Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-15, 22:10   #361
malgogaj
Zadomowienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II

Kamilko witaj w domu Stęskniłam się za już za Małą Pięknooką. Śliczne zdjęcia. Z babcią mi się podoba.
Nina jak zwykle gwiazdeczka. Jakąś słabość mam do niej
Ciutka
śliczniutka
Chłopaki też fajne Kubuś, Patryk.

My normalnie mamy pieluchy 4+ ale ostatnio sie pomyliłam i kupiłam wielką pake 4. Już Olaf mi sie zasiuśkał w nich! A co do słoiczków to ja różnie: czasem ugotuje ale najczęściej jednak słoiczki.
U nas tropiki od wczoraj. Bardzo gorąco i słonecznie.

Jako że sezon zdjęciowy : na jednym zdjęciu pokazane jak Olaf szykuje sie do startu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (42,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (41,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (41,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (46,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (70,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.JPG (55,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2007-07-15, 22:42   #362
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej

Malgogaj widzę,że Olafek uwielbia sztucce,jak mój prezesNo i czysty tatulek

Kubutek śliczny jak zawsze!!!!

A to obiecane foto Maciusia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg furka.JPG (55,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blueboy.JPG (54,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kaczka.JPG (46,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maciuss.JPG (41,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nosdlugiewlosy.JPG (48,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg śliniak.JPG (49,1 KB, 11 załadowań)

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 22:45   #363
AnitaSuska
Zadomowienie

A co tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakudlymame.JPG (58,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zbliska.JPG (46,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na raczkach.JPG (48,7 KB, 11 załadowań)

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 23:01   #364
kasia191273
Zakorzenienie

Małgogaj Olaf wygląda jak niemowlak z reklamy. Albo ze słoiczków Gerbera- rasowy maluch!Trzecie zdjęcie naprawdę możesz już zacząć sprzedawać Nutricii No i pozycja już bardzo raczkująca. Moja jeszcze tyłka nie umie unieść jednocześnie z podparciem na rękach, ale pocieszam się, że młodsza ciut.

Macio ma śliczny kolor oczu! Portret nr 4 piękny.

Nocne marki z Was. Ja mam pilne zlecenie edytorskie, właśnie kawę sobie strzeliłam i muszę jeszcze parę godzin posiedzieć.

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-07-15 o 23:21
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 07:47   #365
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Z Olafka coraz wiekszy przystojniak sie robi. A jakie fajne minki strzela. No i chyba mu troche faldek ubylo od tego raczkowania, swietnie sie chlopak ''do startu'' szykuje!!

Maciek i Kubus jak zwakle slodcy!!

A jak juz mowa o pieluchach, to ja bedac w PL wyprobowalam huggis tych rozciagliwych i jestem zawiedzona po calej lini. Sa okropne, przeciekaja (mala byla przemoczona na maksa po calej nocy, co w pampersach nigdy sie nie zdarza), miala pupe jak pawian, taka czerona i w krostach, no i okropnie sie zapinaly. Juz nigdy bym ich nie kupila. A cena?? Jak pampersow, szok normalnie. Nie probowalam tych klasycznych, ale po takich doswiadczeniach nie osmielilabym sie nawet.

A ja mam cos dla milosnikow kotow, koty moich rodzicow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5639.JPG (105,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5746.JPG (107,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5824.JPG (117,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5826.JPG (105,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2007-07-16, 08:09   #366
kasia191273
Zakorzenienie

Koty przefajaniaste i znów się utwierdzam w przekonaniu, że powinny być w dwójkę, a nie w pojendynkę. Pluję sobie w brodę, bo rok temu, kiedy braliśmy Saszę z hodowli, hodowczyni propononowała nam gratis jego ojca, właśnie wykastrowanego. Szukała dla niego domu, bo kupiła jakiegoś medalistę z Polski, a ojciec Saszy już swoją misję skończył w hodowli. I powiedziałam 'nie', choć przekonywała, że ciężar obowiązków i wydatki prawie te same, a kotu będzie lepiej z kolegą. Dla nas jeden kot to już było takie wyzwanie, tym bardziej, że właśnie byłam w ciąży, więc znów przejęta, jak to wszystko pogodzić...

Dziś wiem, że zrobiłam błąd. Coraz bardziej jestem przekonana, że Saszy byłoby znacznie lepiej z towarzyszem. Prawdopodobnie to tego i tak dorośniemy, no ale łatwiej by to zaakcaptował, gdyby jako kociak od początku był tu w dwójkę. No i jego tata- boski kocur. Same zobaczcie:

http://russischblauw.mijnkat.nl/home...aginaid=206916

Ojej, ale mnie wzięło na poranne roztrząsania okołokocie)) Miłego dnia dla wszystkich. Spałam 3 godziny, ale warto było- robota zrobiona
Stary 2007-07-16, 09:42   #367
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Kasiu no rzeczywiscie ojciec Saszy swietny. Sama bym takiego chciala, ale TZ mimo iz sam jest zafacynowany kociakami jakos nie chce sie wziac na odwage i przygarnac jednego. A szkoda, bo koty sa naprawde przyjaznymi stworzeniami.
A nasze koty w PL to matka i syn, niestety dla syna nie ma znaczenia fakt powiazan rodzinnych i ciagle probuje ''dopasc'' swoja mame. Jest na nia napalony do tego stopnia, ze (i tu dosc smutna i brutalna historia) zagryzl jej mlode, mimo usilnych staran moich rodzicow i babci, zeby kocie od niego odizolowac, nie wiemy jakim cudem, wpadl kiedys do mieszkania i zagryzl malenstwo. Wlasnie w tym czasie bylam w PL, poplakalam sie, bo maly kicius byl naprawde slodki, miescil sie na mojej dloni i jeszcze nie patrzyl na oczy. No coz taka juz zwierzeca natura...
Stary 2007-07-16, 10:15   #368
kasia191273
Zakorzenienie

a czemu nie wykastrują kocura, skoro taki kłopot?
Stary 2007-07-16, 10:32   #369
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Kasiu no w sumie to chyba nikt o tym nawet nie pomyslal, tym bardziej, ze kocur dopiero calkiem niedawno rozpoczal swoje zycie seksualne . Faktycznie, to jest chyba najlepsze rozwiazanie. Tyle, ze rodzice mieszkaja na wsi, a tam kotow pod dostatkiem, od sasiadow przychodza dwa, a w sezonie wakacyjnym ciagle jacys nieodpowiedzialni kretyni wyrzucaja te biedne kociaki pod naszymi domami, bo im przeszkadzaja jak chca na urlop jechac. I tak w okolicy mojego domu kreci sie kilka kotow, moze lepiej kotke wysterylizowac, tylko, ze to juz operacja i wiecej klopotow, a jak wiadomo kastracja samca to tylko prosty zabieg.
Ale nam sie koci temat przyplatal
Stary 2007-07-16, 10:32   #370
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Mamy pierwszego ząbka
(sukienka już kupiona )

Kamilka - świetne zdjęcia. Nakbradziej podobało mi się zdjęcie z prababcią i z drewnanymi zabawkami. Zuzia maśliczne, duże oczka
Simona - dobrze,że za parę dni idziesz na urlop- trochę sobie odpoczniesz. Chociaż przy małym dziecku to nie za bardzo jest możliwe. Ale z drugiej strony nie bedziesz się rano zrywała i leciała do pracy i z pracy z wywieszonym jezorem. Co do cery to też mam mieszaną , próbowałam róznych specyfików, i nawet te z wyższej półki nie pomagają. Po prostu trzeba odespać - nie da się inaczej. (czyli cera poprawi sięnam dopiero za parę lat).
Rzeczywiście Anielce zeszły już te krostki , ale to dlatego,że kilka razy posmarowałam locoidem. Poza tym od smoczka zrobił jej się na buzi liszaj i lekarz kazał smarować clotrimazolem. Powiedział też,że nie ma sensu na razie chodzić do alergologa. Ciutka ma małe zmiany i nie ma co jej faszerować chemią. Jak kupisz ten locoid to smaruj tylko na noc, bo jak się posmaruje w dziń i wyjdzie z dzieckim na słońce to zostają takie białe plamy na buzi.

Wszystkie dzieciaczki nam urosły jeszcze bardziej wypiękniały: Nina jak zawsze słodka i subtelna , Kubuś - pulpecik ma śliczne oczka, Olafek super kawaler oraz śliczny Maciuś
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 10:51   #371
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka23 Pokaż wiadomość
Kasiu no w sumie to chyba nikt o tym nawet nie pomyslal, tym bardziej, ze kocur dopiero calkiem niedawno rozpoczal swoje zycie seksualne . Faktycznie, to jest chyba najlepsze rozwiazanie. Tyle, ze rodzice mieszkaja na wsi, a tam kotow pod dostatkiem, od sasiadow przychodza dwa, a w sezonie wakacyjnym ciagle jacys nieodpowiedzialni kretyni wyrzucaja te biedne kociaki pod naszymi domami, bo im przeszkadzaja jak chca na urlop jechac. I tak w okolicy mojego domu kreci sie kilka kotow, moze lepiej kotke wysterylizowac, tylko, ze to juz operacja i wiecej klopotow, a jak wiadomo kastracja samca to tylko prosty zabieg.
Ale nam sie koci temat przyplatal
ją wysterylizować, jego wykastrować- to jedyne wyjście, skoro w dodatku plączą się tam obce koty

gratulacje dla Anielki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 14:17   #372
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Hej kobietki.
Wielkie ukłony dla wszystkich mam, które używają na codzień pieluch tetrowych, podziwaim was, ja jednak dla wygody wolę jednorazowe, ale niuni odparzła się troszkę pupka a do tego jest niezły upał, więc jadę dzisiaj na tertowych, obłęd...

Wszystkie dieciaczki są prześliczne i przesłodkie Anielka, Patryczek, Antosia, Macio, Ninka, Kuba i Olaf

Fibian gratuluję ząbka

My mamy drógą dolną jedynkę, a wczoraj małż kupił mi bluzkę za pierwszego ząbka, później jak będę miała chwilę to wkleję zdjęcie

Anulka i Yaira zaglądajcie w miarę możliwości częściej i pokażcie swoje dzieciaczki

Anitko dzięki za info co do kubka, ja się właśnie zastanawiam nad kubkiem tym co pokazywała Kamilka

Simona urlop jak najbardziej ci się przyda, troszkę odpoczniesz

Kasiu zapraszamy do Pl na upały, u nas w tej chwili temp. 31* w cieniu, uff... gorrrąco...

To chyba wszystko co chciałam napisać... Zmykam robić obiadek
Stary 2007-07-16, 14:43   #373
czarna551
Przyczajenie

Witam Wszystkie Mamusie!!
Mam problem z tym forum-nie chcą mi się otwierać strony niekiedy!!!!!!!!
Zaglądam do Was-ale jak już uda mi się otworzyć stronę to muszę iść do dzicka!!!!

Podziwam Wszystkie mamy co używją pieluch tetrowych!!!!!! Mnie by szla.... trafił z tymi pieluchami!!!!!!! Bogu dzięki że ktoś wymyślił papmpersy!!!!!

fibian gratuluję ząbka- u nas cisza!!! Mały się tlko ślini i ma dziąsełka spuchnięte!!! Żal mi go że musi się tak męczyć!!!!

co do kupków niekapków to ja kupiłam na spróbę taki najtańszy z canpol babies i jestem bardzo zadowolona!!!!! Maly z niego fajnie piję!!!!!
Stary 2007-07-16, 15:04   #374
Anulka33
Raczkowanie

http://i15.tinypic.com/5412jnn.jpgi jeszcze jedno zdjątko http://http://i15.tinypic.com/4ysjihe.jpg
no i ostatnie http://i10.tinypic.com/4xylu74.jpg

cos mi nie wychodzi z tymi zdjęciami ...http://i17.tinypic.com/5y0jxhk.jpg

hurrra udało sie to moje dzieci ...

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:02 Powód: post pod postem
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 18:47   #375
Aranka
Zakorzenienie

Anulka - synuś niezły kawaler! Moja Julia tez w tym roku do zerowki idzie... Ksenia się naprawdę zmieniła! Jak fajnie widac już ząbki!

Fibian - gratuluję szybkości błyskawicy w kupowaniu sukienki no a Ciutkce buziaki z okazji ząbka!

Jeny...ja też chcę kota...TŻ obiecał julii kota w nowym domu. Chyba biedak nie wiedział co czyni bo 1. on nie znosi kotów 2. Julka jest pamiętliwa....

Pojechałam dziś z dziewczynami do centrum i na miejscu skapnęłam się, ze nie wzięłam laurze smoczka - jazda była ostra. przegrałam ją z kretesem lądują c w "dzieciowym sklepie" i na alarmie godnym obwieszczenie III wojny światowej kupowałam smoczek...Przy okazji kupiłam sobie spódnicę
(oczywiście nie w dzieciowym sklepie) i upatrzyłam wygodne zamszowe japonki - jutro pójde i kupię! Do chodzenia z wozkiem idealne i super wwrrrr zgodne. kurce litery mi si pozamienial y i z na odwrot a polskie zniknelzz

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 20:07   #376
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Anulko z twojego syna to"kawał chłopa", a Ksenia to niezła pannica
Stary 2007-07-16, 21:03   #377
czarna551
Przyczajenie

Anulka ślicznego masz synka i jakie ma śliczne perełki-ja się już ie mogę doczekać ząbeczków!!!!!!
Stary 2007-07-16, 22:30   #378
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Żaba - na zapalenie pieluszkowe skóry pomaga kąpanie w nadmanganianie potasu. Kupuje sie w aptece, kup taki w małych drobinkach bedzie Ci łatwiej dozować. I dodaj tylko parę ziarenek do wanienki.
Stary 2007-07-16, 22:54   #379
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

a moja Zuzka nadal bez zeba.......umowic sie z nia nie mozna na ta sukienke :P...zabawke nawet obiecalam a i tak nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 09:52   #380
kasia191273
Zakorzenienie

My po wizycie kontrolnej. Moja malizna ma 66 cm i waży 7140. Kto da mniej?

))

Poza tym wszystko OK. Miłego wtorku, mamusie i dzieci!
Stary 2007-07-17, 09:53   #381
malgogaj
Zadomowienie

Dziękujemy za miłe słowa pod adresem Olafka
Tak tak Kamilko mi tez sie wydje, że Olafek się troche rozciągnął i juz nie jest aż tak papuśny jak jeszcze np miesiąc temu. Ale fakt więcej sie rusza.
Prezes super chłopczyk. Wydaje sie taki dorosły już.
Kasiu dobry pomysł z reklamą Zarobiłby sobie na studia A Olaf tak od 2 tygodni gdzieś sie podnosi. Na początku podnosił dupcie jak podparł sie nóżkami, a potem juz bez podparcia. teraz cały czas tak sprężynkuje
Anulka, fajne dzieci.

My też bez zębów jeszcze ale nakupowałam sobie wczoraj ciuchów na zaś

A my z Olafkiem lecimy do Szczecina dzisiaj. Tym razem biore laptopa coby nie być odcięta od Was
Stary 2007-07-17, 10:01   #382
kasia191273
Zakorzenienie

bezpiecznej podróży i udanego pobytu wPL, Małgogaj!!!
Stary 2007-07-17, 10:58   #383
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
My po wizycie kontrolnej. Moja malizna ma 66 cm i waży 7140. Kto da mniej?

))

Poza tym wszystko OK. Miłego wtorku, mamusie i dzieci!
Ja byłam dziś u pediatry bo Laura już 2 dni odmawia jedzenia czegoś treściwszego. Zadawala ją cyc i przetarte owoce w ilości 1 słoiczek na dzień. Zwaliłam to na karb upałów ale pojechałam skonsultować to z pediatrą. 3 lipca ważyła 6930 a dziś...6890....Kazała dawać zagęszczone mleko typu R, zupki tylko z miąskiem i 2 razy dziennie kaszkę! a jak za tydzień waga nie podskoczy o minimum 150g to da jakieś mleko jak dla wcześniaków....

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 13:50   #384
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Hej
  • za Olafkiem i Tosią to już się zdążyłam się stęsknić
  • Prezes, Tosia i Olafek, Ksenia i synuś od Anulka przecudne dzieciaczki

...u nas paskudnej pogody ciąg dalszy. leje i leje załamka. Od początku lata mieliśmy zaledwie tydzień pogody, chcę do Polski!!!
  • Aranka Laura chyba zaczęła już "dbać" o linię hehe, a tak serio to może faktycznie mniej je przez to że jej gorąco. Mój Olaf znowu ma focha na modyfikowane. Uwielbia za to obiadki i właśnie te z mięskiem, rybkę zje ale sama warzywka feeeeeeeee a reszta to cyc. Tyle dobrze że je te obiadki, bo on z tych typów któe jedzą mało, cyca trochę pociumka za to obiadek zje cały 195ml.
  • Malgogaj ale Ci dobrze, miłego pobytu. My jeszce niecałe dwa tygodnie i też jedziemy do ojczyzny:jupi :, już nie mogę się doczekać.
Dziewczyny napiszcie jakie aparaty fotograficzne polecacie, my właśnie jesteśmy "na kupnie", bo męzowi już się znudził canon s2. On chce canona s5 albo canona 400d nie wiem czy dobrze napisałam.

p.s. mam nowe suwaczki, juz od dawna z nimi "walczyłam" i wczoraj się udało
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 18:14   #385
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Malgogaj ale sie masz fajnie z ta Polska, ja jade jeszcze raz pod koniec sierpnia i sie doczekac nie moge.

Garnuszki my mamy canon 350d, bo jak kupowalismy go to jeszcze na rynku nie bylo nastepcy, czyli 400d. Jestesmy baaardzo zadowoleni. Zdjecia sa swietne, aparat mimo, ze raczej z tych profesjonalnych stosunkowo prosty w obsludze, nawet jesli chodzi o zaawansowane opcje. Po wywolaniu fotki kompletnie nie wygladaja jak z cyfrowki. I nawet ze standartowym kitem sprawuje sie swietnie. No i bateria bardzo dlugo trzyma. Ja zdecydowanie polecam. Sama wolalabym 400d, ze wzgledu na duzy wyswietlacz no i wiecej megapixeli. Z modelami typu S nie mam doswiadczenia. Ale jesli juz mowa o lustrzankach to godny polecenia jest tez sony alfa. Milych zakupow!!

A ja wybralam sie dzisiaj na miasto autobusem, bo autko jak zwykle ma TZ w pracy. Kupilam jak zwykle pelno ubranek dla Antonowki, a sobie NIC A w autobusie jakas babka smiala sie do Atomowki, a ona biedna sie rozplakala i wrzeszczala ile wlezie, po czym pani, ktora sie do niej smiala, stwierdzila, ze na jej widok prawie wszystkie dzieci placza...

Edytowane przez kamilka23
Czas edycji: 2007-07-17 o 18:23 Powód: dopisek
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 18:54   #386
kasia191273
Zakorzenienie

Aranko nie martw się, może to chwilowe? Upały na pewno nie zachęcają do jedzenia. Nina je pięknie i niczego nie odmawia, więc się nie przejmuję, że jest taka mała Wg siatek centylowych zresztą idealnie pośrodku, przynajmniej tych holenderskich.

Jedyne, co mnie martwi (tak przedwyjazdowo) to to, że ona nic nie pije. Nie uznaje poza mlekiem żadnych płynów. Próbowałam już wszystkiego za pomocą butelki, łyżeczki, niekapka, kubka. To ostatnie jej się chyba podoba, ale oczywiście zalana jest do pasa i ile naprawdę wypija, nie wiem;( Boję się, że się odwodni w upałach włoskich...Macie jakieś wypróbowane sposoby na 'niepijków'?
Stary 2007-07-17, 19:20   #387
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

Zuzia nie pila nic........az w koncu kupilam gotowa herbatke hipp z sokiem i posmakowalo a teraz pije herbete z melisy z jablkiem i jest ok
Stary 2007-07-17, 19:40   #388
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

o rany ale upał. Dopiero teraz TŻ wyszedł z Ciutką na spacer.
Dzisiaj wzięłam dzień wolnego i pojechaliśmy popływać na łódce, było super! Tylko parę godzin a czuję ,że nareszcie naładowałam akumulatory.
Moja Ciutka też nie za bardzo chce jeść . Poza tym drapie siię bardzo za jednym uszkiem - aż do krwi. Może to być zapalenie ucha? Jest trochę marudna , ale nie krzyczy z bólu
Stary 2007-07-17, 19:59   #389
kasia191273
Zakorzenienie

a może to drapanie za uszkiem to alergiczne? się nie znam, ale za uszami często powstają zmiany na tym tle
Stary 2007-07-17, 22:18   #390
malgogaj
Zadomowienie

Już jestem
Olaf spi w nowym miejscu (juz spal tu ale nie pamieta) a ja uporalam sie z połączeniem przez modem.
Podroz minęła ok tylko popsuli mi fotelik samochodowy. Kurna hjaka jestem zla, bo jestem uziemiona. Musze jutro podzwonic po znajomych co maja dzieci i moze ktos mi pozyczy, bo kurna nie kupie nowego (kupilam juz nastespne). Jak ktos ma doswiadczenie ze zniszczonym bagazem to chetnie sie czegoś dowiem. A taka bylam zla ze az sie poplakalam.
Moj Olaf tez z tch co słabo piją. Ostatnio daje mu z butelki (takiej zwyklej nie dla dzieci), z kubeczka juz mu sie znudzilo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości