|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum | |||
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym |
![]() ![]() ![]() ![]() |
720 | 44,01% |
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną |
236 | 14,43% |
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian |
84 | 5,13% |
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia |
83 | 5,07% |
całkowicie rezygnujemy z karmy |
513 | 31,36% |
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: KARMA: głosowanie
Jak dam negatywa, to za obrażanie, nie za inne zdanie. Np. nie dam uczestnikom hipotetycznej kłótni o solarium dopóki nie zaczną się wyzywać od pustych lal.
Nie dam też za coś, co mnie razi, ale nie jest ciężkim grzechem, czyli pisanie ciurkiem, bez interpunkcji, pokemonami etc. |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
Im więcej czytam tym bardziej widzę, że te debaty ad karmy nic nie wnoszą. Jest to jest, nie ma to nie ma
![]()
#364 |
Raczkowanie
|
I po wszystkim
![]()
#365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko trzebaby ustalic jakies granice.. Cytat:
![]() Wiec macaj, jesli tylko masz ku temu powod. ![]() PS. Nigdy jeszcze nie przyznalam negatywnej karmy, bo nikt nigdy mnie tak nie wkurzyl, zebym poczula, ze chce na nim wyladowac swoja zlosc i go karac...? ![]()
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwroccie uwage, ze po przekroczeniu jednego progu, kwadraciki staja sie jasniejsze, ale juz : tu zaczynaja sie schody - kwadracik nie wzrasta o 100, tylko o 250 bodajze ( ![]() Szkoda, ze mimo zadawanego przeze mnie pytania wielokrotnie, nikt "Z Gory" jeszcze mi nie odpowiedzial :/ Chyba, ze Zlotko, szykuje jakas niespodzianke ![]() ![]()
![]() |
#368 |
Nie depcze krokusów
|
Pozostaje jeszcze kwestia mocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#370 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z nowym kolorem. Wyjaśnię, bo to zzdaje się mój nieszczęsny pomysł ![]() ![]() ![]() O ile coś takiego było by możliwe.
![]() |
#373 |
Nie depcze krokusów
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Ale sie dziewczyny rozgadaly... nikogo nie dopuszczaja do glosu. No... moze to i troche moja wina, zanim zdecyduje sie na odpowiedz... juz ktos cos powiedzial... i tak to sie toczy.
Ale skoro juz wszystkie (prawie) spicie, to i ja cos dodam. Sadze, ze zabawa z KARMA jest w sumie bardzo fajna. Kazdy z nas chce byc chwalony, prawda? A to troche zobowiazuje, a tym samym mobilizuje. Zobowiazuje do obiektywizmu (i przemyslanych wypowiedzi). Jak mi sie wydaje, "ilosc" wypowiedzi ma pewien wplyw na sile dotyku. I jak zauwazylem, sa osoby, ktore publikuja dla samej publikacji (najczesciej powielaja juz istniejace wypowiedzi), albo w nieskonczonosc przedluzaja istniejacy watek. Nie wnosi to nic nowego, nie pomaga nikomu... ale sila wzrasta. Nie wiem czy jest to mozliwe technicznie (ale widzac, co Zlosliwiec wyprawia na tej stronie, to pewnie jest w stanie z piasku bicz ukrecic), ale mysle, ze osoba zaczynajaca watek na forum powinna miec najwieksza sile dotyku. Natomiast osoby odpowiadajace, najmniejsza. Sila dotyku nie powinna zalezec od "stazu" na forum, ani od ilosci zielonych kwadracikow, a juz najmniej od ilosci wypowiedzi. Innymi slowy: kazdy z nas chce byc doceniony (za opinie, wiedze, rade...), ale to nie znaczy, ze powinien/powinna byc doceniana za to ze laczy sie z "klubem" oponentow, przyznajacych sobie nawzajem punkty. To jest wlasnie moj refleks szachisty (korespondencyjnego). Jeszcze jedna uwaga. Sadze, ze opinie przyznajacych KARME powinny byc dostepne w profilu uzytkownika. A co tam... niech wszyscy wiedza jak ciezko pracujemy na nasza opinie... prawda?
#376 |
Raczkowanie
|
zrobione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Zagłosowane.
Ja jestem za ztym by karma była. Jeszcze tylko nie wiem w jakiej postaci. Trzeba sie nad tym zastanowić. Lubie tę karmę bo lubie czytac bardzo mile komentarze. Batdzo czesto poprawiają jmi te słowa humor. Lubię tez dokarmiac innych za bardzo ciekawe i madre posty. Jezeli ktos mi pomoze w jakimś problemie to wiadomo ze go za to w jakis sposób nagrodze. Jezeli widze ze jakas wizazanka/wizazanin wnosi wiele na forum tez go nakarmię. Jezeli jakis post poprawi mi humor to wiadomo ze dokarmię. Jestem na forum krótko ale szczerze przyznam ze zdazyło mi sie już 2 razy dac negatywną karmę. Duzo rzeczy rozumiem ale jak ktoś obraza innych poprostu dla zasady to ja jestem złosliwa i takiej osobie nie popuszcze. A przykłady? Niepodobvają mi sie wypowiedzi: "masz gów..no a nie możg" "nie ma meżczyzn są same świnie" " jestescie głupie, zawistne i ogólnie kretynki" (jedna z osób wyraziła sie coś w tym stylu o dzoiewczynach az 3 razu bo usłyszała od nich nie taką poradę jak chciała). O to by było tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem rozstrzygnięcie sprawy KARMY będzie bardzo trudne, ma ona swoje minusy i plusy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
zaglosowalam
![]() mam bardzo duzo watpliwosci odnosnie tej karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy nad tym nie myslalam, dopiero ty zwrociles na to moja uwage. Dobrze by bylo, gdyby karma rosla wraz z czasem siedzenia na forum (czyli zakorzenianiem i wtajemniczaniem sie w niego). Zas za posty... no sama nie wiem. Moze to tez jest jakis wyznacznik dla nas, pozostalych uzytkownikow..? Ktos ma tysiace postow, a nie ma karmy, znaczy to, ze mimo, iz udziela sie na forum, nie wzbudzil jakiejs wiekszej sympatii? ![]() Tak to rozumuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dalej podoba mi sie ten pomysl, ale watpie, zeby mial jakiekolwiek, najmniejsze nawet, szanse na realizacje, bo nawet Szefowa wyrazila sie, ze jej sie ten pomysl nie podoba i przyznawanie karmy powinno byc sprawa prywatna.
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , ale wychodzi mi na to ze.. jak ktos zaklada watek to ma od razu sile dotyku najwieksza ,a jak Ty badz ja na niego odpowiadamy to najmniejsza. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
No i już po wszystkim
![]()
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Dziwnie mi to przypomina gorącą dyskusję na temat statusów...
![]()
#385 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zagłosowałam, ale tak sobie myślę...czy nie powinny być dwie sondy? Pierwsza, ogólna-czy zostawić karmę czy też nie. Jesli wygrałaby ta pierwsza, druga sonda już z różnymi opcjami i wariantami samej karmy
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#387 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tyle, ze Zlotko sie oburzyl, ze to nie wybroy prezydenckie kiedys... ![]() No ale moze jak bedziemy napierac, i Gora zobaczy, ze tyle tu niejasnosci, to rzeczywiscie sie przekona do jakiegos watku ze zmiana opcji karmy - jezeli juz zostanie - bo taka postac, w jakiej prezentuje sie teraz to niezdrowe bardzo..... :/
![]() |
#388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tyle, ze Zlotko sie oburzyl, ze to nie wybory prezydenckie kiedys... ![]() No ale moze jak bedziemy napierac, i Gora zobaczy, ze tyle tu niejasnosci, to rzeczywiscie sie przekona do jakiegos watku ze zmiana opcji karmy - jezeli juz zostanie - bo taka postac, w jakiej prezentuje sie teraz to niezdrowe bardzo..... :/
![]() |
#389 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ach ten Zlo
![]() ale to niesprawiedliwe trochę, bo gdy wygra opcja przeciw karmie, to jakby podliczyć głosy ze wszystkich pozostałych opcji za karmą to pewnie wyszłoby więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Zagłosowane!!!!!!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.