|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
|
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jak co roku mam noworoczne postanowienie zapuścić włosy. Może tym razem się uda ![]() Siedzę z olejkiem rycynowym wtartym w skalp, chcę go potrzymać coś ponad 3 godziny, a potem dodać naftę na ok 30 minut. Postanowiłam olejku używać minimum 3 razy w tygodniu na minimum 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. A naftę raz w tygodniu. Mam też Waxa, którego używam co 3 dni od prawie 2 tygodni. Dodatkowo kupiłam szampon Revitax, mam nadzieję, że pomoże. Czytałam o nim dobre opinie, tylko trzeba uważać, żeby nie przesuszył włosów. Więc spróbuję nim sam skalp umyć. A wcześniej z 10 minut potrzymać. wewnętrznie stosuję Humawit- od paru dni. Wiem, że trzeba czasu, aby coś zdziałał. Ale jakoś sceptycznie do niego nastawiona jestem... Myślicie, że to dobry pomysł na kurację styczniową? |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę się doczekać mojej nafty
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ;*
Jakiś czas temu miałam bardzo zniszczone włosy od farb, prostownicy, suszarki, lokówki itd. Zaczęły mi wypadać garściami, przy myciu i czesaniu. Moje włosy były na moich znajomych, w całym moim domu i ogólnie wszędzie gdzie sie znalazłam :/ Postanowiłam naprawić wszystkie szkody. Na początku łykałam Vitapil w tabletkach, przez ponad miesiąc, ale nie było widać żadnego efektu, wiec przestałam go brać. Troszkę się podłamałam, ale gdy na głowie zauważyłam ogromne prześwity postanowiłam znowu coś z tym zrobić. Poczytałam troszkę forum i stosuję od dokładnie miesiąca: -Belissa (codziennie 1 tabl) -szampon Garnier Neril+ olejek rycynowy (co 3 dni) -maska Biovax (co tydzień) -Seboradin Lotion (codziennie wcieram w skórę głowy) dziś pierwszy raz zrobiłam maseczkę z żółtek i drożdży, o efektach napiszę jak wyschną mi włosy. Głównym moim celem jest szybszy porost włosów. Efekty są ogromne juz po miesiącu stosowania. Włosy mi nie wypadają w ogóle, no chyba, ze pociągnę za mocno. Są lśniące, końcówki są w dobrym stanie. Wydaje się, że mam wiecej włosów, wyglądają bardzo zdrowo, zrobiły się mięciutkie. Mam wrażenie, że ostatnio urosły 1cm w ciągu 2 tygodni. Trzymajcie kciuki za moje zapuszczania, bo nie powiem te codzienne zabiegi są męczące. Pozdrawiam wszystkie maniaczki pięknych i długich włosów ;* |
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() W takim razie Pantene bezpowrotnie znika z mojej półki ![]() Cytat:
A jaką masz odżywkę? Ja właśnie wszystkie kosmetyki mam już w miarę dobrane, tylko brakuje mi odżywki takiej nakładanej po myciu do spłukania, bo inaczej ciężko mi rozczesać włosy. Właśnie poluję na Jantar ![]() Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2011-12-28 o 16:27 |
|
|
|
|
#3849 |
|
Przyczajenie
|
szampon radical jest średni, stosowałam go kiedys długo i nie było widac efektów, na mnie jak juz pisałam sprawdza sie garnier neril dostepny w aptekach
|
|
|
|
#3850 |
|
Przyczajenie
|
Szampon z radicala jest sredni, ale niektórzy go chwala. ja stosowalam go dlugi i efektow nie było. ale jak juz pisalam garnier neril jest swietny.
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Fubizka ja też nie wyobrażam sobie włosów bez odżywki ojj nie nie ^^ mieszkam od sierpnia w Norwegii i znalazłam sklep w którym kupiłam odżywkę Harmoni med Vita podejrzewam że jest ona dostępna tylko tutaj
ale wcześniej używałam też odzywki z Ziaji taka w białej buteleczka z różowymi napisami też była świetna najlepiej szukaj odżywek takich które mają prosty skład albo ziołowe w aptekach, kiedy ja porzuciłam wszystkie te drogeryjne chemikalia to moje włosy stały się na prawdę mięciutkie i lśniące to też za sprawą tego że nie farbuje od roku włosów dostępnymi w sklepach środkami a jedynie henną która świetnie działa przeciwłupieżowo no i nadaje blask ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- HoneyBunnyy chciała bym być tak zawzięta jak Ty ^^gratuluje rezultatów i życzę kolejnych
|
#3852 |
|
Przyczajenie
|
Szampon z Radicala jest taki średni. Używałam go kilka miesięcy i efektów nie było. Wiec go więcej nie kupię i z tego co pamiętam lekko przesuszał mi włosy. Jak już mówiłam doskonały jest szampon Garnier Neril (ok 20 zł, kupisz w aptece)
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, zapomniałam napisać, że ja niestety farbuję i muszę farbować, bo mam siwe na czubku głowy. Ale nauczyłam się robić to tak, że farbuję sam odrost i stapia się z resztą włosów, więc nie jest tak, że raz na 1,5 miesiąca całe włosy dostają popalić farbą, jedynie około 2-3 cm.
|
|
|
|
#3854 |
|
Przyczajenie
|
Ja też niestety farbuję. W tej chwili odrosty to moje 'wyznaczniki wzrostu' mierzę je nawet linijką ;d
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o kosmetykach Himalaya Herbals? Patrząc na skład, to odpowiadają zasadom, o których piszecie, ciekawe jak z praktyką
![]() Są w miarę tanie, na bazie ziół, właśnie rozważam zamówienie sobie w zielarskim. |
|
|
|
#3856 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Stosuję od września br. na godzinę przed myciem, kiedy włosy nadmiernie leciały po lecie. Bałam się, że będa lecieć jeszcze bardziej ze względu na te pobudzające cebulki składniki, ale włosów nie wypadło wcale dużo! Następnego dnia reszta twardo trzymała się głowy i z użycia na użycie byłam coraz bardziej zachwycona. Przez 1,5 miesiąca używałam 2 razy w tyg. Teraz tylko raz. Czy zwiększa przyrost? Chyba tak, ale jednocześnie biorę suplementy i robię wcierki. Ale po Petrosterolu mam taki busz nowych bejbików, że szok Dzięki Już kiedyś pisałam o tej masce, więc mogę zdradzić ponownie ![]() Wymieszałam 1 łyżkę maski Bingo z drożdżami (ma mnóstwo ekstraktów, ale na długość mi nie służy), 1 łyżeczkę nafty, 1 łyżeczkę oleju rycynowego i kilkoma kroplami olejku rozmarynowego albo lawendowego. Daję na skalp i trzymam jakoś 30 min przed myciem. Spłukuje i zmywa się ekspresowo. Wzmacnia włosy i co chwila pojawiają się nowe bejbiki, co mnie najbardziej cieszy Porost też przyspiesza. Lubię robić tę maseczkę, bo widzę, że działa ![]() Cytat:
Jak tyle samo czasu dbasz to nie ma sily, żeby tak samo piękne nie były ![]() Chociaż ciągle jeszcze robię podstawowy błąd - myję szamponem ze SLES, który działa niszczycielsko na moje fale, ale dziś uczyniłam krok do przodu i kupiłam ten nowy szampon Timotei bez siarczanów. Ale się cieszę Cytat:
Mgiełką Radical pryskasz całe włosy? Jesli tak, to ona jest winowajcą wysuszenia przez alkohol w skłądzie. Co do szamponów ziołowych... Są świetne, ale fakt, rzadkie ![]() Jednak serio, nawet z małej ilości powstanie wielka piana Spróbuj tak: Zmocz włosy wodą, wylej trochę szamponu na wilgotną dłoń i rozetrzyj go między drugą wilgotną dłonią, aż się trochę zapieni (tylko trzeba uważać, żeby nie spłynął podczas tego manewru z dłoni). Zacznij masować skalp od karku. Potem weź kolejną porcję szamponu - tak samo spień w dłoniach i wmasuj w skalp w okolicach czubka głowy, a potem czynnośc powtórz z przodem głowy. I można już masować całą głowę wedle uznania ![]() Tak się najlepiej myje - aplikując szampon na wszystkie części skalpu, wtedy jest dobrze rozprowadzony i ładnie się pieni Silikonowe odżywki zimą nie sa złe, bo zabezpieczają włosy. Jednak mają to do siebie, że maskują ich prawdziwy stan. Jeśli całkowicie przerzucisz się na dobre produkty bezsilikonowe to wysoce prawdopodobne, iż początkowo efekty będą niezadowalające, bo okarze się jak naprawdę wyglądają włosy. Ale przy odpowiedniej pielęgnacji, regeneracji i dbaniu o nie całym sercem będą gładkiem lśniące i mięciutkie same z siebie! Cytat:
Moim zdaniem plan całkiem całkiem. a jaki Humawit łykasz? Edytowane przez dilula Czas edycji: 2011-12-28 o 18:41 |
||||
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Fubizka a na jaki kolorek farbujesz?
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze polecam
![]() byłam dziś u fryzjera i straciłam 3 cm włosów... a mialy być 2 wrrr... 3 tygodnie dłużej będę musiała zapuszczać ;p ;p ;p żeby osiągnąć wymarzoną długość ![]() ale jestem z siebie dumna... nie zafarbowałam włosów a tak mnie kusiło... a mam już 9 cm swoich naturalnych włosów, a między naturalnymi a farbowanymi nie ma zbyt dużej różnicy (tzn. według mnie jest ogromna, ale nikt poza mną jej nie widzi, dopóki mu nie pokaże dokładnie linii odrostu ;p ).p.s. idę wetrzeć wodę brzozową chciałabym już kupić inną wcierkę ale nie mogę - akcja denko trwap.s znalazłam dziś w moim mieście niedawno otwartą drogerię, w której jest prawie cała seria kallosa... a na dodatek litrowe kallosy kosztowały 16 zł... jeju... ale mnie kusiło, żeby coś kupić ;p |
|
|
|
#3859 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ją wcieram wieczorem przed snem. A rano myję włosy Bardzoo ją lubię! Dzięki niej mam mnóstwo bejbiherków Cytat:
Orzech włoski jest cudowny, polecam!! ![]() Cytat:
Na szczęście jest ten wątek i różne specyfiki na porost
|
|||
|
|
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy najbliższym napływie gotówki kupię! Cytat:
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie pamiętam dlatego kupiłam tylko cienie do powiek na sylwestra i spineczki do włosów
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myje BD, choć dzisiaj znowu kupiłam Joanne z zieloną herbatą i pokrzywą, by czasem je odczyścić. Szukałam tego z Timotei, ale znalazłam tylko odżywki, na które na pewno się skuszę.
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zamówiłam na dozie Hipp jutro odbiorę któraś z was go miała? powiedzcie coś o nim.
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włosy się już Waxem nie nudzą?
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wprawione w boju zapuszczania doradźcie mi. Lepiej kupić Jantara czy Seboradin? chodzi mi glownie o to zeby zaczely rosnac mi nowe wloski.
Używam oleje, maski, jednak chcę też coś wcierać na porost. A może jest coś innego co sprawuje się świetnie? Od razu mówię, że szukałam i przeglądałam wątek, ale ciężko jest znaleźć jednoznaczną opinię
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Mimi08 ja używam szamponu Joanna Rzepa i chwalę sobie ^^ przynajmniej włosy przestały mi wypadać jak szalone
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Caarroolliinnee ja bym się chyba skusiła na tego Jantara co zresztą też mam w planach używałam Radical w ampułkach ponoć lepszy od Seboradinu jednak droższy. Gdybym miała wybierać to Jantar a później ew. Seboradin czy Radical
|
#3869 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymałam i pozbyłam się centymetra. No po prostu nie dałam rady, bo te końcówki były takie "piórkowate"
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet te ziołowe.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

człowiek nie wie co z nimi zrobić i biegnie do fryzjera żeby to ujarzmił ^^ na szczęście ja za fryzjerami nie przepadam i w swoim całym życiu byłam chyba z 10 razy tak więc jakoś przeżyłam te najgorsze długości i teraz czekam na kolejne zbawienne cm ^^ dobrze że jest wizaż i można się podzielić informacjami ^^ życzę Ci więc wytrwałości 

Nawet te ziołowe.