![]() |
#3841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Koty - część XI
Nimueg - ja niestety nie mialam tyle szczęścia. No coż, moja Kicia nie jest już z nami :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Mojwa, to ta rura to rureczka
![]() ![]() ![]() Alma, cudowny! |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje ![]() Cytat:
Może faktycznie ma jakieś robale? Albo podrażniony żołądek po poprzednim odrobaczaniu?
![]() |
#3845 |
Konto usunięte
|
Kusum, ale odrobaczana byla prawie dwa tyg temu.
W dniu odbierania z hodowli byla 100% fit. Hodowczyni nie dalaby mi chorego kota. Mozliwe jest, zeby kot tak szybko po odrobaczeniu zlapal robaki? Teraz wlasnie przyszla i pomiauczala pod zlewem, troche zjadla i sie napila. Do 16 to juz calkiem osiwieje. Nosek ma zimny, wilgotny, uszy, oczy czyste, brzuszek mieki. Musze ja pozniej dobrze zapakowac do transportera, bo tlko 19 stopni bedzie.a musimy jechac 10 minut pociagiem i od deorca isc 5 minut. Zadzw. Do weta u mnie we wsi, ponoc kest dobry, ale wizyta dopiero na sobote... Wiec zadzwonilam do zaufanego i dzisiaj mnie przyjmie. To mnie wkurza w Ch, wszedzie trzeba sie umawiac... |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A w hodowli nie wymiotowała wcale? Trudno stwierdzić, który to kot, gdy jest ich tam trochę. Kupiłam nowego Purizona - Daniels tak się rzucił, że od razu zwrócił. Nie zdążyłam jednak posprzątać, bo zaraz zjadł...
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Konto usunięte
|
Malla, buka miala problemy po odrobaczaniu, przez kilka dni miala biegunke i wymiotowala.
Dostala wtedy kroplowke nawadniajaca i wszystko bylo dobrze, w przeciwnym razie nie moglaby byc zaszczepiona. wlasnie gadalam z hodowczynia, ona twierdzi, ze to pewnie przez stres, jak opowiedzialam wetowi przez telefon, co i jak to powiedzial, ze raczej nic powaznego, ale zebym przyjechala z nia. Pewnie tez jej da kroplowke nawadniajaca. Myslalam, ze to moze od klaka. Ale na bank nie, one praiwe siersci nie gubia. Trawka jeszcze nie wyrosla. chociaz podlewam te ziarnka kazdego dnia... Pasty nie chca jesc;/ nawet przemyconej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze trochę za wcześnie na zakłaczenie. ![]()
![]() |
#3849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak dziewczyny, ale ja nie jestem fanka pasty i nie podaje kotu. Twoje jeszcze nie najadly sie tyle klaczkow zeby dawac im paste, teraz tez tak nie linieja, nie ta pora roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja pastę podaje, boleśnie się nauczyłam, żeby nie czekać na zaklaczenie.
#3851 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Nie depcze krokusów
|
Czym ona miałaby się zakłaczyć?
![]() Rzyganie po odrobaczaniu zapala mi w głowie czerwoną lampkę. Może nie została dobrze odrobaczona i szczepionka może się okazać mniej skuteczna...
![]() |
#3853 |
Konto usunięte
|
Ja podaje paste. Przy moim kocie nie mam jak wychodowac trawki - zaraz wskakuje, rozkopuje i zaczyna jesc ziarenka.
Gdy nie podawalam pasty, wymiotowal. Teraz dostaje odrobinke raz na pare dni i nie wymiotowal od dawna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Konto usunięte
|
Koty - część XI
Cytat:
Moj nie wymiotuje wcale,zupelnie jak pancia hahaha, wiec tylko obserwuje depozyt z kuwety Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-09-10 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
buka byla szczepiona drugi raz 2.09 bo od kilku dni bylo juz wszystko dobrze. Wymioty i biegunka po odrobaczeniu trwaly u niej 2, 5 dnia. Jak tylko znow przybrala na wadze to ja zaszczepili. Edytowane przez 201610310857 Czas edycji: 2015-09-10 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Naczelna Nastolatka
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52715739]A co sie stalo? Przytkalo sie jelito od klaczkow?[/QUOTE]
Totalne zatkanie kota,operacja, tydzień w lecznicy i rachunek na dwa tysiące. Nie polecam.i właśnie też nie wymiotuje klakami i się zatkal
#3857 | |
Konto usunięte
|
Koty - część XI
Cytat:
. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-09-10 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Naczelna Nastolatka
|
Tak, to ragdoll. Jedyny objaw u niego to było osowialosc oraz nie jadł ani nie pił. Żadne nieinwazyjne metody odetkania nie działały.
#3861 |
Konto usunięte
|
Buka wariuje.
U nas na szczescie cieplo, ok. 22, wiec sie nie zaziebi w drodze do weta ![]() rozwieszalam wlasnie pranie na balkonie, ale plakaly, ze chca na dwor. zaluje ze nie moge miec siatki na balkonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
w pastach najczesciej sa oleje, ktore pomagaja siersci 'przeslizgnac sie' przez jelita. ja raz na jakis czas dodaje do karmy tranu i moja ani sie nie zatyka, ani nie zwraca futra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Konto usunięte
|
Koty - część XI
Cytat:
![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-09-10 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Konto usunięte
|
NIEDAWO wrocilysmy od weta.
Zmierzyl temp., zwazy, stwierdzil, ze to raczej stres, bo kot wyglada i zachowuje sie na zdrowego, zwlaszcza ze kupki sa ksiazkowe. Podal jej kroplowke z elektrolitami, jezus, jak miauczala, a mnie lzy spadaly na jej futerko <troche przesadzilam> dal jej jeszcze krople homeopatyczne na brzuszek. Powiedzial, ze nie bedzie jej dawal zadnych antybiotykow, bo to takie male i ze jesli to sytuacja stresowa to to powinno jej pomoc. Jezeli w ciagu najblizszych dnisie nie poprawi to mam sie zglosic, zrobimy wszystkie badania. Stwierdzil, ze to raczej nie robaki, bo tak to mialaby tez biegunke i niemialaby takiego apatytu, a w wymiotach moglabym zobaczyc robale. przyznam, ze bardzo dokladnie ogladalam zwrocona zawartosc zaladka Buki i robakow nie widzialam. Poza tym oczy, uszy i futerko w porzadku. Powiedzial, ze tak nie wyglada chore zwierze i zebym sie troche uspokoila ![]() dobrze, ze mial przygotowane chusteczki ![]() Buka byla bardzo grzeczna, prawie nie miauczala w pociagu, teraz sie najadla i siedzi na kolanach, a Bobek skacze po scianach, doslownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
To juz wyluzuj
![]() ![]() Kilka pierwszych zwrotow sie przezywa. A potem juz wiesz dlaczego sie mowi: rzygac jak kot ![]()
#3866 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Konto usunięte
|
W sumie to dopiero teraz zrozumialam to powiedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
... choć nie Westwood
|
Moja Lady musi sobie bęłtnąć raz na 3 tygodnie, czy klaczkami czy tez bez... dla zasady chyba.
![]() |
#3869 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze chcialabym kota
![]() Podobaja mi sie zwlaszcza te kudlate koty, ale takich pewnie do adopcji prawie nie ma co? Ja bym do tego chciala kotka od zupelnego maluszka bo mam psa ktory koty lubi pod warunkiem za sa takie male wlasnie, ale gdyby sie maluch od kociaczka z nim wychowywal to na bank by go pies zaakceptowal. Co sadzicie o kotach syberyjskich? W ogole jak wyglada u kotow z linieniem? Duzo siersci lata po domu czy nie?
#3870 |
Naczelna Nastolatka
|
U mnie kociej sierści od metra. Najgorzej Brytyjczyk gubi klaki. Potem mieszaniec persa najmniej wychodzi ragdolla. Ale wcale niemało.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.