|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
![]()
Wizja wstępna. Duże żółte to łóżko (zaznaczyłam dokąd się rozkłada mniej więcej). Krzywe brązowe
![]() ![]() Zgniłozielone to dwie komody- niższa jest bliżej okna, na niej/ nad nią jest duże lustro. Obok- wysoka komoda. Nad nią ląduje TV na wysięgniku. Oczywiście kolorki na rys. to nie żadne propozycje ![]() To tyle opisu twórczości radosnej ![]() A więc... Z solidnego biurka z częścia komputerową i "papierową": nie rezygnuję i już. Krzesło, stołek i kanapa mogąś wieczorami zamienić się w 5- osobowy kącik telewizyjny. Optymalne ustawienie łózka to takie, kiedy widzi sie z niego wchodzących i cały pokój, choćby w lustrze. Dzięki temu czujemy się bezpiecznie i nie stresujemy się we śnie. Oczywiście łózko nie może stać pod samym oknem i kaloryferem, dlatedo wstawiamy nieduży stolik (albo szafkę). Nad łózkiem mogą zawisnąć półki na LEKKIE rzeczy albo Twoje obrazki ![]() Dzięki bliskości okna lustro jest dobrze oświetlone. Możesz wybrać wiszące, berdziej stabilne i umożliwiające postawienie czegoś podęcznego na komodzie, albo stojące na nóżkach a'la sztaluga. Stojąca obok wysoka komoda to doskonały magazyn ciuchów. No i kiedy będziesz kwitnąć przed lustrem, zasłoni cię trochę przed wzrokiem wpadającej bez ostrzeżenia rodzinki (w tym miejscu ratuję Twój tusz do rzęs przed rozmazaniem). Dzięki temu, że mebel jest dość wysoki i masywny, usytuowany nad nim telewizor nie odcina sie nieprzyjemnie. Mam nadzieje, że nie powiesisz mnie za to lustro, ale mam wrażenie, że takie jak na obrazku ciągle by ktoś potrącał przy niedużym pokoju z dwoma drzwiami. To na tyle jak na razie... |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
![]()
wlasnie pracuje nad projektem dla ciebie jakbys tylko mogla konkretnie okreslic jak rodzaj mebli ci pasuje co lubisz a czego nie i czy chcialabys cos zmienic bardzo czekam na konkretne podpowiedzi bedzie mi latwiej trafic w twoj gust
![]() ![]()
#363 |
Zakorzenienie
|
![]()
a wiec zaczene od tego ze tak rozmiescilabym twoj pokoj co do zmian:
1)zachowalabym komody takiej samej wysokosci by zachowac harmonie 2)zmienlabym lokalizacje lozka wydaje mi sie ze to meijsce jest bardziej odpowiednie niz przy dzrzwiach 3)faktycznie narozne biorko jest idealne pozwala zagospodarowac odpowiednai przestrzen o to projekt http://img74.imageshack.us/img74/4136/projekt9yo.png
#364 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urządźcie mój pokój!
a teraz co do mebli:
komody
#365 |
Zakorzenienie
|
ciag dalszy..
#366 |
Zakorzenienie
|
co do stolikow tv
#367 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o oswietlenie
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
cd..
#369 |
Zakorzenienie
|
w sprawie lustra umiescila bym u ciebie 2 takie same powieszone jeden za soba na scianie co spowodowalo by rowniez ciekawa dekoracje sciany
#370 |
Zakorzenienie
|
lub umieszczone nad jedna z komód lub nad stolikiem tv takie o to lustro
#371 |
Zakorzenienie
|
wprowadzajac jasne meble postaralabym sie ozywic twoj pokoj jakas narzuta badz ostrymi dodadtkami doskonale komponuja sie do jasnych mebli i pastelowych scian
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
do tzw"niezbydnych dodatkow" proponuje
#373 |
Zakorzenienie
|
do nieonwencjonalnych dodadktow obrazkow itd doskonale nadaje sie umieszczenie pod soba czy jak ta chcesz obrazkow o podobnej tematyce w antyramie jak zamiescilam czyli mieszczacej okolo 3-4obrazki /fotka 3/lub wiszace bardzo fajne rozwiazanie/fotka4/
#374 |
Zakorzenienie
|
pólki...
#375 |
Zakorzenienie
|
co do dodadtkow to juz kwestia twoich upodoban
![]() a wszytko znajdziesz w sklepie IKEA ![]()
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Misia00! rewelacja! Myslalam o dokladnie takim samym rozmieszczeniu mebli. Najbradziej odpowiadają mi meble z których zamiescilas te w zalacnziku. jakiej one sa firmy? Co do Ikei to nie mam szans, Jestem ze Szczecina. Może pomogłabyś mi wybrać meble z tej firmy? www.bogfran.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
![]()
nie ma sprawy przejrze i powiem ci co bym widziala do twojego pokoju
![]() ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
![]()
co do twojego pokoju mam juz pewne typy wiec najbardziej widzialy by mi sie takie mebelki:
#379 |
Zakorzenienie
|
![]()
jesli wolalabys cos ciemnijszego moze te?tez sa bardzo efektowne
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
![]()
lub te ?
#381 |
Zakorzenienie
|
![]()
i ktore podobaja ci sie najbardziej???jesli moglabym cos polecic zmienilabym kolor pokoju uwierz kolor bardzo duzo daje szczegolnie przy takich mebelkach bylo by bombowo mozna pobawic sie kolorami.
#382 |
Zakorzenienie
|
![]()
co do ścian masz ogromny wybór
![]() może by 2 sciany inne i 2 inne ![]()
#383 |
Raczkowanie
|
Misia, misia! odezwij sie jeszcze raz na mój numer gg, wtedy nie by6ło mnie przy kompie, przepraszam
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
patrzac na kolory scian i roletki wydaje mi sie,ze pasowalby ciepły styl ekologiczny czyli drewno i kolory ziemii przede wszystkim
![]() ![]() podsumowując postawiłabym na oliwkową zieleń i ciepły styl eko przełamany szkłem.nie wiem,ja mam specyficzny gust ![]()
#385 |
Raczkowanie
|
aj przepraszam nie chodziło mi o stolik rattanowy tylko z takiej ciemnej wikliny.ładne są tez bambusowe rzeczy
![]()
#386 |
Zakorzenienie
|
![]()
odzywam sie ale ty jestes wciaz nie dostepna
![]()
#387 |
Zadomowienie
|
Urządzenie pokoju - proszę o pomoc.
Dziewczyny nie mam już sił...
Uwielbiam urządzac i dekorowac ale w przypadku mojego pokoju to koszmar. Mam bardzo mały pokój 2,25m x 3,3m. Uznalam ze jedynym sposobem zeby miec fajne meble ale zebym miala w pokoju troche miejsca jest to zeby byla duza szafa (gdybym miala małą to trzebaby bylo dokupić komodę i to zajeloby jeszcze wiecej miejsca) i średniej wielkościu biórko. Chcę szafę która w środku ma tak jak na zdjęciu. Mniej więcej. W BRW chyba w ogóle nie ma takich szaf. Na stronie nie pokazują co szafy mają w środku a o ile pamietam to gdy bylam w ich sklepie tez takich nie widzialam. Szukalam na stronie mebli FORTE ale tam jeżeli jakiś system ma taką szafę (a mają tylko dwa) to znów biórko nie pasuje. Jakieś takie wielgaśne robią 1,5m. Czy znacie jakies firmy, które mają meble ale niedrogie? Mogę wydać na te meble tak do 2000zł. Gdyby ktoś podał mi jakieś strony to dalej próbowałabym sama jakoś to dopasować... Jeśli ktoś jest chętny żeby pomóc mi coś zrobić z tym moim pokojem to niech napisze - załącze zdjęcia. Tak więc narazie proszę o adresy stron firm meblowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urządzenie pokoju - proszę o pomoc.
Miałam podobny problem... Mam pokój 3,5 na 2,5 m i zdecydowałam sie na dwie komody (jedna wieksza druga mniejsza) i narozne biurko. Na wszystko wydałam napewno mniej niz 2000 zł. Meble są w kolorach : sosna lub buk lub jeszce ciemniejszy jakis. Niektóre komody mają szklany elementy, ale całościowo prezentują sie super. Są bardzo solidne. Firma nazywa sie : Szynaka meble o ile dobrze pamietam.
http://www.szynaka.com.pl/index.htm to ich strona, ale meble wyglądają bardziej efektownie kiedy je ogladasz na żywo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
dziekuje Ci
![]() obejrzalam te meble tak z grubsza i sa fajne. ale jutro obejrze dokladnie co tam jest bo dzis juz nie daje rady. a moze masz zdjecia Twojego pokoju z tymi nowymi meblami? |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Wtajemniczenie
|
Tanie meble ma firma BlackRedWhite, są dostepne na terenie całego kraju. Tez mam mały pokoik, w nim dwie komody i biurko narożne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.