![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Można bezkarnie wydać na coś innego
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Poradzcie mi trochę. Jade dzisiaj kupić kilka rzeczy do szpitala. M.in pizame. Myslicie ze lepiej koszule nocna czy bluzka spodnie?
Myslalam o koszuli ,ze lepiej jak bym ja miała np do badania ,raz dwa gacie w dol i nie chodzić z gola pupa ![]() ![]() No ale przecież będę mieć szlafrok ![]() Poradzcie dziewczyny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#363 |
Zakorzenienie
|
![]() Jestem w pracy, dzisiaj na szczęście już się dobrze czuje. Wczoraj był chyba po prostu zły dzień.
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tefal i kenwood mają roboty kuchenne, które też mają opcje gotowania. Patrzyłam na nie, bo szukaliśmy prezentu dla przyjaciół na ślub. I było nas dużo do zrzutki. tefal cousine ? Jak wejdziesz w jakiś sklep internetowy, to zwróć uwagę na opcję gotowania i wtedy wyskoczą. Kendwood miał też tarcze do tarcia. Czego w termo nie ma i mi osobiście brakuje (bo lubie tarte buraki, czy do sałatki się przydaje itd). Jakbym miała sama wybierać, to bym taki wybrała. Ale nie narzekam za mocno, bo i tak uwielbiam to, jak ugniata ciasto na pizze, chleb, kruche, mieli jabłka na szarlotkę, czy warzywa na placki. p.s. U nas też dziecko nr 2, ale nie pamiętam co mamy ![]() w weekend przywiozłam karton z ubrankami. Potem święta, ferie, więc będzie stał już u nas na strychu i czekał na swoją kolej :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a i teraz na ból gardła robiłam z majeranku i tymianku i soli inhalacje w thermo, to duża ulga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wanienkę mamy ikeowską przewijak sniglar, albo ten z 3 półkami chcemy kupić. Patrzę co jakiś czas na olx. Jak mi się coś trafi w dobrej cenie i lokalizacji- biorę ![]() Będę jechać do ikei jeszcze przed świętami to zrobię przymiarkę :P dam znać. Bo wg wymiarów ze strony powinno pasować. Ale wolę sama zobaczyć, czy na pewno :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Trzymam kciuki za wizyty Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nocne haftowanko za to ograniczyłam do 1 w ostatnim tygodniu. Tak to można żyć :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Zaraz pokaże wam sukienkę plus brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
23782340_1659244470762497_1901367867_n.jpg
I brzuszek i sukienka jaką kupiłam ![]()
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
plus jakiś drobiazg niespodziankę, ale od serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Polasia ja pod choinkę standardowo kupię skarpetki w renifery albo..w inne cuda bo czy b.lubi do garnituru ubrać szalone skarpetki haha. Dodatkowo kupię mu nowy portfel bo ten już trochę obdarty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my byliśmy w zeszłym tygodniu. Lekki i przyjemny, ale 1 i 2 bardziej mi się podobały. Choć nie ukrywam, że miło mi było posiedzieć w kinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Widzę że poniedziałek i forum ruszyło z kopyta ![]() Trzymam kciuki za wizyty no i wyczekujemy newsów. |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7895292 1]U mnie w 11 13 i 14tc wyglądała na dziewczynkę ale na tym etapie to się ocenia przez kąt wyrostka
![]() ![]() (pappa nie mówi nic w temacie płci) Oświeciło mnie, że nie wzięłam dzisiaj rano witaminek i teraz się poważnie zastanawiam czy efektem tego się dzisiaj wyśmienicie czuję ... już dzisiaj nie biorę, łyknę jutro i zobaczymy co będzie ![]() ---------------- Natchniona rozważaniami nt. płci postanowiłam popatrzeć na moje foty z usg pod tym kątem i przeraziłam się, że coś tam dynda ![]() ![]() ja tak miałam w pierwszej ciąży... przy większości witamin tak było. Lekarz mówił, żeby pokombinować z porą łykania. Jedne kobiety lepiej przyswoją rano, inne przy obiedzie. A jak nie, to zmienić tabletki. Wtedy vitaminer mi się przyjął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do płukania gardła woda z solą/ sodą/ szałwią Masz inhalator? Jak tak to sól fizjologiczna i powdychaj ![]() jak nie to możesz zaparzyć majeranek/ tymianek/ oregano (albo wszystko na raz :P ) dodać miodu i wypić, albo najpierw się poinhalować nad kubkiem, a potem miodek i wypić ![]() (i tak ciągnięcie przy kaszlu boli... kichnięcie też brrrr współczuję! Wczoraj się zakrztusiłam wodą... Ojjojojojojoj) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Zadomowienie
|
o i jeszcze czosnek! ja go dużo jem na co dzień, więc zapomniałam
![]() ![]() do wszystkiego można dodawać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() rosnący brzuch się mieści bez problemu, a bez brzucha świetnie leżą. Ta z gumką ma wersję z krótki rękawkiem i bardzo je lubie latem. Mam nadzieję, że się w nie zmieszczę i tym latem, bo mam ![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0522918006.html http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0354803001.html ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Ponadto- bez miodu też jest do wypicia ![]() Jakby co zakończysz na wdychaniu :P ewentualnie płukaniu tym gardła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam poduszkę do spania, bo już się tak wiercę po nocach że wytrzymać się nie da
![]()
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupiłam tarkę elektryczną w lidlu, ale mnie nie powaliła... ani mocą, ani ilością rzeczy do mycia po użyciu. Szybciej mi użyć tarki (mam taką nakładaną na miskę). Ale myślę cały czas, żeby coś kupić. tylko gdzie to trzymać? ![]() p.s. inhalacje robisz na varomie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Hej Laseczki!
Witam się z początkiem 15tc ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, nawet te bez usg ![]() a propos wesel, my mamy 9czerwca, na które bardzo chciałabym iść.... Ale czy ma to w ogóle najmniejszy sens z takim małym dzieciątkiem? ![]() rybcia34 piękny brzuszek i extra sukienka! |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#387 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Także raczej odpuścimy, bo jakby było bliżej to też inaczej, jakby co tylko na Mszę byśmy poszli. W pierwszej ciąży byliśmy 2, czy 3 tygodnie przed terminem u przyjaciół. Mieli wesele przy samym szpitalu ![]() ![]() ale rodziłam tydzień po terminie ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ja się umówiłam z przyjaciółką, że zależy kiedy urodzę ![]() Kościół jest obok mnie, więc na Mszę chcemy pójść. Ale czy na samo wesele to zobaczymy. Są słuchawki wygłuszające dla maluszków (bo to jednak hałas... tyle bodźców) Też nie wiem, jak się będziemy czuli wszyscy... To bliscy mi ludzie, chciałabym być, ale zobaczymy. Przyjaciółka rozumie dylematy ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Wtajemniczenie
|
Co do wesel, my mamy w przyszłym roku dwa : 31.08 i... 1.09
![]() I to jedne na Podlasiu, drugie na Mazurach. Musimy być trochę na jednym i drugim bo bardzo bliska rodzina. Mój mąż się bardzo ucieszył bo podwójna impreza, on będzie się bawił, korzystał, tańcował, hulał i hasał; mówię mu, że impreza imprezą, ale trzeba będzie jakoś też dziecko w międzyczasie ogarnąć, na co on "o cholera, o dziecku zapomniałem" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
dzięki za opinię, no ja też tak właśnie myślę i się motam.....
pokój i tak mamy zaklepany ewentualnie bo sala z hotelem, tak sobie myślałam, że może po prostu pojedziemy na drugi dzień na poprawiny, żeby posiedzieć, pogadać z rodziną, z którą się długo nie widzieliśmy i żeby już było mniej ludzi i bardziej spokojnie I wiadomo też zależy od terminu porodu - no a może akurat nie będziemy sobie z dzieckiem radzić i będziemy siedzieć w domu w pieluchach i płakać razem z nią... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.