|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Czyli rozumiem u stomatologa też nie powinno się korzystać ze znieczuleń bo to niezgodne z naturą itp.... co za chore ideologie. Rozumiem, że wg nich nie powinno się też sztucznie podtrzymywać ciąży farmakologią bo to też niezgodne z naturą i ingerencja...... masakra idąc takim tokiem myślenia to można każdy temat sprowadzić do takiego absurdu, kobity widać za długo już na tym L4 siedzą i im zaczyna coś dolegać. ![]() Ja tam o cc walczę jak mogę, wiem jakie są możliwości powikłań, jakie jest ryzyko, wiem jakie są korzyści. Decyduję świadomie, zagranicą nie ma w ogóle takich dyskusji.. Potrzebujesz zrobić aborcję z różnych często przyczyn, nie wnikajmy, idziesz rozmawiasz z psychologiem, potem klinika, legalna, nie w brudnym podziemiu za brudną kasę dla lekarzy, którzy zarabiają na kościelnym pańśtwie i kobieta jest godnie potraktowana.. Chcesz CC, to na siłę w xx1 wieku nie będą ci kazali dusić na porodówce i nikt tego nie oceni w rozumieniu kaprysu panienki. u nas odwrotnie.. Nie wiem skąd ten jad w nas kobietach, polkach, naprawdę nie rozumiem jak można oceniać czyjeś wybory, które stikte nie są w żaden sposób krzywdzące dla innych tylko są kwestią doboru różnych dostępnych opcji.... Cytat:
|
||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvana bo prawda jest taka, że nie które dziewczyny nie mają życia, hobby, czy jakiegokolwiek zajęcia i tak sobie szukają jakby się dowartościować kosztem innych wymyślając do raz to bardziej absurdalne sposoby. Nie ma się co z takimi ludźmi wdawać w dyskusje, tylko wpuścić jednym uchem a wypuścić drugim
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i z czystym sumieniem bez owijania w bawelne moge powiedzuec ze skonczylam karmic piersia pierwsze dziecko w wieku 7msc bo se z mojego cyca zrobila smoczek i znowu musialam wstawac w nocy bo byla glodna wiec dostala butle zeby przesypiala znowu cale noce zobacz ty walczysz o cesarke a ja sie tej cesarki balam okrutnie i boje nadal. Ja karmilam z cyca dla wygody, a inne to po prostu meczy, a nawet brzydzi. Jesli daja nam mozliwosc rodzic bez bolu to dlaczegoby z tego nie korzystac? Ja mam wrazenie, ze co bysmy nie zrobili to i tak jestesmy skazani na krytyke... witaj XXI wieku...Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
no i rzecz jasna dopiero po slubie ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo właśnie tak jak piszesz nic nie maja i nagle jednak cos maja = macierzynstwo jedyna misja w życiu jest skupić się od a do z na nim. Partner i zwiazek na bok i tylko dziecko. dziecko, dziecko .. Niech lepiej odstawia swoje dzieci od tabletow i wiecznie wlaczony tv w domu, bo to powazniejszy problem spoleczny mama i dziecko w domu niz lrzyk wielki p to mleko czy forma porodu... Cytat:
dokladnie. moja kumpela drugie dziecko musiala przestac karmic piersia i to bylo kategorycznie zabronione przez lekarza specjaliste, bo dziewczyna dostala silne leczenie jakimis lekami enzymatycznymi, ktore przenikaja do pokarmu i dla dziecka kilkumiesiecznego to trucizna, jakby zaszla podczas ich leczenia w ciaze to sa leki, ktore plod uszkadzaja i sie nadaje tylko do skrobania ciaza bo takie uszkodzenia to powoduje, jest tyle przypadkow od kaprysu, aspektow psychologicznych po powazne przeciwskazania, ze naprawde nie ma co wnikac "dlaczego ktoś"..... |
||
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
No to pospane , mialam koszmar i tak mi serce bije ze bede teraz przezywac
. Lady moj wczoraj czytal mojego fb i jak wszedl na grupe mamusiek to sie smial i skwitowal raz ze te kobiety nie maja co robic ... Wedlug gownoburzy nie powinnam byc matka bo nie zamierzam karmic piersia a po to jestem aaa no i swiadomie daje dziecku syf w postaci mm ... No zycie moje dziecko moj syf . Co do kopniakow ja sie tylko domyslam bo wiem jak jest ulozony - chociaz dzisiaj probowal tykac mnie w zebra wiec moze moze sie obrocil . Zobaczymy we wtorem , poprosze o zdj buzi bo jego czlonka juz mam za duzo ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ho! Mąż mi przypomniał, że się starzeje
Częstuje urodzinowym tortem, który nawet z cukrzyca można jeść i stawiam bezalkoholowe drinki ![]() Asia, możesz mnie na pierwszej stronie postarzyć o rok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam wstawic filmik na fb jak mnie Maciek nokautuje i nie moge , niby napisali ze przesłało a nigdzie go nie ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
- zamiast torta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
![]() No i dzień dobry w czwartek ![]() Mieszkamy na wsi, mamy jakiś szalony radiowy Internet, na którym wciąż nie wiem, jakim cudem działa Netflix, wszystko inne się tnie Dziś mają nam w końcu podłączać do domu światłowód - nie uwierzę póki nie zobaczę
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy znieczulenie zewnatrzoponowe, to inaczej epidural? Jakie sa w ogole rodzaje znieczulen dostepnych podczas porodu? Wiem, ze jest wlasnie epidural, tzw gas&air i jeszcze jakis zastrzyk w udo, ale jaka substancje podaja, to juz sie nie orientuje
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
młody od rana robi dyskotekę w brzuchu, a starszy wymiotuje i mówi, że boli go brzuszek :/ chyba jakiś wirus, ostatnio mąż, teściowa i jej facet a teraz mój, więc pewnie i mnie nie ominie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Sara 100 lat!!! Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale za tym nie tesknie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
co do kopania dziecka.. kurcze to.moja druga ciaza i ni chu chu nie wiem czym mnie kopie
ale ciagle czuje po prawej stronie i na pecherzu.. co do znieczulen to nie zaglebiam sie w temat bo postaram sie urodzic bez albo tylko na gazie Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po sniadanku
Dzis serwowalam parowki w ciescirme fransuckim i salatke z pomidorem, cebulka i papryka dla meza, a dla mnie pomidor, cebulka i awokado - przekonuje sie powoli do tego smaku ;-) Dzis mamy plan, zeby podjechac na rynek, albo do jakichs hurtowni dzieciecych i poogladac foteliki Bedzie faaajnie ;-) Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#379 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara, samych pomyślności
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki proszek/plyn dla dzieci polecacie?
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Dziewczyny jaki proszek/plyn dla dzieci polecacie? Szczegolnie Sylwusiach i Justyna_fli jakies proszki w uk? slyszalam ze FAIRE NON BIO jest ok? |
|
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja poprzednio miałam proszek Lovela, a tym razem postawiłam na płyn Lovela
|
||
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam proszek i płyn do płukania tkanin z Loveli. Zapach ubranek minimalny ale przyjemny, zobaczymy czy się sprawdzi jak się mała urodzi (czy jej skóra będzie tolerowała ta markę)
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupywalam co w promocji , lovela bialy jelen i dzidzius . Co do znieczulenia u mnie nie ma wyboru , polozna powiedziala ze w szpitalu nic nie maja i nie daja
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu przyjechaly mi meble do sypialni wlasnie <3
Kurde tz nie ma do wtorku od jutra, a dzisiaj nie bedzie czasu skrecic Myslicie, ze dam sama rade ?
Edytowane przez dews Czas edycji: 2018-08-30 o 12:03 |
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja po pol roku juz pralam ciuchy malej razem z naszymi![]() u mnie dzis na sniadanie byly tosty francuskie z dzemem i brzoskwiniami. teraz dopijam kawe a mala je babeczke dews dasz rade ale pozniej moze bolec cie brzuch bo to jednak troche gimnastykowac sie bedziesz.. ja wczoraj sprzatalam silownie Tz to pozniej 2h siedzialam i odpoczywalam bo bolaly mnie plecy i brzuch.. Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz tz zapowiedzialam, ze jako ze nie bede miala jak chodzic na silownie, to chce dostac sztange taka z 15kg i zestaw ciezarkow :p Gumy do cwiczen i mate mam, kupuje w tym miesiacu pilke taka ciazowa i bede sie robic po porodzie do lata tylko problem w tym, gdzie ja to bede trzymala W lecie w garazu moglabym sobie cwiczyc, ale w zimie to nie mam pojecia co z tym robic
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Dews my mamy, znaczy TZ ma mini silownie w piwnicy. Sztangi, drążki, wyciąg, ciężarki, ławeczke itd ja w kuchni mam wielki rower magnetyczny i juz mu zapowiedzialam ze chce taśmy i porządną matę (bo te co mam to jakies gowniane) a marzy mi sie bardzo bardzo bieżnia
![]() ale taka z prawdziwego zdarzenia okolo 7 tysięcy kosztuje więc będę marzyć sobie dalej ...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

a wiec tak byla juz gownoburza dotyczaca szczepien, karmienia piersia, przerywania ciazy no i tez cesarskoego ciecia. Kazda po krotce orientuje sie mniej wiecej w tych tematach i wie jak spoleczenistwo reaguje na dane tematy... cc to nie porod tylko wydobyciny, jak nie karmisz piersia to cie spala na stosie itd. Chyba za malo wrazen wsrod juz istniejacych tematow i jakas madra duszyczka wymyslila temat na nowa gownoburze dotyczaca porodu naturalnego, ktora bedzie polegala na tym, ze rodzac ze znieczuleniem nie rodzisz naturalnie 

zobacz ty walczysz o cesarke a ja sie tej cesarki balam okrutnie i boje nadal. Ja karmilam z cyca dla wygody, a inne to po prostu meczy, a nawet brzydzi. Jesli daja nam mozliwosc rodzic bez bolu to dlaczegoby z tego nie korzystac? Ja mam wrazenie, ze co bysmy nie zrobili to i tak jestesmy skazani na krytyke... witaj XXI wieku...
. Lady moj wczoraj czytal mojego fb i jak wszedl na grupe mamusiek to sie smial i skwitowal raz ze te kobiety nie maja co robic ... Wedlug gownoburzy nie powinnam byc matka bo nie zamierzam karmic piersia a po to jestem aaa no i swiadomie daje dziecku syf w postaci mm ... No zycie moje dziecko moj syf . Co do kopniakow ja sie tylko domyslam bo wiem jak jest ulozony - chociaz dzisiaj probowal tykac mnie w zebra wiec moze moze sie obrocil . Zobaczymy we wtorem , poprosze o zdj buzi bo jego czlonka juz mam za duzo ...
i stawiam bezalkoholowe drinki 

- zamiast torta 

Myslicie, ze dam sama rade ?