|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Nie mam zielonego pojecia jak bylo. Nie wiem ile bylo cesarek, nie wiem czy byl krwotok.
#3842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Ach, nie wiesz. A można wiedzieć dlaczego nie wiesz, skoro to jest jednoznaczne i nikt nigdy tego nie kwestionował, nawet w toku procesu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Rozeznanie
|
Jak 9 cesarek? Czytałam, że to była pierwsza, nieplanowana. Ma ktoś wiarygodne źródło informacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Rozeznanie
|
tutaj chociażby i to nie jedyna drabineczka pisała
Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2014-12-18 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-12-18 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Tak?
#3849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#3852 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ludzie nie powinni miec wiecej dzieci niz ich na to stac - inna sprawa oczywiscie, ze panstwo powinno jakos stwarzac warunki,zeby moc normalnie miec dzieci (bo PL to stwarza wrecz przeciwne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
O matce Róży:
http://nie.com.pl/archiwum/rodzaca-niewinnosc/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie wiem, w teorii wszystko cacy, ale obawiam się, że w praktyce wielkie g by z tego wyszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię jedynie że jeżeli sąd zdecyduje tak dwukrotnie w przypadku jednej rodziny, to do trzeciego rozmnożenia nie powinno się dopuścić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Nakonkrety nie ma szans w tej kwestii ![]()
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=[B]Minnie_Collins[/B];49392699]Aż się zagotowałam, jak to przeczytałam. Sprawa Wioletty Szwak jest kontrowersyjna, tu się zgadzam. Jak pierwszy raz usłyszałam o tym w tv to pomyślałam podobnie jak większość ludzi "Powinna podziękować lekarce, bo zrobiła jej przysługę". Ale nic tutaj nie jest czarno-białe. Jak się tak zastanowić, to sąd nie mógł zadecydować inaczej. Żaden lekarz nie ma prawa ubezpłodnić pacjentki dla swojego widzimisię! Najpierw pracownicy społeczni, lekarz rodzinny, ginekolog powinni namawiać Wiolettę do antykoncepcji. Bez wcześniejszego uprzedzenia i zdobycia zgody lekarz NIE MIAŁ PRAWA jej wysterylizować, koniec, kropka. Gdyby sąd zawyrokował inaczej, to za jakiś czas jakiś inny cymbał w lekarskim kitlu poczułby się w mocy wysterylizować inną kobietę bez jej zgody. Jak dla mnie to bardzo dobrze, że uprawnienia stracił lekarz, który łamie prawo i traktuje pacjenta przedmiotowo.
Cieszę się, że tak ci się podoba tam gdzie mieszkasz, ale imho kompletnie nie widzisz wad. Uprzedzając, nie jestem katolem. Największą wadą BV jest właśnie to, że ma ZA DUŻO uprawnień i praktycznie nie podlega kontroli. Sama to zresztą potwierdzasz. Łatwo jest komuś złamać życie rzucając bezpodstawne oskarżenia, a przed BV to ty udowadniasz, że nie jesteś wielbłądem. Jasne, "żaden system nie jest idealny", "ludzie nie są nieomylni" - ale Barnevernet praktycznie sam jest sobie panem i odkręcenie pomyłki trwa, trwa, trwa. Jak najbardziej jestem za szybką reakcją służb i instytucji, gdy zdrowie i życie dziecka jest bezpośrednio zagrożone. Ale zabieranie dzieci bezpośrednio z placówki opiekuńczej, nieinformowanie rzekomo "winnych" rodziców o tym, gdzie i w jakim stanie są ich dzieci, uniemożliwienie kontaktu itd., itd. w sytuacji, gdy są dopiero niepotwierdzone podejrzenia, że w rodzinie źle się dzieje... No wybacz, ale to jak wysyłanie brygady antyterrorystycznej, bo słyszę dziwne odgłosy w piwnicy. Może złodziej, może mysz. Popieram zabieranie dzieci z patologii i nędzy, ale nie popieram systemu, w którym tak łatwo o wypaczenia. Mam nadzieję, że tak opresyjny i antyrodzinny system nigdy nie zostanie w Polsce wprowadzony. Chociaż z drugiej strony... Jak któraś z was ma czas, to zachęcam do poczytania o przypadku rodziny Bajkowskich.[/QUOTE no to jak nie widze wad skoro o nich napisalam? Tak, wada BV jest to, ze ma nieograniczone uprawnienia. Tak, zdaje sobie srawe, ze dziecko moze byc w zlym humorze bo czegos nie dostalo, zadzwonic do BV , powiedziec, ze rodzice sie znecaja i narobic ogromnych problemow (podobno w PL tez tak jest, pamietam ten motyw wykorzystany w skeczu kabaretu Smile). 1 - po raz kolejny, zdarzaja sie bledy, 2 - znamy ta sprawe z jednej strony. Nie wiemy, jakie stosunki panowaly w tej rodzinie. Skoro BV cackal sie z nimi rok, to dziewczynki na pewno nie zabrano z powodu tego, ze byla pewnego dnia smutna. Moze BV wielokrotnie odejmowal proby rozmowy z ta kobieta itd., a ona miala to gleboko gdzies. Tego nie wiemy, bo znamy tylko bohaterstwo Rutkowskiego i dramat biednych Polakow. Swoja droga dziwi mnie to, ze Polacy tak narzekaja na faszystow BV, ale leca do Norwegii z rodzinami jak pszczoly do miodu. Wiec chyba BV takie zle nie jest. Slyszalam rowniez o kobiecie, ktora dziecko odzyskala - zabrane z powodu pijackiej imprezy jej partnera. Odzyskala je dlatego, ze wspolpracowala z BV, podejmowala srodki przez nich wskazane itp (rozstnie z tym kolesiem, sadowe odebranie praw -podobno pomogl jej prawnik BV, praca i szereg innych). Bez polskiego kombinowania , bez detektywow, czarodziejow, skokow i innych widowisk. A na koniec - znam Polakow, ktorzy wychowuja w NO 3letniego synka. On pracuje legalnie, ona na czarno. Jednak zanim przyjechali do NO, nasluchali sie opowiesci ze BV zabierze im dziecko jak bedzie plakac na ulicy, a juz na pewno, jak oboje rodzicow nie pracuje. Skad te info? tak, od Polakow ktorzy nigdy w NO nie byli, ale naogladali sie Rutkowskiego. Edytowane przez Ingel Czas edycji: 2014-12-18 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
wańka wstańka
|
Nikt,w tym momencie nikt- bo nie ma przepisów zezwalających na sterylizację rodziców, którzy nie byli w stanie opiekować się swoimi dziećmi.
#3861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ok, wyraziłam się niewłaściwie. Co do Rutkowskiego i sprawy tamtej dziewczynki to ja się nawet nie wypowiadam, bo gościa uważam za szołmena i jego działania nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem słuszności. Mówię ogólnie o tej instytucji na podstawie tego, co przeczytałam. A trochę tego było i włos mi się momentami jeżył. Nie kumam, jak Norwegowie wytrzymują ten stan. To nie jest tak, że jest to instytucja do gnębienia imigrantów. Mnóstwo ludzi skarży się na wszechwładzę BV, bo to znakomite pole do nadużyć. Nie ogarniam, że jest sobie takie BV, którego działania niezmiernie ciężko jest odkręcić. Wiesz, mam w sobie takie silne poczucie potrzeby równowagi w systemie państwowym. Takie tam pitolenie o instytucji odwoławczej, kontrolnej itd. i Norwegia jest dla mnie antyprzykładem systemu pomocy społecznej. Jasne, ich pracownicy są skuteczni i generalnie odwalają mnóstwo świetnej roboty dla dzieciaków i całych rodzin, ale życzyłabym sobie, aby system w Polsce wyglądał nieco inaczej. Wracając do Szkodliwej Sraczki. Rozmawiałam ostatnio o tej akcji z rodzicielką i dowiedziałam się, że parę dni temu nawet był telefon od widza do Szkła Kontaktowego (ten program to syf, ale nadstawiłam ucha z zaciekawieniem). Pan się żalił, że pojechał z wolontariuszem do rodziny i dostał litanię pretensji ![]() ![]() Edytowane przez Minnie_Collins Czas edycji: 2014-12-18 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2014-12-18 o 23:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiesz o czym Gocha pisze. Ona cały czas mówi o tym, ze sad ma decydować o odebraniu dzieci (co teraz sie dzieje) ale nowym prawem byloby, ze przy odebraniu drugiego dziecka automatycznie sterylizacja. Wiec sad nie decydowałby defacto o sterylizacji, ale bylaby to konsekwencja ponownego wyroku pozbawienia praw do opieki. Tak jakby odebranie dziecka- zolta kartka, sterylizacja- czerwona, przyznawana po dwóch żółtych ![]() Przynajmniej ja zrozumiałam ze o to chodzi. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-12-18 o 23:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Konto usunięte
|
Osiagnelyscie taki poziom offtopa, ze nawet jesli w polowie dyskusji pojawil sie post na temat to go zlalyscie. Wypowiedzi na szaro nie widze. Przeszkod w założeniu tematu o pani Wioli również.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście że nie ma. Cały czas mówimy o odbieraniu dzieci rodzicom wyrokiem sądu, tak jak się dzieje w tej chwili. Ja napisałam że CHCIAŁABYM żeby po dwójce odebranych dzieci sąd ustanawiał nakaz sterylizacji takich rodziców. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakby co to mój adres to loftmeup@gmail.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Konto usunięte
|
Super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
ctrl alt delete
|
IMO zupełnie niezły opis na Fejsie, graty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.