![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z TŻ a może to ze mną coś jest nie tak??? =(
to szczerze mówiąc, niczego Ci nie ujmując, ale dziwię się też rodzinie, która szuka sobie osoby z innego miasta, której wcześniej nie może poznać, zobaczyć, przetestować. bo piszesz, że raczej są na Ciebie zdecydowani!
![]() ale myślę również, że szybko byś się wszystkiego nauczyła i na pewno sobie poradziła..
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Hej,
A czy ta praca jest legalna (rejestrowana)? Bo to w sumie takie podejzane troszke, ze decyduja sie na osobe, ktorej nie znaja i nie maja okazji poznac przed rozpoczeciem pracy. Kami, zastanow sie dobrze, bo w sumie to jednak ryzyko, niewiadomo co to za ludzie.... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie, też mi to jakoś dziwnie wygląda. Do takiego maluszka bez referencji, sprawdzenia, doświadczenia... dziwne
![]() Dobrze byłoby gdyby Ci się udało coś zmienić, ale jakoś nie jestem przekonana do tego .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
Wiem że opiekunki do dzieci można tak samo rejestrowac w urzędzie pracy jak każdą inną ale nie wiem jak będzie to wszystko wyglądało,czy mnie tam zameldują,bo to praca na minimum rok czasu.Cały czas sie zastanawiam,mam miesiąc na załatwienie spraw.Może Oni nie moga nikogo innego znaleść a że poszukują opiekunki z zamieszkaniem to obojętne Im jest skąd Ona będzie.Mam nadzieję że nie wpakuje sie znowu w nic złego.
Ta babka zadała mi pare pytań np. jakie mam doświadczenie w opiece nad dziećmi,napisałam Jej że opiekowałam sie moją bratanicą od urodzenia (teraz ma 4 latka) jak widać to Jej wystarczy.Oczywiście czeka mnie okres próbny o którym sie okaże czy zostane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Kami ja bym nie ryzykowala bez papierow, mogo Ci na przyklad nie wyplacic po miesiacu i wystawic na bruk i co wtedy??? Wierz mi , nie warto ufac ludziom "na slowo", bo nawet dobry znajomy potrafi cie do wiatru wystawic, a co dopiero taka obca (obce) osoba.
Poza tym zauwazylam, ze jestes osoba dosc naiwna (nie mam tu absolutnie nic zlego namysli), a takie osoby latwo jest wykorzystac. Uwazaj na siebie i nie ufaj nieznajomym (jak mamy zawsze ucza ![]() Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
Sprawdze nie bój sie mam znajomego w Wawie On mi pomoże sprawdzi tą rodzinke,dzisiaj odpowiedziałam na kilka ogłoszeń może znajde coś innego bo widze że ta babka zamieściła wczoraj nowe ogłoszenie nie wiem po co skore sie ze mną umówiła.
Ja jestem naiwna ale tylko w miłości uwierz w życiu umiem walczyć o swoje i nie daje sie wykorzystywać może nie uwierzycie ale tak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co kochana wybacz moja szczerosc, ale mysle ze nie warto czegokolwiek robic dla tego czlowieka. szczerze watpie aby taka osoba zmienila sie nagle przez pare dni. Ty bedziesz sie meczyc i starac by on czul sie jak najlepiej, nastepnie po kilku dniach znow wroci do swojego srodowiska i bedzie robil to co zawsze (czyli imprezowal z dziewczynami jak wynika z opisu kolegow). ktos, kto raz zdradzil zrobi to ponownie, mysle ze akurat tutaj wynika to z jego natury - nie dojrzal do prawdziwego, powaznego zwiazku, pije imprezuje i zmienia kobiety jak rekawiczki mowiac Tobie ze wszystko jest ok - bo przeciez tego nie widzisz, nie jestes tam na miejscu i nie jestes w stanie zweryfikowac jego zachowania. on mysli sobie, ze jesli raz mu wybaczylas to bedziesz wybaczac ciagle, wiesz co mysle, ze w ogole nie powinnas do niego wracac i tak jak mowisz troche pocierpiec i zapomniec, bo miedzy wami juz nie bedzie dobrze - on ciagle jest jaki jest, wcale sie nie zmienil i nie wydoroslal i nadal "dupy mu w glowie" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
W drodze wyjasnien: nie uwazam, ze naiwnosc jest sama w sobie jakims "wielkim negatywem", zle oceniam ludzi korzystajacych z tego, ze ktos potrafi tak szybko i latwo zaufac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaaaaaa ![]() czasem warto czytać całe wątki. a nie, nie czasem. ZAWSZE warto czytać cały wątek.
![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Lil' Hottie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź masz racje tak sie własnie stało jak napisałaś wrócił i wybrał swoje towarzystwo ale to już sprawa zamknięta...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakiej treści e-maila dostałam od tej babki co miałam do Niej jechać:
Witam Pani Kamilo!! W ostatnim e-mail napisała Pani że będzie szukała pracy jeszcze u siebie. Doceniam i dziękuje za szczerość i w takim razie proszę powiadomić mnie jak najszybciej jak z Pani strony ta oferta nie będzie już aktualna. A wracając do mojej oferty prosiłabym o zabranie ze sobą aktualnych wyników badań (w związku z tym że to jest małe dziecko). Interesuje mnie aktualne badanie krwi, moczu, badanie na nosicielstwo HIV, prześwietlenie płuc pod kątem gruźlicy. Prosiłabym jescze o jakiś dokładniejszy termin przyjazdu, bo nie wiem jak mam w pracy załatwić tę sprawę i na kiedy szykować dla Pani pokój. Z góry za wszystko dziękuję Jolanta Czy lekarz może mi od tak sobie dać skierowanie na takie badania?Bo jeśli nie to bym musiała je zrobić prywatnie za co sie płaci!A to badanie na nosicielstwo HIV to już całkiem...za to sie płaci przecież.Co o tym myślicie?Skoro nie mam pracy to normalka że nie mam kasy na takie badania.Rozumiem że babka chce mieć pewność bo powierza mi moje dziecko ale bez przesady.Co mam Jej napisać.Pozatym ja choruje na astme oskrzelową pewnie to będzie miało jakieś dla Niej znaczenie chodź ta choroba nie jest chorobą zakaźną.Już widze jak se wyjechałam... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
a masz książeczkę sanepidowską?
![]()
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Wątpie żeby mój lekarz dał mi bez powodu skierowanie na badania krwi i moczu bo mają jakiś tam limit a mi dawał tylko jak byłam chora.Nie wiem czy wogóle w moim mieście robi sie badania na nosicielstwo HIV już mi sie odechciało wszystkiego bez kitu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
samo się nie odmieni raczej. nie pstryk i czarodziejska różczka. Musisz sama coś z tym zrobić, tymbardziej, ze jak juz się żaliłaś nikt Ci nie pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Kami jak macie sanepid to sie robi (powiedziala ta ktora wybiera sie od 2 mies i wybrac nie moze
![]() A ta babka Cie nie widziala?Rozmawialyscie przez telefon??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Ta babka widziała moje zdjęcia,nie prosiła o numer tel. ani nic.Ja nie znam sie na tych sanepidach itd. Dzisiaj była u mnie kumpela,od poniedziałku idzie do pracy jej chłopak jej załatwił bo niby przyjmuja w jednym zakłądnie u nas,poprosiłam zeby mi też załatwili,okaże sie w poniedziałek.Mam nadzieję że sie uda jakbym miała prace odkładałabym na szkołe i we wrzesniu zaczęła nauke w zaocznym liceum tylko nie wiem czy przez 3 lata miałabym tą prace.Chciałabym żeby sie udało byłabym szczęśliwa chodź to praca mało ambitna jednak pieniążki są a przedewszystkim zajęcie.Trzymajcie kciuki bo ja cały czas o tym myśle.Ja wiem ze samo sie nic nie robi że szczęściu trzeba dopomóc,mam nadzieję że wszytsko sie ułoży czas najwyższy zacząć żyć a nie tylko istnieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Ryzykowna sprawa ale jakby co zawsze łatwiej uciec z wawy niz z anglii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
bess dokładnie dlatego poczekam do poniedziałku potem coś postanowie bo coś musze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Kami, mimo wszystko ja chyba bym się bała
![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Ja też (chyba się filmów za dużo naoglądałam
![]() ale z drugiej strony - ja nie muszę czegoś zmieniać, wyrwać się, odbić. Gdybym musiała, to nie wiem co bym postanowiła. chyba jednak też bym się bała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Kami, no i jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Ptysio5 nijak bo nie odpisałam tamtej babce,moja kumpela ta która miała mi załatwić prace pokłóciła sie z chłopakiem wyprowadziła sie i nie poszła sama do roboty.Jak zawsze coś musi sie sypnąć.Ja już nie mam pomysłu co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
A może zarejstruj się w Urzędzie Pracy?? Tam być może wyszukają Ci jakąś pracę.
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Jestem zarejestrowana już rok czasu i nic nie mają,chodze pytam nic nie ma i zawsze pytają o szkołe :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Kami a co powiesz na staż absolwencki? Urząd Pracy nie proponuje Ci? Chyba, że juz go masz, albo trzeba ukończyć szkołę średnią..Nie jestem pewna. Jak coś możesz popytać, czy mają jakieś propozycje stażu. Trzymaj się.
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Na staż przyjmują tylko po szkole średniej i w dodatku chyba jak ktoś sie dalej uczy,ja już mam to wszystko obcykane i wiem że na prace bez szkoły nie mam szans a do szkoły ide we wrzesniu i miną 3 lata zanim ją skończe a co w tym czasie mam robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
A szkoła będzie w weekendy? Co do pracy..miej oczy i uszy szeroko otwarte. Lada dzień może się coś trafić. I z tą koleżanką może wypali. Nic nie wiadomo. Bądżmy dobrej mysli.
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Tak szkoła w weekendy.Póki co to sie nie zapowiada ale okaże sie...w końcu nigdzie sie nie wybieram czas pokaże...
Napisał do mnie esa tak koleś z sylwestra chce sie dziś spotkać.Odpisałam Mu co sie stało że se o mnie przypomniał i cisza hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
Ptysio faceci mają z góry łatwiej,u mnie w mieście jest dla Nich praca od zaraz w tych samych zakładach w których ja próbowałam,trzeba mieć znajomości albo szczęście żeby dostać robote.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.