|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
cześc dziewczyny.
watek zamiera, ale zapytam, może ktos ma podobnie.... od pewnego czasu moj Piotruś zrobil sie nieznośny, wpada w histerie jesli nie chce mu dac tego co on chce, albo zabiore mu cos czym nie moze sie bawic, np.kaberl, pilot, itp. wtedy zaczyna plakac ale tak jakby go ze skory obdzierali. przeczekanie u nas nic nie daje bo on jest w stanie przeczekac moje przeczekanie i plakac nawet pol godziny (tak bylo podczas podrozy kiedy chcial zeby go wyjac z fotelika) ja juz mam mga dola, bo nie radze sobie z nim i nie wiem co zrobic zeby jakos zlagodzic go, wiem ze ustepowanie tylko pogorszy sprawę... sęk w tym, że mam sąsiadkę, ktora przychodzi i sugeruj mi ze zaniedbuje dziecko, bo maly czesto placze... mieszkamy w bloku gdzie sa naprade bardzo cienkie sciany i pomijajac wszystko rozumiem ze to jest denerwujące ze gdzies za sciana ciagle placze dziecko (nie marudzi, buczy, tylko placze jakby go ktos conajmniej bił ![]() i juz dostaje gesuej skorki na mysl ze bede musiala go w koncu kiedys odstawic od piersi, bo to oznacza ryk przez conajmniej 3 dni... pozdrawiam
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Dziewczyny(basia, farminka), ale przecież same przyznałyście, że tak ciężko pracujecie, że brak Wam czasu na wizaż, same dobrowolnie zniknęłyście z wątku, więc po co ta zadyma i pretensje, że mamy klub? I nie widzę, żebyście wyraziły chęć, aby do niego należeć tylko od razu z grubej rury
![]() odnośnie uczestnictwa w wątku- nie chodzi przecież o ilość postów, ale wystarczy się odezwać raz na jakiś czas, parę słów chociaż. Jest wiele mam wśród nas, które pracują na rózne zmiany, a mimo to znajdują czas, żeby sklecić parę zdań. I my też mamy uczące się chodzić dzieci. Przykro mi, że tak się porobiło. |
|
|
|
#3843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie mam taka nadzieję, że po prostu kiedys mu to przejdzie... dzieki Żabka
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
żabko, Basiu dziękuję za zrozumienie
![]() belunia my mamy to samo niestety i to od dłuższego czasu. Na szczęście chociaż sąsiedzi się nie wtrącają. Nie jestem pewna czy to po prostu przechodzi. Fajnie by było,bo ja już mam przed oczami obraz Lenki rzucającej się z wsiekłością na podłogę w sklepie,bo rodzice nie chcą kupić zabawki
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, dla Ciebie to tylko forum, a dla nas - coś bardzo ważnego. Ja np. na pewno długo będę wspominać czas ciąży i to, że miałam się z kim podzielić swoimi radościami i smutkami. A szkoda, że tak wszystko się potoczyło. Uważam, że padło zbyt wiele niepotrzebnych słów. I niepotrzebnie się wpieniłyście o ten klub. Wystarczyło napisać, nie trzeba było "się prosić" jak to ujęłaś. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomyśl nad tym.A co do napisania to ja nawet nie mam pojęcia do kogo pisać,a któraś z dziewczyn wspominała,że pisała i bez odzewu, więc widać,że ewidentnie klub już zamknięty. |
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
farminko na pewno byłoby mi przykro. Dlatego napisałam, że padło wiele niepotrzebnych słów. Klub nie jest zamknięty. Jednak panuje w nim zasada, że trzeba regularnie się udzielać, albo chociaż poinformowac dlaczego w danym czasie udzielać się nie będzie
Osoby, które dłuższy czas się nie udzielają, są usuwane z klubu, ale w każdej chwili, jesli wyrażą taką chęć, mogą do niego wrócić. Klub polega na tym, że prowadzimy w nim dyskusje, a nie monologi.
|
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe ale dawno nie widziałam na tym wątku tylu osób w pasku na dole co teraz
Kiedy nie wchodziłam to byłam tylko ja,a tu proszę jakie "tłumy" teraz
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamusie!!!
ferminko to ja pisałam ze prosiłam o przyjęcie do klubu i bez odzewu. powiem że troche było mi przykro, ale cóż ja sie tak nie udzielałam. Umnie czasu brak bo cały dzień sama z dzieckiem mam problemy z synem bo ma ADHD i wiadomo że jemu też musze czas poświęcać. Zimą tym bardziej bo niedość że dom na głowie dzieci to jeszcze wiele innych obowiązków jest jak się mieszka w domku , choćby odśnieżanie i palenie w piecu. pozatym komputer stoi w innym pokoju i niezawsze mam do niego dostęp. No a tak pozatym to dzisiaj byłam z Wiki na oddziale bo w nocy dostała gorączki 39,6i okazało się że angina. Więc niewesoło Buziaki dla wszystkich maluszków
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Wiki życzę. Ja też w ciągu dnia nie mam szans włączyć komputera,bo muszę podążać pół metra za Lenką,bo nigdy nie wiadomo kiedy straci równowagę i o nieszczęście nie trudno. Jedna majóweczka miała taką sytuację- efekt pęknięta czaszka,krwiak, szpital. Wolę jednak pilnować dziecka niż siedzieć przy kompie. A jak Ty masz jeszcze synka z ADHD to mogę sobie tylko wyobrażać jak to wygląda...
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
farminko, ja bardzo lubiłam czytac Twoje posty, ale sama powinnaś przyznac, że długo Cie nie było
madziorek - ja też mam syna z ADHD (drugiego, poza maluszkiem), niedawno pisał sprawdzian 6klasisty i się uczyliśmy razem, poza tym pracuję po 4h dziennie a opiekunkę mam 2 dni w tygodniu po 4h, więc większośc pracy wykonuję jak Kubuś zaśnie; do tego mam cały dom na swojej głowie, gotowanie, prasowanie, sprzątanie, bo mój TŻ pracuje i buduje nasz dom; moje dziecko też uczy się chodzic (jak wszystkich tutaj) i też wymaga stałej uwagi, spacerów i zabaw; nikomu nie jest łatwo a w sprawie przyłączenia się do klubu pisac trzeba do Vette, ona rules
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Madziorek, mam nadzieję, że Wiki szybko wyzdrowieje.
Farminko, nie chcę wdawać się w spór, ale napisałaś "wolę pilnować dziecka niż siedzieć przy kompie". Zrobiło mi się trochę przykro, bo to, że mam czas pisać na forum czy w klubie, nie znaczy, że nie zajmuję się moją córeczką... |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
farminko szkoda, że masz w sobie tyle jadu i ironii.
madziorek zdrówka dla Wiki Ja Ci odpisałam przed świętami, dostałaś pw?
|
|
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale faktem jest tez to ze moj syn ma niezly charakterek, i pokazywal go juz od urodzenia, boje sie co to bedzie jak bedzimy przechodzic przez bunt dwulatka
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie farminko, piszesz tak jakby tu zadna z nas nie miala dziecka, nie pracowala, lezala do gory tylkiem i siedziala na forum. kazda z nas ma rozna sytuacje w domu. ja np siedze sama z mala od 6 do 21 i mam na glowie wszystko a mimo to mam czas i chec zajrzec na forum bo jestem z nim bardzo zwiazana. a ty zaprzeczasz sama sobie. i zgadzam sie z martyskiem, napisalas to w takim kontekscie jakbysmy sie swoimi dziecmi nie zajmowaly. a moze poprostu to ze mamy czas cos tu naskrobac jest wynikiem tego ze potrafimy sie zorganizowac ze wszystkim.
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
ciezko z tym walczyc bo tak zle i tak niedobrze, co by sie nie zrobilo. tez niestety borykam sie z tym problemem mimo ze nie uczylam Blanki ze cos wymusza sie placzem, lub nie moge zostawic jej na chwile. mam nadzieje ze ten okres szybko minie. z sasiadami bvardzo wspolczuje, moze postaraj sie jakos tej kobiecie wytlumaczyc.madziorek zdrowka dla Wikusi
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
madziorek zdrówka dla Wiki.
A poza tym to, ech, nie wypowiadam się ![]() ale w sumie atmosfera się pomału oczyszcza no i wątek odżył
|
|
|
|
#3859 |
|
Raczkowanie
|
Anuszka dostałam wiadomość od ciebie dziękuję
![]() Pisałam też do Vette ,ale już nie odpisała. Olakola ja tylko pisałam dlaczego czasu nie miałam na forum i nie chodziło mi o to ,że tylko mi ciężko, no i przepraszam jeśli ktoś to tak odebrał. Dziękuję za życzenie zdrówka dla Wiki
http://www.suwaczki.com/tickers/860ianli82cylfil.png http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563 Edytowane przez madziorek026 Czas edycji: 2011-04-30 o 21:39 |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Bo vette tez nie zawsze ma czas, jak każda z nas
|
|
|
|
#3861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.PS. Odezwałam się, ponieważ uważam że niepotrzebnie i bardzo nietaktowni zachowałaś się wobec Agamarcio. Potraktowałaś ją tak, jakbyś była od niej lepsza, bo w ciąży byłaś na wątku dłużej. A to na prawdę nie ma żadnego znaczenia! Forum/klub to społeczność! A nie przypadkowość. Aby być w tym miejscu kimś, trzeba być bieżącym i lojalnym uczestnikiem, a nie wpadać i wypadać. Agamarcio odkąd do nas dołączyła, jest na stałe. O Tobie tego powiedzieć niestety nie mogę . Cytat:
dla mnie to jak przyjaźń...wiele z Was kobietki traktuję jak przyjaciółki, bo jesteście ze mną w każdej sytuacji. Radościach i smutkach. Dziś, jutro, za tydzień. I wiem, że będziecie. I z Wami chcę się tym dzielić...Niestety nie o każdej "poczekalniowej" użytkowniczce mogę to powiedzieć i chyba nawet nie chcę. ![]() Buziaki dla Oskara i Lenki.
|
|
#3862 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zauważcie,że ja na początku napisałam tylko,że chcę żebyście tu wróciły i się odzywały,a zostałam zaatakowana. Owszem wszystko niby w ładnych słówkach,ale jaki jest sens wiadomo. Ja poprostu nie jestem sztucznie miła.
|
|||
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc Mamusie i dzieciaczki ja zmykam bo moja kruszyna wkońcu zasnęła i mogę wskoczyć do wanny.
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu atak. Ehh, szkoda gadać.
Kończę ten temat. |
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Madziorek, aaaale Ci zazdroszczę wanny!
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tak znowu jestem potworem Ja poczułam się obrażona przez nią jako pierwsza. A to,że nie mam czasu nie znaczy,że jestem nielojalna. Pojęcia Ci się mylą. No i robienie z czasowej nieobecności takiego halo jakby co najmniej jakąś krzywdę komuś zrobiła. To zaczyna być naprawdę jakaś farsa,więc skończmy ten temat. |
|
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka, jakbym się dorwała do wanny, to moczyłabym się w gorącej wodzie z pianą tak długo, aż bym się cała pomarszczyła
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jak byłam u siostry to nalałam takiej gorącej, że prawie zemdlałam
|
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
Atakiem chyba było raczej pisanie,że mam w sobie jad
Nie zauważyłam żebym Cię tam w jakikolwiek sposób atakowała. Sprostowałam tylko to co dziewczyny źle zrozumiały. Nie dam z siebie zrobić kogoś kim nie jestem i basta.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Kiedy nie wchodziłam to byłam tylko ja,a tu proszę jakie "tłumy" teraz