![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
czesc MAMUSIE
![]() to ja tez sie wpisuje tu do WASZEJ odchowalni ![]() ![]() ![]() ![]() poki co to spokojnie moge napisac ze MALA nas troche zszokowala tzn pozytywnie...je i spi i nie placze ![]() ja tez juz dobra chwile temu doszlam do siebie...ja mialam dziewczyny cesarke wiec moze i ten caly powrot do formy w takim przypadku jest szybszy...rana juz sie zagoila a ja smigam po domu jak nakrecona...jesli chodzi o figure to tez jest OK...w ciazy przytylam tylko 6kg wiec zrzucac nie bylo czego praktycznie...brzusiu byl malusi...na oddziale jak lezalam to mowili ze moj brzuch to jest sportowa wersja ciazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam cos zjesc bo mi zoladek przyrosl juz do kregoslupa ![]() pozdrawiam goraco |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
witam ja jak zwykle z doskoku
![]() ![]() mała od 3 dni jakas niespokojna -bardzo sie prezy jem juz tak jak kazala polozna a mala nadal sie spina i wrzeszczy w niebogłosy -kiedys nawed przez to poklucilam sie z mezem -stwierdzil ze nie mam litosci dla dziecka bo nie wypilam herbatki na wzdecia ![]() ![]() przedwczoraj uspila sie dopiero o 2 w nocy tak caly czas plakala i spinala brzuszek ![]() ![]() NIUNCIO ja mam ta herbatke z Hipp koper,rumianek i anyz ale jest paskudna - po pol szklanki mam ochote zwymiotowac takie to mdlące ![]() Na dodatek tesciowa ciagle mi mowi co mam robic i juz mam dosc ![]() co do figury to ja nawed nie mam czasu narzekac,mam brzuch dosc sporawy a o rozstepach nie wspomne ale jakos mi to lata teraz -caly czas jestem skoncentrowana na dziecku.chodze po domu jak zombi nie uczesana nie mam kiedy zjesc i wogole... dzis cieplo to moze wkoncu na spacerek wyjdziemy i dodlenimy komorki ![]() Ja tylko narzekam - nadal boli mnie krocze,ciekawe kiedy to minie bo ja juz wysiadam - ciagnie mnie,boli, swedzi brrrr ![]() aha jeszcze odnoscnie tej szczepionki ze szpitala -marcelinka nie ma ani sladu po niej ![]() lece bo mala sie obudzila... pozdrawiam ![]()
#363 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Adatka spróbuj podawać małej strzykawką prosto do buzi jak nie chce pic z butli to moze tak choc trochę wypije
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Wklejam zdjęcie mojej kruszynki Zosi ma na nim 2 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Sliczna NIUNCIO i tez ma wloski
![]()
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() NIUNCIO sliczna ta twoja corcia - na pierwszy rzut oka to podobna do mojej ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
doskonale was rozumiem ja juz po mal zaczynam sie dolowac i poddawac...
nie nadazam to raz.. dwa mala od kilku dni jest marudna i dziwna... ma zaparcia i zatwardzenie.. nie dalam jej wczoraj tej herbatki rumiankowej i dzis darla sie wrecz jak kupe robila do tego byla ta kupka jak krem zbita meczyla sie strasznie a narobila jej od groma w 3 pieluchy ... do tego mala cos ma problem z karmieniem wczesniej zadnego problemu nie bylo a teraz na poczatku tak zachlannie je ze lyka powietrze i boli brzuszek... odbija jej sie po kilka razy czasem... nawet po godzinie czy dwoch.... nie mam sily czasem w dodatku jestem sama mi nikt nie pomaga... maz caly dzien w pracy a moja mama aby ja przychodzi pomoc wykompac i czasem jak zadzwonie ze bardzo placze i nie wiem co robic a tak musze wszystko robic sama i jakos to zgrywac... do tego mam nawal pokarmu znow nie wiem skad co 3 h odciaganie bo bola cycki wlasnie ide odciagac echhhh trzymajcie sie dziewczyny
#369 |
Rozeznanie
|
Witam i melduje sie na odchowlani
![]() Co do przebiegu mojego porodu to opisalam go w skrocie na poczekalni ![]() ![]() Co do roztepow to umnie na brzuchu niema ani jednego (wczoraj sama polozna sie zdziwila ) a na biuscie do chwili obecnej tez brak zobaczymy co bedzie potem ![]() Maly dostal chyba jakies uczulenie na chusteczki do pupy i teraz walcze z tym sudokremem ale kazda zmiana pieluszki to jego krzyk ![]() ![]() Czytalam cos pobieznie ze uwas byl problem z poloznymi (ze sie niepojawialy) hmm umnie naszczescie niebylo takiego problemu , zadzwonilam o 9 w srode do poloznej i o 16:30 juz byla na wizycie (teraz jest codziennie) na cale szczescie bo inaczej niewiem co by zemna bylo ![]() A oto nasz "juniorek" Marko - Niko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Fredziuniu, jak ja ci zazdroszczę, że masz to już za sobą... Dzisiaj sobie zorganizowałam maraton zakupowy. Może i mi to coś pomoże.
![]() Poza tym śniło mi się dzisiaj, że zaczęłam rodzić. Odeszły mi wody i ... zemdlałam ![]() Edit.: Ach, kurcze, myślałam, że wpisuję się na poczekalni ![]() ![]()
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
tak sobie cztam o tej bCG i ja nawet nie wiem gdzie moje dziecko mialo tą szczepionke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nic nie mam napisane o tym i nie widac nic na rece... inikt tez mi nie mowil... dziwna ta sluzba zdrowia...... mala dala mi niezle popalic w nocy w sumie az do teraz... budzila sie co 1.5-2 godz i jala po 15 min a potem zasypala na chwile i "gadala" pzrez sen ja oczywiscie oka mnie zmruzylam bo mialam schizo ze ona duzo ulewa i sie krztusi a ona poprostu takie gardlowe dzwieki wydawala... masakra... ide zjesc cos pki spi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja na razie na Zosię nie narzekam jest strasznym śpiochem i z jednej strony to super ale z drugiej muszę nastawiać sobie budzik w nocy żeby nie przegapić karmienia w szpitalu od laktacyjnych dostałam opiernicz że Zosia budzi się co trzy cztery godziny a powinnam ją karmić co 2,5 godziny do trzech góra strasznie mnie to denerwowało
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
madabell my mamy tylko wpisane, ze taka szczepionka była
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Konto usunięte
|
hej, u nas w miarę dobrze
![]() ![]() a w dzień od 7,8 ma czas czuwania tak gdzies do 12,13 po południu, nie chce spać, tylko jeść albo ciumkać albo sobie leży i patrzy, męczy się dopiero ok. 13 i śpi, póki co to mąż jest ze mną i robi śniadania, jak pójdzie w poniedziałek do pracy to może być wesoło... Chodzimy już na spacerki, gondola z małym trochę ciężka, więc pozostaje ćwiczenie bicepsów ![]() Czym smarujecie dzieciaczkom pupe? Ja na zmianę sudokremem, bepanthenem i linomagiem, ale po sudokremie mam wrażenie że mu się coraz bardziej sucha skóra robi... i na buzi ma jakieś czerwone pryszczyki, takie niby potówki, połozna mówi że to od przytulania się ![]() Jeszcze nie moge się przyzwyczaić, że Ignaś jest z nami, też tak macie? Patrzę na niego czasem i patrze i patrze i mam wrażenie że ktoś go podrzucił i jest tylko na chwilke ![]() o własnie się obudził, więc kończe, pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
teso jak chodzisz z małym na spacerki to moze chcesz sie spotkac z mamami wrocławskimi
![]() ![]() zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
Ooooo to niespodzianka !!! ![]() ![]() póki co to jeszcze się nie wybiorę, bo dla mnie to cała wyprawa, zwłaszcza, że mieszkamy kawałek od Arkad - koło parku Nowowiejskiego - i musielibyśmy dłuuugo drałować, ale wkrótce na pewno się pojawię. Jeszcze raz dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
teso aaaaaa i nie mów, ze chodzisz tam na spacerki ( park Tołpy jak zrozumiałam) bo ja tam jestem codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
ja tez smarowalam na zmiane sudocremem, linomagiem i bepantenem, jak ty, ale jak dostalam probke kremu z nivei na odparzenia to po 1 dniu znieknely z dupci, teraz smaruje dupke tylko tym kremem a faldki i w zgieciach nozek bepantenem. I zmienilam jej pieluchy na huggiessy, bo w skl;epie nie bylo pampersow i sa beznadzieje!!! niby to newborn tak jak pampersy ale mam wrazenie zer sa duzo mniejsze, jakies to zapiecie dziwne, taka mega "sztuczna" ta pielucha... jeszcze ni weim czy ma na nia uczulenie bo dopiero 4 zuzylam,. wieczorem ise okaze. Poki co mala slicznie spi od prawie 2 godz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Konto usunięte
|
Kancia, niezły zbieg okoliczności, tak więc musimy się spotkać
![]() Gosiaczek - Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
madabell to pierwsze takie spotkanko
![]() ![]() a u nas na wątku huggiesy sie sprawdziły bo są 2 rodzaje, Premium i classic, classic sa beznadziejne ale premium bardzo fajne jak dla nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny widze ze poruszylyscie sprawe pampersow... ja obecnie uzywam 3... do 9kg... i jestem bardzo zadowolona z biedronkowych dada bodajze... naprawde rewelacyjne, chlonne i jak dla mnie super... tak samo tescowe, ale sa dwa rodzaje, granatowe i fioletowe... granatowe okropne, fioletowe opakowanie rewelacja
co do smarowania dupki to ja smaruje malej linomagiem tym bobo... i od urodzenia nigdy nie byla mala odpazona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
odnośnie pieluszek mogę tez polecić babydream z rossmana super są !!
adatka spróbuj butelki Tomme T i chusty używać do noszenia małej u nas bardzo pomagało a na wzdęcia i problemy z brzuszkiem podaj probiotyk dicoflor 30 a herbatka z koperku czasem działa jeszcze bardziej wzdymająco u nas pomógł rumianek i czopki vibrucol ![]() a może jest ktoś u was z Torunia ![]()
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
hej
ja wczraj mialam taki dzien ze wole go nie pamietac pierw mala prawie nam wyleciala z fotelika z samochodu glowa w dol w polowie byla zdarzylam wszystko rzucic a zlapac ja za kombinezon do gory serce mialam w gardle ale nic sie nie stalo na szczescie .. potem nie chcaino nas przyjac u ortopey bo na skierowaniu przychodnia nie postawila pieczatki.. prosilam lekarza ze maz dowiezie zaraz a to pol godziny trasy ode mne z domu do tej przychodni ale gdzie tam wscikla wrocilam do domu dalam troche malej pic i maz stwierdzil ze jedziemy jeszcze raz on pojdzie po ta pieczatke .. wiec abarot spowrotem ja ubralam i pojechalismy a mala juz troche glodna zaczela sie robic... ale nic przyjeli nas wszystko z nia ok.... w aucie mala sie darla jak opetana nie wiedzialam co robic wyjelam ja z tego fotelika i na rece wzielam glodna juz byla ale chcialam jej w domu dac bo juz blisko bylismy miedzy czasie zanim dojechalismy usnela... to jeszcze nic... weszlismy do windy w grazu z chlopakiem takim a tu winda sie zaciela.. myslalam ze dostane zawalu nie mozna jej bylo otworzy wlaczyl sie alarm zasiegu tam nie bylo zeby nawet komos powiadomic wiec 20 min stalismy i dzwonilismy dzwonkiem az w kocnu ktos wezwal ochrone okazalo sie ze ochrona tez tego nie otworzy musi serwis przyjechac ja juz mialam takie nerwy ze juz chialam pisac podanie o odszkodowanie.. z mala na rekach bujalam i sie modlilam zeby aby sie nie obudzila teraz bo ja nie wiem w miedzy czasie mezowi wciesnelam butelke zeby ja grzal rekami ile da rade.... na szczescie po pol godziny otworzyli nas... bylam wykonczona wieczorem poszlismy na spacer a po spacerze mala zjadla lapczywie i darla sie do 22 ale to tak ze ja nie wiedzialam co robic... prawie sie zanosila co chwile.. bolal ja chyba brzuch nie wiem albo te zatwardzenie na domiar zlego u nas pod domem apteka do 22 czynna jest w tyg poszlam przed 21 a tu co? zamknieta akurat tego dnia bez zadnego wyjmasnienia ciemno w aptece myslalam ze sie wsciekne co za dzien.. wkoncu maz pojechal do nocnej jakiejs po espumisan i troche sie mala uspokoila po prostu dzien straszny nie wiem o co z nia czasem bardzo ladnie je z butelki a czasem po prostu sie na nia rzuca bez zadnego powodu szczegolnie po spacerze je lapczywie i slychac jak lyka pwowietrze robi krzyk i krztusi sie... potem kilka razy jej sie odbija i krzyczy tak dalej nie wiem co to... do tego ma zaparacia robi kupke co 3 dni i krzyczy przy tym i kupka gesta bardzo... dopajam ja dwa razy dziennie ale znow juz drug dzien bez kupki nie wiem co jej podac... moze wiecej dopajac?? do tego ulewa jej sie prawie po kazdym posilku../ czasem malo czasem az wymiotuje i tez nie wiem co z tym robic.... :/ koszmar jakis ![]()
#388 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, widze ze poruszylyscie temat pieluszek. Mam pytanie na poczatek kupowalyscie pieluszki new born czy te w przedziale wagowym 3-5kg? I pytanie do mamus ktore maja chlopcow - czy w Waszym przypadku papersy sie sprawdzaja? Ja bede miec chlopca i polecono mi huggisy. A i jakie macie opinie na temat belli new born - kupilam opakowanie i mysle je stosowac w ciagu dnia poki kupka malemu sie nie unormuje. Co o tym myslicie? Dzieki za odpowiedz
Ray duzo wytrwalosci zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
ray ponoc dzieci na butelkach (o ile to modyfikoane nmleko) nie musza robic cioodziennie kupki (tak gdzies czytalam) a co do ulewania po kazdym posilku to moja ma tak samo, i czasem sobie rzygnie tez...lekarka powiedziala ze to normalne bo dzieci maja niewyksztalcony zoladek i jeszcze nie sa przystosowane do jedzenia normalnego. A moja pediatra to jeszcze w doatku neonatolog wiec na noworodkach sie zna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
kmat ja kupowalam te od 3-5 byly duzo za duze ale te od 2-5 wcale nie sa jakos duzo mniejsze... ja wywijalam gore i przez to byly mniejsze hehe
u nas dzis lepiej ale nie bede chwalic dnia przed zachodem slonca... jedyne co mnie zastanwia to to czy nasza mala nie ma refluksu zoladkowego.. ale to we wtorek idziemy na szczepienie to sie dowiem jedyne co moge napisac to moja mala juz wodzi wzrokiem za przedmiotami ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.