|  2008-12-31, 13:15 | #3841 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

| 
|     | 
|  2008-12-31, 13:21 | #3842 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Tez nie rozumiem bo dla mnie oliwki to normalnie podstawa. Zawsze mam w lodowie...i uwielbiam wsuwac same ..jak chipsy  Ale tez znam wiele osób ktore oliwek nie tkną. Jednak trzeba przyznac ze mają specywiczny smak.   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 13:34 | #3843 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-31, 13:37 | #3844 | 
				 | 

...i co wiadomo o której wyjdziesz?

__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 13:42 | #3845 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-31, 13:44 | #3846 | 
				 | 

__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 13:53 | #3847 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

witam  nie posłuchałam sie TZ i poszlam do pracy jak jeszcze spał  a tam?? zepsute ogrzewanie na kantynie (od kilku dni, ale mieli naprawic) wiec myslałam,z e zamarzne. w pracy jak na zlosc masa turów była wiec drzwi otwrate wiec tez brykałam w miejscu aby nie zamarznąc. smarkałam sie pkichałam na zmiane. dobrze, ze wziełam krople do nosa, bo bym sie udusiła chyba. Pojechałam do domku. wchodze. (marzył mi sie pyszny serniczek mamy, kapiel goraca i sen). a w tym momencie weszli kumple i dziewczyna tego Sebka. ona sie przywitala a oni tylko czeasc wiec nawet nie wiem jak sie nazywają. a ja tam pierwsza leciec do nich nie bede. wziełam serniczek i poszlam do pokoju. kapac sie juz nie mogłam, bo oni po podrózy wiec kij im w oko. własnie sie rozebrałam i wskoczylam pod kocyk, ale spac nie moge bo sie wypakowuja itp. ech... i tak juz mi sie powoli odechcialo. czekam na TZ. ma byc o 16. a oni?? do niedzieli podobno zostają Cytat: 
  mam ochote dzis na grzane piwko ale nie wiem dokaldnie jak sie robi. wiem tylko, ze piwko + miód i cos jeszcze??  i tak tez robie. nigdzie sie nie ruszam dzis z domku  niestety oni wpadli na ten sam pomysł i tez sie nie ruszają. mam nadzieje, ze to jacys spoko ludzie  ps. a jutro wolne  a potem piatek i sobota znowu do pracy wczoraj bylo mi tak goraco na noc (wziełam jeszcze polopirynke) ze kazalam TZ pootwierac okna w pokoju i zakrecic kaloryfery i spałam bez kołdry bo myslałam,z e sie rozpuszcze Stokrotko  trzymaj sie kochana. | |
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2008-12-31, 13:54 | #3848 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-31, 13:59 | #3849 | |
				 | 

Cytat: 
 ja to nawet nie wiem co moja trawi a co nie  a mam B rh + ps. ja wiem, ze dzis jest sylwester ale czy pod moim oknem musza puszczac co minute fajerwerki. chciałabym choc chwile w spokoju posiedziec bo jestem zmeczona. | |
|     | 
|  2008-12-31, 14:00 | #3850 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  Kupowałam je w lecie na dużym placu targowym, teraz może być problem. Ale jak tylko je gdzieś zobaczę to Ci przypomne  Gratulacje  Butter, a Ty? Edit: Madziu, trzymaj się dzielnie  Może jak poleżysz w ciepełki i odtajesz  A potem weźmiesz do tego gorący prysznic i grzane piwko/winko/cokolwiek  to się rozgrzejesz na dobre i humorek sie poprawi  Znajomi faktycznie nie zaprezentowali się najlepiej ale daruj im pierwsze wrażenie skoro macie spędzac razem tego sylwestra. Może się okażą całkiem znośni. A do niedzieli chyba zamierzają coś zwiedzac, a nie siedzieć Wam na głowie? Dzwoniłam do mamy i smutno mi  W domu się nic nie zmieniło, niby nie liczyłam na to, ale... Żal mi jej strasznie. Powiedziała żebym się nie martwiła, żebym się zajęła sobą i że będzie ok. No więc oczywiście martwię się jeszcze bardziej  Jak byłam w domu to miałam bardziej zbuntowany nastrój w stylu: jak mogą się tak zachowywac w święta, dorośli ludzie a nie mogą sobie ze sobą poradzić, to nie moja sprawa... A teraz mi tak jakoś bezradnie.. Idę nareszcie robić tą sałatkę. A potem paznokcie i do TŻ przygotowywac wszystko. Ale jeszcze tu zajrzę   
				__________________ When I'm good I'm very good. When I'm bad I'm even better...   Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2008-12-31 o 14:11 | |
|     | 
|  2008-12-31, 14:03 | #3851 | 
				 | 

To ja z TZ, tez piszemy  sie chyba na nieliczną liste ludzi, którzy nie lubią oliwek

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-31, 14:12 | #3852 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

cześć  a ja juz zrobiłam sałatkę Syczuańską, na 20 osób   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 14:17 | #3853 | 
				 | 

wow   to w co ty ją zmiescilas?? hehe a ja w sumie oprócz piwka i chipsów nie mam nic  aaaa mam tez pina colade i bakardi hehe ale sie nie martwie. bo niby czym?? i tak cos czuje, ze wczesniej pójde spac (jak tamci mi dadzą) bo codziennie wsaje przed 5 rano i anwet w wigile udało mi sie za stołem zasnąc o 22. | 
|     | 
|  2008-12-31, 14:23 | #3854 | 
				 | 

w mieskę taką dużą, ale reszta osób też robi różne sałatki   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 14:50 | #3855 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Bogu dziękuję, że zrezygnowałam z odkrytych nóg w sylwestra... Kolana bordowo sine   . Siniaki na łokciach, biodrze, udzie... Do tego potłuczone żebra. TŻ ma zakaz ściskania mnie i zabawy żebrami (stwierdził, że żebra bardzo mi sterczą i uwielbia je uginać). Ale chyba jakoś przeżyję  . Lecę do fryzjera. Cytat: 
  . W pizzerii gdy policjanci zamawiają pizze i jest w niej do wyboru papryka albo oliwki, a oni nie wybiorą to pizzerman wali im zawsze górę oliwek  . Bardzo dużo ludzi mówi "bez oliwek"   Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-01 o 18:53 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o regularnym używaniu opcji "edytuj" i/lub "multicytowania"! | |
|     | 
|  2008-12-31, 14:56 | #3856 | |
				 | 

Cytat: 
  bo moi znajomi zawsze do mnie mówią :no co ty?? jak to mozna nie lubic oliwek"  hehe | |
|     | 
|  2008-12-31, 15:02 | #3857 | ||
				 | 

Cytat: 
  Jedzenie miesa i potraw pochodzenia zwierzęcego sprzyja niestrawności i tyciu. " W wyniku złego odżywiania występują zaburzenia gastryczne i wysoki poziom cholesterolu pociągający za sobą miażdżycę a także zaburzenia funkcjonowania wątroby i woreczka żółciowego." A ananas u mnie zwiększa utylizacje kalorii, przyspiesza ruch robaczkowy jelit. Grupa B." Osoby z grupą krwi B starannie przestrzegające zalecanej diety często mogą obejść groźne choroby i żyć długo i w dobrym zdrowiu. Dieta dla grupy krwi B jest zrównoważona i urozmaicona, obejmując szeroki wachlarz żywności. Reprezentuje wszystko to, co "najlepsze z królestwa zwierząt i roślin". "Słabym punktem jest zwiększona podatność na infekcje wirusowe - choroby autoimmunologiczne, alergia na mięso kurczaka (szczególnie pierś), gluten i kukurydzę, choroby nerek, cukrzyca, kamienie żółciowe, choroby układu krążenia, a przede wszystkim zawały, wylewy i udary oraz zaburzenia centralnego układu nerwowego, sclerosis multiplex (stwardnienie rozsiane) oraz syndrom chronicznego zmęczenia." Najbardziej sprzyjają tyciu kukurydza, gryka, soczewice, orzeszki ziemne,pszenica, rośliny strączkowe, tłuszcz i siemię sezamu. Każde z tych rodzajów żywności posiada inną lektynę, ale wszystkie wpływają na efektywność procesu metabolicznego, wywołując zmęczenie, zatrzymanie płynów i hipoglikemię Żywność, która sprzyja spadku wagi: Zielone warzywa ( bakłażan, botwinka, brokuły, buraki, fasola limejska, gorczyca, grzyby shiitake, kapusta bezgłowa, kapusta biała, kapusta chińska, kapusta czerwona, kalafior, marchew, pasternak, pietruszka, papryka czerwona, papryka jalapeno, papryka zielona, papryka żółta, słotkie ziemniaki. )- pomagająca w efektywnym metabolizmie; Mięso (baranina, dziczyzna, jagnię, królik. )- pomagająca w efektywnym metabolizmie; Jaja/niskotłuszczowe produkty mleczne - pomagająca w efektywnym metabolizmie; Wątroba - pomagająca w efektywnym metabolizmie; owoce: ananas, banan, czarne winogrona, jeżyna, papaja, śliwki ciemne, śliwki czerwone, śliwki zielone, winogrona. owoce morza: aloza, dorsz, flądra, granik, łupacz, łosoś, jesior, kawior, makrela, nawęd żabnica, młode szczupaki, morlesz, morszczuk, pstrąg morski, sardynka, szczupak, plamiak, sola. Unikać: bekonu, gęsi, kaczki, kurczaków, kuropatwy, przepiórek, serc, szynki, wieprzowiny. barakudy, bieługi, homara, ostryg, ośmiornicy, raka, kraba, krewetek, łososia wędzonego, małży, okońa morskiego, sardeli, skrzydelnika, omułków jadalnych, ślimaków, węgorza, żółwia, żab. lodów, sera amerykańskiego, sera blue, sera string. bułek kukurydzianych, chleba z otrębów pszennych, chleba wieloziarnistego, 100% chleba żytniego, chrupek żytnich, mąki durum, obwarzanek, pełnopszennego chleba. awokado, dyni, karczocha amerykańskiego, karczocha jerozolimskiego, kiełoów mung, kiełków rzodkiewki, kukurydzy białej, kukurydzy żółtej, oliwek czarnych, oliwek greckich, oliwki hiszpańskiej, oliwek zielonych, pomidorów, rzodkiewki, tempeh, tofu. granatów, karamboli, opuncji, orzechów kokosowych, persymonów, rabarbaru., soku pomidorowego. To tylko część, ale troszkę dużo się tego zrobiło  Cytat: 
 _________________________ ____  niestety życie potrafi być brutalne | ||
|     | 
|  2008-12-31, 15:05 | #3858 | 
| Słitaśna and Grymaśna ;p Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

oliwki bleeeeeeeeeeeeeeeeeee jak mozna to jesc w ogole fuuujj zaro przykro mi, nie przejmuj sie tak, dzis sylwester, pomysl ze wszystko sie ulozy - u mnie w domu jest podobny problem i caly czas sie zastanawiam jak sie wyprowadze, jak ja zostawie moja biedna mame z tym wszystkim  jade po rodzinke 
				__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | 
|     | 
|  2008-12-31, 15:11 | #3859 | 
				 | 

Gosiu wielkie dzieki za infroamcje  kurcze a ja tak lubie miesko z piersi kurczaka. tutaj je zawsze jem   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-31, 16:01 | #3860 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Dziewczyny, już się nie odzywałam, bo nagle się tyle pracy zwaliło, że jakbym się jeszcze udzialała, to bym chyba o 18 wyszła. Wyszłam o 15, skoczyłam do fryzjera podciąć grzywkę i jestem już w domu-zabieram się za sałatkę ziemniaczaną  Życzę Wam wszystkim udanej, szampańskiej i szalonej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku wypełnionego samymi powodzenia w każdej dziedzinie życia, miłością, zdrowiem i szczęściem. Buziaki Dziewczyny   | 
|     | 
|  2008-12-31, 16:33 | #3861 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

W pizzerii większość załogi nie lubi oliwek. Standardowe pytanie gdy ktoś zamawia kebaba "z oliwkami czy bez?" i standardowy tekst gdy ktoś głowi się nad rodzajem pizzy i żaden gotowiec nie pasuje "oliwki można wymienić na inny składnik"   . Mi się smak oliwek kojarzy z ropą... A po oliwkach w samolocie już chyba nigdy żadnej nie ruszę... 2 dni o nich pamiętałam... Mdliło mnie nawet jak się miałam napić wody... Fryzjerka mnie skrzywdziła bardzo, ale chyba trochę odratowałam... Jeszcze tylko paznokcie i makijaż...   | 
|     | 
|  2008-12-31, 16:47 | #3862 | 
| Rozeznanie | 

Sviniecko   Przykro mi że masz podobnie.. Wiem jaki to problem. Ja niby po wyprowadzeniu się z domu jakoś odetchnęłam ale mama... Dlatego naprawdę myślę że ten rozwód by jej mógł dobrze zrobić. Gosiu dzięki  Madzialenko, ja takiego edita zrobiłam specjalnie dla Ciebie i co    Jak goście? Da się z nimi żyć? Lepiej Ci (mniej choro?) po kąpieli? Dziewczyny, ja się powoli zbieram. Sałatka zrobiona, paznokcie pomalowane. Reszta u TŻ, spakowałam se torbę jak na wyjazd  Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!  Szczęścia przede wszystkim, a poza tym spełnienia przynajmniej jednego z marzeń które macie na dnie serduszka, dużo miłości, wsparcia, cierpliwości, poczucia bezpieczeństwa i zrozumienia w Waszych związkach. I udanej zabawy sylwestrowej- żeby była lepsza niż każda z nas oczekuje, niezależnie od poziomu oczekiwań ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) 
				__________________ When I'm good I'm very good. When I'm bad I'm even better...   | 
|     | 
|  2008-12-31, 17:20 | #3863 | 
				 | 

Dziewczynki  Życzę Wam dużo miłości, szczęścia, pieniążków, zdrówka i czego sobie jeszcze życzycie  aha! i jeszcze tego by Wasi TZ-owie byli dla Was jak najlepsi   
				__________________ | 
|     | 
|  2008-12-31, 17:48 | #3864 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i bawcie się dobrze   | 
|     | 
|  2008-12-31, 18:38 | #3865 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Dziewczęta, wpadłam życzyć Wam, żeby 2009 rok był dla Was szczęśliwy, a jeśli już będziecie musiały zmierzać się z jakimiś przeciwnościami losu, życzę Wam siły. Poza tym odwagi do bycia soba i walczenia o szczęście swoje i bliskich. No i na koniec uśmiechu Wam życzę - na co dzień i od święta    ----------------------------------- Stokrotko, wstrząsnęła mną Twoja sytuacja. Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej, ale zanim to nastąpi, daj sobie prawo do smutku, płaczu. Nie musisz przed nikim udawać, że nie cierpisz  Bardzo mi przykro. 
				__________________ http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif | 
|     | 
|  2008-12-31, 18:51 | #3866 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Dziewczyny życzę Wam abyście za rok, mogły obejrzeć się za siebie, uśmiechnąć szeroko i zobaczyć spełnione pragnienia oraz same radosne chwile    | 
|     | 
|  2009-01-01, 11:50 | #3867 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Lemoorland 
				 | 

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku    | 
|     | 
|  2009-01-01, 13:37 | #3868 | 
				 | 

Cześć   Pomyślności w Nowym Roku  Oby był lepszy od poprzedniego   | 
|     | 
|  2009-01-01, 14:38 | #3869 | 
| Zakorzenienie | 

najlepszego    
				__________________ Dyskretnej troski trzeba mi.. | 
|     | 
|  2009-01-01, 18:22 | #3870 | |
				 | 

Cytat: 
  tak, goscie spoko. wczoraj do 2 siedzielismy i było calkiem ok. o 24 wyszlismy na pokaz fajerwerków przed dom i tak było pieknie, ze nawet nie zwróciłam uwagi, że jestem w krotkich sodenkach  ale dzis czuje sie dobrze, to mzoe bardziej chora nie bede   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Majka
Majka

Prawie zawsze mam choć jedną puszkę w domu. Dodatkowo moja grupa krwi bardzo dobrze go trawi, więc same plusy
 Prawie zawsze mam choć jedną puszkę w domu. Dodatkowo moja grupa krwi bardzo dobrze go trawi, więc same plusy