![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
www.helfy.pl - są tam, amla w proszku (firmy hesh) i amla w olejku (dabur), obydwie są równo polecane na forum, może nawet bardziej ta w proszku, bo jest efektywniejsza, ale z drugiej strony więcej z nią "babrania"
forum o tym specyfiku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=amla |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wolnej chwili wczytam się w to dokładnie.
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie
![]() ja polecam inneov na gęstość włosów. Miałam problem z ich nadmiernym wypadaniem więc postanowiłam zainwestować. Dziewczyny naprawdę warto! Przynajmniej jestem tego żywym przykładem- nawet moja fryzjerka zauważyła poprawę w ich wyglądzie a przede wszystkim w tym o co się rozchodzi czyli w ich gęstości (nie mówiłam Jej że robie kuracje), "zjadłam" dwa opakowania. I naprawde sie opłacało ![]() pozdrawiam
agu Edytowane przez masakrina Czas edycji: 2008-01-13 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
Gdzieś przeczytałam na wizażu, tylko cholipcia nie mogę tego znaeźć, że na wypadające włosy pomaga wcieranie soku z pokrzywy, podobno można kupić w aptece za 6-7 zł. Nie mogę się tego doszukać, a powiem szczerze, że byłabym zainteresowana jak to się robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo, no to coś jest na rzeczy. Zawsze miałam bardzo suche włosy tak, że jakby mi się nie chciało to nawet i tydzień mogłam nie myć ![]() Jakie to ziółka należy wcierać? I czym płukać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o napar, to robię również z pokrzywy, skrzypu i rumianku (teraz zamierzam dołączyć do tego korzeń łopianu i kłącze tataraku - już zamówiłam sobie w aptece). Zaparzam po 1 torebce na dwie szklanki i tym polewam włosy po umyciu, jako ostatnie płukanie, nie wycieram, ani nie zawijam w ręcznik, tylko odciskam i czekam aż się wchłonie.
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój wynik ok.70 włosów który wyszły mi przy myciu utrzymuje się
![]() ![]() Jedyne co mnie martwi to to, że od jutra zaczyna mi się maraton spowodowany sesją no a za ponad miesiąc wrócę do tabletek anty. I jeśli znów mi się pogorszy sytuacja wypadania włosów nie będę wiedziała, czy powodem jest stres wywołany egzaminami czy tabsy.
![]() |
#371 |
Przyczajenie
|
Po swoich przodkach dziedziczy sie wiele cech- dobrych i złych. Dziedziczy sie też: kolor i gestość włosów. Mogłaś odziedziczyć tę cechę po mamie( tak jest w moim wypadku). Nie pomogą żadne superkuracje na gestość włosow. Jest tylko jedna rada: nie przejmować sie tym i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
moja mama tak samo ma gęste i grube włosy, ja miałam do jakiegoś 20 roku życia, potem mi się zaczęły sypać i zostało tyle ile teraz:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Wpadłam dzis do apteki kupić jakieś ziółka do wcierania i może inneov na włosy a tu napadła mnie pani z promocji i bardzo reklamowała preparat crescina. Zrobiła mi też badanie gęstości włosów kamerką, pomierzyła, pooglądała i poleciła ten preparat do wcierania w skórę głowy. Dostałam jeszcze próbkę. Wszystko pięknie tylko 12 ampułek kosztuje prawie dwie stówki. W efekcie nie kupiłam ani ziółek ani tabletek tylko obiecałam że wypróbuję i zastanowię się nad zakupem. Pewnie na forum była już mowa ale nie znalazłam żądnych informacji że komuś ta crescina pomogła. A trochę to jednak kosztuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam, więc się nie łudzę...Ale przynajmniej staram się walczyć o to co zostało... Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
nie oddam swoich włosów bez walki ! o nie! zaczęłam więc stosowanie nafty kosmetycznej+żółtko+sok z cytryny. nakłożyłam na głowę, opatuliłam ręcznikiem potrzymałam godzinę, ale zmycie tego - to koszmar :/ włosy po wysuszeniu były o wiele bardziej matowe niż przed, ale wypadło mi tylko kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
Ja z wypadaniem męczyłam się 2.5 roku...Badania hormonalne i wiele innych- wszystkie wyniki wychodziły ok. Więc to musiał być stres. To był koszmar, zatkane sitka w wannie. ja już póżniej nie mogłam na to patrzeć,więc wołałam mame,żeby je wyjmowała, bo mi się na płacz zbierało jak widziałam TAKIE ilości włosów, które mi wypadły. Bałam się,że będę łysa, serio na to się zapowiadało.
Od roku robie taką kurację (teraz już raz w tygodniu, ale wcześniej nawet co dwa dni) w suche włosy wcieram naftę kosmetyczną i olejek rycynowy. Trzymam to z godzinę. Póżniej zmywam i nakładam wax. Od trzech miesięcy moje włosy przestały wypadac, a ja odżyłam....Dodatkowo biorę inneov. Mi pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
ja biorę inneov od ok miesiąca, bo tyle dziewczyn go chwaliło na forum, ale wiem, że trzeba go brać co najmniej przez 3 miesiące, bo inaczej efekt będzie krótkotrwały. dodatkowo piję pokrzywę, biorę skrzypowitę i nakładam amlę w różnej postaci i mam nadzieję, że będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam trzeci dzień w pracy i już na samym poczatku zostałam uświadomiona, ze jest to bardzo stresująca praca - bo cholernie odpowiedzialna - jak coś zrobię źle...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Ha! Pojawily sie kolejne witaminki na włosy - Capivit. Właśnie zakupiłam opakowanie na próbę. Zobaczymy czy zadziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja takze mam problem z wypadajacymi wlosami i nie wiem co mam zrobic, slyszalam o Dercosie Vichy, ale ostatnio jak bylam w aptece to polecono mi ampulki do wcierania i szampon-to wszystko w zestawie firmy Cosmetici Dora, slyszalyscie cos moze o tym kosmetyku, czy jest skuteczny, bo wydac 140 zl nie jest latwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
A najlepiej zacząc jednocześnie od tańszych specifików typu szampony i wcierki z czarnej rzepy plus uzupełnienie diety . Zajrzyj na wątek "Klub PP - Pijaczek Pokrzywy" na tym samym podforum, tam wymieniamy sie uwagami nt. wpływu pitej pokrzywy na włosy. Do tego jakies witaminki typu Silica czy Belissa ze skrzypem. To na razie najtańsza opcja, ale myślę, że nie ma sensu wywalac od razy 140 zeta, jesli tabletki za 30 zeta moga dać ten sam efekt.
#386 |
Raczkowanie
|
sorki za zadanie tego samego pytania pewnie poraz 100tny ale po przeczytaniu watku juz naprawde nie wiem nic heheh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ale nie ma chyba sensu pisać jeszcze raz wszystkich sposobów - skoro przeczytałaś, powinnas wiedzieć, co i jak stosuja dziewczyny. Olejek rycynowy, nafta, suplementy witaminowe, picie pokrzywy - do każdego z tych tematów znajdziesz osobne wątki.
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123209 sok z pokrzywy kupuje sie w aptece, co do waxu to jest oddzielny watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...&highlight=wax przetluszczajace sie włosy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144 bardzo dobra maska do wlosow suchych: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223661 włosy zniszczone, porady na koncowki: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=209955 wystarczy poszukac ![]() troche wysilku, zaczniij od tanszych, one czesto sa tak samo dobre albo lepsze niz te drogie profesjonalne kosmetyki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
dziekuje wam bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.