Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-18, 17:30   #361
eibhlin87
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 57.

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Waszych tz lub mężczyzn w otoczeniu goli sie brzytwa? Jaka polecacie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moj tż używa brzytwy, tanie (poniżej 200-300zł) to zazwyczaj chińczyki, nieostrzone (trzeba znaleźć osobę która ją naostrzy) i szybko się tępi. Poleca np. dovo, thries issard
Stary 2020-10-18, 17:48   #362
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Nic super zdrowego, ale... Lipton Ice Tea Green Tea. Szklanka czy pół rano na pusty żołądek, 10-15 min i po sprawie. Działa lepiej niż mleko.
Chyba sprawa osobnicza, bo mnie po tym nigdy nie pogoniło, a pijałam to
Cytat:
Napisane przez Kala713 Pokaż wiadomość
Myślę o zakupie odkurzacza bezprzewodowego pionowego.
Chodzi mi po głowię ELECTROLUX Pure Q9 PQ91-ALRGY,ma ktoś może?
Ewentualnie jakieś propozycje?
Dyson odpada bo patrzyłam na niego i wg mnie szału nie robi a ceny ma kosmiczne.
Xiaomi, ja mam, teściowa dostała, moja mama szykuje się do kupna.
Wg. testów z yt, które oglądałam, ssie podobnie do dysona, a cena wielokrotnie niższa
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 17:51   #363
rebeccaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
U mnie też tak jest, tzw wieczorynka połączona z sor. Całonocna.

Byłam 2 razy i mi też nie wystawili zwolnienia. Doraźnie mi pomogli, a po zwolnienie mam sobie iść na drugi dzień do rodzinnego 🤷

U mnie podobnie. Tylko to jest taka ala przychodnia nocna i świąteczna pomoc, nie przy szpitalu czy SORze. Kiedyś (jeszcze przed koroną) byliśmy razem z TŻ w sobotę rano, bo przez całą noc silne wymioty, biegunka, dreszcze, złe samopoczucie i w ogóle. Lekarka przepisała jakieś zalecenia co brać itp i mówi no już. A my co już, czy zwolnienie no bo dzisiaj powinniśmy się stawić w pracy, ale nie damy rady a ona poprzewracała oczami, na wyraźny nasz nacisk z wielką łaską dała na sobotę i niedzielę. TŻ drugi raz był sam bo źle się czuł, głowa, gardło, katar, ból mięśni, o godz. 6 rano lekarz go odesłał do rodzinnego i powiedział mu wprost, że oni tutaj nie są od wystawiania L4. Tylko, że do rodzinnego na NFZ terminy na za tydzień były. I weź tu się lecz człowieku. Na szczęście teraz mam pakiet i korzystam z opieki prywatnej - robię wszystko online zapisuję się na wizyty nawet tego samego dnia, w weekendy czy wieczorem można mieć teleporadę. Koleżanka mi opowiadała, że zapisała się w ubiegłym tygodniu na teleporadę w państwowej przychodni, lekarz miał zadzwonić we wtorek między 16-18,nie zadzwonił. Bo zapomniał. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego...

Nie słyszałam też, żeby L4 zaocznie były wystawiane ot tak. Lekarz nawet teraz musi zrobić telefoniczny wywiad z pacjentem i dopiero na tej podstawie decyduje o wystawieniu bądź nie zwolnienia lekarskiego.
Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
dzięki

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

niech zadzwoni do pracy i uprzedzi jaka jest sytuacja. lekarz może wystawić zwolnienie chyba nawet do 3 dni wstecz
Tak, do 3 dni wstecz można wystawić L4.

Stary 2020-10-18, 18:01   #364
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Moj tż używa brzytwy, tanie (poniżej 200-300zł) to zazwyczaj chińczyki, nieostrzone (trzeba znaleźć osobę która ją naostrzy) i szybko się tępi. Poleca np. dovo, thries issard
Ta co polecasz to trzeba szukać kogoś do ostrzenia?

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 18:06   #365
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę o zakupie odkurzacza bezprzewodowego pionowego.
Chodzi mi po głowię ELECTROLUX Pure Q9 PQ91-ALRGY,ma ktoś może?
Ewentualnie jakieś propozycje?
Dyson odpada bo patrzyłam na niego i wg mnie szału nie robi a ceny ma kosmiczne.
Mam Electrolux ergorapid allergy i generalnie to jestem zadowolona, biorę do ręki i odkurzam, bez kabli i pieprzenia się. Dodatkowo ma oswietlenie z przodu, lepiej mi sie odkurza wieczorowa pora przy zgaszonym swietle - dzieki tym lampom z przodu widac dokladnie kazdy smieec, ktory w swietle dziennym jestem w stanie przeoczyć. 10 minut dom odkurzony polecam, ale jeśli nie masz wielkich dywanow, bo nie wiem na ile poradzilby sobie z odkurzeniem dużych dywanów w całym domu. Ja mam jedynie w salonie i w dzieciecym taki niewielki 120x170 i daje radę, ale myślę że taki zwykły zrobiłby to lepiej
Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Płytki podłogowe

Czy polecacie / odradzacie konkretne typy/firmy płytek podłogowych kuchennych? Czeka mnie remont kuchni (mój pierwszy ) i nie wiem w co celować. Mam psa, więc ważne, żeby były gładkie bez żadnych żłobień, gdzie nie będzie wchodzić brud. Na co w ogóle zwracać uwagę przy wyborze?
Ja to polecam płytki drewnopodobne/panelopodobne, o ile wizualnie Ci się podobają. Mam takie w wc i żałuję, że tylko tam. Teraz to wylozylabym nimi cała kuchnię i korytarz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-10-18, 18:09   #366
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Wszystkie leki są lepsze od suplementów. Są przebadane i zawierają to, co deklaruje producent. Musza przejść przez cały proces, aby być uznanym za lek. Supelemt - nigdy nie masz pewności, czy to co mówi producent, na pewno w suplemencoe znajdziesz. W internecie znajdziesz dużo informacji o różnicach pomiędzy suplementem a lekiem OTC.
Nie do końca się zgodzę, ważna jest przyswajalność, nie zawsze lek ma formę najlepiej przyswajalną.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 18:22   #367
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem jakim cudem skoro będzie zamrożony, ale zamierzam w tym roku zrobić kilka potraw i wczesniej

Bigos ma to do siebie że im dłużej leży i im więcej razy jest podgrzewany tym jest lepszy. Nie wiem co to za magia, ale tak już jest, nawet jak jest zamrożony

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-18, 18:31   #368
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Bigos ma to do siebie że im dłużej leży i im więcej razy jest podgrzewany tym jest lepszy. Nie wiem co to za magia, ale tak już jest, nawet jak jest zamrożony

Chyba zrobię mega zapasy

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 18:41   #369
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja to polecam płytki drewnopodobne/panelopodobne, o ile wizualnie Ci się podobają. Mam takie w wc i żałuję, że tylko tam. Teraz to wylozylabym nimi cała kuchnię i korytarz

Podobają mi się, ale to chyba droga "zabawa" One w dotyku są, jak kafle, zimne? Jak się sprawdzają przy zachlapaniu wodą? Nie podchodzą do góry? Jak coś spadnie, to nie pękają? Między płytkami wsadza się fugę? Dobrze i łatwo się je czyści? Muszą być specjalne produkty?

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 18:41   #370
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Ta co polecasz to trzeba szukać kogoś do ostrzenia?

te droższe modele są już naostrzone. ale ogólnie każdą brzytwę się ostrzy, bo każda kiedyś się stępi (jak szybko to zależy od brzytwy, dbania o nia, zarostu, częstości golenia itd.)
z tanimi brzytwami jest taki problem, że poza tym że trzeba je przed pierwszym użyciem naostrzyc to jeszcze często jest problem z naostrzeniem (nie są idealne, kiepski materiał)
Stary 2020-10-18, 18:58   #371
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Możliwe. Na mnie to działa w postaci "czystej" i tylko przed śniadaniem. Akurat to dość lubię i wersję white peaches pijam czasem w ciągu dnia 1:1 lub 1:2 w wodą - wtedy żadnego efektu.
Ale dobrze jest mieć taki produkt z efektem "natychmiastowym". ;-)
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-18, 18:58   #372
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Płytki podłogowe

Czy polecacie / odradzacie konkretne typy/firmy płytek podłogowych kuchennych? Czeka mnie remont kuchni (mój pierwszy ) i nie wiem w co celować. Mam psa, więc ważne, żeby były gładkie bez żadnych żłobień, gdzie nie będzie wchodzić brud. Na co w ogóle zwracać uwagę przy wyborze?
My mamy zwykłe najzwyklejsze. Patrzyliśmy na to co będzie nam pasować wizualnie i do wystroju oraz na cenę. Na firmę w ogóle nie zwracaliśmy uwagi. Jakież to zabrudzenia robi pies?
Jedyne na co bym przy psie z perspektywy czasu zwróciła dodatkową uwagę to kolor. Bo na ciemnych bardziej widać podszerstek niż na jasnych. A to ten podszerstek najbardziej lubi wypadać. Jasne mamy w łazience. A i nie brałabym matowych, bo jak np. wracasz z psem z mokrymi łapami to na matowych bardziej widać ślady, choćbyś nie wiem ile te łapy ręcznikiem wycierała. Mamy takie pół matowe w ganku i czasem widać te ślady łap. Myślę, że na zupełnie matowych byłoby bardziej widać. Lepsze według mnie takie błyszczące. Ale to też zależy czy ten pies wchodzi prosto z dworu do domu czy np. z dworu przez klatkę schodową i do mieszkania w bloku. W bloku jak mieszkałam to miałam panele w przedpokoju ale też i żadnych śladów mokrych nie było, bo od parteru do 1 piętra zdążyła wystukać piach i osuszyć trochę te łapki.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 19:07   #373
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:

Xiaomi, ja mam, teściowa dostała, moja mama szykuje się do kupna.
Wg. testów z yt, które oglądałam, ssie podobnie do dysona, a cena wielokrotnie niższa
oglądałam recenzje wcześniej poleconego xiaomi i nie była dobra,nie wciągnął kociego żwirku a go rozrzucił na bok
Jakoś mnie nie porwał.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Mam Electrolux ergorapid allergy i generalnie to jestem zadowolona, biorę do ręki i odkurzam, bez kabli i pieprzenia się. Dodatkowo ma oswietlenie z przodu, lepiej mi sie odkurza wieczorowa pora przy zgaszonym swietle - dzieki tym lampom z przodu widac dokladnie kazdy smieec, ktory w swietle dziennym jestem w stanie przeoczyć. 10 minut dom odkurzony polecam, ale jeśli nie masz wielkich dywanow, bo nie wiem na ile poradzilby sobie z odkurzeniem dużych dywanów w całym domu. Ja mam jedynie w salonie i w dzieciecym taki niewielki 120x170 i daje radę, ale myślę że taki zwykły zrobiłby to lepiej Ja to polecam płytki drewnopodobne/panelopodobne, o ile wizualnie Ci się podobają. Mam takie w wc i żałuję, że tylko tam. Teraz to wylozylabym nimi cała kuchnię i korytarz

Rozumiem,ja nie mam w domu w ogóle dywanów więc nie musi ich odkurzacz,wszędzie panele i wszędzie moje i kota włosy
A korzystasz z innych koncówek?
Odkurzasz kanapy czy auto?

Jakoś tak bardzo się napaliłam na ten Q9 a nie chciałabym utopić kasy ,samojezdny kupiłam z polecenia na kociej grupie i nie jestem zadowolona
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 19:57   #374
Paprotka_
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88215182]Xiaomi? mam Xiaomi 1C i jestem bardzo zadowolona, dobrze ciągnie, jest lekki, zbiornik na parochy jest łatwy w utrzymaniu w czystości... cztery szczotki, długa rura - jak dla mnie ma wszystko, czego mi trzeba. na jednym ładowaniu spokojnie poodkurzał cały dom, na trybie turbo jedno piętro.[/QUOTE]

U mnie też się sprawdza. W końcu nie zarastamy psią sierścią. Ładnie ją zbiera. Zwykłego używamy już okazjonalnie tylko.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 19:59   #375
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
U mnie też się sprawdza. W końcu nie zarastamy psią sierścią. Ładnie ją zbiera. Zwykłego używamy już okazjonalnie tylko.

Dwa koty na stałe i długowłosy pies okazjonalnie i tez daje radę. Naprawdę dobrze zbiera, ze żwirkiem tez sobie radzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 20:31   #376
rebeccaa
Zadomowienie

Aktualnie biorę antybiotyk na zapalenie zatok. Jak mogę się wspomóc, żeby później nie mieć grzybicy pochwy? I czy teraz coś zacząć brać czy dopiero po zakończeniu kuracji antybiotykiem? Jutro mam dostać krwawienie...

Stary 2020-10-18, 20:36   #377
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Podobają mi się, ale to chyba droga "zabawa" One w dotyku są, jak kafle, zimne? Jak się sprawdzają przy zachlapaniu wodą? Nie podchodzą do góry? Jak coś spadnie, to nie pękają? Między płytkami wsadza się fugę? Dobrze i łatwo się je czyści? Muszą być specjalne produkty?
Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale też mam gres ala deski w kuchni. W dotyku są chłodne, po zachlapaniu wodą rzadko kiedy widać jakiekolwiek ślady (mam matowe kafle). Jak coś spadnie nie pękają, tylko w jednym miejscu mamy leciutkie uszczerbienie bo TŻ wypadł ciężki młotek, akurat trafił na sam brzeg kafla i troszkę się uszczerbiło. Od upadku garnków czy jakichś utensyliów kuchennych nic się nie dzieje (a ja mam dziurawe ręce, więc często coś trafia na podłogę). Między płytkami mamy cienką fugę, całość bardzo fajnie się czyści, wystarczy mop z dowolnym płynem do podłóg.
Co do ceny, to my kupiliśmy te nasze płytki w promocji w Leroy Merlin, kosztowały 30 albo 35 zł za metr, więc raczej trudno to nazwać drogą zabawą

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 20:48   #378
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rebeccaa Pokaż wiadomość
Aktualnie biorę antybiotyk na zapalenie zatok. Jak mogę się wspomóc, żeby później nie mieć grzybicy pochwy? I czy teraz coś zacząć brać czy dopiero po zakończeniu kuracji antybiotykiem? Jutro mam dostać krwawienie...

Ja w takich przypadkach biorę biorę nystatynę i trivagin. I biorę zawsze od razu pierwszego dnia antybiotyku i potem jeszcze z tydzień jak antybiotyk skończę.
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 20:56   #379
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam recenzje wcześniej poleconego xiaomi i nie była dobra,nie wciągnął kociego żwirku a go rozrzucił na bok
Jakoś mnie nie porwał.

Rozumiem,ja nie mam w domu w ogóle dywanów więc nie musi ich odkurzacz,wszędzie panele i wszędzie moje i kota włosy

Jakoś tak bardzo się napaliłam na ten Q9 a nie chciałabym utopić kasy ,samojezdny kupiłam z polecenia na kociej grupie i nie jestem zadowolona
Akurat używam swojego xiaomi właśnie do odkurzania kociego żwirku (z podłogi i z kociej wieży), zazwyczaj dwa machnięcia i nic nie ma. Na bok odleci jak nie dojedziesz tym otworem ssącym.
A turboszczotka to bajka do odkurzania kociego futra, uwielbiam.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 21:14   #380
Kala713
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat używam swojego xiaomi właśnie do odkurzania kociego żwirku (z podłogi i z kociej wieży), zazwyczaj dwa machnięcia i nic nie ma. Na bok odleci jak nie dojedziesz tym otworem ssącym.
A turboszczotka to bajka do odkurzania kociego futra, uwielbiam.

hmm,może za szybko go odrzuciłam,poczytam jeszcze jutro o nim bo jednak jest sporo tańszy od tego electroluxa
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna
Kala713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 21:18   #381
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rebeccaa Pokaż wiadomość

Provag

Stary 2020-10-18, 21:46   #382
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Nie są takie drogie, my kupiliśmy w Merkurym. Nie podchodzą do góry po zachlapaniu - to nie panele, tylko gres A co najlepsze, jak ktoś nakapie wodą myjac ręce w umywalce , to po wyschnięciu tych kropli nie widać nawet śladu, że coś było nachlapane tak, między płytkami jest fuga. Co do czyszczenia, ja myje jedynie mopem z płynem do podłóg w dotyku są zimne - no jak płytki.
Cytat:
Jakoś mnie nie porwał.

Korzystam z tej miękkiej, ukosnej waskiej końcówki do odkurzania listew przypodlogowych, z tej końcówki z lampą uv korzystam do odkurzania łóżek , ale to sporadycznie. Jeśli chodzi do odkurzania samochodu to nie polecam, bo nie wejdzie w każdy zakamarek niestety, nie mieści się. Np odkurzyć pod sprzeglem czy hamulcem się nie da, bo odkurzacz jest za gruby i w pewnym momencie przystawia. Także do samochodu mi się nie sprawdza, na szczęście mamy budowlany odkurzacz i nim w samochodzie sprzątam, widać bardzo różnice. Ten electrolux tak dobrze nie ssie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-10-18, 21:48   #383
kocia_lapka
Zadomowienie

Czy ktoś z Was robił dutch baby bez masła? Jest pyszne, ale mało które wlewam na patelnię wyłazi na wierzch i muszę odsączać- dlatego pomyślałam o niedodawaniu masła, ale czy to będzie dobre?
kocia_lapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 21:52   #384
tinkerver2
Zakorzenienie

Jak długo trwa wysyp po odstawieniu tabletek? Odstawiłam w połowie sierpnia. Moja twarz to jedna wielka masakra, i nie wiem, czy już iść do dermatologa, czy jeszcze?
Odpowiednio pielęgnuje, używam serum z niacynamidem, kwasów jeszcze nie wprowadziłam bo znowuż moja twarz po kilkukrotnym użyciu kwasu (np. Tonik z lynii), możnym nawilżaniu robi się sucha, az boli.
No i nie wiem, czy to już moment na wprowadzenie jakiegoś lekarstwa (wiem, że są leki bez recepty, używałam)?

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:03   #385
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Jak długo trwa wysyp po odstawieniu tabletek? Odstawiłam w połowie sierpnia. Moja twarz to jedna wielka masakra, i nie wiem, czy już iść do dermatologa, czy jeszcze?
Odpowiednio pielęgnuje, używam serum z niacynamidem, kwasów jeszcze nie wprowadziłam bo znowuż moja twarz po kilkukrotnym użyciu kwasu (np. Tonik z lynii), możnym nawilżaniu robi się sucha, az boli.
No i nie wiem, czy to już moment na wprowadzenie jakiegoś lekarstwa (wiem, że są leki bez recepty, używałam)?

Zamiast kwasów, sprobuj retinol w małych stężeniach 0.2- 0.3% np. Powszechnie dostępna sesderma retises Na dzień koniecznie filtr spf 50 +intensywne nawilżanie, pielęgnacja skóry suchej i wrazliwej, bo taka bedzie po retinolu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:05   #386
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Cześć
Jak należy dbać o las w słoiku? Czy jest to bardzo trudne?
Nie czytałam poprzednich stron, więc nie wiem czy padło to pytanie niedawno.
Mnie las niestety spleśniał. Nie zdążyłam go nawet podlać, nie skraplał się też w ogóle, a tu nagle patrzę, a na jednej roślince pleśń..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:11   #387
tinkerver2
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88216198]Zamiast kwasów, sprobuj retinol w małych stężeniach 0.2- 0.3% np. Powszechnie dostępna sesderma retises Na dzień koniecznie filtr spf 50 +intensywne nawilżanie, pielęgnacja skóry suchej i wrazliwej, bo taka bedzie po retinolu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Próbowałam, mam the ordinary retinol 0,2, ale po tym miałam jeszcze większy wysyp mimo oczywiście pielęgnacji. Używam hydrolat, na to żel aloesowy, na to kwas hialuronowy i olej z pestek malin. Więc wszystko ładnie domknięte.

tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:25   #388
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88216205]Mnie las niestety spleśniał. Nie zdążyłam go nawet podlać, nie skraplał się też w ogóle, a tu nagle patrzę, a na jednej roślince pleśń..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Eeee ale to normalne, wystarczy wymienić roślinkę tak mi powiedziała obsługa sklepu, gdzie moj partner kupił las. Polecili, żeby czasem sloj przenieść w bardziej jasna czesc pokoju, blizej okien np. Na okres zimy, kiedy słońca jest mało i dzień jest krotki.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:28   #389
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88216237]Eeee ale to normalne, wystarczy wymienić roślinkę tak mi powiedziała obsługa sklepu, gdzie moj partner kupił las. Polecili, żeby czasem sloj przenieść w bardziej jasna czesc pokoju, blizej okien np. Na okres zimy, kiedy słońca jest mało i dzień jest krotki.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]Tak zrobiłam, to zeschnął.
Ale ja jestem "nie mam ręki do roślin" level master.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-18, 22:28   #390
Nathicana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Próbowałam, mam the ordinary retinol 0,2, ale po tym miałam jeszcze większy wysyp mimo oczywiście pielęgnacji. Używam hydrolat, na to żel aloesowy, na to kwas hialuronowy i olej z pestek malin. Więc wszystko ładnie domknięte.

mi rok po odstawieniu dopiero cera się unormowała i włosy tak samo przestały wypadać ale pierwsze miesiące po odstawieniu to był dramat

I wanna do bad things with you. Okay
Nathicana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości