![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta)
Polecam Alicję Dobkiewicz z Centrum Leczenia Otyłości i dietetyki we Wrocławiu . To bardzo dobry Dietetyk jest profesjonalna i wnikliwa , a przy okazji bardzo cierpliwa, serdeczna i życzliwa. Potrafiła bezbłędnie postawić przyczynę otyłości i skutecznie mnie odchudzić. Co ważne - interesowała się na bieżąco postępami w odchudzaniu . Polecam P. Alę jako znakomitego dietetyka , który poważnie podchodzi do pacjenta i do problemu z nadwagą i utrzymaniem diety. -16 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Przyczajenie
|
Mam problem z niedowagą i poszukuję dobrego dietetyka w Krakowie lub Opolu.
Zależy mi na cenie, więc dietetycy z refundowanymi wizytami byliby mile widziani - jeśli nie znacie takich, polećcie swojego, napiszcie też ile kosztują wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Polecam p. Malgorzate Grudniewska z Poradni Leczenia Otylosci (wbrew pozorom zajmuja sie tez niedowaga) przy Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym JP II. Wizyty tanie w porownaniu z innymi dietetykami- I i II po 70 zl, kazda kolejna 50 zl (+ ewentualnie 10 zl za pomiary na Tanicie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Kochane wizazanki, poszukuje dietetyka w woj. Małopolskim. Borykam się z nadwaga a mój mąż z niedowagą i chcielibysmy się wybrać do osoby sprawdzonej i kompetentnej. często słyszę właśnie o pseudo dietetykach
![]() Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
BAN stały
|
Wiem, że w Vimed zmieniają nawyki żywieniowe na podstawie kodu metabolicznego co bardzo ułatwia stworzenie własnego jadłospisu
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
Białystok polecam zdrowie od kołyski
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Dolny Śląsk
Polecam panią Beatę Lewandowską - psychodietetyk przyjmujący w Jeleniej Górze i Bolesławcu. Specjalizuje się w problemach z zaburzeniami odżywiania i to od tej strony ją poznałam, ale widziałam też u niej osoby z nadwagą, nawet dzieci i starsze osoby. Niesamowicie cierpliwa kobieta, szalenie sympatyczna i odpowiadająca na wszystkie, nawet najdziwniejsze pytania, także mailowo (za taki kontakt nie pobiera dodatkowych opłat). Wiem, że zawdzięczam jej zdrowie fizyczne i przede wszystkim psychiczne... Zapisanie mnie tam było chyba jedną z najlepszych rzeczy, jakie mogła zrobić dla mnie rodzina. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dietetyk włocławek
Ja polecam PRZYJAZNEGO DIETETYKA we Włocławku. Przyjmuje tam bardzo miła Pani, która posiada dużą wiedzę, a co najważniejsze, rozumie człowieka odchudzającego, dzięki czemu ułożyła mi dietę, którą mogę stosować
![]() Edytowane przez Alealealeksandra Czas edycji: 2014-03-02 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dietetyk Wrocław
Zapraszam do mnie - gotowanie to moja druga pasja zaraz po dietetyce.
Wspieram swoich pacjentów na każdym etapie odchudzania ![]() Przyjmuję we Wrocławiu w Centrum MEDICAL na ul. Grabiszyńskiej 165 w tygodniu i w Kiełczowie ul. Wilczycka 14 w soboty. tel. 506-073-352 mail gabinetdietetyczny.wroc@g mail.com https://www.facebook.com/dietetyk.osobisty Pozdrawiam Agnieszka Białek |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Szukam dietetyka w trójmieście. Już wiem, ze strony nfz, że nie ma żadnego przyjmującego na nfz, ale chciałabym pójść prywatnie do kogoś sprawdzonego.
A tak na marginesie, ile kosztuje wizyta u dietetyka? |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Tak, pan Adrian Kowalewski to bardzo dobry dietetyk, najlepszy we Włocławku i w ogóle robi się o nim głośno w kuj-pom! ;-) Chodziłam do Pana Adriana i byłam bardzo zadowolona (zresztą połowa mojej rodziny i znajomych do niego chodzi :P). Osiągneliśmy takie rezultaty jak chciałam, dodatkowo baaaardzo poprawił mi się stan zdrowia - wyniki! Za co jestem mu ogromnie wdzięczna! ![]() Jadłospis, który miałam był bardzo urozmaicony, smaczny, niedrogi! Naprawdę byłam w pozytywnym szoku! Pan Adrian to bardzo doświadczony dietetyk. Ma chłop wiedzę niesamowitą! ![]() ![]() ![]() P.S. No i do tego jest przesympatycznym, przeżyczliwym, przepomocnym gościem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Dietetyk w Szczecinie - darmowe porady
Nazywam się Jakub Piotrowski. Jestem absolwentem dietetyki na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie. Ukończyłem również biotechnologię na Uniwersytecie Szczecińskim, co w znacznym stopniu wzbogaciło moją wiedzę w zakresie technologii żywności oraz procesów biochemicznych.
Posiadam uprawnienia instruktora kulturystyki (Wyższa Szkoła Kultury Fizycznej i Turystyki im. Haliny Konopackiej), dzięki czemu potrafię układać plany treningowe i suplementacyjne,a także dostosowywać różne formy wysiłku fizycznego dla konkretnej osoby. Brałem udział w szkoleniu prowadzonym przez czołowych polskich kulturystów – Adama Adamskiego i Radosława Słodkiewicza. Dietetyka stała się moją pasją. Doświadczenie zdobywałem w trakcie praktyk oraz podczas pracy przy projektach naukowych dotyczących problematyki żywienia. Poszerzam swoje kompetencje zawodowe, uczestnicząc w warsztatach, szkoleniach i konferencjach. Odchudzanie ? Budowa masy mięśniowej ? Współpracując ze mną, osiągniesz swój cel! W tym wątku z przyjemnością odpowiem na różne pytania związane z dietetyką. Zapraszam do dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dietetyk w Szczecinie - darmowe porady
Przepraszam, że zadam głupie pytanie - czy musiałeś posiadać wiedzę z chemii w małym palcu, aby ukończyć takowe szkoły? Kocham biologię, ale chemii nie znosze, już w gimnazjum miałam z nią spore problemy a teraz jestem w 2 kl. liceum i chciałam zmienić profil na biologiczno-chemiczny.
Swoją drogą, gratuluję osiągnięć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Na moich studiach była biochemia. Z tego co się orientuje na wszystkich uczelniach medycznych biochemia jest w planie nauczania. Musisz sprawdzić sylabus danego kierunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Konto usunięte
|
Na studiach biologicznych zawsze jest chemia nieorganiczna, organiczna, biochemia, biofizyka. Na medycznych może darują biofizykę.
To ja mam pytanie - jaka dawka resweratrolu na dzień, uwzględniając wchłanialność, po pół roku suplementacji przyniesie skutki zdrowotne? Ile wynosi wchłanialność kwasu alfa-linolenowego z siemia lnianego w formie surowej? |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Badania prowadzone na zwierzętach i modelach komórkowych wykazały, że resweratrol posiada właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i kardioprotekcyjne. Wpływa również na przedłużenie życia u drożdży Saccharomyces cerevisiae, muszek owocowych Drosophila melanogaster, nicieni Caenorhabditis elegant, ryb Nothobranchius furzeri i myszy. Obecnie prowadzone są badania mające na celu określenie jego wpływu na organizm człowieka. Mają one potwierdzić między innymi jego potencjalne działanie kardioprotekcyjne, chemoprewencyjne, neuroprotekcyjne, hepatoprotekcyjne, czy działanie przeciwcukrzycowe. Dlatego konkretnego dawkowania nie można jeszcze podać, szczególnie ,że uzależnione jest ono dodatkowo od wagi, płci i stanu zdrowia. Z rosweratrolem stosowanym u ludzi przeprowadzono następujące badania:
Jeżeli interesuję Cię rola resweratrolu zapraszam do lektury następujących artykułów: Marta Stępień i wsp: „Wpływ resweratrolu na cukrzycę i choroby sercowo-naczyniowe” Juliusz Przysławski, Małgorzata Dzięcioł: „Resweratrol – Aktualny Stan Wiedzy” Zygmunt Zdrojewicz, Kinga Belowska−Bień: „Resweratrol – działanie i znaczenie kliniczne” Cytat:
"Zalecane dzienne spożycie 2 g tego kwasu można pokryć albo 2 małymi łyżkami stołowymi oleju rzepakowego, albo 5 sztukami orzechów włoskich, albo 1 łyżką stołową siemienia lnianego". |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
podbijam
![]()
#379 |
Zakorzenienie
|
Witam,
mam pytanie odnośnie kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Ile łyżek oliwy/oleju lnianego powinna spożywać dziennie kobieta (waga: 70 kg, wzrost 167 cm, wiek:23 lata) żeby pokryć zapotrzebowanie na te tłuszcze? Drugie pytanie: Jestem na redukcji. Ćwiczę 5-6 razy w tygodniu po 40 minut. 2 dni w tygodniu są to aeroby, 2 dni treningi interwałowe, a 1-2 dni trening siłowy. Ile kalorii powinnam dostarczać organizmowi jeżeli mam w zamiarze chudnąć zdrowo czyli około 1 kg/tydzień ? Wcześniej stosowałam zbyt niskokaloryczną dietę, teraz chcę zwiększyć kalorie ale nie wiem do ilu. Aktualnie zwiększyłam kcal do około 1600-1700 (4 posiłki po około 400 kcal), ale za wcześnie żeby były efekty.
Znaczenie życia mierzy się nie czasem lecz głębią. Cel--> 60 kg - 15.12.2015 Edytowane przez neska002 Czas edycji: 2014-04-02 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zawartością Omega3/6 w olejach jest ten problem, że po wytłoczeniu ich zawartość bardzo szybko spada. Zapotrzebowanie dziennie to 1-2g. Aby zaspokoić to zapotrzebowanie należy albo jeść tłuste ryby takie jak np: łosoś, dorsz, halibut albo zastosować suplementację. Ad2.2 Jaką kaloryczność wczesniej stosowałas ? Zmieniłbym tutaj plan treningowy na 3x trening siłowy a po nim 3x areoby. Kaloryczność zostawiłbym koło 1550kcal. Posiłki rozłożyłbym na 5.
![]() |
#381 |
Konto usunięte
|
Jeszcze dodam, że w oleju lnianym masz alfa-linolenowy i dopiero w organizmie przekształca się do DHA i EPA, czyli tych właściwych jakie wykorzystuje organizm, a u części osób szlaki enzymatyczne tych przemian mogą z różnych przyczyn być zaburzone, dlatego jeśli nie jesteś wegetarianką to dobrze by było kupić np. tran.
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Możes z zostać na 1600kcal to mała różnica.
#384 |
Przyczajenie
|
a ja polecam metabolic balance
poczytajcie o tym bo naprawde warto odchudzanie to jedno ale zdrowie i zachowanie wagi po jej zrzuceniu też powinny być dla was ważne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() podaje dwie strony http://www.znanylekarz.pl/pawel-nawr...tetyk/katowice http://www.metabolic-balance.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Zapraszam do obejrzenia odcinka mojego vloga o podstawowych odżywkach:
Zapraszam także do zadawania kolejnych pytań dotyczących diety.
#386 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wrocław- dobry dietetyk
Witam. Też szukam dietetyka. Czy ktoś z Was był u Pani Ewy Przesmyckiej? Czytałam o niej dobre opinie, podobno super i niedrogo w porównaniu z innymi dietetykami we Wrocławiu. Ktoś z Was korzystał z jej usług?
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Witam. Zastanawiam się nad wizytą u dietetyka. Ktoś z Was był u Pani Ewy Przesmyckiej? Przyjmuje na Alei Kasztanowej, na Krzykach. Czytałam o niej same pozytywne opinie. Podobno jest niedroga i konkretna. Ktoś coś wie, ktoś z Was się u niej odchudzał? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Witam. Właśnie się zastanawiam nad wizytą u Pani Ewy Przesmyckiej. Nadal jesteś zadowolona? Polecasz z czystym sumieniem? Czytam o niej samo dobre opinie. Byłam już kiedyś u dietetyka i mam bardzo złe wspomnienia, bo zwyzywał mnie, że jestem gruba. Chciałabym trafić po pierwsze do kobiety, po drugie do kogos, kto mi pomoże, a nie dobije mnie jeszcze bardziej. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Kolorowytrend Ciebie też zapytam. Jaka jest ta dietetyk, Ewa Przesmycka. Chodzi mi o to, czy np. ocenia Cie, ze jesteś gruba i robi Ci wykłady na temat Twojego ciała? Czy nie? Ja mam dużą nadwagę i szczerze mówiąc, obawwiam sie wykładów na temat, jak to ja mogłam tak przytyć. Już raz miałam taką sytuację i dieteyka się boje jak dentysty, a potrzebuje pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zdecydowałam się. Zadzwoniłam wczoraj. Rzeczywiście bardzo sympatyczna i konkretna :P Czuje, że tym razem będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
BAN stały
|
Zalogowałam się specjalnie żeby Wam sprzedać fajną Panią Dietetyk. To była 3 osoba do której się zgłosiłam. Nadwaga, chora tarczyca, ciągle pełny brzuch, zgaga itp. Nikt nie pomagał. Odchudzali mnie na chwilę, ale problemy żołądkowe zostawały
![]() Pani Agnieszka Białek z Wrocławia - fajna kobietka. Leczy (odchudza to mało powiedziane) m.in. metodą dr Kempisty - babeczki jestem zdrowa, pełna energii, jem dużo i nie mam efektu jojo - warto do niej podjechać nawet z innego miasta. Przyjmuje we Wrocławiu i w Kiełczowie, wrzucam link do jej strony - poczytajcie. A jak pomoże, nie oszczędzajcie dobrych recenzji - należy jej się. Pozdrawiam www.dietetyk-wroclaw.net |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.