wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 11:18   #3841
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Heloo.

W końcu w pracy
Mam dość urlopów

Kocham swój dom, swoje miasto, swoja pracę i moich znajomych. Nie mogę się doczekać soboty i imprezy ze wszystkimi

U siostry oczywiście też było super...komunia jak wesele..i to takie mocno imprezowe, długie i wesołe....ale jednak w domu najlepiej
Hello , w końcu jesteś.

Imprezowałam ostatnio na grillu z dziewczyną z Kielc i właśnie mi opowiadała jakie macie fajne miasto, wprawdzie od 2 lat mieszka już w Warszawie z powodów zawodowych ale mówiła, że Kielce są bardzo ładne

Opowiadaj jak było, prezent podobał sie małemu komuniście ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:32   #3842
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
no to spróbuj mi narzekać na to swoje miasto, w którym nie ma porządnego CH

opowiadaj, jak było, w szczegółach najlepiej
No wiesz ...nawet na ukochane miasto trzeba czasem ponarzekać...tak samo jak na ukochanego faceta

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hania, jak fajnie, że już jesteś
też sie cieszę

...hm..chyba nie ma o czym opowiadać.
Cieszę się że kupiłam taki prezent jaki kupiłam...mina chrześnika po zobaczeniu dużego pudła..bezcenna...a jak zobaczył że to X box oszalał ze szczęścia

Impreza na 54 osoby trwająca od 13 do 2;30 także masakra- cały poniedziałek dogorywaliśmy.

Cieszę się że udało nam się z mężem wyrwać spod skrzydeł rodziny i kilka wieczorów spędziliśmy we dwójkę spacerując i pijąc piwko w małych przytulnych knajpkach

Niestety nie zrobiłam konkretnych zakupów ciuchowych bo kasy brak..ale kilka koszulek udało sie nabyc w H&M w okazyjnych cenach.
Kurde tam jest taniej jak u nas Z powodzeniem mozna kupić fajne koszulki za 4-5 euro. Mąż kupił 6 sztuk bo aż głupio było nie brać.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:42   #3843
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Proszę bardzo
bardzo ładna sukieneczaka i oczywiscie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:43   #3844
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz ...nawet na ukochane miasto trzeba czasem ponarzekać...tak samo jak na ukochanego faceta

też sie cieszę

...hm..chyba nie ma o czym opowiadać.
Cieszę się że kupiłam taki prezent jaki kupiłam...mina chrześnika po zobaczeniu dużego pudła..bezcenna...a jak zobaczył że to X box oszalał ze szczęścia

Impreza na 54 osoby trwająca od 13 do 2;30 także masakra- cały poniedziałek dogorywaliśmy.

Cieszę się że udało nam się z mężem wyrwać spod skrzydeł rodziny i kilka wieczorów spędziliśmy we dwójkę spacerując i pijąc piwko w małych przytulnych knajpkach

Niestety nie zrobiłam konkretnych zakupów ciuchowych bo kasy brak..ale kilka koszulek udało sie nabyc w H&M w okazyjnych cenach.
Kurde tam jest taniej jak u nas Z powodzeniem mozna kupić fajne koszulki za 4-5 euro. Mąż kupił 6 sztuk bo aż głupio było nie brać.
ja to od wielu lat praktykuję i większość ludzi myśli, że jestem jakąś snobką z tego powodu, bo właśnie nie dociera, że nawet jak jest euro drogie, to i tak się opłaca robić zakupy w Niemczech, ciuchowe także
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:02   #3845
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
ja to od wielu lat praktykuję i większość ludzi myśli, że jestem jakąś snobką z tego powodu, bo właśnie nie dociera, że nawet jak jest euro drogie, to i tak się opłaca robić zakupy w Niemczech, ciuchowe także
chemia jest tańsza, słodycze są tańsze, ciuchy zdecydowanie tańsze...i pewnie sprzęty RTV AGD też.
Brat dla dzieci wory ubranek pokupował bo dużo tańsze tam niż u nas. To przecież paranoja jest
----------

Przeleciałam Was troszkę.
Widzę że za Twin trzeba kciuki trzymać- więc TWIN trzymam bardzo mocno

Miśku nic się nie martw - ja z dzieckiem przed 30 też nie zdążę...a kiedyś chciałam

Doszłam do wniosku że mogłabym mieć dzieci ale od razu takie koło 9/10 lat...które potrafią wszystko same zrobić, można z nimi pogadać, powygłupiać się itd.
Synowie mojej siostry są super...bo nie ograniczają już tak własnych rodziców..do szkoły same idą..nie ma ich caly dzień Wieczorem chwilę pogadają - spoko - mogłabym ich wychowywać.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-05-27 o 12:06
Stary 2010-05-27, 12:10   #3846
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
chemia jest tańsza, słodycze są tańsze, ciuchy zdecydowanie tańsze...i pewnie sprzęty RTV AGD też.
Brat dla dzieci wory ubranek pokupował bo dużo tańsze tam niż u nas. To przecież paranoja jest
----------

Miśku nic się nie martw - ja z dzieckiem przed 30 też nie zdąrzę...a kiedyś chciałam

Doszłam do wniosku że mogłabym miec dzieci ale od razu takie koło 9/10 lat...które potrafią wszystko same zrobić, można z nimi pogadać, powygłupiac się itd.
Synowie mojej siostry są super...bo nie ograniczają już tak własnych rodziców..do szkoły same idą..nie ma ich caly dzień Wieczorem chwilę pogadają - spoko - mogłabym ich wychowywać.
Już nie raz słyszałam, ze będąc w Niemczech opłaca się robić zakupy ciuchowe i chemiczne.

Haniu dzięki za kciuki

Co do dzieci to dla mnie z kolei ciągle mogłyby być małe Mam tak od dawna, ze uwielbiam tylko małe dzieci, tak do 3 lat. Potem już nie są takie fajne

Wróciłam od fryzjera i mam podobną fryzurkę do tej :

http://i.iplsc.com/-/0000OZIWXOM3MT9S-C303.jpg
Stary 2010-05-27, 12:12   #3847
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Twin pokaż zdjęcie (ale swoje)

Stary 2010-05-27, 12:14   #3848
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie raz słyszałam, ze będąc w Niemczech opłaca się robić zakupy ciuchowe i chemiczne.

Haniu dzięki za kciuki

Co do dzieci to dla mnie z kolei ciągle mogłyby być małe Mam tak od dawna, ze uwielbiam tylko małe dzieci, tak do 3 lat. Potem już nie są takie fajne

Takie małe to ja lubię tylko przez godzinę...póki nie okazuje sie że nie mogę ruszyć się z domu bo one właśnie śpią

Fryzurka ładna A kolor też masz taki??
Stary 2010-05-27, 12:15   #3849
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Twin pokaż zdjęcie (ale swoje)
Swojego nie pokaże, bo nie ma mi kto zrobić

EDIT: Kolor Haniu mam swój, czyli taki średni odcień brązu ale na dniach przyciemniam, bo zdecydowanie lepiej się czuję w ciemnych.
Stary 2010-05-27, 12:33   #3850
zuzaneczka
Zakorzenienie

ja też chcę zdjęcia ja też!!! fajne takie przebierane imprezy

Cytat:

Haniu dzięki za kciuki

zgadzam się moje małe raczkuje po domciu, i tak sobie fajnie ćwierka pod nosem, śmieje na mój widok a jak wychodzę z pokoju człapie za mną - normalnie mam ochotę zjeść z miłości,
a jak sobie pomyślę że kiedyś będzie wolał towarzystwo kolegów niż moje to już mi smutno

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:01   #3851
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ja też chcę zdjęcia ja też!!! fajne takie przebierane imprezy

zgadzam się moje małe raczkuje po domciu, i tak sobie fajnie ćwierka pod nosem, śmieje na mój widok a jak wychodzę z pokoju człapie za mną - normalnie mam ochotę zjeść z miłości,
a jak sobie pomyślę że kiedyś będzie wolał towarzystwo kolegów niż moje to już mi smutno
Tak małe dzieci są cudowne , ja ciągle mówię synkowi, szkoda że już nie jesteś taki malutki, najwspanialsze czasy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 13:10   #3852
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
a ile składek zdążył odprowadzić?

może faktycznie co firma to inne warunki, szwagier za uszkodzenie kręgosłupa dostał 400zł od PZU
Nie pamiętam dokładnie ale chyba niecały rok jest ubezpieczony więc dość krótko.

Cytat:
Proszę bardzo
Twin świetna sukienka

Cytat:
Dziewczyny co do kciuków to jutro o 15:30 będą najbardziej potrzebne. Może już wtedy się wszystko wyjaśni.
Kciuki zaciśnięte
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:16   #3853
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
----------

Miśku nic się nie martw - ja z dzieckiem przed 30 też nie zdążę...a kiedyś chciałam

Doszłam do wniosku że mogłabym mieć dzieci ale od razu takie koło 9/10 lat...które potrafią wszystko same zrobić, można z nimi pogadać, powygłupiać się itd.
ale zarobki wyższe mają, więc nie wszystko mniej niż u nas

Ja też wolę takie większe, może nie całkiem duże, ale takie już bardziej kontaktowe niż niemowlak
Stary 2010-05-27, 14:10   #3854
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
ale zarobki wyższe mają, więc nie wszystko mniej niż u nas

Ja też wolę takie większe, może nie całkiem duże, ale takie już bardziej kontaktowe niż niemowlak
No dokładnie...tylko nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
Stary 2010-05-27, 14:11   #3855
zuzaneczka
Zakorzenienie

jodie dzięki za linka, sympatyczna babeczka z Ciebie no i widzę, że impreza była super

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie ale chyba niecały rok jest ubezpieczony więc dość krótko.
no to jak krótko ubezpieczony to faktycznie zyskał na tym ja nie mam porównania do innych firm więc mogę się tylko o PZU wypowiedzieć

Twin zapomniałam napisać, że sukienka cudna, tyle, że dla mnie za krótka
kciuki też trzymam oczywiście

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:48   #3856
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Twin zapomniałam napisać, że sukienka cudna, tyle, że dla mnie za krótka
kciuki też trzymam oczywiście
Dzięki Ja zawsze też noszę dłuższe sukienki ale ta mi się tak spodobała, że nie mogłam się powstrzymać. Jak będę chciała ją wydłużyć to można zakładkę odłożyć i parę cm przybędzie

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ale korki koło mnie się zrobiły. Tłumy na koncert AC/DC ciągną...
Stary 2010-05-27, 16:20   #3857
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Nie napisałam, że nawiała, tylko że zniknęła, a to różnica Też mam nadzieję, że raczej po prostu coś się stało i dlatego nie ma kontaktu. Wolę tak myśleć.
Nie pisałam tego konkretnie do ciebie Trochę po wszystkich wypowiedziach tak zabrzmiało (nie tylko twoich-również na wątkach zakupowych). W sumie nie dziwię im się, bo chodzi o pieniądze, ale nie wiem dlaczego nigdy nie mogę uwierzyć, że ktoś mógłby takie coś zrobić dla zysku (tym bardziej osoba wiedząca, ze mnóstwo osób jej zaufało). Wiem, że to naiwne

Cytat:

dziewczyny czy wy jestescie gdzies ubezpieczone poza zusem?? Bo mój TZ sie zastanawia nad ubezpieczeniem w PZU (z wypłaty by miał odciagane 44,50zł miesięcznie) bo to ubezpiecza pracodawca.
Ja jestem ubezpieczona w pracy właśnie w PZU.Ubezpieczenie jest grupowe, więc trochę taniej niż indywidualnie (składka ok.45zł).
Nie szkoda mi tej kwoty, bo nie ma szans bym je odłożyła na konto jak urodzę dostanę 1000zł (to nie majątek) jak umrę mój Tż dostanie ok.30-40tys. nie pamiętam dokładnie(w przypadku śmierci rodziców lub teściów-tfu- tj.ok.1000-1500zł)itp.
Wiadomo, że warunki są dopierane indywidualnie.

Co do PZU.Tez ich nienawidzę, ale zależało mi, a u nas nie ma wyboru w poprzedniej pracy byłam w Allianzie.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Ja też niewyspana jestem, w zasadzie od poniedziałku tak mam, mimo że kładę się wcześnie, wstaję padnięta
.
My z Tżtem mamy to samo nie możemy się rano dobudzić.

Cytat:
Proszę bardzo
śliczna.

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Dorinko masz na PW linka - na forum wolę nie umieszczać bo na fotkach nie tylko ja jestem
ja też bym chciała

Cytat:

Bardzo dużo osób fajnie, że wyjazd się udał

Dokładnie tam jest dużo taniej!Nie mogę nie dopisać win.Tż jakiś czas temu tam był.Przywiózł mi parę fajnych butelek za grosze.
Stary 2010-05-27, 19:29   #3858
Poemi
Zakorzenienie

Odnośnie tego PZU to trochę wiem na ten temat bo mama w poprzedniej pracy zajmowała się sprawami pracowników. Warunki jakie są to każdy widzi, ale PZU ma jeden zasadniczy plus. Zawsze wypłaca odszkodowania. Z innymi firmami różnie bywało...

TŻ wrócił . Zrobił mi niespodziankę i przyjechał wcześniej . Na początek dał mi różę . Pierwszą tak różową różę w moim życiu . A potem obsypał mnie prezentami . I dał mi waniliową colę . Jedyna rzecz o jaką go prosiłam . Pojechaliśmy do babci, spotkaliśmy się z moim przyjacielem bo w końcu wydrukował sobie pracę licencjacką, a potem skoczyliśmy do galerii bo mama chce mi kupić na dzień dziecka podkład i chciałam sprawdzić czy czasem u nas nie ma jakiejś promocji (bo planuję go zamówić przez net). TŻ miał taką potrzebę wydawania na mnie kasy, że aż mi głupio... No, ale ogólnie dzień idealny . Fajna pogoda, TŻ w dużych ilościach i schudnięta ja . A jutro Kraków
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:18   #3859
miskowa
Zakorzenienie

cześć

wreszcie piątek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 07:24   #3860
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

oj tak piątek. a dzis mnie czeka wieczór w kuchni bo musze upiec dwa ciasta, gdyż jutro wyprawiam imieniki dla rodzinki tzn dla TZ, babci z dziadkiem, rodziców, brata i tesciowej

Stary 2010-05-28, 07:43   #3861
ButterBear
Zakorzenienie

Hej

Piątek, piąteczek, piątunio ohhhh...jak cudownie... jeszcze tylko 8 godzin w pracy i do domu!!!! Zakupy, manicure, pedicure, jutro rano fryzjer i fru na wesele

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:46   #3862
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterbear Pokaż wiadomość
hej :d

piątek, piąteczek, piątunio :d:d:d ohhhh...jak cudownie... Jeszcze tylko 8 godzin w pracy i do domu!!!! Zakupy, manicure, pedicure, jutro rano fryzjer i fru na wesele :d
:d

Stary 2010-05-28, 07:55   #3863
jodie
Zakorzenienie

cześć!
Cytat:
jodie dzięki za linka, sympatyczna babeczka z Ciebie no i widzę, że impreza była super
dzięki

Cytat:
cześć

wreszcie piątek
Cytat:
cześć

oj tak piątek. a dzis mnie czeka wieczór w kuchni bo musze upiec dwa ciasta, gdyż jutro wyprawiam imieniki dla rodzinki tzn dla TZ, babci z dziadkiem, rodziców, brata i tesciowej
Cytat:
Hej

Piątek, piąteczek, piątunio ohhhh...jak cudownie... jeszcze tylko 8 godzin w pracy i do domu!!!! Zakupy, manicure, pedicure, jutro rano fryzjer i fru na wesele
ile radości w piątek miłego dnia!
Stary 2010-05-28, 08:00   #3864
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ja mam w czerwcu wesele, nie mam kompletnie pomysłu na siebie tym razem. Najchętniej kupiłabym sobie coś nowego, ale nie mam za bardzo kasy ani czasu, żeby pojechać gdzieś na zakupy. Nie wiem, co z włosami zrobić. Jakoś nie mam weny tym razem
Stary 2010-05-28, 08:02   #3865
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

miskowa to ja mam tak samo. mnie czekają dwa wesela. jedno 3 lipca (ale nie wiem czy chce tam iść, bo oni do nas nie przyszli, tylko ich rodzice i rodzenstwo) i 31 lipca (tam na bank idziemy i akurat po północy bedzie nasza pierwsza rocznica slubu ) i tez nie mam pomysłu na siebie, nawet do fryzjera sie jeszcze nie zapisałam, jakos mi sie nie chce.

Stary 2010-05-28, 08:05   #3866
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć, ja też z radością powitałam piątek

Weekend spędzimy we dwoje z mężem, zrobimy grilla , sałatki, pieczywo czosnkowe, pełen wypas. Tak jak sobie wymarzyłam

A po weekendzie poniedziałek i Dzień Dziecka- na szczeście już wszystko mamy zaplanowane z Tomkiem

Teraz spojrzałam, ze to we wtorek, nie w poniedziałek

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-05-28 o 08:07
Stary 2010-05-28, 08:08   #3867
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a no fakt we wtorek już czerwiec a co za tym idzie.... ta sobota jest chyba ostatnią sobotą pracującą mojego męża (chyba ze się sezon przedłuży )

Dori a co macie ustalone z synkiem na dzien dziecka??

Stary 2010-05-28, 08:10   #3868
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Widzę, że ogólne poruszenie na forum z powodu piątku Nie ma to jak wolne w czwartek, w piątek na chwilę do pracy i znowu wolne Umówiłam się dzisiaj z koleżanką na kawę, po pracy.

Wczoraj byłam u lekarza. Wszystko potwierdzone Przyplątała mi się jakaś infekcja, po raz kolejny Stosuję na razie tylko Lactovaginal. Okazało się, że to moje delikatne pobolewanie brzucha jak na okres jednak normalne nie jest, dostałam luteinę. Mam się pojawić za 3 tygodnie, wtedy pooglądamy dokładnie co i jak.
Mam się absolutnie nie przemęczać, a wczoraj po lekarzu łaziliśmy po czterech centrach handlowych Już tak więcej nie zrobię, bo ledwo stałam na nogach.
Oddałam moje buty, jednak. W sklepie mieli drugą parę w moim rozmiarze, ale był ten sam problem z różnymi odcieniami. Byłam w innej Bacie, ale nie było rozmiaru. Już miałam jechać do ostatniej w regionie, ale wstąpiłam do jednego sklepu i znalazłam piękne buty z But S, świetnie dobrane kolorystycznie do sukienki, na nieco niższym obcasie, niż tamte, przez co będę się pewniej czuła No i ze skóry lekko lakierowanej, nie z zamszu, więc dłużej mi posłużą

Kupiłam sobie jeszcze stanik w Trumph i majtki bezszwowe, też tam - fajna sprawa, zupełnie ich nie widać pod sukienką. Jeśli mi piersi urosną, to będę mieć problem z sukienką, bo ona już jest max obcisła na biuście, a przypominam, że mam jeszcze wesele 3.07.
W ogóle cycki mnie bolą dość mocno, szczególnie, jak ściągnę stanik.

Butter, kupiłam sobie te rajstopy w Gatcie. Już je kiedyś miałam - one są bardzo cieniutkie, bo to niby jakaś letnia kolekcja (nowe buty też są peep toe ale widać mi dosłownie jeden palec)
Dorinko, zainteresowałaś mnie tym specyfikiem Sally Hansen Poczytam trochę o nim. Ja mam w domu fajny samoopalacz, z Rossmanna, może popróbuję i zobaczę, czy efekt będzie mnie zadowalał
Jeszcze została mi do kupienia biżuteria i torebka Poradźcie mi, dziewczyny! Czy lepsza będzie torebka jaśniejsza, beżowa, czy może pójść w kolor czekoladowy? Sukienka jest cappucino z domieszką szarości, buty, jak w załączniku - marna jakość, bo musiałam zrobić print screena W rzeczywistości są troszkę ciemniejsze. Mam marynarkę ciemno brązową, nie wiem, czy kupować beżową.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:13   #3869
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

asiuk gratulacje, ze ciąza potwierdzona, teraz można powiedziec o tym rodzicom a buciki sliczne

Stary 2010-05-28, 08:13   #3870
asiuk
Zakorzenienie

Edit: Teraz tak patrzę na to zdjęcie i na serio na żywo są ciemniejsze - tu wychodzą beżowe, w rzeczywistości to taka kawa z mlekiem.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości