|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cera naczynkowa. Jak pielęgnować?
Powinnam isc z tym do lekarza? Kiedy ja mam tylko w jednym miejscu i prawie tego nie widac?
Mysle, ze lekarz to troche przesada. Myslałam raczej o jakiś kosmetykach zapobiegajacych ich powstawanie. Oczywiście nie bede juz opalać twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
![]()
oj bo mnie straszysz i mowisz ze Ci popękały, to ja juz wyobrazam sobie siateczke popękanych naczynek
![]() oczywiscie nie musisz isc do lekarza, ![]() Ja moge polecic kosmetyki avne i ten krem z iwostinu , wymieniony wczesniej ![]() Miłego dnia papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny pomóżcie! Mam mocno popękane naczynka w okolicach skrzydełek nosa. Zamykałam je wielokrotnie koagulacja i nic nie pomogło. Raz miałam laser i nawet nie miałam żadnych blizn nic sie nie musiało goic bo ten laser nic nie zrobil, wiec stwierdziłam ze to bubel. Wstydze sie tego bardzo, ciagle musze uzywac korektora a jeszcze mam tłustą cere i w ogole to moj problem od wielu lat. Jestem z Wrocławia. Gdzie we Wrocku jest ktoś dobry od laserów? Byłam na ul. Jaracza i nie wiem czy babka dała za słaby laser czy to po prostu nieuczciwe Centrum Terapii Laserowej... Coz... moze kiedys mi sie uda to zwalczyc. Niby najłatwiej się przyzwyczaic, polubic itd ale chciałabym kiedys nie stosowac ani korektora ani nic w to miejsce
![]() ![]()
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
ewsonik i jak efekty po prawie dwóch miesiącach? Szukam dla mojego taty, jakiegoś sprawdzonego gabinetu w Poznaniu i właśnie zastanawiam się nad EPI CENTRUM. Myślisz, że zamknięcie naczynek tylko na nosie ile by kosztowało? Daj znać jak idzie gojenie się
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Mój problem to popękane naczynka na łydkach i udach. W zagłębieniu na płatkach nosa mam też 2 malutkie naczynka, ale na szczęscie są bardzo słabo widoczne. Chciałabym zapytać się, czy ktoś może zamykał laserowo naczynka na nogach? Czy to również jest bolesne (tak jak w przypadku twarzy)? Ile mniej więcej to kosztuje? Jaki gabinet polecacie we Wrocławiu?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Od jakiegos czasu mam na nogach takie plamki wygladajace jak pieprzyki (pierwsze 2 zdjecia) niedawno zaczelam brac zimne prysznioce aby ujedrnic skore i po paru dniach zauwazylam nad kolanem jedna duża kropke (3 zdjecie) podejrzewam że pęklo mi naczynko ale nie jestem pewna bo w tym miejscu zrobil sie taki podskorny stropek i nie wiem co to takiego. Chcialabym sie upewnic czy mam racje i postanowilam spytac sie Was. Jezeli to naczynko to czy jest szansa że samo zniknie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomóżcie! poszukuję dobrego kremu i całej reszty do pielęgnacji takiej skóry. Zaznaczam, iż jest to cera "półdojrzała"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysoko oceniany jest kremik do cery naczynkowej i jednocześnie mieszanej Dax Cosmetics http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8610 Ogólnie przy takiej cerze powinnaś używać delikatnych kosmetyków. Zwracaj uwagę na składy. Unikaj żeli do twarzy z Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate. Ten składnik niekorzystnie działa na cerę. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cera naczynkowa
a ja polecam wyszukiwarkę
![]() Jak poczytasz, to zobaczysz, że dla takiej skóry dziewczyny polecają m.in. Diroseal Avene. Jeszcze go nie używałam. Kupiłam Iwostin i żałuję, bo na mnie nie działa. Poczytaj, mówię Ci, tu są setki sposobów na taki problem. Spróbuj serum z witaminy C, łykaj tę witaminkę, podobno pomaga (ja chyba będę musiała poczekać na efekt dłużej niż miałam nadzieję ![]() ![]() Edit: Zapomniałam! Witaj na wizażu ![]()
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra, pofatygowałam się ![]() Ta jest super: http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_naczynka.php Dla "dojrzałej" cery: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa Po prostu naczynka: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...era+naczynkowa A tak w skrócie na wszystkie problemy, które wymieniłaś jest jedno wspólne wyjście: FILTRY ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny dzięki!
Kochanie! Dzięki za linki! I powitanie! Wzajemnie! Teraz dużo prób przede mną. Żeby tylko skóra wytrzymała! Z polecanych kremów używałam w zimie Dax Cosmetics Perfecta. Niby dobry ale... Poszukuję dalej! Pozdrawiam wszystkie wizażanki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Sylwia idź do dermatologa koniecznie!
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
JESTEŚ WIELKA dzięki, dzięki dzięki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
też chcę zamknąć naczynka laserem, jestem z Warszawy i znalazłam gabinet w którym wykonują go bardzo tanio bo za 200 zł. potornie sie jednak boję bo nie wiem ile czasu będzie to się goić i jak będe wyglądać..
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
Jak masz cerę naczynkową to w ogóle nie powinnaś się opalac. Przed i po zabiegu tym bardziej. Opalanie jest jednym z czynników powodujących rozszerzanie naczyń. Stosuj jakis silny bloker
![]()
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
ja tez zamykalam naczynka i rozmawialam z pania i ona mowi ze to czy naczynko sie zamknie czy nie to zalezy od tego jaka jest przyczyna jego pekniecia.poszlam do niej z 3 czy 4 naczynkami to tylko jedno znowu mi sie otworzylo i teraz czekam na jesien zeby isc znowu bo troche jest za cieplo:P ogolnie bardzo sie zdziwilam bo znalazlam ta pania i ona bierze tak STRASZNIE TANIO----20zl za uzycie lasera do 20 minut a potem kazde 20 minut tez 20 zl.jak bylam przed tym zabiegiem u innej kosmetyczki to dzwonilysmy po calym toruniu sprawdzac czy ta kobieta jest dobra i w sumie jakas zaufana kolezanka kosmetyczki ja polecala wiec poszlam i w sumie to te najwieksze zniknelo wiec sie ciesze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
glinka różowa a cera naczynkowa:)
Witam.
Prosze o poradę dotyczącą glinki różowej- czy masczka z takiej glinki nadaje się dla cery naczynkowej? Nie zaszkodzi jej? We właściwościach tej glinki znalzłam właściwości "ściągające" stąd moje obawy i pytania. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam Tajra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: glinka różowa a cera naczynkowa:)
glinka rózowa jest połączeniem białej i czerwonej.a biała dobra na suchą, delikatną, wrażliwa , dojrzałą, czerwona na tłusta ale i też wrazliwą!rózowa nadaje sie do cery delikatnej , jasne. nie booj się o efekt ściągający, to prawie wszystkie glinki pod\siadają. oprocz tego działa wzmacniająco i kojaco. możesz też uzywać samej białej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Już kiedyś wklejałam to na wizażu, może się przyda
![]() Glinka różowa powstała po laboratoryjnym połączeniu dwóch różnych naturalnych glinek: białej i czerwonej. Uzyskano w ten sposób idealne proporcje minerałów i niezwykłe właściwości kojące i rewitalizujące, które sprawiają, że cera staje się jasna i zdrowa. Glinka różowa jest bardzo delikatna. Ma właściwości wygładzające, ściągające i zabliźniające (cechy białej glinki) oraz dezynfekujące, absorbcyjne i wzmacniające (cechy glinki czerwonej). Daje efekt ściągający, wzmacniający a jednocześnie kojący i odprężający. Glinka różowa o działaniu zmiękczającym polecana jest do pielęgnacji cery wrażliwej, delikatnej, szorstkiej, ze skłonnościami do alergii i podrażnień.
![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Czerwona też jest na naczynka, ja stosuję czerwoną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
tak, bo czerwona teoretycznie jest też na trądzik rózowaty, więc na naczynka też się nadaje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Tak glinka różowa jak najbardziej jest na naczynka wzmacni je .Tylko nalezy pamietać aby nie dopuscić do wyschnięcia glinki ,najlepiej zwilżać twarz woda temalną w przeciwnym wypadku może delikatnie wysuszyc i podraznić skóre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
skleroterapia a laser
co jest bardziej skuteczne w przypadku usuwania poszerzonych żył na nogach , jeszcze nie zylaków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skleroterapia a laser
skleroterapia jest obecnie leczeniem z wyboru w przypadku teleangiektazji i niewielkich żylaków siatkowatych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skleroterapia a laser
w przypadku mniejszych zmian można zastosować leczenie obliteracyjne czyli skleroterapię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.