|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Nic trzeba to jakos zniesc, juz blizej konca niz poczatku, damy rade!
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja spuchniete nogi w kostkach mam od dawna, a jak jest cieplo to jeszcze bardziej mi puchna. No i coraz szybciej sie mecze.
Uwielbiam czuc jak malenstwo sie rusza
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Witam u mnie nogi spuchnięte tez są wiec czuję się w kręgu grubych kostek. Mam pytanko co sądzicie o tym
http://www.fabrykazdrowia.pl/leki/ko...5ml-13290.html można w ciąży używać czy nie?? Bo ja już na siebie patrzeć nie mogę normalnie.Pupę to mam cudowną normalnie jak nie cellulit to jeszcze pełno rozstępów.Aż wstyd będzie w szpitalu z takim kuprem biegać a co dopiero np. kiedyś tam na plaży.
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was dziewczynki
![]() Cytat:
mam go serdecznie dosc ![]() a jego patrzenie jest podobne do twojego Darka i powiedzial ze zostanie zakonnica... ![]() Ale ja jestem szczesliwa![]() Odnosnie terminow to mi zmienila wczoraj na 13 lipca....ale to za kazdym razem mi sie zmnieniaod 13 do 19 lipca... DorbarQ jezeli chodzi o pocenie to bywa ze wstaje w nocy cala mokra...Takze mysle ze nadmierne pocenie jest normalne...nawet gdzies to wyczytalam.... Wlasnie wrocilam z zakupow i dolaczam fotki mojego nabytku
|
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Malad można, wyciąg z bluszczu jest ok. trzeba uważać na takie rzeczy w składzie jak kasztanowiec (no chyba, że dalej niż na 5tym miejscu) kofeina (to samo) i l karnityna.
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta dzięki! co ja bym bez Ciebie znawco kosmetyczny zrobiła. No to zamawiam i walczę z tymi rozstępami.
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
nie znawca, tylko czytałam mądrą ulotkę od gina
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje
)Z tego zaaferowania nie pamietam czy gratulowalam Leonce dziewuszki i Asiuli chlopczyka....Wiec sie poprawiam i moje szczere gratulacje Judi, Poulette - ja tez mam to samo z twardym brzuchem Wkurza mnie to bo gdzie sie nie rusze to jest to samo. A nie mam jeszcze duzego brzusia to co bedzie potem Czuje sie ograniczona jakas. Ten lekarz wczoraj tez mi cos napomknal ze powinnam wiecej lezec bo brzuch napiety a w dodatku dziecko za mocno sie wciska glowka w okolice spojenia lonowego. To juz wiem czemu mnie czasem tak bardzo nisko boli podbrzusze...Przed nastepnym usg (jade 28 maja) mam lezec caly dzien zeby mala nie lezala tak nisko glowa bo lekarz musi zobaczyc jej twarzyczke (tylko tego nie udalo sie zobaczyc i ocenic na badaniu) Ja nie wiem-wydaje mi sie ze sie oszczedzam a tu lekarze brzecza ze za duzo chodze Anisia - ja dzis mialam noc podobna do Twojej...Nie moglam spac bo mloda harcowala do 1 w nocy, w dodatku maz chrapal jak nigdy (chyba po tym piwku co sobie zaaplikowal zeby opic corunie ) a na sam koniec jak zasnelam to 4,30 zadzwonil budzik - maz do pracy I juz nie moglam zasnac ![]() Pewnie mnie zmuli niebawem... |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa zapomnialam jeszcze..
Musze napisac jaki mam obwod baniaka bo Anisia pazury zje...Taka ciekawa hehe! Wiec dzis sie mierzylam i mam 85cm. Jak maz mi w koncu zrobi fote to Wam wkleje Leonka widze ze juz "dziewczynskie" zakupy poczynilas?? Super-zwlaszcza ta bluza z kapturem slodka Ja tez od razu jak sie dowiedzialam ze coreczka pomyslalam ze w koncu zaszaleje z zakupami bo mam wieksze pole do popisu Na razie kupilam tylko koszulke ale ona mowi wszystko... |
|
|
|
#3850 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zeby to jeszcze docenili ![]() Cytat:
![]() Teraz niestety przy Jasiu musielismy się uwstecznić w kosmetykach, odstaliłam wszystkie Hipp itp i come back do Oilatum (jest na parafinie), Emolium... coś go uczula, albo nie wiem co sie dzieje bo skóre ma suchą w niektórych miejscach ![]() Ale przy okazji dosiedziąłm sie ze Oilatum ma swoj tanszy odpowiednik Oillan -własnie kupiłam- róznią się subtelną ilością parafiny. Miałam tez Klorane Bebe ale zapach mi przeszkadzał ![]() Do pupy wg mnie najlepszy jest stary poczciwy Linomag nie lubię maści tych białych bo cięzko to z rąk zmyć i zdażało się się wysuszły młodemu pupę, musiłam linomagiem traktować.Napisz do HIPPa, powinni przyslac ci próbki. Ja dostałam. |
||
|
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tyle razy widzialam fajne ciuszki dla dziewczynek i mowilam sobie ze niee a teraz zaluje ze nie bralam ale gdybym wiedziala Rowniez gratuluje dziewczynki i Maja to sliczne imie![]()
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Załamujecie tymi wymiarami.Ja wczoraj walczyłam z miarą krawiecką,bo ostatnie mierzenie mialam na zasadzie nitka i ekierka 8centymetrowa(studenci)
No więc słonik ogłasza wymiary:paso-brzuch 109cm biust 102cm biodra 104cm Wyglądam z góry jak wielki prostokąt.Tylko brzuch z przodu wielki,a że mam ramiona jak Otylia J. to wyglądam na jakąś zawodniczkę sumo z brzuchem Somalijki(ach te moje małe wzdęcie)
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7462998]och
zeby to jeszcze docenili ![]() Asia, poprzednio zaczełam od Oilatum i terez tez tak zrobię lub Balneum (z olejem sojowym). Po 1 miesiacu można zaryzykować z innymi. Podobno najbardziej ryzykowny jest Johnson. Swietne sa kosmetyki Hipp, Nivea tez ok, a Mustela cud miód ![]() Teraz niestety przy Jasiu musielismy się uwstecznić w kosmetykach, odstaliłam wszystkie Hipp itp i come back do Oilatum (jest na parafinie), Emolium... coś go uczula, albo nie wiem co sie dzieje bo skóre ma suchą w niektórych miejscach ![]() Ale przy okazji dosiedziąłm sie ze Oilatum ma swoj tanszy odpowiednik Oillan -własnie kupiłam- róznią się subtelną ilością parafiny. Miałam tez Klorane Bebe ale zapach mi przeszkadzał ![]() Do pupy wg mnie najlepszy jest stary poczciwy Linomag nie lubię maści tych białych bo cięzko to z rąk zmyć i zdażało się się wysuszły młodemu pupę, musiłam linomagiem traktować.Napisz do HIPPa, powinni przyslac ci próbki. Ja dostałam.[/quote] Elu dziekuj bardzo Do hippa już napisałam, może cos przyslą ![]() Koleżanka radziła mi, że dobre są kosmetyki Ziajka - plyn do kąpieli tez podobno dobrze nawilża. A jak używa się płynu to juz mydełka i inne takie są niepotrzebne? Zanurzamy dzieciaczka w takiej wodzie z plynem i gotowe? Tak myslę że warto by jeszcze kupić jakis krem z duzym filtrem na słońce, bo na pupke dostałam mały sudkrem, zobaczymy jak sie sprawdzi. No i nie wiem co jeszcze kupić..? |
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Iiii tam zalamujemy wymiarami....MaladT, Ty jestes juz w 29tc a ja w 24 wiec bez obawy za 5 tygodni bede miec baniak jak ta lala
Wszystko w swoim czasie Elu - Twoje porady sa bezcenne Tez sie zastanawiam jakie kosmetyki kupic na poczatek. Wiem ze i tak beda dzialac inaczej na rozne dzieci ale przynajmniej mozna miec jakis poglad na poczatek Leonko - imie Liliana tez jest sliczne |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w biuscie 105, ale najlepsze ze pod biustem z 80 zrobiło mi się 90.... a żebra dalej czuć, wiec to nie tłuszcz te 10 cm, po prostu rozszerzyły mi się zebra:/ I raczej nie wrócą do poprzednich wielkości, bo siostra miała to samo i już tak zostało. Wczoraj jak się mierzyłam to nie mogłam uwierzyć... a w brzuchu mam 105 cm. o biodrach wolę nie mówić
|
#3856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z 75 pod biustem rozeszłam sie do ponad 85 i tak jak piszesz - to nie tluszczyk tylko żebra! Ja nie chece żeby tak zostało A w brzuchu mam równiutkie 100
|
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Mała75 ja przed ciążą miałam biust 80B, więc teraz moje 90 D mnie trochę przeraża...
Judi no skoro ja się odważyłam wam wszystkie wymiary podać to co ty marudzisz.Dawaj swoje biodra ale już. Ja tylko z ważeniem muszę poczekać na 12maja bo wtedy i panią ginekolog zobaczę.
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
A co wam te 90cm przeszkadza.Ważne by było 90-60-90 taaa tylko jak z tych ponad setek wyrównać ten środkowy wymiar
![]() A po drugie kurna nie marudzić.Wszystkie prawie mają mężów a marudzą jak nie wiem.Ja to mogę mieć pewne obawy bo samotna jestem.Ale podobno ludzie grubsi mają fajne poczucie humoru.... może choćby na to ktoś poleci
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny, w koncu jestem od lekarza.
Wizyta jak zazwyczaj zajela troche czasu, najpierw robili mi KTG (tutaj robi sie co wizyte od 28g ciazy) Wiec polezalam sobie na wygodnych podusiach, a moj maly psotnik tak zaczal tancowac i przeszkadzac w badaniu, ze musialam lezec dwa razy dluzej, bo wydruk byl troche przeklamany. U lekarza za to bylo dokladne usg. Tak podejrzewalam maluch sporo urosl, bo przez miesiac przybral prawie 1 kg na wadze Teraz taszcze juz 1, 6 kg dziecko ![]() Teraz poczulam wene i korzystajac ze slonca zaczynam pranko! Dzisiaj piore nowa posciel do wozka, jutro pewnie pieluchy i w koncu ubranka. Muszesie zaczac sie bardziej orientowac w tym co mam, bo czesc jest zakupionych a czesc w spadku, sama sie gubie co mam a czego brakuje ![]() Mala twoj baniaczek jest malusi, moj dzisiaj wg lekarskiego pomiaru mial chyba jakies 96 No ale ja mam juz 30sty tydz na koncie
|
|
|
|
#3860 |
|
Konto usunięte
|
asiula i Mała, Oilatum i Balneum nie bedą inaczej dzialać, jeszcze sie nie spotkałam z opinią zeby było cos nie tak po umyciu. Ja żadych mydełek nie używałam, plyn do kapieli i final.
Nie wszystkie dzieci od razu uwielbiają kapiele, przewaznie bywa tak ze rach ciach do wody i z wody więc uważam ze taki płyn natłuszczający jest super rozwiązaniem, bo oszczędza wszystkim stres i czas.No później jak juz był starszy to płyn do kapili jakiś tam... i oliwka lub balsam do smarowania. Ziajka dobra Ale na początek kupcie flaszkę Oilatum i z głowy. Czas na kosmetyczne eksperymenty jeszcze przyjdzie ![]() Na słońce ja kupiłam w Chicco krem i byłam zadowolona bo cena ok 30zł i dziłanie ok. Koleżanka miała Mustele -ok 50zł, tez w LRP cos sie znajdzie dla dzieci. Filtr powinin byc duzy (min. 30), ja szukałam 50. I taki krem nie powinien byc do końca rozsmarowany, ten Chicco naet sam w sobie taki był, nie dało sie dokładnie rozsmarować. chicco http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=126 mustela http://www.raan.istore.pl/sklep,1846...,364983,0.html LRP http://www.apteka.gda.pl/rocheposay-...wy-p-2696.html avene http://www.apteka-centrum.pl/avene-m...ci-p-1887.html klorane http://www.aptekawsieci.pl/go/_info/?id=13455 z filtrami mineralnymi http://www.floreo.pl/component/page,...mart/Itemid,6/ NIvea http://www.domzdrowia.pl/42221,nivea...faktor-30.html |
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwmy się na zapas (pisze to największy panikarz z wątku )
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziołchy
Piękne ciuszki prezentujecie. Leoncia cuda upolowałaś, a ta bluza w paseczki to mnie całkowicie rozbroiła ![]() MaładT nie martw się obwodami, ja dziś spróbuję odszukać cm krawiecki to Wam powiem ile mi się przybrało Ja biust miałam 75 C, a teraz mam 80 D ![]() Mija cudownie, że u Twojej niespodzianki wszystko super to ciekawe kiedy będę miała swoje pierwsze ktg.
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
już macie ktg?
u mojego lekarza i tych znanych mi od koleżanek to pod sam koniec się robi. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_8827.htm tu też tak napisali ![]() tzn. ostrożności nigdy za wiele, ale już się zastanawiam czy oni się tu nie obijają? |
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Werstusia ja jeszcze nie miałam, ale położna mówiła, że już niedługo
Elu jesteś kopalnią wiedzy, ja właśnie planuję pierwsze kosmetyki kupować z Oilatum
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na razie jest słuchanie serca przez taki jakby mikrofonik, nic mi nie przypinają do brzucha. zapytam się następnym razem kiedy u mnie będzie to ktg. a wizytę mam dopiero 3 czerwca
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co, nabiegam sie do tego lekarza ![]() Tez chcialam kupic Oilatum, jutro sie zorientuje czy maja tu cos takiego w sklepach. |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie mam cały zestaw z Nivea Baby i oliwkę z J&J ale myślę,że tą będę sama używać
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe tak was czytam i nie moglam sie powstrzymac od zmierzenia siebie i tak o to w 33tc. mam:
biust- 101 brzuchol-102 biodra- 103 heh fajnie to wyglada. Alez dzis sie pobyczylam, wystailam fotelik bujany na balkon i sie opalalam czytalam ksiazke, a teraz przygotowalam obiad i czekam na 18 jak TZ przyjdzie z pracy, a na 19 mam wizyte u gina i ciekawa jestem czy zrobi mi usg...Mam nadzieje, ze tak chcialabym wiedziec jak sie maly rozwija i jak mniej wiecej z terminem porodu. |
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Laseczki.
Ja wlasnie wracam z baseniku. Cos ciezko mi sie dzisiaj plywalo bo sporo wody sie nalykalam. Judi jak Tobie sie teraz plywa, tak samo? Bo ja to dzisiaj sie czulam jakas ociazala strasznie. Jak bede w domu to tez sie zmierze i Wam podam swoje wymiary. A sa spore. No i dzisiaj waga na baseniku pokazala mi tez 68 tak jak ostatnio u poloznej. Do sierpnia to pewnie bede miala z 80kg. Mijalea jestescie juz w Polsce bo moze nie doczytalam w postach. MaladT ja mam kostki jak baniaki. bede musiala o tym poloznej powiedziec bo juz sama nie wiem czy to normalne, ze az tak mi puchna. Moze cos nie tak mam. Moze to przez to, ze jestem pozbawiona jednego ukladu chlonnego i wiecej wody mi sie zbiera. Nie mam pojecia. Leonka sliczne zakupy. Jesli chodzi o Darka to niektorzy faceci lubieja chyba sprawiac przykrosc, nie wiem sama. Mala koszulka, ktora kupilas jest rozniez sliczna. ja mam nadzieje, ze jutro sie dowiem plci i bede mogla cos kupic. Dziewczyny a KTG jest obowiazkowe. Tutaj pewnie robic nie beda. tutaj wiele rzeczy nie robia. Polozna mi nawet powiedziala, ze mam odlozyc witaminy bo w Anglii niby kobiety nie biora, ale ja jej nie posluchalam i biore dalej bo uwazam, ze potrzebuje witamin. A ja zawsze biust mialam 70A, a teraz mam 80B wiec za duzo to mi nie urusl tylko zwiekszyl sie obwod pod biustem
|
#3870 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kasiulka, to tylko z mojego doswiadczenia, ale o wielu rzeczach dowiedziałam się dzięki wizażowi . I jeszcze jest taka seria kosmetyków Skarb Matki , ale nie testowałam, więc się nie wypowiem co do jakości. http://www.e-mama.pl/index.php?d=szukaj&producent=28Bubchen jest tez super. Oilatum http://www.oilatum.pl/produkty-oilat...dukty-oilatum/ Balneum http://www.aptekacentrum.home.pl/bal...sort=3a&page=1 , mają bardzo wydajny i fajny krem http://www.apteka-centrum.pl/balneum...acturers_id=81 Bephanten - http://www.i-apteka.pl/p/pl/418/bepa...masc__30g.html - rewelacja na cycusie i pupę. Cały zestaw NIVEA dostał Jasio od mojej siostry i do dzis nie zuzylismy wszystkiego, to samo z podarowanym Johnsonem ![]() A ja miałam pierwsze KTG jak juz zbliżał się termin porodu, 1-2 tyg przed terminem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Bo zawsze wg pomiarów głowy wychodzi ta różnica dwytygodniowa

mam go serdecznie dosc 

Wkurza mnie to bo gdzie sie nie rusze to jest to samo. A nie mam jeszcze duzego brzusia to co bedzie potem
Czuje sie ograniczona jakas. Ten lekarz wczoraj tez mi cos napomknal ze powinnam wiecej lezec bo brzuch napiety a w dodatku dziecko za mocno sie wciska glowka w okolice spojenia lonowego. To juz wiem czemu mnie czasem tak bardzo nisko boli podbrzusze...Przed nastepnym usg (jade 28 maja) mam lezec caly dzien
zeby mala nie lezala tak nisko glowa bo lekarz musi zobaczyc jej twarzyczke (tylko tego nie udalo sie zobaczyc i ocenic na badaniu) Ja nie wiem-wydaje mi sie ze sie oszczedzam a tu lekarze brzecza ze za duzo chodze
zeby to jeszcze docenili