![]() |
#3841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]()
![]() |
#3842 |
BAN stały
|
A ja swieżo po wizycie
![]() i znowu taka pozna pora wrzucania zdjęć..ale wiem ze lubicie zdjęcia;D |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
no. i po wizycie. mam spręzynke, jakieś sznurki, ligatury gumowe na metalowych a dół za miesiąc
![]() bolało jak szlag, moja samotna 7 ma dociagnąć do siebie całą asymetryczną resztę i cierpi oj cierpi ![]() orto nie miała niebieskich ligaturek ![]() ![]() ![]() ![]() w zalączniku foteczki, wycisk dla porównania, metalowe ligatury sprzed miesiąca dla redrose i świeżynki różowe ![]() ps. ten biały drut ponad mną wygląda kusząco. belineaa pochwal no się za miesiąc czy nie odpryskuje z niego jakaś farba jak to legendy głoszą ![]()
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-11-04 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Wtajemniczenie
|
sincarne - masz identyczne gumasy jak ja teraz! i też się w nich śmiesznie czuję, trochę jak laleczka
![]() ![]() ![]() ![]() belineaa - górę masz już super, a na dole widzę mega poprawę! Edytowane przez milutek Czas edycji: 2009-11-04 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Rozeznanie
|
hmmm chyba i ja mam takie gumki. oto moje zdjęcia. za półtora tygodnia kolejna wizyta. góra różowe gumki dół różowe i niebieskie. na kolejnej wizycie będą na górze fioletowe a na dole pomaranczowe i fioletowe. a na święta standard
![]() ![]()
#3846 |
Raczkowanie
|
a ja bym prosiła jeszcze o wyedukowanie mnie w takim aspekcie: na 12 listopada jestem umowiona na dłutowanie 8-mek, 12 grudnia mam sciagany aparat, czy zebista mi sie przez to czasem nie rozjadą?? ;( Spędza mi to normalnie sen z powiek :P Aczkolwiek pocieszam sie tym że skoro orto kazała już po założeniu aparatu to tak ma byc i nic mi nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Raczkowanie
|
milutek - dzięki dzięki
![]() ![]() ![]() niunia - ale masz fajne równe te zębiszcza. zazdroszczę ![]()
#3848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3851 |
Rozeznanie
|
sincarne jeszcze dłuuuuuuuga droga przede mną i moimi zębami żeby były równiutkie
1. linia jedynek górnych nie pokrywa się z dolną więc będzie przesuwanie 2. lewa dolna 5 leży jeszcze poza łukiem i nie ma zamka bo dopiero sprężynka rozpycha miejsce dla niej 3. czekają mnie wyciągi bo oczywiście zgryz nie taki jak trzeba 4. jeszcze czeka mnie wizyta u dentysty bo w prawej górnej 2 mam dziurę z boku i orto mi przesuwa tą 2 żeby dentystka miała dostęp do tego ubytku ![]() Ale i tak są o wiele prostsze niż były i widac jakieś rezultaty z czego się bardzo cieszę.. nawet mój TŻ w końcu zauważył rezultaty bo do tej pory to tylko narzekał że niepotrzebny mi był ten aparat.
#3852 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis bylam i mam mnostwo dziwnych rzeczy
![]() gora ciemny fiolet ![]() ![]() na dole krewetki jakies cos na R bo cos tam..masakra straszna dzisiaj wizyta ponad godzine ![]() w bihelixie po 1stronie mam juz tylko drut na 6 ![]() ![]() wiec jest dobrze ![]() zdjecia dodam pozniej ![]() w ogole wcale sie nie zdziwie jesli nikt mnie tu nie pamieta...bo ja mam nudny ten aparat..nic nie boli nic sie nie psuje nic nie rani ust.. ot taki sobie druciak ;-) ale dzisiaj bylam i z fotela obok txt "zaraz to wizyta bedzie, na razie musze pana doprowadzic do ładu bo miał zderzenie z drzwiami" poplakalam sie ze smiechu na tym fotelu ![]() ![]() a orto mi powiedzial ze kiedys mial klienta ktory zderzyl sie z lokomotywa... :O ![]()
#3853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ps co to są te krewetki ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Raczkowanie
|
o kurcze^ ^. szalejecie z tymi gumkami. Ja mam stały dół. Ale jakoś nawet nie myślałam, żeby kolorowe gumki sobie sprawić. ^ ^ zawsze ( 3 razy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Raczkowanie
|
A może mi ktoś wyjaśnić co to jest to dłutowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Wizażanki i Aparatki
![]() no i właśnie ten moment nastąpił i u mnie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -mam założoną separację między górnymi piątkami a szóstkami a tam właśnie wdala mi się niedawno próchnica ![]() Ortodontka powiedziała,że muszę się go spytać czym miałam wypełniane szóstki,bo na rentgenie nie widać plomby i powiedziała,że sentysta może mi wyjąć separację ![]() następne pytanie,które mnie niepokoi: -czy jeśli dentysta zaplombuje mi miejsce między piątką a szóstką,to czy ta plomba będzie przeszkadzała w prostowaniu zębów? -i następne: Czy jeśli zaplombuje siódemkę to po wyciskach to czy aparat będzie pasował na zęby? Wiem,że pewnie pytania dość banalne,ale nie znam na nie odpowiedzi a ortodontki się nie spytałam... ![]() dziękuję za wskazówki ![]()
#3859 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem, angelo, powinnas powiedziec o tej prochnicy wczesniej ortodontce, bo teraz to ja nie wiem co robić
a mnie strasznie bolą przednie zęby gdzie mi orto wygięła druta i założyła dwie gumki nie wiem po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
poniewaz juz od jutra bede nosic aparat staly, chce sie o cos zapytac ;d
czy przystojny, inteligenty chlopak (no troche nieskromnie, wiem ![]() ![]() bo trapi mnie to okropnie, pare miesiecy zbieram sily zeby zagadac do dziewczyny, a tu nagle maja mi zakladac aparat ;/ tym bardziej ze preferuje typ "buntownika", wiecie, nielad na glowie i te sprawy, wiec aparat moze zniszczyc caly moj image :S Edytowane przez bartholomew Czas edycji: 2009-11-04 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Wtajemniczenie
|
może zabrzmi to również trochę nieskromnie - ale dla mnie jak facet ma krzywe zęby to nie jest przystojny
![]() także aparatem się nie przejmuj, zmień trochę swoje podejście do spraw damsko- męskich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z milutkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
ja na przystojnego faceta(pojęcie względne) nawet bym nie spojrzała jakby mi zapodał uśmiechem z krzywym zgryzem zebami w inną stronę i do tego z żółtymi
![]()
#3864 |
Zakorzenienie
|
eKaterina, a może Ty mi powiesz.. tobie też tak wyginała druta między jedynkami zamiast zmieniania go ? no i nie mialam wczesniej ligatur bo mam bez nich i mi je dala na dwojkach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zamki są mniej odstające przez co bardziej komfortowe w noszeniu i można pobawić się kolorkami ![]() ![]() A damona chcesz żeby efekty byly szybsze, tak? ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- To takie troszkę bardziej skomplikowane chirurgiczne wyrywanie zeba! ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
W razie jakby nie chciała to powiesz orto, że sama ci wypadła - wtedy na 100% nie powinnaś płacic za to powtórnie! Plomby w niczym nie przeszkadzają jeżeli chodzi o zakładanie i noszenie aparatu! Aparat będzie pasował po zrobieniu siódemi! Ale koniecznie musisz wszystko "naprawić" przed założeniem aparatu żeby nie było później problemów z dostaniem się do ubytku! ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nawet wręcz przeciwnie - będą na ciebie leciały ![]() ...do teakiego typu jeszcze bardziej bedzie pasował aparat!
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3867 | |
Wtajemniczenie
|
cozaczka
Ja bede nosila damona, albo na podobnej zasadzie, pod koniec miecha, ale zastanawiam sie nad tym kosmetycznym w sumie moja orto zaklda tylko takie, mowila mi ze lepsze, innowacja w ortodoncji, drozszy na poczatku, ale potem sie zwraca, no i na reke mi ze co 3miechy wizyty,a nie co miecha, zakladam u siebie, a studiuje w innym miescie, ma duzo pacjentow, polecil mi stomatolog, bo corka tez jego miala i posmyalam ze musi byc babeczka ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
mega przystojniak z krzywymi zabkami dziala anty wiec aparcik gora ![]() WRZUC FOTKI ![]() ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-11-04 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wyrywalam niedwno 8 co prawda juz zapomnialam co to bylo, ale lekarz mowil ze nie da rady dwoch, tzn mozna, ale dla Ciebie bedzie to mega niefajne, tzn nie wiem jak zareagujesz, ja nie mialam zadnych komplikacji, ale przy pierwszej 8 dopiero bo tygodniu bylo all ok w sensie ze juz jesc spokojnie itp, a przy drugiej 8 to po 2-3 dniach bylo all ok, wiec kwestia bardzo indywidualna, sam zabieg spoko, zaopatrz sie w wodne lody ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Wtajemniczenie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15090975]O tak, wrzuć FOTKI
![]() ![]() o tak, tak, sam widzisz że jesteśmy bardzo szczere, także my najlepiej ocenimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.