Majówki 2016 - część trzecia - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-05, 19:08   #3841
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Ja sie wlasnie zastanawiam do jakiego przedszkola zapisac mala. chcialam obok domu, zebym mogla ja spacerkiem zaprowadzac i mamy 2 przedszkola- montessori i "normalne". wiem, ze na to pierwsze trzeba dluzej czekac, ale ja i tak chce zostac z mala troche dluzej niz trwa moje macierzynskie- umowa i tak mi sie skonczyla wiec wracac nie musze a poza tym pracowalam i tak jako dodatkowy personel.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Ja tez kupuje te potworki jakos uwazam ze ten caly szajs zabawkowy to jednak mimo wszytsko troche uroki dziecinstwa
A powiedz mi jak wyglada sprawa wynagrodzenia na macierzynskim po zakonczeniu umowy? Zalatwialas papiery bezpośrednio w zusie i zus wyplaca?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:13   #3842
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Opowiesz cos o tej metodzie?

Potrzebuje ojojania, proponuje Zo 2 razy dziennie cos. Tak jak pisalam wczesniej, po tym incydencie z dlawieniem w ogole nie byla zainteresowana. Dzís wsadzila batata do buzi i znowu to samo, za duzy kawalek w efekcie zaczela sie krztusic i zwymiotowala. Ja w panice, TZ mowi, ze ryzykujemy... no i nie wiem co robic a nawet nie mam kogo spytac.
Dziewczyny chyba wszystko napisały, ale może nie zaszkodzi napisać do Jackowskiej albo dziewczyn z alaantkowego? Zawsze jak się wypowie ktoś oblatany w metodzie to jakoś tak pewniej
Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
W takim razie musze kupic psa
Nie kupuj, weź takiego z tymczasu to się dowiesz, czy wszystkożerna świnia czy francuski piesek i byle czego nie tknie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisalyscie o kolejnych ciazach że byście chciały A myslalyscie co z karmieniem piersią ? Zakończyć i wtedy w ciążę zajść ? Czy może kontynuować podczas ?
U mnie raczej tego problemu nie będzie, teoretycznie jedno nie wyklucza drugiego. Moja siostra zaszła w ciążę karmiąc, karmiła jeszcze chyba 2 czy 3 miesiące a później starszy się odstawił, bo mu mleko przestało smakować - pod wpływem hormonów ciążowych zmieniło smak.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:21   #3843
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Czoko, nie wiem na ile to krzeselko starczy, bo to moje pierwsze krzeselko i pierwsze dziecko...Poki co u nas konieczne jest uzywanie tej dmuchanej poduchy, bo inaczej mloda lata w nim na wszystkie strony, pamietac trza ino ja mam male dziecko. Tacka sie zdejmuje, nogi sa na klik. Na pewno nie jest to az tak wygodne jak skladanie na plasko, ale jakas opcja to jest.
Moze ja ci powiem dlaczego kupilam akurat to krzeselko. Odpowiadaly mi w nim nastepujace cechy:
1. Cena - bezkonkurencyjna
2. Latwosc utrzymania w czystosci - po prostu ja zdejmuje i sru do zlewu
3. Dizajn - ladne i minimalistyczne
Brak podnozka mi nie przeszkadza. Przynajmniej dziecie nie odbija sie od niego

Iwonia, ekstra ze w koncu konkret lekarz.

Mona, jak tam twoje wentyle, lepiej?

Majlla, raczej bede kontynuowac kp w ciazy.

Manu, co to za historia?
Stary 2016-12-05, 19:31   #3844
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Czoko, nie wiem na ile to krzeselko starczy, bo to moje pierwsze krzeselko i pierwsze dziecko...Poki co u nas konieczne jest uzywanie tej dmuchanej poduchy, bo inaczej mloda lata w nim na wszystkie strony, pamietac trza ino ja mam male dziecko. Tacka sie zdejmuje, nogi sa na klik. Na pewno nie jest to az tak wygodne jak skladanie na plasko, ale jakas opcja to jest.
Moze ja ci powiem dlaczego kupilam akurat to krzeselko. Odpowiadaly mi w nim nastepujace cechy:

Manu, co to za historia?
Bolo.
Poprawy nie stwierdza się póki co.
Stary 2016-12-05, 19:33   #3845
mialavi
Zakorzenienie

Czoko moja siostra swego synka trzymala w tym krzesełku do drugiego roku życia, dłużej nie dałoby rady bo o ile włożyć pulpecika było łatwo to gorzej wyciągnąć ale myślę, że dłużej taki mebel służyć nie musi bo później dzieciak chce siedzieć jak dorosły na krzesle. Kolejny przykład nasza Hania ma 19 miesięcy i do tej pory siedzi w krzesełku z tym pompowanym wkładem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:36   #3846
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Moja corka pozwolila mi nastawic zmywarke zanim zaczela miauczec

Kocham ja jak ona mnie <3

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 19:39   #3847
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja corka pozwolila mi nastawic zmywarke zanim zaczela miauczec

Kocham ja jak ona mnie <3

Hihihi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 19:41   #3848
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Bolo.
:tuli:
Stary 2016-12-05, 19:45   #3849
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
:tuli:
love hurts
Stary 2016-12-05, 19:52   #3850
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Nie moge patrzec na ten tort. Sorry
Stary 2016-12-05, 19:53   #3851
_itakinie_
Zakorzenienie

Jeżu... mąż mnie zabił. Znaczy mąż zjadl mandarynki, a mi jest niedobrze od samego zapachu, że zmienilam lokalizacje na sypialnie. Leżę w łóżku i umieram. Niedobrze mi.

Jutro chyba zrobie test. Ale to sie wyklucza samo z siebie.
Stary 2016-12-05, 19:53   #3852
Iwonia27
Zakorzenienie

No więc...
Kapiel piorunem w chlodniejszej wodzie. Myjemy go w ceraphilu a po wyciagnieciu z wody mamy 2minuty na osuszenie i nawilzenie kremem z cetaphilu. Po przekroczeniu mozna sobie darowac bo zamykaja sie pory i nic nie zadziala jak powinno.
Podobno tylko jedno dziecko jakiemu zalecala serie cetaphil nie zareagowalo na nią. (Ciekawe ile tych dzieci bylo ) no ale spoko.
Fenistil dwa razy dziennie po 15 kropelek.
Efekty powinny byc po ok 3 tygodniach.
Te wszystkie jego swędziaczki są tu uzasadnione. To nie zadne jego widzimisie. Swedzi to drapie czy to uszy, siusiak czy szyja.
Jak go przytulamy to z pieluszka na ramieniu (zwlaszcza gdy akurat mamy ciemne ubrania).
I teraz najlepsze- dieta...
Ja- zero nabialu, orzechow, kakao, cytrusów, moge jablka i banany ale zielone. Żolte i czerwone zawieraja wiecej alergenow. Moge ziemniaki i marchew- tyle. Zadnej pietruszki, selera, brokula, kalafiora. (Nawet wczoraj jadlam i on probowal brokuła i pietruszke).
Jak cos wprowadzam to przez tydz jeden skladnik bo od razu reakcji nie bedzie a gdy bedzie to organizm oczysci sie po 4-6 tyg i ewentualnie wtedy tyci mozna dac czy sie cos zmieniło.
A drugie najlepsze. Pyta z jakiej przyczyny w lipcu byla robiona morfologia. Mysle jasnowidz czy co? mowi ze w komputerze jej sie wyswietla i ze juz wtedy ktos nas powinien odpowiednio pokierowac bo eozynofile byly podwyzszone dzieki forum (Majena???) tez do tego doszlam jakis czas temu. Mysle "spoooko" mamy grudzień
A i jeszcze mowi ze on powinien byc jeszcze dozelazowany actiferolem bo morfologia ciagle w dolnej granicy. (Ciagle taka ma a neonatolog mowila ze jest ok kupe mamy zbadac na krew utajona czy mu to zelazo nie ucieka przez ukl pokarmowy (przeraza mnie takie spostrzezenie musze doczytac).
No i waga 6600. Pierwszy lekarz ktory sprawdzal w siatkach. Tak jak sama wiem ponizej 3 centyla. Dlugosc jakos o dwa przewyzsza wage. na razie spokojnie nie panikowac dzieci z azs sa mniesze no i zuzywaja troche energii na drapanie sie.
Mowila ze wzgledu na to zelazo powinnismy zaczac z miesem- krolik.
O i tak to wyglada u nas.
Szkoda mi go ze jednak azs ale ciesze sie ze w koncu cos wiem. I zla jestem co ze mnie za matka ze tyle czasu błądziłam.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:01   #3853
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Dziewczyny za opinie czasem potrzebuje zeby mnie sprowadzic na ziemie, bo nie zawsze musi byc tak jak sobie wymysle.

Czeko, antilop ma nozki na klik, demontaz jest latwy. Widzialam na osiedlu ze niektorzy na balkonach go trzymaja
Tacka jest zdejmowana, ale ani ona ani siedzisko nie ma regukacji.
Nie ma tez podporki na stopy trzeba DIY zrobic.

Iwonia super ze w koncu trafil sie ktos kompetentny.

Dagg Olo i Zo to dobrana para jak nic

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Jesli udaloby mi sie zajsc szybko to nie wykluczam tandemu.

Chociaz, ost po przeczytaniu historii na jednej z grup strach mnie oblecial w zwiazku z kolejnym porodem.
Dzięki za poradę.
A co to za historia?

Cytat:

Manu, co to za historia?
No i wszystko ładnie rozpisane w podpunktach dzięki

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Bolo.
Współczuję

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Czoko moja siostra swego synka trzymala w tym krzesełku do drugiego roku życia, dłużej nie dałoby rady bo o ile włożyć pulpecika było łatwo to gorzej wyciągnąć ale myślę, że dłużej taki mebel służyć nie musi bo później dzieciak chce siedzieć jak dorosły na krzesle. Kolejny przykład nasza Hania ma 19 miesięcy i do tej pory siedzi w krzesełku z tym pompowanym wkładem.

Ok, dzięki. Myślałam, że ta tacka montowana na stałe, tzn. bez regulacji będzie bardziej problematyczna.

Dziewczyny jak zawsze jesteście niezastąpione.

Ostatnio u nas ma-sa-kra z zasypianiem - padła kilka minut temu. Normalnie aż sama jestem wykończona. Spałaby tylko na mnie. Jak tylko poczuje, że zbliżam się do łóżeczka to już ryk
Stary 2016-12-05, 20:01   #3854
kaylla
Zakorzenienie

Majka mi się chyba przeziębiła, kaszle biedaczka:/ Chyba jej dzisiejszy basen nie posłużył. Niby śpi teraz, ale strasznie niespokojnie, wybudza się przez ten kaszel. A P. znowu do pracy idzie na 2, więc zostaniemy same w nocy.
Miałyśmy iść jutro na szczepienie, a wychodzi na to, ze zamiast się szczepić, pójdziemy do lekarza z przeziębieniem:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:01   #3855
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
No więc...
Kapiel piorunem w chlodniejszej wodzie. Myjemy go w ceraphilu a po wyciagnieciu z wody mamy 2minuty na osuszenie i nawilzenie kremem z cetaphilu. Po przekroczeniu mozna sobie darowac bo zamykaja sie pory i nic nie zadziala jak powinno.
Podobno tylko jedno dziecko jakiemu zalecala serie cetaphil nie zareagowalo na nią. (Ciekawe ile tych dzieci bylo ) no ale spoko.
Te wszystkie jego swędziaczki są tu uzasadnione. To nie zadne jego widzimisie. Swedzi to drapie czy to uszy, siusiak czy szyja.
Jak go przytulamy to z pieluszka na ramieniu (zwlaszcza gdy akurat mamy ciemne ubrania).
Ja- zero nabialu, orzechow, kakao, cytrusów, moge jablka i banany ale zielone. Żolte i czerwone zawieraja wiecej alergenow. Moge ziemniaki i marchew- tyle. Zadnej pietruszki, selera, brokula, kalafiora. (Nawet wczoraj jadlam i on probowal brokuła i pietruszke).
Jak cos wprowadzam to przez tydz jeden skladnik bo od razu reakcji nie bedzie a gdy bedzie to organizm oczysci sie po 4-6 tyg i ewentualnie wtedy tyci mozna dac czy sie cos zmieniło.
A drugie najlepsze. Pyta z jakiej przyczyny w lipcu byla robiona morfologia. Mysle jasnowidz czy co? mowi ze w komputerze jej sie wyswietla i ze juz wtedy ktos nas powinien odpowiednio pokierowac bo eozynofile byly podwyzszone dzieki forum (Majena???) tez do tego doszlam jakis czas temu. Mysle "spoooko" mamy grudzień
A i jeszcze mowi ze on powinien byc jeszcze dozelazowany actiferolem bo morfologia ciagle w dolnej granicy. (Ciagle taka ma a neonatolog mowila ze jest ok kupe mamy zbadac na krew utajona czy mu to zelazo nie ucieka przez ukl pokarmowy (przeraza mnie takie spostrzezenie musze doczytac).
No i waga 6600. Pierwszy lekarz ktory sprawdzal w siatkach. Tak jak sama wiem ponizej 3 centyla. Dlugosc jakos o dwa przewyzsza wage. na razie spokojnie nie panikowac dzieci z azs sa mniesze no i zuzywaja troche energii na drapanie sie.
Szkoda mi go ze jednak azs ale ciesze sie ze w koncu cos wiem. I zla jestem co ze mnie za matka ze tyle czasu błądziłam.
Iwonia najważniejsze, że znaleźliście dobry trop. Teraz będziecie się trzymać zaleceń i wyprowadzisz Igoraska na prostą

Stary 2016-12-05, 20:05   #3856
czekooladki
Zadomowienie

Iwonia, dobrze, że są jakieś konkrety, szkoda, że dopiero teraz
Stary 2016-12-05, 20:14   #3857
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
A powiedz mi jak wyglada sprawa wynagrodzenia na macierzynskim po zakonczeniu umowy? Zalatwialas papiery bezpośrednio w zusie i zus wyplaca?
ja mam taką sytuację wygasa mi teraz umowa z końcem miesiąca i nie przedłużamy ze względu na nadwyżki personelowe, umowa wygasa ale przechodzimy na ZUS z tą sama kasą.

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja w końcu kupiłam polecany przez Ulę Osteodiag, 250mg wapnia w tabletce, jeszcze nie zaczęłam łykać , ale na opakowaniu jest napisane 1-2 tabletki/dzień, Ula chyba pisała, że zapotrzebowanie przy kp to 1500mg?!
no tak jest kochana...zużywamy duuuużo wapnia na produkcję pokarmy dlatego sypia nam się zęby i kości
tu masz rady experckie 2 strona :
http://www.kobiety.med.pl/cnol/image...zne_3_2013.pdf

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

[/COLOR]Iwonia podlinkujesz mi ten Igorasowy śpiworek?

Szukam czegoś cieplutkiego, najlepiej bez konieczności zakładania pod spód kombinezonu. I nie za miliony. Poleci ktoś coś?
ja Ci mogę polecic ten
http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...624527074.html
jest ciepluski fajny dobrze wykonany porządny ale...minus jest taki że mają w opisie aukcji czas realizacji do 14 dni ROBOCZYCH no i jak zamówiłam 15.11. tak dostałam 2.12 nie wiem czy oni to szyją indywidualnie dla każdego czy z alliexpres?

Iwonia cieszę się że u Was w końcu konkrety. Nie załamuj się. Dacie radę przy odpowiedniej pielegnacji. Jesteś bardzo dzielna babka
Kazała Wam lekarka cetaphilem tym zwyklym myć czy dla dzieci?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:17   #3858
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
No więc...
Iwonia- swietnie, ze nareszcie macie kompetentnego lekarza! A to w koncu azs to atopowe zapalenie skory czy alergiczne? Bo dlaczego nadal potrzebna jest dieta???

Krzeslo z ikei (antilop).
Szczerze polecam, kupilismy w grudniu 2013, swietnie sie myje. Synek w lutym bedzie mial 3 lata a nawet dzis jadl w tym krzeselku (to chudzielec, wazy 14,5 kg)

Ile sie czeka na wyniki ige? Czekam jak na szpilkach..
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:18   #3859
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Dziewczyny pisalyscie o kolejnych ciazach że byście chciały A myslalyscie co z karmieniem piersią ? Zakończyć i wtedy w ciążę zajść ? Czy może kontynuować podczas ?
Zamierzam ko w ciąży, w tandemie raczej nie chcę też słyszałam, że dzieci w ciąży często same się odstawiają i w sumie na to liczę

Cytat:
Czeko, antilop ma nozki na klik, demontaz jest latwy. Widzialam na osiedlu ze niektorzy na balkonach go trzymaja
Tacka jest zdejmowana, ale ani ona ani siedzisko nie ma regukacji.
Nie ma tez podporki na stopy trzeba DIY zrobic.
W czym pomaga podpórka? Albo czym grozi jej brak?

Cytat:
Nie moge patrzec na ten tort. Sorry

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Jeżu... mąż mnie zabił. Znaczy mąż zjadl mandarynki, a mi jest niedobrze od samego zapachu, że zmienilam lokalizacje na sypialnie. Leżę w łóżku i umieram. Niedobrze mi.

Jutro chyba zrobie test. Ale to sie wyklucza samo z siebie.
Niepokalane poczęcie? Trzymać kciuki?

Marysia uwielbia Buble słuchała dzisiaj jak zaczarowana

Iwona, super, że już wiecie co i jak dacie radę

Dzięki Ula poczytam

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-12-05 o 20:23
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-05, 20:24   #3860
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Jak czytam to stwierdzam, że Ala ma chyba naprawdę mało zabawek
Żadnej kuli, organków, bębenków, uczniaczka też nie planujemy

Cytat:
Haha, my też nie, ale znów się zastanawiam czy dziecku krzywdy tym nie robię

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Fab mam takie same wyrzuty sumienia w stosunku do mojej Miski...

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
My tez nie.. ale nie wiem czy czuje ze jakas krzywde robie. Od zawsze wiedzialam, ze u nas nie bedzie duzo zabawek. Najlepsza w tej chwili jest plastikowa butelka :p

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
No właśnie ja też z tego tytułu wyrzutów sumienia nie odczuwam
Tylko czasem zastanawiam się czy to nie egoizm ze nie kupuje córeczce zabawek których sama nie znoszę bo może ona być się tym bawiła?
Mam nadzieje ze jak nieco podrosnie to polubi drewniane zabawki np sortery lub klocki bo takie będę jej z radością kupować. Do kolorowych, świecąco grających plastików zupełnie nie mogę się przekonać

Dziewczyny, z mojego doświadczenia: nie, nie robimy dziecku krzywdy. Starsza pierwszą grającą zabawkę dostała na pierwsze urodziny od babci - książeczkę z jedną melodyjką. Jak miała 2.5 roku to dostała ode mnie mikrofon z kilkoma melodyjkami i możliwością nagrywania. Cieszyła się, owszem, ale o "bezmyślunku" do jakiego doprowadzał on ją niech świadczy fakt, że lubiła go słuchać do robienia kupy. Wg mnie podsuwanie jej zabawek odpowiednich do wieku (a noe są to wg mnie zabawki grające, paeudoedukacyjne) wyrobiło u niej uważność.

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Wojtul jest zdecydowanym mięsożercą - upieczonego w folii indyka ciamkał z wyraźną przyjemnością
A do BLW polecam posiadanie psa - podłoga od razu czysta, jakby dosięgała to tacki pewnie też nie trzeba by myć, no i jedzenie się nie marnuje

Chyba gdyby nie pies i pralka noe dawałabym dzieciom radośnie papu do ręki. Jest kilka ale: nasz nie je ogorka kiszonego, ziemniaków pieczonych a do awokado muszę się z nim ścigać, bo łatwo małej wypada a zostawiamy jej tylko dwa kawałki (resztę starszej miksuję z miodem i ukrywamy do przed żarłoczną młodszą).

Cytat:
Zdecydowanie psa nam brakuje koty nie są zbyt zainteresowane spadającą marchewką

Ja w końcu kupiłam polecany przez Ulę Osteodiag, 250mg wapnia w tabletce, jeszcze nie zaczęłam łykać , ale na opakowaniu jest napisane 1-2 tabletki/dzień, Ula chyba pisała, że zapotrzebowanie przy kp to 1500mg?!

Hahaha, ja też marzę o takim nigdy nie miałam takiego domku gdzieś czytałam o jakimś eksperymencie, w którym z przedszkola usunięto wszystkie zabawki, początkowo był smuteczek i nudy, po jakimś czasie dzieciaki świetnie zaczęły się bawić, stały się bardziej kreatywne, wymyślały coraz lepsze zabawy i większość z nich wcale nie chciała powrotu zabawek

Mam tak samo wierzę w to, że kształtujemy w ten sposób gust naszych dzieci tylko czasem mam takie wątpliwości czy np. Te grające zabawki faktycznie nie pomogą jej w nauce liczenia itd. Zobaczymy jak to będzie. Na razie jeszcze od nikogo nie dostała nic w tym stylu, w ogóle wydaje mi się, że mamy mega mało zabawek, ale czytałam gdzieś, że praktycznie do 6mż zabawki nie są dzieciom potrzebne

Nasza starsza córka chodzi do takiego przedszkola, dają czasem duplo im i książki są na półce, w pt mogą przynieść swoje zabawki. Nie widzę krzywdy, córka uwielbia chodzić tam a i tak wydaje się być przebodźcowana hałasem.

Cytat:
Ja karmiłam całą ciążę, cykle wróciły mi po roku karmienia. Na grupie o karmieniu piersią kobiety piszą, że nawet bez okresu pozachodziły w ciążę

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Iwonia życzę powodzenia w działaniach

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Konsternacja gratuluję, na Twoim miejscu puchłabym z dumy
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:25   #3861
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja bym zrezygnowała z blw ale mnie akurat blw nie przekonuje

Ja tez bym zrezygnowala napewno, z tym ze my tez tylko papki.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:25   #3862
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Rose, ja wciąż widzę tort

Manu, może teraz papki i wróćcie za jakiś czas do blw? Ja daję warzywka do łapki i coś tam podziubie, dzisiaj była Marysia głębokie gardło wsadziła cały słupek marchewki i cały wysunęła z powrotem po "posiłku" duszę widelcem te warzywa co zostały i daję łyżeczką trochę prosto do buzi, to wcina aż miło

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-12-05 o 20:29
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:28   #3863
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomoge, bo nie mam pojecia jak to wyglada w Polsce. Mieszkam za granica.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:29   #3864
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Iwonia- swietnie, ze nareszcie macie kompetentnego lekarza! A to w koncu azs to atopowe zapalenie skory czy alergiczne? Bo dlaczego nadal potrzebna jest dieta???

Krzeslo z ikei (antilop).

Szczerze polecam, kupilismy w grudniu 2013, swietnie sie myje. Synek w lutym bedzie mial 3 lata a nawet dzis jadl w tym krzeselku (to chudzielec, wazy 14,5 kg)

Ile sie czeka na wyniki ige? Czekam jak na szpilkach..

To jeden piorun. Jedno z drugim sie wiaze i jedno wynika z drugiego. Mony kolezanka mowila ze azs to nowa nazwa starej skazy bialkowej.
Azs wywolac moze wszystko. Kazdy alergen.
Stary 2016-12-05, 20:30   #3865
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Dokładnie o tych klockach z fisher price'a myślałam. Jak się sprawdzają u Was?
Wszystkich funkcji jeszcze nie ogarnia, tak bardziej bawi się tymi pokrętełkami i coś próbuje wciskać.
Aktualnie większy szał robi taka tablica z lusterkiem i różnymi ruchomymi pokrętłami. Niestety nie podlinkuje, bo to jakiś stary model i już chyba tego dawno nie sprzedają.

Jeśli chodzi o grające zabawki, to nie unikniemy tego, że dziecko pewnie od kogoś takie dostanie. Nie zamierzam jakoś zabraniać dziecku zabawy tym. Aktualnie z grającym mamy chyba jedynie matę edukacyjną, ślimaka - sorter z fisher price'a (w sumie nawet ta melodyjka jest znośna), piszczałkę hipopotama, przywieszkę z dzwoneczkami oraz taką kulę-krowę z dzwonkiem w środku, reszta szeleszczące i ewentualnie wydaje jakieś drobne dźwięki przy przesuwaniu elementów.

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed
Roses, jeśli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego, to dokumenty jego dotyczące pracodawca przekazuje do ZUS, podobnie zresztą jak w sytuacji, gdy ZUS jest płatnikiem, bo pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób.

hmm... czy moje dziecko jako jedyne jest jeszcze karmione w bujaczku a nie w foteliku?

Czeko, bratanek męża w krzesełku był gdzieś do 1,5 roku. Był już zbyt ruchliwy na nie. Z krzesełka przeszedł na taką nakładkę na krzesło. O coś takiego: http://jejswiat.pl/13865,nakladka-na-krzeslo-babysmart

Iwonia, z tego co napisałaś wydaje mi się, że całkiem sensownie kobieta gada. Dobrze, że trafiliście na kogoś rozsądnego. To jest Wasza nowa lekarka - pediatra?

Roses, jaka smakowita sałata
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:39   #3866
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Wszystkich funkcji jeszcze nie ogarnia, tak bardziej bawi się tymi pokrętełkami i coś próbuje wciskać.
Aktualnie większy szał robi taka tablica z lusterkiem i różnymi ruchomymi pokrętłami. Niestety nie podlinkuje, bo to jakiś stary model i już chyba tego dawno nie sprzedają.

Jeśli chodzi o grające zabawki, to nie unikniemy tego, że dziecko pewnie od kogoś takie dostanie. Nie zamierzam jakoś zabraniać dziecku zabawy tym. Aktualnie z grającym mamy chyba jedynie matę edukacyjną, ślimaka - sorter z fisher price'a (w sumie nawet ta melodyjka jest znośna), piszczałkę hipopotama, przywieszkę z dzwoneczkami oraz taką kulę-krowę z dzwonkiem w środku, reszta szeleszczące i ewentualnie wydaje jakieś drobne dźwięki przy przesuwaniu elementów.

Roses, jeśli umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego, to dokumenty jego dotyczące pracodawca przekazuje do ZUS, podobnie zresztą jak w sytuacji, gdy ZUS jest płatnikiem, bo pracodawca zatrudnia poniżej 20 osób.

hmm... czy moje dziecko jako jedyne jest jeszcze karmione w bujaczku a nie w foteliku?

Czeko, bratanek męża w krzesełku był gdzieś do 1,5 roku. Był już zbyt ruchliwy na nie. Z krzesełka przeszedł na taką nakładkę na krzesło. O coś takiego: http://jejswiat.pl/13865,nakladka-na-krzeslo-babysmart

Iwonia, z tego co napisałaś wydaje mi się, że całkiem sensownie kobieta gada. Dobrze, że trafiliście na kogoś rozsądnego. To jest Wasza nowa lekarka - pediatra?

Roses, jaka smakowita sałata
Iga jeszcze jest karmiona w bujaczku z tego powodu, że jeszcze nie siedzi sama bez podparcia. Czekam aż usiądzie póki co dajemy radę

Roses też widzę tort 😂

Stary 2016-12-05, 20:41   #3867
kaylla
Zakorzenienie

Majka też w bujaczku
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:45   #3868
Iwonia27
Zakorzenienie

Anika tak nowa pediatra, wyszlam zadowolona z wizyty. Nie bylo moze to a moze nie to bo on w sumie malutki to jeszcze nie wiadomo
Byly konkrety jest tak i tak robic trzeba tak i tak i bedzie ok.
Generalnie to ja moge jesc to co on. I bedzie git.
Yyyy tzn nie za wiele.
Dam rade. Nie ja tu jestem najwazniejsza. Tzn tez jestem musze tak to obmyslac zeby nie ucierpiec za bardzo ale wiecie o co chodzi...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

My tez jemy w lezaczku bujaczku czy jak to sie tam nazywa.
Stary 2016-12-05, 20:46   #3869
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Rose, ja wciąż widzę tort

Ja też widzę tort.
Rose, dawaj więcej sałaty. Może sałata na zdjęciu musi ważyć więcej niż ten tort, żeby się raczyło zmienić.

Kurna, wczoraj myślałam, że napadnę na cukiernię.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-05, 20:47   #3870
Iwonia27
Zakorzenienie

Zaczne chyba rozszerzanie od poczatku. Tj tydzien jeden skladnik potem inny potem inny dopiero potem mixy.
Mam nadzieje ze jego chec do jedzenia nie zaniknie bo w sumie mixy wchodza mu najlepiej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości