cera naczynkowa/zamykanie, tuszowanie popękanych naczynek, pajączki. WĄTEK ZBIORCZY. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-13, 11:24   #361
magdalenaa
Zadomowienie

Dot.: Cera naczynkowa. Jak pielęgnować?

Powinnam isc z tym do lekarza? Kiedy ja mam tylko w jednym miejscu i prawie tego nie widac?
Mysle, ze lekarz to troche przesada. Myslałam raczej o jakiś kosmetykach zapobiegajacych ich powstawanie. Oczywiście nie bede juz opalać twarzy.
magdalenaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 11:39   #362
Aranel
Raczkowanie

Wink Dot.: Cera naczynkowa. Jak pielęgnować?

oj bo mnie straszysz i mowisz ze Ci popękały, to ja juz wyobrazam sobie siateczke popękanych naczynek
oczywiscie nie musisz isc do lekarza,
Ja moge polecic kosmetyki avne i ten krem z iwostinu , wymieniony wczesniej
Miłego dnia papa
Aranel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-13, 19:13   #363
Milka19
Zakorzenienie

Wink Dot.: Cera naczynkowa. Jak pielęgnować?

Cytat:
Napisane przez dziewoja
Witajcie. Mój problem polega na tym, że zauwazylam jakiś czas temu popękane naczynka na policzku. Mam 18 lat. I od roku chodze na solarium. Mam suchą cere i zawsze zaczerwienienia na policzkach. Od niedawna zaczela mi sie psuc cera, niegdy nie miala z nią problemow. Teraz coraz czescie mi coś wyskakuje. Czy to mogą być początki trądziku różowatego?

Jak leczyć skóre naczynkową? Wiem, że istnieją przerozne ktremy ale ja nie chcialabym ryzykować aby nie pogorszyć stanu skóry. Narazie naczynką są minimalne ale z czasem beda sie powiekszac.
Proszę o rady. Pozdrawiam
Przy takiej cerze solarium powiedziałabym kategorycznie nie To samo tyczy sie opalania. Pamiętaj o kremach, najlepiej aptecznych z wysokim filtrem Taka cere nalezy chronic przed słońcem, bo własnie pod wpływem wysokiej temperatury naczynka pękają. Musisz zapomnieć także o solarium czy tez długich goracych kąpielach. Uzywaj delikatnych kosmetyków do pielęgnacji cery, najlepiej dostosowanych własnie do cery naczynkowej. Warto tez od czasu do czasu łykać witaminę c i zjadać rzeczy, które są bogate w tą witaminę. I pamiętaj, że pękniętych naczynek strasznie trudno jest się pozbyć i najlepiej jest im zapobiegać
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-23, 15:53   #364
kasiunia
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek

Dziewczyny pomóżcie! Mam mocno popękane naczynka w okolicach skrzydełek nosa. Zamykałam je wielokrotnie koagulacja i nic nie pomogło. Raz miałam laser i nawet nie miałam żadnych blizn nic sie nie musiało goic bo ten laser nic nie zrobil, wiec stwierdziłam ze to bubel. Wstydze sie tego bardzo, ciagle musze uzywac korektora a jeszcze mam tłustą cere i w ogole to moj problem od wielu lat. Jestem z Wrocławia. Gdzie we Wrocku jest ktoś dobry od laserów? Byłam na ul. Jaracza i nie wiem czy babka dała za słaby laser czy to po prostu nieuczciwe Centrum Terapii Laserowej... Coz... moze kiedys mi sie uda to zwalczyc. Niby najłatwiej się przyzwyczaic, polubic itd ale chciałabym kiedys nie stosowac ani korektora ani nic w to miejsce
Stary 2006-05-23, 21:49   #365
mckabi
Zadomowienie

Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek

ewsonik i jak efekty po prawie dwóch miesiącach? Szukam dla mojego taty, jakiegoś sprawdzonego gabinetu w Poznaniu i właśnie zastanawiam się nad EPI CENTRUM. Myślisz, że zamknięcie naczynek tylko na nosie ile by kosztowało? Daj znać jak idzie gojenie się
Pozdrawiam
mckabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-27, 07:02   #366
Greta
Raczkowanie

Mój problem to popękane naczynka na łydkach i udach. W zagłębieniu na płatkach nosa mam też 2 malutkie naczynka, ale na szczęscie są bardzo słabo widoczne. Chciałabym zapytać się, czy ktoś może zamykał laserowo naczynka na nogach? Czy to również jest bolesne (tak jak w przypadku twarzy)? Ile mniej więcej to kosztuje? Jaki gabinet polecacie we Wrocławiu?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Greta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 09:09   #367
sylwia622
Rozeznanie

Od jakiegos czasu mam na nogach takie plamki wygladajace jak pieprzyki (pierwsze 2 zdjecia) niedawno zaczelam brac zimne prysznioce aby ujedrnic skore i po paru dniach zauwazylam nad kolanem jedna duża kropke (3 zdjecie) podejrzewam że pęklo mi naczynko ale nie jestem pewna bo w tym miejscu zrobil sie taki podskorny stropek i nie wiem co to takiego. Chcialabym sie upewnic czy mam racje i postanowilam spytac sie Was. Jezeli to naczynko to czy jest szansa że samo zniknie ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0060.JPG (99,5 KB, 271 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0062.JPG (95,1 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0059.JPG (100,0 KB, 380 załadowań)
Stary 2006-05-29, 15:37   #368
mckabi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia622
Od jakiegos czasu mam na nogach takie plamki wygladajace jak pieprzyki (pierwsze 2 zdjecia) niedawno zaczelam brac zimne prysznioce aby ujedrnic skore i po paru dniach zauwazylam nad kolanem jedna duża kropke (3 zdjecie) podejrzewam że pęklo mi naczynko ale nie jestem pewna bo w tym miejscu zrobil sie taki podskorny stropek i nie wiem co to takiego. Chcialabym sie upewnic czy mam racje i postanowilam spytac sie Was. Jezeli to naczynko to czy jest szansa że samo zniknie ??
Sylwia, to raczej nie jest pęknięte naczynko, przynajmniej tak mi się wydaje Myślę, że powinnaś jak najszybciej skonsultować to z dermatologiem. Nie wygląda to zbyt ciekawie, tym bardziej, że właśnie dopiero co wyskoczyło. Pęknięte naczynka nie charakteryzują się strupkami, bo jest to pęknięcie podskórne. Niestety powstałe, same nie znikają, trzeba potraktować je laserem.
Pozdrawiam
mckabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 15:03   #369
pfinka
Raczkowanie

GG do pfinka
Post Cera naczynkowa

Pomóżcie! poszukuję dobrego kremu i całej reszty do pielęgnacji takiej skóry. Zaznaczam, iż jest to cera "półdojrzała" ,rozszerzone pory, skłonna do przebarwień i wysuszeń! Wiem , że pomożecie!
pfinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 16:53   #370
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Cera naczynkowa

Cytat:
Napisane przez pfinka
Pomóżcie! poszukuję dobrego kremu i całej reszty do pielęgnacji takiej skóry. Zaznaczam, iż jest to cera "półdojrzała" ,rozszerzone pory, skłonna do przebarwień i wysuszeń! Wiem , że pomożecie!
Ja sama przetestowałam już kilka kremów do cery naczynkowej i jeszcze nie znalazłam swojego ideału. Więc trudno mi jest polecić Ci coś konkretnego. Każdy ma inną cerę i to, że komuś pasuje dany krem nie znaczy, że dla innej osoby będzie równie dobry. Dlatego zachęcam do przejrzenia KWC i poczytania recenzji na temat poszukiwanych przez Ciebie kosmetyków

Wysoko oceniany jest kremik do cery naczynkowej i jednocześnie mieszanej Dax Cosmetics
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8610

Ogólnie przy takiej cerze powinnaś używać delikatnych kosmetyków. Zwracaj uwagę na składy. Unikaj żeli do twarzy z Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate. Ten składnik niekorzystnie działa na cerę.

Pozdrawiam
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 17:31   #371
kochanie
Wtajemniczenie

Dot.: Cera naczynkowa

a ja polecam wyszukiwarkę
Jak poczytasz, to zobaczysz, że dla takiej skóry dziewczyny polecają m.in. Diroseal Avene. Jeszcze go nie używałam. Kupiłam Iwostin i żałuję, bo na mnie nie działa. Poczytaj, mówię Ci, tu są setki sposobów na taki problem. Spróbuj serum z witaminy C, łykaj tę witaminkę, podobno pomaga (ja chyba będę musiała poczekać na efekt dłużej niż miałam nadzieję ) - wzmacnia naczynia krwionośne

Edit:
Zapomniałam! Witaj na wizażu
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 17:57   #372
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pfinka
\

Dobra, pofatygowałam się

Ta jest super: http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_naczynka.php

Dla "dojrzałej" cery: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa

Po prostu naczynka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa

A tak w skrócie na wszystkie problemy, które wymieniłaś jest jedno wspólne wyjście: FILTRY Zapraszam na Biochemię, tam jest o nich prawie wszystko
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-31, 20:13   #373
pfinka
Raczkowanie

GG do pfinka
Post Dot.: Cera naczynkowa

Dziewczyny dzięki!
Kochanie! Dzięki za linki! I powitanie! Wzajemnie!
Teraz dużo prób przede mną. Żeby tylko skóra wytrzymała! Z polecanych kremów używałam w zimie Dax Cosmetics Perfecta. Niby dobry ale...
Poszukuję dalej! Pozdrawiam wszystkie wizażanki!
pfinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-01, 10:04   #374
kasiunia
Przyczajenie

Sylwia idź do dermatologa koniecznie!
Stary 2006-06-01, 22:27   #375
sylwiani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanie
\

Dobra, pofatygowałam się

Ta jest super: http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_naczynka.php

Dla "dojrzałej" cery: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa

Po prostu naczynka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa

A tak w skrócie na wszystkie problemy, które wymieniłaś jest jedno wspólne wyjście: FILTRY Zapraszam na Biochemię, tam jest o nich prawie wszystko
kochanie wielkie dzięki, ciocia prosiła mnie o pomoc, nastawiłam się na długie i żmudne szukanie, a tu od razu gotowiec
JESTEŚ WIELKA

dzięki, dzięki dzięki
sylwiani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 09:46   #376
muzyka
Przyczajenie

też chcę zamknąć naczynka laserem, jestem z Warszawy i znalazłam gabinet w którym wykonują go bardzo tanio bo za 200 zł. potornie sie jednak boję bo nie wiem ile czasu będzie to się goić i jak będe wyglądać.. poza tym wiele z Was pisze że to nie działa! chcę jeszcze zapytać jak trzeba przygotować skórę do zabiegu? podobno przez miesiąc przed nie można się opalać?
pozdrawiam
muzyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 14:51   #377
kasiunia
Przyczajenie

Jak masz cerę naczynkową to w ogóle nie powinnaś się opalac. Przed i po zabiegu tym bardziej. Opalanie jest jednym z czynników powodujących rozszerzanie naczyń. Stosuj jakis silny bloker
Stary 2006-06-22, 11:25   #378
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez muzyka
też chcę zamknąć naczynka laserem, jestem z Warszawy i znalazłam gabinet w którym wykonują go bardzo tanio bo za 200 zł. potornie sie jednak boję bo nie wiem ile czasu będzie to się goić i jak będe wyglądać.. poza tym wiele z Was pisze że to nie działa! chcę jeszcze zapytać jak trzeba przygotować skórę do zabiegu? podobno przez miesiąc przed nie można się opalać?
pozdrawiam
Dwa tygodnie temu byłam na zamknięciu mega wielkiego czerwonego naczynka na nosie, polecam gabinet Estederm w Panoramie ul.Witosa 31, bolało ale krótko aż się popłakałam ale efekt super tyle że dopiero po 1,5 tygodnia, byłam pewna że za pierwszym razem nie uda się całkowicie zamknąć mojego naczynka a jednak się udało i nie ma nawet najmniejszego śladu jeżeli chodzi o opalanie, to nie mozna się opalać przez 1 miesiąc po zabiegu.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-22, 13:57   #379
bea_
Przyczajenie

GG do bea_

ja tez zamykalam naczynka i rozmawialam z pania i ona mowi ze to czy naczynko sie zamknie czy nie to zalezy od tego jaka jest przyczyna jego pekniecia.poszlam do niej z 3 czy 4 naczynkami to tylko jedno znowu mi sie otworzylo i teraz czekam na jesien zeby isc znowu bo troche jest za cieplo:P ogolnie bardzo sie zdziwilam bo znalazlam ta pania i ona bierze tak STRASZNIE TANIO----20zl za uzycie lasera do 20 minut a potem kazde 20 minut tez 20 zl.jak bylam przed tym zabiegiem u innej kosmetyczki to dzwonilysmy po calym toruniu sprawdzac czy ta kobieta jest dobra i w sumie jakas zaufana kolezanka kosmetyczki ja polecala wiec poszlam i w sumie to te najwieksze zniknelo wiec sie ciesze oprocz tego ta pani mowila ze jesli naczynko nie zamknie sie po 3,4 sesjach to juz sie nie zamknie nigdy raczej bo takie juz jest ale na pewno bedzie mnie widoczne, bledsze itp.takze jak cos to polecam-torun, plac sw.katarzyny
bea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-07, 14:31   #380
Tajra
Przyczajenie

glinka różowa a cera naczynkowa:)

Witam.
Prosze o poradę dotyczącą glinki różowej- czy masczka z takiej glinki nadaje się dla cery naczynkowej? Nie zaszkodzi jej? We właściwościach tej glinki znalzłam właściwości "ściągające" stąd moje obawy i pytania. Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam
Tajra
Tajra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-07, 15:17   #381
Emilia1
Zakorzenienie

Dot.: glinka różowa a cera naczynkowa:)

glinka rózowa jest połączeniem białej i czerwonej.a biała dobra na suchą, delikatną, wrażliwa , dojrzałą, czerwona na tłusta ale i też wrazliwą!rózowa nadaje sie do cery delikatnej , jasne. nie booj się o efekt ściągający, to prawie wszystkie glinki pod\siadają. oprocz tego działa wzmacniająco i kojaco. możesz też uzywać samej białej
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-07, 15:38   #382
Estella
Zakorzenienie

Już kiedyś wklejałam to na wizażu, może się przyda

Glinka różowa powstała po laboratoryjnym połączeniu dwóch różnych naturalnych glinek: białej i czerwonej. Uzyskano w ten sposób idealne proporcje minerałów i niezwykłe właściwości kojące i rewitalizujące, które sprawiają, że cera staje się jasna i zdrowa.
Glinka różowa jest bardzo delikatna. Ma właściwości wygładzające, ściągające i zabliźniające (cechy białej glinki) oraz dezynfekujące, absorbcyjne i wzmacniające (cechy glinki czerwonej). Daje efekt ściągający, wzmacniający a jednocześnie kojący i odprężający.
Glinka różowa o działaniu zmiękczającym polecana jest do pielęgnacji cery wrażliwej, delikatnej, szorstkiej, ze skłonnościami do alergii i podrażnień.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-07, 21:19   #383
Tajra
Przyczajenie

dzięki wielkie
Tajra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-08, 09:16   #384
Emilia1
Zakorzenienie

nie ma sprawy
Stary 2006-09-08, 09:53   #385
ebena
Zadomowienie

Czerwona też jest na naczynka, ja stosuję czerwoną
ebena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-08, 09:57   #386
Emilia1
Zakorzenienie

tak, bo czerwona teoretycznie jest też na trądzik rózowaty, więc na naczynka też się nadaje
Stary 2006-09-08, 11:44   #387
taniacos
Rozeznanie

Tak glinka różowa jak najbardziej jest na naczynka wzmacni je .Tylko nalezy pamietać aby nie dopuscić do wyschnięcia glinki ,najlepiej zwilżać twarz woda temalną w przeciwnym wypadku może delikatnie wysuszyc i podraznić skóre.
taniacos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-16, 22:01   #388
higieja21
Raczkowanie

skleroterapia a laser

co jest bardziej skuteczne w przypadku usuwania poszerzonych żył na nogach , jeszcze nie zylaków
higieja21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-17, 08:22   #389
Justy
Zakorzenienie

Dot.: skleroterapia a laser

skleroterapia jest obecnie leczeniem z wyboru w przypadku teleangiektazji i niewielkich żylaków siatkowatych
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-18, 12:19   #390
Emilia1
Zakorzenienie

Dot.: skleroterapia a laser

w przypadku mniejszych zmian można zastosować leczenie obliteracyjne czyli skleroterapię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości