![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
strawberry orange - bardzo rzeczowo napisane i daje do myślenia.
Ja bym podjęła się porodu sn, gdybym wiedziała i miała pewność, że będzie przy mnie mój lekarz - bo wiem że w razie konieczności podjąłby dobrą decyzję ![]() rudaska - nie wykluczam, może się odmieni mi ![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-01-19 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
Też mi się zdaje, że lekarz może jeszcze nie chcieć rozmawiać o porodzie. Zwłaszcza o kwestii załatwienia cc
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Z tymi rozmowami to fakt, lekarze podchodzą do ciąży inaczej niż my, znają różne przypadki i historie i nie 'napalają' się tak ja my, a przynajmniej ja
![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam czy przy którejś rodzącej sn był cały czas lekarz? bo u mnie tylko na parciu i to nie mój tylko taki którego pierwszy raz na oczy widziałam. no i nie zgodzę się z jednym w artykule: "że narządy się nie psują". i tak i nie. zależy jaki poród. mi do formy pomógł wrócić dopiero fizoterapeuta
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#365 |
Zakorzenienie
|
przy mojej siostrze były głównie studentki, lekarz pojawił się gdy był potrzebny, jednak chwaliła sobie te studentki, że bardzo dużo jej pomogły i nadskakiwały jej bardzo
![]() żeby trafić na swojego lekarza trzeba mieć farta ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Ze mną była położna, lekarz zaglądał.
Polecam znalezienie dobrej położnej i zapłacenie jej za indywidualną obsługę. U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, jest tylko gaz, który nic nie daje moim zdaniem. Z perspektywy czasu wiem, że nie można się nastawiać jak ma wyglądać poród. Ja miałam plan porodu, wizje w głowie itd i skończyło się tym czego nie chciałam - oksytocyną, wywoływaniem. Przygotowywałam się, ćwiczyłam i życie zadecydowało za mnie. Choć w momencie gdy podejmowałam decyzję o cesarce, że wyrażam zgodę bolało mnie tak bardzo, że myślałam, że dobrze, że cc bo nie dam rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Ja akurat trafiłam na swojego lekarza, kiedy przyjechałam rodzić. A zanim skończyłam, to on dawno był już po dyżurze
![]() Nie ma takiej opcji żeby lekarz był cały czas przy rodzącej, od tego są położne. Ja właśnie teraz chyba pomyślę o prywatnej położnej. Chyba, że Marta popisze jeszcze o cc, to i ja zechcę sobie załatwić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ja tak tu tyle drukuję bo siedzę i gina w poczekalni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- u nas nie ma takiej opcji jak prywatna położna. Kazali mi to sobie wybić z głowy. ze mną był mąż w I fazie choć miało go nie być w ogóle, a położna zaglądała jak jej potrzebowałam. mi to odpowiadało. na koniec to już stał cały chór😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Rudaska, chodzi mi że płacisz położnej pracującej w danym szpitalu, że jest tylko do twojej dyspozycji podczas porodu. Skąd jesteś, że nie ma takiej opcji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
No na lewo taka usługa. Ja znalazłam przypadkiem tzn. podpasywała mi położna ze szkoły rodzenia i ją zapytałam czy jest taka opcja i mi wyjaśniła jak to wygląda. U nas w szpitalu ponoć wszystkie tak robią.
Mi też było głupio takie łapówy dawać, ale jak zobaczyłam jak są traktowane kobiety, które źle trafią to to jest straszne. Moja położna jest ok dla każdego i tak samo urodzi "za darmo" tylko ja chciałam mieć pewność, że to ona będzie przy mnie. No i wiadomo, że nad swoją klientką to każdy bardziej skacze. |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
O rudaska to my po sąsiedzku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
też chodziłam do szkoly rodzenia i chciałam się ugadać,tym bardziej że mogła być sytuacja że będę do porodu jechać sama. Ale położna nie chciala mi tak pomóc w taki sposob. powiedziała że zotawi moje nazwisko u położnych, że jestem od niej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- MartaSz86 skąd jesteś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#375 |
Zakorzenienie
|
prywatna położna to nielegalne?
U mnie na stronie szpitala są nazwiska i numery położnych, jeśli chce się z takiej opcji skorzystać ![]() znikłam na chwilę, musiałam popracować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Rudaska jestem z Chorzowa.
Prywatna położna to co innego niż danie położnej pieniędzy za specjalną opiekę. Jak są telefony i nazwiska podane oficjalnie to co innego niż ugadywanie się po cichu z położną. |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest prawie 14:30, a ja nic nie zjadłam i ani trochę nie mam ochoty na nic. też tak macie?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-01-19 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Magda ;)
|
Ale tu dzisiaj tematy
![]() Ja odebrałam wyniki ft3 i ft4 i są w porządku wiec dziwnie. Właśnie czekam na korytarzu pod gabinetem ginekologa z wynikami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo, daj znać po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
ja bym mogła jeść i jeść. ciągle. to co lubiłam do tej pory.
Na wizycie lekarz stwierdził że jestem zdecydowanie za wcześnie. na usg zobaczył tylko pęcherzyk 2,5mm i zaprosił mnie za trzy tygodnie. zakaz seksu i gorących kąpieli tak profilaktycznie bo to początek począteczek, zlecił betę łykanie kwasu foliowego i tyle. Na betę idę w poniedziałek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#382 |
Zakorzenienie
|
blond princeska i co mówił lekarz?
rudaska - zakaz seksu ? dziwne ![]() a propo mi libido spadło na łeb na szyje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
My też mamy zakaz seksu
![]() W pierwszej ciąży miałam zakaz przez całą ciążę ale byłam sama i jakoś mi to różnicy nie robiło a teraz trochę mi żal męża no ale musi wytrzymać :p |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nie czulaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu nic nie czułam. czy to był ucisk czy hormony. Tak samo było po porodzie. ale doszłam do siebie z drobną pomocą i teraz jest ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- MartaSz86 mi też było męża żal bo niby zakazu nie było ale dla niego moje udawanie i zero przyjemności było niefajne i odpuściliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie. Jest serduszko 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Magda ;)
|
Dzidzia ma się dobrze, ma juz 1.2 cm
![]() ![]() Serduszko bije, dostałam kartę ciąży i l4 ![]() Z mniej fajnych rzeczy to pilne skierowanie do endokrynologa. Zapisalam sie juz na poniedziałek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
gratuluję serduszek dziewczyny😁😁😁
#390 |
Raczkowanie
|
Rudaska to mieliście nieciekawie.
Dziewczyny ja myślę że lekarze tak asekuracyjnie dają zakaz ponieważ sperma powoduje rozluźnienie szyjki. No i w czasie orgazmu są przecież skurcze. Kornelia nareszcie dobre wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.