|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia
Hej!
może któraś z Was orientuje się czy w wizzair mozna zmienic rezerację dla jednej osoby nawet jeśli kupilam bilety dla dwóch osób?chodzi mi dokładnie o to że muszę wrócić dzien czesniej niż mam zarezerwowany bilet natomiast moj znajomy nie musi i chce zarezerwować bilet tylko dla siebie ale jak próbuje to zrobic to od razu wyskakuje mi ze zmieniam rezerwację i dla niego... tak wiec czy jest szansa by to zmienic? Z gory dziękuje za pomoc!
![]() |
![]() |
#362 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dodatkowo musisz sprawdzić czy w ogóle opłaca się zmieniać lot - opłata za zmianę przez telecentrum to 203 zł plus różnica w cenie biletów. (chyba że jest wykupiona usługa wizz flex - wizzair.com/travel_services/wizzflex/?language=PL) Może być taniej po prostu kupić nowy bilet powrotny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnosnie Ryanair.
Chce leciec do Polski tylko z bagazem podrecznym a wrocic z bagazem rejestrowanym. ![]() Czy po zrobieniu odprawy online na lot tam moge potem na powrotny dokupic bagaz rejestrowany? Robil tak ktos? ![]() Czy musze wykupic bagaz na oba loty? ![]() Szukalam odpowiedzi na to pytanie i w regulaminie pisze ze ''Po dokonaniu rezerwacji bagaż rejestrowany może zostać dodany przez zakładkę Zarządzanie rejestracją na stronie http://www.ryanair.com/pl/manage-your-booking do 4 godzin przed rozkładowym czasem lotu. Opłaty za bagaż rejestrowany są pobierane od osoby/ od jednego lotu w jedną stronę.'' Czyli wyglada na to ze mozna. Chcialabym zapytac jak to jest w praktyce. ![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
W każdej chwili możesz dokupić bagaż.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za szybka odpowiedz.
![]() Mozna sie bylo spodziewac - przeciez to dla nich zarobek gdy pasazerowie chca dokupic bagaz. ![]()
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
bardzo ważne pytanie ! jutro lecę i chcę spytać czy do podręcznego bagażu mogę wziąść suszarkę aby nie obciążać rejestrowanego?
'rozbieraj mnie powoli ze wstydu, uprzedzeń, doświadczeń, do samej miłości aż Bóg wstrzyma oddech' 28.09.2009 ![]() back to lloret de mar - 25.08-08.09, Don Juan Center *** ![]() / tourism & recreation - second grade ![]() winter sesion.. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy w dobrym watku pisze ale prosze nie bijcie - zestresowana jestem i w panice szukam informacji.
![]() Martwie sie bo lece jutro z Rzymu do Krakowa a tu widze informacje o strajku we Wloszech. ![]() ''Największa we Włoszech centrala związkowa CGIL ogłosiła we wtorek strajk generalny 6 września na znak protestu przeciwko planowi oszczędnościowemu przyjętemu 12 sierpnia w trybie pilnym przez rząd. Strajk potrwa osiem godzin i ma objąć cały kraj.” W kilku miejscach napisane jest ze bedzie to strajk komunikacji w tym lotniczej. Zaczynam sie coraz bardziej denerwowac! ![]() Na stronie Ryanair nic nie znalazlam, jak na razie na stronie lotniska tez nic, przy lotach na jutro nie ma zadnych uwag. ![]() Mam nadzieje ze tylko kilka osob z obslugi zastrajkuje a lotnisko bedzie dzialac dalej. Jak to wyglada? Siedzi sie na lotnisku od 14 do konca strajku do 17 a potem co? Przeciez nie wyleca wszystkie samoloty na raz. ![]() Mam pytanie - lecial ktos z was podczas strajku? ![]() Chodzi mi szczegolnie o Wlochy - bo to kraj specyficzny i dosyc czesto strajkuja. Czy (tak jak mam nadzieje) loty sie odbywaja czy tez wszystko stoi? ![]() No i co potem? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Jest juz informacja na stronie Ryanair.
http://www.ryanair.com/pl/notices/go...ike_it-6sep-GB Sami nie wiedza czy to jakos zakloci im loty. Nie wiem, czekac do 18 czy zmieniac lot na dzien nastepny? ![]()
![]() |
#372 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
nie wiem czy była podawana, ale polecam bardzo fajną stronkę www.loter.pl - dla wszystkich poszukiwaczy promocyjnych lotów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Work, work, work
|
Dziewczyny mam pytanie od znajomej.
Ona Polka, on zamieszkuje w Polsce od dziecka, ale posiada jedynie kartę stałego pobytu, nie ma jeszcze obywatelstwa i dowodu, posiada ważny paszport ukraiński. Chcą lecieć do Niemiec na tydzien czasu z Wizzair. Jak wygląda sprawa z rezerwacją? Poleci na paszport, bo niby karta pobytu jest jak dowód osobisty (potwierdzone w konsulacie), ale linie tego chyba nie honorują, więc bezpieczniej będzie paszport wziąć. W paszporcie ma wszystko wypisane cyrlicą, po ukrainsku i tak to wpisać w rezerwację? Nie będzie problemu z tego tytułu, rozczytają się oni? Czy nie będzie do niego wymagana wiza? Na infolinii z wizza oczywiście zajęte ![]() Z góry dzięki za pomoc ![]() ![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
A leciał ktoś z Was może do Azji ?
Potrzebuję się dostać do Kunming (Chiny). Wylądować mogę ewentualnie w Hanoi lub Singapurze. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki dotyczące Azji Pd-Wsch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie kupiłam bilety do Mediolanu za 48zł/os w obie strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Wizzair to jedyna tania linia lotnicza, którą leciałam ogólnie ok, ale jak dla mnie to za duży ścisk w samolocie cała reszta pozytywnie - start zgodnie z planem, przylot też, czysto i spokojnie.
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
Ciekawą promocję ma od dzisiaj Lufthansa: http://www.lotniczepodroze.pl/764/od...azji-i-afryki/
Z najciekawszych kierunków objętych promocją warto wymienić Nowy Jork 1655 zł, Bombaj 1563 zł, Lagos 1575 zł, Pekin 1574 zł. (Ceny uwzględniają voucher o wartości 90 zł). Wylot możliwy jest z Warszawy ale zazwyczaj niższe ceny można znaleźć na wyloty z Katowic, Gdańska, Wrocławia czy Poznania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Na poczatku wrzesnia pisalam z prosba o rade w sprawie strajku we Wloszech.
Opisze wam jak sie sprawa rozwiazala - moze to bedzie pomocne dla kogos. ![]() Strajk byl zapowiedziany na 6 wrzesnia - wtedy tez mialam leciec liniami Ryanair do Krakowa. Po poludniu na stronie Ryanair pojawila sie informacja o mozliwosci odwolania lotow przez zapowiadany strajk. Ciezko bylo uzyskac jakas wiadomosc od pracownikow lotniska Ciampino - dzwonilam na infolinie po godzinie 18 - powiedziano mi ze nie maja zadnych informacji o odwolaniu lotow nastepnego dnia. Takze na ich stronie internetowej nie bylo informacji o tym. Jednak wiadomosci w mediach o strajku m.in. obslugi i pilotow i skape informacje na stronie Ryanair spowodowaly ze panikowalam. ![]() Wieczorem okazalo sie ze niektore z lotow sa odwolane. Mojego na stronie Ryanair jeszcze nie bylo. Poznym wieczorem dostalam maila z powiadomieniem o odwolaniu lotu. Maila niestety przeczytalam dopiero o 6 rano dnia nastepnego - czyli w dniu wylotu. Okazalo sie ze Ryanair odwolal prawie wszystkie loty z i do Wloch. Okazalo sie tez ze nie musze dzwonic na ich infolinie i zmieniac rezerwacje - czego sie obawialam - bo otworzyli zmiane na stronie takze dla pasazerow ze zrobiona juz odprawa elektroniczna. Bezplatnie moglam przenies lot na nastepny termin - 8 wrzesnia i spokojnie leciec do Polski. Co ciekawego linie wloskie - Alitalia - nie odwolaly lotow. ![]()
Przykładna żonka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2011-10-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
witch_18
Z jakich tanich lini lotnicznych kupilas bilety do mediolanu? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Do Mediolanu, czy Bergamo?
![]() Bergamo jest cudowne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mediolan (Bergamo) czyli pomiędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez layla_lbn Do Mediolanu, czy Bergamo? ![]() Bergamo jest cudowne ![]() Ryanair lata tylko do miasta Bergamo ![]()
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą podobno w Mediolanie średnio ciekawie jest, ale sama nie byłam. Bergamo zwiedziłam w kilka godzin jak leciałam z Rodos po Pl lotem łączonym. Naprawdę polecam! Szczególnie stare miasto na wzgórzu [fot. z dołu], można pojechać kolejką ![]() ![]() Piwko jest drogie ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-10-22 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie nigdy tam nie byłam, ale zastanawiałam się czy nie jechać jak lądowałam na lotnisku w Bergamo, ale w necie wyczytałam, że Bergamo ciekawsze, no i do Medliolanu jedzie sie trochę i koszt też jest niemały. A miałam chyba tylko z 8-9 [h] na zwiedzanie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
a wiecie coś o jakichś promocjach do Hiszpanii? Chciałabym się wybrać jakoś na wiosnę, ale zależy mi na lotnisku blisko centrum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Były ostatnio chyba do Madrytu tanie bilety. Polub na fb fly4free, albo wchodź na ich stronę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
raczej lotniska nie są blisko centrum, musisz sama śledzić ceny, bo codziennie moze być jakaś promocja, obniżka ceny lub poprostu niska cena
tylko dzis na Wizzair wszystkie loty -20% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
.dziewczyny jakby ktoras chciala sie wybrac na Islandie to mam przyjemnosc poinformowac o nowych liniach lotniczych. Z Krakowa i Warszawy bedzie latal Wowair www.wowair.com Z innych tanich linii to Easy Jet otworzyl polaczenie z London Luton do Islandii, mozna juz kupowac bilety, a takze Norwegian bedzie do nas latal prawdopodobnie z Oslo i Kopenhagi.... Tylko na bilety w cenie 50 zl to nie macie co liczyc þto w koncu ponad 3 godziny lotu... Ale Islandia jest piekna tak wiec polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.