![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, jakoś zgubiłam nasz wątek i nie mogłam go odnależć
![]() ![]() ![]() Sysunia...zaczynam angielskie prawo jazdy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Ewurka trzymam kciuki za prawko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez płace 200 zł od osoby ale ja w tym mam owoce , napoje bez ograniczen, tort i ciasta a takze dekoracje sali , przywitanie . Tak wiec w moim wypadku menadzer powiedzial ze ciasta beda zamawiane w lipcu. My w maju mamy miec degustacje zeby wybrac jaki tort i jakie ciasta chcemy. Tak wiec jesli masz to w cenie to w sumie ciastami sie nie musisz martwic bo zalatwia to za ciebie , a jesli nie masz to musisz znalesc dobra cukiernie i zapytac kiedy trzeba zlozyc zamowienie. Ewurka trzymam wiec kciuki. Ja sie staram od 2 razy zrobic prawko ale w PL. Mam nadzieje ze mi sie uda bo tu w UK sprzydaloby mi sie auto ![]() W UK narazie nie robie bo za duzo mnie to kasy kosztowalo w pl wiec jeszcze raz sprobuje a jak sie nie uda to chyba tez znacze tutaj ![]() Teraz mam wiecej pracy - nowy rok zaczal sie swietnie - tak wiec moze uda mi sie tez zapisac na jakis kurs jezykowy ![]() Pozdrawiam
![]() |
#365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A o sukienke się nie martw, napewno jeśli w którejś się zakochasz będzie Twoja i będziesz się czuć w niej jak księżniczka!!! Wkońcu to najważniejszy dzień w życiu ![]() ![]() Ja zdecydowałam się na prawko, bo już nie wyrabiamy z TZ...pracuje w kilku miejscach co jakiś czas, czasami o takich porach że nie mam autobusu...a TŻ nie zawsze może mnie odwieżć itd. Robiłam prawko w polsce, ale lata temu i jakoś nie skończyłam, a myśle że jazda po lewej stronie nie jest taka zła, trzeba się po prostu przyzwyczaić ![]() Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2009-01-09 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu raz jechałam autem ![]() ![]() Dlatego pewnie na poczatku bede jezdzic w nocy ![]()
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
No ja płace 200zl ale nie mam ciast,tortów itp...Z ciastami place 220.Ale mysle ze sama kupie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) W londynie to ja postoje , jak jedziemy do londynu z tż to zawsze ci kierowcy tam dziwne manewry robia jakby jezdzic nie umieli ![]() ![]() 2) Co do pierwszej piosenki my raczej bedziemy miec po angielsku. Wymyslilismy sobie taki mix oczywiscie pomysl sie zrodzil jak to zobaczylismy na youtubie ![]() ![]() Jesli by sie to nie udalo to wtedy pewnie wybierzemy jakis polski utwór i moze jakis walc yyy choc ja w takich tancach to lewa noga jestm zwlaszcza na trzezwo ![]() 3) my obraczki tez bedziemy w PL kupować - bo tu nic mi sie nie podoba a widziałam ze Apart , Yes maja sliczne obraczki ![]() ![]()
![]() |
#369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do obrączek to oglądaliśmy dziś obrączki firmy Apart i mają fajny wybór...pozostaje tylko pytanie, jak zachowują się ich obrączki i złoto po upływie czasu ![]() ![]() Znależliśmy dziś samochód, białego ładniutkiego Lexusa, będziemy dzwonić w przyszłym tygodniu ![]() A piosenke raczej będziemy mieć polską. Może Krzysztof Krawczyk albo Lombard ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Kurde ja tez bym chciala jakis fajny pomysl na pierwszy taniec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bylismy sobie zarezerwowac juz w pazdzierniku jak rezerwowalismy sale, bo chcialam wlasnie ta godzine, a ze sale wybieralismy pod lokalizacje kosciola, wiec nie chcialam ryzykowac z pozniejsza rezerwacja, zeby nam przypadkiem nikt nie zajal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego mamy jeszcze wybrany kościół, fotografa i kupioną wiekszość wódki ![]() Z kamerzystą już się "męczymy" chyba ze 3 miesiące... nie możemy sie zdecydować, bo nikt nam nikogo nie poleca ze znajomych.
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
sorry dziewczyny ze tak mieszam w tych watkach,ale wlasnie przesłuchuje piosenki na pierwszy taniec te co uwielbiam i wiecie co??Chyba zdecydujemy sie na Wind of change Scorpions.Co Wy na to???My bardziej rockowa para jestesmy wiec chyba fajny??Słucham tej piosenki i prawie sie rozpłakałam.Tyle fajnych wspomnien mam z tym kawałkiem.Jak bede tanczyc przy niej to sie rozkleje.Ale chyba o to chodzi no nie???W sumie chciałam cos polskiego,ale co tam.Nam sie ma podobac...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie serdecznie
![]() Mam wielką prośbę: nie wiem czy taki wątek już w tym temacie się przewijał - bo przyznam się nie czytałam całego, a bardzo zależy mi na informacji o komisach sukien slubnych w Krakowie. Gdyby któraś z Was wiedziała coś na ten temat byłabym wdzięczna ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Witamy Agusiaas
![]() ![]() Ostatnio widziałam na angielskim ebay-u nową kolekcje San Patrick ![]() ![]() Ja mam nadzieję, że jak pójdziemy w kwietniu do mojej parafii będzie jeszcze dobra godzina na ślub...np. 15 lub 16 ![]() ![]() Monkar Scorpionsi mają super ballady, więc myśle że przytulaniec zamiast wygłupów na pierwszy taniec to też fajny pomysł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Komisy sukien slubnych sa na ul Długiej Tj salon sukien slubnych Mona.Ja pisalam maila tam z pytaniem czy istnieje mozliwosc pożyczenia sukienki.Odpisano mi ze niestety nie,ale na górze na pietrze jest komis i tam Panie które kupiły sukienke w salonie Mona moga dac w komis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Apartu no własnie jeśli uda ci sie znaleść co na ten temat to napisz na forum . Bede ci bardzo wdzieczna ![]() Auto świetne my nad autem jeszcze sie nie zastanawialismy. ![]() Monkar cytuje: Cytat:
Powiem ci ze to też świetny pomysł i napewno orginalny bo nie często ktoś tanczy do tego typu muzyki ( Scorpionsi czy Metalica) ![]() Moja kuzynka w tym roku wychodziła za mąż i właśnie wybrali ballade metalici powiem ci ze zatanczyli pieknie aż ciarki przechodziły . Goście lieli takie ![]() Także to tez jest jakis pomysł zwłaszcza jesli macie tyle wspomnien przy tym kawałku. ![]() ewurka cytuje Cytat:
![]() agussias cytuje Cytat:
Napewno na Filipa to jest przecznica z długiej ![]()
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
Sysunia już szukam stronki i podaje
![]() http://stores.ebay.co.uk/BrideCenter-Store zobacz sobie, mnie urzekły niektóre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!!Juz wiem jakie obraczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie Młode Panny z Krakowa i okolic
![]() ![]() Naczytałam się tutaj, oj naczytałam, a to dlatego, że ja również stanę wkrótce na ślubnym kobiercu. Mój ślub odbędzie się 25.04.2009, w klasztorze w Tyńcu , a przyjęcie mam w Hotelu Tynieckim. Dziękuję wszystkim za wpisy tutaj, są cenne uwagi i rady, z których również ja skorzystam. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie ceremonii ślubnej. Jak wygląda sprawa z tzw. ofiarą? Ile dawałyście za ślub?Ile organiście, a ile osobie przygotowującej dekorację kościoła?Kto miał ślub w Tyńcu -proszę o odpowiedzi. Czytałam, że jest jakaś pani, która dekoruje kościół-czy to prawda?Szczersze mówiąc to im bliżej tego wielkiego dnia, tym gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez slyszalam o tym, ze jest pani ktora jako jedyna moze dekorowac kosciol i proboszcz daje do niej namiary ![]() Iwa_iw miala slub w Tyncu i wesele w Hotelu Tynieckim, wiec moze sie okazac ci pomocna ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-14 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Lain a Ty kiedy masz ślub w klasztorze w Tyńcu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Kilka postów wyzej napisała ze 31 lipca 2010r. godz. 16 ![]() A tak ogólnie to witam cie goraco ![]() ![]() Z tego co ja sie orinetuje to siostry zakonne napewno ubieraja koscioły i przeważnie robią to pieknie wiec myśle ze w Tyncu też jest taka opcja. A ja mam do ciebie takie pytanko masz fotografa ?? jesli tak to mozesz napisac kogo i jaka zlozyl ci oferte. Bo ja mam Darka kołakowskiego bierze 2.5 koła i zastanawiam sie czy go nie zmienic ![]()
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzies w necie widzialam nawet spisane zasady obowiazujace w Tyncu (tak, tak - takie cos tez sie dostaje ![]() edit: o znalazlam ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-14 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle , że tam podjade ![]() ![]() ![]() A co do Apartu fakt drogo tam jest jak cholera ceny widac na stronie ale bede miała dziewczyny namiary na Pana który robi wyroby do Apartu i bierze duzo mniej niz w Sklepie sobie krzycza - oczywiscie certyfikaty daje. Moj sasiad kupowal u niego pierscionek zareczynowy . Wybral sobie model w Aparcie a Pan mu go zrobil duzooo taniej. Prawdopodobnie odwiedze go teraz jak bede w Pl to napisze co i jak ![]()
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
a mi sie prawde mowiac nie podoba ta kolekcja obraczek z Apartu
![]() z reszta ja tam problemow z wyborem miec nie bede, bo ustalismy zgodnie z TZem, ze chcemy klasyczne krazki (o,5 mm albo 0,6mm) z bialego zlota ![]() ![]() na targach ogladalam obraczki firmy Red Rubin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() Polecam wybranie się na targi ślubne w Krakowie jeśli takie będą organizowane w tym roku. My fotografa znaleźliśmy właśnie na tych targach ślubnych, obejrzeliśmy zdjęcia które miał wyeksponowane, wzieliśmy ulotkę i obeszliśmy jeszcze wszystkich pozostałych, nastęnie stwierdziliśmy, że skoro mamy już upatrzonego fotografa to wróciliśmy się i poprosiliśmy, aby zarezerwował nasz dzień ślubu. Nastęnie umóiliśmy się na spotkanie u niego , aby obejrzeć zdjęcia i filmy. Mamy problem z głowy ponieważ w jednej firmie pracuje fotograf i kamerzysta, zapłacimy 1800 zł za kamerowanie i zdjęcia. Ja jestem zdania, że zdjęcia powinno robić sięw dniu śłubu, fotograf też był tego samego zdania, mamy mieć sesję w kościele, przed klasztorem, na przystani koło klasztoru (tam jest b.ładnie) i na sali . Kamerzystęi fotografa wynajęliśmy do godz.1.00. Należy uważąc na niektórych ogłaszających się fotografów, byli też tacy , którzy za 5 godz. sesję życzyli sobie też ok. 2000zł a kolejna godzina dokupiona kosztuje ok. 75 zł. Będąc na targach śłubnych można pytać o wszystko, a wybór jest b. duży. Również cukiernie, suknie ślubne, samochody, przedstawicieli restauracji krakowskich,zespoły weselne, fryzjerstwo - to wszytsko można było zobaczyć na targach , wstę w tym roku to 10 zł. Osobiście polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
ja bylam na tych listopadowych targach i zebralam dobre pare kg ulotek
![]() TZ sobie upatrzyl autko ktorym chce zebysmy jechali, a razem znalezlismy dosc interesujaca oferte wideofilmowania ![]() ![]() ja tam wole sesje plenerwowa w tygodniu po slubie. mniej stresu, pospiechu i moge sie calkowicie poswiecic pozowaniu nie dbajac o suknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
Na początku rozważałam sesję w tygodniu, ale akurat wydaje mi się, że właśnie w tym dniu szczególnym powinno się uwiecznić na zdjęciach te niezapomniane chwile.Suknia po weselu już nie jest w tak super stanie jak przed, fryzurę i makijaż wówczas trzeba robić na nowo, no i to pozowanie pół dnia do zdjęć jest męczące. Fotograf dobry potrzebuje 30 minut na zrobienie dobrej sesji w plenerze, najładniejsze są zdjęcia naturalne.My mamy przed przyjęciem sesję zdjęciową a goście w tym czasie pojadą do hotelu , a później jeszcze chcemy o zachodzie słońca urwać się na chwilkę i zrobić jeszcze kilka ujęć. Tak powiem z doświadczenia na przykładzie mojej bratówki,która w trakcie zabawy weselnej niestety poprzez nieuwagę w tańcu potargałą dół sukni śłubnej. Na szczęście zdjęcia robili przed ślubem w kościele (sesja plenerowa), no i w trakcie wesela. Bawiąc się nie jesteśw stanie uważąć na suknię, a jeśłi się wydaje, że się nic nie uszkodzi to jest mylne myślenie. Oczywiście każdy robi według własnego uznania....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.