|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
dla Twojego małego wielkoluda. Paskudna ta Twoja anemia.
|
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
No własnie Elunia....1100 g to chyba sporo
![]() ciekawa jestem ile moj szkrabik waży
|
|
|
|
#3843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Agatkowi leci jakoś czas Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale odpoczniesz, lekarze zadziałają jak należy i wszystko wróci do normy Powiem Wam, że ja zaczynam się martwić ... bo ja się też nie oszczędzam w ogóle No, ale już podjęłam decyzję i zamierzam odpocząć Cytat:
Może jakaś relacja i fotki?
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawoo ja też często nie wychodze , raz na dwa tygodnie, a tak to u tż-ta, albo u siebie jestem, ale dzisiaj jakaś plaga była. W każdym sklepie kilka cięzarnych, na ulicach też:P
|
|
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do płaczliwości, to ja wzruszam się nawet na niektórych reklamach, nie mówiąc o piosenkach - już nawet na wspomnienie jednej piosenki Arki Noego (nie pamiętam tytułu, ale narratorem jest dziecko jeszcze jako płód) stają mi łzy w oczach
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
raqula może o tą piosenkę Ci chodzi ?
http://sillvia.wrzuta.pl/audio/9QQIB...go_-_ja_jestem
|
|
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No masz, znowu się poryczałam... |
|
|
|
|
#3849 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi lekarz powiedział, że po fenoterolu właśnie może mnie trzepać i zamiast niego mam cordafen ![]() a z bakteriami trzymam kciuki , żebyś się ich pozbyła szybko pocieszę Cię, że u mnie było tydzień temu na wizycie wszystko ok a tu dzisiaj masz.... no musimy się oszczędzać Cytat:
![]() lepiej żeby posłuchała mamusi ![]() no właśnie myślalam, że jest wysoko, bo mi się ciężko oddychało a tu się okazuje, że nogi wypinała a głowka to się lekarz przestraszył bo jest mega nisko Cytat:
i kolejna bez sexu jest nas już całkiem sporo ![]() Cytat:
( po wyjściu z łazienki zaczełam pisac post, teraz kończę i znowu mi się chce nosz kurde.... )
|
||||
|
|
|
#3850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ale bardzo fajne słowa Pamiętam tą piosenkę jeszcze z przedszkola :P---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O tak, znacznie więcej ich wyłapuję niż kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no, ale poszukam jakichś tanich, żeby nie było żal![]() Cytat:
![]() _________________________ ___________ hi ![]() Za godzinkę jedziemy, a ja w proszku zaraz prostowanie włosów, makijaż, prasowanie i pakowanie prowiantu![]() Ostatnio kupiłam w lumpku 2 sukienki: dzianinową bombkę i materiałową, mąż wybrał materiałówkę... ślicznie podkreśla brzuszek jak byłam u mamy na obiadku z bratem na spółę zjedliśmy całą salaterkę śledzi marynowanych z czosnkiem w jogurcie... mniam No i wg moich chęci żywieniowych, to raczej będzie chłopak, bo już któryś dzień z rzędu jem śledzie, kiełbachę itp. Zresztą nie chciałabym się wyłamywać z płci na styczeń
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
hej
a ja pisałam o tej cytomegali żeby przestrzec... mi lekarz kazał badać co chwole poziom IgG i IgM i oba zawsze wychodziły mi dodatnie.. straszył ze poronie itd.. jeszcze sie okazało się, że zaczęłam potem krwawic i dzwoniłam do gin a on na to "jak Pani zacznie krwawić mocno i zacznie Pani czuć ból - to znaczy że już po sprawie" .. prosze Was... do dziś mnie trzęsie na samo wspomienie...![]() potem zmieniłam specjaliste - kazał się nie przejmować, że mnóstwo osób ma cytomegalię a nawet o tym nie wie... dlatego - uważam że nie ma co się aż tak pozwalać męczyć i zadręczać - i tak nie ma leczenia a wiecej strat może wywołać STRES... ja niestety męczyłam się 2 miesiące... i co 2 tygodnie badania za 100zł... więc - SORRY aj... jak kogoś nastraszyłam albo uraziłam - przeprasam. Poprostu wolałabym jeśli moge komus pomoc na podstawie swoich doświadczeń ![]() bo tak jak mówie - obecnie dziecko rozwija się wzorowo - nic sie nie działo i nie dzieje, a cytomegalia wciąż jest...
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3855 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3856 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słyszałam że przy takich problemach i zagrożeniu wcześniejszym porodem dają jakieś leki na przyśpieszenie wykształcenia niektórych narządów dzidziusa ![]() Ja idę na oczyszczanie i jakąś maskę na twarz ![]() ale pedi też by się przydał bo już nie sięgam, ostatni raz sama robiłam 2tyg temu i klęłam ile wlezie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z chętkami żywieniowymi to ja wpierniczałam steki aż miło i co? dziewucha ![]() aaaaa fakty mi przypomniały: Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamuś nauczycielek i TŻtów nauczycieli aaa nie wiem czy panikuje ale doradźcie: 3 raz dzisiaj zmieniam wkładkę i jest cała mokra tylko nie od śluzu, jak mnie lekarz uprzedzał, że moze się zdarzyć tylko przezroczysty płyn nie jestem hipochondryczką ale kurcze znowu będę musiała pewnie dzwonić do lekarza co myslicie? ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() aa i buscopan jeszcze na skurcze też ale nie dostałam na wykształcenie płucek np aa pedicure to już jest masakra, tak samo jak golenie bikini co ja dzsiaij miałam, tu skurcze a tu się trzeba ogolic przed wizytą, żeby małż się nie darł jak ostatnio
|
||
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zaczęłam czytać o tych wózkach na necie - i się załamałam
Te o ktorych myślałam mają ledwie po kilka opinii i to niekoniecznie dobrych Nie wydam kupy kasy na wózek, ale szmelcu też nie chcę
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-14 o 20:43 |
|
|
|
#3859 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz juz troche późno na informacje o tym bo może ci wyjść że przeszłas już cytomegalie ale i tak nie bedzie wiadomo czy teraz (jak juz w ciązy byłaś) czy wczesniej(przed ciążą wtedy nie ma żadnego znaczenia dla dzidzi) mi zlecila lekarka na nfz nie wiem ile kosztuje dlatego zrobiłam a ona chyba chciała sie upewnić czy mam uważać na dzieci przedszkolne i tłumy(ponoć tym się przenosi ale to nic pewnego) a bezsensowna choroba bo nic nie wiadomoCytat:
super !!Cytat:
Zosiu już nie masz wyjścia jestes w ciąży i będziesz miala niedługo dzidziusia zobaczysz pokochasz małą od razuCytat:
tule mocno i sie nie martwCytat:
![]() Cytat:
bezsensu trochę skoro wyszło to jest no i trudno. Na pewno twoja dzidzia będzie zdrowa jak rybkaCytat:
![]() czubasku zdjęcia koniecznmie wklej!! no i teraz juz odpoczywaj ile się da
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam juz tutaj ale nikt nie odpowiedział, czy ktos kupował juz pieluchy tetrowe i flanelowe w necie i moze polecic sprzedawce? Nikotynko ciężko powiedzieć... ja mam dużo śluzu ale jeśli to płyn u Ciebie to cholera wie...moze to skutek tego pessara? a cąły czas Ci tak leci? czy juz przestało? zawsze mozesz zadzwonic i upewnic sie u gina czy jest ok!! ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- a i mi lekarz nie zlecał cytomegalii robic/.... |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
padam na ryjek, posprzątałam całą sypialnie po tym remoncie cholernym a jutro jeszcze mnie czeka salon
no ale przynajmniej będzie z głowy i juz bedę mogła przywieżć rzeczy dla Lilki i kompletowac wyprawkę i w ogóle na swoim siedziećdobrej nocy kochane
|
#3862 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze już druga dziewczyna a mi jak sie szyjka skracała to czekali ![]() ale na szczęście sie zatrzymała i cały czas już teraz ma 2,5cm wczoraj lekarz też sprawdzał wiec na dole jak zwykle przez polipa jest otwarta ale górny kanał kjest zamknięty szyjka w miarę długa wiec okCytat:
he he a ja ani w pierwszej ani tu w drugiej nie miałam apetytu ani na śledzie ani na kwaśne kapusta ogórki - tylko ogórki małosolne wpierdzielałam ojjj i to codziennie słodkie lubie w tamtej mnie nie ruszało wręcz odrzucało w tej lubie sobie zjeśc coś słodkiego ale tak najczęsciej ciągnie mnie do ostrego a u mnie coraz gorzej jutro to już chyba wyląduję na cały dzień w łózku dziś doszedł katar straszny cieknie z nosa boli głowa od zatok teraz zaczynają się bóle kości jest mi zimno i płakac mi się chce nienawidzę byc chora zawsze jak mnie coś łapie to tak jestem słaba ze aż płacze bo nie mam na nic siły do tego kaszel męczy kupiłam sobie witamine C tak jak lekarz kazał i non stop herbata i mleko z miodem, chociaż gardło przestało boleć
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmmm lekarz mówił, że mogę miec upławy ale jak upławy to śluz a nie płyn i zglupiałam ;/ założyłam nową wkładkę i będę obserwować co się dzieje i jak już to znowu rano będę dzwonić
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja Mama ma jutro imieniny i robila dzisaj miodownik moj ukochany caly dzien o nim myslalam caly czas byl w mojej glowie ![]() :mnia m:caly dzien czekalam na wieczor,az bedzie mozna go sporbowac no i jeeeeeest, nadszedl ten czas!!!!!!!!!!!!! moglam sobie poodkrajac ranty, ale reszte niestety zaniesc do piwnicy,zeby mnie nie kusilo ![]() no i leze teraz z dwa razy wiekszym brzuchem, bo wtrynilam te ranty, jak gdybym od miesiaca nic w ustach nie miala to na bank dziewczynka
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
zostało mi jeszcze 25 stron do nadrobienia
więc zaczne od początku. Wstałam po 6, patrzę przez okno a tam leje pojechałam do fryzjera, wróciłam, ubrałam sie i nagle się rozpogodziło jak wsiadaliśmy do samochodu i mieliśmy jechać na sale to zaczęło okropnie padac. Jak dojechaliśmy na salę to wyszło słońce i pojawiły sie dwie ogromne tęcze poczulam ją jak już chlusnęłam całość do buzi a nie wyplułam bo wokół nas pełno ludzi. Mam świetne zdjęcia jak się krzywię przy połknięciu. Przyjęcie się udało ale musiałam o 22 położyć się na godzinkę bo brzuch bardzo bolał i jeszcze po oczepinach kolo 1 w nocy poszłam spać na dwie godzinki. ogólnie bycie żoną jest cudowne a mężuś ze względu na mój stan i to że mam rezim łóżkowy przynosi mi śniadanka, obiadki i kolacyjki do łóżka ![]() Zdjęcia wstawie w klubie. Takie profesjonalne będę mieć za miesiąc
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasku, ale milo sie to czyta!!!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasku gratuluję
i szczęścia życzę kurcze niby tak niedawno był mój ślub a tu już 2 latka minęły
|
|
|
|
#3870 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi 1 wkładka starcza na caly dzien mi tez nie, jak widac sa zwolennicy i przeciwnicy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
uwielbiam slubne relacje!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

dla Twojego małego wielkoluda. Paskudna ta Twoja anemia.

[ciach]ja dzis znowu pojde na frytki bo ponoc tuczy plod
No, ale już podjęłam decyzję i zamierzam odpocząć 

, żebyś się ich pozbyła szybko 
)

daj trochęęęęę!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego dla małża!

no ale przynajmniej będzie z głowy i juz bedę mogła przywieżć rzeczy dla Lilki i kompletowac wyprawkę i w ogóle na swoim siedzieć