![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Kamilko witaj w domu
![]() Nina jak zwykle gwiazdeczka. Jakąś słabość mam do niej ![]() Ciutka śliczniutka Chłopaki też fajne Kubuś, Patryk. My normalnie mamy pieluchy 4+ ale ostatnio sie pomyliłam i kupiłam wielką pake 4. Już Olaf mi sie zasiuśkał w nich! A co do słoiczków to ja różnie: czasem ugotuje ale najczęściej jednak słoiczki. U nas tropiki od wczoraj. Bardzo gorąco i słonecznie. Jako że sezon zdjęciowy : na jednym zdjęciu pokazane jak Olaf szykuje sie do startu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Hej
Malgogaj widzę,że Olafek uwielbia sztucce,jak mój prezes ![]() ![]() Kubutek śliczny jak zawsze!!!! A to obiecane foto Maciusia:
#363 |
Zadomowienie
|
A co tam
![]()
#364 |
Zakorzenienie
|
Małgogaj Olaf wygląda jak niemowlak z reklamy. Albo ze słoiczków Gerbera- rasowy maluch!Trzecie zdjęcie naprawdę możesz już zacząć sprzedawać Nutricii
![]() Macio ma śliczny kolor oczu! Portret nr 4 piękny. Nocne marki z Was. Ja mam pilne zlecenie edytorskie, właśnie kawę sobie strzeliłam i muszę jeszcze parę godzin posiedzieć. Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-07-15 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Z Olafka coraz wiekszy przystojniak sie robi. A jakie fajne minki strzela. No i chyba mu troche faldek ubylo od tego raczkowania, swietnie sie chlopak ''do startu'' szykuje!!
Maciek i Kubus jak zwakle slodcy!! A jak juz mowa o pieluchach, to ja bedac w PL wyprobowalam huggis tych rozciagliwych i jestem zawiedzona po calej lini. Sa okropne, przeciekaja (mala byla przemoczona na maksa po calej nocy, co w pampersach nigdy sie nie zdarza), miala pupe jak pawian, taka czerona i w krostach, no i okropnie sie zapinaly. Juz nigdy bym ich nie kupila. A cena?? Jak pampersow, szok normalnie. Nie probowalam tych klasycznych, ale po takich doswiadczeniach nie osmielilabym sie nawet. A ja mam cos dla milosnikow kotow, koty moich rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Koty przefajaniaste i znów się utwierdzam w przekonaniu, że powinny być w dwójkę, a nie w pojendynkę. Pluję sobie w brodę, bo rok temu, kiedy braliśmy Saszę z hodowli, hodowczyni propononowała nam gratis jego ojca, właśnie wykastrowanego. Szukała dla niego domu, bo kupiła jakiegoś medalistę z Polski, a ojciec Saszy już swoją misję skończył w hodowli. I powiedziałam 'nie', choć przekonywała, że ciężar obowiązków i wydatki prawie te same, a kotu będzie lepiej z kolegą. Dla nas jeden kot to już było takie wyzwanie, tym bardziej, że właśnie byłam w ciąży, więc znów przejęta, jak to wszystko pogodzić...
Dziś wiem, że zrobiłam błąd. Coraz bardziej jestem przekonana, że Saszy byłoby znacznie lepiej z towarzyszem. Prawdopodobnie to tego i tak dorośniemy, no ale łatwiej by to zaakcaptował, gdyby jako kociak od początku był tu w dwójkę. No i jego tata- boski kocur. Same zobaczcie: http://russischblauw.mijnkat.nl/home...aginaid=206916 Ojej, ale mnie wzięło na poranne roztrząsania okołokocie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Kasiu no rzeczywiscie ojciec Saszy swietny. Sama bym takiego chciala, ale TZ mimo iz sam jest zafacynowany kociakami jakos nie chce sie wziac na odwage i przygarnac jednego. A szkoda, bo koty sa naprawde przyjaznymi stworzeniami.
A nasze koty w PL to matka i syn, niestety dla syna nie ma znaczenia fakt powiazan rodzinnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
a czemu nie wykastrują kocura, skoro taki kłopot?
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Kasiu no w sumie to chyba nikt o tym nawet nie pomyslal, tym bardziej, ze kocur dopiero calkiem niedawno rozpoczal swoje zycie seksualne
![]() Ale nam sie koci temat przyplatal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Mamy pierwszego ząbka
![]() (sukienka już kupiona ![]() Kamilka - świetne zdjęcia. Nakbradziej podobało mi się zdjęcie z prababcią i z drewnanymi zabawkami. Zuzia maśliczne, duże oczka Simona - dobrze,że za parę dni idziesz na urlop- trochę sobie odpoczniesz. Chociaż przy małym dziecku to nie za bardzo jest możliwe. Ale z drugiej strony nie bedziesz się rano zrywała i leciała do pracy i z pracy z wywieszonym jezorem. Co do cery to też mam mieszaną , próbowałam róznych specyfików, i nawet te z wyższej półki nie pomagają. Po prostu trzeba odespać - nie da się inaczej. (czyli cera poprawi sięnam dopiero za parę lat ![]() Rzeczywiście Anielce zeszły już te krostki , ale to dlatego,że kilka razy posmarowałam locoidem. Poza tym od smoczka zrobił jej się na buzi liszaj i lekarz kazał smarować clotrimazolem. Powiedział też,że nie ma sensu na razie chodzić do alergologa. Ciutka ma małe zmiany i nie ma co jej faszerować chemią. Jak kupisz ten locoid to smaruj tylko na noc, bo jak się posmaruje w dziń i wyjdzie z dzieckim na słońce to zostają takie białe plamy na buzi. Wszystkie dzieciaczki nam urosły jeszcze bardziej wypiękniały: Nina jak zawsze słodka i subtelna , Kubuś - pulpecik ma śliczne oczka, Olafek super kawaler oraz śliczny Maciuś
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla Anielki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki.
Wielkie ukłony dla wszystkich mam, które używają na codzień pieluch tetrowych, podziwaim was, ja jednak dla wygody wolę jednorazowe, ale niuni odparzła się troszkę pupka a do tego jest niezły upał, więc jadę dzisiaj na tertowych, obłęd... Wszystkie dieciaczki są prześliczne i przesłodkie Anielka, Patryczek, Antosia, Macio, Ninka, Kuba i Olaf Fibian gratuluję ząbka My mamy drógą dolną jedynkę, a wczoraj małż kupił mi bluzkę za pierwszego ząbka, później jak będę miała chwilę to wkleję zdjęcie Anulka i Yaira zaglądajcie w miarę możliwości częściej i pokażcie swoje dzieciaczki Anitko dzięki za info co do kubka, ja się właśnie zastanawiam nad kubkiem tym co pokazywała Kamilka Simona urlop jak najbardziej ci się przyda, troszkę odpoczniesz Kasiu zapraszamy do Pl na upały, u nas w tej chwili temp. 31* w cieniu, uff... gorrrąco... To chyba wszystko co chciałam napisać... Zmykam robić obiadek |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Mamusie!!
Mam problem z tym forum-nie chcą mi się otwierać strony niekiedy!!!!!!!! Zaglądam do Was-ale jak już uda mi się otworzyć stronę to muszę iść do dzicka!!!! Podziwam Wszystkie mamy co używją pieluch tetrowych!!!!!! Mnie by szla.... trafił z tymi pieluchami!!!!!!! Bogu dzięki że ktoś wymyślił papmpersy!!!!! fibian gratuluję ząbka- u nas cisza!!! Mały się tlko ślini i ma dziąsełka spuchnięte!!! Żal mi go że musi się tak męczyć!!!! co do kupków niekapków to ja kupiłam na spróbę taki najtańszy z canpol babies i jestem bardzo zadowolona!!!!! Maly z niego fajnie piję!!!!!
#374 |
Raczkowanie
|
http://i15.tinypic.com/5412jnn.jpgi jeszcze jedno zdjątko
![]() no i ostatnie ![]() ![]() ![]() cos mi nie wychodzi z tymi zdjęciami ...http://i17.tinypic.com/5y0jxhk.jpg hurrra ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-07-16 o 21:02 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Anulka - synuś niezły kawaler! Moja Julia tez w tym roku do zerowki idzie... Ksenia się naprawdę zmieniła! Jak fajnie widac już ząbki!
Fibian - gratuluję szybkości błyskawicy w kupowaniu sukienki no a Ciutkce buziaki z okazji ząbka! Jeny...ja też chcę kota...TŻ obiecał julii kota w nowym domu. Chyba biedak nie wiedział co czyni bo 1. on nie znosi kotów 2. Julka jest pamiętliwa.... Pojechałam dziś z dziewczynami do centrum i na miejscu skapnęłam się, ze nie wzięłam laurze smoczka - jazda była ostra. przegrałam ją z kretesem lądują c w "dzieciowym sklepie" i na alarmie godnym obwieszczenie III wojny światowej kupowałam smoczek...Przy okazji kupiłam sobie spódnicę (oczywiście nie w dzieciowym sklepie) i upatrzyłam wygodne zamszowe japonki - jutro pójde i kupię! Do chodzenia z wozkiem idealne i super wwrrrr zgodne. kurce litery mi si pozamienial y i z na odwrot a polskie zniknelzz
#377 |
Przyczajenie
|
Anulka ślicznego masz synka i jakie ma śliczne perełki-ja się już ie mogę doczekać ząbeczków!!!!!!
#378 |
Zadomowienie
|
Żaba - na zapalenie pieluszkowe skóry pomaga kąpanie w nadmanganianie potasu. Kupuje sie w aptece, kup taki w małych drobinkach bedzie Ci łatwiej dozować. I dodaj tylko parę ziarenek do wanienki.
#379 |
Rozeznanie
|
a moja Zuzka nadal bez zeba.......umowic sie z nia nie mozna na ta sukienke :P...zabawke nawet obiecalam a i tak nic
#380 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie kontrolnej. Moja malizna ma 66 cm i waży 7140. Kto da mniej?
![]() Poza tym wszystko OK. Miłego wtorku, mamusie i dzieci! |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za miłe słowa pod adresem Olafka
![]() Tak tak Kamilko mi tez sie wydje, że Olafek się troche rozciągnął i juz nie jest aż tak papuśny jak jeszcze np miesiąc temu. Ale fakt więcej sie rusza. Prezes super chłopczyk. Wydaje sie taki dorosły już. Kasiu dobry pomysł z reklamą ![]() ![]() Anulka, fajne dzieci. My też bez zębów jeszcze ale nakupowałam sobie wczoraj ciuchów na zaś ![]() A my z Olafkiem lecimy do Szczecina dzisiaj. Tym razem biore laptopa coby nie być odcięta od Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
bezpiecznej podróży i udanego pobytu wPL, Małgogaj!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Hej ![]()
...u nas paskudnej pogody ciąg dalszy. leje i leje załamka. Od początku lata mieliśmy zaledwie tydzień pogody ![]()
Dziewczyny napiszcie jakie aparaty fotograficzne polecacie, my właśnie jesteśmy "na kupnie", bo męzowi już się znudził canon s2. On chce canona s5 albo canona 400d nie wiem czy dobrze napisałam. p.s. mam nowe suwaczki, juz od dawna z nimi "walczyłam" i wczoraj się udało |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Malgogaj ale sie masz fajnie z ta Polska, ja jade jeszcze raz pod koniec sierpnia i sie doczekac nie moge.
Garnuszki my mamy canon 350d, bo jak kupowalismy go to jeszcze na rynku nie bylo nastepcy, czyli 400d. Jestesmy baaardzo zadowoleni. Zdjecia sa swietne, aparat mimo, ze raczej z tych profesjonalnych stosunkowo prosty w obsludze, nawet jesli chodzi o zaawansowane opcje. Po wywolaniu fotki kompletnie nie wygladaja jak z cyfrowki. I nawet ze standartowym kitem sprawuje sie swietnie. No i bateria bardzo dlugo trzyma. Ja zdecydowanie polecam. Sama wolalabym 400d, ze wzgledu na duzy wyswietlacz no i wiecej megapixeli. Z modelami typu S nie mam doswiadczenia. Ale jesli juz mowa o lustrzankach to godny polecenia jest tez sony alfa. Milych zakupow!! A ja wybralam sie dzisiaj na miasto autobusem, bo autko jak zwykle ma TZ w pracy. Kupilam jak zwykle pelno ubranek dla Antonowki, a sobie NIC ![]() ![]() Edytowane przez kamilka23 Czas edycji: 2007-07-17 o 18:23 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Aranko nie martw się, może to chwilowe? Upały na pewno nie zachęcają do jedzenia. Nina je pięknie i niczego nie odmawia, więc się nie przejmuję, że jest taka mała
![]() Jedyne, co mnie martwi (tak przedwyjazdowo) to to, że ona nic nie pije. Nie uznaje poza mlekiem żadnych płynów. Próbowałam już wszystkiego za pomocą butelki, łyżeczki, niekapka, kubka. To ostatnie jej się chyba podoba, ale oczywiście zalana jest do pasa i ile naprawdę wypija, nie wiem;( Boję się, że się odwodni w upałach włoskich...Macie jakieś wypróbowane sposoby na 'niepijków'? |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Zuzia nie pila nic........az w koncu kupilam gotowa herbatke hipp z sokiem i posmakowalo a teraz pije herbete z melisy z jablkiem i jest ok
#388 |
Zadomowienie
|
o rany ale upał. Dopiero teraz TŻ wyszedł z Ciutką na spacer.
Dzisiaj wzięłam dzień wolnego i pojechaliśmy popływać na łódce, było super! Tylko parę godzin a czuję ,że nareszcie naładowałam akumulatory. Moja Ciutka też nie za bardzo chce jeść . Poza tym drapie siię bardzo za jednym uszkiem - aż do krwi. Może to być zapalenie ucha? Jest trochę marudna , ale nie krzyczy z bólu
#389 |
Zakorzenienie
|
a może to drapanie za uszkiem to alergiczne? się nie znam, ale za uszami często powstają zmiany na tym tle
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
Już jestem
![]() Olaf spi w nowym miejscu (juz spal tu ale nie pamieta) a ja uporalam sie z połączeniem przez modem. Podroz minęła ok tylko popsuli mi fotelik samochodowy. Kurna hjaka jestem zla, bo jestem uziemiona. Musze jutro podzwonic po znajomych co maja dzieci i moze ktos mi pozyczy, bo kurna nie kupie nowego (kupilam juz nastespne). Jak ktos ma doswiadczenie ze zniszczonym bagazem to chetnie sie czegoś dowiem. A taka bylam zla ze az sie poplakalam. Moj Olaf tez z tch co słabo piją. Ostatnio daje mu z butelki (takiej zwyklej nie dla dzieci), z kubeczka juz mu sie znudzilo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.