Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 13:21   #3841
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Ja mialam ostatnio duzo stresow i to chyba przez to,przedwczoraj spalam 3 godz. ,a pozniej funkcjonowalam "normalnie" no i wieczorem organizm mi odpowiedzial skurczami. Dzis leze caly dzien ,juz bol troche mniejszy ,oby ustal bo to troche za wczesnie. A co najzabawniejsze w nocy jak udalo mi sie zasnac ,snilo mi sie ,ze rodze Moj M. mnie tylko wkurzyl.. poszlam o 5 nad ranem lyknac nospe i zrobic sobie herbaty ,a on do mnie krzyczy z sypialni zebym tak nie halasowala Halasem mial byc szum gotujacej sie wody w czajniku elektrycznym Ja to dopiero mu moge zaczac halasowac ,ale to tak za minimum 3 tyg.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 13:29   #3842
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

no ja właśnie teraz myśle sobie, że jeżeli nospa pomaga to znaczy, że jest ok i poprostu się tam wszystko rozciąga i przygotowuje, gorzej jakby nie pomagała wtedy bym do lekarza pędziła

idealnecialo faktycznie to musi być bolesne jak tak cały czas mały daje. ale już naprawde niedługo

aaaaaaaaaaaaaaa oponki aaaaaaaa
nie wiem jak się robi oponki ale moja babcia robi świnki ( ja to tak nazywam )
to takie jak pączki ale chyba z twarogu i ona nie formuje tylko z łyżki wrzuca na olej
to chyba to samo co oponki ?
zabije
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 13:38   #3843
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
papeteria z tymi oponkami to ja myślę,że powinnaś podać adres mamy,a już ja się nimi zaopiekuję Mniam mniam
Hehe aż mała zaczęła kręcić główką w dole brzucha na samą myśl o nich Pewnie gdyby poczuła zapach to by od razu wyszła
mój też się niezle wierci ,a do mamy mam 5 minut autem ale lenistwo silniejsze....
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam...wszystko ok
do dobrze
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Halasem mial byc szum gotujacej sie wody w czajniku elektrycznym Ja to dopiero mu moge zaczac halasowac ,ale to tak za minimum 3 tyg.
Hehe mój za to na odwrót jego to nic nie obudzi także gardło zedre ale on bedzie ostro spał

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaa oponki aaaaaaaa
nie wiem jak się robi oponki ale moja babcia robi świnki ( ja to tak nazywam )
to takie jak pączki ale chyba z twarogu i ona nie formuje tylko z łyżki wrzuca na olej
to chyba to samo co oponki ?
zabije
te świnki to chyba tzw pączki serowe TAKIE
jutro na bank zrobie bo dziś nie mam twarogu

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 13:49   #3844
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no i kliknęłam i zobaczyłam i teraz też takie CHCĘ!!!

dawać mi tu przepis natychmiast
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 14:03   #3845
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
no i kliknęłam i zobaczyłam i teraz też takie CHCĘ!!!

dawać mi tu przepis natychmiast
nie robiłam jeszcze takich ,ale w sieci powinnas znalezc przepis

a to mój balon z przed chwili...jestem przed obiadem dziś mamy 34tc4dni + 16 a może już więcej
na ostatnim zdjęciu 32tc 2dni czyli z przed dwóch tygdoni chyba urósł co

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-06-03 o 14:27
Stary 2010-06-03, 14:19   #3846
olakola
Zadomowienie

papeteria - śliczny brzusio, BARDZO ładny
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 14:26   #3847
papeteria
Zakorzenienie

ola dorzuciłam fote z przed dwóch tygodni i wcześniej bylo bardziej jajko a teraz w boki mi jakoś poszedł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 15:34   #3848
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:

tak tak dokładnie tak wyglądają !!! ja ich nigdy nie robiłam moja babcia często ale ja zawsze krzyczałam jak robiła bo bez problemu mogłam zjeść z 10 albo i więcej a mój tż to i 20 a wiadomo jakie to tłuste wiec zazwyczaj 1 dzień i nie było hehe
o matko chyba ją jutro poprosze żeby wyprodukowała

papeteria tyś widziała brzuch na boki :P śliczy jest mam nadzieje, że mój jak jeszcze urośnie to będzie podobny do twojego

a ja jem właśnie domowa pizze bo nic innego nie chciało mi się robić a na mięso juz patrzec niemoge. jakoś nie mam ochoty a tż by codziennie jadł ;/
Stary 2010-06-03, 15:47   #3849
Alguien
Zadomowienie

Hej
Weszlam i az sie zdziwilam, ze tylko tyle napisalyscie I przypomnialo mi sie wtedy, ze jest dlugi weekend w PL

papeteria ale brzuuuuusio i wlasnie nie masz nic po bikach, ja nie widze

zabka mam nadzieje, ze to tylko chwilowe jakies bole, ale uwazaj na siebie!!

Za 3 godz mam wizyte i usg
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 16:11   #3850
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
ola dorzuciłam fote z przed dwóch tygodni i wcześniej bylo bardziej jajko a teraz w boki mi jakoś poszedł
śliczny, śliczny ten tówj brzucholj, idealne jajeczko
Alguien za wizytę, koniecznie daj znać po bo jestem ciekawa co gin powie, czy już się tam zaczyna dziać czy jeszcze nie bo przecież to już niedługo.

Hej mamuśki tak ładnie było do południa a teraz zaczął padac deszcz, a tu jeszcze teściowe na grilla przychodzą, łaściwie wszystko przygotowane tylko ta pogoda.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 16:52   #3851
wiolek1
Zadomowienie

Alguien ja też jestem strasznie ciekawa co ci tam powiedzą

Misiulka oby jednak gril się udał u mnie tez dzień taki zmulony na zmiane słonko i deszcz ;/

Skończyłam robić ściągi na 1 przedmiot i teraz ide leżeć bo tak mnie bolą plecy, że szok a jeszcze mały mnie kopał po żebrach przez ostatnią godzine więc tez nie za przyjemnie
Stary 2010-06-03, 16:54   #3852
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a to mój balon z przed chwili...jestem przed obiadem dziś mamy 34tc4dni + 16 a może już więcej
Jaaaaaki faaaajnyyy Piękny masz ten balonik

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 17:30   #3853
aniaa22
Zakorzenienie

papeteria jaki ty masz wielki ten brzusio sliczny! ja tez chce taki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 17:38   #3854
Zuziunia
BAN stały

szyjka ma 23mm czyli prawie tyle co miałam jak do szpiala trafiłam... bo 22
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:03   #3855
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ogolnie ciagle cos jem, caly dzien sie obzeralam.. Na noc tez sobie nigdy nie podaruje i sie najem. A przed snem suszylam wlosy, a maly nie lubi suszarki, zawsze wtedy sie budzi, chyba halasu sie boi.. Moze ta suszarka?
A to nie jest tak, że hałas suszarki właśnie dzieci uspokaja?

Cytat:
Kurczę, jaki on kształtny. Rewelacyjnie odznacza się pod piersiami-dosłownie piłeczka

Dzisiaj w nocy znowu bolał mnie brzuch- tak, jakby mi się z boku jakiś narząd odklejał/odrywał. Taki mocny skurcz. Już mi się kilka razy zdarzało, ale dzisiaj dużo dłużej.

A mała figluje od wczoraj prawie non stop. Jestem ciekawa ile waży...
Ł. dzisiaj zrobił wielkie porządki, trochę mu pomagałam, ale cieszę się, że się podjął. Tylko sterta do prasowania się powiększyła :P.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-03, 18:14   #3856
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile płaciłyście za Bepanthem?

ja dostalam za darmo z szpitala w paczce te co dają po porodzie,sudocrem tez tam byl

dziewczyny szok, moj dzis spal do 14 a potem o 18.30 znow usnal...chyba dal nam przyzwolenie na swietowanie juz dzis jutrzejszej 2 rocznicy slubu i urodzin mezusia

Pozatym to jestem padnieta bo poszlam na msze,trwala godzine wiec ok,fajnie chlodno w kosciele a potem niecale 2 godz procesja!! Myslalam ze sie posikam i uschne z pragnienia
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:14   #3857
Basia84
Rozeznanie

a co tu taka cisza?

papeteria sliczny brzuszek chyba wszystkie kg trafily wlasnie tam

ja mam wizyte za 2 godziny. to bedzie ostatnie widzenie z malym po drugiej stronie brzuszka bo to ostatnie usg wiec trzymajcie kciuki
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 18:23   #3858
wiolek1
Zadomowienie

Basia no to

halo nic nie piszecie i się nudze
Stary 2010-06-03, 19:20   #3859
pszczolka87
Zadomowienie

dziewczęta ja po USG 3d i w końcu wiem jaką płeć ma moje dziecko.. a otóż jest to mój upragniony CHŁOPIEC !!! Jaja ma jak berety także nie szło się pomylić;)
Poza tym jestem zła że wydałam kupę kasy na usg 3d bo... moje kochane dziecko przez cały okres badania trzymało jedną rąsię na czole a drugą w buzi i zasłaniało się tak że nic nie szło zobaczyć... Lekarz kazał polecieć mojemu mężowi po coś słodkiego dla mnie żeby synus raczył się ruszyć... no i po słodkim owszem ruszył się, ale tak że jeszcze swoją stopę na twarz dowalił i juz w ogóle nic nie było widać hehe... ale jajca pokazał w końcu to najważniejsze.. Poza tym wszystko ok, ilość wód płodowych w normie a syn zdrów jak ryba Tylko że jest dość duży- prawie 2 kg.. i powiedział lekarz że mam jeszcze wpaść na jedno usg 2 tyg przed terminem porodu aby sprawdzić jak duża jest dzidzia bo warto aby na porodówce wiedzieli wcześniej jeśli miałoby być dziecko bardzo duże... a powiedział że u mnie szykuje się 4kg na 100% pytanie tylko ile jeszcze po przecinku będzie.. także syn gigant No i termin z tego usg niby się przesunął na 30 lipca, w sumie fajnie by było, jak dla mnie im szybciej tym lepiej
aaaa... no i kto się zajmuje zmianą tej listy na początku? Bo ja bym poprosiła mojego synusia już grubymi literami no i na imię mu będzie Marcin
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:25   #3860
aniaa22
Zakorzenienie

pszczolka ciesze sie ze wszystko w porzadku no i GRATULACJE

a lista zajmuje sie anoxa ktora niestety sie nie odzywa. miala wychodzic ze szpitala i od tamtej pory cisza
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:41   #3861
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewczęta ja po USG 3d i w końcu wiem jaką płeć ma moje dziecko.. a otóż jest to mój upragniony CHŁOPIEC !!! Jaja ma jak berety także nie szło się pomylić;)
Poza tym jestem zła że wydałam kupę kasy na usg 3d bo... moje kochane dziecko przez cały okres badania trzymało jedną rąsię na czole a drugą w buzi i zasłaniało się tak że nic nie szło zobaczyć... Lekarz kazał polecieć mojemu mężowi po coś słodkiego dla mnie żeby synus raczył się ruszyć... no i po słodkim owszem ruszył się, ale tak że jeszcze swoją stopę na twarz dowalił i juz w ogóle nic nie było widać hehe... ale jajca pokazał w końcu to najważniejsze.. Poza tym wszystko ok, ilość wód płodowych w normie a syn zdrów jak ryba Tylko że jest dość duży- prawie 2 kg.. i powiedział lekarz że mam jeszcze wpaść na jedno usg 2 tyg przed terminem porodu aby sprawdzić jak duża jest dzidzia bo warto aby na porodówce wiedzieli wcześniej jeśli miałoby być dziecko bardzo duże... a powiedział że u mnie szykuje się 4kg na 100% pytanie tylko ile jeszcze po przecinku będzie.. także syn gigant No i termin z tego usg niby się przesunął na 30 lipca, w sumie fajnie by było, jak dla mnie im szybciej tym lepiej
aaaa... no i kto się zajmuje zmianą tej listy na początku? Bo ja bym poprosiła mojego synusia już grubymi literami no i na imię mu będzie Marcin
gratuluje kchana widze ze twoj syncio tak samo uparty jak moja cora hehe no no 2 kg juz? no to ladnie, moja miala 1442 a termin z usg wychodzi mi dzien po tobie szkoda ze nie spotkamy sie na jednej porodowce bylo by razniej
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 19:52   #3862
martysek
Zadomowienie

Papeteria, moim zdaniem masz najładniejszy brzuszek z wszystkich nas
Uważam, że ciąża bardzo Ci służy i naprawdę ślicznie wyglądasz.

Pszczółka, gratuluję!
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:03   #3863
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
No to gratulacje kochana! Chłop jak dąb. Ale wiesz jak to jest z tą waga, nigdy nie wiadomo jaka będzie prawdziwa.

papeteria ja nie wiem gdzie Ty chowasz te kilogramy. Brzuszek taki sliczny!
Stary 2010-06-03, 20:17   #3864
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny ja dziś byłam cały dzien na spacerkach, lodach i gofrach, bo tak ładnie było

Pszczółka, wcale nie taki gigant, moje dziecko ważyło na czwartkowym usg 2200 to by równiutki 31 tc (tp mamy ten sam)Tak czy inaczej gratuluję chłopczyka, ja dalej w niewiedzy

papeteria Ty to masz piekny ten brzuszek- jak z obrazka

aha i chciałam się Wam pochwalić, że po 4 dniach stosowania kremu palmers moje rozstępy bledną Zobaczymy co będzie dalej, ale jestem dobrej mysli

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:18
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:29   #3865
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Pszczółka GRATULUJĘ małego, upragnionego Marcinka!!!!!!

Papeteria bardzo ładny masz ten brzuszek, taki okrąglutki i równiutki, wygląda jak doczepiony

Anuszka ja chyba też muszę się zacząć ratować czymś co rozjaśnia rozstępy bo jeśli chodzi o zapobieganie to już nic więcej zrobić nie mogę- smaruję już od połowy ciąży kremem na rozstępy a i tak wyłażą teraz na potęgę.W pierwszej ciąży smarowałam oliwką i ani jednego nie miałam , za to teraz wychodzą z nawiązką, załamana jestem, pod brzuchem i na biodrach mam czerwone pręgi

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:33
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:35   #3866
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

pszczółka - gratulacje, nie taki duzy, moja Nastusia w 29tc wazyła prawie 2kg wiec spoko beda duze dzieci

My wlasnie wrocilismy z Kołobrzegu, fajnie bylo...po spacerowalismy, zjadlam sobie lody Jutro na badania a to foteczka z wycieczki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:36   #3867
anoxa
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

jestem jestem ze szpitala mnie wypuscili ale siostra nie chciala mnie zawiezc do domu bo powiedziala ze to za szybko zebym sama siedziala no ale dzisiaj ja ublagalam i mnie przywiozla ogolnie jest ok choc czasem cos mnie kluje w brzuchu no ale podobno to jest nie grozne mam nadzieje ze uda mi sie wcisnac do lekarza na srode bo przepadla mi teraz wizyta i musze sie umowic na przyszly tydzien ale w zwiazku z powodzia oni tez odwolali wizyty do poniedzialku wiec dopiero w pn sie zadzwonie dowiedziec

a poza tym jestem w kiepskim nastroju

pszczolka oczywiscie gratuluje synka
zmienie dane na liscie ale tak na przyszlosc prosila bym o info na pw

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:45
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:39   #3868
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Anuszka ja chyba też muszę się zacząć ratować czymś co rozjaśnia rozstępy bo jeśli chodzi o zapobieganie to już nic więcej zrobić nie mogę- smaruję już od połowy ciąży kremem na rozstępy a i tak wyłażą teraz na potęgę.W pierwszej ciąży smarowałam oliwką i ani jednego nie miałam , za to teraz wychodzą z nawiązką, załamana jestem, pod brzuchem i na biodrach mam czerwone pręgi
A ja smarowałam od początku ciąży oliwką z rossmana i dupa. Ale to jak widzę, zależy od skóry i tendencji, bo papeteria też nią smaruje, a nie ma (jak widać na załączonym obrazku ), dzidzia niczym nie smaruje i też nie ma To moja pierwsza ciąża a brzuch po obu stronach pępka i niżej mam cały pociachany...
Stary 2010-06-03, 20:39   #3869
itakasia
Zakorzenienie

witam
papeteria
twoj brzusio jest fantastyczny, taki gladki i rowny
pszczolka
gratuluje i fajnie ze wszystko ok

czekam na relacje Alguien i Basi

my dzis od rana w biegu. najpierw do kosciola, pozniej obiad i kawa u rodzicow w ogrodzie bo piekna pogoda, pozniej wrocilismy do domku, chwila odpoczynku i na spacer z dziecmi. zjadlam kolacje, wykapalam sie i relaks na wizazu
Stary 2010-06-03, 20:41   #3870
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anoxa to super, nie ma to jak w domku A siostra fajna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości