|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Diabli, myślę, ze masz prawo czuć się zirytowana. Tak jest , ja tez nei mam nic do teściowej, ale dla mnie jest za bardzo "zakręcona",zeby racjonalnie się zająć Małym. i tu u mnie podobna sytuacja, którą ja zauważyłam, Kuba jak sie budzi jak jesteśmy u moich rodziców, to mama jak podejdzie do wózka to stara sie go dalej ululać,zebym sobie ja odpoczeła, lub coś zrobiła, a jak jesteśmy u teściów i Kuba się obudzi to teściowa leci do wózka i najważniejsze,zeby ona się z dzieckiem pobawiła. A to nic,ze jak jest niewyspany, to zaraz będzie marudził, to wtedy mi go prowadzi ;/
A dziwne,zebyś tego nei widziała, jak Twoja mama dała rade pozmywać, a tesciowa saczy kawkę;/
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() nam szymek dzisiaj spiewal: zakochana para, siedzi na kominie i caluje swinie. świnia była chora poszła do doktora, doktor był pijany przykeił się do ściany. sciana była mokra przylepil się do okna. okno było duże, wyleciał na podworze. na podwórzu były koty wykopały mu galoty dalej nie pamiętam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
tatuś młodej wymyslil zabawe i ja parodiuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy. Nie wiem co sie dzieje. Daro dotychczas owszwmw dzien mial malo drzemek a w nocy kilka pobudek na jedzenie ale od 2-3 dnima tez problemy z nocnym snem.w sumie jyz kolo 3w nocy sie zaczyna. Mocno sie rzuca i przebudza.udaje mi sie go przetrzymac do 5-6 dzieki polozeniu na boczku i z nami ale nie dluzej. Niepokoja mnie te problemy ze snem. Ktoras tak miala? To jakis etap?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Flo tez jednoczesnie nie podniesie glowy i pupki, zeby na czworaka stanac... w ogole to on jeszcze sie meczy na brzuszku i po paru minutach lebek kladzie na piastce i sobie ja gryzie ![]() ![]()
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Szkoda tylko żę nie pamiętam kto co ![]() Diabli współczuje teściowej...ale nie martw się na pewno mała tak nie płakała jak Was nie było bo potem przy Was by się nie brała znowu za rozbieranie jej ![]() ![]() ![]() Dzisiaj się wybieramy do moich rodziców więc znowu będę mieć zaległości. Kurcze wczoraj oblecieliśmy wszystkie sklepy i nigdzie nie ma słoiczków dla dzieci - są jedynie deserki albo obiadki dla większych. I nie mam co małej dać jeść na dziś ![]()
#3818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
Diabli - Fajnego smoka ma Nelusia i smok też ma fajnego smoka
![]() ![]() I jeszcze co do powiększania rodziny - trzymam kciuki ![]() Poza tym przeraża mnie trochę opieka nam malutki dzieciątkiem i Helcią która by zaczynała chodzić ![]() Między moim mężem a jego bratem jest 11 miesięcy różnicy ![]() ![]()
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas tego skoku wiele dzieci ma problemy ze spaniem, czy to noc, czy dzien. ale po nim bedzie wielka roznica! dziecko bedzie sobie juz gadalo (a nie skrzeczalo), ruchowo tez postepy, w ogole takie bardziej kumate sie dzieci robia. juz nie takie calkiem bezbronne sie wydaja. trzeba przetrwac...
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba nic się nie stanie jak mięsko tak po miesiącu zacznę? Owoce po 3 tygodniach chciałam. I nie wiem czy najpierw jakąś kaszkę czy najpierw mięsko?
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
![]()
#3823 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wychodzenie bez dziecka polecam. poza tym tatusiowi dobrze robi sam na sam z dzieckiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i gratulacje dla bratowej ![]()
![]() |
#3824 | ||||
Wtajemniczenie
|
o której miałyście dziś pobudkę?
![]() Przemek obudził się radosny i szczęśliwy o 4.30. popatrzyliśmy jak na wariata, dostał świeżego pampka, mleko i położyliśmy. po godzinie gadania zasnął na godzinę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nela ma super przyjaciela ... no i śliczna jak zawsze ![]() Cytat:
![]() uroki dorastania ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-27 o 07:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
deb, 11 miesiecy roznicy?! ja pierdziu.... tak jak ty nie wyobrazam sobie opiekowac sie malym placzkiem i dzieckiem zaczynajacym chodzic. bunt 2latka tez nalezy miec na uwadze... no i finansowo tez trzeba jakos wyrobic (w niemczech dostaje 65% netto ze sredniej zarobionej w roku przed wychowawczym, czyli jesli pojde na nowy wychowawczy bezposrednio po pierwszym, to nie dostane kasiury.. a kredyt nade mna wisi). no i nie mam zamiaru byc w ciazy, jak Flo bedzie na 3.operacji - pobyt w szpitalu nalezy wtedy zaplanowac na jakies 2 miechy niestety... wiec wyjdzie nam roznica min. 3 lata. ja uwazam, ze to ok.
co do diety, pewnie ze mozesz mieso pozniej zaczac. w ogole to sa jakies tam wytyczne tylko. najwazniejsze to nie dowalic za duzo nowosci na raz i patrzec, czy dziecku nowe zarelko sluzy. Florkowi miesko bylo chyba zbyt ciezkostrawne i na razie tez olalam. bawimy sie dalej w warzywa i zaczelismy owoce. vil, u nas o 5tej nowego czasu pobudka. ale za to Florek ma juz pierwsza drzemke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-10-27 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczeta
u nas pobudka o 6, potem 1,5h brykania i drzemka. czyli wszystko wg starego czasu. tragedii nie ma. o, wlasnie sie obudzila Sofka z drzemki. A jest 8.10 ![]() Diabli super foty. Smok to ta myjka z biedry? Swietna jest ![]() Deb pokolenie naszych rodzicow to w ogole hardkorowe bylo. Miedzy mna a moim bratem jest 1,5roku roznicy i duzo moich znajomych ma rok starsze/mlodsze rodzenstwo. U nas raczej tak bie bedzie... Chcialabym 2 lata roznicy ale bardziej prawdopodobne sa 3... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3830 |
Zakorzenienie
|
7.30 definitywnie I. nie chciał już spać, ale od 9 ma drzemkę więc nie jest źle. tylko w nocy szalał, i ciągłego snu przez 2h nie zaznałam..
#3831 |
Rozeznanie
|
Piszecie o teściowych uśmiech pojawia się na mojej twarzy gdy widzę, że takie przejścia nie tylko u mnie
![]() ![]() Teściowa jest bardzo chętna do zajmowania się Małym ale tylko słownie, bo gdy tylko zacznie marudzić jej na rękach od razu mi go oddaje bo "coś mu jest":/ Zresztą i tak bym jej dziecka nie zostawiła. Ostatnio brat TŻa który dopiero co się wprowadził do nowego domu poprosił ją żeby przyszła i zajęła się ich 4letnim synkiem bo oni musieli gdzieś jechać. Więc tak się nim zajęła, że ten potrafił zamknąć ją w trampolinie i uciec, a teściowa nie potrafiła się wydostać. Mały gdzieś się wywalił - całe nogi w strupach - no paradia hahaa ![]() Edytowane przez NoBoTak Czas edycji: 2013-10-27 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym tygodniu umówię się może z kuzynką (mieszka w bloku obok) albo w razie do pojadę do cioci jakieś 15 km w jedną stronę. Tylko mąż późno wraca z pracy, ale wiem że muszę ... Diabli, ja cię rozumiem ![]()
![]() |
#3833 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
banka-usmiałam się czytając o twoim 7 letnim D. i jego brzydkim słownictwie
![]() ![]() Zupełnie nie wiem od czego to zależy ![]()
![]() |
#3835 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzień dobry ![]() mąż dzisia w dzień na służbie, więc my idziemy oporowo spacerować ![]() ![]() skok nam jeszcze trwa, ale Kuba już się robi cwańszy i taki mega skręcony, posadzę go w półpozycji na kolanie, to się podnosi i siada i staje na nogi się prostuje ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Rodzice moi jak przyjeżdżają do Małego to zawsze zadzwonia , czy jesteśmy i ze podjadą, a teściowie nie, bo zdziwieni,z e włansie muszą się zapowiadać ;/ ![]() idziemy na ten spacer, bo juz pod matą mi skrzeczy ![]()
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
hejka
nie dam rady nadrobić U mnie kryzys na całej linii, zwłaszcza małżeński, ale nie będę tu o tym pisać (może na fb). Mam już wszystkiego dość;/ Karola w dzień ok, ale nocki straszne. Już dwa dni się budziła po kilka razy ale na chwilę a dziś znów wielkie nocne śpiewy. Ja jeszcze nie mogłam spać. Więc dziś to chyba tylko 3 godz przespałam, no i rano półtorej godz jak TŻ zabrał małą do innego pokoju. Dziś to już w ogóle śpiewała w nocy 2 godz, wstała po 6 a o 8 padała ze zmęczenia. No ale przetrzymałam ją do karmienia o 9 i teraz śpi. Fajnie by było jakby pospała z dwie godz, bo mamy iść do teściów a tam na pewno nie zaśnie. Mysia (czy Marchewka bo już nie wiem) jedziesz do tego Londynu na zakupy w styczniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
Nobotak nie wpuścić teściowej, szacun
![]() U mnie to wygląda tak, że moi rodzice mają podejście do dzieci i do życia tak na swój wiek, a teściowa to tak jak moja babcia czyli podejściowo jedno pokolenie zacofana, a jest w wieku moich rodziców. To nie tylko moja opinia, ale też mojej babci co ma ponad 80 lat. Moja babcia swoje za uszami ma, ale na temat wychowywania mojego dziecka prędzej zrozumie moje podejście niż teściowa ![]()
#3838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
xal body zmieniam codzennie, ubranka co zakładam na body czyli sweterki, spodnie, bluzy po kilku razach (wiadomo że nie chodzi w tym cały dzień). Rzeczy w których chodzi po domu co drugi dzień, skarpetki codziennie, pajac do spania co 2-3 dni ![]() pidżamka to tak półtora roku? dwa lata? Cytat:
czemu sam brokuł i groszek? nie lepiej marchewka + ziemniak+ pietruszka + brokuł (i tak dajesz słoiczek na 3 dni) a później marchewka + ziemniak + pietruszka + brokuł + groszek? cukinia, fasolka, kukurydza, seler (groszek w sumie też ![]() burak od 7 m-ca życia i ja większą porcję dawałam już mając marchew + ziemniak, a całkiem wykluczyłam mleko mając marchew+ziemniak+pietrusz ka+brokuł Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-10-27 o 09:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A przetestowaliśmy ten patent na Adim, działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
biedny Adaś
![]() diabli ja się na temat teściowej nie będę wypowiadać. I nie wydaje mi się że przesadzasz, przecież Ty w żaden sposób kontaktu nie utrudniasz. Magiusia ja mam tak od prawie 4 tyg, zobacz czy to nie skok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.