Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym 720 44,01%
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną 236 14,43%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian 84 5,13%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia 83 5,07%
całkowicie rezygnujemy z karmy 513 31,36%
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-16, 18:04   #361
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: KARMA: głosowanie

Jak dam negatywa, to za obrażanie, nie za inne zdanie. Np. nie dam uczestnikom hipotetycznej kłótni o solarium dopóki nie zaczną się wyzywać od pustych lal.
Nie dam też za coś, co mnie razi, ale nie jest ciężkim grzechem, czyli pisanie ciurkiem, bez interpunkcji, pokemonami etc.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 18:09   #362
malina19
Zakorzenienie

zrobione
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 18:20   #363
oshinek
Wtajemniczenie

Im więcej czytam tym bardziej widzę, że te debaty ad karmy nic nie wnoszą. Jest to jest, nie ma to nie ma

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 18:55   #364
ankaj25
Raczkowanie

I po wszystkim
Stary 2006-05-16, 19:06   #365
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez Malla
Czy karma i moc nie mogłyby po prostu stanąć przy pewnej max. wartości? Osoba taka zostałaby ochrzczona jakąś miłą nazwą...
Wcale nie glupi pomysl.

Tylko trzebaby ustalic jakies granice..

Cytat:
Napisane przez rachela
P.S. Nie uważam, żebym była "upasiona". Ale jak tak dalej pójdzie, to będę się bała kogoś pomacać, bo widzę wysoki dotyk nie jest już mile widziany?
Ale tu chodzi wlasnie o cos przeciwnego. Wysoki dotyk jest bardzo mile widziany - mlodsze wizazanki po prostu uwazaja, ze nigdy tych wysokich dotykow nie dostaja, bo stare ich nie zauwazaja.

Wiec macaj, jesli tylko masz ku temu powod.

PS. Nigdy jeszcze nie przyznalam negatywnej karmy, bo nikt nigdy mnie tak nie wkurzyl, zebym poczula, ze chce na nim wyladowac swoja zlosc i go karac...? Nie wyobrazam sobie tego. W blizsze kontakty z idiotami sie nie wdaje. A nawet dotyk jest jakims przyznaniem sie do interakcji. Ja sie nie znizam.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 19:11   #366
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anul3k
A może dałoby się zorbić tak, że np po dojściu do 3000 pkt karmy,wężyk zmienia kolor? Pracujemy na brązowego węża, punkty zbieramy od początku, ale jesteśmy już jedno piętro wyżej? później robak srebrny złoty... itd.
Bardzo dobry pomysł

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 19:18   #367
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anul3k
A może dałoby się zorbić tak, że np po dojściu do 3000 pkt karmy,wężyk zmienia kolor? Pracujemy na brązowego węża, punkty zbieramy od początku, ale jesteśmy już jedno piętro wyżej? później robak srebrny złoty... itd.
To jest praktycznie identyczne z tym, co teraz jest.
Zwroccie uwage, ze po przekroczeniu jednego progu, kwadraciki staja sie jasniejsze, ale juz : tu zaczynaja sie schody - kwadracik nie wzrasta o 100, tylko o 250 bodajze (). Dalej wiec bedzie tak samo moim zdaniem : kwadraciki beda dalej zmienialy kolor (na jasniejszy zielony prawdopodobnie, albo jakis inny), ale juz za wyzsze progi : 1000puktow na przyklad. Choc domyslam sie, ze limit 3000 zostal juz dawno przez niektore upasione przekroczony, wiec to moze byc jeszcze wiekszy prog.

Szkoda, ze mimo zadawanego przeze mnie pytania wielokrotnie, nikt "Z Gory" jeszcze mi nie odpowiedzial :/

Chyba, ze Zlotko, szykuje jakas niespodzianke i nie chce sie wychlapac, wiec bedziemy wszyscy w szoku jak na przyklad Agabil pojawi sie nagle z jednym zlotym kwadracikiem po przekroczeniu 10 000!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-16, 19:22   #368
Malla
Nie depcze krokusów

Pozostaje jeszcze kwestia mocy.
Stary 2006-05-16, 19:57   #369
Anul3k
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Anul3k

Cytat:
Napisane przez Kadunia
Bardzo dobry pomysł
inspiracją była Rachela
Stary 2006-05-16, 21:06   #370
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:
Napisane przez rachela
Yyyy... A ja tu czegoś nie rozumiem
Wizażanki z dużą mocą są jakieś trędowate? Złe?
Bo wychodzi na to, jakby wszystkie Wizażanki o długim stażu i z mocnym dotykiem zdobyły swoją Karmę pokątnie, macając się nawzajem i w dupie (z przeproszeniem) mając inne dziewczyny; na dodatek może jeszcze gnojąc Wizażanki, które mają zdanie odmienne od nich, waląc negatywną Karmą ile wlezie?
Toż to jakaś paranoja! Jak tak dalej pójdzie, to się będą na Wizażu odbywać jakieś skryte polowania na "czarownice"
A moze przeczytasz do końca moją wypowiedz?
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 21:32   #371
Ivvonka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rachela
Yyyy... A ja tu czegoś nie rozumiem
Wizażanki z dużą mocą są jakieś trędowate? Złe?
Bo wychodzi na to, jakby wszystkie Wizażanki o długim stażu i z mocnym dotykiem zdobyły swoją Karmę pokątnie, macając się nawzajem i w dupie (z przeproszeniem) mając inne dziewczyny; na dodatek może jeszcze gnojąc Wizażanki, które mają zdanie odmienne od nich, waląc negatywną Karmą ile wlezie?
A mnie np. raza wulgaryzmy w cudzych wypowiedziach. Ale negatywnej karmy nie zamierzam przyznawac, bo...

Cytat:
Napisane przez Jowisia
(...) nawet dotyk jest jakims przyznaniem sie do interakcji. Ja sie nie znizam.
Jowisiu, lepiej nie moglas tego ujac
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-16, 22:05   #372
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulakrk
A moze przeczytasz do końca moją wypowiedz?
Przeczytałam. No mniejsza z tym. Po prostu cokolwiek dziwnie to zabrzmiało, jakbyś była dumna z tego, że dostawałaś Karmę za "powiedzenie tym ważnym"... Kimkolwiek są te ważne...

Pomysł z nowym kolorem.
Wyjaśnię, bo to zzdaje się mój nieszczęsny pomysł Po prostu chodziło mi o to, że powyżej jakiegoś zawrotnego... ntego tysiąca punktów (chyba nieprędko się do tego dobije? ) wężyk przybiera inny kolor i taki już zostaje. Żadnych kolejnych zmian. Zamrożenie mocy dotyku. Po prostu Złota Karma i wsio
O ile coś takiego było by możliwe.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 22:34   #373
Malla
Nie depcze krokusów

a taką panią możnaby nazwać "Złotą Wizażanką"
Stary 2006-05-16, 23:23   #374
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rachela
Po prostu chodziło mi o to, że powyżej jakiegoś zawrotnego... ntego tysiąca punktów (chyba nieprędko się do tego dobije? ) wężyk przybiera inny kolor i taki już zostaje. Żadnych kolejnych zmian. Zamrożenie mocy dotyku. Po prostu Złota Karma i wsio
O ile coś takiego było by możliwe.
Niezle.

Stary 2006-05-17, 07:23   #375
CMT
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do CMT

Ale sie dziewczyny rozgadaly... nikogo nie dopuszczaja do glosu. No... moze to i troche moja wina, zanim zdecyduje sie na odpowiedz... juz ktos cos powiedzial... i tak to sie toczy.
Ale skoro juz wszystkie (prawie) spicie, to i ja cos dodam.
Sadze, ze zabawa z KARMA jest w sumie bardzo fajna. Kazdy z nas chce byc chwalony, prawda? A to troche zobowiazuje, a tym samym mobilizuje. Zobowiazuje do obiektywizmu (i przemyslanych wypowiedzi).
Jak mi sie wydaje, "ilosc" wypowiedzi ma pewien wplyw na sile dotyku. I jak zauwazylem, sa osoby, ktore publikuja dla samej publikacji (najczesciej powielaja juz istniejace wypowiedzi), albo w nieskonczonosc przedluzaja istniejacy watek. Nie wnosi to nic nowego, nie pomaga nikomu... ale sila wzrasta.
Nie wiem czy jest to mozliwe technicznie (ale widzac, co Zlosliwiec wyprawia na tej stronie, to pewnie jest w stanie z piasku bicz ukrecic), ale mysle, ze osoba zaczynajaca watek na forum powinna miec najwieksza sile dotyku. Natomiast osoby odpowiadajace, najmniejsza. Sila dotyku nie powinna zalezec od "stazu" na forum, ani od ilosci zielonych kwadracikow, a juz najmniej od ilosci wypowiedzi.
Innymi slowy: kazdy z nas chce byc doceniony (za opinie, wiedze, rade...), ale to nie znaczy, ze powinien/powinna byc doceniana za to ze laczy sie z "klubem" oponentow, przyznajacych sobie nawzajem punkty.

To jest wlasnie moj refleks szachisty (korespondencyjnego). Jeszcze jedna uwaga.
Sadze, ze opinie przyznajacych KARME powinny byc dostepne w profilu uzytkownika. A co tam... niech wszyscy wiedza jak ciezko pracujemy na nasza opinie... prawda?
Stary 2006-05-17, 07:33   #376
funky_girl
Raczkowanie

zrobione

www.missaliciakeys.net
funky_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 09:57   #377
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Zagłosowane.

Ja jestem za ztym by karma była. Jeszcze tylko nie wiem w jakiej postaci.
Trzeba sie nad tym zastanowić.

Lubie tę karmę bo lubie czytac bardzo mile komentarze. Batdzo czesto poprawiają jmi te słowa humor.
Lubię tez dokarmiac innych za bardzo ciekawe i madre posty.
Jezeli ktos mi pomoze w jakimś problemie to wiadomo ze go za to w jakis sposób nagrodze. Jezeli widze ze jakas wizazanka/wizazanin wnosi wiele na forum tez go nakarmię. Jezeli jakis post poprawi mi humor to wiadomo ze dokarmię.

Jestem na forum krótko ale szczerze przyznam ze zdazyło mi sie już 2 razy dac negatywną karmę.
Duzo rzeczy rozumiem ale jak ktoś obraza innych poprostu dla zasady to ja jestem złosliwa i takiej osobie nie popuszcze.
A przykłady? Niepodobvają mi sie wypowiedzi:
"masz gów..no a nie możg" "nie ma meżczyzn są same świnie" " jestescie głupie, zawistne i ogólnie kretynki" (jedna z osób wyraziła sie coś w tym stylu o dzoiewczynach az 3 razu bo usłyszała od nich nie taką poradę jak chciała).

O to by było tego.
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 10:28   #378
Lena :)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CMT
Nie wiem czy jest to mozliwe technicznie (ale widzac, co Zlosliwiec wyprawia na tej stronie, to pewnie jest w stanie z piasku bicz ukrecic), ale mysle, ze osoba zaczynajaca watek na forum powinna miec najwieksza sile dotyku. Natomiast osoby odpowiadajace, najmniejsza.
ale czy w takim wypadku nie powstałby problem z zaśmiecającymi forum niepotrzebnymi, powielającymi się wątkami

moim zdaniem rozstrzygnięcie sprawy KARMY będzie bardzo trudne, ma ona swoje minusy i plusy z obojętnie której strony by się "uczepić, żeby zmienić cos na lepsze to praktycznie zawsze znajdzie się jakiś kontrargument - chyba pozostaje się zdystansować do całej sprawy ...

tęsknię za wiosną....

wizaż weekendami, jeśli w ogóle.

moja biżuteria
1989

Lena :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 11:15   #379
ka_ma
Zakorzenienie

zaglosowalam
mam bardzo duzo watpliwosci odnosnie tej karmy
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 11:58   #380
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CMT
Sadze, ze zabawa z KARMA jest w sumie bardzo fajna. Kazdy z nas chce byc chwalony, prawda? A to troche zobowiazuje, a tym samym mobilizuje. Zobowiazuje do obiektywizmu (i przemyslanych wypowiedzi).
Zgadzam sie.

Cytat:
Napisane przez CMT
Jak mi sie wydaje, "ilosc" wypowiedzi ma pewien wplyw na sile dotyku. I jak zauwazylem, sa osoby, ktore publikuja dla samej publikacji (najczesciej powielaja juz istniejace wypowiedzi), albo w nieskonczonosc przedluzaja istniejacy watek. Nie wnosi to nic nowego, nie pomaga nikomu... ale sila wzrasta.
NIgdy nie pomyslalam o tym, zeby nabijac sobie posty, po to, zeby miec wieksza sile dotyku. Fakt.
Nigdy nad tym nie myslalam, dopiero ty zwrociles na to moja uwage.
Dobrze by bylo, gdyby karma rosla wraz z czasem siedzenia na forum (czyli zakorzenianiem i wtajemniczaniem sie w niego). Zas za posty... no sama nie wiem.
Moze to tez jest jakis wyznacznik dla nas, pozostalych uzytkownikow..?
Ktos ma tysiace postow, a nie ma karmy, znaczy to, ze mimo, iz udziela sie na forum, nie wzbudzil jakiejs wiekszej sympatii? A ktos, kto ma tych postow malutko, za to juz kilka kwadracikow - ze jest bardzo lubiany, a jego posty, choc stosunkowo malo - duzo wnosza : czyli, ze wszystkie jego posty sa dosc wartosciowe...?
Tak to rozumuje.

Cytat:
Napisane przez CTM
Nie wiem czy jest to mozliwe technicznie (ale widzac, co Zlosliwiec wyprawia na tej stronie, to pewnie jest w stanie z piasku bicz ukrecic), ale mysle, ze osoba zaczynajaca watek na forum powinna miec najwieksza sile dotyku. Natomiast osoby odpowiadajace, najmniejsza. Sila dotyku nie powinna zalezec od "stazu" na forum, ani od ilosci zielonych kwadracikow, a juz najmniej od ilosci wypowiedzi.
Czytalam kilka razy ten fragment i... dalej nie rozumiem zupelnie, o co biega..

Cytat:
Napisane przez CTM
Sadze, ze opinie przyznajacych KARME powinny byc dostepne w profilu uzytkownika. A co tam... niech wszyscy wiedza jak ciezko pracujemy na nasza opinie... prawda?
Taaa.. ja juz o tym pisalam wielokrotnie, bylam za stworzeniem czegos na wzor "Zlotej Ksiegi Gosci", gdzie wpisy moglby czytac kazdy..
Dalej podoba mi sie ten pomysl, ale watpie, zeby mial jakiekolwiek, najmniejsze nawet, szanse na realizacje, bo nawet Szefowa wyrazila sie, ze jej sie ten pomysl nie podoba i przyznawanie karmy powinno byc sprawa prywatna.

Stary 2006-05-17, 12:18   #381
moee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisia
Czytalam kilka razy ten fragment i... dalej nie rozumiem zupelnie, o co biega..
znaczy sie ja tez za bardzo tego nie zrozumialam

, ale wychodzi mi na to ze.. jak ktos zaklada watek to ma od razu sile dotyku najwieksza ,a jak Ty badz ja na niego odpowiadamy to najmniejsza. chyba ze ja glupia baba jestem i nie wiem co tam jest napisane ale mi na to wychodzi niech moze autorka powie o co dokladnie jej chodzilo jak pisala ten kawałek w poscie
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 12:34   #382
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta

No i już po wszystkim
Stary 2006-05-17, 12:37   #383
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee
znaczy sie ja tez za bardzo tego nie zrozumialam
A mnie się wydaje, że to CTM czegoś nie zrozumiał
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 12:46   #384
kamaO
Wtajemniczenie

Dziwnie mi to przypomina gorącą dyskusję na temat statusów...
Stary 2006-05-17, 12:50   #385
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

zagłosowałam, ale tak sobie myślę...czy nie powinny być dwie sondy? Pierwsza, ogólna-czy zostawić karmę czy też nie. Jesli wygrałaby ta pierwsza, druga sonda już z różnymi opcjami i wariantami samej karmy

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 12:54   #386
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1
zagłosowałam, ale tak sobie myślę...czy nie powinny być dwie sondy? Pierwsza, ogólna-czy zostawić karmę czy też nie. Jesli wygrałaby ta pierwsza, druga sonda już z różnymi opcjami i wariantami samej karmy
Też się nad tym zastanawiałam i wydawało mi się to rozsadnym rozwiązaniem. Ale Zło gdzieś powiedział, że to nie wybory prezydenckie i drugiej tury nie będzie

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 12:57   #387
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby22
Niedoslownie to zasugerowalam

Cytat:
Napisane przez agabil
Alez oczywiscie agus, bardzo madrze prawisz

Tyle, ze Zlotko sie oburzyl, ze to nie wybroy prezydenckie kiedys...
No ale moze jak bedziemy napierac, i Gora zobaczy, ze tyle tu niejasnosci, to rzeczywiscie sie przekona do jakiegos watku ze zmiana opcji karmy - jezeli juz zostanie - bo taka postac, w jakiej prezentuje sie teraz to niezdrowe bardzo..... :/

Stary 2006-05-17, 12:58   #388
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby22
Niedoslownie to zasugerowalam

Cytat:
Napisane przez agabil
Alez oczywiscie agus, bardzo madrze prawisz

Tyle, ze Zlotko sie oburzyl, ze to nie wybory prezydenckie kiedys...
No ale moze jak bedziemy napierac, i Gora zobaczy, ze tyle tu niejasnosci, to rzeczywiscie sie przekona do jakiegos watku ze zmiana opcji karmy - jezeli juz zostanie - bo taka postac, w jakiej prezentuje sie teraz to niezdrowe bardzo..... :/

Stary 2006-05-17, 13:03   #389
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ach ten Zlo
ale to niesprawiedliwe trochę, bo gdy wygra opcja przeciw karmie, to jakby podliczyć głosy ze wszystkich pozostałych opcji za karmą to pewnie wyszłoby więcej

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 13:59   #390
izaO
Raczkowanie

Zagłosowane!!!!!!!!!
izaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości