Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-08, 19:13   #361
flerynka
Przyczajenie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Dziękujemy z Nikolką za komplementy .
Ja nawet nie wiem ile moja córcia waży,bo co mamy iść do szczepienia to ktoś w domu jest przeziębiony i lekarz każe czekać .
Mam pytanie, czy któraś z Was karmi tylko "cycem" ???
flerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 20:49   #362
Nel70
Zadomowienie

Flerynka ja niestety karmiłam tylko"cycem" do 4 m-ca, a od 8 dni sztucznie Dziewczynki mam pytanie natury plamistej tzn. czym usuwacie plamki na ciuszkach po deserkach,owocach i zupkach. Ale dzisiaj zastój,Alienek się nie odzywa,czyzby koniec netu. Mi się kończy umowa w lipcu i nie wiem co dalej i za ile,bo nie wyobrażam sobie dnia bez naszego forum i naszej wirtualnej rodzinki. Amelcia po szczepieniu śpi grzecznie,więc ja do niej idę dołączyć,kolorowych snów
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 20:51   #363
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Nel na plamki po zupkach i deserkach stosuje ODRAZU mydło i ciepłą wodę-zapieram a potem normalnie piore-nie ma sladu, ale warunkiem jest aby zrobic to zanim zaschnie-czyli zaraz po jedzonku przebieram agacie.
Miłj nocki

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-08, 21:17   #364
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez Nel70
Jastin ale świetne zdjęcie Wikusi,te w czapeczce,bomba. Florentynka a Twoja też śliczna dzidziunia. A więc my po 3 szczepieniu skojarzoną szczepionką. Amelcia płakała A teraz śpi. Waży 6530kg , obwód główki 41 cm, obwód kl.piersiowej 42, a długości nie wiem,bo u nas nie mierzą. Ciuszki jej ubieram na 74 i na 80 cm. Lekarka powiedziała,że sie rozwija ponad normę,bo wkłada sobie stópki do buzi,przewraca się z boczku na boczek , śmieje się mocno i gaworzy na maxa. Ach te nasze pociechy.

Nel, ile Amelcia ma dokładnie "latek"? Mój filipek z tydzień kończy 4mies. i jak na razie ma 7600g, wymiary 42 i 42 miał podczas ostatniego szczepienia:16.05...czy moje dziecko aby nie jest jakies pzrerośniete..? Troszku mnie to zastanawia...wiem że chłpcy s wieksi od dziewczynek, ale bez pzresady....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 06:28   #365
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flerynka
Mam pytanie, czy któraś z Was karmi tylko "cycem" ???
Flerynka ja karmie cały czas piersią,dwa tygodnie temu wprowadziłam małej soczek,ale głownie je cycusia,nic poza tym.
Zamierzam tak wytrwać przynajmniej do pół roku jeśli oczywiście wszystko bedzie dobrze dopiero po tym czasie zamierzam wprowadzić małej kaszki itp.
Teraz jej menu to cycuś i jakieś 25ml.soczku dziennie,jabłkowego bądz marchewkowego.

Meme powiem Ci że spory ten Twój brzdąc,moja Wika ma 4,5 miesiąca i chyba tyle nie waży jeszcze chociaż kto wie...
Ale to znaczy ze Filipek zdrowo Ci rośnie A karmisz piersią?

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 08:38   #366
Nel70
Zadomowienie

Meme rzeczywiscie Twoj Filipek to dorodny brzdac. Moja Amelka wczoraj , gdy miała te pomiary to miała dokładnie 4 miesiące i 8 dni. A od kiedy karmisz go sztucznie,bo ja dokładnie od 8 dni.
Katesia dzięki za poradę na temat usuwania plamek,najważniejsze,żeby usuwać świeże plamki,bo te zaschniete to makabra w usunieciu.
Stary 2006-06-09, 09:08   #367
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

My też mamy dziś szczepienie. Znowu się boję, własnie moj TŻ pojechał po szczepionkę skojarzoną. Też jestem ciekawa ile waży moj klocek, ale na pewno ok. 8 kg, bo czasami wazę się z nia na zwyklej wadze .
To juz nasze ostatnie 3 dni razem, wiec bedziemy sie soba delektowac. O rany! Ona taka fajna, a ja musze sobie isc tyrac. No ale coz zrobic, live is brutal full zasadzkas.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 09:35   #368
humbak
Rozeznanie

Meme moja Lili kończy 16 czerwca 5 miesiecy, wazona była w tamtym tygodniu - 660, Twój Filipek faktycznie duzy chłopczyk, a moze to mojaLilianka mała?

Przysłali mi wczoraj paczke z BOBOVITY, ale nedza, z HIPPA była fajniejsza.

U nas (w Swietokrzeskim) znowu pogoda do bani, moze potem sie poprawi.
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 11:04   #369
MartusiaJ
Rozeznanie

witajcie
wow 3 dni mnie nie było- ale sie steskniłam za Wami kochane
więc tak: Flerynko odobnie jak Jastin karmię tylko piersia, próbuję dawać Kubie soczek jhablkowy ale go nie cierpi, niestety. Twoja córcia przesliczna jak zresztą wszystkie styczniowe dziewczynki
Nel byłam we wtorek u lekarza bo bylam ciekawa ile to ten mo kubuś przybral przez 2 tyg, jako, że ostatni kiedty wyszla ta afera z jego rzekomą nieodwagą nie było mojej lkearki tylko lekarz, ktory nie znał go od urodzeina. no i poszłam wreszcie do mojej lekarki i okazało się, że waży już 7400g, mierzy 69cm, obwod głowy 42 i klatki 42.
pisałam ostatnio, ze tamtne lekarz kazal dokarmiać Kubusia- moja lekarka odetchnęła z ulgą kiedy powiedziałam jej, że czekałam na jej opinię, i nie dokarmiam bo bardzo chcę wytrwać w karmieniu piersią. powiedzała, że nie ma takiej potrzeby by dokarmiać, średnia tego co przybrał o d urodzienia wyniosi 800g miesięcznie i jest ok! ale się cieszę, mówię Wam
iwonamysza napisz co i jak ppo szczepionce- moj Kubus już dostał 3 dawki skojarzonego Infanrix-u, teraz jak skończy pół roku czeka nasze dzieci tylko szczepionka p. żółtaczce i potem spokój aż do roku
jesli chodiz o usuwanie plam(ja mam tylko te po ewentualnej wylanej kupce ) to ja tak jak Katesia, od razu zapieram, ale używam też bo jest świetbny i b. polecam proszek SPESO, taki w malutkim pudełeczku, do namaczania (ja zostawim na całą noc), kosztuje ok.3 zeta
Stary 2006-06-09, 11:58   #370
Alien
Wtajemniczenie

Nel70 jeszcze mi neta nie odcieli, coś koło 20 czerwca bedą odcinać
Wikunia nie spi mi jzu 3 noce, daje teraz troche popalić, sama nie wiem dlaczego, wiec jestem wymeczona, spie po 2 lub 3 godziny na dobę, dlatego mniej tu zagladam
A brakuje mi tego siedzenia przed kompem i klikania do was.

Dziewczyny piszecie, ze ida zęby waszym pociechom ? Jakie mają dziąsła ??

Buziaczki dla wszystkich

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-09, 12:44   #371
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Alien dziąsła są wtedy białe, poszukaj palcem w buzi Wikuni czy przypadkiem nie idzie jej ząbek. Jak trafisz na coś twardego to właśnie ząbek. Mojej koleżanki córeczce wyszedł ząbek jak miała 3 miesiące .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-09, 14:55   #372
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

No i już po bólu, śmiała się cały czas, tylko w momencie ukłucia na moment przestała, a potem dalej "nawijała". Dobry humorek dziś moje dziecko miało. Pani doktro nie chciała mi dać zaświadczenia do żlobka, bo powiedziała że szkoda małej, ale niestety nie ma sie co uzalać, bo tak ma być i nic na to nie poradze. W końcu wypisała mówiąc, że to z bólem serca.
Mała waży 8160 (bambaryła jedna), mierzy 67 cm (wszystkie rzeczy na 68 cm to przeszłość - ach to ich mierzenie), obwód głowy i klatki po 44 cm. Patrzyłam na siatce centylowej to mieści się w normie, ale niemal wszystkie parametry oscylują w górnej granicy. Pani doktro powiedziała, że skoro to taki kawał baby to nie muszę jej dawać kaszki na noc. Więc na razie zużyję to opakowanie, które już mam otwarte (będę jej dawać może trochę mniej) i zrezygnujemy na jakiś czas i zobaczymy czy nadal bedzie pzesypiac całe noce.
Mówiłam pani doktor, że na kaszce wytrzymuje 12 godzin bez jedzenia, to powiedziała, że skoro to jest wygoda dla rodziców to mozemy jej nadal tak dawać. Ale nie chce znowu uchodzić za egoistkę i żeby przez moją wygodę dziecko w przyszłości miało nadwage. Wystarczy że ja mam.

Stary 2006-06-09, 19:42   #373
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Halo halo a gdzie to Was wszystkie wywiało? Ja chyba idę na wizażowy odwyk (mało realne), bo dziś cały dzień z przerwami prasuje i nie moge skończyć. Oczywiście w przerwach włażę tutaj i patrzę a tu żadna dzieweczka nic nie napisała.

Stary 2006-06-09, 19:59   #374
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza
Halo halo a gdzie to Was wszystkie wywiało? Ja chyba idę na wizażowy odwyk (mało realne), bo dziś cały dzień z przerwami prasuje i nie moge skończyć. Oczywiście w przerwach włażę tutaj i patrzę a tu żadna dzieweczka nic nie napisała.
Iwonko jak to gdzie mecz Polska-Ekwador sie rozpoczął Mamuśki siedzą pewnie z tż-tami przed telewizorkami
Iwonko Twoja Kasia to rzeczywiście pannica ja dopiero bede wiedziała ile w
Wika waży 28 czerwca,ale ponad 7 kg.napewno,to sie czuje
Spadam i ja naszych pooglądać.
Dobrej nocki życze

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 09:15   #375
Moni@
Zakorzenienie

Dziekujemy za zyczenia i caluski razem z Szymonkiem Pozdrawiamy serdecznie..

Ja mam troche klopotow z nim, bo nie chce jesc mleka..wypluwa, krzywi sie i wygina..za to herbaty to moze pic za trzech..nie wiem co sie dzieje....poza tym znow jest caly wysypany, pelno plamek i krostek...Albo cos pyli albo cos z jedzenia go uczula, ale to dziwne bo nic nowego nie wprowadzalam,,..od dwoch dni je tylko tak :
05.00 jak wstanie - 150ml
13.00 - zupka sloiczek
17.00 - z wielkim bolem mleko 90ml
20.00-22.00 - mleko 120ml-150ml

miedzy posilkami soki, herbatki..nawet deserkow nie lubi za bardzo, krzywi sie, choc daje mu naprawde slodziutkie..
Przestal kaszki jesc te owocowe..ide dzis kupic zwykla ryzowa, bez dodatkow

Nie zagladam tu za czesto bo ostatnio zasypia mi o 22 i sama wtedy padam na ryj... bo wstaje z nim o 5 rano, on na spacerku spi po 4 godz, a mamusia zaiwania z wozeczkiem, no to sobie nie pospie w tym czasie...a wieczorem padam.

wybaczcie.....

milego weekendy kochane dziewczyny
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 10:22   #376
Alien
Wtajemniczenie

MartusiaJ a nie mówiłam, że bedzie dobrze z wagą Kubusia

Zresztą w siatkach centylowych zawsze można sprawdzić czy dzidzia mieści się w normie chociaz najlepiej jak jest powyżej 25 centyla do 75 centyla.

Iwonamysza twoja Kasia to naprawde sporo wazy, może lepiej jej nie dawaj tej kaszki na wieczór, przynajmniej ja bym napewno nie dawała bo po co takie malenkie dziecko już ma mieć zadatki na nadwage. Moja Wika starsza a waży 7400g i pediatra mówi, ze dużo wazy.

A co do tego mojego wygladu, to kiedyś oko na wizażu umieszczałam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=10079

Stary 2006-06-10, 18:24   #377
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Czyżby wszystkie koleżanki styczniówki były zagorzałymi fankami futbolu, bo od wczoraj dosłownie nic tu się nie dzieje.

Stary 2006-06-10, 18:40   #378
Nel70
Zadomowienie

Iwonka ja wczoraj położyłam Amelcię spać i razem z tż oglądalismy przy browarku mecz. Ale totalna kicha ,nie było co oglądać. Już kolejnego meczu nie zamierzam śledzić,szkoda mi tych zagorzałych kibiców co kaskę wydali i oglądneli totalną porażkę,szkoda słów. Stawiałam na Krzynówka i Żurawskiego a tu nic,kiepsko grali.
Od wczoraj u nas upały,także prawie cały dzionek na dworze spędzamy. Za tydzień chrzciny,także przygotowania wrą. Dzisiaj byliśmy na zakupach,kupiliśmy Amelci sukieneczkę z atłasiku ze spodenkami,kapelusik,buci ki i rajtuzki.Na pewno po imprezie dołączę zdjęcia,mam pytanko czy któraś z Was sprzedawała na allegro ciuszki po chrzcie,bo zamierzam z tą kreacją tak zrobić. Iwonka Twoja córcia to rzeczywiscie jest duża,a z którego ona stycznia. Jak wy patrzycie w tej siatce,bo ja nie wiem o co chodzi z tymi wymiarami,może któraś mi objaśni.
W piątek dostałam paczkę z Hippa, lepsza niż z Nestle.
Kupiłam również gazetkę Mam dziecko i był tam talerzyk od razu ze sztućcami. Dziewczynki jaki nr smoczka stosujecie do butelek z Aventu,bo ja dotychczas nr 2, a dzisiaj kupiłam nr 3 i Amelka się dławiła.
Stary 2006-06-10, 20:11   #379
Alien
Wtajemniczenie

A ja tam wcale nie jestem jakąs zagorzałą fanką footbolu, zresztą przy Wikusi to nie miałabym czasu na pooglądanie meczu, chyba, że z przerwami

Nel ja używam smoczka z Aventu tego pierwszego z jedną dziurką, teraz kupie nr 2 a to dlatego, ze Wika się krztusi, wiec sie nie spiesze z przechodzeniem na więcej dziurek. Do kaszki mam z Canpol Babies nr2 bo tam nie jest wiecej dziurek tylko każdy nastepny smoczek ma wiekszą dziurke, ale to takie smoaczki co do tych butelek balonik bo tylko te pasują tak samo do Aventowych butelek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 21:08   #380
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nel70
Iwonka ja wczoraj położyłam Amelcię spać i razem z tż oglądalismy przy browarku mecz. Ale totalna kicha ,nie było co oglądać. Już kolejnego meczu nie zamierzam śledzić,szkoda mi tych zagorzałych kibiców co kaskę wydali i oglądneli totalną porażkę,szkoda słów. Stawiałam na Krzynówka i Żurawskiego a tu nic,kiepsko grali.
Od wczoraj u nas upały,także prawie cały dzionek na dworze spędzamy. Za tydzień chrzciny,także przygotowania wrą. Dzisiaj byliśmy na zakupach,kupiliśmy Amelci sukieneczkę z atłasiku ze spodenkami,kapelusik,buci ki i rajtuzki.Na pewno po imprezie dołączę zdjęcia,mam pytanko czy któraś z Was sprzedawała na allegro ciuszki po chrzcie,bo zamierzam z tą kreacją tak zrobić. Iwonka Twoja córcia to rzeczywiscie jest duża,a z którego ona stycznia. Jak wy patrzycie w tej siatce,bo ja nie wiem o co chodzi z tymi wymiarami,może któraś mi objaśni.
W piątek dostałam paczkę z Hippa, lepsza niż z Nestle.
Kupiłam również gazetkę Mam dziecko i był tam talerzyk od razu ze sztućcami. Dziewczynki jaki nr smoczka stosujecie do butelek z Aventu,bo ja dotychczas nr 2, a dzisiaj kupiłam nr 3 i Amelka się dławiła.
Nel ja do herbatki uzywam Avent nr 1, do mleka nr 2 a do kaszki nr 3.. Szymus jest zadowolony
Stary 2006-06-10, 21:10   #381
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Moni@
Dziekujemy za zyczenia i caluski razem z Szymonkiem Pozdrawiamy serdecznie..

Ja mam troche klopotow z nim, bo nie chce jesc mleka..wypluwa, krzywi sie i wygina..za to herbaty to moze pic za trzech..nie wiem co sie dzieje....poza tym znow jest caly wysypany, pelno plamek i krostek...Albo cos pyli albo cos z jedzenia go uczula, ale to dziwne bo nic nowego nie wprowadzalam,,..od dwoch dni je tylko tak :
05.00 jak wstanie - 150ml
13.00 - zupka sloiczek
17.00 - z wielkim bolem mleko 90ml
20.00-22.00 - mleko 120ml-150ml

miedzy posilkami soki, herbatki..nawet deserkow nie lubi za bardzo, krzywi sie, choc daje mu naprawde slodziutkie..
Przestal kaszki jesc te owocowe..ide dzis kupic zwykla ryzowa, bez dodatkow

Nie zagladam tu za czesto bo ostatnio zasypia mi o 22 i sama wtedy padam na ryj... bo wstaje z nim o 5 rano, on na spacerku spi po 4 godz, a mamusia zaiwania z wozeczkiem, no to sobie nie pospie w tym czasie...a wieczorem padam.

wybaczcie.....

milego weekendy kochane dziewczyny
Moniu to bardzo mało zjada....moze za duzo dajesz soczków? i ma brzuszek pełny...

16.10.2009-start

Stary 2006-06-10, 21:13   #382
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Alien
MartusiaJ a nie mówiłam, że bedzie dobrze z wagą Kubusia

Zresztą w siatkach centylowych zawsze można sprawdzić czy dzidzia mieści się w normie chociaz najlepiej jak jest powyżej 25 centyla do 75 centyla.

Iwonamysza twoja Kasia to naprawde sporo wazy, może lepiej jej nie dawaj tej kaszki na wieczór, przynajmniej ja bym napewno nie dawała bo po co takie malenkie dziecko już ma mieć zadatki na nadwage. Moja Wika starsza a waży 7400g i pediatra mówi, ze dużo wazy.

A co do tego mojego wygladu, to kiedyś oko na wizażu umieszczałam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=10079
Alienku Ty wredziaku jak Ty jestes cała taka jak Twoje oczka....to prosze nie kłam mi tu ze potwora jestes!!! o takim oczku to pomarzyc mozna....
zaraz mi tu zdjęcie wklejac!!!!

mojej Agaci tez ząbki pakują-dziąsełka ma strasznie rozpulchnione, ślina to sie dosłownie dławi a jak palcem dotykam dziasełek to gdzies pod spodem wyczuwam zabki ,ale to jeszcze troszke...

16.10.2009-start

Stary 2006-06-11, 07:04   #383
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Mój wielkolud kończy dziś 5 miesięcy, a jutro idzie "na stracenie". Kurde nie przezyje tego chyba .
Cytat:
Napisane przez Nel70
Jak wy patrzycie w tej siatce,bo ja nie wiem o co chodzi z tymi wymiarami,może któraś mi objaśni.
Ja też nie wiedziałam o co dokładnie chodzi, ale oczywiście internet skarbnica wiedzy mi to wyjaśnił. A mianowicie te linie to centyle, które oznaczają ile procent dzieci miało wyższą lub niższą np. wage, wzrost itp. a więc jeśli dziecko wagę ma na 50 centylu to oznacza to, że 50% dzieci miało wagę niższą, a 50% wyższą.
Cytat:
Napisane przez Nel70
Dziewczynki jaki nr smoczka stosujecie do butelek z Aventu,bo ja dotychczas nr 2, a dzisiaj kupiłam nr 3 i Amelka się dławiła.
Ja używam juz od 2 miesięcy smoczka trójprzepływowego, ale to kwestia tego jak dziecko je i co mu odpowiada. Jeśli Amelka dławi się 3 to pozostań na razie przy 2. Jak jej to odpowiada i się nie męczy to znaczy że jest OK.
Cytat:
Napisane przez Nel70
mam pytanko czy któraś z Was sprzedawała na allegro ciuszki po chrzcie,bo zamierzam z tą kreacją tak zrobić.
Co prawda ciuszków po chrzcie nie sprzedawałam, bo takowego u mnie jeszcze nie było, ale za to robiłam to z innymi rzeczami. Najlepiej zrób wyraźne zdjęcie ubranek, najlepiej rozłożyć na stole lub czymś płaskim. No i wystawiasz aukcje do licytacji lub Kup Teraz (ale to już chyba wiesz).
Załączam fotki mojego 5-miesięcznego szkraba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.1..JPG (109,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.2..JPG (81,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.3..JPG (30,1 KB, 16 załadowań)

Stary 2006-06-11, 07:27   #384
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Iwonko jako pierwsza składam zyczenia Kasiulce dla malutkije (choc juz nie taka malutka)-śliczna ta Twoja córa-czy mi sie wydaj czy onama ciemna karmnacje? czy jest opalona?-a grubasek z niej uroczy

16.10.2009-start

Stary 2006-06-11, 07:29   #385
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Iwonko wszystkiego najlepszego dla Kasi jest prześliczna i jakie ma piękne oczka , buziaczki od Płatka i Mateuszka .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-11, 07:36   #386
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Dziękujemy za życzenia. Katesiu moja Katesia nie ma raczej ciemnej karnacji, a nawet wydawało mi się ze jest blada. Moze teraz to słoneczko ją już trochę opaliło, albo marchewka w zupkach sprawiła że zmienił się trochę kolor skóry, albo po prostu tak wychodzi na zdjęciach. Tatuś fotografuje ją bez opamiętania. Mam już tysiące zdjęć małej.

Stary 2006-06-11, 08:17   #387
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez iwonamysza
Dziękujemy za życzenia. Katesiu moja Katesia nie ma raczej ciemnej karnacji, a nawet wydawało mi się ze jest blada. Moze teraz to słoneczko ją już trochę opaliło, albo marchewka w zupkach sprawiła że zmienił się trochę kolor skóry, albo po prostu tak wychodzi na zdjęciach. Tatuś fotografuje ją bez opamiętania. Mam już tysiące zdjęć małej.
to bedzie miałą super pamiatki (albo rodzice na stare lata), u mnie troszke zaprzetsalismy foftografowac, bo juz mamy strasznie duzo na płytkach, a nie mamy ani jednego napapierze....ale narazie czekamy na kase, az spadnie z nieba

dzis próbowałam dac Agaci kaszke bananową łyzeczka ale niestety miała odruch ymiotny-moze dlatego ze zrobiłam na jej mleku a ono ak wiecie śmierdzi skarpetami i w polączeniu z kaszką to zapach wyszedł conajmniej dziwny. Spróbuje wieczorem ale z butelki-moze tak sie uda...

miłej niedzieli

16.10.2009-start

Stary 2006-06-11, 10:03   #388
Alien
Wtajemniczenie

Dla Kasienki
Iwonamysza na jakim tle jest to ostatnie zdjęcie zrobione ? Ciekawie wygląda.

A co do zabków, to pediatra powiedziała, że u nas jeszcze do pierwszego ząbka daleko, moze Wika ma to po mnie, bo mi późno ząbki szły.

Katesia zdjęcie wkleje, skoro takie odważne jesteście i chcecie mnie zobaczyć, tylko musze sobie jakąś w miarę przyzwoita fotkę pstryknąć z Wikunią

Stary 2006-06-11, 10:16   #389
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez Alien
Iwonamysza na jakim tle jest to ostatnie zdjęcie zrobione ? Ciekawie wygląda.
A nawet nie wiem, bo było dosyć ciemne, a mój tż odkad kupilismy aparat to jest teraz fotograf-amator i bawi sie zdjeciami w photoshopie.
Kasia siedzi mi na kolanach, zabiera mi reke i wklada sobie do buzi. A zebow nadal nie widac, chociaz z tego powodu jest coraz bardziej marudna.

Stary 2006-06-11, 10:24   #390
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
Moniu to bardzo mało zjada....moze za duzo dajesz soczków? i ma brzuszek pełny...
Katesiu ale ja najpierw mu daje mleko, i jak widze ze wypluwa to daje herbate i pije
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości