|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PWSZ w Nysie
Dziewczyny ja studiuje w Nysie i od października będę miała w mieszkanku wolny pokój dla dwóch osób, jedyna wada to to, że nie jest w rynku tylko 15 min od uczelni.
|
|
|
|
|
#362 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, bo chłopaków tutaj nigdy nie ma
jak tam nastroje przed sesją?Oczywiście życze powodzenia i sobie również :P pozdrawiam buźka Cytat:
Życzę powodzenia, szcześcia i wiary w siebie bo to najważniejsze Co do sprawy zamieszkania również potwierdzam, że akademik dostać jest trudno jak diabli na początku ale później tak może po mieśiącu są i owszem wolne miejsca. Nie martwcie się ofert jest wiele Pozdrawiam i zmykam sie pakować bo trzeba wracać buu |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
wybiera sie ktos na kosmetologie?:P
|
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
HEJ
JA SIE WYBIERAM NA KOSMETOLOGIE DO NYSY |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest z tą kosmetologią,jak się Wam studiuje w Nysie?
![]() jesli chodzi o to Za darmo studiujesz - za darmo mieszkasz to lekkka ściema jest.Nie dośc ze tylko przez jeden rok studiów to jeszcze tylko 150 zł dofinansowanie,śmiechu warte... jestem ciekawa czy duzo osob dało się na to nabrać
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W reklamie jest uwzględnione że ta "promocja" dotyczy tylko pierwszego roku przecież No i stwierdzam że to nie jest ściema. Ja dostawalam 200 złotych co miesiąc a płaciłam 225 za mieszkanie więc prawie całościowo to pokrywało![]() Pozdrawiam nowe studentki. p.s Ja studiuję dietetykę.
|
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
MonikaSk: możlie, że wielu tam poszło z tego powodu he he. Władze w ten sposób chcą pozyskuja nowych studentów i reklamują w mediach "mieszkanie za darmo" co do końca nie jest prawdą, w takich przypadkach trzeba dokładnie czytać i tyle wtedy nie ma rozczarowań.ciekawa jestem kiedy pojawi się plan zajęć. ....... zapewne w ostatnim tygodniu wrrrrOstatnio spotkałam się z opinią,że Pwsz w Nysie ma niski poziom i nie warto tam sie uczyć. Co dla mnie jest trochę śmieszne, bo jeśli ktoś chce się uczyć to wszędzie zdobędzie wiedzę. Nikt za nas nie wbije do głowy wiedzy. To taka refleksja ode mnie dla osób, które być może wybiorą się w przyszłości tam uczyć
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Zaczynasz w tym roku kosmetologię czy juz studiujesz w Nysie?
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
Hej Aguś
ja już studiuje w Nysie. Moja znajoma rozpoczyna 2 kierunek własnie na kosmetologii w tym roku. Gratulacje zdania prawka i życzę powodzewnia na studiach i zabawy wysmienitej oczywiście
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!! ja bym chciala studiowac kosmetologie w Nysie w sumie to dzisaj tak sobie pomyslalam ze mzoe do Nysy złoze
byla wczesniej jakas rejstracja internetowa?/bo wiem ze dokumenty mzona skladac do 27 lipca chyba. mialam isc na kosmetologie do poznania ale slabo mature napisalam.. wiecie mzoe ile trzeba miec punktow zeby dostac sie na kosmetologie interesuja mnie studia dzienne. ja napsialm chemie na 82% podstawa i bio rozszerzona na 52 % tylko.. wogole mam szanse sie dostac?? nigdy nawet nie byalm w Nysie ani nic nie nie mam pojecia o tym miescie/ jakbym sie dostala bylabym baaardzo oj bardzo zainteresowana wynajmowanie z kims mieszkania w Nysie. licze na odp |
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, że się dostaniesz
nie martw się! Gorzej jest z utrzymaniem się, ale Ty pewnie dasz radę !!
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Jak to jest z rekrutacją na kosmetologię? Tam pisze, że cały egzamin maturalny brany jest pod uwagę a nie poszczególne przedmioty. Zdziwiło mnie to trochę więc wolałabym się upewnić czy czegoś źle nie zrozumiałam.
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Tak dobrze zrozumiałaś. Każdy egzamin jest brany pod uwagę
czyli np. jak zdawalas: polski, angielski, historie lub cos innego pisemnego plus polski i angielski ustny Wyliczają sobie punkty i na tym polega rekrutacja Nie bójcie się Dziewczyny.. Taka jest prawda, że każda z Was się dostanie tylko trzeba mieć odrobinę szczęścia lub chęci żeby się utrzymać i będzie dobrze
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Szizi
![]() Jaki jest poziom trudności na kosmetologii? Dużo jest chemii? |
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Hola wizażanki
![]() Gdyby któraś szukała wolnego kąta to mam wolne miejsce w mieszkaniu. Nadmienię tylko że zaczynam trzeci rok dietetyki więc mogę oprowadzać, i zapoznawać z miastem, ludźmi etc. ![]()
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma tak dużo chemii
jest chemia kosmetyczna oraz biochemia, to tyle z samej chemii
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Kochanieńkie, powiedzcie mi,jak to jest z warunkami akademika (piszą, że jeśli zostanie przyznany to za darmo)? Ewentualnie, czy mogłabym prosić o pomoc w odnalezieniu się w Nysie od października gdyby zaszła taka potrzeba :P ? Właśnie waham się czy wysyłam podanie o akademca czy jednak szukać mieszkania... Do dziewczyn studiujących kosmetologie: gdzie na pierwszym roku jest najwięcej zajęć ?Z góry dziękuję
.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej szukaj mieszkania, nie wszyscy dostają się do Akademika. Szczerze to wolę moje spokojne mieszkanie niż szalony akademik w którym dość bywałam. Nie mogłabym się tam w ciszy skupić bo tam ciągle coś się dzieje.. albo piją :P później odpowiem o studiach
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
fajnie, ze jest taki wątek, bo ja własnie dostałam sie na dietetykę do Nysy ale mam jeszcze troszkę waham. ![]() Chciałabym poznac jak najwięcej zdań o tej szkole, o atmosferze, o poziomie nauki,o stopniu trudności, czy dużo osób odpada, o wykładowcach, czy mozna sobie tam załatwiac praktyki zagraniczne? I czy szkoła ma program tj. Erasmus? Dal osób , które studiowały dietetykę- jak tam chemia-cięzko? ![]() Spotkałam sie na innym forum z opinia, ze po tej szkole trudno jest się dostać na magisterkę na Akademiach Medycznych, czy to prawda? Będe bardzo wdzieczna za kazdą opinie, która pomoże mi podjąc decyzję
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam ![]() Ja studiuję na trzecim roku i ogólnie nie narzekam. Atmosfera jest w porządku i raczej nie ma jakiejś szczególnej złośliwości ze strony wykładowców(oczywiście zdarzają się małe wyjątki ) Ludzie są naprawdę świetni, przynajmniej u mnie na roku panuje raczej jedna wielka integracja. Jeśli masz choć trochę chęci i motywacji do nauki to na pewno sobie poradziszCo do poziomu: nie uważam żeby był jakiś tragiczny. Wręcz przeciwnie niektórzy sądzą że uczyć się nie trzeba a to błąd Wykładają wykładowcy z Katowic, Bytomia, Wrocławia- Ci sami co na ŚLAMie i AM we Wrocławiu.Chemia jest w porządku- wyklada fantastyczny doktor Malinowski- studenci Go uwielbiają ![]() Na koniec: nie wiem jakie miałyby być problemy z dostaniem się na akademie medyczne skoro z reguly obowiązuje test kwalfikacyjny a jeśli ktoś się nie uczy to niezależnie od tego czy jest na akademii czy na PWSZcie to się po prostu nie dostanie ![]() ![]() Pozdrawiam i zapraszam do Nysy
|
|
|
#383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedzi Własnie najlepiej jak się wypowie, ktoś kto zna uczelnie a nie ktoś kto nie ma pojęcia a za to wystawia dziwne opinie ![]() Pozbierałam troche opinii to tu to tam i juz jestem raczej pewna, ze pojdę do Nysy A jeszcze powiedz mi ile masz miejsc wolnych w mieszkaniu-tylko 1 czy może więcej-? ![]() ![]() I mogłabyś mi opowiedziec cos wiecej o kierunku dietetyka, o zajęciach, praktykach-cokolwiek co Ci przyjdzie do głowy, mnie interesuje każda nawet najmniejsza informacja ![]()
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
;( ratujcie. W ogóle nie mogę znaleźc jakichkolwiek 3. aktualnych i odpowiadajacych mi ofert...zaczynam panikowac, że od pierwszego będę spała w namiocie pod uczelnią. Powiedzcie mi, czy jeszcze się coś ruszy w ofertach, czy łapac jakąkolwiek oferte?
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na jaki kierunek się wybierasz??
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
No to może byś problem
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
I jak tam ulokowałyście sie juz gdzieś?
![]() Kto sie wybiera na dietetykę?
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Oddity masz coś?
Jak nie to luknij tu->http://bks.it-space.pl/katalog.php A ja...wszystko wskazuje na to,ze zamieszkam w kwaterze z tego oto ogoszenia-http://bks.it-space.pl/katalog.php?id=732
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

a mzona wiedziec jakie koszty, bo ja bym chetna byla
jak tam nastroje przed sesją?

No i stwierdzam że to nie jest ściema. Ja dostawalam 200 złotych co miesiąc a płaciłam 225 za mieszkanie więc prawie całościowo to pokrywało
....... zapewne w ostatnim tygodniu wrrrr

"W Życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć..." R.R