![]() |
#3841 | |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kupuj, weź takiego z tymczasu to się dowiesz, czy wszystkożerna świnia czy francuski piesek i byle czego nie tknie ![]() U mnie raczej tego problemu nie będzie, teoretycznie jedno nie wyklucza drugiego. Moja siostra zaszła w ciążę karmiąc, karmiła jeszcze chyba 2 czy 3 miesiące a później starszy się odstawił, bo mu mleko przestało smakować - pod wpływem hormonów ciążowych zmieniło smak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Moderatorka z pazurem
|
Czoko, nie wiem na ile to krzeselko starczy, bo to moje pierwsze krzeselko i pierwsze dziecko...Poki co u nas konieczne jest uzywanie tej dmuchanej poduchy, bo inaczej mloda lata w nim na wszystkie strony, pamietac trza ino ja mam male dziecko. Tacka sie zdejmuje, nogi sa na klik. Na pewno nie jest to az tak wygodne jak skladanie na plasko, ale jakas opcja to jest.
Moze ja ci powiem dlaczego kupilam akurat to krzeselko. Odpowiadaly mi w nim nastepujace cechy: 1. Cena - bezkonkurencyjna 2. Latwosc utrzymania w czystosci - po prostu ja zdejmuje i sru do zlewu 3. Dizajn - ladne i minimalistyczne Brak podnozka mi nie przeszkadza. Przynajmniej dziecie nie odbija sie od niego ![]() Iwonia, ekstra ze w koncu konkret lekarz. Mona, jak tam twoje wentyle, lepiej? Majlla, raczej bede kontynuowac kp w ciazy. Manu, co to za historia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawy nie stwierdza się póki co.
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
Czoko moja siostra swego synka trzymala w tym krzesełku do drugiego roku życia, dłużej nie dałoby rady bo o ile włożyć pulpecika było łatwo to gorzej wyciągnąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Wtajemniczenie
|
Moja corka pozwolila mi nastawic zmywarke zanim zaczela miauczec
![]() Kocham ja jak ona mnie <3 Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3848 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
#3850 |
Moderatorka z pazurem
|
Nie moge patrzec na ten tort. Sorry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
Jeżu... mąż mnie zabił. Znaczy mąż zjadl mandarynki, a mi jest niedobrze od samego zapachu, że zmienilam lokalizacje na sypialnie. Leżę w łóżku i umieram. Niedobrze mi.
Jutro chyba zrobie test. Ale to sie wyklucza samo z siebie.
#3852 |
Zakorzenienie
|
No więc...
Kapiel piorunem w chlodniejszej wodzie. Myjemy go w ceraphilu a po wyciagnieciu z wody mamy 2minuty na osuszenie i nawilzenie kremem z cetaphilu. Po przekroczeniu mozna sobie darowac bo zamykaja sie pory i nic nie zadziala jak powinno. Podobno tylko jedno dziecko jakiemu zalecala serie cetaphil nie zareagowalo na nią. (Ciekawe ile tych dzieci bylo ![]() ![]() Fenistil dwa razy dziennie po 15 kropelek. Efekty powinny byc po ok 3 tygodniach. Te wszystkie jego swędziaczki są tu uzasadnione. To nie zadne jego widzimisie. Swedzi to drapie czy to uszy, siusiak czy szyja. Jak go przytulamy to z pieluszka na ramieniu (zwlaszcza gdy akurat mamy ciemne ubrania). I teraz najlepsze- dieta... Ja- zero nabialu, orzechow, kakao, cytrusów, moge jablka i banany ale zielone. Żolte i czerwone zawieraja wiecej alergenow. Moge ziemniaki i marchew- tyle. Zadnej pietruszki, selera, brokula, kalafiora. (Nawet wczoraj jadlam i on probowal brokuła i pietruszke). Jak cos wprowadzam to przez tydz jeden skladnik bo od razu reakcji nie bedzie a gdy bedzie to organizm oczysci sie po 4-6 tyg i ewentualnie wtedy tyci mozna dac czy sie cos zmieniło. ![]() A drugie najlepsze. Pyta z jakiej przyczyny w lipcu byla robiona morfologia. Mysle jasnowidz czy co? ![]() ![]() ![]() A i jeszcze mowi ze on powinien byc jeszcze dozelazowany actiferolem bo morfologia ciagle w dolnej granicy. (Ciagle taka ma a neonatolog mowila ze jest ok ![]() No i waga 6600. Pierwszy lekarz ktory sprawdzal w siatkach. Tak jak sama wiem ponizej 3 centyla. Dlugosc jakos o dwa przewyzsza wage. ![]() Mowila ze wzgledu na to zelazo powinnismy zaczac z miesem- krolik. O i tak to wyglada u nas. Szkoda mi go ze jednak azs ale ciesze sie ze w koncu cos wiem. I zla jestem co ze mnie za matka ze tyle czasu błądziłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za historia? Cytat:
![]() Współczuję Cytat:
Dziewczyny jak zawsze jesteście niezastąpione. ![]() Ostatnio u nas ma-sa-kra z zasypianiem - padła kilka minut temu. Normalnie aż sama jestem wykończona. Spałaby tylko na mnie. Jak tylko poczuje, że zbliżam się do łóżeczka to już ryk
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Majka mi się chyba przeziębiła, kaszle biedaczka:/ Chyba jej dzisiejszy basen nie posłużył. Niby śpi teraz, ale strasznie niespokojnie, wybudza się przez ten kaszel. A P. znowu do pracy idzie na 2, więc zostaniemy same w nocy.
Miałyśmy iść jutro na szczepienie, a wychodzi na to, ze zamiast się szczepić, pójdziemy do lekarza z przeziębieniem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
Iwonia, dobrze, że są jakieś konkrety, szkoda, że dopiero teraz
#3857 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tu masz rady experckie 2 strona : http://www.kobiety.med.pl/cnol/image...zne_3_2013.pdf Cytat:
http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...624527074.html jest ciepluski fajny dobrze wykonany porządny ale...minus jest taki że mają w opisie aukcji czas realizacji do 14 dni ROBOCZYCH no i jak zamówiłam 15.11. tak dostałam 2.12 nie wiem czy oni to szyją indywidualnie dla każdego czy z alliexpres? ![]() Iwonia cieszę się że u Was w końcu konkrety. Nie załamuj się. Dacie radę przy odpowiedniej pielegnacji. Jesteś bardzo dzielna babka ![]() Kazała Wam lekarka cetaphilem tym zwyklym myć czy dla dzieci?
![]() |
#3858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzeslo z ikei (antilop). Szczerze polecam, kupilismy w grudniu 2013, swietnie sie myje. Synek w lutym bedzie mial 3 lata a nawet dzis jadl w tym krzeselku (to chudzielec, wazy 14,5 kg) Ile sie czeka na wyniki ige? Czekam jak na szpilkach.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | ||||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marysia uwielbia Buble ![]() ![]() Iwona, super, że już wiecie co i jak ![]() ![]() Dzięki Ula ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-12-05 o 20:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, z mojego doświadczenia: nie, nie robimy dziecku krzywdy. Starsza pierwszą grającą zabawkę dostała na pierwsze urodziny od babci - książeczkę z jedną melodyjką. Jak miała 2.5 roku to dostała ode mnie mikrofon z kilkoma melodyjkami i możliwością nagrywania. Cieszyła się, owszem, ale o "bezmyślunku" do jakiego doprowadzał on ją niech świadczy fakt, że lubiła go słuchać do robienia kupy. Wg mnie podsuwanie jej zabawek odpowiednich do wieku (a noe są to wg mnie zabawki grające, paeudoedukacyjne) wyrobiło u niej uważność. Cytat:
Chyba gdyby nie pies i pralka noe dawałabym dzieciom radośnie papu do ręki. Jest kilka ale: nasz nie je ogorka kiszonego, ziemniaków pieczonych a do awokado muszę się z nim ścigać, bo łatwo małej wypada a zostawiamy jej tylko dwa kawałki (resztę starszej miksuję z miodem i ukrywamy do przed żarłoczną młodszą). Cytat:
Nasza starsza córka chodzi do takiego przedszkola, dają czasem duplo im i książki są na półce, w pt mogą przynieść swoje zabawki. Nie widzę krzywdy, córka uwielbia chodzić tam a i tak wydaje się być przebodźcowana hałasem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Iwonia życzę powodzenia w działaniach ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Konsternacja gratuluję, na Twoim miejscu puchłabym z dumy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Rose, ja wciąż widzę tort
![]() ![]() Manu, może teraz papki i wróćcie za jakiś czas do blw? Ja daję warzywka do łapki i coś tam podziubie, dzisiaj była Marysia głębokie gardło ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-12-05 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeden piorun. Jedno z drugim sie wiaze i jedno wynika z drugiego. Mony kolezanka mowila ze azs to nowa nazwa starej skazy bialkowej. Azs wywolac moze wszystko. Kazdy alergen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Aktualnie większy szał robi taka tablica z lusterkiem i różnymi ruchomymi pokrętłami. Niestety nie podlinkuje, bo to jakiś stary model i już chyba tego dawno nie sprzedają. Jeśli chodzi o grające zabawki, to nie unikniemy tego, że dziecko pewnie od kogoś takie dostanie. Nie zamierzam jakoś zabraniać dziecku zabawy tym. Aktualnie z grającym mamy chyba jedynie matę edukacyjną, ślimaka - sorter z fisher price'a (w sumie nawet ta melodyjka jest znośna), piszczałkę hipopotama, przywieszkę z dzwoneczkami oraz taką kulę-krowę z dzwonkiem w środku, reszta szeleszczące i ewentualnie wydaje jakieś drobne dźwięki przy przesuwaniu elementów. Cytat:
hmm... czy moje dziecko jako jedyne jest jeszcze karmione w bujaczku a nie w foteliku? Czeko, bratanek męża w krzesełku był gdzieś do 1,5 roku. Był już zbyt ruchliwy na nie. Z krzesełka przeszedł na taką nakładkę na krzesło. O coś takiego: http://jejswiat.pl/13865,nakladka-na-krzeslo-babysmart Iwonia, z tego co napisałaś wydaje mi się, że całkiem sensownie kobieta gada. Dobrze, że trafiliście na kogoś rozsądnego. To jest Wasza nowa lekarka - pediatra? Roses, jaka smakowita sałata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Roses też widzę tort 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Majka też w bujaczku
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
Anika tak nowa pediatra, wyszlam zadowolona z wizyty. Nie bylo moze to a moze nie to bo on w sumie malutki to jeszcze nie wiadomo
![]() Byly konkrety jest tak i tak robic trzeba tak i tak i bedzie ok. Generalnie to ja moge jesc to co on. I bedzie git. Yyyy tzn nie za wiele. Dam rade. Nie ja tu jestem najwazniejsza. Tzn tez jestem musze tak to obmyslac zeby nie ucierpiec za bardzo ale wiecie o co chodzi... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- My tez jemy w lezaczku bujaczku czy jak to sie tam nazywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rose, dawaj więcej sałaty. Może sałata na zdjęciu musi ważyć więcej niż ten tort, żeby się raczyło zmienić. Kurna, wczoraj myślałam, że napadnę na cukiernię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Zaczne chyba rozszerzanie od poczatku. Tj tydzien jeden skladnik potem inny potem inny dopiero potem mixy.
Mam nadzieje ze jego chec do jedzenia nie zaniknie bo w sumie mixy wchodza mu najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.