Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 23:34   #361
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez MyTigersAngel Pokaż wiadomość
To racja Mój TŻ też jest na studiach dziennych, ale utrzymujemy się sami, więc ten problem odpada
a to moj jest akurat na zaocznych i pracuje juz w swoim zawodzie, ale ja jestem na dziennych (i na drugim kierunku na zaocznych), a przeciez nie bede siedziec na jego utrzymaniu wiec slub bedzie jak ja skoncze swoje dzienne i bede juz mogla miec jakis swoj wklad finansowy w domowy budzet
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:30   #362
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, jakoś zgubiłam nasz wątek i nie mogłam go odnależć My z TŻ jesteśmy 3 lata razem, zaręczeni hmmm 2 lata mieszkamy ze sobą 2.5 roku, myśle, że to najlepszy sprawdzian na to jak będzie nam się żyło razem po ślubie
Sysunia...zaczynam angielskie prawo jazdy trzymaj kciuki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:33   #363
monkar
Raczkowanie

Ewurka trzymam kciuki za prawkoJa sie nie odwaze jezdzic po tej stronie.Uparłam sie ze uczyłam sie w Polsce i tylko moge jezdzic po "normalnej"stronie.Hehe:e hem:Ja powiem Wam dziewczyny ze sale znalazlam przypadkowo.Przez neta próbowalam znalezc cos fajnego,ale wszystko było pozajmowane nawet na 2010 rokBedac w Polsce na urlopie 5-dniowym podjechalam po drodze do dworku na Piaskach(albo starych albo nowych)Tak z "głupa".I były 2 terminy na czerwiec i wrzesien.Wybralismy ten drugi.Troche powiedzialabym ze drogo płacimy(200zl/os),ale przynajmniej juz mamy z głowy i niedaleko mojego osiedlaA powiem Wam szczerze,ze wychodze z załozenia ze wesele jest dla gosci,a ja tak czy tak bede sie super bawicTylko boje sie tych cholernej sukienki,bo ja to zadko bywam wogole w jakichkolwiek sukienkach i obcasach.Ehhh.Zreszta ja mam strasznie malutka rodzinke,a moj narzeczony tak samo.Wiecej młodych bedzie,wiec traktuje to jak jedna wielka impreze.Nic sie nie martwcie.I tak sie udaA kamerzysty jeszcze nie mam.Ale jakis tam znajomy znajomej kameruje to jak bede w Polsce to sie rozgladne.A kiedy trzeba zamawiac ciasta i takie tam,bo nie wiem!?
monkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 12:22   #364
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkar Pokaż wiadomość
Ewurka trzymam kciuki za prawkoJa sie nie odwaze jezdzic po tej stronie.Uparłam sie ze uczyłam sie w Polsce i tylko moge jezdzic po "normalnej"stronie.Hehe:e hem:Ja powiem Wam dziewczyny ze sale znalazlam przypadkowo.Przez neta próbowalam znalezc cos fajnego,ale wszystko było pozajmowane nawet na 2010 rokBedac w Polsce na urlopie 5-dniowym podjechalam po drodze do dworku na Piaskach(albo starych albo nowych)Tak z "głupa".I były 2 terminy na czerwiec i wrzesien.Wybralismy ten drugi.Troche powiedzialabym ze drogo płacimy(200zl/os),ale przynajmniej juz mamy z głowy i niedaleko mojego osiedlaA powiem Wam szczerze,ze wychodze z załozenia ze wesele jest dla gosci,a ja tak czy tak bede sie super bawicTylko boje sie tych cholernej sukienki,bo ja to zadko bywam wogole w jakichkolwiek sukienkach i obcasach.Ehhh.Zreszta ja mam strasznie malutka rodzinke,a moj narzeczony tak samo.Wiecej młodych bedzie,wiec traktuje to jak jedna wielka impreze.Nic sie nie martwcie.I tak sie udaA kamerzysty jeszcze nie mam.Ale jakis tam znajomy znajomej kameruje to jak bede w Polsce to sie rozgladne.A kiedy trzeba zamawiac ciasta i takie tam,bo nie wiem!?

Ja tez płace 200 zł od osoby ale ja w tym mam owoce , napoje bez ograniczen, tort i ciasta a takze dekoracje sali , przywitanie . Tak wiec w moim wypadku menadzer powiedzial ze ciasta beda zamawiane w lipcu. My w maju mamy miec degustacje zeby wybrac jaki tort i jakie ciasta chcemy.

Tak wiec jesli masz to w cenie to w sumie ciastami sie nie musisz martwic bo zalatwia to za ciebie , a jesli nie masz to musisz znalesc dobra cukiernie i zapytac kiedy trzeba zlozyc zamowienie.

Ewurka trzymam wiec kciuki. Ja sie staram od 2 razy zrobic prawko ale w PL. Mam nadzieje ze mi sie uda bo tu w UK sprzydaloby mi sie auto

W UK narazie nie robie bo za duzo mnie to kasy kosztowalo w pl wiec jeszcze raz sprobuje a jak sie nie uda to chyba tez znacze tutaj

Teraz mam wiecej pracy - nowy rok zaczal sie swietnie - tak wiec moze uda mi sie tez zapisac na jakis kurs jezykowy

Pozdrawiam

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 13:17   #365
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy nie byłam w Dworku na Piaskach, chociaż wiem gdzie to jest i mam tam kilku znajomych zobaczę, może znajdę gdzieś ich stronke ale w sumie najważniejsze jest to, że macie sale 200zł to troszke dużo, ale jeżeli planujecie nie wielkie wesele to akurat ciasta to wydaje mi się że miesiąc wcześniej, jeśli jesteś na miejscu, my pewnie zamówimy w kwietniu, jak zresztą wszystko
A o sukienke się nie martw, napewno jeśli w którejś się zakochasz będzie Twoja i będziesz się czuć w niej jak księżniczka!!! Wkońcu to najważniejszy dzień w życiu i musisz wyglądać wystrzałowo
Ja zdecydowałam się na prawko, bo już nie wyrabiamy z TZ...pracuje w kilku miejscach co jakiś czas, czasami o takich porach że nie mam autobusu...a TŻ nie zawsze może mnie odwieżć itd. Robiłam prawko w polsce, ale lata temu i jakoś nie skończyłam, a myśle że jazda po lewej stronie nie jest taka zła, trzeba się po prostu przyzwyczaić Buziaki Dziewczyny

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2009-01-09 o 13:19
Stary 2009-01-09, 21:26   #366
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
o takich porach że nie mam autobusu...a TŻ nie zawsze może mnie odwieżć itd. Robiłam prawko w polsce, ale lata temu i jakoś nie skończyłam, a myśle że jazda po lewej stronie nie jest taka zła, trzeba się po prostu przyzwyczaić Buziaki Dziewczyny

Ja tu raz jechałam autem oczywiscie w poznych porach jak nikogo na polu nie bylo i jezda lewa strona jest ok kwestia przyzwyczajnia Choc nie powiem w dzien bałabym sie sama wyjechac jako swiezo upieczony kierowca.
Dlatego pewnie na poczatku bede jezdzic w nocy

Stary 2009-01-09, 21:38   #367
monkar
Raczkowanie

No ja płace 200zl ale nie mam ciast,tortów itp...Z ciastami place 220.Ale mysle ze sama kupiei wybiore to menu "tansze".Lece do Polski w kwietniu to pozamawiam sobie wszystko.I obraczki kupie.Tutaj widzialam sliczne ale wiecie jak z tym zlotem tu.Marne jakiesNo i drogie...Poszukam w PL.A co do prawka jeszcze to jesli mieszkacie w jakis miejszych miasteczkach UK to moze i mozna prowadzic.W Londynie sie nie odwaze.Ciasno wszedzieOOooooo dziewczyny jaki utwór na pierwszy taniec???Po angielsku moze byc,czy lepiej polska????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 11:57   #368
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
No ja płace 200zl ale nie mam ciast,tortów itp...Z ciastami place 220.Ale mysle ze sama kupiei wybiore to menu "tansze".Lece do Polski w kwietniu to pozamawiam sobie wszystko.I obraczki kupie.Tutaj widzialam sliczne ale wiecie jak z tym zlotem tu.Marne jakiesNo i drogie...Poszukam w PL.A co do prawka jeszcze to jesli mieszkacie w jakis miejszych miasteczkach UK to moze i mozna prowadzic.W Londynie sie nie odwaze.Ciasno wszedzieOOooooo dziewczyny jaki utwór na pierwszy taniec???Po angielsku moze byc,czy lepiej polska????

1) W londynie to ja postoje , jak jedziemy do londynu z tż to zawsze ci kierowcy tam dziwne manewry robia jakby jezdzic nie umieli Kto im te prawo jazdy daje jaki oni nawet z dobre pasa skrecac nie umieja.

2) Co do pierwszej piosenki my raczej bedziemy miec po angielsku. Wymyslilismy sobie taki mix oczywiscie pomysl sie zrodzil jak to zobaczylismy na youtubie Nasz dj powiedzial ze to swietnie wypada bo widzieli kilka takich par goscie mieli takie oczy. Tylko wiecie to trzeba dobrze dopracowac zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jesli by sie to nie udalo to wtedy pewnie wybierzemy jakis polski utwór i moze jakis walc yyy choc ja w takich tancach to lewa noga jestm zwlaszcza na trzezwo

3) my obraczki tez bedziemy w PL kupować - bo tu nic mi sie nie podoba a widziałam ze Apart , Yes maja sliczne obraczki Przynajmniej w katalogu nie wiem jak one wygladaja normalnie. Za tydzien bede ogladac wiec wam napisze jakie sa moje odczucia w sprawach zalatwiania Kosioła, sukni , obraczek , nauk , poradni --- mam na to 5 dni

Stary 2009-01-10, 16:51   #369
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
1) W londynie to ja postoje , jak jedziemy do londynu z tż to zawsze ci kierowcy tam dziwne manewry robia jakby jezdzic nie umieli Kto im te prawo jazdy daje jaki oni nawet z dobre pasa skrecac nie umieja.

2) Co do pierwszej piosenki my raczej bedziemy miec po angielsku. Wymyslilismy sobie taki mix oczywiscie pomysl sie zrodzil jak to zobaczylismy na youtubie Nasz dj powiedzial ze to swietnie wypada bo widzieli kilka takich par goscie mieli takie oczy. Tylko wiecie to trzeba dobrze dopracowac zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jesli by sie to nie udalo to wtedy pewnie wybierzemy jakis polski utwór i moze jakis walc yyy choc ja w takich tancach to lewa noga jestm zwlaszcza na trzezwo

3) my obraczki tez bedziemy w PL kupować - bo tu nic mi sie nie podoba a widziałam ze Apart , Yes maja sliczne obraczki Przynajmniej w katalogu nie wiem jak one wygladaja normalnie. Za tydzien bede ogladac wiec wam napisze jakie sa moje odczucia w sprawach zalatwiania Kosioła, sukni , obraczek , nauk , poradni --- mam na to 5 dni
Ale Ci fajnie Sysunia, że lecisz już niebawem...my dopiero w kwietniu, po ponad rocznej przerwie ostatnio byliśmy w marcu...ale był u nas brat TZ i był Paryż w pażdzierniku, więc coś kosztem czegoś...
Co do obrączek to oglądaliśmy dziś obrączki firmy Apart i mają fajny wybór...pozostaje tylko pytanie, jak zachowują się ich obrączki i złoto po upływie czasu muszę poszperać i poszukać
Znależliśmy dziś samochód, białego ładniutkiego Lexusa, będziemy dzwonić w przyszłym tygodniu
A piosenke raczej będziemy mieć polską. Może Krzysztof Krawczyk albo Lombard zobaczymy buziorki

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-01-10, 18:22   #370
monkar
Raczkowanie

Kurde ja tez bym chciala jakis fajny pomysl na pierwszy taniecWiecie cos zeby rozkrecic gosciAle ja sie chyba nie odwaze na taki mix np najpierw wolne a potem np hip-hop czy michael jacksonHehe.Tez widzialam to na youtubie i super to wyglada,ale ja nie umiem tanczycTak wiec wolny kawalek nam pozostaje...A jutro ide obejrzec sukienki slubne bo w dabenhamie sa wyprzedaze i nawet za 200funtów mozna znalesc.ZobaczymyI wiem juz kiedy moj slub w kosciele sie odbedzie...12 wrzesnia 2009r.o godz.15:30!!!!!!!ale to brzmi jej
Stary 2009-01-10, 19:00   #371
lain
Zakorzenienie

Cytat:
I wiem juz kiedy moj slub w kosciele sie odbedzie...12 wrzesnia 2009r.o godz.15:30!!!!!!!ale to brzmi jej
ja tez juz wiem 31 lipca 2010r. godz. 16
bylismy sobie zarezerwowac juz w pazdzierniku jak rezerwowalismy sale, bo chcialam wlasnie ta godzine, a ze sale wybieralismy pod lokalizacje kosciola, wiec nie chcialam ryzykowac z pozniejsza rezerwacja, zeby nam przypadkiem nikt nie zajal

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 21:45   #372
akurat
Rozeznanie

Cytat:
J\
akurat ja ci przy kamerzyscie nie pomoge bo sami nie mamy i raczej miec nie bedziemy.
Jednak moze któraś dziewczyna udzieli ci jakiś wskazówek. Gdzie planujesz wesele ? macie sale..
Mamy salę w Hotelu Europejskim. Data :11 lipca 2009
Oprócz tego mamy jeszcze wybrany kościół, fotografa i kupioną wiekszość wódki
Z kamerzystą już się "męczymy" chyba ze 3 miesiące... nie możemy sie zdecydować, bo nikt nam nikogo nie poleca ze znajomych.
Stary 2009-01-11, 00:34   #373
monkar
Raczkowanie

sorry dziewczyny ze tak mieszam w tych watkach,ale wlasnie przesłuchuje piosenki na pierwszy taniec te co uwielbiam i wiecie co??Chyba zdecydujemy sie na Wind of change Scorpions.Co Wy na to???My bardziej rockowa para jestesmy wiec chyba fajny??Słucham tej piosenki i prawie sie rozpłakałam.Tyle fajnych wspomnien mam z tym kawałkiem.Jak bede tanczyc przy niej to sie rozkleje.Ale chyba o to chodzi no nie???W sumie chciałam cos polskiego,ale co tam.Nam sie ma podobac...Ok to narazie
Stary 2009-01-11, 19:30   #374
agusiaas
Przyczajenie

Witam wszystkie Panie serdecznie
Mam wielką prośbę: nie wiem czy taki wątek już w tym temacie się przewijał - bo przyznam się nie czytałam całego, a bardzo zależy mi na informacji o komisach sukien slubnych w Krakowie.
Gdyby któraś z Was wiedziała coś na ten temat byłabym wdzięczna
Pozdrawiam
agusiaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 20:11   #375
ewurka
Wtajemniczenie

Witamy Agusiaas Komisy są raczej w każdym salonie. Moja koleżanka wypożyczyła sukienke za 800zł w salonie na Dietla, na rogu, tam są dość ciekawe sukienki i teraz też się nad tym poważnie zastanawiam
Ostatnio widziałam na angielskim ebay-u nową kolekcje San Patrick jakie cuda!!!! ale ponad 1000funtów, ale piękne!!!!
Ja mam nadzieję, że jak pójdziemy w kwietniu do mojej parafii będzie jeszcze dobra godzina na ślub...np. 15 lub 16 inaczej zwariuje
Monkar Scorpionsi mają super ballady, więc myśle że przytulaniec zamiast wygłupów na pierwszy taniec to też fajny pomysł to ma być Wasza chwila i zrobicie tak, aby było dobrze

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-01-11, 21:44   #376
monkar
Raczkowanie

Komisy sukien slubnych sa na ul Długiej Tj salon sukien slubnych Mona.Ja pisalam maila tam z pytaniem czy istnieje mozliwosc pożyczenia sukienki.Odpisano mi ze niestety nie,ale na górze na pietrze jest komis i tam Panie które kupiły sukienke w salonie Mona moga dac w komisWiec napewno tam,ale nie wiem ile bo to ceny rózne.Sukienki tam sa boooskie.I ja sie tam mam zamiar udac.Nie wiem czy kupie nowa czy uzywana!?
Stary 2009-01-12, 14:03   #377
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie Sysunia, że lecisz już niebawem...my dopiero w kwietniu, po ponad rocznej przerwie ostatnio byliśmy w marcu...ale był u nas brat TZ i był Paryż w pażdzierniku, więc coś kosztem czegoś...
Co do obrączek to oglądaliśmy dziś obrączki firmy Apart i mają fajny wybór...pozostaje tylko pytanie, jak zachowują się ich obrączki i złoto po upływie czasu muszę poszperać i poszukać
Znależliśmy dziś samochód, białego ładniutkiego Lexusa, będziemy dzwonić w przyszłym tygodniu
A piosenke raczej będziemy mieć polską. Może Krzysztof Krawczyk albo Lombard zobaczymy buziorki
do wylotu jeszcze 4 dni !!!!

A co do Apartu no własnie jeśli uda ci sie znaleść co na ten temat to napisz na forum . Bede ci bardzo wdzieczna bo sama jestem cieawa czy ich wyroby sa trwałe jesli chodzi o złoto.

Auto świetne my nad autem jeszcze sie nie zastanawialismy.
Monkar cytuje:
Cytat:
sorry dziewczyny ze tak mieszam w tych watkach,ale wlasnie przesłuchuje piosenki na pierwszy taniec te co uwielbiam i wiecie co??Chyba zdecydujemy sie na Wind of change Scorpions.Co Wy na to???My bardziej rockowa para jestesmy wiec chyba fajny??Słucham tej piosenki i prawie sie rozpłakałam.Tyle fajnych wspomnien mam z tym kawałkiem.Jak bede tanczyc przy niej to sie rozkleje.Ale chyba o to chodzi no nie???W sumie chciałam cos polskiego,ale co tam.Nam sie ma podobac...Ok to narazie

Powiem ci ze to też świetny pomysł i napewno orginalny bo nie często ktoś tanczy do tego typu muzyki ( Scorpionsi czy Metalica)

Moja kuzynka w tym roku wychodziła za mąż i właśnie wybrali ballade metalici powiem ci ze zatanczyli pieknie aż ciarki przechodziły . Goście lieli takie bo nikt sie nie spodziewał takiej nuty. Sam dj nam potem powiedział na spotakniu ze taki typ muzyki nie jest czesto widziany na weselu a zwlaszcza na pierwszym tancu hihih wiec sami byli pod wielkim zdziwieniem .

Także to tez jest jakis pomysł zwłaszcza jesli macie tyle wspomnien przy tym kawałku.

ewurka cytuje
Cytat:
Ostatnio widziałam na angielskim ebay-u nową kolekcje San Patrick jakie cuda!!!! ale ponad 1000funtów, ale piękne!!!!
Mozesz podać strone na której ogladałaś te suknie ? bo mam jeszcze kilka dni na znalezienie czegos fajnego.

agussias cytuje
Cytat:
Witam wszystkie Panie serdecznie
Mam wielką prośbę: nie wiem czy taki wątek już w tym temacie się przewijał - bo przyznam się nie czytałam całego, a bardzo zależy mi na informacji o komisach sukien slubnych w Krakowie.
Gdyby któraś z Was wiedziała coś na ten temat byłabym wdzięczna
Pozdrawiam

Napewno na Filipa to jest przecznica z długiej

Stary 2009-01-12, 17:10   #378
ewurka
Wtajemniczenie

Sysunia już szukam stronki i podaje
http://stores.ebay.co.uk/BrideCenter-Store zobacz sobie, mnie urzekły niektóre

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-01-13, 21:26   #379
monkar
Raczkowanie

Dziewczyny!!!Juz wiem jakie obraczkiW sklepie Kobe na Zakopiańskiejhttp://www.kobe.pl/ Popatrzcie sobie.Chyba lepsze maja wyroby niz w Aparcie.A poza tym w Aparcie to placicie jeszcze za marke
Stary 2009-01-14, 10:18   #380
noemi30
Przyczajenie

Witajcie wszystkie Młode Panny z Krakowa i okolicCieszę sie niezmiernie, że mogę dołączyć do tak wyróżnionego grona
Naczytałam się tutaj, oj naczytałam, a to dlatego, że ja również stanę wkrótce na ślubnym kobiercu. Mój ślub odbędzie się 25.04.2009, w klasztorze w Tyńcu , a przyjęcie mam w Hotelu Tynieckim. Dziękuję wszystkim za wpisy tutaj, są cenne uwagi i rady, z których również ja skorzystam. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie ceremonii ślubnej. Jak wygląda sprawa z tzw. ofiarą? Ile dawałyście za ślub?Ile organiście, a ile osobie przygotowującej dekorację kościoła?Kto miał ślub w Tyńcu -proszę o odpowiedzi. Czytałam, że jest jakaś pani, która dekoruje kościół-czy to prawda?Szczersze mówiąc to im bliżej tego wielkiego dnia, tym gorzejJeszcze tyle spraw do załatwienia...Drogie koleżanki wspierajmy się razem, a będzie dobrze Pozdrawiam gorąco!
noemi30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:02   #381
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noemi30 Pokaż wiadomość
Mój ślub odbędzie się 25.04.2009, w klasztorze w Tyńcu , a przyjęcie mam w Hotelu Tynieckim. Dziękuję wszystkim za wpisy tutaj, są cenne uwagi i rady, z których również ja skorzystam. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie ceremonii ślubnej. Jak wygląda sprawa z tzw. ofiarą? Ile dawałyście za ślub?Ile organiście, a ile osobie przygotowującej dekorację kościoła?Kto miał ślub w Tyńcu -proszę o odpowiedzi. Czytałam, że jest jakaś pani, która dekoruje kościół-czy to prawda?Szczersze mówiąc to im bliżej tego wielkiego dnia, tym gorzejJeszcze tyle spraw do załatwienia...Drogie koleżanki wspierajmy się razem, a będzie dobrze Pozdrawiam gorąco!
ooo ja tez bede miala w Tyncu slub ale wesele pod drugiej stronie obwodnicy w Hotelu Junior

tez slyszalam o tym, ze jest pani ktora jako jedyna moze dekorowac kosciol i proboszcz daje do niej namiary ale ja jak zadna para sie ze mna nie skontaktuje zeby zrobic zrzutke to zrezygnuje z dekoracji, bo mi sie kosciol podoba sam w sobie. uwazam, ze kawiaty przy oltarzu i dwa bukiety po bokach (bo podobno tak wyglada dozwolona dekoracja) nie sa tam niezbedne.

Iwa_iw
miala slub w Tyncu i wesele w Hotelu Tynieckim, wiec moze sie okazac ci pomocna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-14 o 11:04
Stary 2009-01-14, 11:47   #382
noemi30
Przyczajenie

Lain a Ty kiedy masz ślub w klasztorze w Tyńcu?
Stary 2009-01-14, 11:49   #383
lain
Zakorzenienie

Cytat:
w przyszlym roku 31 lipca 2010
Stary 2009-01-14, 11:55   #384
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Kilka postów wyzej napisała ze 31 lipca 2010r. godz. 16

A tak ogólnie to witam cie goraco No to kolezanka chyba ma slub najwcześniej z nas wszystkich o ile sie nie myle To JUZ za pasem szykuje sie weselisko.
Z tego co ja sie orinetuje to siostry zakonne napewno ubieraja koscioły i przeważnie robią to pieknie wiec myśle ze w Tyncu też jest taka opcja.

A ja mam do ciebie takie pytanko masz fotografa ?? jesli tak to mozesz napisac kogo i jaka zlozyl ci oferte. Bo ja mam Darka kołakowskiego bierze 2.5 koła i zastanawiam sie czy go nie zmienic bo w sumie to zdjecia robi takie zwykłe a ja bym chciala cos bardziej orginalnego .

Stary 2009-01-14, 12:00   #385
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co ja sie orinetuje to siostry zakonne napewno ubieraja koscioły i przeważnie robią to pieknie wiec myśle ze w Tyncu też jest taka opcja.
oj w Tyncu nie ma zakonnic
gdzies w necie widzialam nawet spisane zasady obowiazujace w Tyncu (tak, tak - takie cos tez sie dostaje ) np. zakaz sypania ryzem, zasady ubioru itp)) i tam u gory byl numer telefonu do pani dekoratorki, ktora ma na to zezwolenie, ale akurat ktos go wymazal przed umieszczeniem w necie.

edit: o znalazlam http://4.bp.blogspot.com/_wpOLOjA_RG...0-h/artur2.jpg

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:01
Stary 2009-01-14, 12:57   #386
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!!!Juz wiem jakie obraczkiW sklepie Kobe na Zakopiańskiejhttp://www.kobe.pl/ Popatrzcie sobie.Chyba lepsze maja wyroby niz w Aparcie.A poza tym w Aparcie to placicie jeszcze za marke

Myśle , że tam podjade Jednak na stronie nic mi sie nie podoba wiem wybredna jestem .

A co do Apartu fakt drogo tam jest jak cholera ceny widac na stronie ale bede miała dziewczyny namiary na Pana który robi wyroby do Apartu i bierze duzo mniej niz w Sklepie sobie krzycza - oczywiscie certyfikaty daje. Moj sasiad kupowal u niego pierscionek zareczynowy . Wybral sobie model w Aparcie a Pan mu go zrobil duzooo taniej. Prawdopodobnie odwiedze go teraz jak bede w Pl to napisze co i jak

Stary 2009-01-14, 13:15   #387
lain
Zakorzenienie

a mi sie prawde mowiac nie podoba ta kolekcja obraczek z Apartu
z reszta ja tam problemow z wyborem miec nie bede, bo ustalismy zgodnie z TZem, ze chcemy klasyczne krazki (o,5 mm albo 0,6mm) z bialego zlota a takie to wszedzie sobie mozemy zamowic

na targach ogladalam obraczki firmy Red Rubin fajny pomysl maja z tym rubinem na szczescie po wewnetrznej stronie obraczki
Stary 2009-01-14, 13:26   #388
noemi30
Przyczajenie

Witaj
Polecam wybranie się na targi ślubne w Krakowie jeśli takie będą organizowane w tym roku. My fotografa znaleźliśmy właśnie na tych targach ślubnych, obejrzeliśmy zdjęcia które miał wyeksponowane, wzieliśmy ulotkę i obeszliśmy jeszcze wszystkich pozostałych, nastęnie stwierdziliśmy, że skoro mamy już upatrzonego fotografa to wróciliśmy się i poprosiliśmy, aby zarezerwował nasz dzień ślubu. Nastęnie umóiliśmy się na spotkanie u niego , aby obejrzeć zdjęcia i filmy. Mamy problem z głowy ponieważ w jednej firmie pracuje fotograf i kamerzysta, zapłacimy 1800 zł za kamerowanie i zdjęcia. Ja jestem zdania, że zdjęcia powinno robić sięw dniu śłubu, fotograf też był tego samego zdania, mamy mieć sesję w kościele, przed klasztorem, na przystani koło klasztoru (tam jest b.ładnie) i na sali . Kamerzystęi fotografa wynajęliśmy do godz.1.00. Należy uważąc na niektórych ogłaszających się fotografów, byli też tacy , którzy za 5 godz. sesję życzyli sobie też ok. 2000zł a kolejna godzina dokupiona kosztuje ok. 75 zł. Będąc na targach śłubnych można pytać o wszystko, a wybór jest b. duży. Również cukiernie, suknie ślubne, samochody, przedstawicieli restauracji krakowskich,zespoły weselne, fryzjerstwo - to wszytsko można było zobaczyć na targach , wstę w tym roku to 10 zł. Osobiście polecam!
Stary 2009-01-14, 13:29   #389
lain
Zakorzenienie

ja bylam na tych listopadowych targach i zebralam dobre pare kg ulotek
TZ sobie upatrzyl autko ktorym chce zebysmy jechali, a razem znalezlismy dosc interesujaca oferte wideofilmowania ogolnie fajna sprawa. szkoda, ze bilety takie drogie

ja tam wole sesje plenerwowa w tygodniu po slubie. mniej stresu, pospiechu i moge sie calkowicie poswiecic pozowaniu nie dbajac o suknie
Stary 2009-01-14, 13:40   #390
noemi30
Przyczajenie

Na początku rozważałam sesję w tygodniu, ale akurat wydaje mi się, że właśnie w tym dniu szczególnym powinno się uwiecznić na zdjęciach te niezapomniane chwile.Suknia po weselu już nie jest w tak super stanie jak przed, fryzurę i makijaż wówczas trzeba robić na nowo, no i to pozowanie pół dnia do zdjęć jest męczące. Fotograf dobry potrzebuje 30 minut na zrobienie dobrej sesji w plenerze, najładniejsze są zdjęcia naturalne.My mamy przed przyjęciem sesję zdjęciową a goście w tym czasie pojadą do hotelu , a później jeszcze chcemy o zachodzie słońca urwać się na chwilkę i zrobić jeszcze kilka ujęć. Tak powiem z doświadczenia na przykładzie mojej bratówki,która w trakcie zabawy weselnej niestety poprzez nieuwagę w tańcu potargałą dół sukni śłubnej. Na szczęście zdjęcia robili przed ślubem w kościele (sesja plenerowa), no i w trakcie wesela. Bawiąc się nie jesteśw stanie uważąć na suknię, a jeśłi się wydaje, że się nic nie uszkodzi to jest mylne myślenie. Oczywiście każdy robi według własnego uznania....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości