|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Miłość od pierwszego niuchnięcia :)
DKNY Woman, L-ka LL, Womanity TM, Versace Crystal Noir, Curve Crush Liz Claiborne, Alien TM
|
|
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Najpierwsze i najukochańsze- Trussardi Skin. Do tej pory mój numer jeden. Niesamowite, jak bardzo "komplementogenny" jest to zapach. Niby świeżuch, a wciąż słyszę, że bardzo zmysłowy, że ciepły, intymny, kobiecy. Uwielbiam za trwałość, za zamszowość, za wielowmiarowość.
Dolce Vita, ale stara, nowa już nie uwodzi ![]() Kashmina Eden- to zauroczenie na miarę Skin LLL Męski London Noa |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele z tych zapachów mi się znudziło, ale od pierwszego niucha pokochałam: dawno - Cerruti 1881, Eden, Eau d'Eden, L'eau Par Kenzo, Acqua di Gio, J'adore, Addict, Mademoiselle, Crystal Noir, ostatnimi czasy - Code edp, Botrytis, Dia Woman, Opus IV, Meharees, Duel, Flowerbomb (wszystkie)
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2011-06-19 o 22:31 |
|
|
|
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Tylko w Chloe Love zakochałam się od pierwszego niuchnięcia... w reszcie to tylko wydawało mi się, że się zakochałam....
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
organza indecence i nu edp
|
|
|
|
|
#367 |
|
Winter is coming
|
hypnotic poison
tak samo alien edp
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś 100 lat temu w Baby Doll, a później w Smoku, ale tylko EDT.
Kilka razy zakochiwałam się szybko, ale jeszcze szybciej odkochiwałam.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Milosc od pierwszego niuchniecia :)
Miłość na wieki wieków, od pierwszego niuchnięcia - Angel.
Pamiętam też jak pewnego dnia wyczytałam na necie, że dla mojego znaku zodiaku najodpowiedniejsza byłaby Dolce Vita. I co? I z chwilą jej otwarcia w douglasie, odpłynęłam... Teraz dumnie stoi na mojej toaletce i jest najczęściej używanym zapachem (a mam ich dużo, oj dużo) Przyznam się, że przez 2 miesiące ubyło mi prawie połowę z 50 ml, ale zapach jest nieziemski
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Fumidus, choć to zdecydowanie miłość podszyta perwersją i nieakceptowana przez większość.
|
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Dziś ... godzina 11.30 w Sephorze ... Allure . Strzał prosto w serce (albo jak kto woli, w środek zakrętu hipokampa , gdzie znajduje się ośrodek węchu :P) Od tamtej chwili myślę tylko... jak ja na to uzbieram tyyyyle kasy
'Powinnaś pamiętać jeszcze o czymś: dotrzymywanie obietnic w sprawie telefonów to pierwsza cegiełka domu, który zbudujecie na fundamentach miłości i zaufania. Jeśli facet nie potrafi położyć nawet tej jednej głupiej cegły, nigdy się tego domu nie doczekasz, kochana. A na dworze bywa bardzo zimno. ' |
|
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Mialam kilka takich:
Kiedys dawno dawno temu- slonik Kenzo. Potem Armani Acqua di Gio i klasyczne JPG. Oraz Clinique Happy. A ostatnio Cleany. Wszystkie wyzej wymienione poza slonikiem uwielbiam nadal. |
|
|
|
|
#373 |
|
Guerlain Lover
|
Na pewno Nina Niny Ricci oraz Avignon
![]() edit: Jeszcze różany Flowerbomb i Sensuous noir oraz Belle de Minuit i Eau de Shalimar.
Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2011-07-20 o 10:06 |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
podobało mi się bardzo wiele zapachów ale tymi które pokochałam od pierwszego "wąchnięcia" i zostały ze mną na stałe są Coco Mademoiselle,Angel i Alien T.M. i Dune Diora.Kolejność nie jest przypadkowa.
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakochałam się od pierwszego wejrzenia kilka lat temu w Miracle Lancome (używałam prawie całe studia), też już ze dwa lata temu niuchnęłam z miłością Versace Bright Crystal, a parę miesięcy temu zachwyciłam się Alienem i klasyczną Lolitą.
Ubóstwiam jeszcze wiele innych zapachów, ale te cztery oczarowały mnie w perfumerii po pierwszym psiku |
|
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
z łatwo dostępnych u mnie to był klasyczny Maczek Kenzo, a z tych niedostępnych 1740 Histoires de parfums... nie dostanę ich chyba nigdzie, będe musiała zamawiac ze strony producenta,widziałam,że mają po 15 ml
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Juz tu pisalam ale trza sie przypomniec a co
![]() *J'adore Nawet nie potrafilam doczytac co to za nazwa perfum (takie pismo pani miala ).Gdy spryskalam sie tym zapachem-oniemialam z wrazenia i juz kolejenego dnia pobieglam kupic flaszeczke Nie wiedzialam co to,ile kosztuje-dlalam pani próbeczke a ta przyniosla mi J'adore ) ale oczywiscie wzielam bez zastanowienia...Dzis juz ten zapach mnie tak nie podnieca-jednak mam taki sentyment,ze zawsze beda goscic te perfumy na mojej komodzie![]() *Sche Wood Pamietam,ze kupowalam cos w Douglasie i oczywiscie dostalam ten zapach w próbce..Po zakupach poszlam z przyjacielem do restauracji Nie moglam oczywiscie sie doczekac testów i psiknelam na nadgarstek Sche Wood...Opuscilam przyjaciela,zeby kupic cala flaszeczke Zapach niestety równiez mi sie znudzil a szkoda....*Slon- to zapach,który znam zaledwie pare tygodni.Bylam w perfumerii i przez przypadek zobaczylam slonia-bylam zaskoczona,bo nigdy wczesniej w zadnej perfumerii nie widzialam tych perfum..Oczywiscie szybko przetestowalam-bylam ciekawa cóz to za zapach tak uwielbiany przez wizazanki Po tescie od razu wlozylam do koszyka ostatnie opakowanie Zapach jest cudowny,rozplywam sie normalnie,gdy sie nim psikam Mam nadzieje,ze nie znudzi mi sie,jak dwa pozostale i ,ze bedzie to milosc az po grób ...W domu w Polsce,czeka na mnie jeszcze BC kupione w ciemno Oby byla to milosc od 1wszego niucha i trwala wiecznie
|
|
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Nina, Alien i Angel.
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza moja zapachowa miloscia bylo Lancome Hypnose-dostalam w prezencie od Tz ,do tej pory go lubie,przypomina mi pieknie spedzone chwile,teraz troche mi sie przejadl ale Tz dba o to abym zawsze miala flakonik...
Slon jakies 8 lat temu uzywala ich moja wspollokatoraka,podkralam ,az kiedys nieoczekiwanie dostalam w prezencie od Tz i tez uwielbiam i moglabym ciagle wachac ,mniej uzywam,troche sie przejadl ,ale w kolekcji musi byc ![]() Alien moja milosc najwieksza,kocham ten zapach i moglabym nim pachniec na okraglo,ale troche mi go szkoda zuzywac ![]() Chanel Chance-kocham i uzywalam w obu moich ciazach,dlatego mam do nich sentyment No i po latach znowu zakochalam sie w Bright Crystal,piekno,kobiecosc i radosc. Calkowicie nowa i letnia milosc to Chance Fraiche i Tendre-mam tylko nadzieje ze sie nie znudza
|
|
|
|
|
#380 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ze tez sie jeszcze w tym watku nie wypowiedzialam <mysli>.
miloscia moja od pierwszego niucha - i po dzis dzien - jest Midnight Poison, Kenzo Amour, Chance edp. to tez sa jedne z moich pierwszych perfum - dzis na polce stoja kolejne flakoniki . od samego poczatku fascynuje mnie (niezmiennie) Sensi, Sensuous, jabluszka Niny Ricci, Organza Indecence. Od razu sympatie poczulam tez do Code i Hypnotic Poison.
|
|
|
#381 |
|
BAN stały
|
Moja największa, pierwsza i trwająca aż po dziś dzień to oczywiście (choć może ktoś nie wie?) Opium ph
Mało kochliwy jestem, może to i dobrze
|
|
|
|
|
#382 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() Allure nadal kocham, kiedy dawno temu poczułam ten zapach, to bylo jak grom z jasnego nieba-absolutna miłość, zauroczenie, fascynacja, która trwa niezmiennie do dziś Pozostałe trzy to tylko zauroczenia, jżadnego z nich nie mam już w kolekcji... Inne zapachy, które obudziły we mnie niesamowite emocje od pierwszego powąchania to Deep Red, Fan di Fendi, Dune i Euphoria. Posiadam je i bardzo lubię, ale mogłabym bez nich zyć, bez Allure nie ![]() Mój inny ukochany zapach Coco Mademoiselle po pierwszych testach mnie nie przekonał, wręcz odrzucił, a jednoczesnie fascynował, teraz razem z Allure absolutnie "mój" na wieki .
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Miłością od pierwszego spotkania był z pewnością London. Planowałam zakup swoich pierwszych"dorosłych" perfum,spodobał mi się flakonik i BUM! Był idealny. Do tej pory pamiętam zakup w Douglasie i tą RAAADOOOŚĆ. Oprócz mnie w zapachu zakochała się też mama i przyjaciółka a komplementom nie było końca. Teraz London jest dla mnie zbyt kwiecisty,zbyt "chłodny",bez pazura,nie wyobrażam sobie nim pachnieć. Któryś z kolei flakonik stoi już nieużywany... Ale to od niego zaczęly się moje poszukiwania i fascynacje więc mimo rozstania sentyment pozostał
![]() Tak jak większość z was,zdecydowanie dłużej romansuję z zapachami które nie spodobały mi się na samym początku. To oswajanie,odkrywanie piękna,kolejnych nut...tak się rodzi TO uczucie |
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Parisienne, Elle, Little Italy, Acqua Fiorentina, Eau d`Hadrien, Petite Cherie, AA Mandarine&Basilic, La Rose de Rosine, DKNY Woman, Brosseau Rose i Violette-Menthe, Hot Couture edt, L`Imperatrice, Diamonds Intense, Paestum Rose, Idylle edt, Masaki Fluo, Burberry Weekend, Saharienne, Fendi Celebration, Max Mara Musc, Kenzo Amour, werbenowe zapachy np. te z L`Occitane i pewnie dużo innych, ale musiałabym się pozastanawiać co jeszcze
Niezupełnie od pierwszego niuchnięcia, ale teraz uwielbiam ), Ruban Orange, L`Occitane Mimosa Miłość od 1 niuchnięcia, ale aktualnie nie mam aż tak euforycznych odczuć, to na pewno syt. z Be Delicious oraz AA Pamplelune Będę dopisywać ...
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zapomniałam o Feerie edt, Eau de Shalimar, DKNY Summer 2011, Violetta di Parma, Heeley Verveine, Ninfeo Mio
Niezupełnie od 1 Acqua di Gioia, Yvresse, Britm Feerie edp
|
|
|
#386 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() A to nie prościej wypisać te, które od pierwszego niuchnięcia nie podeszły?
|
||
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z 10 razy tyle , nie będzie Ci się chciało tyle czytać? ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Wiem co jeszcze
https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2011-07-19 o 23:06 Powód: te go = tego :) |
|
|
|
|
|
#388 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz
Jak tak można ![]() A wyjdzie tego chyba nawet więcej niż 10 razy tyle, chyba bym nie potrafiła ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

) ale oczywiscie wzielam bez zastanowienia...Dzis juz ten zapach mnie tak nie podnieca-jednak mam taki sentyment,ze zawsze beda goscic te perfumy na mojej komodzie