Czerwony pokój :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 12:54   #361
millia
Raczkowanie

Dot.: Czerwony pokój :)

Cytat:
Napisane przez crazyblondi93 Pokaż wiadomość
Pokój znajduje się na poddaszu od zachodu. Mam w nim jedne wielkie drzwi balkonowe z łukiem. Podłoga jest ciemna tzn w kolorze dębu. I tak sobie myślę, czy jeśli dam na wszystkie 4 ściany moją wymarzoną krwistą czerwień to nie będzie mnie zbyt męczył? Mam wybuchowy charakterek, nerwus ze mnie i złośnik dlatego boję się, że będzie mnie prowokować jeszcze bardziej. Myślałam o przełamaniu jakimś kolorem jednej ze ścian, albo tapetą. Strasznie lubię zwierzęta i motywy zwierzęce mi się podobają szczególnie zebra lub panterka. Ale nie wiem czy to dobre połączenie. Pomóżcie mi.!!!
4 ściany na czerwono zdecydowanie nie są wskazane dla nerwusów (ani dla reszty populacji ) , więc nawet należałoby to połączyć z innym kolorem i to nawet w proporcji 2/2 np. dwie czerwone ściany, dwie jasne. Na czerwone ściany możesz dodatkowo rzucić naklejkę z motywem zwierzęcym, pomalować ją używając szablonu - właśnie w kolorze tych jaśniejszych ścian. Dzięki temu będziesz miała swoje zwierzątka i to w taki sposób, że powinny pasować do ogólnej aranżacji ścian.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 14:30   #362
violl
Przyczajenie

GG do violl

Witam Planuję remont pokoju. Meble mam czarne/zebra komplet wypoczynkowy i biurko również w takich kolorach... Do pokoju wpada dużo światła.. pokój 4,5x4,5m... Zastanawiam się nad kolorem ścian.. interesuje mnie czerwień tylko nie wiem jaki odcień.. może czerwień jarzębinowa? chciałabym by wszystkie ściany byly w tym samym kolorze... jakie panele,firanki? i jakie dodatki/ozdoby do tego ?

tutaj zdjęcia mebli..
Załącznik 3559170
Załącznik 3559169
Załącznik 3559168
meblościanka będzie bez środkowej części - będzie tylko szafka dolna, miejsce na tv i dwie poziome półki u góry...
mam też na ściane taki obrazek na płycie, 1,10mx1,10m
Załącznik 3559171

POzdrawiam ;*
Stary 2011-02-02, 10:30   #363
agata24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez justysia_79 Pokaż wiadomość
ja teraz pomalowałam pokój najtanszą farbą snieszką ponieważ malowałam na tapete kolory to malinowy ogród i posrebrzane zyto wyszło całkiem nie zle

to wygląda własnie tak i co sądzicie?
wszystko ok , tylko ściągaj jak najszybciej ten obraz z łączką za kanapą
agata24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 16:03   #364
forgetmenot18
Przyczajenie

remontuje pokój. planuje jedną ścianę pomalować na czerwono, resztę na kremowy lub waniliowy. jakie meble do tego? białe ? jeżeli chodzi o podłogę, to planuje panele z ciemnego drewna.
forgetmenot18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 21:49   #365
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forgetmenot18 Pokaż wiadomość
remontuje pokój. planuje jedną ścianę pomalować na czerwono, resztę na kremowy lub waniliowy. jakie meble do tego? białe ? jeżeli chodzi o podłogę, to planuje panele z ciemnego drewna.
ja bym postawiła na meble z ciemnego drewna właśnie ewentualnie czarne, chociaż nie przepadam za tym połączeniem
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 19:10   #366
_monix_
Przyczajenie

Hey

Planuje pomalowac w pokoju jedna sciane "dzikim winem". Zastanawiam sie czy nie pomalowac dwoch. (tych dluzszych). Na jednej sa drzwi, ale na tej drugiej, ktora chcialabym ewentualnie pomaowac tez na czerwono sa dwa okna, wiec wyszlyby takie jakby pasy. Zastanawiam sie czy nie bedzie za duzo czerwonego, pokoj (funkcja : salon) ma tyko 20 m2. Dwie krotsze sciany maja byc na bialo. Nie wiem co sie stanie wtedy wizuanie z pokojem, skroci sie/wydluzy ? Albo czy na krotsze sciany jakis lososiowy, czy lepiej bialy bo najbardziej neutralny ?? w zalaczniku profesjonalny schemat pokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj.jpg (14,4 KB, 5 załadowań)
_monix_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 19:20   #367
estrellasa
Przyczajenie

Witam, jakiego koloru dodatki mogłabym umieścić w moim pokoju pomalowanym na bordowo z sosnowymi meblami i kremowym fotelem? Typu np dywanik czy zasłony, chciałabym troche ożywić mój pokój i nie wiem jaki jeszcze do tego kolor by pasował
estrellasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 20:54   #368
Elfia4
DOMator

Ożywić czerwony pokój? Brzmi nieco absurdalnie... Taki pokój, to ja bym raczej rozjaśniała i stonowała, zamiast ożywiać
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 11:30   #369
estrellasa
Przyczajenie

źle się wyraziłam. Chodzi mi właśnie o to że jest troche za ciemny i chciałam wprowadzić jakiś 3 kolor oprócz czerwonego i kremowego
estrellasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:16   #370
Anitka75
Przyczajenie

hej dziewczyny
znalazłam ten wątek i chce sie dołączyć,ja tez niedawno robiłam remont salonu,jedna sciana ogniste flamenco Duluxa,dokupiłam sofę czarną z poduchami kremowymi i dywan,zasłony zamówiłam,jak przyjdą wkleję fotkę,co sądzicie o moim salonie,proszę o szczere opinie i moze sugestie co do zmian,stoloka nie mam narazie ,planuję zakup czarnego kawowego z Ikea,z góry dzięki ,pozdrawiam

dziewczyne jak mam zamiescic fotki w co kliknąć?
Anitka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:27   #371
Anitka75
Przyczajenie

Hej to znowu ja, udało mi się dodać fotki,troche niewyranie bo z telefonu,proszę o opinie,moze tak być?
Dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (131,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (131,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 003.jpg (119,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (136,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 005.jpg (124,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 006.jpg (117,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (141,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (111,1 KB, 20 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 13:04   #372
Anitka75
Przyczajenie

Dziewczyny czemu nie ma odzewu aż tak fatalnie jest ;(
dodaję zdjecie zasłon,kupiłam pod koloe dywanu i ściany piękna tafta z szenilową czerwona wstawką,na żywo są piękniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 020.jpg (71,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-12-12, 17:48   #373
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez Anitka75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czemu nie ma odzewu aż tak fatalnie jest ;(
dodaję zdjecie zasłon,kupiłam pod koloe dywanu i ściany piękna tafta z szenilową czerwona wstawką,na żywo są piękniejsze
Niekoniecznie źle, ale szału nie ma. Pokój jakich wiele w większej i mniejszej płycie oraz na folderach reklamowych sklepów meblowych
Osobiście nie lubię połączenia czerwieni (a tym bardziej bordo) z czernią na większych powierzchniach, więc nie będę oceniać przez pryzmat kolorystyki, ponieważ nie czuję tego klimatu
Stary 2012-12-12, 21:41   #374
Anitka75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie źle, ale szału nie ma. Pokój jakich wiele w większej i mniejszej płycie oraz na folderach reklamowych sklepów meblowych
Osobiście nie lubię połączenia czerwieni (a tym bardziej bordo) z czernią na większych powierzchniach, więc nie będę oceniać przez pryzmat kolorystyki, ponieważ nie czuję tego klimatu
dziękuję Elfia za komentarz chociaż jeden pod moimi zdjęciami
ściana jest koloru czerwień flamenco z Duluxa ,więc absolutnie nie bordo,
chciałam trochę nowoczesności w salonie,wcześniej miałam afrykańskie klimaty które mi się juz "opatrzyły",mi się podoba i stworzone moja ręką
Dziękuję za odzew
Stary 2012-12-13, 06:57   #375
raunen
Raczkowanie

A jak się sprawdza sofa? Przyznam, że byłam o włos od jej zakupienia, ale ostatecznie mam zamówiony troszkę inny model.
Jak skończymy malowanie i meblowanie to postaram się wrzucić fotkę - u nas też jedna ściana jest czerwona - Dekoral "suszony pomidor" (chyba paleta od świtu do zmierzchu). Dodatkowo na przeciwległej ścianie jest akcent czerwony w postaci wychodzącego zza mebli prostokąta.
Ja celowałam w ciemny odcień, chcę jeszcze róg rozjaśnić lampką.

Ogólnie nigdy nie podobały mi się czerwienie. Na jednej aranżacji widziałam "swoje" meble i przekonało mnie to jak fajnie komponują się z czerwoną ścianą.
raunen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-13, 12:17   #376
Anitka75
Przyczajenie

raunen pytasz jak sie sprawdza sofa,powiem Ci ze do tej pory bardzo dobrze miesiąc ja mam to Sofa Soho z Abry ,mnie urzekła tymi białymi przeszyciami i poduchami oryginalnymi ,docelowo ona ma nam słuzyć do spania jest bardzo szeroka po rozłożeniu,jeszcze nie miałam okazji sprawdzić jaka jest wygodna narazie śpimy z synkiem w drugim pokoju,
kolor czerwony podobał mi sie od zawsze ,zarówno w ubiorze mam masę czerwonych rzeczy,nawet okolary jak i w wystroju,nie wiem dlaczeggo dopiero teraz się na niego zdecydowałam,oczywiście brakuje mi dodatków ale to nadrobię,za to kochane mam czarną choinkę pochwalę się(prezent od brata )pięknie świeci na biało i srebrno a kolorem pasuje do wystroju,wkleję fotki jak juz stanie na święta,pozdrawiam serdecznie i dziękuję za opinie
Stary 2013-05-12, 12:56   #377
Maladive
Zadomowienie

up
Maladive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 23:28   #378
Anitka75
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maladive Pokaż wiadomość
up
czyli?
Stary 2013-05-13, 20:00   #379
Maladive
Zadomowienie

odświeżenia wątku Czy jeszcze w sklepach można dostać karmazynowy przypływ w duluxa?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 16:44   #380
Maladive
Zadomowienie

jakie zasłony do czerwonych ścian? dodatki chce białe i czarne
Stary 2013-06-25, 06:20   #381
raunen
Raczkowanie

Cytat:
jakie zasłony do czerwonych ścian? dodatki chce białe i czarne
Jeśli wszystkie ściany czerwone to ja bym miała problem, żeby pokoju nie zaciemnić. Do czerwonego mi najbardziej pasuje popiel albo czerń czy biel. U mnie jest jedna ściana czerwona, przy niej meble brąz-szary (wenge-mali) z czarnym wykończeniem. Narożnik popiel + czerwone poduszki.
Ale u mnie pozostałe ściany są dość jasne.
raunen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 07:47   #382
Maladive
Zadomowienie

u mnie wszystkie sciany argentynskie tango z dekoralu. Firany biale do ziemi i zastanawiam sie nad zasłonami czy czarne beda pasowac czy lepiej szare?
Stary 2013-06-25, 20:42   #383
Laughingman8989
Raczkowanie

Cytat:
odświeżenia wątku Czy jeszcze w sklepach można dostać karmazynowy przypływ w duluxa?
Watpie, sam niedawno szukalem po praktikerach i obi i nie mieli
Sam ma taka jedna czerwona sciane ale niestety z tzw. faktura, i niestety czesc "gorek" mi odpadla odslaniajac bialy tynk.
Wiec albo musialbym pomalowac cala sciane od nowa albo znalezc ten sam kolor.... narazie zostawiam jak jest i gosciom mowie ze tak mialo byc ;p
Laughingman8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 14:58   #384
Maladive
Zadomowienie

znalazłam podobny kolor - argentyńskie tango z dekoralu
Stary 2013-09-17, 19:13   #385
poloniaaaa9393
Przyczajenie

wlasnie jaki kolor firan pasuje do pomnalowanego pokoju na czerwonoo ?? ;]
jak sadzicie ?
poloniaaaa9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 22:27   #386
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

To zależy od koloru czerwonego, w jakiej jest tonacji, a w jakiej kolorystyce i stylu jest reszta domu.
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 22:35   #387
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez poloniaaaa9393 Pokaż wiadomość
wlasnie jaki kolor firan pasuje do pomnalowanego pokoju na czerwonoo ?? ;]
jak sadzicie ?
Kolor firan? Dla mnie firany występują wyłącznie w kolorze białym (ewentualnie ecru). W tej kwestii jestem raczej staroświecka i wynalazków typu kolorowe poliestrowe woale i makarony nie uznaję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 17:11   #388
martyys
Przyczajenie

Cześć dziewczyny mam ochotę zmienić coś w moim pokoju, chcę żeby nabrał "charakteru", toteż wpadłam by jedną ze ścian pomalować na kolor czerwony. Meble są czarno-białe i zastanawiam się czy ta czerwień będzie do nich pasowała. Resztę ścian chciałabym pomalować na kolor taki ciemnoszary. Co o tym myślicie?
Tu wklejam zdjęcia mebli:
http://img03.tablica.pl/images_tabli...zl-wroclaw.jpg
http://img03.tablica.pl/images_tabli...om-i-ogrod.jpg
http://komoda.com.pl/photos/okazja-k...3185649852.jpg
http://img08.tablica.pl/images_tabli...ze-zdjecia.jpg
a mój pokój aktualnie posiada taki układ mebli :
pm.jpg
martyys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 17:42   #389
martyys
Przyczajenie

nikogo kto mógłby mi pomóc?
martyys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 19:12   #390
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez martyys Pokaż wiadomość
nikogo kto mógłby mi pomóc?
Tak, ale niekoniecznie od razu
Moim zdaniem możesz sobie pozwolić na czerwoną ścianę, bo reszta jest stonowana. Tylko, jeśli jedna ściana będzie intensywna, to trzy pozostałe powinny być w bardzo jasnej szarości. Ciemne meble i ściana będą pochłaniały światło, więc przydałoby się coś, co rozjaśni pomieszczenie, szczególnie, że okno wydaje się bardzo małe.
Osobiście przestawiłabym biurko bliżej okna, a komodę postawiła na czerwonej ścianie prostopadle do łóżka, żeby optycznie skrócić pokój i poprawić jego proporcje. Ewentualnie dosunęłabym szafę w miejsce biurka, a obok bliżej drzwi postawiła komodę. Przy łóżku przydałaby się niska szafka nocna, albo jakiś stolik.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości