|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Rok temu bylo 60 miejsc. No fajnie by bylo gdyby w tym roku tez przyjeli wiecej osob
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Racja racja. Dla nich tylko pieniadze sie licza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
To mam nadzieje ze sie dostane bez rozszerzonego wosu. Nadal pozostaje w stresie i niepewności ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Nie obrażając eksoca bo nie jestem z niego, ale dosyć często tam bywam, ale widziałem tam różne absurdy/ dziwota - niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju
![]()
![]() |
#3848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ktoś ma porównanie czy na wydziale zarządzania jest łatwiej niż na eksocu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda egzamin z języka obcego? Przede wszystkim ustny ale pisemny też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zadomowienie
|
Zależy od wydziału :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Raczkowanie
|
Zakładam, że jest mniej więcej podobnie, więc chciałabym wiedzieć jak jest na jakimkolwiek wydziale
![]() Edytowane przez Andro88 Czas edycji: 2014-05-19 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
owszem, z taką ilością punktów można
![]()
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
No niekoniecznie, bo znam osoby z innych wydziałów, które były szczerze zdziwione naszą formą egzaminu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
A u nas na wnow będzie najpierw listening, potem writing no i odpowiedź ustna. No i my mamy jeszcze portfolio. Teraz na połowę semestru z angielskiego nasza grupa miała egzamin ustny, a inne albo kolokwium albo nic, więc część zależy od lektora a część od odgórnych ustaleń
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się żeby WZ był wydziałem gier i zabaw przynajmniej mój kierunek nie wiem jak tam jest na zarządzaniu - może i tak jest bo ludzie myślą że to łatwy kierunek itp. Moje zajęcia wyglądają inaczej jak na eksocu i uczą tego co mają nas nauczyć głupi przykład dziewczyna na 1 roku firu nie miała księgowania na rozrachunkach powód "nie, bo nie" ![]() No i WZ sam w sobie ładniejszy i mniej skomplikowany dla mnie bo eksoca to isnty labirynt i magia. Znajoma robiła licencja na eksocu po czym przyszła do nas i jak mówi żałuje wyboru bo po pierwsze mamy inny tryb nauczania, rachunkowość bardziej rozszerzona i tak jak osoby z WZ ogarniają tak te z eksoca muszą nadrabiać braki. No i sama przyznaje że poziom jest znacznie wiekszy niż tam. I takie moje wtrącenie bo się nie ogarniam do końca ale dziewczyna z analityki miała rachunkowość z osobą z WZ pytanie dlaczego? No i że ogólnie przychodzą do was z naszego wydziału ci z rachunkowości i pokrewnych, prawda to? ![]() Aa no i nie bywam na eksocu codziennie ale tam nie ma jakiegoś takiego studenckiego życia jak na WZ przynajmniej jak jestem to nie widzę nic takiego taki hm wyścig szczurów? U na tojakiś deszcz balonowy, jakies konferencje, wykłady, dni studenckie itp.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-05-20 o 00:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja z tą katedrą nie mam nic wspólnego, bo wszystkie zajęcia mam z katedrą infy ![]() ![]() A życie studenckie jest, tylko takie imprezy giną w tłumie ludzi. Sam wiesz jaki to duży wydział i jeśli ktoś robi jakąś konferencję w jednym budynku to ludzie z innego czasem po prostu nawet nie wiedzą że coś takiego jest. Albo zwyczajnie się nie zmieszczą w sali ![]() ![]() Na okrągło są promocje kół naukowych, jakaś muza na korytarzach, coś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to miałam więc... ![]() do wydziału idzie się przyzwyczaić bardzo szybko, na początku byłam przerażona ![]() nawet jak przychodzą i nauczają to nic w tym złego i dziwnego ![]() jak już koleżanka wyżej powiedziała studenckie życie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
No tak u nas stricte rachunkowość jest, u was finanse i rachunkowość więc troszkę mnie to ździwiło że nie brali czegoś takiego jak rozrachunki, nawet jakieś wytłumaczenie no bo rachunkowość w nazwie jest
![]() ![]() Tak muzyka u was w sumie zawsze dudni zwłaszcza w tym budynku koło przystanku na rewolucji E, F, T? No nie wiem jaki to budynek ale ten taki co wiecie o który mi pewnie chodzi ![]() I pamiętam ten smutek bo nie poszedłem na eksoca a w sumie teraz nie żałuję no i Łódź ♥ miasto które ma w sobie tysiące zagadek, ciekawostek i jest jedyne w swoim rodzaju w każdym względzie.
#3865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2014-05-21 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Przyczajenie
|
Hej, studiuje ktoś ekonomię lub msg na eksoc ? Który kierunek lepiej wybrać? Jakieś opinie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
Studiuję MSG jako mój drugi kierunek. Jeżeli chodzi o zajęcia to są dość ciekawe o ile interesuje Cie handel międzynarodowy. Bo tak naprawde całe studia są o tym. Jedyne co mi się nie podoba to raczej średnio ambitni ludzie na roku.Została nas garstka, mnóstwo ludzi ma warunki. Podsumowując MSG jest bardzo ciekawe, jeżeli boisz sie że nie dostaniesz, to się nie bój. O ekonomii się nie wypowiadam, ale raczej średnie opinie ma ta ze specjalnością od I roku. Faktycznie wysoki poziom na eksocu trzyma FiR, Analityka gospodarcza i Informatyka i Ekonometria. Zależy czego wymagasz od życia
![]() Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2014-05-22 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź, rozumiem że te warunki nie wynikają z nie wiadomo jak trudnych przedmiotów, a bardziej z podejścia studentów do nauki? Bo trochę mnie wystraszyło że mnóstwo ludzi ma warunki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Rozeznanie
|
Niektóre z nich są dość problematyczne na każdym kierunku na Eksocu, typu matematyka, makroekonomia, może statystyka. Na MSG dochodzi do tego przedmiot MSG
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.