KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy zapisałabyś się do Klubu Recenzentki?
tak, zapisałbym się do Klubu Recenzentki 1 221 92,71%
nie, nie zapisałabym się do Klubu Recenzentki 96 7,29%
Głosujący: 1317. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 15:00   #361
Malena
Raczkowanie

Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Generalnie uważam, że pomysł jest bardzo ciekawy! Piszę "generalnie", ponieważ mam kilka pytań:
1. Czy byłyby to tylko kosmetyki z atestem, które pojawiły się już na rynku w noramlnej sprzedaży? Czy też byłyby to również próbki kosmetyków, które dopiero na rynek miałyby być wprowadzone?
2. Jak wyglądałaby sytuacja, w której ktoś, niestety, dostaje uczulenia po danej próbce? Nie jesteśmy przecież w stanie stwierdzić w 100% (nawet czytając wnikliwie skład) czy taka sytuacja się nie zdarzy. I co wtedy?
Ja nie miałabym wielkich pretensji (gdyby była to oczywiście zwykła wyspyka czy zaczerwnienie), to się zdarza,ale przecież reakcje ludzi bywają różne i ktoś może mieć poważne pretensje i powźiąć równie poważne kroki w celu uzyskania odszkodowania. To nie jest przesada.
3. Co z dziewczynami, które nie mają ukończonych 18 lat?
4. Jak zamierzacie weryfikować dane osobowe?
5. I czy uzyskam 100% pewność, że moje dane nie są przekazywane dalej?
6. I czy jestecie pewni, że jedynym potwierdzeniem dla danej firmy byłaby nasza opinia na forum? Mam wrażenie, że bez ankiety odsyłanej do firmy się nie obejdzie, chyba że firmie zależeć będzie tylko na reklamie (pod hasłem badania kosmetyków).

Tyle moich pytań na razie.
Pomysł naprawdę jest ciekawy i chętnie sama zapisałabym się do takiego "programu", niemniej chciałabym uzyskać odpowiedzi na powyższe pyatnia. Jestem ciekawa jak miałoby to przedsięwzięcie wyglądać właśnie od strony odpowiedzialnośći, która (pisząc szczerze i całkiem poważnie) może sprawić więcej problemów Wam = organiaztorom, niż Nam = uczestniczkom.

Pozdrawiam
Malena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:02   #362
xeniaaa
Przyczajenie

zdecydowanie jestem za tym pomysłem
xeniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:11   #363
axia
Przyczajenie

Piszę się na to
axia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:16   #364
lisel
Przyczajenie

Mysle Malena ze poruszylas wazne kwestie, ja tez sie nad tymi sprawami zastanawialam. Co innego opinia forumowiczki, ktora sobie cos kupila i wydala opinie, a co innego zorganizowane testowanie. Co do produktow nie wprowadzonych jeszcze na rynek, to nei wiem co powie autorka pomyslu, ale wedlug mojej orientacji to nie powinno byc testowania takich produktow, poniewaz do tego ludzie pracujacy jako testerzy podpisuja specjalne umowy z firmami, ze wiedza o mozliwosci wystapienia roznych przykrych skutkow ubocznych i liczy sie z mozliwoscia ich wystapienia i nie pojda do sadu, za co zreszta dostaja niemale pieniadze. Tyle z mojej wiedzy na ten temat ) jak sie myle to prosze mnie poprawic
Pozdrawiam
lisel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:17   #365
betty31
Raczkowanie

już zagłosowałam na "tak"
betty31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:31   #366
...:::chin:::...
Rozeznanie

ja tez za
Stary 2006-05-20, 15:32   #367
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby22
Jedno jest pewne: widzę, że dzięki tej akcji zyskamy wiele nowych forumowiczek
też zwróciłam na to uwagę w moim poście wczesniejszym i własnie to budzi moje obawy
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:37   #368
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisel
Mysle Malena ze poruszylas wazne kwestie, ja tez sie nad tymi sprawami zastanawialam. Co innego opinia forumowiczki, ktora sobie cos kupila i wydala opinie, a co innego zorganizowane testowanie. Co do produktow nie wprowadzonych jeszcze na rynek, to nei wiem co powie autorka pomyslu, ale wedlug mojej orientacji to nie powinno byc testowania takich produktow, poniewaz do tego ludzie pracujacy jako testerzy podpisuja specjalne umowy z firmami, ze wiedza o mozliwosci wystapienia roznych przykrych skutkow ubocznych i liczy sie z mozliwoscia ich wystapienia i nie pojda do sadu, za co zreszta dostaja niemale pieniadze. Tyle z mojej wiedzy na ten temat ) jak sie myle to prosze mnie poprawic
Pozdrawiam
Takie testowanie to jest faza "kliniczna", zanim produkt dostanie różne certyfikaty i zostanie dopuszczony do masowej produkcji. I na 100% to nie będziemy my.Tu raczej chodzi o wyrobienie opinii (najlepiej pozytywnje oczywiście ) u potencjalnych klientek
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:42   #369
anja31
Raczkowanie

Jestem za,to dobry pomysł i świetna zabawa zarazem.Zgłaszam się jako królik.
anja31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:42   #370
sweetheart
Przyczajenie

Uważam to za rewelacyjny pomysł, sama chętnie wzięłabym w nim udział
sweetheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:42   #371
Malena
Raczkowanie

lise!
Właśnie o takie też sytuajce mi chodzi! To może byc problem dla forum również, jako dla organizatorów i pośredników. A co do kosmetyków nie wprowadzonych jeszcze na rynek to naprawdę trzeba uważać!
Chyba się nie myslisz w tej sprawie (w aspekcie prawnym)! I gdyby to były takie produkty również to ja mówię zdecydowane "nie!". A jeśli tylko te oficjalnie i legalnie dostępne to pomysł ciekawy

Jeszcze jedno pytanie mi się urodziło
Załóżmy, że ktos poda w ankiecie, iż ma jakiś typ cery, ale tego nie sprawdził u profesjonalistki i naprawdę ma inny (np. cera normalna i mieszana to dla laika nie jest taka znowu kolosalna różnica) i wystawi kosmetykowi negatywną opinię, która zostanie wliczona do statystyk danej firmy?? Przecież to będzie opinia błędna! Inną sytuacją jest, gdy robimy to na zasadzie "moje doświadzcenia" i dzielimy się tym wśród forumowiczek, inną gdy ma to pomagać producentowi w rzetelnej ocenie.
Ocena kosmetyków tzw. kolorowych to nie jest skomplikowana sprawa, ale z pielęgnacyjnymi jest już trochę gorzej.
Malena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:42   #372
barbitka
Przyczajenie

Uważam, że ten klub recenzentki to po prostu fajny pomysł.
Trzymam kciuki za całą ta akcje!!!!!!!!
Chetni wezme w czyms takim udzial. Pozdrawiam
barbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:43   #373
Edycia15
Raczkowanie

GG do Edycia15

Pomysł mi się podoba i chętnie zapisałabym się do takiego klubu .
Edycia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:44   #374
marcelinka80
Przyczajenie

Jak najbardziej jestem za!!!
marcelinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:48   #375
marcelinka80
Przyczajenie

Jeszcze raz jestem za!!!
marcelinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:55   #376
agatha
Rozeznanie

jestem jak najbardziej ZA
agatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 15:57   #377
1evitka
Przyczajenie

Oczywiście że jestem zainteresowana!!!! Ten klub musi powstać!!!!))))świetnie byłoby testować na własnej skórze nowinki kosmetyczne! można w ten sposób znaleźć swój wymarzony kosmetyk, a także pomóc innym w znalezieniu swoje go kosmetyku!!!! jestem jak najbardziej za!!!!!!!!
1evitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 16:06   #378
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

JESTEM NA NIE.

Juz sie tlumacze.

Ogolnie, (o czym pisala juz Anashasia), w regulaminie zawarty jest podpunkt, calkiem logiczny i zrozumialy jak dla mnie, o tym, ze powinno sie wystawiac ocene po przetestowaniu calego kosmetyku, a nie tylko probki, badz ich kilku. Niestety, dzialanie kosmetyku mozna ocenic dopiero po sporym czasie jego uzywania, i nie tyczy sie to tylko balsamow, szamponow, kremow nawilzajacych itp..
Dla mnie oceny na podstawie probek sa najzwyczajniej niemiarodajne.
Coz mozna ocenic : zapach, konsystencje, wchlanianie, rozprowadzanie... kiedy dla mnie najbardziej liczy sie EKEFT.

Ja rozumiem, ze tu zapanowal szal, bo fajnie jest dostac mase probek za darmo i sobie je testowac. Ja was rozumiem, rozumiem ten entuzjazm i radosc. Natomiast dlaczego pozniej oceniac to i wprowadzac zamet do KWC..?

Klub Recenzentki - ok - ocenilam na podstawie probki.
Ale w momencie, kiedy dowiedzialam sie, ze ten caly system ma sie wliczac do statystyk i ocen danego produktu, to jak dla mnie jest zuplenie bez sensu. Taak, wiem, ze fajnie jest sobie poprobowac kosmetyki.
Tutaj, na KWC, jak i w innym miejscu, w ktorym pracuje, takie recenzje byly/sa usuwane natychmiast.

BO nic mnie nie wkurza bardziej niz np. recenzja kremu do pielegnacji biustu, w ktorej zawarte sa pochlebne opinie, jak to on super nie pachnie, a ze wchlania sie, a ze rozprowadza itp, skoro efektu po nim nie widac zadnego, a juz tym bardziej na dluzsza mete, po skonczeniu specyfiku. Przykladow moglabym podac tysiace : ilez to razy okazuje sie, ze testujemy sobie probke niech to bedzie szmaponu i wydaje nam sie, ze jest ok, a po dluzszym stosowaniu okazuje sie jednak, ze na dluzsza mete przesuszawlosy.. Ze balsam jest niby fajny, ladnie skore natluscil, ale na dluzsza mete wcale nie nawilza skory tak jak powinien..?

Klub Recenzentki z zaznaczeniem, ze jest to ocena na podstawie probki - jak najbardziej, natomiast wlaczyc to do recenzji ogolnych na KWC, ktore wiecznie tropie i notorycznie zglaszam, a tym bardziej sumowanie takiej recenzji do oceny ogolnej kosmetyku, sprawia, ze te oceny staja sie jeszcze bardziej niemiarodajne i nic nie wnoszace. BO mnie taka recenzja na podstawie probki nie przekonuje.
Na podstawie probki to sobie mozna ocenic perfumy.

Jest mi przykro, poniewaz do tej pory Wizaz, z wielu podobnych mu for recenzji kosmetykow uwazalam za najlepszy : bo wlasnie tepione sa tu oceny wystawione na podstawie jednego, czy dwoch uzyc produktu, ktore burza rownowage calej ocenie.
Jak dal mnie nie wnosza nic, sa mylace, i sprawiaja, ze traci sie tylko czas.

Moze wiele z was nie wie jeszcze jak to bedzie wygladac, ale ja juz mam doswiadcznie z takimi recenzjami. Wchodzimy na stronke kosmetyku, ktory ma wysoka ogolna ocene i tak naprawde... nie dowiadujemy sie z niego..nic. Oprocz tego, jak pachnie i jaki ma kolorek i konsystencje. Pierwsze wrazenia. Nic glebszego. Wychodze z niej, bo tak naprawde nic sie nie dowiedzialam.

Nie rozumiem, skad nagle, po tak dlugim czasie, kiedy staramy sie wlasnie tepic i usuwac niemiarodajne recenzje wystawione na zasadzie probki, jednego uzycia, "podkoszenia" go mamie, kolezance.. wracamy nagle do systemu, ktory nas tak bardzo denerwowal...
Nie rozumiem.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 16:07   #379
Ewka86
Raczkowanie

GG do Ewka86

Bardzo fajny pomysl jestem oczywiscie za
Ewka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 16:11   #380
betii83
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Hmm ciężka sprawa bo w sumie jak wyrazić swoją opinię na temat kosmetyku jeżeli to tylko próbka? No chyba że będzie to taka ilość produktu po której można zauważyc efekt (np rozjaśnienie cery). W przypadku pojedyńczej próbki można wypowiedziec się o konsystencji, zapachu itp a nie o DZIAŁANIU. Wszystko zależy od celu "badania".
Tak czy inaczej możecie mnie zwerbować do testowania
Pozdrawiam a póki co będę testować to co mam na półce w łazience
betii83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 16:16   #381
Teeta
Anomalia

bardzo fajny pomysł, tylko ja już kilka razy dostałam od kilku firm próbki, więc czy to nie stoi na przeszkodzie? podam nazwy firm: Dax, Bielenda, Mincer, Flos Lek.

^ jowisia, w sumie masz rację. ale próbki też są potrzebne dla osób mających problemy z cerą. i przekonuje mnie opinia, że osoba z bardzo wrażliwą cerą zaakceptowała dany kosmetyk

Edytowane przez Teeta
Czas edycji: 2006-05-20 o 16:39
Teeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 16:29   #382
Rosa-85
Raczkowanie

jestem ZA
Stary 2006-05-20, 16:46   #383
elphame
Raczkowanie

świetny pomysł - ja się piszę
elphame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:01   #384
ebusza
Przyczajenie

Smile Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

uwielbiam testować kosmetyki bardzo chetnie to robie
ebusza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:04   #385
lullaby22
Zakorzenienie

Matko, co za wysyp nowych forumowiczek

lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:07   #386
Kajol
Zadomowienie

Ja do klubu bym się nie zapisała, bo zawsze wybór kosmetyku poprzedzam czytaniem składu i oczywiście KWC (z tym że recenzje na podstawie próbki są dla mnie mało mówiące, a niekiedy- w zależności od tego ile dana osoba napisze, bezużyteczne)- podejrzewam, że jeśli zapisałabym się do klubu, to pewnie musiałabym przetestować to co przyślą, a nie bardzo mi się taki pomysł podoba. Ale sam klub dla innych mógłby tam sobie powstać, szkoda tylko że miałby być zmieszany z KWC- tam opinie można traktować poważniej, zwłaszcza że fdziewczyny oceniają kosmetyki kupione najczęściej za własne pieniądze. Jak się dostaje próbkę to zawsze mimo największych chęci bycia obiektywnym zasada wzajemności zawsze może w jakimś stopniu zadziałać.
Chociaż z drugiej strony dziewczyny na forum też często pytają się o pierwsze wrażenia na temat jakiejś nowości kosmetycznej, którą już ktoś zdązył wypróbować.
Kajol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:08   #387
ankarosik
Przyczajenie

GG do ankarosik
Thumbs up Dot.: KLUB RECENZENTKI - nowy pomysł

Świetny pomysł...jestem "za" i chętnie dołącze do KLUBU RECENZENTKI
pozdrawiam wszystkie wizażanki
ankarosik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-20, 17:26   #388
pomyslowa
Przyczajenie

Popieram głos większości w tej sprawie
pomyslowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:29   #389
joasiunial
Zadomowienie

Ja również chętnie przetestowałabym na sobie różne nowości kosmetyczne

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-20, 17:33   #390
upartamarta
Przyczajenie

Moim zdaniem to świetny pomysł, dzieki temu jeszcze lepiej poznamy działania kosmetykow.
upartamarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości