|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jesz..
ab_cd dzięki za opis porodu, nie był za długi ani nudny, bardzo miło się czytało. Po Twoim opisie zastanawiam się, czy ja potrafię przeć jak trzeba i nie przeć jak nie trzeba
![]() Przykro mi z powodu popękania, na pewno nic przyjemnego i szkoda tej sympatycznej położnej. Muffinko tak dostałam Twój priv, dzięki ![]() Ja dziś byłam na pierwszym KTG w szpitalu. Położne powiedziały, że bardzo ładnie zaznaczałam ruchy dziecka, w ciągu 20 minut leżenia zapisały się AŻ 2 skurcze, jeden prawie do 50 % ![]() Potem poszłam do mojego gina na usg no i niestety wieści nie są najlepsze choć złe też nie. Wód płodowych jest owszem maławo i oznacza to tyle, że mam liczyć ruchy płodu. ![]() Dla mnie to oznacza schizowanie przy każdej dłuższej przerwie w ciągu dnia i zastanawianie się nad tym, czy jechać na IP czy nie ![]() Jak pojadę na IP to zapewne położą mnie na oddział. Nic fajnego generalnie, ale chociaż będziemy oboje monitorowani na bieżąco. Z drugiej strony, jak nie będę panikować i nie pojadę na IP a coś się ewentualnie stanie, to też do bani ![]() ![]() ![]() ![]() Totalnie mnie to dziś przybiło, chciało mi się wyć ale przecież to nic nie da ![]() Jak się będę stresować to i dziecko nie będzie się ruszać. Samonakręcająca się karuzela ![]() Fakty są takie: szacowana waga na dziś 3130g więc dzidziuś nie będzie 4 kilowym klocuszkiem co mnie raczej cieszy (choć trudno o euforię w tym momencie), daje to 50 centyl w 38 tc, a że dziś dopiero zaczynamy 39 tc to raczej porównuję się do 38 tc. Kość udowa jest "mała", na dwa pomiary wyszły dwa różne wyniki, raz 36 tc a raz 37 tc ![]() ![]() Główka też wychodzi równo tydzień mniejsza 38w0d. Doczytałam ile mam tych wód AFI 4 (norma niby 5-20) Wujek google jedyne co mądrego i pocieszającego napisał, to że przy małej ilości wód, które służą za przekaźnik dla ultrasonografu trudniej o dokładny pomiar co może nieco tłumaczyć błąd pomiaru. ![]() MamoKtosia sugerując się wpisem z bloga o TP i informacją o tym, że przy regule Naegelego, jeśli cykle były dłuższe/krótsze niż 28 dni to trzeba TP odpowiednio "przesunąć" Tak więc u mnie średnia długość cyklu to 36 dni, więc jak do TP 17.05 dodam te 8 dni różnicy, to wyjdzie, że jestem w 38 a nie 39 tc co oznaczałoby mniejsze odchylenie pomiarów. Piszę z sensem czy też na siłę szukam pocieszenia?
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-09 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() Ps. Już myślałam, że będę dziś Twoją parą. Dziewczynki Kochane... melduję się ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Mycha a jakie masz AFI?? Czyli ile tych wód płodowych u Ciebie? U mnie na pocieszenie ktg dobre
![]() |
#3844 |
Wtajemniczenie
|
seksta ogromne gratulacje !! witamy Wojtusia
![]() justiwi nie martw się na zapas, jest mało wód ale synuś już niedługo pojawi się na świecie, więc obserwuj ruchy i wszystko będzie dobrze ![]() mycha trzymaj się tam w szpitalu, dobrze że jesteś pod opieką, już niedługo zobaczysz maleństwo super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Wtajemniczenie
|
Seksta śliczny Wojtek
![]() ![]() Jeszcze raz gratuluję ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-09 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Seksta przesliczny
![]() I musze normalnie kopia Olafa, waga, wzrost a przede wszystkim zdjęcie! No myslalam.że na Oliego patrze, ta głowka ![]() Justiwi nie zamartwiaj, te pomiary mozesz miec racje ![]() Bedzie dobrze ![]()
#3848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śliczny synuś,i dotego Wojtuś ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madziarek1 Czas edycji: 2014-05-10 o 01:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sliczny Mlodzian ![]() Cytat:
Lekarze to lubia nastraszyc, nakby bylo naprawde zle to juz by Cie polozyl na OCP, teraz w paranoje bedziesz popadac :-( Pomiarami synka w ogole sie nie przejmuj - zreszta widzisz ze co USG to inne "kwiatki" wychodza ... Cytat:
![]()
![]() |
#3850 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pora karmienia widze ![]() Cytat:
![]() Seksta gratuluję bardzo ![]() ![]() Jak to fajnie mieć internet w telefonie: D Mała nakarmiona można iść spać dalej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2014-05-10 o 02:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Rozeznanie
|
Hihihihi dołączyły do mnie dwie kolezanki, zadna z nas nie spi, wojtek czasem ssie a tak to spi jak zabity obok mnie.
Ale slooooooodziak ![]() Tylko tylek mnie boli po tym szyciu, siusiu już byłam a za parę godzin prysznic ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-05-10 o 03:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Seksta >> ale ci zazdroszcze że juz masz małego obok
![]() masz pokarm? laktacja rozkręcona już ?? pozdrowionka dla synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za wsparcie
![]() Cytat:
Pierwsza nocka w szpitalu w moim życiu... nawet jak przysypiałam to mi się śniło, że nie mogę zasnąć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i jjeszcze rewelacyjnie nie mieć zgagi ![]() Miłego dnia Mamuski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justiwi biedna, faktycznie też bym się pewnie nakręcała przy każdej mniejszej aktywności... Ale to już prawie finisz, dacie radę ![]() ![]() Mycha trzymajcie się dzielnie w takim razie, jesteście pod stałą opieką lekarzy, nic złego się nie może stać ![]()
![]() |
#3857 |
Zadomowienie
|
Seksta ogromne gratulacje! Dochodz do siebie i cieszcie się sobą!
justiwi piszesz z sensem odnośnie TP - oczywiście o ile lekarz nie wziął długości Twojego cyklu pod uwagę przy wpisywaniu TP do karty. Swoją drogą pierwszy raz spotykam się z tym, żeby lekarze nie uwzględniali tego w obliczeniach. Co do pomiarów ja bym się nie przejmowała. W takiej zaawansowanej ciąży to już cechy osobnicze wychodzą na wierzch i przecież może być po porstu drobnym dzieciakiem. Ja mam na odwrót np. od 36 tc moje dziecko ma wymiary donoszonego noworodka z 40tc i co mam się martwić że nie jest statystyczne? Bezsensu. Natomiast ilość wód jest rzeczywyście martwiąca i tu nie będę Cię na siłę pocieszać - obserwuj się i dużo się nawadniaj! Moje dziecko wstało 5.20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Raczkowanie
|
Seksta gratulacje, Wojtuś przeuroczy
![]() Mycha ![]() Justiwi dziewczyny dobrze piszą. Nie stresuj się, a jak tylko coś cię niepokoi to na IP. I pewnie rzeczywiście jest tak, że ciąża jest młodsza, bo owulacja była później. Mama Ktosia, poranny ptaszek z tej twojej córy. Nie zazdroszczę. Moja póki co budzi się razem ze mną ![]()
Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2014-05-10 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
Seksta cudny
![]() Mycha trzymajcie sie dzielnie ![]() Justiwi nie dziwie sie ze sie martwisz, ale tak jak radzi Ktosiowa obserwuj i duzo pij ![]() ![]() W ogole dzien dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Rozeznanie
|
Nadaje z lozka ( duza ilosc podkladow sie naprawde przydaje :P ) i melduje ze Wojtasa zabrali na kapiel, lezymy na patologii bo szpital caly obłożony masakra :O
Ogólnie boli mnie tylek ale kapiel juz zaliczylam wiec jest ok Laktacja- cos tam ciumka ale czy mleko zasysa to szczerze nie mam pojecia....ma jeszcze czas, tak samo z kupka ktorej jeszcze nie zrobil Trzymam kciuki za kolejne porody! A i oczywiście rodzilam sama jak paluch :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
Ale przesliczny Wojtus
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Seksta na bolace krocze niech ci tz przyniesie kolo ratunkowe i nafmucha tak lekko, usiadziesz w ta dziurke i bedzie o niebo lepiej, mozesz tez prosic paracetamol jak co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry. W nocy przy przewracaniu się z boku na bok czułam ciągniecie w szanownej.. o szok ale przeszło ![]() ![]() Pogoda jak to w weekend do bani :| No i leniuchujemy ![]()
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3864 |
Wtajemniczenie
|
Witam się weekendowo, ostatni weekend we dwoje
![]() Miłego dzionka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3865 |
Zakorzenienie
|
Seksta gratuluję
![]() PS. Miałaś na mnie czekać :P Jaki śliczny Wojtuś ![]() Mycha ![]() Justiwi głowa do góry , wszystko będzie dobrze , jeszcze trochę i syn będzie przy Was. Co do ruchów to wiem o czym piszesz bo moja ma od 2 dni baaardzo obniżoną aktywność. Coś tam się odezwie i ja wmawiam sobie że zbiera siły na wysiłek. Seksta to u Was przestrzegają tych godzin odwiedzin??U Nas w szpitalu niby od 12-19 ale pozwalają wcześniej przyjść i później wyjść ![]() ![]() MamaKtosia mój też tak wstał i chciał się bawić już autkami :P ale udało mi się jeszcze go namówić na spanie i spaliśmy do 8 ![]() Dzień dobry ![]() W nocy TŻ się ode mnie dostało :P Pierworodny obudził się i wołał "kokos" a ten spi jak zabity więc go budzę aby szedł mu zrobić a ten zamiast od razu wyskoczyć z łóżka to leży i głupie pytanie "ale jak?" więc się wkurzyłam wstałam i idąc do kuchni powiedziałam mu że nawet tyłka ruszyć nie umie, że mi ciężko tak wstawać i lecieć, że chcę już rodzić i że to wszystko jego wina. Rano coś padało a teraz wychodzi słońce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadaje jeszcze z łóżka. Dziękuję za słowa pocieszenia ![]() KtosiowaMamo no widzisz, moj gin nie uwzglednił moich cykli ale wiem, że u madziuuli było podobnie. Najważniejsze,że to już tylko końcówka i jeśli będzie mi pisane spędzić w szpitalu ostatnie dni ciąży to trudno,niech tak będzie Będę obserwować po prostu mojego wierciocha Weekend jakoś przetrzymam ale od poniedziałku uskuteczniam wykurzanie ![]() ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-10 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Wtajemniczenie
|
Seksta Gratuluje Wojtusia śliczny
![]() Boże im bliżej porodu tym mam większego cykora.. ![]() Jak to będzie, najbardziej to obawiam sie jakś komplikacji żeby z małym wszystko dobrze było ![]() Ehh a tż mi pocieszył ![]() Ja jeszcze taka głupia jestem bo nie wiem co mnie czeka ![]() Lubie czytać wasze opisy porodów, to mi psychicznie jakos łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Głowa do góry, to już zacny tydz ciaży, więc wszystko dobrze bedzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Wtajemniczenie
|
Seksta Gratulacje dla Ciebie i Wojtusia! Śliczny chłopczyk!
![]() Mycha Nie denerwuj się. Najważniejsze, że jesteś pod opieką ![]()
#3869 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie ranne ptaszki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj wieczorem poszłyśmy z mamą tż do teatru na taki bardziej muzyczny spektakl. Okazało się, że wysokie i głośne dźwięki gitary sprawiają, że maluch czuje się nieswojo i daje o tym znać poprzez nieco niespokojne ruchy.
Więc ja postanowiłam to wykorzystać i zapuściłam przy brzuchu z telefonu Nothing Else Matters Metallici i dzięki temu poranną serię ruchów mamy zaliczoną ![]() ![]() Mycha ja uważam, że lepiej byś była monitorowana w szpitalu aniżeli miała schizować w domu jak to może mieć miejsce w moim przypadku
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-10 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.