Mamusie czerwcowe 2020 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-01-21, 16:53   #3841
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2020

Cytat:
Napisane przez lasicaa Pokaż wiadomość
Ja mam poduszkę z motherhood i jest super . Dwukomorowa, pod głową miękko a reszta tak wypełniona, że się nie zdeformuje . Odkąd z nią śpię to zasypiam od razu.

Tylko w nocy czasem ją wywalam, żeby się do męża poprzytulać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki, popatrzę
Cytat:
Napisane przez Pat1988 Pokaż wiadomość
Ooo, Nat - gdzie byłaś jak Cię nie było

Ja mam od kilku dni nocki z głowy. W sumie nie żeby mnie coś konkretnie bolało, ale nie potrafię sobie znaleźć pozycji. Momentami mam wrażenie, że mam jakieś takie duszności czy coś. A do tego Młody fika kiedy ja chcę iść spać, więc no siłą rzeczy nie da się...

Zawoziłam dziś mamuśkę i siostry na zakupy ciuchowe , sama jednak nie miałam siły i ochoty chodzić po sklepach. Wstąpiłam tylko do Sinsay'a na dział dziecięcy i znowu trochę nakupowałam Za wszystko łącznie niecałe 38,00 zł.

Musiałam jeszcze wejść do Lidla i zatrzymałam się przy koszu z przecenami. Kupiłam dżinsy ciążowe, przecenione o 50 %. Powinny kosztować 22,50 zł po przecenienie, ale na paragonie mam je za 15,00 zł Wklejam fotkę. Rozmiar 34. Pasują super, tylko troszkę ciężko włożyć je na tyłek bo nie są w ogóle rozciągliwe (prócz tego pasa na brzuch oczywiście). A ... no i są bardzo długie, ale jak się podwinie to spoko, zawsze też mogę je skrócić Wklejam zdjęcie w nich (przepraszam za papierowe odstające metki, ale mierzyłam i nie odcinałam metek, bo nie wiedziałam czy nie będę musiała zwracać). No i mój dzisiejszy bębenek, co prawda po trzech ciachach zjedzonych u babci, ale przy obcisłej odzieży już dosyć widać (dziś 21 t 1 d)
Super jeansy A jeszcze lepsza cena! Ja bym się w życiu nie wcisnęła w rozmiar 34, zazdro A jak te ciuszki z Sinsay jakościowo? Ja ten dział w Sinsayu mam dopiero miejscowość obok, więc nie wiem kiedy się wybiorę, już chyba nie na wyprzedaże...wyglądają na śliczne

Brzuszek ładny już...muszę przyznać, że mi też wyskoczył bębenek (wagowo bez zmian), nawet chyba większy niż Twój. Już naprawdę muszę tak tych ciuchów w szafie szukać, żeby z kilometra nie było widać ciężarności, że już mi się pomysły kończą Ale dzisiaj też mnie kłuje ten brzuch bardzo, mocno u dołu i po jednej stronie...nie wiem co to. Ciężki nasz los

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2020-01-21 o 16:55
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 17:36   #3842
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Po ile tego macie?
Nie wiem czy już nie przesadzam xD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jutro dokładnie policze

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 17:39   #3843
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Pat
Cudne zakupy a Ty kolejny szczypiorek. Ja przy Was to wieloryb.

Lusija
Fajne zdj ja mam same jakieś dziwne.

No co Ty , mam już z 5 kg na plusie

Cytat:
Po ile tego macie?

Mam wrażenie, że już stanowczo za dużo. Samych bodziaków na krótki rękaw w rozm. 56 mam chyba ponad 20 sztuk ... Wiem, przesada... (nigdy nie byłam takim zakupoholikiem). Teraz już starałam się kupować większe rozmiary, chyba jedna bluza 56 się dziś przewinęła, ale za 3,99 zł grzech nie wziąć. Czekam na jeszcze jedną paczkę i zaprzestaję na razie cokolwiek kupować. Tym bardziej, że moja mama, moja teściowa i moja siostra też nie próżnują tylko co chwilę wysyłają mi fotki co fajnego kupiły dla bobasa. Boże ... one mi zepsują i rozpuszczą dziecko do granic możliwości. Nie mogę do tego dopuścić

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Dzięki, popatrzę
Super jeansy A jeszcze lepsza cena! Ja bym się w życiu nie wcisnęła w rozmiar 34, zazdro A jak te ciuszki z Sinsay jakościowo? Ja ten dział w Sinsayu mam dopiero miejscowość obok, więc nie wiem kiedy się wybiorę, już chyba nie na wyprzedaże...wyglądają na śliczne

Brzuszek ładny już...muszę przyznać, że mi też wyskoczył bębenek (wagowo bez zmian), nawet chyba większy niż Twój. Już naprawdę muszę tak tych ciuchów w szafie szukać, żeby z kilometra nie było widać ciężarności, że już mi się pomysły kończą Ale dzisiaj też mnie kłuje ten brzuch bardzo, mocno u dołu i po jednej stronie...nie wiem co to. Ciężki nasz los

Nie ma czego zazdrościć - ja jestem naprawdę niewymiarowa Ciężko mnie ubrać O rozmiarze spodni piszę tylko dlatego bo kiedyś któraś z dziewczyn na wątku pytała właśnie o dżinsy z Lidla. Gdybym zamawiała online to pewnie wzięłabym rozm. 36. Dlatego też przy mierzeniu nie odcinałam metek bo nie wiedziałam czy wejdę w te gacie i jak będą leżeć. Prócz tego, że są za długie to wydają się naprawdę wygodne. Ale tak ostatecznie to przetestuję je na dłuższym wychodnym. Bo wiadomo co innego naciągnąć w domu na chwilę na tyłek, a co innego w nich chodzić pół dnia.

U mnie w mieście też nie ma działu dziecięcego. Muszę jechać do miasta obok, choć nie mam jakoś daleko. Galeria handlowa jest niestety w ścisłym centrum tego miasta więc z uwagi na korki czasami naprawdę długo się jedzie. Akurat dziś poszło gładko bo u nas są aktualnie ferie i dzięki temu nie było korków. Co do jakości ciężko mi się wypowiedzieć. Pewnie po kilkukrotnym praniu będzie dopiero widać. Ale powiem szczerze, że tkaniny, z których ubranka są zrobione są miłe w dotyku, szczególnie te grubsze bluzy od środka. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że są naprawdę staranniej uszyte niż ciuszki z Pepco.

A i ciekawostka - nie sugerujcie się tym co pokazuje strona internetowa odnośnie dostępności danego rozmiaru i modelu w konkretnym sklepie. Jeśli chodzi o sklep w którym byłam to według internetów nic nie powinnam kupić bo niczego nie powinno już być, a jak się okazało na miejscu wybór był naprawdę duży. Nie wrzucę fotki bo mama mnie uprzedziła i wybrała bluzy, które chciała kupić, ale prócz wielu ubranek za 3,99 zł były właśnie takie grubsze, ciepłe bluzy na zamek za 9,90 zł. Pochodziłabym dłużej po tym sklepie, ale było mi tak duszno i gorąco, że nie dałabym rady.

Edytowane przez Pat1988
Czas edycji: 2020-01-21 o 17:45
Pat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 17:41   #3844
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Ogolnie mam mało. Nie chce przesadzać. Będzie ciepło to bede na bieżąco prac.IMG_1923.jpg

Stary 2020-01-21, 17:41   #3845
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak!!! Lekarz powiedział jak nic DZIEWUCHA!!!

A to niespodzianka
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 17:42   #3846
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Ogolnie z firmy Motherhood. Duzo ludzi poleca produkty. Planuje tez pare rzeczy zamowic.

Dzisiaj z Reserved zam pare rzeczy. Jeszcze inne rzeczy ale nie są już dostępne. I nie mam zdj.
Załącznik 7704772Załącznik 7704771Załącznik 7704770Załącznik 1Załącznik 7704768Załącznik 7704767

Robiłam też wcześniej zamówienie w Reserved. Ciuszki z bardzo fajnej bawełny organicznej i bardzo dobrze wykończone. Ale nie prałam jeszcze, więc zobaczymy jak później będą wyglądać. Ale na pierwszy rzut oka są super.
Stary 2020-01-21, 17:46   #3847
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Taki komplet mi sie jeszcze podoba .
W Reserved dla małych jakość fajna. Ale przy starszych zalezy jak sie trafi.
IMG_1924.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-01-21, 17:46   #3848
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
A to niespodzianka

Psikus

Stary 2020-01-21, 18:02   #3849
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie mam mało. Nie chce przesadzać. Będzie ciepło to bede na bieżąco prac.Załącznik 7704784

A co to ten łabądek?

Stary 2020-01-21, 18:08   #3850
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
A co to ten łabądek?

Taka zabawka grzechotka

Stary 2020-01-21, 18:12   #3851
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Po ile tego macie?

Otóż ja nawet w ferworze międzyzakupowym przeliczyłam wszystko i sporządzilam listę na telefonie, co by nie zapomnieć ile czego mam i nie dać się ponieść za mocno

Lista jest następująca do rozmiaru 68, mam też pojedyncze sztuki większe niewylistowane, dorwane na jakichś promocjach lub w lumpeksie Ogólnie od męża mam zakaz kupowania ciuchów już...bo uważa, że pewnie pierdyliard tego dostaniemy (ma rację, ale na pewno się nie powstrzymam )

50:
2x body długi rękaw
1x body krótki rękaw

56:
1x body z długim rękawem
3x body z krótkim rękawem
1x spodnie
1x pajac z długim rękawem
1x śpiochy bez rękawów
1x kaftanik
1x szorty

62:
5x body z krótkim rękawem
3x body bez rękawów
3x body z długim rękawem
2x body-sukieneczki z krótkim rekawem
3x rampers
1x bluzka z dlugim rekawem
1x półśpiochy
5x spodnie/getry
3x pajac
1x szorty

68:
1x body bez rękawow
2x body z długim rekawem
1x komplet spodnie+bluza
1x sukienka
2x spodnie
1x kaftanik
2x bluzka z krótkim rękawem
1x bluzka z długim rękawem
1x szorty
1x pajac

+ czapeczka x1
+ skarpetki x3
+ rajstopy x1
+ niedrapki x1

Do tego mam już pieluchy bambusowe x2 duże (będą robić za kocyki), muślinowe x3 i flanelowe x3 oraz śliczny i miękki kocyk z nadrukiem.

Generalnie to większość ciuchów kupuję na czuja, bo zupełnie nie wiem co się przyda - nastawiam się też na raczej duże dziecko, więc te 50tki to tak na wszelki wypadek wzięłam podstawowe, jeśli będzie potrzeba, to możliwe że mi koleżanka jakaś odda po swoim dziecku też takie kupione aby były

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-01-21, 18:38   #3852
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Muszę jechać do ikei po kocyk.
Pieluchy kupie ok 7-10szt bardzo Nam sie przydawały.
Tez powoli kończę już z ciuchami. Chyba ze gdzieś trafie fajne większe. Najwyżej dokupie po porodzie.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

50 nie kupuje wogole. Przy synach tez zaczynałam od 56.

Stary 2020-01-21, 18:54   #3853
annic
Wtajemniczenie

Ja też 50 nie kupuję wcale, nie wierzę że będzie mniejszy niż te 56

Bura, powiem ci że mam tego więcej nie wiem ile dokładnie bo kartony są u rodziców w innym mieście, ale pewnie po kilkanaście body na 56 i 62. Teraz też coś dokupiłam na wyprzedażach w smyku i reserved. Przy pierwszym miałam parę sztuk na początku, ale okazało się że przesikane/ubrudzone kupą miał prawie przy każdej pieluszce. Mąż w trybie natychmiastowym został wysłany na zakupy

annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 18:59   #3854
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

Bura, powiem ci że mam tego więcej nie wiem ile dokładnie bo kartony są u rodziców w innym mieście, ale pewnie po kilkanaście body na 56 i 62. Teraz też coś dokupiłam na wyprzedażach w smyku i reserved. Przy pierwszym miałam parę sztuk na początku, ale okazało się że przesikane/ubrudzone kupą miał prawie przy każdej pieluszce. Mąż w trybie natychmiastowym został wysłany na zakupy

No też ja na pewno coś dokupię, wiadomo Mam dużo czasu jeszcze na wyhaczenie wszystkiego po taniości Zresztą większość rzeczy jest z lumpeksów, gdzie kosztowaly dosłownie grooosze...więc nie wydałam dużo. Te 50tki to dosłownie na wszelki wypadek, ale baaardzo wątpię, żeby urodziło mi się takie maleństwo - ja byłam długa, mój mąż w miarę standardowy, wszystkie kobiety z mojej rodziny mają ciąże donoszone a nawet przenoszone, wcześniaków nie odnotowano...także nawet z tym 56 aż tak nie szaleję przesadnie Ale wiadomo - nigdy nie można być pewnym jak będzie Dobrze, że takie czasy, że jak coś to można dokupić szybko i już...

Stary 2020-01-21, 19:02   #3855
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Otóż ja nawet w ferworze międzyzakupowym przeliczyłam wszystko i sporządzilam listę na telefonie, co by nie zapomnieć ile czego mam i nie dać się ponieść za mocno

Lista jest następująca do rozmiaru 68, mam też pojedyncze sztuki większe niewylistowane, dorwane na jakichś promocjach lub w lumpeksie Ogólnie od męża mam zakaz kupowania ciuchów już...bo uważa, że pewnie pierdyliard tego dostaniemy (ma rację, ale na pewno się nie powstrzymam )

50:
2x body długi rękaw
1x body krótki rękaw

56:
1x body z długim rękawem
3x body z krótkim rękawem
1x spodnie
1x pajac z długim rękawem
1x śpiochy bez rękawów
1x kaftanik
1x szorty

62:
5x body z krótkim rękawem
3x body bez rękawów
3x body z długim rękawem
2x body-sukieneczki z krótkim rekawem
3x rampers
1x bluzka z dlugim rekawem
1x półśpiochy
5x spodnie/getry
3x pajac
1x szorty

68:
1x body bez rękawow
2x body z długim rekawem
1x komplet spodnie+bluza
1x sukienka
2x spodnie
1x kaftanik
2x bluzka z krótkim rękawem
1x bluzka z długim rękawem
1x szorty
1x pajac

+ czapeczka x1
+ skarpetki x3
+ rajstopy x1
+ niedrapki x1

Do tego mam już pieluchy bambusowe x2 duże (będą robić za kocyki), muślinowe x3 i flanelowe x3 oraz śliczny i miękki kocyk z nadrukiem.

Generalnie to większość ciuchów kupuję na czuja, bo zupełnie nie wiem co się przyda - nastawiam się też na raczej duże dziecko, więc te 50tki to tak na wszelki wypadek wzięłam podstawowe, jeśli będzie potrzeba, to możliwe że mi koleżanka jakaś odda po swoim dziecku też takie kupione aby były

Ale super pomysł! Sporządzę jutro taką rozpiskę ) Na pewno ułatwi wiele.

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-01-21, 19:04   #3856
nulkaa3
Rozeznanie

Ja zaczynam od rozmiaru 50, córka taki rozmiar przez pierwsze 3tyg nosiła, podejrzewam, że teraz może być podobnie
Byłam na wizycie kontrolnej u gin, wszystko dobrze szyjka się wydłużyła (2tyg temu miała 3,6cm, dzisiaj 3,9cm). W pierwszej ciąży na podobnym etapie miałam zakładany pessar, bo szyjka mega krótka. Muszę zrobić usg nerek, wg wyników moczu mam piasek w moczu i lepiej to sprawdzić czy coś się dzieje poważniejszego czy nie.

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 19:05   #3857
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

Mój mi powiedział, ze mam nie kupować dużo najwyżej on potem zrobi zakupy albo będzie odbierał w domu paczki jakie będę zamawiała ze szpitala xD no chyba sobie żartuje xDDD

Sprawdziłam, połówkowe mam 18 lutego. Jak będzie wszystko ok to idę kupować wózek i fotelik xD i całą tę masę i innych dużych xDD Już się nie mogę doczekać.

Stary 2020-01-21, 19:06   #3858
mala_iskierka
Rozeznanie

Ja będę zaczynac od 50, Starsza miała 3400 i 55 cm, a ok miesiąca chodziła w 50 . Muszę najpierw przejrzeć na spokojnie co mam, bo dużo tego pozostawiłam, i w jakim te ubrania są stanie

mala_iskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-21, 19:07   #3859
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam od rozmiaru 50, córka taki rozmiar przez pierwsze 3tyg nosiła, podejrzewam, że teraz może być podobnie
Byłam na wizycie kontrolnej u gin, wszystko dobrze szyjka się wydłużyła (2tyg temu miała 3,6cm, dzisiaj 3,9cm). W pierwszej ciąży na podobnym etapie miałam zakładany pessar, bo szyjka mega krótka. Muszę zrobić usg nerek, wg wyników moczu mam piasek w moczu i lepiej to sprawdzić czy coś się dzieje poważniejszego czy nie.

Dobrze, ze się wydłuża. Hm... moja co wizytę sprawdza, ale nic mi nie mówiła.

Pokazywała mi dziś na USG gdzie mam ścianę łożyska? Chyba dobrze zrozumiałam, ze na przodzie i ze dopiero w 20-21tc będę czuła małą... szkoda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-01-21, 19:11   #3860
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Lusija
A jaki wozek chcesz kupic?

Stary 2020-01-21, 19:15   #3861
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Lusija
A jaki wozek chcesz kupic?

Sama nie wiem... wszystkie w moim guście są od 2600... muszę obniżyć loty xD

Chyba po prostu pójdę i kupię jaki mi wpadnie w oko.

Stary 2020-01-21, 19:31   #3862
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

Ja ogolnie nigdy bym nie kupiła nowego. Raz miałam nowy bo dostałam go darmowo. Testowałam ten wozek i go dostałam gratis.
Miałam ogólnie chyba 16 wózków

Stary 2020-01-21, 19:43   #3863
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

Ja mam kilka sztuk na rozm. 50. Ale w sumie i tak rozmiar rozmiarowi nierówny. Porównując np. rampers ze sklepu KIK w rozm. 50 jest on sporo większy od rampersa rozm. 56 zakupionego w Auchan. Nie mówię już o niektórych bodziakach w rozm 62, które faktycznie są chyba przewidziane na rozm. 74.

Cytat:
Mój mi powiedział, ze mam nie kupować dużo najwyżej on potem zrobi zakupy albo będzie odbierał w domu paczki jakie będę zamawiała ze szpitala xD no chyba sobie żartuje xDDD

Sprawdziłam, połówkowe mam 18 lutego. Jak będzie wszystko ok to idę kupować wózek i fotelik xD i całą tę masę i innych dużych xDD Już się nie mogę doczekać.

Cytat:
Dobrze, ze się wydłuża. Hm... moja co wizytę sprawdza, ale nic mi nie mówiła.

Pokazywała mi dziś na USG gdzie mam ścianę łożyska? Chyba dobrze zrozumiałam, ze na przodzie i ze dopiero w 20-21tc będę czuła małą... szkoda.

Wiesz co, ja mojemu w kwestii gustu ufam. Wiem, że raczej nie ubrałby dziecka w coś co mi się wybitnie nie spodoba. Do swojego ubioru też przywiązuje dosyć dużą wagę więc raczej wstydu by mi nie przyniósł Ale dla mnie kupowanie tych malutkich ciuszków to wielka frajda, jakiej sobie nawet nie wyobrażałam. Jak zamawiam coś online to zawsze Go wołam i pytam czy mu się dana rzecz podoba. A jak gdzieś jadę sama to wiadomo, nie pytam o zdanie

Odnośnie łożyska ja mam właśnie na przedniej ścianie. Nie mam porównania czy wtedy czuć mocniej czy słabiej ruchy. W każdym razie ja w nocy czuję tak, że nie mogę spać

Dziewczyny jeśli jesteście w programie Smyk&Spółka to od przecenionych ciuszków jest jeszcze dodatkowe 20 % rabatu.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

Popatrz może na Olx. Może faktycznie znajdziesz model, który Cię interesuje w bardzo dobrym stanie za dużo mniejszą kasę. Chyba, że jesteś przeciwna używanym. Ja wyszłam z założenia, że za wózek głęboki, którym bobo pojeździ z pół roku ( z zasłyszanych i przeczytanych opinii) nie zapłacę 2500,00 - 3000,00 zł. Mając do wyboru tańsze modele, które mnie jednak wizualnie nie zadowalały wolałam kupić używkę takiego modelu jak sobie upatrzyłam. I mam dwie pieczenie na jednym ogniu - wydałam niedużo kasy i mam to co chcę Jednak, mimo, iż wózek był zadbany i czysty to J poświęcił dużo czasu żeby go po swojemu przygotować. Zdemontował i pościągał dosłownie wszystkie elementy, które były możliwe do demontażu. Wszystko ręcznie wyprał oraz ręcznie wypłukał. Nawet budki, torbę na zakupy i torbę do wózka Nasmarował i wyregulował hamulec itp. Można rzec, że wózek jest teraz w stanie niemal sklepowym (prócz kilku drobnych rysek). Kupując więc używkę i chcąc ją mieć wypraną i zrobioną po swojemu trzeba trochę czasu poświęcić. Ale oszczędność (przynajmniej w moim przypadku była ogromna). Sporo ponad 50 % ceny sklepowego.

Edytowane przez Pat1988
Czas edycji: 2020-01-21 o 19:46
Stary 2020-01-21, 19:48   #3864
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pat1988 Pokaż wiadomość
Ja mam kilka sztuk na rozm. 50. Ale w sumie i tak rozmiar rozmiarowi nierówny. Porównując np. rampers ze sklepu KIK w rozm. 50 jest on sporo większy od rampersa rozm. 56 zakupionego w Auchan. Nie mówię już o niektórych bodziakach w rozm 62, które faktycznie są chyba przewidziane na rozm. 74.

Wiesz co, ja mojemu w kwestii gustu ufam. Wiem, że raczej nie ubrałby dziecka w coś co mi się wybitnie nie spodoba. Do swojego ubioru też przywiązuje dosyć dużą wagę więc raczej wstydu by mi nie przyniósł Ale dla mnie kupowanie tych malutkich ciuszków to wielka frajda, jakiej sobie nawet nie wyobrażałam. Jak zamawiam coś online to zawsze Go wołam i pytam czy mu się dana rzecz podoba. A jak gdzieś jadę sama to wiadomo, nie pytam o zdanie

Odnośnie łożyska ja mam właśnie na przedniej ścianie. Nie mam porównania czy wtedy czuć mocniej czy słabiej ruchy. W każdym razie ja w nocy czuję tak, że nie mogę spać

Dziewczyny jeśli jesteście w programie Smyk&Spółka to od przecenionych ciuszków jest jeszcze dodatkowe 20 % rabatu.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Popatrz może na Olx. Może faktycznie znajdziesz model, który Cię interesuje w bardzo dobrym stanie za dużo mniejszą kasę. Chyba, że jesteś przeciwna używanym. Ja wyszłam z założenia, że za wózek głęboki, którym bobo pojeździ z pół roku ( z zasłyszanych i przeczytanych opinii) nie zapłacę 2500,00 - 3000,00 zł. Mając do wyboru tańsze modele, które mnie jednak wizualnie nie zadowalały wolałam kupić używkę takiego modelu jak sobie upatrzyłam. I mam dwie pieczenie na jednym ogniu - wydałam niedużo kasy i mam to co chcę Mimo, że wózek był zadbany i czysty to J poświęcił dużo czasu żeby go po swojemu przygotować. Zdemontował i pościągał dosłownie wszystkie elementy, które były możliwe do demontażu. Wszystko ręcznie wyprał oraz ręcznie wypłukał. Nawet budki, torbę na zakupy i torbę do wózka Nasmarował i wyregulował hamulec itp. Można rzec, że wózek jest teraz w stanie niemal sklepowym (prócz kilku drobnych rysek). Kupując więc używkę i chcąc ją mieć wypraną i zrobioną po swojemu trzeba trochę czasu poświęcić. Ale oszczędność (przynajmniej w moim przypadku była ogromna). Sporo ponad 50 % ceny sklepowego.
Pat, a przypomnij jaki model wózka kupiłaś?

Ja zamierzam zrobić tak samo - wózek z gondolą kupić po taniości używany, one są ciężkie i niewygodne (nie mam w bloku windy), a dziecko aż tak długo w tym nie pojeździ. Później kupię spacerówkę, która jest lekka, ma fajne koła i wygodnie się składa - to już mogę poświęcić więcej kasy. Taki mam plan, zobaczymy co wyjdzie

Trochę chciałabym też ponosić w chuście, ale boję się, że młodej będzie za gorąco...poza tym nie wiem jak ogarnę naukę wiązania, mój mózg to dosłownie budyń, nie przyswajam informacji

Stary 2020-01-21, 19:48   #3865
Lusiija
Zadomowienie

Mamusie czerwcowe 2020

Cytat:
Ja ogolnie nigdy bym nie kupiła nowego. Raz miałam nowy bo dostałam go darmowo. Testowałam ten wozek i go dostałam gratis.
Miałam ogólnie chyba 16 wózków

Mam nadzieje, ze może jak w jakimś się zakocham to wpadnę na jakąś używkę. Mam w głowie, ze kupuje jeszcze dla drugiego a może i trzeciego dziecka xDDD
Adjustments.jpg

Stary 2020-01-21, 19:49   #3866
Lusiija
Zadomowienie

Adjustments.jpg

Stary 2020-01-21, 19:50   #3867
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze może jak w jakimś się zakocham to wpadnę na jakąś używkę. Mam w głowie, ze kupuje jeszcze dla drugiego a może i trzeciego dziecka xDDD
Załącznik 7704801

Widzę, że masz już dalekie plany rodzinne

Stary 2020-01-21, 20:06   #3868
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że masz już dalekie plany rodzinne

Sama jestem jedynaczką z siostrą, która urodziła się po 14 latach... i w sumie tez jest wychowywana jak jedynaczka. Jeśli będę mogła to nie chciałabym z własnego wyboru zrobic tak swojej córce tzn by byla zawsze jedna, sama.

Stary 2020-01-21, 20:11   #3869
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Sama jestem jedynaczką z siostrą, która urodziła się po 14 latach... i w sumie tez jest wychowywana jak jedynaczka. Jeśli będę mogła to nie chciałabym z własnego wyboru zrobic tak swojej córce tzn by byla zawsze jedna, sama.

Tez jestem jedynaczka. I to ma plusy i minusy.

Stary 2020-01-21, 20:17   #3870
Pat1988
Raczkowanie

Cytat:
Pat, a przypomnij jaki model wózka kupiłaś?

Ja zamierzam zrobić tak samo - wózek z gondolą kupić po taniości używany, one są ciężkie i niewygodne (nie mam w bloku windy), a dziecko aż tak długo w tym nie pojeździ. Później kupię spacerówkę, która jest lekka, ma fajne koła i wygodnie się składa - to już mogę poświęcić więcej kasy. Taki mam plan, zobaczymy co wyjdzie

Trochę chciałabym też ponosić w chuście, ale boję się, że młodej będzie za gorąco...poza tym nie wiem jak ogarnę naukę wiązania, mój mózg to dosłownie budyń, nie przyswajam informacji

Taki - biało szary tylko kolory w troszkę w innej konfiguracji. Nie potrafię znaleźć identycznego zdjęcia. https://www.ceneo.pl/70854126;pla?se...shop=146599355. Trzeba będzie jeszcze pomyśleć nad fotelikiem, bo mam do kompletu, ale jednak jest odradzany taki z zestawu. Ale do ramy spokojnie pasują adaptery do maxi cosi itp. Podobał mi się jeszcze Adamex z podobną ramą, ale nazwy modelu nie pamiętam niestety, bo zakupem wózka zajmowałam się dosyć dawno Ze spacerówek marzy mi się https://nodik.pl/wozek-spacerowy-moo...SABEgJ3JPD_BwE, ale zdaję sobie sprawę, że jego wygląd jest dosyć kontrowersyjny Na Olx babka sprzedaje za 950,00 zł razem z akcesoriami itp. ale zważywszy na brak miejsca i na to, że czekam nadal na wypłatę z ZUS ( i mogę jeszcze z miesiąc poczekać) to oczywiście wstrzymuję się z takim zakupem. Okazało się, że kadrowa nie doniosła jakiegoś dokumentu. Rzekomo poinformowano ją w Oddziale przy składaniu pierwszych dokumentów, że do kontynuacji chorobowego wystarczy samo elektroniczne L4 wysłane przez lekarza ... Podobno to odkręciła, ale ja kolejny miesiąc mogę czekać na pieniądze. Bo Zus ma 30 dni na wypłatę od czasu otrzymania wszystkich dokumentów.

Cytat:
Załącznik 7704801

Hm ... to trochę inna sytuacja. Ja póki co mam w planach tylko jedno dziecko. Choć ostatnio podczas jakiegoś programu w tv para szukała mieszkania i plany mieli takie (babka nawet w ciąży jeszcze nie była), że najpierw będą mieć synka, który będzie starszym bratem, a następnie córkę. I J palnął "o to tak jak u nas". Ale mnie póki co nic nie wiadomo abym chciała/miała się nadal rozmnażać

Edytowane przez Pat1988
Czas edycji: 2020-01-21 o 20:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości