EDkowe - Poznajmy się! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 17:21   #361
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: EDkowe - Poznajmy się!

Cytat:
Napisane przez Amel Pokaż wiadomość
Dziękuję. Nie, nie ćwiczę, chciałam, ale na szczęście się opamiętałam, przy takim poziomie tkanki tłuszczowej byłaby to głupota, zwłaszcza, że kości mi już wyskakują ze stawów i kręgosłup troszkę się wygiął ehh. Niestety, chyba to możliwe, byłam ważona na specjalistycznej wadze w szpitalu, takiej z pomiarem struktury masy ciała. No i nie jeden raz a już kilka i za każdym razem wynik jest ten sam. No, może nie ten sam, bo gdy na skraju wytrzymania przyjechałam do szpitala było 0,5%! Podobno jestem dopiero trzecim przypadkiem tak niskiej zawartości tłuszczu. Nie wiem od czego to zależy, dla porównania pokazywano mi wyniki innych dziewczyn z niższym BMI niż moje, ale BF miały wyższe...Widocznie taki ''urok'' mojego organizmu. Będzie ciężko odzyskać ten okres, teraz żałuję, że doprowadziłam się do takiego stanu...
jejku to rzeczywiście mega niski %, ale w takim razie na pewno miałaś okres przy BF niższym niż przeciętna dziewczyna więc głowa do góry staraj się jeść wszystko - łącznie ze słodyczami, masłem, zabielanymi zupami i sosami, dostarczaj organizmowi nie tylko nienasyconych kwasów tłuszczowych ale i nasyconych. polecam duużo orzechów (to akurat nnkt ) i masła orzechowego, jeśli lubisz (ja np kocham i bardzo mi pomogło w odzyskiwaniu okresu). fajnie, że zdecydowalas sie na terapię trzymam mocno kciuki !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 21:43   #362
Amel
Zadomowienie

Hmm może masz rację, może okres wróci wcześniej niż przypuszczam. Przede wszystkim baardzo dziękuję za słowa otuchy i dobre rady. Jeszcze jest mi trudno przekonać się do tłuszczy, zwłaszcza nieszczęsnego normalnego masła, ale wiem, że muszę, więc i dam radę. A masło orzechowe również uwielbiam i od niedawna namiętnie wcinam, nawet prosto ze słoiczka
Amel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 06:03   #363
mavika
Zakorzenienie

Amel gdzie mialas mierzaony ten poziom tluszczu?
Stary 2009-03-26, 06:22   #364
Amel
Zadomowienie

mavika, widzę, że te same okolice W CZMP w Łodzi. Sama nie wiem, może to ta waga taka dziwnie trzepnięta, choć nie wydaje mi się...
Stary 2009-03-26, 08:21   #365
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

U mnie nie chce zmierzyć poziomu tłuszczu, wyświetla się Error;/
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 08:32   #366
Amel
Zadomowienie

Ja również (podczas pierwszej wizyty) byłam niemierzalna i wyświetłał się Error Można, więc powiedzieć...powoli coś jednak idzie przodu
Stary 2009-03-26, 14:37   #367
cytrusekxD
Zadomowienie

A ja nie dostalam @
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 15:25   #368
FilifionkaB
Rozeznanie

.

Edytowane przez FilifionkaB
Czas edycji: 2011-09-26 o 12:46
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 19:54   #369
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
Cytrusku nie dostałaś, bo za mało jesz i nic niestety w swoich jadłospisach nie zmieniasz
Troszke zmienilam.Wprowadzilam produkty i posilki, ktorych przedtem nie jadlam.Moze to nie jest jeszcze wystarczajace, ale jednak cos.Co mam teraz robic, isc do lekarza czy czekac, az sam wroci?
Stary 2009-03-27, 08:34   #370
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
mavika, widzę, że te same okolice W CZMP w Łodzi. Sama nie wiem, może to ta waga taka dziwnie trzepnięta, choć nie wydaje mi się...
dziwne bo 2% tlusczu praktycznie nie mozliwe. ja przy tym wzroscie i wadze mialam 0k 18% tluszczu...
Stary 2009-03-27, 09:49   #371
Amel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
dziwne bo 2% tlusczu praktycznie nie mozliwe. ja przy tym wzroscie i wadze mialam 0k 18% tluszczu...
Jak, niestety widać, możliwe. Też byłam strasznie zdziwiona, zwłaszcza, że pokazywano mi wyniki dziewczyny z BMI=9( ) a z o wiele wyższym poziomem BF niż mój. Lekarz mi wyjaśnił, że nie musi to zależeć od wagi i wzrostu.
Stary 2009-03-27, 13:20   #372
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ok, może skonczcie już dyskusję o %BF, bo jeszcze zaczną się głupie porównywania i chwalenie, jak niski % każda miała.

Stary 2009-03-27, 13:32   #373
Amel
Zadomowienie

Ok, aczkolwiek nigdy nawet mi nie przyszło do głowy, żeby się z kimś porównywać a tym bardziej chwalić. Nie jest to dla mnie powód do dumy, wręcz przeciwnie. Ale, oczywiście, masz rację, takie rozmowy do niczego dobrego nie prowadzą, dlatego nie będę już pisać o moim, nazwijmy to, problemie, a starać się to wszystko jakoś ponaprawiać
Stary 2009-03-27, 13:41   #374
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Ok, aczkolwiek nigdy nawet mi nie przyszło do głowy, żeby się z kimś porównywać a tym bardziej chwalić. Nie jest to dla mnie powód do dumy, wręcz przeciwnie. Ale, oczywiście, masz rację, takie rozmowy do niczego dobrego nie prowadzą, dlatego nie będę już pisać o moim, nazwijmy to, problemie, a starać się to wszystko jakoś ponaprawiać
ale nie tylko Ty udzielasz się na tym forum

pisanie o problemie a pisanie o Swoim %BF to dwie różne sprawy no, chyba, że w Twojej wypowiedzi chodziło o problem jakim jest niski %BF

Stary 2009-03-27, 13:56   #375
Amel
Zadomowienie

No tak, w sumie o to chodziło, bo powiedzmy, stwarza to pewien problem. Na szczęście odwracalny, ale kooooniec już o tym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 05:01   #376
niedowiarek0
Raczkowanie

Dot.: Do Izy_Wiosennej, Vany ,Kawusi..

Czytam to forum i jak już kiedyś pisałam starsznie zazdroszczę Dziewczynom będącym na p. Mimo,iz pewnie ciaglę walczą gdzies tam w środku... Dziewczyny- walczcie ile się da.Zeby zycie nie przeciekło między palcami. Wiem, co piszę naprawdę , bo az wstyd się przyznać, jestem od Was starsza i moje zycie w tej chwili to koszmar...Z tego , co widzę to jesteście w wiekszosci młodziutkie- to jest taki fajny wiek, tyle można zrobić- nie warto się niszczyć...
Ja pojecia nie mam jak u mnie do tego doszło wszystkiego , pewnie kompleksy, przeżycia( stracone Ciąża- pózna ciąża...., zwiazek strasznie trudny 8 - letni etc.) Dość by pisać . W kazdy razie teraz jest tak,ze stwierdzono ciężką depresję, anoreksję ponoć od lat ...Waga 37 przy 163, bmi ok 14, bezsennośc.A ja dla siebie jestem po prsotu szczupła dziewczyną.. I ciagły strach i to myslenie ile mi wolno, kiedy zjem etc.To wykancza.A z drugiej strony mam masę energii,ciagle gdzies chodzę, jadam jednak coś-choc myślałam ,ze ok 1000 kcal , dietetyk mnie uswiadomiła,ze to jest ok 650.., pracuję. I marzę ,zeby się nie bac grahamki z masłem, nie wychodzę ponad to, co ustaliłam , chociaz w tym jadłospisie jest i czeko, i ciasteczka jakies in serki, owoce...I starsznie strasznie chciałabym się dowiedzieć - co Was ruszyło , jak to było,ze powiedzałyscie - stop ? ja tylko wiem, ze czuję sie jak starucha, ze nic mnie nie czeka, ale na serio z całych sił piszę Cytrusku i Reszto - NIE WARTO!!!Ja mam juz tak dość myślenia o cholernej szarlotce, która planuję kupic uwierzcie- od półtora miesiąca...ale nie.I wiem, wiem,ze to chore...czekam na Swieta- bo kocham ciacha, zjem, bo zawsze je,ale jak sie tym denerwuję to jedna ja wiem.....
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 11:29   #377
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niedowiarek0 Pokaż wiadomość
Czytam to forum i jak już kiedyś pisałam starsznie zazdroszczę Dziewczynom będącym na p. Mimo,iz pewnie ciaglę walczą gdzies tam w środku... Dziewczyny- walczcie ile się da.Zeby zycie nie przeciekło między palcami. Wiem, co piszę naprawdę , bo az wstyd się przyznać, jestem od Was starsza i moje zycie w tej chwili to koszmar...Z tego , co widzę to jesteście w wiekszosci młodziutkie- to jest taki fajny wiek, tyle można zrobić- nie warto się niszczyć...
Ja pojecia nie mam jak u mnie do tego doszło wszystkiego , pewnie kompleksy, przeżycia( stracone Ciąża- pózna ciąża...., zwiazek strasznie trudny 8 - letni etc.) Dość by pisać . W kazdy razie teraz jest tak,ze stwierdzono ciężką depresję, anoreksję ponoć od lat ...Waga 37 przy 163, bmi ok 14, bezsennośc.A ja dla siebie jestem po prsotu szczupła dziewczyną.. I ciagły strach i to myslenie ile mi wolno, kiedy zjem etc.To wykancza.A z drugiej strony mam masę energii,ciagle gdzies chodzę, jadam jednak coś-choc myślałam ,ze ok 1000 kcal , dietetyk mnie uswiadomiła,ze to jest ok 650.., pracuję. I marzę ,zeby się nie bac grahamki z masłem, nie wychodzę ponad to, co ustaliłam , chociaz w tym jadłospisie jest i czeko, i ciasteczka jakies in serki, owoce...I starsznie strasznie chciałabym się dowiedzieć - co Was ruszyło , jak to było,ze powiedzałyscie - stop ? ja tylko wiem, ze czuję sie jak starucha, ze nic mnie nie czeka, ale na serio z całych sił piszę Cytrusku i Reszto - NIE WARTO!!!Ja mam juz tak dość myślenia o cholernej szarlotce, która planuję kupic uwierzcie- od półtora miesiąca...ale nie.I wiem, wiem,ze to chore...czekam na Swieta- bo kocham ciacha, zjem, bo zawsze je,ale jak sie tym denerwuję to jedna ja wiem.....
Widzisz Ty chociaz czekasz na swieta, a ja sie ich boje i juz nachodza mnie mysli zeby isc do babci tylko na 1h i wrocic do domuPo prostu sie boje, a pod drugie odkrylam ze wstydze sie jesc przy innych
Stary 2009-03-29, 15:12   #378
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

niedowiareko "walczcie ile się da.Zeby zycie nie przeciekło między palcami. Wiem, co piszę naprawdę" -kocham takie słowa czytam je potem sto tysięcy razy... i chcę żeby się przebiły za jakąś ściane.. wiek to naaa pewno nie wstyd, nawet fajnie, że jest tu ktoś taki.
a co do Twojego pytania--> to jeszcze tego sobie nie powiedziałam ..
Stary 2009-03-30, 12:09   #379
mpati86
Zadomowienie

cześć dziewczyny długo nie pisałam, ale w końcu udało mi się. zaczęłam walkę, a może nie walkę, bo już na samym początku można przegrać, a próbuję zmienić trochę swoje życie, podejście do sprawy, jadłospis itd. co roku wyglada to tak zimą gruba 70kg, latem chuda 46kg. i w tym roku znowu pewnie byłoby tak samo, ale chyba coś się wreszcie wypala we mnie. nie chce tak żyć głodówka, napad, głodówka napad. ostatnio mam dolegliwości od strony układu pokarmowego przez to wszystko. oświecenia oznałam kilka dni temu kiedy to po 13dniach głodówki i lepszego samopoczucia miałam 2dni napadu, spuchłam, beznadziejnie się czułam i stwierdziłam, że tak będzie wyglądało całe życie. w ten sam dzień dowiedziałam się, że mojego faceta siostra jest w ciąży, a też jest chuda- jedząc, a nie tak jak ja jak jestem chuda głodując. i ja pragnę też tak bardzo mieć dziecko, a wiem, że na dzień dzisiejszy nie utrzymałabym ciąży. i dlatego postanowiłam schudnąć znowu, ale zmieniająć całkowicie styl odżywiania na całe życie. i tak dziś jest trzeci dzień kiedy zaczęłam próbowac. wiem, że potrwa to dłużej, że na lato może i nie będę szczupła, ale bynajmniej się przebiedzę, ale kiedyś w końcu będą efekty, może nauczę się jeść, nie będzie efektu jo jo, będę trzymała wagę a przede wszystkim będę mogła mieć dzidzie
a narazie wygląda to tak:
godzina dziennie ćwiczeń, 30 min masażer(takie pasy masujące)
2razy dziennie po kąpieli balsam wyszczuplajacy
a przykładowy jadłospis np z wczoraj:2kromki pieczywa razowego z szynką drobiową plastrem pomidora, ogórkiem świeżym, szczypiorkiem, mała pierś z kurczaka smażona na oliwce gotowane warzywa i surówka, 1małe jabłko, kromka pieczywa razowego z wędliną drobiową, twarożek lekki. do tego mnóstwo wody i herbaty miętowe. ponadto w związku z tm, że jestem kosmetologiem i studiuję dietetykę mgr. to na lato planuje jeszcze zabiegi spa na ciało oraz ultradżwięki. kochane dziewczynki jak myślicie uda mi się w ten sposób zrzucić te 22kg? trochę się rozpisałam, ale wiem, że wiecie jak to jest jak chcecie się z kimś czymś podzielić.

tylko ja rzadko dostaję jakieś odpowiedzi co o tym sądzicie itp?

buziaki

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

anoreksji bulimicznej mówię stanowczo stop hihi. no już na sto procent nigdy nie bede wżyła te 39kilo, bo to dziewczyny trochę wstyd( specjalnie tak piszę, żebyści czasem sie nie gniewały) wstyd, bo to tylko nam jest z tym dobrze, ale inni patrzą z żałością na coś takiego.
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 08:45   #380
mavika
Zakorzenienie

waze juz 52,4kg i...podoba mi sie jak wygladam a wrecz prawie nie widze roznicy! aczkolwiek wolalabym zeby juz sie zatrzymalo...od srody lub piatku silownia bo zebro przestaje bolec.
Stary 2009-03-31, 09:17   #381
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
waze juz 52,4kg i...podoba mi sie jak wygladam a wrecz prawie nie widze roznicy! aczkolwiek wolalabym zeby juz sie zatrzymalo...od srody lub piatku silownia bo zebro przestaje bolec.
co za waga prawie jak moja
ja też siłownia tylko że pon. i środa a czwartek meczyk
Stary 2009-03-31, 15:37   #382
redheart
Raczkowanie

Gratuluje
redheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 16:17   #383
ingaa
Przyczajenie

Cytat:
również Ci gratuluję
jeśli można zapytać.. ile czasu zajęło Ci przytycie i z jaką wagą/ BMI (jak wolisz startowałaś?
oczywiście nie musisz odpowiadać na forum jeśli nie chcesz..

start back at this life!
ingaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 17:33   #384
redheart
Raczkowanie

tez jestem tego ciekawa, ach my kobiety
Stary 2009-04-01, 07:06   #385
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ingaa Pokaż wiadomość
również Ci gratuluję
jeśli można zapytać.. ile czasu zajęło Ci przytycie i z jaką wagą/ BMI (jak wolisz startowałaś?
oczywiście nie musisz odpowiadać na forum jeśli nie chcesz..
Jakies 3 tygodnie od wagi 48kg...
Stary 2009-04-01, 07:17   #386
ingaa
Przyczajenie

Cytat:
Jakies 3 tygodnie od wagi 48kg...
dziękuję za odpowiedź
tym bardziej Ci gratuluje .. prawie 4,5 kg w 3 tygodnie.. baaardzo ładnie

start back at this life!
ingaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 11:39   #387
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

mavika no to faktycznie fajowo
Stary 2009-04-01, 13:05   #388
redheart
Raczkowanie

no to dobrze mavika ale i tak malutko
Stary 2009-04-02, 06:15   #389
mavika
Zakorzenienie

sklamalam was jednak - od wagi 49kg .mnie sie wydaje ze troche szybko i wolalabym zeby juz stanelo...ale nic. nie poddaje sie
Stary 2009-04-03, 15:24   #390
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Troszke zmienilam.Wprowadzilam produkty i posilki, ktorych przedtem nie jadlam.Moze to nie jest jeszcze wystarczajace, ale jednak cos.Co mam teraz robic, isc do lekarza czy czekac, az sam wroci?
nie jesz tłuszczy, w twoich jadłospisach ich nie widzę. bez tego okres nie przyjdzie.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości