Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-06, 11:54   #3841
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
no ja z wielkości i parametrów Tymonka mam termin na 10 lipca, ale gieniowa powiedzieła, że oni i tak biorą pod uwagę termin wg ostatniej miesiączki zwłaszcza że u mnie rozbieżność to tlko te 11 dni, że ewentualnie mogę nastawiać się ze urodzę trochę szybciej niż 21 lipiec ale niekoniecznie. Ale że ja miałam regularne cykle to wiem, że Tymek ma duży baniak i tyle Bo zawsze wg pomiarów głowy wychodzi ta różnica dwytygodniowa
Ja już mam plan jeśli mały nie zechce wyjść wcześniej to dokładnie 21 chcę iść na prowokację, muszę tylko przekonać moją gieniową Będę miała cudowny prezent na urodziny

A co do twardnienia brzucha przy chodzeniu ja niestety mam to samo:/ Jak dłużej idę, albo szybciej to brzuch jak skała. Teraz to wypadałoby leżeć i ciągle wypoczywać...
a ja jak dzisiaj zobaczyłam podczas depilowania jakie mam stopy spuchnięte to wierzyć mi się nie chciało, takie nalane. Od razu pobiegłam zmierzyć sobie ciśnienie czy to nie zatrucie ciążowe się zaczyna ale na szczęście ciśnienie było ok. Jutro jednak polecę na wszelki wypadek oddać siuśki czy jakiegoś białka nie ma, bo zeby nogi tak z rana takie spuchnięte były to raczej dziwne...
Judi puchniecie stop to normalny objaw ciazowy - niestety przypadlosc wielu kobiet. U mnie tfu tfu nic takiego nie stwierdzilam, za to ucisk na przeponie i zle mi sie oddycha ale to tez standard w ciazy Nic trzeba to jakos zniesc, juz blizej konca niz poczatku, damy rade!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:05   #3842
dorbar
Wtajemniczenie

Ja spuchniete nogi w kostkach mam od dawna, a jak jest cieplo to jeszcze bardziej mi puchna. No i coraz szybciej sie mecze.

Uwielbiam czuc jak malenstwo sie rusza
Stary 2008-05-06, 12:20   #3843
maladT
Zakorzenienie

Witam u mnie nogi spuchnięte tez są wiec czuję się w kręgu grubych kostek. Mam pytanko co sądzicie o tym
http://www.fabrykazdrowia.pl/leki/ko...5ml-13290.html
można w ciąży używać czy nie?? Bo ja już na siebie patrzeć nie mogę normalnie.Pupę to mam cudowną normalnie jak nie cellulit to jeszcze pełno rozstępów.Aż wstyd będzie w szpitalu z takim kuprem biegać a co dopiero np. kiedyś tam na plaży.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:35   #3844
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Witam was dziewczynki

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Leona i Mala gratuluje dziewczynek bedziecie mialy wiecej radochy kupujac ciuszki
Leona a jak Darek zareagowal na ta wiesc? bo wiem ze moj D. bylby niby na poczatku troche zawiedziony ...caly czas powtarza ze nie chce dziwczynki bo boi sie ze nie wytzrymalby nerwowo wiedzac ze faceci by sie za nia ogladali...albo ze ktos ja moze zgwalcic itp... mowi ze nawet nie znioslby faktu, ze ona mialaby chlopaka... troche to dziecinne ale coz... moj plan jest taki ze produkujemy bachorki az do momentu kiedy bedziemy mieli przynajmniej jedna dziewczynke.... zeby mogla sobie tatusia wokolo palca owijac Jakkolwiek twoj D. zareagowal na pewno tez juz niedlugo bedzie tak samo owiniety
Moj Darek tak jak pisalam nie podzielal mojego entuzjazmu...a na sam koniec sie z nim poklucilam i uslyszalam duzo przykrych rzeczy mam go serdecznie dosc
a jego patrzenie jest podobne do twojego Darka i powiedzial ze zostanie zakonnica... Ale ja jestem szczesliwa i nawet on mi tego nie odbierze...

Odnosnie terminow to mi zmienila wczoraj na 13 lipca....ale to za kazdym razem mi sie zmnieniaod 13 do 19 lipca...

DorbarQ jezeli chodzi o pocenie to bywa ze wstaje w nocy cala mokra...Takze mysle ze nadmierne pocenie jest normalne...nawet gdzies to wyczytalam....

Wlasnie wrocilam z zakupow i dolaczam fotki mojego nabytku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodenki.JPG (189,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnie.JPG (135,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluza.JPG (146,4 KB, 11 załadowań)
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:39   #3845
wersta
Zakorzenienie

Malad można, wyciąg z bluszczu jest ok. trzeba uważać na takie rzeczy w składzie jak kasztanowiec (no chyba, że dalej niż na 5tym miejscu) kofeina (to samo) i l karnityna.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:55   #3846
maladT
Zakorzenienie

Wersta dzięki! co ja bym bez Ciebie znawco kosmetyczny zrobiła. No to zamawiam i walczę z tymi rozstępami.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-06, 13:09   #3847
wersta
Zakorzenienie

proszę bardzo nie znawca, tylko czytałam mądrą ulotkę od gina
Stary 2008-05-06, 13:12   #3848
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje Oby Maja nie zmienila sie w Kubusia ale nawet gdyby to i tak bedziemy sie cieszyc. Wazne ze dziecko zdrowe i bardzo zywotne (kolejny lekarz powiedzial ze niezla wiercipieta )
Z tego zaaferowania nie pamietam czy gratulowalam Leonce dziewuszki i Asiuli chlopczyka....Wiec sie poprawiam i moje szczere gratulacje
Judi, Poulette - ja tez mam to samo z twardym brzuchem Wkurza mnie to bo gdzie sie nie rusze to jest to samo. A nie mam jeszcze duzego brzusia to co bedzie potem Czuje sie ograniczona jakas. Ten lekarz wczoraj tez mi cos napomknal ze powinnam wiecej lezec bo brzuch napiety a w dodatku dziecko za mocno sie wciska glowka w okolice spojenia lonowego. To juz wiem czemu mnie czasem tak bardzo nisko boli podbrzusze...Przed nastepnym usg (jade 28 maja) mam lezec caly dzien zeby mala nie lezala tak nisko glowa bo lekarz musi zobaczyc jej twarzyczke (tylko tego nie udalo sie zobaczyc i ocenic na badaniu) Ja nie wiem-wydaje mi sie ze sie oszczedzam a tu lekarze brzecza ze za duzo chodze
Anisia - ja dzis mialam noc podobna do Twojej...Nie moglam spac bo mloda harcowala do 1 w nocy, w dodatku maz chrapal jak nigdy (chyba po tym piwku co sobie zaaplikowal zeby opic corunie ) a na sam koniec jak zasnelam to 4,30 zadzwonil budzik - maz do pracy I juz nie moglam zasnac
Pewnie mnie zmuli niebawem...
Stary 2008-05-06, 13:21   #3849
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Aaaa zapomnialam jeszcze..
Musze napisac jaki mam obwod baniaka bo Anisia pazury zje...Taka ciekawa hehe! Wiec dzis sie mierzylam i mam 85cm. Jak maz mi w koncu zrobi fote to Wam wkleje

Leonka widze ze juz "dziewczynskie" zakupy poczynilas?? Super-zwlaszcza ta bluza z kapturem slodka Ja tez od razu jak sie dowiedzialam ze coreczka pomyslalam ze w koncu zaszaleje z zakupami bo mam wieksze pole do popisu
Na razie kupilam tylko koszulke ale ona mowi wszystko...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5001532.JPG (64,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-05-06, 13:25   #3850
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dopisać. Elu... podziwiam Cię, jesteś niezastąpiona. Twoi faceci to mają dobrze z taką zorganizowaną mamą i żonką.
och zeby to jeszcze docenili

Cytat:
Napisane przez asiula_n
A myslałyscie juz jakich firm bedziecie kupowac kosmetyki? Jakie namniej uczulają?
Asia, poprzednio zaczełam od Oilatum i terez tez tak zrobię lub Balneum (z olejem sojowym). Po 1 miesiacu można zaryzykować z innymi. Podobno najbardziej ryzykowny jest Johnson. Swietne sa kosmetyki Hipp, Nivea tez ok, a Mustela cud miód
Teraz niestety przy Jasiu musielismy się uwstecznić w kosmetykach, odstaliłam wszystkie Hipp itp i come back do Oilatum (jest na parafinie), Emolium... coś go uczula, albo nie wiem co sie dzieje bo skóre ma suchą w niektórych miejscach
Ale przy okazji dosiedziąłm sie ze Oilatum ma swoj tanszy odpowiednik Oillan -własnie kupiłam- róznią się subtelną ilością parafiny.
Miałam tez Klorane Bebe ale zapach mi przeszkadzał
Do pupy wg mnie najlepszy jest stary poczciwy Linomag nie lubię maści tych białych bo cięzko to z rąk zmyć i zdażało się się wysuszły młodemu pupę, musiłam linomagiem traktować.
Napisz do HIPPa, powinni przyslac ci próbki. Ja dostałam.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:29   #3851
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Aaaa zapomnialam jeszcze..
Musze napisac jaki mam obwod baniaka bo Anisia pazury zje...Taka ciekawa hehe! Wiec dzis sie mierzylam i mam 85cm. Jak maz mi w koncu zrobi fote to Wam wkleje

Leonka widze ze juz "dziewczynskie" zakupy poczynilas?? Super-zwlaszcza ta bluza z kapturem slodka Ja tez od razu jak sie dowiedzialam ze coreczka pomyslalam ze w koncu zaszaleje z zakupami bo mam wieksze pole do popisu
Na razie kupilam tylko koszulke ale ona mowi wszystko...
tak kochana jak tylko sie dowiedzialam ze bede miala dziewczynke to sobie nie moglam odpuscic tym bardziej ze wszystko co kupowalam to biale albo niebieski...w sumie takie neutralne
a tyle razy widzialam fajne ciuszki dla dziewczynek i mowilam sobie ze niee a teraz zaluje ze nie bralam ale gdybym wiedzialaRowniez gratuluje dziewczynki i Maja to sliczne imie a bluzeczka Boska
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 13:33   #3852
maladT
Zakorzenienie

Załamujecie tymi wymiarami.Ja wczoraj walczyłam z miarą krawiecką,bo ostatnie mierzenie mialam na zasadzie nitka i ekierka 8centymetrowa(studenci) No więc słonik ogłasza wymiary:
paso-brzuch 109cm
biust 102cm
biodra 104cm
Wyglądam z góry jak wielki prostokąt.Tylko brzuch z przodu wielki,a że mam ramiona jak Otylia J. to wyglądam na jakąś zawodniczkę sumo z brzuchem Somalijki(ach te moje małe wzdęcie)

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-06, 13:45   #3853
asiula_n
Rozeznanie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7462998]och zeby to jeszcze docenili

Asia, poprzednio zaczełam od Oilatum i terez tez tak zrobię lub Balneum (z olejem sojowym). Po 1 miesiacu można zaryzykować z innymi. Podobno najbardziej ryzykowny jest Johnson. Swietne sa kosmetyki Hipp, Nivea tez ok, a Mustela cud miód
Teraz niestety przy Jasiu musielismy się uwstecznić w kosmetykach, odstaliłam wszystkie Hipp itp i come back do Oilatum (jest na parafinie), Emolium... coś go uczula, albo nie wiem co sie dzieje bo skóre ma suchą w niektórych miejscach
Ale przy okazji dosiedziąłm sie ze Oilatum ma swoj tanszy odpowiednik Oillan -własnie kupiłam- róznią się subtelną ilością parafiny.
Miałam tez Klorane Bebe ale zapach mi przeszkadzał
Do pupy wg mnie najlepszy jest stary poczciwy Linomag nie lubię maści tych białych bo cięzko to z rąk zmyć i zdażało się się wysuszły młodemu pupę, musiłam linomagiem traktować.
Napisz do HIPPa, powinni przyslac ci próbki. Ja dostałam.[/quote]

Elu dziekuj bardzo Do hippa już napisałam, może cos przyslą
Koleżanka radziła mi, że dobre są kosmetyki Ziajka - plyn do kąpieli tez podobno dobrze nawilża. A jak używa się płynu to juz mydełka i inne takie są niepotrzebne? Zanurzamy dzieciaczka w takiej wodzie z plynem i gotowe?

Tak myslę że warto by jeszcze kupić jakis krem z duzym filtrem na słońce, bo na pupke dostałam mały sudkrem, zobaczymy jak sie sprawdzi.
No i nie wiem co jeszcze kupić..?
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:08   #3854
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Iiii tam zalamujemy wymiarami....MaladT, Ty jestes juz w 29tc a ja w 24 wiec bez obawy za 5 tygodni bede miec baniak jak ta lala Wszystko w swoim czasie W cyckach mam chyba mniej niz 100 ale ja zawsze mialam male B to sie nie spodziewalam wiele wiecej. Teraz mam chyba C. Wiec spoko
Elu - Twoje porady sa bezcenne Tez sie zastanawiam jakie kosmetyki kupic na poczatek. Wiem ze i tak beda dzialac inaczej na rozne dzieci ale przynajmniej mozna miec jakis poglad na poczatek
Leonko - imie Liliana tez jest sliczne
Stary 2008-05-06, 14:14   #3855
Judi21_84
Zakorzenienie

ja mam w biuscie 105, ale najlepsze ze pod biustem z 80 zrobiło mi się 90.... a żebra dalej czuć, wiec to nie tłuszcz te 10 cm, po prostu rozszerzyły mi się zebra:/ I raczej nie wrócą do poprzednich wielkości, bo siostra miała to samo i już tak zostało. Wczoraj jak się mierzyłam to nie mogłam uwierzyć... a w brzuchu mam 105 cm. o biodrach wolę nie mówić

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:21   #3856
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
ja mam w biuscie 105, ale najlepsze ze pod biustem z 80 zrobiło mi się 90.... a żebra dalej czuć, wiec to nie tłuszcz te 10 cm, po prostu rozszerzyły mi się zebra:/ I raczej nie wrócą do poprzednich wielkości, bo siostra miała to samo i już tak zostało. Wczoraj jak się mierzyłam to nie mogłam uwierzyć... a w brzuchu mam 105 cm. o biodrach wolę nie mówić
No to mnie załamałaś ja z 75 pod biustem rozeszłam sie do ponad 85 i tak jak piszesz - to nie tluszczyk tylko żebra! Ja nie chece żeby tak zostało
A w brzuchu mam równiutkie 100
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:22   #3857
maladT
Zakorzenienie

Mała75 ja przed ciążą miałam biust 80B, więc teraz moje 90 D mnie trochę przeraża...

Judi no skoro ja się odważyłam wam wszystkie wymiary podać to co ty marudzisz.Dawaj swoje biodra ale już. Ja tylko z ważeniem muszę poczekać na 12maja bo wtedy i panią ginekolog zobaczę.

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-06, 14:24   #3858
maladT
Zakorzenienie

A co wam te 90cm przeszkadza.Ważne by było 90-60-90 taaa tylko jak z tych ponad setek wyrównać ten środkowy wymiar

A po drugie kurna nie marudzić.Wszystkie prawie mają mężów a marudzą jak nie wiem.Ja to mogę mieć pewne obawy bo samotna jestem.Ale podobno ludzie grubsi mają fajne poczucie humoru.... może choćby na to ktoś poleci

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-06, 14:28   #3859
Mijalea
Zakorzenienie

No dziewczyny, w koncu jestem od lekarza.
Wizyta jak zazwyczaj zajela troche czasu, najpierw robili mi KTG (tutaj robi sie co wizyte od 28g ciazy) Wiec polezalam sobie na wygodnych podusiach, a moj maly psotnik tak zaczal tancowac i przeszkadzac w badaniu, ze musialam lezec dwa razy dluzej, bo wydruk byl troche przeklamany.
U lekarza za to bylo dokladne usg. Tak podejrzewalam maluch sporo urosl, bo przez miesiac przybral prawie 1 kg na wadze Teraz taszcze juz 1, 6 kg dziecko

Teraz poczulam wene i korzystajac ze slonca zaczynam pranko! Dzisiaj piore nowa posciel do wozka, jutro pewnie pieluchy i w koncu ubranka. Muszesie zaczac sie bardziej orientowac w tym co mam, bo czesc jest zakupionych a czesc w spadku, sama sie gubie co mam a czego brakuje

Mala
twoj baniaczek jest malusi, moj dzisiaj wg lekarskiego pomiaru mial chyba jakies 96 No ale ja mam juz 30sty tydz na koncie

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:43   #3860
Konto usunięte

asiula i Mała, Oilatum i Balneum nie bedą inaczej dzialać, jeszcze sie nie spotkałam z opinią zeby było cos nie tak po umyciu. Ja żadych mydełek nie używałam, plyn do kapieli i final.
Nie wszystkie dzieci od razu uwielbiają kapiele, przewaznie bywa tak ze rach ciach do wody i z wody więc uważam ze taki płyn natłuszczający jest super rozwiązaniem, bo oszczędza wszystkim stres i czas.
No później jak juz był starszy to płyn do kapili jakiś tam... i oliwka lub balsam do smarowania.
Ziajka dobra Ale na początek kupcie flaszkę Oilatum i z głowy. Czas na kosmetyczne eksperymenty jeszcze przyjdzie
Na słońce ja kupiłam w Chicco krem i byłam zadowolona bo cena ok 30zł i dziłanie ok. Koleżanka miała Mustele -ok 50zł, tez w LRP cos sie znajdzie dla dzieci. Filtr powinin byc duzy (min. 30), ja szukałam 50. I taki krem nie powinien byc do końca rozsmarowany, ten Chicco naet sam w sobie taki był, nie dało sie dokładnie rozsmarować.
chicco http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=126
mustela http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,364983,0.html
LRP http://www.apteka.gda.pl/rocheposay-...wy-p-2696.html
avene http://www.apteka-centrum.pl/avene-m...ci-p-1887.html
klorane http://www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=13455
z filtrami mineralnymi http://www.floreo.pl/component/page,...mart/Itemid,6/
NIvea http://www.domzdrowia.pl/42221,nivea...faktor-30.html
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 14:50   #3861
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam w biuscie 105, ale najlepsze ze pod biustem z 80 zrobiło mi się 90.... a żebra dalej czuć, wiec to nie tłuszcz te 10 cm, po prostu rozszerzyły mi się zebra:/ I raczej nie wrócą do poprzednich wielkości, bo siostra miała to samo i już tak zostało. Wczoraj jak się mierzyłam to nie mogłam uwierzyć...
no z żebrami to normalne, ale najczęściej jednak wraca do poprzedniego stanu. bo dzidziuch wypycha nam flaki do góry i żebra muszą dać trochę miejsca
nie martwmy się na zapas (pisze to największy panikarz z wątku )
Stary 2008-05-06, 14:56   #3862
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej Dziołchy

Piękne ciuszki prezentujecie.

Leoncia cuda upolowałaś, a ta bluza w paseczki to mnie całkowicie rozbroiła Prześliczna jest, gdzie kupowałaś kochana? Tak z ciekawości się pytam, bo oczywiście już mam szlaban na zakupy i zamierzam się go trzymać

MaładT nie martw się obwodami, ja dziś spróbuję odszukać cm krawiecki to Wam powiem ile mi się przybrało Ja biust miałam 75 C, a teraz mam 80 D

Mija cudownie, że u Twojej niespodzianki wszystko super i już duży aniołek jest Gratuluję! Mnie ostatnio położna pytała czy miałam już ktg, ale mówiłam że nie - bo nie miałam i powiedziała, że niedługo zrobimy, ale jeszcze jest czas to ciekawe kiedy będę miała swoje pierwsze ktg.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 15:14   #3863
wersta
Zakorzenienie

już macie ktg?
u mojego lekarza i tych znanych mi od koleżanek to pod sam koniec się robi.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_8827.htm
tu też tak napisali

tzn. ostrożności nigdy za wiele, ale już się zastanawiam czy oni się tu nie obijają?
Stary 2008-05-06, 15:28   #3864
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstusia ja jeszcze nie miałam, ale położna mówiła, że już niedługo

Elu jesteś kopalnią wiedzy, ja właśnie planuję pierwsze kosmetyki kupować z Oilatum miałam zamiar kupić mydełko, ale mówisz że na początek nie trzeba? to sobie daruję. Co oni tam jeszcze w tej serii mają, muszę poczytać. Wiem, że szampon... i... resztę sprawdzę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 15:37   #3865
wersta
Zakorzenienie

u mnie na razie jest słuchanie serca przez taki jakby mikrofonik, nic mi nie przypinają do brzucha. zapytam się następnym razem kiedy u mnie będzie to ktg. a wizytę mam dopiero 3 czerwca
Stary 2008-05-06, 15:52   #3866
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
już macie ktg?
u mojego lekarza i tych znanych mi od koleżanek to pod sam koniec się robi.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_8827.htm
tu też tak napisali

tzn. ostrożności nigdy za wiele, ale już się zastanawiam czy oni się tu nie obijają?
Tutaj Ktg robi sie obowiazkowo od 28 tc na kazdej wizycie. A dodam, ze wizyty w ostatnich 2 miesiacach sa co 2 tyg Nie ma co, nabiegam sie do tego lekarza

Tez chcialam kupic Oilatum, jutro sie zorientuje czy maja tu cos takiego w sklepach.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 16:22   #3867
maladT
Zakorzenienie

Ja narazie mam cały zestaw z Nivea Baby i oliwkę z J&J ale myślę,że tą będę sama używać

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-06, 16:32   #3868
ver_ona
Zakorzenienie

Hehe tak was czytam i nie moglam sie powstrzymac od zmierzenia siebie i tak o to w 33tc. mam:
biust- 101
brzuchol-102
biodra- 103
heh fajnie to wyglada.
Alez dzis sie pobyczylam, wystailam fotelik bujany na balkon i sie opalalam czytalam ksiazke, a teraz przygotowalam obiad i czekam na 18 jak TZ przyjdzie z pracy, a na 19 mam wizyte u gina i ciekawa jestem czy zrobi mi usg...Mam nadzieje, ze tak chcialabym wiedziec jak sie maly rozwija i jak mniej wiecej z terminem porodu.
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 16:52   #3869
dorbar
Wtajemniczenie

Hello Laseczki.
Ja wlasnie wracam z baseniku. Cos ciezko mi sie dzisiaj plywalo bo sporo wody sie nalykalam. Judi jak Tobie sie teraz plywa, tak samo? Bo ja to dzisiaj sie czulam jakas ociazala strasznie.

Jak bede w domu to tez sie zmierze i Wam podam swoje wymiary. A sa spore. No i dzisiaj waga na baseniku pokazala mi tez 68 tak jak ostatnio u poloznej. Do sierpnia to pewnie bede miala z 80kg.

Mijalea jestescie juz w Polsce bo moze nie doczytalam w postach.

MaladT ja mam kostki jak baniaki. bede musiala o tym poloznej powiedziec bo juz sama nie wiem czy to normalne, ze az tak mi puchna. Moze cos nie tak mam. Moze to przez to, ze jestem pozbawiona jednego ukladu chlonnego i wiecej wody mi sie zbiera. Nie mam pojecia.

Leonka sliczne zakupy. Jesli chodzi o Darka to niektorzy faceci lubieja chyba sprawiac przykrosc, nie wiem sama.

Mala koszulka, ktora kupilas jest rozniez sliczna. ja mam nadzieje, ze jutro sie dowiem plci i bede mogla cos kupic.

Dziewczyny a KTG jest obowiazkowe. Tutaj pewnie robic nie beda. tutaj wiele rzeczy nie robia. Polozna mi nawet powiedziala, ze mam odlozyc witaminy bo w Anglii niby kobiety nie biora, ale ja jej nie posluchalam i biore dalej bo uwazam, ze potrzebuje witamin.

A ja zawsze biust mialam 70A, a teraz mam 80B wiec za duzo to mi nie urusl tylko zwiekszyl sie obwod pod biustem
Stary 2008-05-06, 17:04   #3870
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Tez chcialam kupic Oilatum, jutro sie zorientuje czy maja tu cos takiego w sklepach.
w sklepach nie kupisz, w aptece
kasiulka, to tylko z mojego doswiadczenia, ale o wielu rzeczach dowiedziałam się dzięki wizażowi . I jeszcze jest taka seria kosmetyków Skarb Matki , ale nie testowałam, więc się nie wypowiem co do jakości. http://www.e-mama.pl/index.php?d=szukaj&producent=28
Bubchen jest tez super.

Oilatum http://www.oilatum.pl/produkty-oilat...dukty-oilatum/
Balneum http://www.aptekacentrum.home.pl/bal...sort=3a&page=1 , mają bardzo wydajny i fajny krem http://www.apteka-centrum.pl/balneum...acturers_id=81
Bephanten - http://www.i-apteka.pl/p/pl/418/bepa...masc__30g.html - rewelacja na cycusie i pupę.

Cały zestaw NIVEA dostał Jasio od mojej siostry i do dzis nie zuzylismy wszystkiego, to samo z podarowanym Johnsonem

A ja miałam pierwsze KTG jak juz zbliżał się termin porodu, 1-2 tyg przed terminem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości