Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 22:10   #3841
Starlett
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Kurcze szkoda ze nie mozna o tym samemu decydowac Od czego to zalezy czy orto bedzie metalowe ligatury zakladac czy zwykle elastyczne?
Moje wrażenie jest takie, że tam gdzie dużo się dzieje ( i trzeba mocno "ciągnąć" zęby) i potrzeba więcej siły to orto stosuje te metalowe. na początku noszenia aparatu (pierwsze trzy miesiące) miałam same gumowe ligatury, a teraz, kiedy orto tworzy mi szpary miedzy zębami, albo te szpary zamyka, przesuwa mi zęby i odrotowuje, kiedy potrzeba przy tym dużo siły (w tym czasie noszę też drut 18 - a to podobno najgrubszy) to zakłada mi te metalowe, a gumowe dostaję tylko na tylne zęby, które juz są dobrze ustawione i nie ruszają się prawie wcale. Ja nie mam w ogóle nic do gadania przy wyborze ligaturek

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 23:55   #3842
belineaa
BAN stały

A ja swieżo po wizycie góra: zmiana drutu na biały. dół: cuda na kiju;] (nawet nie wiem co on mi tam nawyprawiał..jakies sprężynki opuszczone zamki, krewetki itd. na zdjęciach nie będize widać tych różności bo robione tel)

i znowu taka pozna pora wrzucania zdjęć..ale wiem ze lubicie zdjęcia;D
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 06:51   #3843
sincarne
Raczkowanie

no. i po wizycie. mam spręzynke, jakieś sznurki, ligatury gumowe na metalowych a dół za miesiąc
bolało jak szlag, moja samotna 7 ma dociagnąć do siebie całą asymetryczną resztę i cierpi oj cierpi
orto nie miała niebieskich ligaturek złożyłam zamowienie i mam nadzieję, że nie zapomni. za to teraz wzięłam... różowe jako stara rockmenka dysponuję garderobą w 80% czarną, więc te różowe ligaturki straasznie mnie bawią i czuję się jak 15-latka (bez urazy 15-latki, za 12 lat zrozumiecie o czym mówię)
w zalączniku foteczki, wycisk dla porównania, metalowe ligatury sprzed miesiąca dla redrose i świeżynki różowe

ps. ten biały drut ponad mną wygląda kusząco. belineaa pochwal no się za miesiąc czy nie odpryskuje z niego jakaś farba jak to legendy głoszą

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2009-11-04 o 06:53
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 06:56   #3844
milutek
Wtajemniczenie

sincarne - masz identyczne gumasy jak ja teraz! i też się w nich śmiesznie czuję, trochę jak laleczka jednak wolę niebieskie ale na zdjęciach całkiem fajnie wyglądają, pewnie moje też a ząbki bardzo ładnie Ci się wyprostowały

belineaa - górę masz już super, a na dole widzę mega poprawę!

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2009-11-04 o 06:57
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 11:42   #3845
Niunia20
Rozeznanie

hmmm chyba i ja mam takie gumki. oto moje zdjęcia. za półtora tygodnia kolejna wizyta. góra różowe gumki dół różowe i niebieskie. na kolejnej wizycie będą na górze fioletowe a na dole pomaranczowe i fioletowe. a na święta standard zieleń i czerwien czyba że jeszcze złoto będzie miała. a zapomniałam góra 7 miesięcy dół 3 miesiące.
Stary 2009-11-04, 12:21   #3846
moonlight88
Raczkowanie

a ja bym prosiła jeszcze o wyedukowanie mnie w takim aspekcie: na 12 listopada jestem umowiona na dłutowanie 8-mek, 12 grudnia mam sciagany aparat, czy zebista mi sie przez to czasem nie rozjadą?? ;( Spędza mi to normalnie sen z powiek :P Aczkolwiek pocieszam sie tym że skoro orto kazała już po założeniu aparatu to tak ma byc i nic mi nie bedzie
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:36   #3847
sincarne
Raczkowanie

milutek - dzięki dzięki w pracy wszystkim rożowe się bardzo podobały juz wiem czemu chylińska tak ostatnio szaleje z wizerunkiem-na bank bawi ja to tak samo jak mnie

niunia - ale masz fajne równe te zębiszcza. zazdroszczę

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 12:47   #3848
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
a ja bym prosiła jeszcze o wyedukowanie mnie w takim aspekcie: na 12 listopada jestem umowiona na dłutowanie 8-mek, 12 grudnia mam sciagany aparat, czy zebista mi sie przez to czasem nie rozjadą?? ;( Spędza mi to normalnie sen z powiek :P Aczkolwiek pocieszam sie tym że skoro orto kazała już po założeniu aparatu to tak ma byc i nic mi nie bedzie
bedziesz miała iesiąc czasu na stabilizowanie zabki nie powinny sie rozejść. ja miałam dłutowane po ściagnięciu aparatu i jakoś nie rozeszły mi sie potem do tyłu czy coś. ale dam wiarę ze poczujesz straszną ulge po tym jak sie ich pozbędziesz. ja poczułam odrazu luz bedziesz miała dłutowane obie na raz?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:54   #3849
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
bedziesz miała iesiąc czasu na stabilizowanie zabki nie powinny sie rozejść. ja miałam dłutowane po ściagnięciu aparatu i jakoś nie rozeszły mi sie potem do tyłu czy coś. ale dam wiarę ze poczujesz straszną ulge po tym jak sie ich pozbędziesz. ja poczułam odrazu luz bedziesz miała dłutowane obie na raz?
A ulga ta objawia sie w czym?? Bo nie doskwierają mi specjalnie teraz, ale tylko wtedy jak nie rosną bo tak srednio raz na 3 miesiące czuje że sie cos tam wykluwa ;] Nie mam pojecia jak to bedzie wyglądać czy najpierw wizyta kontrolna, a na kolejnej dopiero wyrywanie czy od razu....Wolałabym 2 na raz, bo mam wszystkie 4 do wyrwania to szybciej pójdzie:P
Stary 2009-11-04, 13:05   #3850
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A ulga ta objawia sie w czym?? Bo nie doskwierają mi specjalnie teraz, ale tylko wtedy jak nie rosną bo tak srednio raz na 3 miesiące czuje że sie cos tam wykluwa ;] Nie mam pojecia jak to bedzie wyglądać czy najpierw wizyta kontrolna, a na kolejnej dopiero wyrywanie czy od razu....Wolałabym 2 na raz, bo mam wszystkie 4 do wyrwania to szybciej pójdzie:P
najpierw chyba wyniki musisz zrobic jesli to robisz u chirurga- przynajmniej ja tak miałam. a ulga u mnie była taka, ze ósemki tak napierały do przodu ze drucik za przednimi zębami mi sie wykrzywiał a jak wyrwałam jedną to odrazu tak sie luźno zrobiło a jak wyrwałam drugą to juz poezja. nie czułam tego napięcia miedzy nimi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-04, 13:16   #3851
Niunia20
Rozeznanie

sincarne jeszcze dłuuuuuuuga droga przede mną i moimi zębami żeby były równiutkie
1. linia jedynek górnych nie pokrywa się z dolną więc będzie przesuwanie
2. lewa dolna 5 leży jeszcze poza łukiem i nie ma zamka bo dopiero sprężynka rozpycha miejsce dla niej
3. czekają mnie wyciągi bo oczywiście zgryz nie taki jak trzeba
4. jeszcze czeka mnie wizyta u dentysty bo w prawej górnej 2 mam dziurę z boku i orto mi przesuwa tą 2 żeby dentystka miała dostęp do tego ubytku

Ale i tak są o wiele prostsze niż były i widac jakieś rezultaty z czego się bardzo cieszę.. nawet mój TŻ w końcu zauważył rezultaty bo do tej pory to tylko narzekał że niepotrzebny mi był ten aparat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 13:38   #3852
sQuaara
Zakorzenienie

a ja dzis bylam i mam mnostwo dziwnych rzeczy
gora ciemny fiolet jeden zamek mini zamieniony juz na zwykly(wczesniej sie nie miescil zwykly) krewetki ^^
na dole krewetki jakies cos na R bo cos tam..masakra straszna dzisiaj wizyta ponad godzine

w bihelixie po 1stronie mam juz tylko drut na 6 ) jeje i pan mowi ze 2miesiace i moze sciagamy ;-)
wiec jest dobrze

zdjecia dodam pozniej
w ogole wcale sie nie zdziwie jesli nikt mnie tu nie pamieta...bo ja mam nudny ten aparat..nic nie boli nic sie nie psuje nic nie rani ust.. ot taki sobie druciak ;-)

ale dzisiaj bylam i z fotela obok txt "zaraz to wizyta bedzie, na razie musze pana doprowadzic do ładu bo miał zderzenie z drzwiami"

poplakalam sie ze smiechu na tym fotelu
a orto mi powiedzial ze kiedys mial klienta ktory zderzyl sie z lokomotywa... :O
Stary 2009-11-04, 13:49   #3853
moonlight88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
gora ciemny fiolet jeden zamek mini zamieniony juz na zwykly(wczesniej sie nie miescil zwykly) krewetki ^^
na dole krewetki jakies cos na R bo cos tam..masakra straszna dzisiaj wizyta ponad godzine

w bihelixie po 1stronie mam juz tylko drut na 6 ) jeje i pan mowi ze 2miesiace i moze sciagamy ;-)
wiec jest dobrze

zdjecia dodam pozniej
w ogole wcale sie nie zdziwie jesli nikt mnie tu nie pamieta...bo ja mam nudny ten aparat..nic nie boli nic sie nie psuje nic nie rani ust.. ot taki sobie druciak ;-)

ale dzisiaj bylam i z fotela obok txt "zaraz to wizyta bedzie, na razie musze pana doprowadzic do ładu bo miał zderzenie z drzwiami"

a orto mi powiedzial ze kiedys mial klienta ktory zderzyl sie z lokomotywa... :O
A co ja mam powiedzieć? Też mnie nic nie bolało, zadnych eksperymentów w buzi, tylko wymiana drutu wymiana gumek i tak w koło macieju, zadnego wyrywania i do tego moja przygoda z aparatem skończy sie po 11 miesiacach . Mam nadzieje, że mnie za to nie pokara przy tych nieszczęsnych żebach pseudo mądrości A to ten klient po zderzeniu z lokomotywą to miał jeszcze jakieś zeby??
Stary 2009-11-04, 13:55   #3854
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

wiec jest dobrze

zdjecia dodam pozniej

ja Cię pamiętam - u mnie też nudy, nic mnie specjalnie nie boli, chociaż dzisiaj po tych wyciągach lekko bolało w końcu

ps co to są te krewetki ?
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:16   #3855
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
ale jak to.. tak szybko będziesz zdejmowała aparat??:brzyda l:
nie, jeszcze nie
po prostu mam już proste zęby
ale orto powiedziała, że jeszcze trzeba efekt utrwalić
może za jakieś pół roku
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:17   #3856
cozaczka
Raczkowanie

o kurcze^ ^. szalejecie z tymi gumkami. Ja mam stały dół. Ale jakoś nawet nie myślałam, żeby kolorowe gumki sobie sprawić. ^ ^ zawsze ( 3 razy ) mówię, że chcę jak najmniej widoczne. Teraz tak patrze i nie powiem, ładnie to wygląda. Może następny razem. Kto wie... Przypominam o swoim dylemacie. ^ ^ Na górę Damon czy zwykły?. Proszę pomóżcie.
cozaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 15:32   #3857
Agnesik_
Raczkowanie

A może mi ktoś wyjaśnić co to jest to dłutowanie?
Agnesik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 16:06   #3858
angela0033
Zadomowienie

Witam wszystkie Wizażanki i Aparatki

no i właśnie ten moment nastąpił i u mnie... Wczoraj zdecydowałam się na aparat stały Wczoraj miałam robione wyciski/odciski () i miałam zakladaną jakąś separację strasznie mnie od tego bolą zęby...nie mogę gryźć... za tydzień w czwartek jadę załozyć aparat ale mam pytania,które mnie niepokoją:

-mam założoną separację między górnymi piątkami a szóstkami a tam właśnie wdala mi się niedawno próchnica co teraz? Czy zwykły dentysta z mojego miasta może tą separację wyjąć,zaplombować zęba i włożyć? A jeżeli by wyjął a by nie umiał założyć to czy musiałabym płacić drugie 150 zł. za załozenie separacji??

Ortodontka powiedziała,że muszę się go spytać czym miałam wypełniane szóstki,bo na rentgenie nie widać plomby i powiedziała,że sentysta może mi wyjąć separację

następne pytanie,które mnie niepokoi:
-czy jeśli dentysta zaplombuje mi miejsce między piątką a szóstką,to czy ta plomba będzie przeszkadzała w prostowaniu zębów?

-i następne:
Czy jeśli zaplombuje siódemkę to po wyciskach to czy aparat będzie pasował na zęby?

Wiem,że pewnie pytania dość banalne,ale nie znam na nie odpowiedzi a ortodontki się nie spytałam...

dziękuję za wskazówki
Stary 2009-11-04, 16:16   #3859
gabryssiaa
Zakorzenienie

moim zdaniem, angelo, powinnas powiedziec o tej prochnicy wczesniej ortodontce, bo teraz to ja nie wiem co robić

a mnie strasznie bolą przednie zęby
gdzie mi orto wygięła druta i założyła dwie gumki nie wiem po co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 17:21   #3860
bartholomew
Raczkowanie

poniewaz juz od jutra bede nosic aparat staly, chce sie o cos zapytac ;d

czy przystojny, inteligenty chlopak (no troche nieskromnie, wiem ) z aparatem ma szanse poderwac laske? jak dziewczynyu reagujecie na chlopaka z aparatem?
bo trapi mnie to okropnie, pare miesiecy zbieram sily zeby zagadac do dziewczyny, a tu nagle maja mi zakladac aparat ;/
tym bardziej ze preferuje typ "buntownika", wiecie, nielad na glowie i te sprawy, wiec aparat moze zniszczyc caly moj image :S

Edytowane przez bartholomew
Czas edycji: 2009-11-04 o 17:25
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:29   #3861
milutek
Wtajemniczenie

może zabrzmi to również trochę nieskromnie - ale dla mnie jak facet ma krzywe zęby to nie jest przystojny

także aparatem się nie przejmuj, zmień trochę swoje podejście do spraw damsko- męskich
Stary 2009-11-04, 17:39   #3862
gabryssiaa
Zakorzenienie

zgadzam się z milutkiem
Stary 2009-11-04, 17:52   #3863
88Ekaterina88
Zakorzenienie

ja na przystojnego faceta(pojęcie względne) nawet bym nie spojrzała jakby mi zapodał uśmiechem z krzywym zgryzem zebami w inną stronę i do tego z żółtymi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-04, 18:00   #3864
gabryssiaa
Zakorzenienie

eKaterina, a może Ty mi powiesz.. tobie też tak wyginała druta między jedynkami zamiast zmieniania go ? no i nie mialam wczesniej ligatur bo mam bez nich i mi je dala na dwojkach..
Stary 2009-11-04, 18:18   #3865
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Przypominam o swoim dylemacie. ^ ^ Na górę Damon czy zwykły?. Proszę pomóżcie.
Jakbym miala na dole zwykły to na górę też bym taki zalożyła!
Zamki są mniej odstające przez co bardziej komfortowe w noszeniu i można pobawić się kolorkami i jest tańszy
A damona chcesz żeby efekty byly szybsze, tak?

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnesik_ Pokaż wiadomość
A może mi ktoś wyjaśnić co to jest to dłutowanie?
To takie troszkę bardziej skomplikowane chirurgiczne wyrywanie zeba!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
-mam założoną separację między górnymi piątkami a szóstkami a tam właśnie wdala mi się niedawno próchnica co teraz? Czy zwykły dentysta z mojego miasta może tą separację wyjąć,zaplombować zęba i włożyć? A jeżeli by wyjął a by nie umiał założyć to czy musiałabym płacić drugie 150 zł. za załozenie separacji??
Ortodontka powiedziała,że muszę się go spytać czym miałam wypełniane szóstki,bo na rentgenie nie widać plomby i powiedziała,że sentysta może mi wyjąć separację
następne pytanie,które mnie niepokoi:
-czy jeśli dentysta zaplombuje mi miejsce między piątką a szóstką,to czy ta plomba będzie przeszkadzała w prostowaniu zębów?
-i następne:
Czy jeśli zaplombuje siódemkę to po wyciskach to czy aparat będzie pasował na zęby?
Dentyska spokojnie będzie umiała i może zdjąć i założyć separację - w końcu mają wprawę w wciskaniu kształtek przy formowaniu plomby!
W razie jakby nie chciała to powiesz orto, że sama ci wypadła - wtedy na 100% nie powinnaś płacic za to powtórnie!
Plomby w niczym nie przeszkadzają jeżeli chodzi o zakładanie i noszenie aparatu!
Aparat będzie pasował po zrobieniu siódemi!
Ale koniecznie musisz wszystko "naprawić" przed założeniem aparatu żeby nie było później problemów z dostaniem się do ubytku!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bartholomew Pokaż wiadomość

czy przystojny, inteligenty chlopak (no troche nieskromnie, wiem ) z aparatem ma szanse poderwac laske? jak dziewczynyu reagujecie na chlopaka z aparatem?
bo trapi mnie to okropnie, pare miesiecy zbieram sily zeby zagadac do dziewczyny, a tu nagle maja mi zakladac aparat ;/
tym bardziej ze preferuje typ "buntownika", wiecie, nielad na glowie i te sprawy, wiec aparat moze zniszczyc caly moj image :S
fajnie
nawet wręcz przeciwnie - będą na ciebie leciały
...do teakiego typu jeszcze bardziej bedzie pasował aparat!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 18:45   #3866
cozaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Jakbym miala na dole zwykły to na górę też bym taki zalożyła!
Zamki są mniej odstające przez co bardziej komfortowe w noszeniu i można pobawić się kolorkami i jest tańszy
A damona chcesz żeby efekty byly szybsze, tak?
No między innymi dlatego. Moja orto. mówi, że do mnie Damon się idealnie nadaje. Na początku miałam mieć Damona i u góry i na dole. Ale stwierdziła, że na dole mam na tyle małą wadę, że nie ma sensu zakładać tam Damona. Teraz mam Hyrax. Zdejmują 8 stycznia, a 12 zakładają stały na górę. W sumie dołu u mnie w życiu codziennym i tak nie widać^ ^, a Damony są podobno delikatniejsze. Choć różne opinie słyszałam. No, a kolorki jakoś sobie daruje. Tylko powiedzcie mi, czy te Damony nie wyglądają dziwnie?.) Może ktoś taki nosi?
Stary 2009-11-04, 19:05   #3867
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

cozaczka
Ja bede nosila damona, albo na podobnej zasadzie, pod koniec miecha, ale zastanawiam sie nad tym kosmetycznym w sumie moja orto zaklda tylko takie, mowila mi ze lepsze, innowacja w ortodoncji, drozszy na poczatku, ale potem sie zwraca, no i na reke mi ze co 3miechy wizyty,a nie co miecha, zakladam u siebie, a studiuje w innym miescie, ma duzo pacjentow, polecil mi stomatolog, bo corka tez jego miala i posmyalam ze musi byc babeczka ok na wizycie wstepnej, bylo all ok, zdjecia i wyciski zrobione, teraz czekam na zalozenie, TO JUZ NIEDLUGO

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bartholomew Pokaż wiadomość

ZGADZAM SIE Z DZIEWCZYNAMI
mega przystojniak z krzywymi zabkami dziala anty
wiec aparcik gora z reszta teraz widze, iz non stop ktos zaklada wiec spoko
WRZUC FOTKI jak bedziesz mial zalozony

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2009-11-04 o 19:03
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:12   #3868
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
WRZUC FOTKI jak bedziesz mial zalozony
O tak, wrzuć FOTKI Najlepiej nie tylko zębów i oczywiście tylko po to, abyśmy mogły ocenić czy aparat nie psuje twojego image'u buntownika
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 19:17   #3869
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
SPOKOJNIE jak wyrwa Ci jedna to zobaczysz jak to jest w pierwszych godzinach

ja wyrywalam niedwno 8 co prawda juz zapomnialam co to bylo, ale lekarz mowil ze nie da rady dwoch, tzn mozna, ale dla Ciebie bedzie to mega niefajne, tzn nie wiem jak zareagujesz, ja nie mialam zadnych komplikacji, ale przy pierwszej 8 dopiero bo tygodniu bylo all ok w sensie ze juz jesc spokojnie itp, a przy drugiej 8 to po 2-3 dniach bylo all ok, wiec kwestia bardzo indywidualna, sam zabieg spoko, zaopatrz sie w wodne lody
Stary 2009-11-04, 19:17   #3870
milutek
Wtajemniczenie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15090975]O tak, wrzuć FOTKI Najlepiej nie tylko zębów i oczywiście tylko po to, abyśmy mogły ocenić czy aparat nie psuje twojego image'u buntownika [/QUOTE]
o tak, tak, sam widzisz że jesteśmy bardzo szczere, także my najlepiej ocenimy

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości