Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-20, 08:53   #361
_groooszek_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Można bezkarnie wydać na coś innego
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przez to zapowiedzialam mezowi ze jak skoncza mi sie pieniadze a pojedziemy na zakupy i cos wpadnie mi w oko to bedzie biedniejszy o kilka stowek - o dziwo nie protestowal 😎 sam mi mowil ze musze sobie jakas sukienke nowa na wesele znajomych kupic tylko nigdzie nic nie moge znalezc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nam najbliższe wesele szykuje się na kwiecień, no ale nie wiem czy pójdziemy

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:00   #362
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Poradzcie mi trochę. Jade dzisiaj kupić kilka rzeczy do szpitala. M.in pizame. Myslicie ze lepiej koszule nocna czy bluzka spodnie?
Myslalam o koszuli ,ze lepiej jak bym ja miała np do badania ,raz dwa gacie w dol i nie chodzić z gola pupa a z drugiej strony jak zimno mi będzie
No ale przecież będę mieć szlafrok
Poradzcie dziewczyny

2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:11   #363
edzka1104
Zakorzenienie

Jestem w pracy, dzisiaj na szczęście już się dobrze czuje. Wczoraj był chyba po prostu zły dzień.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:11   #364
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
O zainteresowalas mnie czyms tanszym i lepszy niz termo. Czego szukać ?
Na razie myślałam o tym Lidlowym, nie myślałam że są inne. Dla mnie cena termo jest po prostu chora.Cześć Ja mam suszarkę w pokoju w którym wcześniej stały 3 suszarki Zajmuje zdecydowanie mniej miejsca
Też polecam mam dopiero od kilku miesięcy.Ja nie mam nic i dopiero w styczniu planuje zacząć coś ogarniać. No ale to mój 2 syn, to od biedy i bez przygotowań byśmy jakoś ogarneli

NIUD
tefal i kenwood mają roboty kuchenne, które też mają opcje gotowania. Patrzyłam na nie, bo szukaliśmy prezentu dla przyjaciół na ślub. I było nas dużo do zrzutki.
tefal cousine ? Jak wejdziesz w jakiś sklep internetowy, to zwróć uwagę na opcję gotowania i wtedy wyskoczą.
Kendwood miał też tarcze do tarcia. Czego w termo nie ma i mi osobiście brakuje (bo lubie tarte buraki, czy do sałatki się przydaje itd). Jakbym miała sama wybierać, to bym taki wybrała.
Ale nie narzekam za mocno, bo i tak uwielbiam to, jak ugniata ciasto na pizze, chleb, kruche, mieli jabłka na szarlotkę, czy warzywa na placki.

p.s. U nas też dziecko nr 2, ale nie pamiętam co mamy
w weekend przywiozłam karton z ubrankami. Potem święta, ferie, więc będzie stał już u nas na strychu i czekał na swoją kolej :P
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:42   #365
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
No jakoś tak dziwnie Cię umówiła, ale jak to drugie badanie to nie ma się czym przejmować
Idę wstawić drugie pranie i biorę się za ogarnięcie chałupy, bo zapuściła nam się trochę. Ja nie wiem jak to jest, że bałagan to się sam robi ale w drugą stronę to już nie bardzo

U mnie na Święta dopiero 19 będzie
U mnie balagan tez sam powstaje i to z predkoscia swiatla a juz sam posprzatac sie nie chce kiedys na poprawe nastroju czytalan watek "wieczny balagan w domu" wtedy wiedzialam, ze niektorzy maja gorzej niz ja
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
To normalne.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Dzień dobry kciuki za wizyty ,nawet te bez USG

Kladlam się z okropnym bólem głowy i z takim samym wstalam tragedia

Wspolczuje bolu glowy 😘 mnie umeczyl 3 dni, na szczescie dzis juz mam spokoj.
Cytat:
Poradzcie mi trochę. Jade dzisiaj kupić kilka rzeczy do szpitala. M.in pizame. Myslicie ze lepiej koszule nocna czy bluzka spodnie?
Myslalam o koszuli ,ze lepiej jak bym ja miała np do badania ,raz dwa gacie w dol i nie chodzić z gola pupa a z drugiej strony jak zimno mi będzie
Poradzcie dziewczyny

Ja chyba wzielabym koszule, w razie czego zawsze mozna wskoczyc w jakies leginsy.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:43   #366
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
No jakoś tak dziwnie Cię umówiła, ale jak to drugie badanie to nie ma się czym przejmować
Idę wstawić drugie pranie i biorę się za ogarnięcie chałupy, bo zapuściła nam się trochę. Ja nie wiem jak to jest, że bałagan to się sam robi ale w drugą stronę to już nie bardzo

U mnie na Święta dopiero 19 będzie
studniówki do porodu będziemy mieć na przełomie styczeń/luty

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
NIUD
tefal i kenwood mają roboty kuchenne, które też mają opcje gotowania. Patrzyłam na nie, bo szukaliśmy prezentu dla przyjaciół na ślub. I było nas dużo do zrzutki.
tefal cousine ? Jak wejdziesz w jakiś sklep internetowy, to zwróć uwagę na opcję gotowania i wtedy wyskoczą.
Kendwood miał też tarcze do tarcia. Czego w termo nie ma i mi osobiście brakuje (bo lubie tarte buraki, czy do sałatki się przydaje itd). Jakbym miała sama wybierać, to bym taki wybrała.
Ale nie narzekam za mocno, bo i tak uwielbiam to, jak ugniata ciasto na pizze, chleb, kruche, mieli jabłka na szarlotkę, czy warzywa na placki.

p.s. U nas też dziecko nr 2, ale nie pamiętam co mamy
w weekend przywiozłam karton z ubrankami. Potem święta, ferie, więc będzie stał już u nas na strychu i czekał na swoją kolej :P
mi też brakuje właśnie tarcia na duże oczka ;/ ja mam taki ręczny blender z tarczą, i kupiłam go po thermo już, m. in przez to, ale i jak dziecku musiałam małą ilość zblendować, to thermo wymięka, bo rozchlapie po sciankach i nic z tego ;/

a i teraz na ból gardła robiłam z majeranku i tymianku i soli inhalacje w thermo, to duża ulga
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:44   #367
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
My rok temu kupiliśmy kohersen mycook. Cena o wiele tańsza niż tm (ok. 3,7tys) a funkcje wszystkie te same plus nawet jest lepszy bo na indukcji więc nie przypala. Dobre opinie też słyszałam o tych marketowych (lidl, biedronka) a cena o wiele tańsza (1tys).

My też jako że drugie dziecko to bez spiny. Wszystko główne mam, teraz jedynie nowe butelki, nowy laktator chcę, w razie co mm i Pampersy. Resztę wszystko mamy. Ale wiadomo, wolę inną wanienkę więc chcemy kupić nową (mieliśmy ergonomiczną i dla nas była okropna, ale po pol roku dziecko już w głębokim brodziku się kąpało). Teraz zastanawiam się nad ikeowską, o ile zmieści się właśnie na ten ich przewijak sniglar. Bo jeśli nie, to też wolę stawiać na ławie w pokoju. Nie ufam metalowym stojakom.

Ja dopiero się obudziłam. Jakieś śniadanie zjem i ogarnę okno w dużym. Firana już wyprana, teraz wyprasowac ją, przemyc okno i zawiesić. To tyle moich obowiązków na dziś 😀 aa jeszcze może podejdę do empiku bo przyszedł mi sms że paczka na mnie czeka 😉
POLASIA
wanienkę mamy ikeowską
przewijak sniglar, albo ten z 3 półkami chcemy kupić. Patrzę co jakiś czas na olx. Jak mi się coś trafi w dobrej cenie i lokalizacji- biorę

Będę jechać do ikei jeszcze przed świętami to zrobię przymiarkę :P dam znać. Bo wg wymiarów ze strony powinno pasować. Ale wolę sama zobaczyć, czy na pewno :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-20, 09:45   #368
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Trzymam kciuki za wizyty
Cytat:
Poradzcie dziewczyny

Wedlug mnie lepsza koszula,po porodzie nawet wygodniej bo nie bedziesz sie gimnastykowac zeby zdejmowac spodnie,w szpitalach przewaznie jest az za cieplo ale w razie czego bedziesz miec szlafrok,no i kup ze trzy te koszule,ja tak mialam,jedna do porodu,potem na przebranie a jakby sie zabrudzila to jest trzeciapatrz na takie zebys mogla w nich karmic,sa fajne dla karmiacych z rozpinaniem na piersiach,no i krotki rekawek kup
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 09:49   #369
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Jeżeli morfologia ok i dzidzia rośnie to nie - u mnie -5 już ale mam na + wagę. Gin nic nie mówi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Dzień Dobry Bobry,
Przyznać się kto jeszcze zaliczył poranek nad wc ??? Żebym nie była sama

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
u mnie dzień jak co dzień także przybijaj pionę ! Poranny początek dnia nad wc to już stały element

Ale nocne haftowanko za to ograniczyłam do 1 w ostatnim tygodniu. Tak to można żyć :P
Stary 2017-11-20, 09:50   #370
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie,

kciuki za wizyty

Groszku wpisz mi wizytę 23.11. mam prenatalne na NFZ,

dziwnie, bo wg mnie za późno ale ok, nie upierałam się, bo miałam to włąsciwe z certyfikatem u swojego gin, ale dzwoniłam do tej rejestratorki,ze chyba błąd jakiś powstał, ale upierała się ze ok, 14t 6 d będę miała, a wg mnie to do 14 ukończonego a tu idzie 15 tc no ale tak jak mówię nei kłóciłam się, a więc prawie w 16 tc wg NFZ mam usg prenatalne które trzeba zrobić do 14 tc jak żyć?

tez chce śnieeegggggg

Patrze ze na święta już zaczne 21 tc już będzie widać brzuchy
Tej chwili też się doczekać nie mogę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Zaraz pokaże wam sukienkę plus brzuszek a w spodniach innego dnia wyśle fotkę.

Stary 2017-11-20, 09:54   #371
rybcia34
Zakorzenienie

23782340_1659244470762497_1901367867_n.jpg

I brzuszek i sukienka jaką kupiłam
Stary 2017-11-20, 09:56   #372
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki. Jakie prezenty (i czy w ogóle) szykujecie pod choinkę dla swoich mężów /partnerów?
Ja myślę o perfumach, ale bym chciała kupić te, które od wielu lat mi się podobają, aleś niestety nie wiem jak się nazywają. Rozpoznam je wszędzie, ale nie zapytam się faceta na ulicy czym się wypsikał 😀 nas bank są to jakieś markowe z wyzszej półki, gdzieś tam kiedyś zielony str8 delikatnie nutą mi przypominał ale to na pewno nie ten. Przed świętami chyba zrobię rundę po perfumerii z wąchaniem męskich, żeby trafić. Jest to zapach bardzo stary, ale klasyk. Jak go czuję, to aż mną targa 😍

my kupujemy wspólny prezent do domu na święta.
plus jakiś drobiazg niespodziankę, ale od serca
Stary 2017-11-20, 09:59   #373
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Załącznik 7324156

ale uroczo
Stary 2017-11-20, 10:03   #374
rybcia34
Zakorzenienie

Polasia ja pod choinkę standardowo kupię skarpetki w renifery albo..w inne cuda bo czy b.lubi do garnituru ubrać szalone skarpetki haha. Dodatkowo kupię mu nowy portfel bo ten już trochę obdarty

Stary 2017-11-20, 10:04   #375
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej

Właśnie wczoraj weszłam wieczorem z zamiarem napisania posta, ale nie dałam rady..padłam jak pet po całym wczorajszym dniu

Na usg genetycznym wszystkie parametry wyszły w normie. Kość nosowa, przeziernosc karkowa są ok serduszko zdrowe, wszystkie przepływy w normie. Prawdopodobieństwa wad genetycznych wyszły niziutkie no i wg pani dr na 70% będzie dziewczynka! siusiora dziś nie było widać..ale dr mówiła że ona sprawdza budowę narządów i wszystko wskazuje na to że to dziewczyna jak do tej pory, wśród znajomych które u niej były, jest nieomylna co do płci no i ufam jej..przy synku też się od razu dobrze poznała
Cieszę się przede wszystkim ze bąbel zdrowy ale z zakupami itd i tak czekam do usg połówkowego kiedy to płeć będzie potwierdzona na 100%

Oo też wczoraj byliśmy na listach do M3 Bardzo mi się podobało film lekki i przyjemny, a Adamczyk najlepszy to prawda
klask i:

my byliśmy w zeszłym tygodniu. Lekki i przyjemny, ale 1 i 2 bardziej mi się podobały. Choć nie ukrywam, że miło mi było posiedzieć w kinie
Stary 2017-11-20, 10:06   #376
blaira
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny.

Widzę że poniedziałek i forum ruszyło z kopyta

Trzymam kciuki za wizyty no i wyczekujemy newsów.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 10:08   #377
nalesnikona
Zadomowienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7895292 1]U mnie w 11 13 i 14tc wyglądała na dziewczynkę ale na tym etapie to się ocenia przez kąt wyrostka no ale 2 lekarki oceniły kąt na dziewczęcy to już się nastawiliśmy
(pappa nie mówi nic w temacie płci)

Oświeciło mnie, że nie wzięłam dzisiaj rano witaminek i teraz się poważnie zastanawiam czy efektem tego się dzisiaj wyśmienicie czuję ... już dzisiaj nie biorę, łyknę jutro i zobaczymy co będzie najwyżej zmienię na jakiś inny zestaw, bo może to mnie tak powala

----------------
Natchniona rozważaniami nt. płci postanowiłam popatrzeć na moje foty z usg pod tym kątem i przeraziłam się, że coś tam dynda nie ma jak oko eksperta no ale co się dziwić jak różnica jest taka:[/QUOTE]
ja tak miałam w pierwszej ciąży... przy większości witamin tak było.
Lekarz mówił, żeby pokombinować z porą łykania. Jedne kobiety lepiej przyswoją rano, inne przy obiedzie.
A jak nie, to zmienić tabletki.
Wtedy vitaminer mi się przyjął a teraz elevit. Póki, co w dniach, kiedy łykałam, nie było zwiększonych tragedii nad wc.
Stary 2017-11-20, 10:16   #378
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7324156

Bardzo ladnie 😍

Stary 2017-11-20, 10:17   #379
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Hej 🌼
U mnie dzis wizyta bez usg na pewno bedzie. Chociaz dowiem sie co z moimi wynikami krwi i moczu. No i moze poznam termin usg polowkowego 😊 gin przyjmuje od 14 wiec popoludniu Wam dam znac co i jak. Przy okazji zapytam ja co na przeziebienie, bo cos mnie rozklada. Na razie daje rade bez lekow, ale nastepna wizyta za miesiac wiec lepiej podpytam. Jak kaszle to mnie tak dziwnie ciagnie u dolu brzucha, ale to pewnie normalne (?)

takie domowe sposoby, jak miód, cytryna, żurawina nie zaszkodzą

do płukania gardła woda z solą/ sodą/ szałwią

Masz inhalator?
Jak tak to sól fizjologiczna i powdychaj
jak nie to możesz zaparzyć majeranek/ tymianek/ oregano (albo wszystko na raz :P ) dodać miodu i wypić, albo najpierw się poinhalować nad kubkiem, a potem miodek i wypić

(i tak ciągnięcie przy kaszlu boli... kichnięcie też brrrr współczuję! Wczoraj się zakrztusiłam wodą... Ojjojojojojoj)
Stary 2017-11-20, 10:19   #380
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
takie domowe sposoby, jak miód, cytryna, żurawina nie zaszkodzą

do płukania gardła woda z solą/ sodą/ szałwią

Masz inhalator?
Jak tak to sól fizjologiczna i powdychaj
jak nie to możesz zaparzyć majeranek/ tymianek/ oregano (albo wszystko na raz ) dodać miodu i wypić, albo najpierw się poinhalować nad kubkiem, a potem miodek i wypić

(i tak ciągnięcie przy kaszlu boli... kichnięcie też brrrr współczuję! Wczoraj się zakrztusiłam wodą... Ojjojojojojoj)
Dziekuje kochana 😘 tylko z miodem boje sie szalec, bo ta glupia cukrzyca ciazowa.

Stary 2017-11-20, 10:26   #381
nalesnikona
Zadomowienie

o i jeszcze czosnek! ja go dużo jem na co dzień, więc zapomniałam czosnek i cebula dobra sprawa jesienią i zimą

do wszystkiego można dodawać kanapki z białym serem i czosnkiem! mniam

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej hej

Weekend minął nie wiem kiedy...a dziś rano odslaniam rolety a tu biało... pewnie już po południu zostanie po śniegu tylko błoto..

Ja dziś mam wolne i zamierzam jechać na mały shopping.. muszę kupić spodnie ciążowe w H&M i może jeszcze jakaś sukienkę: i jeszcze prezent dla męża bo w weekend ma 30te urodziny..

Miłego dnia !
za dzisiejsze wizyty!
Te sukienki dobrze mi się sprawdzały za pierwszym razem i teraz też w nich chodzę
rosnący brzuch się mieści bez problemu, a bez brzucha świetnie leżą.
Ta z gumką ma wersję z krótki rękawkiem i bardzo je lubie latem. Mam nadzieję, że się w nie zmieszczę i tym latem, bo mam

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0522918006.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0354803001.html

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dziekuje kochana 😘 tylko z miodem boje sie szalec, bo ta glupia cukrzyca ciazowa.

właśnie sobie to przypomniałam, jak już napisałam Możesz sprawdzić, jak zareagujesz na łyżkę miodu.
Ponadto- bez miodu też jest do wypicia ja lubię bez, moje starsze Dziecko też.
Jakby co zakończysz na wdychaniu :P ewentualnie płukaniu tym gardła
Stary 2017-11-20, 10:30   #382
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7324156

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Trzymam kciuki za wizyty

Wedlug mnie lepsza koszula,po porodzie nawet wygodniej bo nie bedziesz sie gimnastykowac zeby zdejmowac spodnie,w szpitalach przewaznie jest az za cieplo ale w razie czego bedziesz miec szlafrok,no i kup ze trzy te koszule,ja tak mialam,jedna do porodu,potem na przebranie a jakby sie zabrudzila to jest trzeciapatrz na takie zebys mogla w nich karmic,sa fajne dla karmiacych z rozpinaniem na piersiach,no i krotki rekawek kup
To jeszcze nie do porodu,ale w sumie jak będzie się nadawac to potem mogę wziąć. A potrzebuje na teraz, bo w niedziele jade poleżakować.
Stary 2017-11-20, 10:36   #383
_groooszek_
Zakorzenienie

Zamówiłam poduszkę do spania, bo już się tak wiercę po nocach że wytrzymać się nie da

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 10:50   #384
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
studniówki do porodu będziemy mieć na przełomie styczeń/luty

mi też brakuje właśnie tarcia na duże oczka ;/ ja mam taki ręczny blender z tarczą, i kupiłam go po thermo już, m. in przez to, ale i jak dziecku musiałam małą ilość zblendować, to thermo wymięka, bo rozchlapie po sciankach i nic z tego ;/

a i teraz na ból gardła robiłam z majeranku i tymianku i soli inhalacje w thermo, to duża ulga
ja mam taką packę, kopytko, ubijacz? nie wiem jak to się nazywa taki tłuczek, jak do ziemniaków i tym ugniatałam na początku Dziecku. A potem już dostawał w kawałkach, albo rozdziabane widelcem.

kupiłam tarkę elektryczną w lidlu, ale mnie nie powaliła... ani mocą, ani ilością rzeczy do mycia po użyciu. Szybciej mi użyć tarki (mam taką nakładaną na miskę). Ale myślę cały czas, żeby coś kupić. tylko gdzie to trzymać?

p.s. inhalacje robisz na varomie?
Stary 2017-11-20, 10:56   #385
skorpio87
Rozeznanie

Hej Laseczki!
Witam się z początkiem 15tc
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, nawet te bez usg
a propos wesel, my mamy 9czerwca, na które bardzo chciałabym iść.... Ale czy ma to w ogóle najmniejszy sens z takim małym dzieciątkiem?

rybcia34 piękny brzuszek i extra sukienka!
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 10:58   #386
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki!
a propos wesel, my mamy 9czerwca, na które bardzo chciałabym iść.... Ale czy ma to w ogóle najmniejszy sens z takim małym dzieciątkiem?

Nie wiem, my raczej byśmy nie poszli.W maju mamy komunie i roczek i już powiedziałam,ze mnie na pewno nie będzie
Stary 2017-11-20, 11:04   #387
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Można bezkarnie wydać na coś innego

Nam najbliższe wesele szykuje się na kwiecień, no ale nie wiem czy pójdziemy
my też mamy w kwietniu. 28.04 150 km od domu.
Także raczej odpuścimy, bo jakby było bliżej to też inaczej, jakby co tylko na Mszę byśmy poszli.
W pierwszej ciąży byliśmy 2, czy 3 tygodnie przed terminem u przyjaciół. Mieli wesele przy samym szpitalu także świetna miejscówka w razie czego dla nas wtedy z 5-6 km od naszego domu, więc też inaczej.
ale rodziłam tydzień po terminie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Hej Laseczki!

9 czerwca też mamy kolejne wesele

ja się umówiłam z przyjaciółką, że zależy kiedy urodzę bo termin porodu terminem, a może być i wcześniej i później... inaczej z 1,5 miesięcznym, inaczej z tygodniowym...

Kościół jest obok mnie, więc na Mszę chcemy pójść. Ale czy na samo wesele to zobaczymy.
Są słuchawki wygłuszające dla maluszków (bo to jednak hałas... tyle bodźców)
Też nie wiem, jak się będziemy czuli wszyscy...
To bliscy mi ludzie, chciałabym być, ale zobaczymy. Przyjaciółka rozumie dylematy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-20, 11:07   #388
_Nat_
Wtajemniczenie

Co do wesel, my mamy w przyszłym roku dwa : 31.08 i... 1.09
I to jedne na Podlasiu, drugie na Mazurach.
Musimy być trochę na jednym i drugim bo bardzo bliska rodzina.
Mój mąż się bardzo ucieszył bo podwójna impreza, on będzie się bawił, korzystał, tańcował, hulał i hasał; mówię mu, że impreza imprezą, ale trzeba będzie jakoś też dziecko w międzyczasie ogarnąć, na co on "o cholera, o dziecku zapomniałem"
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-20, 11:09   #389
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taką packę, kopytko, ubijacz? nie wiem jak to się nazywa taki tłuczek, jak do ziemniaków i tym ugniatałam na początku Dziecku. A potem już dostawał w kawałkach, albo rozdziabane widelcem.

kupiłam tarkę elektryczną w lidlu, ale mnie nie powaliła... ani mocą, ani ilością rzeczy do mycia po użyciu. Szybciej mi użyć tarki (mam taką nakładaną na miskę). Ale myślę cały czas, żeby coś kupić. tylko gdzie to trzymać?

p.s. inhalacje robisz na varomie?
opcja varomy, tylko bez nakładki tylko nie zakładam po prostu miarki i stawiam go na podłodze i się inhaluje

Cytat:
Hej Laseczki!

dla mnie kompletnie nie ma sensu, ja nie poszłabym , po pierwsze takie dzieci jak na sali są muszą mieć słuchawki te wygłuszające, bo taki maluch głupieje przy takich decybelach, byłam w sierpniu na weselu, byli ludzie z takim dzieckiem i z mężem akurat jeszcze gadaliśmy, dużo młodych , każdy szalał, a oni się motali z tym dzieckiem , dla mnie ma sens jeśli pokój jest i ktoś się zajmie
Stary 2017-11-20, 11:15   #390
skorpio87
Rozeznanie

dzięki za opinię, no ja też tak właśnie myślę i się motam.....
pokój i tak mamy zaklepany ewentualnie bo sala z hotelem, tak sobie myślałam, że może po prostu pojedziemy na drugi dzień na poprawiny, żeby posiedzieć, pogadać z rodziną, z którą się długo nie widzieliśmy i żeby już było mniej ludzi i bardziej spokojnie
I wiadomo też zależy od terminu porodu - no a może akurat nie będziemy sobie z dzieckiem radzić i będziemy siedzieć w domu w pieluchach i płakać razem z nią... to się problem sam rozwiąże ale chyba bardziej się skłaniam ku temu, że jednak nie pojedziemy... do tego 200km, w foteliku......
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości