|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dobra ide robic fotoksiążkę za darmo też
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- oh za duzo roboty, nie mam tyle czasu na razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Zakorzenienie
|
Tz juz wraca z pracy i jedziemy na zakupy.Juz mi sie odechcialo.Brzuch mnie przez @ boli
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#3814 |
Zakorzenienie
|
domi przypomniało mi się, że chciałam ci napisać, jak ogromnie ci współczuje, wierzę, że takie marudzące dziecko czasami chwilowo a czasami i nie potrafi odebrać radość z macierzyństwa
![]() Niesamowicie dzielnie się trzymasz kobieto, ja po paru dniach marudy rwę włosy z głowy, także pokłon dla Twoich pokładów cierpliwości, i po raz setny trzymam kciuki, żeby Sarcia jak najszybciej z tego maruderstwa wyrosła, albo, żeby pojawiła się jakaś jego przyczyna, której można jakoś zaradzić. Rocky, współczuję okresu ![]() ![]() *** Alik śpi mi 2 godzinę ![]() ![]() aż psychicznie odpoczęłam, chociaż pierwsza godzina spania, to było wypluwanie smoczka, jak tylko mam usiadła oczywiście ![]() Z tego wszystkiego chciałam się jeszcze bardziej zrelaksować przy serialu, zrobiłam podejście do III sezonu Amercian Horror Story, ale po paru minutach wyłączyłam - ten serial ma wybitny klimat, już o tym zapomniałam, to nie na moje nerwy dziś ![]()
#3815 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny podjęłam dziś decyzję , ze na noc podamy małej mm
jeszcze nie wiem jak to zrobię i jak to nam sie uda, ale będziemy probowac. nakarmiłam cycem o 16 wykąpiemy ją o 17 o 18 spróbujemy podac mleko z butli. ile tego mleka podać jej? jak myślicie? ciepłe dac tak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Wtajemniczenie
|
DOMI zrób 120ml. Ciepłe podaj. Dobrze wymieszaj i powodzenia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3817 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
kejt
![]() ![]() tweed jak ja cie doskonale rozumiem. Dla mnie wyjscie zrobic wlosy raz na dwa miesiace na 3 h to jest wyczyn mega.... a co tu mowic o tym, aby chociaz raz ktos wzial moja dwojke i sie nimi zajal (nie liczac kaca po weselu)a ja w tym czasie bym poprostu wyszla SAMA. misiaczka juz wspolczuje Mai, jak te dwie babcie beda zabiegac o nia ![]() rockyy to dobrze ze dala sie wystroic i jeszcze obfocic ![]() agrafka Aleks rzadko lezy na brzuszku ale jak juz lezy to wlasnie podnosi sie tak, ze pupa w gorze, po czym opada na kolanach ![]() kallisto witaj, a w Klubie juz pochwalone i pozachwycane ![]() ![]() Katerine brak slow - szkoda Matiego. Szkoda meza ![]() Na razie tyle..................... ................
#3819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43852206]Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona ![]() PERSE u mnie to samo ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43852206]Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona
![]() A może tp kryzys? Dla mnie jesteś guru mleczarskim ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Konto usunięte
|
U mnie kryzys goni kryzys... Ostatni był tydzień temu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Zadomowienie
|
domi Bywa różnie,nie zawsze są objawy takie jak piszesz. Ja bym cię jednak namawiała na pójscie z małą do laryngologa,ta wydzielina o ktorej pisalas byla dlugo w uszku i byc moze cos tam z niej zostalo glebiej. Wiadomo,zrobisz jak uwazasz.
#3823 |
Zakorzenienie
|
dalismy butle
20 minut walki z przerwami na uspokajanie. anie łyka nie wypiła wszystko wypluwa ![]() przy jednym z uspokajań zasnęła na ręce ![]() czekamy aż się obudzi głodna i jeszcze raz spróbujemy |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zadomowienie
|
Sie wscieklam. Zrobilam fotoksiazke a sie okazalo ze moj bank nieaktywny u nich w platnosciach
![]() ![]() Perse MM to nie takie zlo jakim go maluja. Jesli sie nie uda to nic sie nie stanie zlego. I tak nasze maluchy juz go coraz mniej potrzebuja. Ptys zrobil dzis dla mamy 4 kasztanki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3825 |
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie wiecej niz ostatnia stronke
![]() DOMI, mocne kciuki za MM! PERSE, ![]() ![]() *************** Spedzilismy boskie popoludnie u chrzestnej soltysowej na gospodarstwie ![]() Obzarlismy sie mies i ciast, Lala jedzie na kilometr zwierzyną chlewną, Lilo wychwalona i wykośkana na pol roku na zapas ![]() Ciocia ma 200 swin i w cholere miesnych krow, do tego byki rozplodowe, drob wszelaki, kroliki, psy mysliwskie, pola rozległe, ze okiem nie obejmiesz i polowę okolicznych lasow na wlasnosc ![]() ![]() Jakie to ozywcze dla takiej wielkomiejskiej paniusi jak ja ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-23 o 18:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie mojego smieszka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3827 |
Zakorzenienie
|
widze dziewczyny, ze dzisiaj wszedzie tak fantastycznie...
perse, ja cie i tak podziwiam, ze tyle misiecy odciagalas pokarm na kazde karmienie... dla mnie to szok, 10razy wiecej pracy. Rozumiem o co ci chodzi, bo tez mam ogromne parcie na kp, ale pozwol sobie odpoczac kobieto, tak jak tari napisala, mm tez jest dobre, widzisz jakie dzieciaczki u nas na nim rosna ![]() domi trzymam kciuki, zeby drugie podejscie wyszło ![]() *** u nas bez zmian, alik od 14 kupki nie zrobil, alektualnie gada do siebie w lozeczku, a nie tak jak zwykle ryczy, wiec uznam to za dobry znak. w razie czego bedziemy kombinowac jutro z tztem
#3828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
karolajn juz 5 miesiecy - jak to zlecialo
![]() ![]() en trzymaj sie, jeszcze troche i wyjdziecie na prosta. Tomaszek bedzie"grzeczniejszy" Neni idz do przychodni zwaz Kubusia i zapytaj lekarki - jesli bedzie cos nie tak wg niej, to ci podpowie. surka odstrzelilabym leb TZ ![]() domi podziwiam cie kobieto. Mnie dzis caly dzien marudzil Aleks i juz mialam dosc, ale u mnie do kompletu nudzilo sie Marysi, wiec mialam podwojnie dosc. Chyle czola Perse ja sie nie znam, wiec trzymam kciuki aby jednak laktacja wrocila, a jesli nie, no coz, takie zycie. ![]() ![]() udalo sie nadrobic Moj syn mial dzis chyba gorszy dzien, caly czas marudzil, chcial usnac, nei mogl, jak usnal, to spal 10 minut - dwie takie drzemki dzis zaliczyl. Dodatkowo Marysi sie dzis nudzilo, wiec dokazywala, rozrabiala - mialam jzu dosc.tesciowa mnie poratowala i o 16 ja wziela do siebie, wiec ja aby rozladowac nerwy, poodkurzalam i pomylam podlogi, a aleks w tym czasie grzecznie bujal sie w lezaczku. o dziwo! Aaaaa i udalo mi sie ugotowac rosolek ![]() Ponadto pospula mi sie niania elektroniczna. Od poczatku mialam problem z przyciskiem on/off. Wczoraj udalo mi sie w koncu wlaczyc jednostke rodzicielska, naladowalam baterie i nie dalo sie wylaczyc, na rozne sposoby probowalam. W koncu wkurzona odpielam w srodku akumulatorek. No i dzis zaczelam szukac karty gwarancyjnej z paragonem, zajrzalam do pudelka - nie ma, do pudeleczka gdzie chowam wszystkie paragony potrzebne do reklamacji - nie ma. No i oczywiscie wkur.... ze pewnie sprzedajacy nie przyslal, a ja nie wylapalam. No ale siedze taka wkurzona i nagle olsnienie. Napisalam juz meila do serwisu ![]() ![]()
#3830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie Franek w dzień odrzucił butle. Dziś karmiłam go takim kroplomierzem od syropku ![]() Cytat:
![]() Jak fajnie się śmieje ![]() Perse uważam tak jak dziewczyny. Podziwiam, że tyle czau dałaś radę i to ile ściągałaś. Dla mnie to było szokujące ![]() Franek na kolację nie zjadł kleika, nie musiałam się bawić łyżeczką a wypiła 180ml mleka z butelki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
niestety Sara nadal nie przyjela mleka
ani lyzeczka, ani takie cos od lekarstw, ani trzy butelki nie dzialaja, nie polyka i koniec... ![]() nadal nic nie jadla i dupa, dam jej cyca zaraz bo glodna |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam tą fotoksiążkę, ale jak przyszło do płatności to okazało się, że chcą wszystkie dane karty i Tż nie pozwolił mi zrobić przelewu bo on nie ufa i boi się kradzieży
![]() ![]() Domcia myślę, że dziewczyny mają rację i może powinnaś faktycznie odwiedzić laryngologa??. Może Sara czuje mega dyskomfort a ta woda jeszcze gdzieś dalej wleciała?? No ale zrobisz jak uważasz. Oby Mała zjadła mm ![]() Perse tak jak już kiedyś pisałam, dla mnie jesteś i tak niesamowita, że tyle czasu odciągałaś. Wiem jak cięzka to robota bo ja też sporo czasu wisiałam na laktatorze. Dlatego może czas na odpoczynek??? Artus już duży chłopak, a przecież mm to nie jest zło ![]() Ghia współczuje kryzysu ![]() Tweed kciuki, żeby kupki sie uspokoiły ![]() Tari Ptyś śmieszek rewelacja ![]() ![]() Oliath ja uwielbiam wiejskie klimaty ![]() ![]() Rockyyy współczuje @ ![]() Surka no to Tż się nie popisał ![]() Młody śpi, ja pije karmi i oglądamy z Tż ,,Kevin sam w domu" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Dałam sma gold
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zadomowienie
|
Magolina ja chcialam zaplacic przez dotpay i sie okazalo ze akurat Nordea nie dziala. Jak masz bardziej popularny bank to nie powinnas miec problemu ze zwyklym przelewem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A to w PL nie znane. Juz chyba nasze wszelkie sposoby zawiodly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
My juz w domku.Sasiedzi przyszli
![]() ![]() Mąż mi kupił komin, nową czapkę uszatke ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#3838 |
Zakorzenienie
|
i ja zostawilam "ślad" w Klubie
![]() ![]()
#3839 |
Zakorzenienie
|
Perse/Ghia ja mam tak samo.Juz w 70% jesteśmy na mm.A z cycka daje tyle ile jest czyli malutko. Ale zawsze cos
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#3840 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem Sara Domiciątka się strasznie z czymś męczy. Skoro wszystkie sposoby zawodzą moim zdaniem warto odwiedzić lekarza i jej pomóc. Oczywiście Domi zrobi jak uważa,ale ja osobiście nie wierzę,że taki mały szkrab marudzi z przekory czy bo tak już ma i taki ma charakter.... Myślę,że coś jej dolega,czego poprostu nie widać gołym okiem.
Dziewczyny,czy za Fotoksiążkę można zapłącić przez PKO BP albo zwykłym przelewem?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.