![]() |
#361 | |
Konto usunięte
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2018-04-17 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy biologiczne możesz sobie darować xd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
Autorko w ogóle nie idziesz z duchem czasu. Wymagać takich gestów od mężczyzny!? Oburzające!!! Następnym razem po pierwsze na randkę przyjdź z bukietem kwiatów (od razu pokażesz mężczyźnie że jesteś nowoczesną kobietą, która nie przywiązuje większej wagi do konwenansów).
Podczas randki siądź na przeciwko Twojego potencjalnego partnera, koniecznie w szerokim rozkroku patrząc mu ciągle w oczy (niech wie że się nie boisz). Następnie przejdź do rozmowy. I tu z innych wątków dowiesz się że nie może być to rozmowa o byle czym. Nie! Normalnie wyciągasz listę pytań. Przede wszystkim dopytuj o stan zdrowia, relacje z matką, dzieci (ile i kiedy) ślub (po jakim czasie), zarobki, stosunek do zdrady (tutaj dopytaj KONIECZNIE czy aby przypadkiem nie spotyka się z kimś jeszcze lub czy nie ma żony, a jeżeli tego nie zrobisz samaś sobie winna, facet nie musi Cię informować o takich rzeczach). Jeżeli facet jeszcze nie uciekł nadszedł czas płacenia. Szczegółowo przeanalizuj rachunek i rozlicz się dokładnie. Tutaj proponuję mieć w portfelu trochę drobnych żebyś miała jak wydać, inaczej będziesz narażona na późniejsze upominanie się o dług w wysokości 1,5 zł. Koniecznie po zakończonej randce zaproponuj że odprowadzisz faceta do domu! Absolutnie nie przyjmuj odmowy a w trakcie spaceru uraczaj mężczyznę opowieściami o swojej zaradności (np. jak wniosłaś pralkę na 6 piętro) oraz niezależności (np. odkąd skończyłaś przedszkole utrzymujesz się sama). To wszystko powinno zrobić piorunujące wrażenie na Twoim wybranku i możesz być pewna że na długo Cię zapamięta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8299899 6]A ktos tu pisze, ze mezczyzna i kobieta nie roznia sie? Jak ktos uwaza, ze mezczyzna ma placic, ustepowac miejsca, miec prawo i samochod, bo ma penisa miedzy nogami, a jak tego nie robi tego to jest pipa to jest wlasnie seksizm. Na wizazu spotykany nagimnnie[/QUOTE]
Jest wielu mężczyzn, którzy równiez tak uważają i nie mają z tym problemu. ![]() ![]() Słowo seksizm ma bardzo negatywne konotacje. Samo istnienie rówżnc to nie jest seksizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;82999116]Autorko w ogóle nie idziesz z duchem czasu. Wymagać takich gestów od mężczyzny!? Oburzające!!! Następnym razem po pierwsze na randkę przyjdź z bukietem kwiatów (od razu pokażesz mężczyźnie że jesteś nowoczesną kobietą, która nie przywiązuje większej wagi do konwenansów).
Podczas randki siądź na przeciwko Twojego potencjalnego partnera, koniecznie w szerokim rozkroku patrząc mu ciągle w oczy (niech wie że się nie boisz). Następnie przejdź do rozmowy. I tu z innych wątków dowiesz się że nie może być to rozmowa o byle czym. Nie! Normalnie wyciągasz listę pytań. Przede wszystkim dopytuj o stan zdrowia, relacje z matką, dzieci (ile i kiedy) ślub (po jakim czasie), zarobki, stosunek do zdrady (tutaj dopytaj KONIECZNIE czy aby przypadkiem nie spotyka się z kimś jeszcze lub czy nie ma żony, a jeżeli tego nie zrobisz samaś sobie winna, facet nie musi Cię informować o takich rzeczach). Jeżeli facet jeszcze nie uciekł nadszedł czas płacenia. Szczegółowo przeanalizuj rachunek i rozlicz się dokładnie. Tutaj proponuję mieć w portfelu trochę drobnych żebyś miała jak wydać, inaczej będziesz narażona na późniejsze upominanie się o dług w wysokości 1,5 zł. Koniecznie po zakończonej randce zaproponuj że odprowadzisz faceta do domu! Absolutnie nie przyjmuj odmowy a w trakcie spaceru uraczaj mężczyznę opowieściami o swojej zaradności (np. jak wniosłaś pralkę na 6 piętro) oraz niezależności (np. odkąd skończyłaś przedszkole utrzymujesz się sama). To wszystko powinno zrobić piorunujące wrażenie na Twoim wybranku i możesz być pewna że na długo Cię zapamięta ![]() Haha, poprawiłas mi humor, dziękuję 😂 chyba faktycznie muszę zacząć tak robić😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Konto usunięte
|
on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
Cytat:
Czyli tobie stawiać trzeba ale ty komuś postawisz jak będzie biedniejszy i bedzies go znała Lol Nie mam pytań Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-04-17 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Tak jak powiedzialam, przecież nie musicie się że mną zgadzać. To facet powinien kobiecie zaproponować, że zapłaci za jej kawę czy lody czy coś tam jeszcze - MOIM ZDANIEM. Nie wiem ile razy już tutaj to pisałam, no ale mów do słupa z tego co widzę i tak jak wcześniej już pisałam, dla mnie to świadczy o kulturze i wychowaniu. Nie zmienię tego chociażby powstało jeszcze 20 stron z wpisami, jakie to moje podejście jest złe. Ja mogę się odwdzięczyć, oczywiście, bo to jest nawet wskazane.
Edytowane przez teoretycznaa Czas edycji: 2018-04-17 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
A co jeżeli, kobieta po ślubie, będzie chciała zostać w domu z dzieckiem, trzy, cztery lata? Bo daje jej to satysfakcje i ma taką biologiczną potrzebę? Czy to będzie pasozytowanie, czy jeszcze nie? Tak z ciekawości....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
To ja jestem w takim razie mega ciekawa jakie obowiązki ma kobieta wobec tego. Pytanie do Wizazanek oczekujących płacenia, odprowadzania i wnoszenia lodówek. No bo skoro są jakieś czynności charakteryzujące dana płeć i stanowiące o jej wartości to powinno to działać w obie strony. Obowiązek gotowania? Sprzątania? Siedzenia w domu i zabawiania dzieci? Noszenia sukienek?
Peopeo - szkoda że do praktycznie żadnej mojej wypowiedzi się nie odnioslas do tej pory. Powtórzę po raz tysięczny, że partnerstwo polega na wzajemnym wsparciu - jak kobieta chce siedzieć w domu i finansowo się to w związku zgadza to może sobie domowe przedszkole nawet założyć, a partner powinien ją w tym wspierać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2018-04-17 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałam. ![]()
![]() |
![]() |
#375 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Tak sobie teraz myślę, że będąc facetem, uznałabym kobietę z takimi zasadami jak wyżej, za naciągaczkę. Ale wiem, że są faceci, którzy wręcz upierają się, aby zapłacić za kobietę.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Konto usunięte
|
A zajmowanie sie dzieckiem i domem to nie jest forma pracy? W dodatku czesto 24/7 przez pierwsze miesiace dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- No w sumie racja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | ||
mad lad
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym właśnie zaprzeczyłaś sobie samej z wypowiedzi zacytowanej powyżej. Ej, ale Ty na serio uważasz, że powyższą sytuację można porównywać do randki?
![]() |
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właściwie wszyscy tutaj przyznali, że każdy ma prawo do swoich oczekiwań byle nie tworzyć stereotypów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zgadzam się, że mogłam to wcześniej zakończyć, jednak głupio mi było poruszać tą kwestię po 2 randkach i tak czekałam. Jednak ta sytuacja w sklepie o której pisałam dała mi do myślenia, dodałam tutaj ten wątek bo sama nie wiedziałam co o tym myśleć. No ale z tego co widzę dobrze zrobiłam, bo przynajmniej wyszła z tego ciekawa dyskusja. Edytowane przez teoretycznaa Czas edycji: 2018-04-17 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Tutaj mówiłam ogólnie o takim zachowaniu, nie o nim, bo on tak jak pisałam po prostu ma takie zasady. Jego pieniądze to jego pieniądze i tak samo podchodzi do tego w związku. Ma do tego prawo, tak samo jak ja mam prawo mieć inne podejście do tych spraw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Teraz to już nie wiem o czym piszesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
To może napiszcie, jakie zachowania w mężczyznach, uwazacie za atrakcyjne, skoro nie lubicie być traktowane na randkach i w życiu jak "księżniczki". Chętnie poczytam, tylko nie mówcie, że ma zaimponować ciekawą konwersacja, bo to już wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Ależ ja na przykład jak najbardziej chcę być traktowana jak księżniczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Sama nie wiem jak już mam to wytłumaczyć, bo próbuje od wczoraj i mało kto mnie rozumie, więc myślę że bez sensu jest dalsze tłumaczenie tego 😁 nie chce źle na niego pisać, bo po co? Ma takie zasady i ok, to co myślę na ten temat zostawię dla siebie. Ale tak jak pisałam, ma prawo mieć swoje zasady. Ja się z tym nie zgadzam, nie po drodze nam i to tyle. I tak, dalej uważam że mężczyzna powinien przynajmniej zaproponować że za nas zapłaci. Ale tutaj wracam do początku wątku, a od nowa nie ma sensu tego wałkowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.