|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakup i dla Olusia za bycie grzecznymSent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dobra ide robic fotoksiążkę za darmo też
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- oh za duzo roboty, nie mam tyle czasu na razie
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Tz juz wraca z pracy i jedziemy na zakupy.Juz mi sie odechcialo.Brzuch mnie przez @ boli
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
domi przypomniało mi się, że chciałam ci napisać, jak ogromnie ci współczuje, wierzę, że takie marudzące dziecko czasami chwilowo a czasami i nie potrafi odebrać radość z macierzyństwa
![]() Niesamowicie dzielnie się trzymasz kobieto, ja po paru dniach marudy rwę włosy z głowy, także pokłon dla Twoich pokładów cierpliwości, i po raz setny trzymam kciuki, żeby Sarcia jak najszybciej z tego maruderstwa wyrosła, albo, żeby pojawiła się jakaś jego przyczyna, której można jakoś zaradzić. Rocky, współczuję okresu ja miałam przed ciążą takie potworne, że aż mi ciarki przechodzą, jak je sobie przypomnę. Mam nadzieję, że za szybko nie wrócą, moja siostra dostała okres po półtora roku dopiero. Oby to było rodzinne![]() *** Alik śpi mi 2 godzinę ![]() aż psychicznie odpoczęłam, chociaż pierwsza godzina spania, to było wypluwanie smoczka, jak tylko mam usiadła oczywiście ![]() Z tego wszystkiego chciałam się jeszcze bardziej zrelaksować przy serialu, zrobiłam podejście do III sezonu Amercian Horror Story, ale po paru minutach wyłączyłam - ten serial ma wybitny klimat, już o tym zapomniałam, to nie na moje nerwy dziś
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podjęłam dziś decyzję , ze na noc podamy małej mm
jeszcze nie wiem jak to zrobię i jak to nam sie uda, ale będziemy probowac. nakarmiłam cycem o 16 wykąpiemy ją o 17 o 18 spróbujemy podac mleko z butli. ile tego mleka podać jej? jak myślicie? ciepłe dac tak?? |
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
DOMI zrób 120ml. Ciepłe podaj. Dobrze wymieszaj i powodzenia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3817 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona
...
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
kejt
![]() tweed jak ja cie doskonale rozumiem. Dla mnie wyjscie zrobic wlosy raz na dwa miesiace na 3 h to jest wyczyn mega.... a co tu mowic o tym, aby chociaz raz ktos wzial moja dwojke i sie nimi zajal (nie liczac kaca po weselu)a ja w tym czasie bym poprostu wyszla SAMA. misiaczka juz wspolczuje Mai, jak te dwie babcie beda zabiegac o nia ![]() rockyy to dobrze ze dala sie wystroic i jeszcze obfocic ![]() agrafka Aleks rzadko lezy na brzuszku ale jak juz lezy to wlasnie podnosi sie tak, ze pupa w gorze, po czym opada na kolanach ![]() kallisto witaj, a w Klubie juz pochwalone i pozachwycane Katerine brak slow - szkoda Matiego. Szkoda meza ![]() Na razie tyle..................... ................
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43852206]Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona ...[/QUOTE]PERSE u mnie to samo ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43852206]Ja nie wiem, to chyba oznacza u mnie koniec laktacji. Tydzień temu nie umiałam ściągnąć więcej niż na 1-1,5 karmienia. Potem stopniowo się poprawiało, było ładnie, piersi nabrzmiałe i mogłam ściągać sporo. Dziś powtórka z rozrywki, znowu ściągam na 1 karmienie, czeka mnie noc z laktatorem. Szczerze mówiąc jestem tym wykończona
...[/QUOTE]A może tp kryzys? Dla mnie jesteś guru mleczarskim ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3821 |
|
Konto usunięte
|
U mnie kryzys goni kryzys... Ostatni był tydzień temu.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
domi Bywa różnie,nie zawsze są objawy takie jak piszesz. Ja bym cię jednak namawiała na pójscie z małą do laryngologa,ta wydzielina o ktorej pisalas byla dlugo w uszku i byc moze cos tam z niej zostalo glebiej. Wiadomo,zrobisz jak uwazasz.
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
dalismy butle
20 minut walki z przerwami na uspokajanie. anie łyka nie wypiła wszystko wypluwa ![]() przy jednym z uspokajań zasnęła na ręce ![]() czekamy aż się obudzi głodna i jeszcze raz spróbujemy |
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Sie wscieklam. Zrobilam fotoksiazke a sie okazalo ze moj bank nieaktywny u nich w platnosciach
Perse MM to nie takie zlo jakim go maluja. Jesli sie nie uda to nic sie nie stanie zlego. I tak nasze maluchy juz go coraz mniej potrzebuja. Ptys zrobil dzis dla mamy 4 kasztanki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie wiecej niz ostatnia stronke
![]() DOMI, mocne kciuki za MM! PERSE, *************** Spedzilismy boskie popoludnie u chrzestnej soltysowej na gospodarstwie Obzarlismy sie mies i ciast, Lala jedzie na kilometr zwierzyną chlewną, Lilo wychwalona i wykośkana na pol roku na zapas ![]() Ciocia ma 200 swin i w cholere miesnych krow, do tego byki rozplodowe, drob wszelaki, kroliki, psy mysliwskie, pola rozległe, ze okiem nie obejmiesz i polowę okolicznych lasow na wlasnosc ![]() Jakie to ozywcze dla takiej wielkomiejskiej paniusi jak ja polazic w gumiakach po kuchni w towarzystwie ciotki, ktora jedna reka skubie kuraki, a druga wycina owoce we wzorki na ozdobienie weselnego dzika!...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-23 o 19:35 |
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie mojego smieszka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
widze dziewczyny, ze dzisiaj wszedzie tak fantastycznie...
perse, ja cie i tak podziwiam, ze tyle misiecy odciagalas pokarm na kazde karmienie... dla mnie to szok, 10razy wiecej pracy. Rozumiem o co ci chodzi, bo tez mam ogromne parcie na kp, ale pozwol sobie odpoczac kobieto, tak jak tari napisala, mm tez jest dobre, widzisz jakie dzieciaczki u nas na nim rosna ![]() domi trzymam kciuki, zeby drugie podejscie wyszło ależ macie uparty egzemplarz*** u nas bez zmian, alik od 14 kupki nie zrobil, alektualnie gada do siebie w lozeczku, a nie tak jak zwykle ryczy, wiec uznam to za dobry znak. w razie czego bedziemy kombinowac jutro z tztem
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn juz 5 miesiecy - jak to zlecialo
en trzymaj sie, jeszcze troche i wyjdziecie na prosta. Tomaszek bedzie"grzeczniejszy" Neni idz do przychodni zwaz Kubusia i zapytaj lekarki - jesli bedzie cos nie tak wg niej, to ci podpowie. surka odstrzelilabym leb TZ ![]() domi podziwiam cie kobieto. Mnie dzis caly dzien marudzil Aleks i juz mialam dosc, ale u mnie do kompletu nudzilo sie Marysi, wiec mialam podwojnie dosc. Chyle czola Perse ja sie nie znam, wiec trzymam kciuki aby jednak laktacja wrocila, a jesli nie, no coz, takie zycie. udalo sie nadrobic Moj syn mial dzis chyba gorszy dzien, caly czas marudzil, chcial usnac, nei mogl, jak usnal, to spal 10 minut - dwie takie drzemki dzis zaliczyl. Dodatkowo Marysi sie dzis nudzilo, wiec dokazywala, rozrabiala - mialam jzu dosc.tesciowa mnie poratowala i o 16 ja wziela do siebie, wiec ja aby rozladowac nerwy, poodkurzalam i pomylam podlogi, a aleks w tym czasie grzecznie bujal sie w lezaczku. o dziwo! Aaaaa i udalo mi sie ugotowac rosolek ![]() Ponadto pospula mi sie niania elektroniczna. Od poczatku mialam problem z przyciskiem on/off. Wczoraj udalo mi sie w koncu wlaczyc jednostke rodzicielska, naladowalam baterie i nie dalo sie wylaczyc, na rozne sposoby probowalam. W koncu wkurzona odpielam w srodku akumulatorek. No i dzis zaczelam szukac karty gwarancyjnej z paragonem, zajrzalam do pudelka - nie ma, do pudeleczka gdzie chowam wszystkie paragony potrzebne do reklamacji - nie ma. No i oczywiscie wkur.... ze pewnie sprzedajacy nie przyslal, a ja nie wylapalam. No ale siedze taka wkurzona i nagle olsnienie. Napisalam juz meila do serwisu
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Franek w dzień odrzucił butle. Dziś karmiłam go takim kroplomierzem od syropku 20 minut się ponad zeszło. Cytat:
![]() Jak fajnie się śmieje ![]() Perse uważam tak jak dziewczyny. Podziwiam, że tyle czau dałaś radę i to ile ściągałaś. Dla mnie to było szokujące ![]() Franek na kolację nie zjadł kleika, nie musiałam się bawić łyżeczką a wypiła 180ml mleka z butelki |
||
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
niestety Sara nadal nie przyjela mleka
ani lyzeczka, ani takie cos od lekarstw, ani trzy butelki nie dzialaja, nie polyka i koniec... ![]() nadal nic nie jadla i dupa, dam jej cyca zaraz bo glodna |
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam tą fotoksiążkę, ale jak przyszło do płatności to okazało się, że chcą wszystkie dane karty i Tż nie pozwolił mi zrobić przelewu bo on nie ufa i boi się kradzieży
. Więc musiałam założyc konto PayPal, zrobiłam przelew ale kasa może być dopiero we wtorek lub w środę i nie wiem czy zdąże zapłacić za nią do 26.11Domcia myślę, że dziewczyny mają rację i może powinnaś faktycznie odwiedzić laryngologa??. Może Sara czuje mega dyskomfort a ta woda jeszcze gdzieś dalej wleciała?? No ale zrobisz jak uważasz. Oby Mała zjadła mm ![]() Perse tak jak już kiedyś pisałam, dla mnie jesteś i tak niesamowita, że tyle czasu odciągałaś. Wiem jak cięzka to robota bo ja też sporo czasu wisiałam na laktatorze. Dlatego może czas na odpoczynek??? Artus już duży chłopak, a przecież mm to nie jest zło Ghia współczuje kryzysu Tweed kciuki, żeby kupki sie uspokoiły ![]() Tari Ptyś śmieszek rewelacja ![]() Oliath ja uwielbiam wiejskie klimaty ![]() Rockyyy współczuje @ Surka no to Tż się nie popisał ![]() Młody śpi, ja pije karmi i oglądamy z Tż ,,Kevin sam w domu" |
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspolczuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam sma gold
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Magolina ja chcialam zaplacic przez dotpay i sie okazalo ze akurat Nordea nie dziala. Jak masz bardziej popularny bank to nie powinnas miec problemu ze zwyklym przelewem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A to w PL nie znane. Juz chyba nasze wszelkie sposoby zawiodly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
My juz w domku.Sasiedzi przyszli
siedzimy sobie Mąż mi kupił komin, nową czapkę uszatke kochany jest, poprawil mi humor Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
i ja zostawilam "ślad" w Klubie
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Perse/Ghia ja mam tak samo.Juz w 70% jesteśmy na mm.A z cycka daje tyle ile jest czyli malutko. Ale zawsze cos
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem Sara Domiciątka się strasznie z czymś męczy. Skoro wszystkie sposoby zawodzą moim zdaniem warto odwiedzić lekarza i jej pomóc. Oczywiście Domi zrobi jak uważa,ale ja osobiście nie wierzę,że taki mały szkrab marudzi z przekory czy bo tak już ma i taki ma charakter.... Myślę,że coś jej dolega,czego poprostu nie widać gołym okiem.
Dziewczyny,czy za Fotoksiążkę można zapłącić przez PKO BP albo zwykłym przelewem?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

tylko na koniec walnął kupsko i waliło na km
za zakup i dla Olusia za bycie grzecznym

12.06.2010
polazic w gumiakach po kuchni w towarzystwie ciotki, ktora jedna reka skubie kuraki, a druga wycina owoce we wzorki na ozdobienie weselnego dzika!...