokaże coś i ja tylko będę patrzyła i 0 praktyki no to sory.. zresztą u mnie salon na salonie.. to się nie oplaca.. na jednej ulicy masz 5 salonów.. idziesz i masz pub salon spożywczy salon pub salon klub kebab salon kebab pub salon tania książka i znowu salon..[/QUOTE] a w składałaś CV w którymś z salonów? sa też bezpłatne kursy jakies na pewno??albo tansze ... albo pojsc do salonu i popracować za darmo zeby sie czego nauczyc?? nie wiem zapłacić 100 zł za jakas nauke w salonie? nie wiem..ale wg mnie lepiej kontynuowac cos co juz sie potrafi niz nagle isc na studia ktore Cie nie interesuja i ktore nie wiadomo czy dociagniesz do konca. i tez co po tym bedziesz miala. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko czego się można nauczyć do czasu tej matury.. nie wiem czy poprawiać coś czy może Wziac jakiś nowy przedmiot.. |
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
ale zaraz ide na tv .. ruch tutaj mały mamy troche
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
kopnienta najpierw wybierz kierunek na którym Ci zależy ,czyli taki który będzie Cię interesował
potem sprawdź co wymagają na maturze i zorientuj się w progach punktowych
|
#3829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą ja nie chce za darmo nic robić.. bez przesady.. nie będę na kogos robila i sama na majtki nie miala.. kursy są ale właśnie takie jak pisze.. zupełnie bez sensu.. nie skladalam cv bo nigdzie nie chca kogos po technikum - wolą zawodowke.. zresztą ja się nie nadaje do pracy bo mi trzeba mówic co mam robić i stać i kontrolować Zebym klientce kuku nie zrobiła.. a na stażu ile dostanę? 300zł? to już więcej zarobię na kasie w realu |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknij na to http://www.perspektywy.pl/index.php?...309&Itemid=111
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Kopnienta MiBM, energetyka, inżynieria materiałowa - na większości uczelni, bo miejsc jest dużo, a chętnych nie ma na tyle, daje dużo kasy w przyszłości, skoro interesuje Cię tylko to, bylebyś nie popadla w czarną rozpacz po pierwszym semestrze na takim kierunku
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31021226]Nie można pracowac za darmo bo jakby inspekcja przyszla to salon zamkną..
zresztą ja nie chce za darmo nic robić.. bez przesady.. nie będę na kogos robila i sama na majtki nie miala.. kursy są ale właśnie takie jak pisze.. zupełnie bez sensu.. nie skladalam cv bo nigdzie nie chca kogos po technikum - wolą zawodowke.. zresztą ja się nie nadaje do pracy bo mi trzeba mówic co mam robić i stać i kontrolować Zebym klientce kuku nie zrobiła.. a na stażu ile dostanę? 300zł? to już więcej zarobię na kasie w realu[/QUOTE] fakt ale gdyby to bylo jako praktyki? chyba ze juz mialas takie porządne. dziwne to troche skoro masz taki sam tytul po zawodówce a nigdzie nie chca? a nie masz zadnych szans zeby sie jakos doskonalic czy cos? wiadomo ze po 4 latach technikum niewiele sie potrafi zreszta po zawodówce też, od tego są wlasnie praktyki no i potem lata ciezkiej pracy ![]() o wlasnie a staż niby 300 zł ale coś sie nauczysz ? > nie wiem Twoja decyzja.
|
|
|
|
#3833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem beznadziejna.. boję się cokolwiek zacząć.. nie wiem czego chce.. |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
nie moje klimaty i ja się o studiach nie wypowiem
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak podpowiada Ci czarnulka
tylko faktycznie, musiałabyś się duuuużo uczyć, wręcz zakuwać z resztą, nie ważne na jakie studia pójdziesz tak czy tak czeka Cię dużo roboty
|
#3836 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale na to żeby się dostac to trzeba pewnie mieć dobrze zdana maturę z matematyki |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
kopnienta, ja zaczynałam od stażu. Nikt nie chciał przyjąc mnie do pracy tak o, bo bez doświadczenia i w ogóle. Urzad pracy sam znalazł mi pracę, o kolejnej sie dowiedziałam, ale warunkiem również był staz.
W 2006 i 20077 było niecałe 500 zł na rękę za miesiąc, podczas gdy minimalna pensja sięgała 600-700 zł Poza tym po Nowym Roku urzędy dostają nowe dotacje i dofinansowania do róznych szkoleń, staży... zarówno dla osób mlodych jak i starszych wracających na rynek pracy. Warto się zakrecić. Ale jesli jedynym wyznacznikiem pracy jest dla ciebie kasa, to wiesz, ciężko ci będzie odnaleźć się w tym buszu. Kazdy od czegos zaczyna i nie zawsze jest to 2000 na rękę.
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
ale przecież Ci mówię, że możesz poprawić matmę
![]() lenistwo akurat można zwalczyc wiec wiesz... ![]() jak będziesz marudzić to faktycznie nie będzie Cię stąc na majtki
|
#3839 |
|
Konto usunięte
|
Dobra uwaga!!!
Jade jutro z tata do jego pracy i będę się uczyła spawac
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
http://bip.pup.bydgoszcz.pl/?cid=109&bip_id=286
Wysokość stypendium stażowego to 120% stawki zasiłku dla bezrobotnych, czyli na dzień dzisiejszy jest to 890 zł lub 699 zl
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

no ale tez nie wiem na czym Ci zalezy i gdzie siebie widzisz. moze zdecyduj sie na jakies rozszerzenie? one naprawde nie są super trudne. swoja droga nie ma co sie sugerowac próbnymi ja tez ich super nie pisałam a mature normalna zdałam rewelacyjnie
a co Cię interesuje?

> nie wiem Twoja decyzja.